- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
vicces hír:
"Thankfully, Hungarians today no longer have a reason to point and laugh as the UK version of the Pulse has received its upgrade to Android 2.1." -
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #11562 üzenetére
félreértés van egyébként, nem arra próbáltam rávilágítani, hogy annak idején azt az infót rosszul tudta, mert ilyen természetesen előfordul, sőt. hanem arra, hogy ha bárki hasonlót írna le ebbe a topicba olyan témában, amiben llaszlo jobban otthon van, akkor biztos, hogy nem a bounty-féle kedves és felvilágosító szándékú tájékoztatást kapná a kérdésben tőle, hanem nagyjából olyat, mint a #11503-ban. "Még mindig van olyan aki", "hülye szervízesek/üfisek", "Szánalmas", "Vásárlók könyvét", "remélem megb@ssza őket" stb.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #11503 üzenetére
olvasom ezeket a visszaolvasásról szóló folyamatos vitákat, legalább hetente egyszer leboxolja valaki itt a topicban, nagyon helyesen egyébként. ettől függetlenül sokak zsebében valószínűleg attól nyílik ki a bicska, ahogy néhányan előadják a dolgokat, próbálván úgy beállítani magukat, mint akik kurva okosak.
ebben pedig leginkább te jársz az élen. a mostani hozzászólásodra tényleg csak jobbító szándékkal linkelném ezt itt. talán segít egy kicsit magadba szállni.
-
sippet
senior tag
válasz
ATM_automata #10619 üzenetére
sokak szerint a k9 mail a legjobb levelezőkliens androidra. tegyél vele egy próbát, elég sok beállítási gondokkal küszködő usernek sikerült már ezzel egyenesbe tennie magát.
-
sippet
senior tag
Gyakori kerdes, hogy hol lehet hozzajutni a sense ui ora/idojaras widget-jehez. A beautiful widgetet ugyebar korabban letiltottak (legalabbis a direktben koppintos verziot) de most valaki ujra megcsinalta, ingyenesen toltheto marketbol. Akit erdekel, gyorsan szedje le, es backupolja az apk-t, mert nem valoszinu, hogy sokaig lesz elerheto.
http://www.appbrain.com/app/com.fancywidget.android -
sippet
senior tag
válasz
freestailo #10264 üzenetére
"mondjuk az hogy rezisztív, meg 2,8""
te meg mi a szarról beszélsz?
-
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #9365 üzenetére
azt hiszem, van valami minimális hardverkövetelménye is, ezért nem fog futni pulse-on soha. hero-ra sem lehet telepíteni, ha jól tudom.
annyit hozzátennék, hogy persze más, hardveresen fejlett telókon, így desire-ön is szépen működik, de a market ott sem dobja ki, be kell szerezni hozzá az apk-t.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #9127 üzenetére
Windows alatt csak a paragonnal lehet ext particiot letrehozni, az azonban fizetos, tehat vagy megveszed, vagy warezolsz, raadasul a kezelese nehezkes, es az eredmeny sem atombiztos.
Ha valaki minden aron szamitogeprol akar formazni, akkor legegyszerubb letolteni egy linux live cd-t (pl. ubuntu.com-rol), es ugy megcsinalni. De recovery-bol is siman megy a dolog. A forditott logikai sorrend nyilvan azert van, hogy a kisebb particiokat hozza elobb letre, es a vegen egyszerubb azt megadni, hogy a maradekot formazza fat32-re. Ahogy igy vegignezek a forumon, meg ugy altalaban, bele se merek gondolni, mi lenne, ha nem igy mukodne. Ez igy meg relative hulyebiztos.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #7535 üzenetére
Titanium backup tudja. Honapokig hasznaltam a pulse-on, es mukodott.
-
sippet
senior tag
válasz
kukacka11 #7410 üzenetére
ha ugyanazon a kernelen alapul, mint a 2.1, akkor lehet simán 2.2, csak barkácsolás kérdése.
az 1.6/2.0/2.1 portolást is azért nem tudták megcsinálni edidg, mert azok az 1.5-höz képest másik kernelen futottak, és ott azért nem olyan egyszerű megoldani a portolást, főleg hogy a huawei saját drivereket használt a pulse-nál, ezért a htc (vagy motorola) romjai nem igazán indultak el rajta.
-
sippet
senior tag
pozitívan csalódtam paulban, a ma reggelt is a pulse-szal kezdte, azt mondja, már tölti fel a 2. release-t, amin máris finomított valamennyit. ráadásul a bigbear gyereknek küld új telefont, mert az övén elszaródtak a rendszerpartíciók, miután felrakta az alfa romot. tisztességes hozzáállás.
-
sippet
senior tag
válasz
pockalap #7302 üzenetére
szerintem kár abban reménykedni, hogy paul újra elkezd foglalkozni a pulse-szal, ha meglesz a 2.1.
többen írták, hogy még a privát üzenetekre se válaszol pulse témában, ezek után nem hiszem, hogy nekiállna romot főzögetni, ami mondjuk azért szemétség, mert pont azután tűnt el, hogy az mcr 1.8 bétát kiadta, aminek a letöltéséhez ad-free tagságot kellett váltani, amit szerintem elég sokan meg is tettek, leginkább a fényes jövő reményében.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #7298 üzenetére
hát nem tudom, itt van egy screenshot a nexus one-ról, szerintem ugyanazok az ikonok vannak. ez meg a milestone hivatalos promo fotója, ezen sem látok sok különbséget.
az igaz, hogy a htc sense-ben, és más custom android felületeken változtattak rajta, de az alap androidot futtató készülékeken maradt a kinézet, szóval ez nem perdöntő.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #7285 üzenetére
Nem a semmibol jott, hanem valaki keresztul (akirol nem arulja el, hogy kicsoda) megszerezte a pulse-ra kiadando 2.1-es romot. Ehhez legfeljebb ismeretseg kell, esz nem annyira. A rootolast meg gondolom ugy oldotta meg, hogy raokositotta a mar jol bevalt superbootot valahogy.
-
sippet
senior tag
breaking! modaco-n az egyik hozzaszolo valahonnan megszerezte a pulse mini android 2.1-es romjat, es privatban elkuldte nehany masik felhasznalonak, akik a napokban megnezik, ki lehet-e hozni belole valami hasznalhatot a mi telefonunkra is. izgi!
-
sippet
senior tag
válasz
tomkabp #6969 üzenetére
a htc dream és magic is ugyanezen a kernelen futott korábban, és ott meg tudták oldani a swap-ot, úgyhogy itt is kell, hogy menjen. valami gebasz mondjuk biztos, hogy van vele, mert annak idején a modaco-s paul megpróbálta megbuherálni, de nem sikerült neki (mondjuk nem hiszem, hogy túl sokat szórakozott volna vele, mivel akkortájt jelent meg a nexus one, amire seperc alatt átnyergelt, és azóta nem is írt a pulse fórumba). ettől még ha valaki, aki ért hozzá, nekiállna, tuti meg lehetne csinálni.
nekem egyébként ez lenne a legnagyobb kívánalmam a telefonnal szemben, uyganis a legnagyobb hibájának a kevés ramot tartom. az egy dolog, hogy emiatt már két-három extra service (időjárás, battery) háttérben futtatásától is belassul, de ráadásul multitaskingra is alkalmatlan, mivel egyből minden alkalmazást bezár, amint kilépsz a home-ra.
-
sippet
senior tag
jajj istenem. amit te mondasz, az a rom mennyisege, ez a telepitheto programoknak es nehany alkalmazasnak a tarhelyeul szolgal.
ami a telefon idonkenti beszaggatasat, lassusagat eredmenyezi, az az alacsony ram, a task killer programok ennek a felturbozasara szolgalnak. barmelyik task manager kiirja az aktualis erteket, de ha felteszel egy rendszerfigyelo programot, azt is meg tudod neznj, hogy melyik epp futo alkalmazas/service/process zabalja.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
huawei androidos telefon 2.1-gyel: link
ránézésre ugyanaz a felület, mint ami a pulse-on is futott az mwc-n.
-
sippet
senior tag
megjelent az appbrain market sync új verziója, frissíthető a marketből. nagyon profi lett az alkalmazás, gyakorlatilag alternatív marketként üzemel most már tényleg. kipofozták az ui-t, nagyjából olyanra, ahogy ki kellene néznie a telefonos kliensnek, kereshetővé váltak az alkalmazások a programon belülről, közvetlenül elérhetőek az ajánlások, van "hot apps" rovat, szóval full profi. magyar szempontból talán annyi bibi van vele, hogy válogatás nélkül kidobál minden találatot, tehát megjelennek a fizetős meg az 1.5-re nem elérhető programok is, amik persze aztán nem tölthetőek le.
-
sippet
senior tag
válasz
akos727 #6636 üzenetére
settings/sd card & phone storage/ factory data reset
ha használtan vetted, akkor szerintem mindenképpen érdemes rátolni egy factory resetet, hogy új, tiszta telót kapjál, ne olyat, amit már mások összeszemeteltek. a factory reset egyébként azzal jár, hogy törlődik a telefonodról minden addigi adat és beállítás (a memóriakártyáról ez természetesen nem érinti), úgyhogy ezzel számolj.
johnni: ha azt sem tudja, mi az a factory reset, nem hinném, hogy azzal tisztában lenne, hogy milyen kiadású rom fut a telefonon.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #6585 üzenetére
el kell, hogy keseritselek, de a gtalk siman fut ket bejelentkezessel egyszerre. sot, en altalaban onnan tudom az asztali szamitogepen, hogy valaki megszolitott gtalkon, hogy a telefon elkezd pittyegni.
gergo, azt legyszi mondd mar el, hogy phonemypc-n keresztul hogy lehet szoveget bevinni, mert annak a modjara nekem nem sikerult rajonnom. ha belekattintok egy szovegmezobe, hiaba hozom elo a billentyuzetet, nem csinal semmit. koszi!
-
sippet
senior tag
válasz
alansmithee #6526 üzenetére
küldtem emailt.
-
sippet
senior tag
"Ezen a hardveren milyenek a kilátások? Létezik hasonló amely 2.1et futtat?"
http://www.youtube.com/results?search_query=htc+g1+android+2.1&aq=0
mondjuk ezek nyilván alapból agyonoptimalizált buildek, lehet, hogy van bennük egy csomó bug is, de basszus, még a live wallpapert is rátolták valahogy a g1-re, szóval nagy gond nem lehet, persze csak akkor, ha vagy a huawei-nél, vagy a modacon (vagy akárhol máshol, ahol vannak fejlesztők, akik értenek hozzá, és hajlandóak elbuherálni a romokkal) összekapják magukat, és kihozzák a pulse-ból is azt, ami benne van.
egyébként komolyan mondom, ha most vennék telefont, nagyon erősen elgondolkodnék azon, hogy ne g1 legyen-e, a pulse-ra annak idején csak a nagyobb képernyő, meg az újdonság varázsa terelt. ennek az az oka, hogy annyira durva felhasználói support van a g1 mögött, ami bármilyen más készülék esetén egyszerűen elképzelhetetlen lenne. talán két-három éve néhány windows mobile zászlóshajó mögött sorakozott fel annyi hozzáadott érték a fórumokon, de még talán azokat sem buherálták szét ennyire durván, a végletekig optimalizálva a szoftvert a hardverhez.
-
sippet
senior tag
válasz
Nohab61 #6488 üzenetére
meg fogsz lepődni, de például a t-mobile oldaláról.
a sim kártya dolog elég zűrös. amikor eldobja a térerőt, akkor azt is kiírja, hogy no sim card, vagy csak térerő nincs? ha látja a kártyát, de nem talál hálózatot, akkor lehet, hogy hardver hibás lesz.
-
sippet
senior tag
teljesen felesleges szerintem néhány naponta efelől érdeklődni. én minden nap nézem a modaco fórumot, és száradjon le a kezem, ha amint letölthető lesz a 2.1, nem fogom egyből itt tudatni az egybegyűjtekkel, jó? valószínűleg észre lehet majd venni a nyüzsgésből, ha történik valami.
-
sippet
senior tag
válasz
DeadMeat #6406 üzenetére
nem leugatas akart lenni, amit irtam, csak arra probaltam kilyukadni, hogy ha siman settingsbol kinyomja az ember a data service-t, ami ha jol veszem ki meg is tortent, az is eleg. az persze igaz, hogy az apn droid az elvi lehetoseget is megszunteti az adatforgalmazasnak.
az mar mas kerdes, es tenyleg nem szep dolog az androidtol, hogy elso bekapcs utan egybol kerdezes nelkul mar kuszik is fel a halozatra, dehat ez egy ilyen rendszer.
-
sippet
senior tag
válasz
DeadMeat #6402 üzenetére
egyebkent ez szerintem eros tevhit, hogy a telefonhoz muszaj apn droidot hasznalni, ha nem akarod, hogy becsusszon nemi adatforgalom. amikor a telen egy egesz hetet voltam kulfoldon, direkt elhataroztam, hogy nem szarakodok vele, egyszeruen csak fogom, es letiltom az adatforgalmat settingsbol, beizzitom a netcountert, es varom a fejlemenyeket. valoszinuleg nem arulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az egvilagon semmi nem tortent, 0 byte adatot forgalmaztam a heten. kozben persze wifire tobbszor is felkusztam, de ez nem kavart be a dolognak.
sot, a multkor orszaghatar mellett azt is kiprobaltam, hogy a roamingolast hogy csinalja, es az is teljesen zokkenomentes volt: amikor atvaltott a kulfoldi halozatra, nagy betukkel kiirta a status barra, hogy mivel le van tiltva a roaming adatforgalom, ezert most ne is szamitsak ra, hogy barmit szinkronizalni fog nekem.
szoval rendszerszinten teljesen jol kezeli ezeket az android, nekem erosen legendaszerunek tunnek az ilyen rejtelyes adatszivargasrol szolo hiedelmek.
-
sippet
senior tag
szoktam én is nézegetni ezeket, és valahogy mindig az a kérdés jut eszembe, hogy vannak-e egyáltalán vírusok jelenleg andoridra? az ok, hogy mindenféle hülyeségekkel fel lehet törni a telefonokat, egy-egy biztonsági rést kihasználva, de ezen az ilyen alkalmazások nem segítenek.
-
sippet
senior tag
itt volt erről egy topic. néhány pulse az eredeti rommal valamiért nem tud mit kezdeni a protected (hogy kell ezt magyarul?) alkalmazásokkal, ezért azok nem jelennek meg a marketben. custom rom telepítése megoldja a dolgot, a modaco-s romokban ugyanis van egy ilyen patch:
"Fixed build.prop so you can correctly download protected apps"
nálam az 1.8 vanilla fut. rákerestem a linkelt appra a marketben, és meg is találta, ahogy kell.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #6338 üzenetére
nem azért, de már megint feleslegesen kötözködsz. ki mondta, hogy össze lett szemetelve a rendszer? szerintem ez nem volt benne cx29 hozzászólásában.
viszont vannak olyan appok (főleg rootolt készülékekre elérhetőek), amik mondjuk olyan rendszerbeállításokat változtatnak meg, amik aztán kihatással vannak a többi folyamatra is. ezek nem feltétlenül vágják haza az egész telót, de nálam pl. volt olyan konkrét példa, hogy feltettem az autostarts nevű appot (sőt, fizettem érte), és remekül működött is, csak éppen a marketből nem tudtam valamiért letölteni semmit. nézem, mi a szar lehet, és rájötem, hogy a kis genyó nem engedte valamiért automatikusan elindítani a google talkot bootolás után, aminek az eredménye ez lett (ld. tegnapi téma). aztán persze ilyenkor az ember szidja az androidot, hogy fosszar, mert még a marketből sem lehet letölteni úgy, hogy ne őszüljön bele az ember, pedighát.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #6337 üzenetére
hát, nem tudom.
mapdroyd: 10,000-50,000 downloads, 626 ratings (3.77 average)
waze: 50,000-250,000 downloads, 2396 ratings (3.72 average)a kettő ráadásul azért sem összehasonlítható, mert a waze az egy navigációs alkalmazás, a mapdroyd pedig egy offline térkép, azért ez nagyon nem mindegy.
-
sippet
senior tag
látszik egyébként, hogy magyarország mennyire nem piac egyelőre a legtöbb ehhez hasonló startupnak, amerikában pl. úgy indították a szolgáltatást, hogy liszenszeltek hozzá térképet is. úgy azért sokkal használhatóbb már a kezdetektől, valljuk be. azt nem tudom, ny-európában mi a helyzet, de németország pl. a waze.com alapján elég durván behálózottnak tűnik, és nem hiszem, hogy ott ennyivel elterjedtebb lenne a dolog, bár a fene tudja. mondjuk budapest tényleg egészen pofásan kezd kinézni, de azért itt is látszik, hogy az, hogy semmilyen térképes alapot nem tesznek a program alá, azért az elég meredek tud lenni, konkrétan például a duna sem látszik a városban, azért ez milyen már?
régebben próbálgattam én is egyébként ezt az egészet, csak nem nagyon van időm és kedvem ezekkel tökölődni. de lehet, hogy újra nekifutok, ki tudja, hátha rákapok az ízére.
annyit mondj meg nekem, hogy szívja-e annyira a program az aksit, mint egy rendes naviszoftver, vagy ha csak simán arra állítod be, hogy trackelje az utat, akkor nem annyira gáz? pár napja volt szó itt a mytracks-ről, és az ugye pl. alig fogyaszt valamit, pedig folyamatosan megy a gps.
-
sippet
senior tag
válasz
Totyasrác #6334 üzenetére
én a camera zoom fx-et használom, sokkal jobb, mint az alap kamera alkalmazás, jóval többféle beállítási lehetőséggel, és sokkal gyorsabb indulással. a gond, hogy ez fizetős app.
arra lennék egyébként kíváncsi, hogy a default android 1.5-ös kamera vajon mit tudna produkálni a pulse-on, mert sajnos a vanilla romon is a huawei saját (meglehetősen bénácska) szoftvere van.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #6294 üzenetére
a gtalk szerintem automatikusan bejelentkezik a rendszeren, hiszen a gmail-lel van szoros integrációban. vagy ha te rámész a google talk alkalmazásra, akkor sosincs bejelentkezve nálad? ez fura, mert a leírt hibára általában tényleg ez szokott lenni a megoldás, angol nyelvű fórumokon is ez az első, amit ajánlanak az erre panaszkodóknak, és hát személyes tapasztalataim alapján is ez az esetek 90%-ában segít. a maradék 10-nél meg elég, ha kilövöm a beakadt letöltést, és újra próbálkozok.
-
sippet
senior tag
oké, csak syl5 azt írta, hogy a telefon egy szar, te meg azzal kezdted, hogy egyet értesz az előtted szólóval, aztán másféle gondokat soroltál, mint ő.
a felelőtlen alatt leginkább azt értettem, hogy sajnos nem szabad minden szart feltenni a telefonra, mert vannak nagyon összegányolt alkalmazások, amik szívják az aksit, force close-olnak, fagyasztják a telót ésatöbbi. kommenteket és az értékelést nagyon figyelembe kell venni, különben bajban lehet az ember.
laszlo: az lehet, hogy haszontalan appok tömegével vannak minden rendszerre, de az például biztos, hogy az iphone-ra nem fog megjelenni hivatalosan kártékony alkalmazás, vagy olyan, ami bebasz a telefonnak, mert van egy jóváhagyási rendszer, ami ezeket kiszűri. az más kérdés, hogy ez megfelelő hozzáállás-e, szerintem nem, mert egy csomó jó dolgot is kiszór a rendszerből, ráadásul teljesen következetlenül csinálja az apple, úgyhogy ezerszer inkább a google-féle szabadpiaci mentalitás híve vagyok, de ettől ez még tény.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #6291 üzenetére
a market nemtoltesnel altalaban az a problema, hogy a tefon nincs bejelentkezve a gtalkba. ha nem akarja tolteni az alkalmazast, akkor altalaban a google talk elinditasa, majd egy gyors bejelentkezes megoldja. nem tudom, mi lehet az osszefugges ketto kozott, talan a gtalkon keresztul zajlik valahogy az autentikacio, vagy ilyesmi.
-
sippet
senior tag
syl5 problemait meg megertem, mert aki nem hasznalt eddig okostelefont, vagy eddig csak az iphone 3gs, vagy a nexus one volt a kezeben, annak tenyleg vegtelen hosszu idonek tunhet az a valojaban 3 masodperc, amennyi ido alatt mondjuk megnyitja a contacts menut. ez egy ilyen dolog, a pulse nem egy csucshardver, ennyit tud.
de hogy azert szidod a tekefont, mert felelotlenul telepitgetsz ra programokat, vagy mert a nagyobb kepernyo es a sok funkcio miatt gyorsabban merul, az azert talan tulzas. ha olyan telot akarsz, aminel nem kell arra figyelemmel lenned, hogy ne rohaszd le pikkpakk az aksit, akkor nem jol valasztottal, de van egy rossz hirem: a jelenlegi kinalatbol nincs is szamodra jo valasztas, mert ez a problema a 180 ezer forintos telefonoknal is fent fog allni.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #6284 üzenetére
dehogynem, en rendszeresen hasznalom, nagy megelegedessel. nagyon jo alkalmazas, google sajat fejlesztese, szorosan integralva a google maps-be es a docs-ba. es nem tudom, hogy csinalja, de alig szivja az aksit, en sieleskor egesz nap hagytam menni kabatzsebben, 5-6 ora folyatos loggolas utan is meg 50%-on volt. turazoknak, bringazoknak csak ajanlani tudom.
azt is jol le lehet vele merni egyebkent, hogy mennyire pontos a gps, ugy, hogy mondjuk tudod, hogy egyenes vonalon mozogtal, aztan kirakod terkepre a tracket, es megnezed, hogy milyen vonalat huzott. azt kell mondjam, hogy tapasztalataim szerint a pulse nagyon jol teljesit ezen a teren, kabat belso zsebebol 20-25 km/h-s sebessegnel 2-3 meteres kilengeseket produkal,ami szerintem meg egy celeszkoztol sem lenne tulzottan szegyenletes.
-
sippet
senior tag
10-11 fps az szerinted jó, vagy lassú? kicsit azért kevésnek tűnik.
hogy a kérdésre válaszoljak, a legtöbb játék nálam teljesen hibátlanul elfut rajta, a 3d-s szimulátorok és akciójátékok is. mostanában jelennek meg az első olyan alkalmazások, amiknek már túl kevés a hardver, de pl. egy raging thunder, speed forge, armageddon squadron simán elmegy úgy, mint a videókon, szóval a pulse egy htc hero teljesítményét simán hozza.
2.1-es frissítés már neccesebb. nagyobb a valószínűsége, hogy lesz, rengeteg jel mutat ebbe az irányba, de hivatalos megerősítést még soha nem látott senki.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #6237 üzenetére
megoldás: appbrain.com
ugyanúgy kilistázza az összes marketes appot, csak éppen ráhúztak egy jobb keresőmotort, több féle szempont szerint lehet listázni, vannak ajánlások, és van egy szuper extra funkciója: marketből le kell tölteni az appbrain sync programot, aztán google accounton keresztül be kell regisztrálni az oldalon, és ilyenkor az alkalmazások mellett megjelenik az install/uninstall funkció, vagyis az appok böngészése közben ami megtetszik, csak ráklikkelsz, és később a telefonodon ha elindítod a sync-et, akkor amiket a böngészőben kiválasztottál, szépen feltelepítgeti neked. szóval az egész oldal leginkább az android market egyfajta továbbgondolása, arra alapozva, hogy ha már a google nem csinálta meg rendesen se a keresőmotorját, és nem volt hajlandó gyártani hozzá egy normális webes felület sem, akkor majd ők legyártják ezeket. és láss csodát, működik is szuperül. azért nem egy itunes, de nagyon jól használható.
-
sippet
senior tag
nekem ezt rendszeresen csinálja, egyféle módon tudom reprodukálni a hibát: a market enablert ha elindítom, akkor mondjuk 3-ból 1-szer elfagy és újraindul. nem igazi újraindulás ez egyébként, mert sokkal hamarabb feláll a rendszer, mintha rendes reboot lett volna. a tünet is stimmel, nekem is ilyenkor kb. kétszer olyan hangos lesz a hangerő minden fronton. egy sima restart megoldja.
-
sippet
senior tag
válasz
szaboknak #6121 üzenetére
olyan van, amire ráböksz, és utána minden hívást automatikusan a külső hangszóróra irányít. car mode a neve, marketből ingyen letölthető, én a kocsiban ezt használom. a telefon hangszórója van olyan hangos, hogy tökéletesen halljam a másik felet, és meglepő módon a mikrofon is egészen érzékeny, mivel eddig senki nem panaszkodott (a kelleténél jobban
, hogy nagyon rosszul hallana.
zsolabola: hát ez ciki. nekem a stereo bt headsetemmel tényleg nincs ilyen bajom. lehet, hogy tényleg a nokiát nem kedveli, bár ha már egyszer párosodnak, akkor nem tudom, mi baja lehet vele.
-
sippet
senior tag
válasz
CoolBoy323 #5991 üzenetére
nekem soha egyik rommal se volt a google maps-szel problémám, ugyanúgy pontosan jelzi a helyzetemet, ha gps van bekapcsolva, vagy ha cellainformációk alapján saccolja azt
nem csak nektek van ez a probléma amúgy: [link]. itt azt írják, hogy 2g hálózaton jelentkezik a dolog, 3g-re váltva viszont rendesen működik. próbáljátok ki, hátha. én most teszteltem, és nekem edge-en is nagyjából pontosan jelez, úgyhogy valami más is bejátszhat.
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #5980 üzenetére
az utolsó három hozzászólásod alapján azért eszembe jutnak azok a kb. hetente megeresztett tirádáid, hogy aki nincs tisztában egy adott folyamattal/szoftverrel/oprendszerrel, az inkább ne piszkálja. úgyhogy ha belőled indulok ki, azt mondanám, hogy add be szervízbe, de nyilván amíg custom rom van rajta, addig ez se megoldás.
nem tudod kivenni a memoriakártyát, és simán bebootolni valamelyik gyári romot? vagy épp az a lényeg, hogy ezt szeretnéd elkerülni?
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #5970 üzenetére
ha ugyanazt a romot teszed vissza, akkor szerintem semmi. én amikor az 1.8-at feltettem az 1.7-re, akkor gondoltam, most direkt kipróbálom, hogy ha tényleg azonos ágon (ez esetben vanillák között) cserélsz romot, akkor nem kell-e a wipe. próba-szerencse.
recovery-t eléred? azt is megpróbálhatod, hogy csinálsz egy nandroid backupot a mostani újraindulós állapotról, aztán arra nyomsz egy restore-t, és megnézed, úgy bebootol-e. valakinek a modacon már ez is működött.
-
sippet
senior tag
válasz
Akron99 #5945 üzenetére
lehet, hogy félreértettél. én egy rakat cuccot vettem már market enabler segítségével a telefonra, de szerintem főleg az app store, és a nyomában haladó android market meglehetősen agresszív árazásának a tükrében a 7 dollár igenis soknak számít.
aki 2-3 (vagy akár 7
) dollárt sajnál egy olyan alkalmazás fejlesztőjétől, amit napi szinten használ, az szerintem sem jó arc, hanem inkább.
-
sippet
senior tag
hogy érted, hogy párt oldalt kezel? én hónapok óta használom, kb. 10 különböző mappában több mint 60 feedet szinkronizálok vele napi szinten, és semmi gond nincs vele. meg kell nézni a free verzió elégedettségi mutatóját, 5 csillagon áll, vagyis 4.5 fölött van az átlag osztályzat. nem sok ilyen alkalmazás van az egész marketen, ingyenes pedig aztán pláne.
nézem a beyondpodot, az a baj, hogy 7 napos trial verzió van csak a marketen, a license pedig 7 dollár, ami elég borsos, ennyit nem adnék érte, akármit tud. persze warezolva semmi se drága.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
válasz
Klemens #5855 üzenetére
shootme. marketban megtalalod, ingyenes, de rootolt telefon kell hozza. (az elmult nap hozzaszolasait kovetve ezzel ahogy latom, nem lesz problema.)
telepites utan elinditod, es aztan amikor azon a kepernyon vagy, amit le akarsz menteni, csak megrazod a telefont, ezzel aktivalod a programot. az sdcard/shootme mappaba menti a kepeket.
szerk: latom, nelkulem is sikerult.
-
sippet
senior tag
én most épp ezt próbálgatom, marketből ingyenesen lekapható, de vigyázat, csak root userek tudják használni.
első blikkre tényleg nagyon kurva jól működik. be lehet állítani, hogy mennyire agresszíven tegye a dolgát. ha hosszabb távon is beválik, asszem az advanced task killer mehet a kukába.
-
sippet
senior tag
a legutóbb megnyitott 6 program között tudsz váltani, méghozzá pont a bekapcsológomb hosszan nyomva tartásával, majd a task list opció kiválasztásával. mondjuk pont a zenelejátszót tényleg lehet vezérelni a notification bar lehúzásával is, ahogy darkbyte írta. a home screenre nem tudom, hogy akarsz azon kívül váltani, hogy hosszan nyomva tartod a házikó/visszanyíl gombot, vagy a settings/general info & option-ben beállítod a red button behaviour-t a neked tetsző megoldásra.
egyébként az androidban úgy általában is érdemes kihasználni a notification bart, toronymagasan az oprendszer egyik legjobban kitalált eleme. létezik egy bar control nevű alkalmazás, azzal gyakorlatilag bármelyik telepített programot vagy beállítási lehetőséget ki lehet tenni oda, így egy ujjmozdulattal elindíhatóvá válnak. én például kiraktam oda a wireless settings shortcutját, így nincs is szükség mindenféle wifi/bluetooth/airplane mód widgetre az asztalon.
llaszlo már említette a home switchert, ha valaki nem gyári home-ot használ, akkor gyakorlatilag kötelező.
-
sippet
senior tag
dehogynem tud, ez egy multitaskingra képes oprendszer. papíron nincs rá szükség, hogy bezárogasd a futó alkalmazásokat, mivel a rendszer automatikusan csinálja helyetted, ha kifogy a memóriából, ezért nincs automatikusan beleépítve valamiféle alkalmazáskezelő, és ezért nincs a legtöbb programban exit/close opció. azonban annyira jól azért nem működik ez az egész, mint kéne, legalábbis a pulse viszonylag gyenge hardverén, úgyhogy érdemes feltenni valamilyen task manager alkalmazást, amivel te magad is be tudod zárogatni a háttérben futó alkalmazásokat. én az advanced task killert használom, de marketban ha rákeresel, lesz még jópár másik, ingyenes program.
-
sippet
senior tag
az elmult 50 hozzaszolas kb a navigacios programokrol szolt, ennek tukreben kisse erdekes a belepod.
van ra kb. 6-7 fele navi program, gps vevo 10 masodperc alatt talal jelet, halal pontos, es tartja is rendesen. azt nem tudom ertelmezni, hogy "jo-e a wifi". van benne, flottul mukodik, szoval jo.
a hangminoseggel, mikrofonnal nekem nincsenek problemaim. lehet, hogy nem szol olyan szepen, mint egy nagyon faszan osszerakott akarmi, de a hasznalhatatlantol messze van. (ezzel lehet, hogy paran nem ertenek itt egyet, de szerintem ha gond van, az sokszor hardveres hibabol fakad.) custom romok vannak, meghozza nagyon jol megcsinaltak, raadasul 1-2 heten belul szinte biztos, hogy jon a 2.1-es frissites is. en 16 gb-os kartyaval hasznalom, a hatar valszeg a 32 lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen notebookot vegyek?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generációt
- Xbox Series X|S
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 Plus - 64 GB - rozé arany (134)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2288
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest