- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totyasrác
tag
válasz
rum-cajsz #14094 üzenetére
Én most nem töröltem, csak emulátorban ennyit mondtam (asszem
):
a2sd noswap
Innéttől nem használja senki (és 32MB nem hiányzik a 8GB-os kártyáról nagyon
) Igazából fáradt vagyok, nincs kedvem újramásolni mindent a kártyára (újrapartícionálás miatt). Megpróbáltam gparted-del, de utána a telefon hibásnak látta, na mindegy, akkor újrapartícionáltam. De mégegyszer nincs kedvem
Inkább csak deaktiváltam az a2sd-ben.
-
Totyasrác
tag
Módosítok: az a2sd check paranccsal nem lehet ellenőrizni, ha NINCS swap partíció (magyarul ha a swapper-t használom, akkor nincs partíció, file-ba dolgozik, kb. úgy, mint a Windows
)
Ha partícionál az ember, akkor az a2sd fogja kezelni a swap-ot, ha Swapper2-t használunk, akkor meg az, file-ba. Utóbbi fájdalommentesebb
-
Totyasrác
tag
No - swap működik (visszaálltam FLB v1.5-re), mindjárt más a leányzó fekvése
Lépések (csak FLB 1.4+ és más, angol 2.1 alapú ROMok esetén működik!):
1. Letöltöd ezt.
2. Telepíted (nem kell wipe!!!)
3.a. Marketből: Swapper2 letölt, telepít, elindít, "ON" (nincs adatvesztés, csak 32MB-os partíció lesz, de elég!) VAGY
3.b. Újrapartícionálod az SD-det (minden adat elvész!) és a swap-nak megadsz valami értéket (nem kel nagy, 32-64MB elég!) VAGY
3.c. GParted-del újraméretezed a partíciókat, és létrehozod a swap-ot is (bonyolultabb, de nincs adatvesztés)4. Örülsz
Ellenőrzés:
- Terminal emulator segítségével su majd a2sd check parancsok
- Terminal emulator segítségével free parancs. -
Totyasrác
tag
válasz
sagesz93 #13984 üzenetére
Értem én, hogy jó dolog a MT - nade elsősorban az lenne a tuti, ha végre nem kínlódnánk állandóan a memória miatt.
Ha olvasod a MoDaCo fórumot, ott többszörösen le van írva, egyelőre miért NEM lesz MT. Próbálgatják, de a kijelző drivere nem támogatja. És a 2.2-höz is a 2.1 kernelét (és frivereit) használják... Szóval az egyelőre nem várható.
Bőven elég lenne, ha wgy weboldal megnézéséhez nem lőné ki az oprendszer a home/Talk/zene alkalmazásokat sztem...
-
Totyasrác
tag
Érdemes nem kidobni a Pulse-okat - felreszeltem a FroYo tesztverziót, sebességre (programok indítása stb.) hasonló az FLB 1.5-höz, viszont eddig még sosem lőtte ki a home-ot (ADW megy rajta), illetve pl. a Talk-bot sem lövi le, ha megy a navigáció (Sygic).
Szóval jó lesz ez, kérem
-
Totyasrác
tag
válasz
lkristobal #13268 üzenetére
Igen.
(Pfffffffffffffff, nehéz szülés)
-
Totyasrác
tag
Megjelent a hivatalos angol 2.1...
Itt letölthető. -
Totyasrác
tag
válasz
llaszlo #12907 üzenetére
"Az amonra az rendesen működik, és mindent tud amit kell. Én nem látok okot arra, hogy váltsak. Szóval maradok annál."
1. Menüből indulhat a zip telepítése
- a. Nem kell recovery-be bootolni, meg utána restart, automatikusan megteszi
- b. Ha kell backup és/vagy wipe, automatikusan megcsináltatható vele2. Backup elnevezhető (nem kell a dátumokat fejben tartani), pl. LCR v3.2beta4_kékháttér
3. Lehet ellenőrzés nélkül zip-et telepíteni (amikor próbálkozol, nem kell sign-olni), talán számodra ez lehet a legérdekesebb feature...
-
Totyasrác
tag
válasz
manrick #12639 üzenetére
A gyári mail kliens nekem is FC-zik minden alkalommal, amikor épp nyitva van, és jön be mail. Megszoktam, hogy close, aztán a notification bar-t lehúzva a bejövő mail-re kattintva már nyílik is meg. Ennél nagyobb baj sose legyen, "ez ilyen"
(Eddig minden ROMmal ez volt...)Viszont ez így is, úgy is benne van, nem kell a ródszinkkel vívni (az 1.5-ös verzióban még nem volt exchange-támogatás, akkor kellett használni).
-
Totyasrác
tag
válasz
CoolBoy323 #12235 üzenetére
Olvasgattam, de a LauncherPro-n (ami elérhető az FLB-re is) és az újabb kernelen kívül (ami szinten benne van az FLB-ben) nem látok nagy különbséget (még ~2 alkalmazás talán, de ezek ugye telepíthetők/eltávolíthatók amúgy is). Azért kérdeztem
(Én azért rendszerint utánanézek kérdés előtt a dolgoknak
)
-
Totyasrác
tag
válasz
llaszlo #11598 üzenetére
Szia!
"Van igény egy Paul féle ROM mod-ra?"
Persze, hogy van... Most álltam vissza (egy kibelezett verzióra meg a2sd+ benne), sajnos az FBL beta5.1 nagyon nem lett jó. A Paul-félében nekem egyetlen nagy problémám van: a dialler/contacts/call_log nincs egyben (a zöld gombbal szoktam általában a kontaktjaim közt is keresni, nem kell más shortcut). ezen kívül elfogadható minden más kompromisszum - különösen hogy gyorsabb (úgy másfélszer!), mint a legutóbbi FBL. Mondjuk a beta3 egész jó volt... De most ki akartam megint próbálni a WIP-verziót
(Tényleg, ebben milyen a2sd van?)
Szóval ha lesz időd, engem mindenképp érdekelne
-
Totyasrác
tag
válasz
ATM_automata #10580 üzenetére
Szia!
- Ha a processz ad lehetőséget, érdemes a Wait-re nyomni. Általában nem ismétlődik meg.
- Az általános csörgés és a név/szám párosításának késése ugyanaz. Utóbbi miatt (nem párosítja a kontaktot) használja az általánost. Nekem 20-ból egyszer eljátssza :/
- A mailkliens nekem eddig minden 2.1-es ROM-ban megdöglik, ha nyitva van, és épp szinkronizál. Kezdem megszokni (azonnal újraindul...)
- Képernyőlapozásról már írtak, nem kell annyi asztal/ikon, és gól -
Totyasrác
tag
válasz
ricsipontaz #7074 üzenetére
Vagy nem
(Ebben a mail-ben már több konkrétum van, mint eddig összesen...) -
Totyasrác
tag
válasz
tomkabp #6969 üzenetére
Namost a kernel, az tutira ugyanaz abban is (nincs más kernel Pulse-ra készített ROM-okhoz, pontosabban csakis az 1.5-ös Android alapját képező kernelhez van driver).
Nyilván az SD-re teszi a swap-ot, máshová nincs is értelme (nincs benne 'winchester', illetve a ROM az, de az is elég korlátos)."Ha átfutottam megnézem azt is, hogy nem-e lehet a meglévő kernelt ferturbózni a swap képességgel" - pont erre volnék kíváncsi, amennyiben a kernel alatt az MCR-t érted (a swap rebootolásonkénti áthelyezése mellett, anélkül szvsz hamar kipurcanhat a memóriakártya).
Köszi előre is
-
Totyasrác
tag
válasz
tomkabp #6965 üzenetére
Én csak átfutottam (ugyan elég jól tudok angolul, de nincs időm most végig értelmezni is). Annyi kérdésem maradt, hogy ha maradnék a MCR-nél, akkor kivitelezhető-e a
- SWAP
- A swap bootolásonként automatikus áthelyeztetése (az SD megóvására)?Ha valaki kicsit belemélyedne, azt megköszönném...
-
Totyasrác
tag
válasz
CoolBoy323 #6943 üzenetére
Annyira azért nem lesz lassú... Kb. az 1.7 MoDaCo szintje lehet talán, állítólag, izé
Amúgy ne feledjük, hogy a gyári 1.5-höz képest a Custom ROM mennyivel lett gyorsabb. Ha nagyjából ugyanennyire gyorsulna a 2.1 gyári után Paul keze nyomán, hát, csöpög a nyálamBízzunk benne, hogy 3 héten belül lesz, szerintem utána hamar meggyúrja Paul, és örülünk
-
Totyasrác
tag
Ne feledjük, hogy a Pulse (A T saját, gyári ROM-jával) előbb volt kapható, mint ahogy a hüvely elérhetővé tette volna a sajátját.
Ezen kívül nincs kizárva, hogy a hüvely az új frissítést pont a T által kiadott, hivatalos Pulse frissítéseként adja ki elsőre, és bizony május közepe, az ~3 hét -
Totyasrác
tag
válasz
llaszlo #6922 üzenetére
Így van. Nekem mondjuk a jelzett hibák zöme nem jelentkezett. FC-olás volt, amikor wipe nélkül raktam fel az 1.7-es MoDaCo-t, azóta rendben. Nem használok app2sd-t, és nem telepítek fel mindent - beállítottam a szükséges dolgokat (navigáció, háttér, Beautiful home, task manager, handcent, ilyesmik), és használom.
Nem állítom, hogy kisebb bosszantó dolgok nincsenek (pl. a Contacts előhozása 1-2 másodpercig is eltart), de ezen kívül lehet szeretni
(Nyomogattam Milestone-t, hát annyival nem jobb...) -
Totyasrác
tag
Létezik olyan, hogy Netikett. Érdemes olvasgatni...
Egy kiemelés belőle: "Viszont érdemes először végig olvasni, vagy legalább beleolvasni a már leírtakba, mert nem szeretik, ha már sokadszorra teszi fel valaki ugyanazt a kérdést. Főleg akkor, ha erre megtalálható a válasz"
Attól, hogy egy adott fórumon nincs ez leírva, illik ismerni a(z) (n)etikettet.
-
Totyasrác
tag
"de az például biztos, hogy az iphone-ra nem fog megjelenni hivatalosan kártékony alkalmazás, vagy olyan, ami bebasz a telefonnak, mert van egy jóváhagyási rendszer, ami ezeket kiszűri. az más kérdés, hogy ez megfelelő hozzáállás-e, szerintem nem, mert egy csomó jó dolgot is kiszór a rendszerből"
Itt van a kutya elásva, és innét származik az Android legnagyobb előnye (és lehetséges buktatói is). Ugyanis valóüban "boldog-boldogtalan" írhat rá programokat, olyanok is, akik nagyon értenek hozzá (meg olyanok is, akik nem igazán persze), de nincs egy "felsőbb hatalom", aki eldöntené: nekem mi a jó
Majd én eldöntöm, az értékelések alapjánAmúgy a fényképező eszméletlen lassan nyílik meg, de ez kevésbé zavar. A Contacts az kicsit érdekesebb, bár mostanság (amióta leszedtem a GDE-t
) egy másodpercen belül nyílik, ezzel már együtt tudok élni.
Az akkuélettartam... Nem lesznek már olyan készülékek, mint a 6x10-es nokiJák, amit pl. elvittem egy egyhetes nyaralásra, töltő nélkül, mert tudtam, hogy nem fog kelleni, ha napi egy órát telefonálok, akkor sem. A 3.5-es kijelző meg olyan, hogy eszi az akkut, ezen végképp nem érdemes meglepődni. (Ahogy a mondás tartja: a fizikát nem lehet megb@xni
)
Ja - milyen app-ra érdemes a fényképezőt upgrade-elni? Mármint ami gyorsabb-szebb (meg szárazabb, tisztább, biztonságosabb érzés)?
-
Totyasrác
tag
Hát akkor én Jedi vagyok
OFF:
(Mesterfokozat: MSc/MA - egyetemi végzettség. Minthogy tovább nem néztem, nem tudom, minek fordították a BSc/BA fokozatot, ami nagyjából a főiskolai diplomának felel meg. Lásd még: bolognai jellegű képzés. Idézet:
"A kétciklusú képzés lényege, hogy a hallgatók előbb - szakterülettől függően hat vagy hét félévig - alapképzésre járnak, melynek végén egy alap-, úgynevezett Bachelor (BSc, BA stb.) fokozatot szereznek. Ezzel azonnal munkába állhatnak, de rögtön vagy később tovább is tanulhatnak, a második ciklusban másfél-két év alatt mesterdiplomát, úgynevezett Master (MSc, MA stb.) fokozatot szerezhetnek. Ez a mesterfokozat megfelel a jelenlegi egyetemi diplomának.") -
Totyasrác
tag
Gyors kérdés: valaki használ RSS "olvasót"? Én találtam egy qrvajónak tűnőt a marketen (Newsroom), de hiába van beállítva, nem jelez hanggal, ha jön frissítés... Csak a notification bar-ra teszi ki, de azt zsebben nem látom :/
Ha valaki tud jól működő ilyen (RSS feed-et követő) alkalmazást, ne tartsa magában !!!
Köszi előre is.
-
Totyasrác
tag
válasz
Tassadar #5303 üzenetére
Megoldható. Itt az info.
-
Totyasrác
tag
válasz
bounty123 #5180 üzenetére
"nem kell rootolni a custom rom-hoz" - "rootolás csak akkor kell, ha az eredeti T-s szofton vagy bármilyen más nem rootolt rendszeren akarsz root jogokat."
Így van. A MoDaCo-s custom ROM-ok alapból rootoltak. Semmi egyéb nem kell, Amon Ra recovery felrakása után a custom ROM feltehető, gól. Ha el akarja valak itüntetni a nyomokat, akkor készülékmenüből a dec. update felrakása megoldja.
-
Totyasrác
tag
válasz
CharlieDrop #4953 üzenetére
Nem tudom, mennyit bír - engem az annyira nem vonz, hogy videózzak rajta...
"Igazából a nagy képernyő a hozadéka ezeknek a telcsiknek"
... és egyben annak a meghajtása zabálja le az akkut gyorsabban, mint egy kisebb kijelző esetén. -
Totyasrác
tag
válasz
CharlieDrop #4946 üzenetére
Őőőőőő - azért másfél giga (!!!) adatforgalmat már nagyon kell akarni... Bp-Pécs legyen 2.5 óra, azaz 150 perc, vagyis 9000sec. Namost 1.5G az ~1500M, 170kbps-sel netezni végig, átlagosan még edge használatával sem mindennapos csúcs (3G/HSDPA azért nincs végig, sőt)
Ott valami nem gömbölyű. -
Totyasrác
tag
válasz
CharlieDrop #4939 üzenetére
(Mobil)net nélkül lehet, de minek?!
Most komolyan, az okostelefonok előnye a hagyományossal szemben pont netfüggő: mail-ek, közösségi oldalak, weboldalak használásának lehetősége, bárhol, bármikor. Cserében telefonálni még mindig az 5-10 éve gyártott telefonokkal lehet a legjobban, az akku-élettartamról nem is beszélve (ugye anno 5-6 napot elketyegtek a készülékek, napi 1-másfél óra beszélgetés mellett is)!
Minek egy olyan telefon bárkinek is, amiben van wifi, hsxpa-modem, bluetooth, aki nem akar netet használni? Zenét sokkal egyszerűbb/olcsóbb készülékek is lejátszanak... Videonézésre nem elég kraftos az akku (mondjuk nem hinném, hogy egy 2órás filmet végigbír), sz'al arra egy olcsó mp4-lejátszó jobb.
-
Totyasrác
tag
válasz
Akron99 #4847 üzenetére
Szerintem nagyon rosszul látod a kérdést...
1. A készülék, mint hardware, nem gázos. Nincs memóriahiba, kijelzőhiba, proci-probléma, stb.
2. A szolgáltatói sw a legtöbb készüléken gáz. Nekem pl. volt Moto V3xx, T-Mobile-os. Aztán miután megflash-eltem egy unbranded-re, sokkal használhatóbb lett.
3. Custom ROM eddig tudtommal mintha 2 "végleges", plusz az 1.8 Beta van. Teljesen stabil volt az 1.7, meg az 1.8 is az szerintem.
4. Te annak örülsz, ha valami kész, és elfelejtjük; avagy ha valaki veszi a fáradságot, és foglalkozik vele, javítgatja, az alkalmazásokból a legújabbakat tesz bele stb?
5. A Nandroid backup + ROM install (ha már a recovery fent van) ~5 perc, tokkal vonóval. Ha nem működik, akkor a restore ~1 perc. Azért ez nem az a használhatatlan tökölés, nem?Ja, és egyáltalán nem biztos, hogy nem omlik össze a win egy hasonló művelettől. Persze nem a VLC player-re gondoltam, hanem legyen mondjuk a virtuális memória átpakolva egy (később kiveendő) HDD-re
-
Totyasrác
tag
válasz
Akron99 #4841 üzenetére
Miért lenne bajos custom ROM-mal? Senki nem mondta, hogy az app2sd-t használni kell. Nem kell, én sem használom pl.
Ha meg használja valaki, legyen már annyi esze (ami kellett hozzá elvileg, hogy fel akarja és fel is tudja rakni), hogy ha az alkalmazásait SD-re teszi, majd kiveszi a memóriakártyát, akkor összedől az egész.Win alatt sem csinálod, hogy a /program files könyvtárat a kettes számú HDD-re rakod, majd azt kiveszed, és meglepődsz, hogy hinnye, nem?!
-
Totyasrác
tag
-
Totyasrác
tag
válasz
magnusheron #4731 üzenetére
Én nem használok SD-partícionálást, így nem zavar
-
Totyasrác
tag
válasz
magnusheron #4726 üzenetére
Érdekes, nekem vagy 2 hete megy az 1.8, semmi problémám nem volt még eddig... Most épp 220 óra feletti az uptime (múlt hétvégén valamiért kikapcsoltam éjszakára, mikor a szülőket látogattam meg)... Semmi fagyás, semmi forceclose...
-
Totyasrác
tag
válasz
Eclips21 #4713 üzenetére
Dehogyis. Amíg béta, addig csak tagok tesztelhetik. A véglegesből meg általában van egy fix verzió (lásd az 1.7-est), ingyenes, letölthető - a tagok meg személyre szabhatják valamennyire ("kitchen").
(Én nem ezért lettem tag amúgy, hanem mert megérdemlik Paul-ék, a sok munka miatt, amit értünk /is/ tesznek)
-
Totyasrác
tag
Nekem az elején csak 2G-re volt állítva, a Data Service meg alap, hogy állandóan megy. A gyári ROM-mal sem volt semmi ilyesmi észrevétel. Az 1.7 és 1.8 ROM előtt is meg azóta már jellemzően 3G-n megy, nincs sistergés.
Akku nekem 2 napot elketyeg normál használatban. Ha órákat netezek (fórumok stb
) akkor egy nap, ha navigáltatok... Azt nem tudom, mert azt csak kocsiban, és töltés mellett
-
Totyasrác
tag
Ezt olvastátok?
Május előtt a Huawei elengedi a 2.1-es Androidot, az összes készülékre (állítólag). Minthogy az info a Huaweidevice.com-on jelent meg, és a szerző elvileg 'staff'... Szerintem bíztató! -
Totyasrác
tag
válasz
magnusheron #4620 üzenetére
Azért érdekelne, mivel lehet kivívni a moderátorok/tagok haragját, mármint ami az itteni szereplésnél is durvább
-
Totyasrác
tag
válasz
CoolBoy323 #4559 üzenetére
Ha nagyon meghalt (bár ez némi pontosítást igényel
), akkor semmilyen egyéb ROM-mal ne kísérletezz. Ha annyira nagyon nincs, akkor egy misét megérhet... Mi a baja pontosan?
(Ja, utóbb írta is, hogy ő maga is annak tartja magát - ezek után sem változott a véleményem a GURU-k megítélését illetően... Paul pl. nem hívja magát annak, aztán ért hozzá. Aki meg önjelölt, ammeg nem annyira, lásd a mellékelt /téglakészítő kisiparos
/ ábrát...
)
-
Totyasrác
tag
válasz
CoolBoy323 #4555 üzenetére
Szerintem várd meg norbesz véleményét, az legyen a mérvadó - mi ehhez nem értünk, valószínűleg a GURUk megmondták már a tutit ez ügyben is
(Szerintem tényleg ne erőltesd, amit linkeltem, ott van letölthető, root-olt verzió a Huawei oldaláról letöltve/megkezelve, de főként tesztelésre ajánlja Paul)
-
Totyasrác
tag
válasz
Joeker67 #4550 üzenetére
Szia!
Egyelőre még nem tapasztaltam hibát (bár az 1.7-tel sem), az egyénre szabás az eddig is megvolt (tagoknak). Szóval elvileg gyorsabb (szerintem nem igazán vehető észre az 1.7-hez képest), a MoDaCo-fórum alapján ezekben jobb:Changes since 1.7
Merged T-Mobile and U8230 style into one build system
Updated Servo Search
Updated RoadSync
Updated Documents To Go
Updated Titanium Backup
Updated WaveSecure
Reorganised some application locations
Re-optimised coreVagyis a programok egy részéből újabb verziót kapott, illetve a core újraoptimalizálva (-> elvileg gyorsabb). Eddig atomstabil szerintem, wipe nélkül tettem fel az 1.7-re, csont nélkül szalad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest