- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
Pocok256 #17494 üzenetére
Ez csak "Acitive Recycling"
Szoval odaadtam a 6 eves fiamnak, de folyamatosan reklamal. Akkor torolgetem a jatekokat, de unom. Gondoltam egy 8G-s TFlash megoldana a gondjaimat, arra annyi Papi-ize-mizet tolt, amennyit akar. Ugysem jatszik vele, csak letolt-kiprobal-elfelejt a ciklus... -
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17487 üzenetére
gps-conf nincs benne a romban, ami bootoláskor hibát jelez a logban. Valamint gyorsabban talál műholdat, ha egy ilyen tartalmú gps.conf-ot elhelyezel a /system/etc-ben.
A libloc_api.so cserélyével pedig megszűnik az a hiba, hogy a GPS ikon nem tűnik el a notification barról, ha már nincs használatban a gps.
(nekem a műholdak megtalálása is gyorsabb vele, de ez lehet szubjektív)Nekem eddig ez a ROM működik a legjobban, igaz, h csak 2.2, de nekem az eddigi leggyorsabb/stabilabb, így a módosításokkal.
Vannak még hibák, de egyenlőre én nem jöttem rá, hogy mi generálja, más meg nem foglalkozott vele, lásd [link](superuserrel van még gondom de egyenlőre nem jövök rá, h mi, úgy néz ki, mintha lassú lenne. pl Barnacle kiírja, h nem kapott superuser jogokat, de mire kiírja, a su kiírja, h superuser jogot adott a Barnacle-nek.)
-
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17483 üzenetére
Ilyet én még nem tapasztaltam.
Melyik gyári romot akarod telepíteni, a 2.1-et?Én is az UM840-es ROM-ot használom most, de ilyen gondom nincs vele, viszont van néhány dolog amit jó ha megcsinálsz telepítés után.
Pier írta, hogy készít egy új buildet a javított dolgokkal, ha lesz rá ideje, de még egyenlőre nem csinált.Szval amit ajánlok pluszban:
libaudiopolicy.so-t cseréld ki erre, hogy ne legeny ilyen nagyon "hangos" a ROM.
Én nem próbáltam, én a CM 6.2-ből másoltam ki ezt a fájlt, de néha előfordul, hogy telefonálás közben elmegy a hang és csak újraindítás után jön vissza. (nálam ez egyszer fordult elő 5 nappal ezelőtt)Másik dolog ami tutijó, hogy csinálj egy gps.conf fájlt az alábbi tartalommal:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
Ezt másold be a /system/etc mappába.A libloc_api.so-t cseréld le a CM 6.2-ben találhatóra.
WiFi MAC címet állítsd be ez a leírás alapján
-
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17477 üzenetére
MoDaCo-n volt róla szó, nem tudják ki buildelte, de nem működik rendesen.
A MoDaCo-n letölthető CM7.2-ben lévö zöld képernyős hiba angol nyelvre állított telefonon nem jön elő.
A wifi bug javítva a kernelben, de az új kernel egyenlőre csak a "stock froyo" és a "CM6-clean" romokhoz lett elkészítve, CM7.2-be még nincs integrálva.
-
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17467 üzenetére
Elvileg egy Huawei Evolution (um840) gyári romot kell látnod telepítés után. Annyira fapados, amennyire az.
A wifi bug viszont ugyanúgy benne van, mert ugyanaz a kernel megy alatta, mint a CM7.2 alatt.
Szerintem nagyon jól haladnak a fejlesztésekkel a srácok mostanában, csak kicsit aggódok amiatt, hogy 3 romot "fejlesztenek" egyidőben (CM6.1, CM7.2, stock 2.2). Biztosan sok tapasztalatot szereznek így, de nem biztos, hogy gyorsítja a fejlesztést.
Én igazából a wifi bugot tartom jelentősebbnek, a többi nálam nem játszik, szeretem a CM7.2-t -
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17464 üzenetére
Ha nem raktad fel az a2sd-t nem volt swapod sem, úgy "elég rossz" lehetett a rom.
Én data2ext-el használom most, a swapot egy initscriptből kapcsolom be minden elindításnál.
Nem valószínű, hogy a kevés ram miatt omlik össze a kamera, de ha mindent úgy állítottál be mint én, akkor gyakorlatilag csak ez lehet a gond.Vagypedig nem települt fel rendesen, mert kicsi volt a system partíciód. Ebben az esetben a "stock froyo" rom sem fog menni, mert kicsi a system partíció.
Én a Tre romra telepítettem, azzal működött nekem rendesen. Neked mi volt az alapromod amire telepítetted?
bootloop - wipeoltál mindent (dalvik cachet is), system partíciót is formáztad?
-
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17460 üzenetére
Az, hogy a rádió működik, az azt jelenti, hogy van hálózat és tudsz hívást kezdeményezni/fogadni.
Am ez a rom engem is érdekel, de még nem akartam kipróbálni, nincs most nagyon időm rom telepítéssel "szórakozni".
Úgyhogy kiváncsian várom a tapasztalataidat, mennyire stabil, mennyire gördülékeny, swap működik-e?
Ezek szerint nem sikerült megszabadulni a zöld képernyő hibától?
-
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17452 üzenetére
Ha kikapcsolod az összes animációt, akkor is?
Spare Partsban amik vannak animáció beállítások, azokat is kapcsold ki.Nekem be van kapcsolva még a CyanogenMod settings-ben a "Use 16bit transparency", nem tudom ez számít-e valamit.
(ezen kívül ki van kapcsolva a boot animáció, és a Screen-on/off animációk is)
A wifi bugról írtam már korábban, ha kicsit visszagörgetsz.
"A WiFi bug-ra egy nem szép megoldás, de a WiFi sleep policyban ki kell kapcsolni azt, hogy kikapcsolja a wifit készenléti állapotban, vagyis hagyja bekapcsolva. Akkor nincs gond a wifivel, viszont így akkor is él a kapcsolat és eszi az energiát, ha be van kapcsolva, de a képernyő ki."
-
rhen
senior tag
válasz
Pocok256 #17450 üzenetére
A zöld képernyőt az elforgatás animáció okozza és egy CM bug, nem Pulse specifikus.
Vagy kikapcsolsz minden animációt (amit én is megtettem, mert am is csak erőforrásigényes), vagy terminálba beírod a következőt:su
setprop persist.sys.rotationanimation falseA terminálos megoldás nem tudom, hogy állandó beállítás-e, vagy újraindítás után újból be kell-e írni.
Ha nem állandó beállítás, init scriptbe be lehet írni.Ez is érdekes ROM. Ebben még az előlapi kamera is működik és van USB tethering.
-
Watt25
veterán
válasz
Pocok256 #17400 üzenetére
Nem írtad meg, hogy melyik 2.1-et raktad fel, mert ugye van sok gyári. HU, UK, Tre, meg mittudomén. Azt tudom, hogy az UK-ból két verzió van. (Valamennyit javítottak a későbbi kiadáson.) És talán a HU a legrosszabb, mert az jött ki elsőnek. (Verzió szerint is debug verzió...)
-
R.P.
aktív tag
válasz
Pocok256 #17361 üzenetére
Értem, ezzel valóban nem voltam tisztában.
Hogyha ebben a hangnemben írod le, akkor szerintem mindketten sokkal jobban járunk, mert megtakarítasz magadnak is és nekem is legalább 10 percet.Szóval, szerinted van valamilyen lehetőség arra, hogy visszaállítsam a rendszert, vagy kezdjem újrarakni (mert egyébként én csináltam olyanra, amilyen most, szóval egy picit azért mégis csak értek hozzá)?
-
janez
aktív tag
válasz
Pocok256 #17307 üzenetére
A ClockworkMod recoveryvel sem akart felmenni. Pontosabban csak a ROM managarből indítva telepítette föl a CyanogenMod Plus-ot és a két szükséges update-et. Másodszorra hiba nélkül felment a Gapps a gmaillel, mindennel együtt.
Érdekes, én később küldtem csak az appokat az ext-re, mégsincs gond. Tényleg igaz, h minden Pulse másképpen viselkedik különböző ROM-ok hatására.
Kábeles modemként még mindíg nem jó, de a wifi-t megosztva (barnacle) nincs gond. Ez is valami.
Pakolok a /system-be néhány dolgot pc alatt, csinálok costom romot belőle, majd felrakom, backup, aztán tesztelem még kicsit. Még az is lehet, h megmarad. -
janez
aktív tag
válasz
Pocok256 #17282 üzenetére
Szia/sztok!
Egy ideje már az FLB 1.6b-t használom, semmi gond, ha nincs teletelepítve 50 programmal, hanem csak 30-cal.
Kipróbálnám amit ajánlottál, de a teló mobilnetjével töltenék (sajnos jelenleg nincs vezetékes netem), viszont valamiért mindíg megszakad a letöltés. Tudtok esetleg másik tárhelyről vagy feltöltené esetleg valaki máshova? Előre is köszi a segítséget. -
JoHnni
senior tag
-
impalaman
aktív tag
válasz
Pocok256 #15979 üzenetére
Lényegében ugyanaz a rendszer mint a 2.2, csak kisebb kinézeti és funkcióbeli változások történtek benne. A Pulse-ra készült 2.3 pedig azért olyan lassú mert nem kezeli rendesen a meglévő gyorsítást. Így volt régebben a 2.2-vel is. Egyszóval vinni fogja ez a 2.3-mat is.
-
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #15898 üzenetére
Az mit jelent, hogy 30-al gyorsabb?
Nekem azért van a cache a kártyán, mert nem fér el a telón.Sok a program.
A UK firmware-rel nagyobb a cache partíció? Mert most már ráférne a CM 6 arra is, mivel kigyomláltam.
Azért pl ilyenkor mutatkozik meg egy HTC nagy előnye a support, ott lehet szerkeszteni a rendszer partíiók méretét. -
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #15890 üzenetére
Akkor már értem. Az SD-n van a cache, mert a telón már nem fért el. Akkor ezért lenne annyival lassabb a Linpack teszt?
Ma csontra megfagyott a teló. Be sem tudtam kapcsolni, kissé izgultam. Rádugtam a kábelt és akkor sem történt semmi. Az adb shellt már nem néztem, csak kivettem az aksit és utána már működött. -
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #15814 üzenetére
A ZTE topicban meg talán már itt is írt valaki ilyet, de majd én is írok. Nem szívesen válok meg tőle, de így hogy már jó a kijelző így már OK nekem.
Minden esetre én még 49-ért vettem a Pulse-t szóval jócskán kapok vissza pénzt.Nincs semmi komoly hibája a telefonnak custom ROM-mal. De van néhány ami a gyári szofttal előjön és az nekem épp elég, hogy cseréltessem.
-
-
Muki94
aktív tag
-
Klemens
őstag
válasz
Pocok256 #15400 üzenetére
Hirtelen azt sem tudom már, hogy az melyik, annyi ROM volt a Pulse-omon.
Az Android 1.7-nél minden okés volt, de az akkut nagyon szívta, este letettem 45%-os töltöttséggel a telefont, reggelre meg már le is merült.
Az Android 2.1-es ROM-okkal meg az volt a bajom, hogy amit eddig használtam, mind tolta az FC-ket, amit most használok az egész tűrhető, gyors (relatíve) és csak néha küld ilyeneket. -
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #15267 üzenetére
Nem kell hisztizni. Úgyis felajánlják, hogy vagy ráfizetsz egy komolyabb telefonra, vagy vissza adják a pénzt. Persze ez utóbbit nem feltétlen fogják felajánlani. De ha kéred akkor vissza kell, hogy adják. Ami viszont jó, hogy nem kell újabb 2 éves hűségnyilatkozatot aláírni.
-
törölt tag
-
pitterr
tag
-
Watt25
veterán
válasz
Pocok256 #14848 üzenetére
Erre gondolsz, amit én írtam itt meg először?
Priviben kaptam kérdést, hogy hogyan kell beírni a build.prop fájlba, de hát ez nem igazán privát dolog, tehát ide válaszolok.
Root Explorer-el be kell menni a /system könyvtárba, ott rányomni a Mount R/W gombra. Itt bulid.prop fájlon hosszú nyomás: Open in Text Editor. Nagyon körülményes a használata, de erre jó. Szerintem mindegy, hogy hova írjátok be, a lényeg, hogy külön sor legyen.Menu gomb, Save & Exit
Ennyi. -
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #14702 üzenetére
Miért a rootolás az nem hackelés? Szóval ezt már rég elszúrtad, hogy ha nem akartál hackelni. A market enabler meg egy sima app amit csak fel kell tenni. Szóval ha fizetni akarsz akkor tudsz is, de ugye aki lopni akar az lop is.
A root explorer az mióta is free?? Ne etess már ezzel a hülyeséggel.ES file manager: Egy átlagos user, ennyire nem lehet béna, hogy ne nézzen szét a beállításokban. Ez csak egy kamu szöveg. Ez csak tipikus lustaság nem tipikus átlag user. Bár az átlag user is tipikusan lusta általában.
-
llaszlo
veterán
válasz
Pocok256 #14693 üzenetére
Simán megy az ES file managerrel is csak be kell kapcsolni a root módot (meg ugye hülyebiztosra van csinálva, hogy a gyökkettő poweruser pistike ne sz@rja el a rendszert) és a fájlrendszer írást is.
És fel kell tenni a market enablert és akkor lehet fizetni az appokért. De ugye azt minek, hogy ha lopni is lehet? -
ATM_automata
őstag
válasz
Pocok256 #12315 üzenetére
Ez volt az egyik oka annak, hogy kicseréltem a Pulse-t...ilyen szar helyre tenni egy mikrofont. Pont ott van, ahol az ember megtámasztja a telefont, hogy ne essen ki a kezéből...megjegyzem bal kezes vagyok....a jobbosok a másik sarkát támasztják....óriási konstrukciós hiba.
-
ATM_automata
őstag
-
Eclips21
őstag
válasz
Pocok256 #10509 üzenetére
ez vicc volt?
NEM én jó ideig használtam a Paul félét de nálam semmi nem jött elő egy valamit leszámítva egyszer nem érzékelte a hállózatot de szerintem az valami egyedi eset volt mert aznap felraktam egy játékot (ami elég fura volt mert a másik irányba kellett eldönteni a telót) és akkor be gajdult minden rajta XD ez az egy eset volt nálma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest