- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #16408 üzenetére
Én nem csapkodtam semmit. Csak amikor át akarták b..ni a fejem akkor azt mondtam, hogy a hatályos jogszabályok szerint nem úgy van. Ha meg még mindig értetlenkedtek akkor kértem a vásárlók könyvét. Erre most ennél az ügynél nem került sor. Mindezt hidegvérrel asztalcsapkodás nélkül.
Az a baj, hogy a legtöbb ember elhiszi azt a sok f@szságot amit ezek összehordanak nekik és nem tájékozódik előtte vagy akár utána a jogaikról. És elhiszi, hogy neki kuss van és fogja be a pofáját és csak akkor lehet valamit elérni, hogy ha van ismerős vagy kétajtós szekrény csávók az ismerősei. -
-
rhen
senior tag
válasz
szente #15988 üzenetére
A 710-es kernellel nekem is újraindult rendszeresen a telefonom.
Itt van egy jó kernel ami nincs húzva, én ezzel használom a cm 0.40-et.Más: Nekem annyi problémám van ami zavar cm 0.40-ben, hogy időnként beakad az elforgatás és csak az újraindulás segít rajta. //beakad értsd megszűnik forgatni, beáll egy bizonyos irányba a kép és mindig mindenhol úgy áll, hiába forgatom a telefont.
-
Eclips21
őstag
válasz
szente #15962 üzenetére
nem fog sikerülni soha lecserélni egy másik telóra... én is ezt akartam csinálni T-mobilos ismerősom mondta felejtsem el ha beviszem és készülék cserét kérek ha tudnak adnak egy szarabbat ami gyártósori selejt volt és onnét lett feljavítva ha újra és újra próbálkozol akkor meg "vélt hiba" ként fogják felvenni vagyis nem ismerik el a hibát nem hülyék őksem én ZTEre akartam csak lecserélni de semmire nem lehet ha csak nem tényleges hibáról lenne szó, de akkor mint írtam selejtet kapnál amit úgy javítottak meg szal bukta az egész de próbálkozni lehet aminek a vége az lesz ha volt egy "jó" telód akkor csak rosszabbat kapsz vissza
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #15962 üzenetére
Ezt mégis honnan vetted, hogy gari miatt vissza kell küldeni? Az elég vicces lenne. Csak ha rossz telót kapsz akkor kell 8 munkanapon belül vissza küldeni vagy eljutattni valahogy a T-hez. A honlapon a garis feltételek között pedig ott van, hogy akár egy T-be is beviheted ők meg majd vissza küldik a központba és utána vissza kapod a pénzt.
Egyelőre 8-10 nap mire vissza jön a teló. -
csopi04
csendes tag
válasz
szente #15291 üzenetére
Igen, kell. Az oc kernel skálázza az órajelet, de állításához alkalmazás kell.SetCPU az fizetős. Marketen van olyan, hogy CPU Tuner, de ezel én semmit nem tudtam állítani, szintén Marketről Overclock widget,, ezt használom.
Gondolom widget kirakás nem okoz gondot, de ha kezdők is olvassák:Telepítés után hosszan nyomj az asztalra és kattints a widgetre. A listából válaszd ki az Overclock widgetet. Energiatakarékosság miatt érdemes alacsonyra állítani a minimumot, illetve az advanced setting-ben beállítani alacsony frekvenciára a CPU sebességét kikapcsolt képernyőnél.Hozzáértők itt akár egyedileg is választhatnak órajelet, de amely Max-ot a kernel meghatároz, nem lehet túllépni.
Használom még mellé az Android System Info alkalmazást, itt System/CPU fülre bökve meg lehet nézni, hogy melyik órajelet mennyi %-ban használta a proci. -
syl5
őstag
válasz
szente #14584 üzenetére
hát ha a magyar 2.1-el is fekete-fehér a játék, akkor még a framework-re tudok gondolni, ami bezavarhat. Nekem az elegant steel van fent, animációkkal.
Neked milyen van?sagesz93
Neked van fent framework?Esetleg leírnátok pontosan a konfigotokat, abból lehet ki lehetnek következtetni mi a hiba oka.
Nekem:
-T-Mobile UK gyári romra FLB 1.6a flash-elve, majd FLB 1.6b-re frissítve.
-Elegant steel framework, animációkkal, circle battery-vel
-96 Mb Swap külön partíción
-Appok SD-n
-Dalvik belső memórián
-több fontos info nem jut most eszembe -
syl5
őstag
válasz
szente #14577 üzenetére
És azóta nem is cserélted le UK-ra, vagy Tre-re?
Korábban én meg olvastam, hogy más is küzdött ilyen 3D-s fekete-fehér problémával, csak nem emlékszek már rá, hogy ki. Ha olvassa, akkor segítsen már nekünk!
Szerk:
Watt25 volt az. Közbe megtaláltam! Watt25 Neked megoldódott ez a probléma? -
syl5
őstag
válasz
szente #14569 üzenetére
Én FLB 1.6b-t használok UK T-mobile gyártói rom-ra telepítve és nekem is ugyanez a problémám. Shift is fekete-fehér, az Angry birds háttere sem olyan, mint amilyennek kellene lennie, Super KO Boxing is fekete fehér.
Szerintem a UK alap rom a gond.
Te melyik hivatalos rom-ra telepítetted az FLB-t?Angry Birds nekem így működik (pár napja nekem sem indult):
-eoeppinstaller-el tettem fel
-és ADW-be beállítottam a System persistent opciót -
llaszlo
veterán
válasz
szente #14564 üzenetére
Mert ha így nem jó akkor húzom csak.
Azt nem értem, hogy mi a tök...nek kellett ennyit változtani a rendzseren. Itt főleg a busyboxra és a terminálra gondolok. Van olyan kapcsoló ami nem is működik a parancsoknál. Ezt nem is értem, hogy miért nem.
Most elméletileg működik az a2sd viszont mégsincs helyem. Az 1.5nél semmi gondom nem volt ezzel. Ugyanazok az appok vannak fent. Sőt még nem is mindet raktam fel.
A df parancs egyáltalán nem úgy működik ahogy korábban, szóval elég gáz most ez.
Na meg még amitől agybajt lehet kapni, hogy az ls parancs visszafele listáz Z-–>A-ig -
impalaman
aktív tag
válasz
szente #14530 üzenetére
Flibblesan a saját kernelében a 691 MHz-et tette maximális órajellé, egyszóval ezért nem tudod tovább húzni. Vannak kernelek amikkel akár 780 MHz-ig is lehet húzni, de ezek nem érnek semmit, kipróbáltam. Egrészt a benchmarkok sem mutatnak semmivel többet és érzetre is ugyanolyan mint 528 MHz-en. A 691 MHz-es kernellel viszont érezhetően jobb, főleg a böngésző és az avi lejátszás.
-
Watt25
veterán
válasz
szente #14528 üzenetére
Nekem megy 691MHz-en, egyelőre nincsen vele semmi gondom.
Linpack-kal mérve van különbség, meg egy nagyon picit használat közben is érezhető, de egyértelmű, hogy pl. a swap sokkal többet javít a telefon kezelhetőségén, mint a CPU sebességének növelése.
2.0.3-as verziót szereztem be egyébként. -
törölt tag
-
Watt25
veterán
válasz
szente #14275 üzenetére
Mindig mindenki leírta, hogy az 1.5-höz képest a 2.1-es ROM sokkal szebb képet csinál. Persze, ha macko18 telóján most is 2.1 van, akkor már jobb nem lesz. De azért sztem túlzás, hogy rossz képeket készít, illetve szerintem a fókusz is elég jól működik. (Levegőben lógó pókot távoli háttérrel persze nem fogsz tudni lefényképezni vele, mert a háttérre fog fókuszálni, de trükkel ez is megoldható.) És persze való igaz, hogy sajnos sosem marad piros a fókuszjelző, tehát sosem jelzi, hogy nem sikerült fókuszálnia. De attól még sokszor sikerül neki.
-
sagesz93
addikt
-
rum-cajsz
őstag
válasz
szente #14133 üzenetére
Ha felteszed a SWAP-et támogató kernelt, akkor két lehetőséged van a SWAP használatára.
1. Swap partíció létrehozása az SD kártyán. Mivel Linux OS-ről van szó, ez a legjobb megoldás.
2. A Swapper program lehetőséget ad arra, hogy ne hozz lére külön partíciót, hanem létrehoz neked egy fájlt az SD kártyán, és azt fogja swapként mutatni az OS számára.
Mint az már kiderült, az SD kártya folyamatos írása rövidíti a kártya élettartalmát, tehát nem jó a gyakori írás.
Ha együtt használod az a2sd-t és a swap opciót, akkor a programokat is és a swapet is egyszerre akarod használni, ezzel csökkented az olvasási sebességet. Ha nem elég gyors a kártyád, akkor valószínűleg be fog lassulni a telefonod emiatt.
A swapper, mint írtam azért nem ajánlott, mert az amúgy is kevés RAM-ból ő is elfoglal egy jókora részt, és ezért többet fogja használni az OS a Swap fájlt.
Jelenleg két mod van, ami telepítéskor tudja használni a swap opciót (és tartalmazza a swap kernelt) az flb-mod 1.6a és impalaman RC8-a.
Ha a már meglévő ROM-od akarod lecserélni, akkor telepíteni kell a kernelt is,nem elég létrehozni a swap partíciót.
Remélem sikerült válaszolni a kérdésedre!
ui:
Azurren módosította az a2sd telepítést az Ultimate Guide-ban, ezt most én is beleírtam a magyar fordításba, ami elérhető itt a blogomon. -
Watt25
veterán
válasz
szente #13494 üzenetére
Én már említettem, hogy én is töltöm autóban is, Waze használata közben, de én eddig csak olyat tapasztaltam, hogy nem volt hajlandó tölteni az akkumulátort (nem mutatta a kis villám jelet), csak miután odatoltam a légkondi elé egy percre...
De le még nem fagyott vagy nem kapcsolt ki. -
llaszlo
veterán
válasz
szente #13477 üzenetére
Így már jobban értem. Tudom, hogy mi az a driver telepítés. Sajnos ritkán, de találkozom winnel is. Szerencsére egyre ritkábban. A régi "szép" időkben még én is azt használtam.
Amúgy nem Linux hanem OSX, de a parancssorban nincs sok eltérés.Akkor most feltetted végülis a Pulse teljes driverét?
-
szente
addikt
válasz
szente #13474 üzenetére
sajnos ugyan az a pulse-os driverrel is.
ami viszont értdekes,hogy az illesztő programban van az "android sooner single adb interface"(1) és a "t-mobile 3g phone interface"(2).az eszközkezelőben 4 ismeretlen eszköz volt,ami a pulse-hoz köthető.na már most akármelyik ismeretlen eszköznek megadhattam vagy az 1es vagy a 2es drivert és simán feltette.tehát lehet az eszközkezelőben 4db "android sooner single adb interface" is.vagy bármilyen kombináció.
na most ez igy nem hiszem hogy oké.... -
tothlaszlo
csendes tag
válasz
szente #13401 üzenetére
hatha erdekel meg mast is:
rengeteget szivtam sms-el a hivatalos magyar 2.1ROM-al. kb minden masodikat (teljesen veletlenszeruen) nem kaptam meg es sokat hiaba kuldtem nem ert oda soha. ujraraktam parszor, sim kartyat csereltettem, kb 10x ellenoriztettem ugyfelszolgalattal/szervizzel hogy minden ugy mukodik e ahogy kell - mindig minden rendben volt, csak eppen az sms-ek nem erkeztek meg. par nappal ezelott feltettem az UK 2.1 ROM-ot es azota ugy tunik minden rendben sms oldalon. lehet hogy nem hiaba szuttyogtak meg par honapot az angolok, hogy kiadjak az o 2.1-uket...laci
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #13403 üzenetére
Igen lehet. De ez nem ilyen egyszerű. Először is sokáig nélkülöznöd kell a telegont.
Beviszed és reklamálsz, hogy nem fogadja az SMS-eket. És azt is mondd el, hogy már frissen telepített Android 2.1-el is meg van ez a gondod. Amikor felveszik a szervízlapot, mindenképpen ragaszkodj a készülék cseréjéhez. Ehhez már az első alkalommal jogod van. Ha más gondod van a telóval azt is mindenképp vetesd fel a szervízlapra és csak akkor írd alá ha minden amit és ahogy elmondtál rajta van.
És érdemes T-pontba vinni nem szutyok viszonteladóhoz, mert azok átvernek és csak szervízelik a telót.
Ha vissza küldik, hogy SW frissítés és működik akkor ne vedd át, hanem mondd, hogy te cserét kértél és ragaszkodj hozzá, de ne vedd át a készüléket. Még írd le a procedúrát a vásárlók könyvébe. Erre 30 napon belül válaszolni kell nekik. -
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #11896 üzenetére
Sok értelmét nem látom, hogy utólag flasheljek a system/app-ba mert többször lett bootloop a vége. Más appokat meg ugyanúgy lehet telepíteni mint a többit.
Amúgy ugyanaz az eljárás, mint a ROM szignózás, de van, hogy még módosítani kell az update-scriptet is. Az én update-em is ezért lett rossz először aztán javítanom kellett és, hogy mi volt a hiba csak véletlenül jöttem rá. A script az attól függően, hogy mit akarsz csinálni változik és elég sokféle lehet, ha nem jól csinálod akkor vagy bootloop vagy install fail lesz a vége.Amúgy meg tölts le ilyen flash zipeket csomagold ki és tanulmányozd a tartalmukat. Én is így jöttem rá dolgokra
Olyan leírást tuti nem teszek ki az oldalamra ami nem működik tutira.
-
impalaman
aktív tag
válasz
szente #11889 üzenetére
Szedd le a LauncherPro-t a fejlesztő oldaláról, nevezd át Launcher.apk-ra, és úgy tedd be a system/app-ba, odex nem kell neki.
-
matelijah
csendes tag
válasz
szente #11881 üzenetére
[ezt a frameworkot] elvileg arról portolták át.
-
-
impalaman
aktív tag
válasz
szente #11103 üzenetére
Ez úgy van hogy az apk-t meg kell nyitni pl. WinRAR-ral, kitömöríteni bármilyen mappába, ott elvégezni rajta a kívánt módosításokat, aztán egy új zip-be visszacsomagolni, a kiterjesztést pedig átírni apk-ra Aztán lehet szignózni és telepíteni. Én is így módosítottam a LauncherPro-t.
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #11021 üzenetére
Szerintem a flasheléses megoldás egyszerűbb. Ahhoz, hogy működjön ígyis úgyis újra kell indítani a telót.
Már dolgozom egy blogbejegyzésen ezügyben.Nézted az óra fontot? Hogyan lehetne egyedi óra fontot csinálni? Mert nem találtam ilyet a neten csak azt az egyet amit linkeltem.
-
llaszlo
veterán
válasz
szente #10946 üzenetére
Most éppen nem bootolt be, de gondolom, hogy ha vissza rakom a gyári 2.1-et utána menni fog, vagy még nem tudom, hogy hogyan, de egyelőre nem megy.
Nem tudom melyik mappában van valahol a system-ben és T-s mappát keress.Szerk: Végre bebootolt, igaz egy FLB ROM-mal. Mindjárt felteszem az enyémet. Rendesen váltogatom a ROM-okat.
De ez a teló mindent kibír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Wii U
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Villanyszerelés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Netflix
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest