- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NPeete
tag
Ajánlom továbbá a Styx nevű, 2.6.32-es kernelre és CM6-ra épülő rom, nálam igen stabil, meg gyors is - azért gyorsabb mint a CM7 (bár lehet az is közrejátszik, hogy a régi memóriakártyám cseréltem egy class10-esre), a rhen által javasolt Stock FROYO-hoz képest én azért kedvelem, mert kihasználok egy-két CyanogenMod módosítást, kényelmesebbé teszik számomra a használatot.
-
-
Watt25
veterán
Vigyázz, mert a gyári töltőre 400mA van írva, de mérés alapján 530mA-t lead.
-
tvamos
nagyúr
Hat... nem megy a skype videoval, (meg persze hianyolja a flash-t) egyebkent OK.
Bocs a slendrian fogalmazasert, nem a RAM-mal van a gond, hanem a ROM-ban nincs hely, es nem hagy ujabb progikat letolteni a marketrol. Pedig nagyon fontos, hogy legyen rajta sok-sok jatek!..
-
Watt25
veterán
Én most látom először ezt a programot, úgy látom elég sok mindent tud. Az aksi gyári mAh értékét kézzel beállítottam, de attól még nekem is +0mA-t ír alatta zöld betűkkel. Feltéve, hogy erre gondolsz...
Még nem ismertem ki teljesen a programot, de fent hagyom, mert tetszik.
Jah és nekem 2.1 van a telón. -
Pocok256
veterán
Wifi végülis jó lett csak az otthoni wifi stickel hostolt netet nem látta egyáltalán amit már rendesen routerrel osztottam azt látta, fene sem érti.
Gps -es cucc mire jó ?
Amúgy cm 7.2 modra raktam fel.Most egyelőre elég stabilan működik és be is jön a cucc
Az hogy hangos engem nem zavar kicsit nagyot hallok sajnos , így pont jó is
Amúgy köszi a segítséget jó tudni, hogy valaki még foglalkozik a pulse -al nem csak én vagyok ilyen megszállott -
Pocok256
veterán
Ja még akkor is :/
Amúgy beszart a telo és most tanácstalan vagyok. Mostani rom teljesen tropa rajta ezért fel akartam tenni a gyári romot fel is másoltam a dload mappát és próbálnám felkapcsolni a piros hangerő fel gombal de bekapcsol és szépen be bootol semmi mást nem csinál :/ -Nem kezdi telepíteni a gyári romot :S Valami megoldást valaki tud ?
-
NPeete
tag
data2ext ment rendesen, miután engedélyeztem. Swapet meg arra írtam, hogy az se segített a bűnlassúságon. Lassú volt nélküle is meg vele is.
Restorekor igen, wipe+format megvolt, 2x is megpróbáltam, mindig bootloop lett. Újraflasheltem a régi romot, úgy jó lett, szerencsére Titaniummal backupoltam mindent, és úgy vissza tudtam állítani is a dolgokat. -
NPeete
tag
Nem, nálam a forgatásoknál is mindig volt, hiába állítottam be a rotationanimation propertyt, meg minden animációt kikapcsolva (spare partsban is). Néha még a system servert is megölte, írhattam újra a pinkódot, stb. A2SD nagyon nem működött (báár feltételezhetően azért, mert nem nyomtam neki format system partitiont
), felraktam inkább data2ext-el (már formattal), azzal semmi gond nem volt.
Viszont (még swappal is) annyira használhatatlanul lassú lett a telefon... Megnyitottam pl. a marketet, percekre befagyott az egész telefon. Rakom vissza a régi 6.1-es romot. -
-
Indy
tag
A képeimet megosztom veletek, de újakat legjobb ha mindenki saját maga csinál, úgy lesz igazán egyedi.
Kell hozzá a Launcher pro Pro verziója vagy az ADW Launcher, a lényeg hogy a widgetek mérete (1x1, 2x1, 3x1, stb) állítható legyen, valamint a Desktop Visualizer. A képeket majd este feltöltöm valahová, most melóhelyen le vagyok tiltva az ilyesmiről.
-
impalaman
aktív tag
Talán egy kicsivel gyorsabban merül, de még nem régóta használom húzva, majd a későbbiekben tudok mondani erről bővebb infót.
sagesz93: Kipróbáltam, egész jól futott, olyan pályán is ahol sok elem van. Igaz, nem teljesen szaggatásmentes, de eléggé a játszható kategóriába esik. Aktivált JIT mellett próbáltam, szóval még ez is "rátett egy lapáttal" a teljesítményre.
-
llaszlo
veterán
Ilyen nincs. Sőt ha újraindítom a telefont és megcsinálom a mérést 3 újraindítás után 3x akkor lesz 3x3 eredményem és minden hármas csoport nagyon eltérő lenne. Tapasztalat!
Egy ROM nem attól lesz gyors vagy lassú, hogy ki készítette, hanem attól, hogy milyen kernel van benne és a user miket hogyan állít be. Mivel a kernel ugyanaz az összes ROM-nál így főleg a useren múlik, hogy mit hogyan állít be, mit telepít.
A kinézet (framework) vagy az ikonok semmi különbséget nem jelentenek a sebességnél. -
szaboknak
aktív tag
Több alkalmazás a marketből:én is találtam ezt az írást az biztos,hogy többet lát de,hogy mindent...............
Ahhoz, hogy lássuk, s le tudjunk tölteni fizetős alkalmazásokat, töltsük le az"Eris Market Fix" alkalmazást marketből (ez legyen az első lépés), aztán töltsük le ezt a programot: http://amip.tools-for.net/wiki/android/marketaccess ezzel már kicsit több programot látunk, de nem mindet. A progi használata roppant egyszerű. Először is rámegyünk, hogy "backup value", mert ez menti le a mostani "sim szerinti beazonosítonkat", s ha lementettük, bármikor visszaálílthatjuk a "Restore value" segítségével. Majd felül rámegyünk a providers fülre, s ott kiválasztjuk mondjuk a T-mobile US-t, megkérdezi, hogy akarjuk-e, rámegyünk, hogy yes Majd lépjünk be Eris Market Fix-be, rányomunk az egyetlen gombra ott ("I agree, Fix my market"), majd indítsuk újra, s kész is -
rhen
senior tag
Visszavonom, megy az avrcp music playerben, csak be kellet pipálni a "use headset controls"-t.
Ajánlom mindenkinek ezt a fülest egyébként. Szépen szól. Adja a mélyeket is rendesen. Már nem is igazán hiányolom az eq-t. -
llaszlo
veterán
-
szente
addikt
-
llaszlo
veterán
Nagyon jók ezek a videók. Köszi.
De amennyi parancsot fölöslegesen beír a csávó. Azzal rengeteg idő elmegy.Na meg sokkal egyszerűbb megoldások is vannak, mint amit ez a csávó csinál. Nem tudom, hogy minek kell ennyire túlbonyolítani. Ha az lenne a cél. hogy megértse más is, hogy mi történik és neki is egyszerű legyen akkor nem így kellene csinálni a dolgokat.
Most értem a végére az első videónak. Én nem vagyok benne biztos, hogy ez működni is fog. Szerintem bootloop lesz a vége Pulse-on. Hasonlóval próbálkoztam és az lett az eredmény. Ezek HTC-re vannak. De alapnak jók.
-
n00n
őstag
És eddig jó volt? Mert eddig semmi forgalmat nem generált. Vagy én most nem értem. Másoknál ez nem jelentkezik?
@rakal: Nem sok értelmét látom előfizetni mobil internetre. Otthon van wifi, munkahelyen van wifi. Ahová két szórakozóhelyre kiszoktam járni van wifi. Akkor minek mobil internet? Nem mintha annyira drága lenne. De, ha egyszer úgysem használnám.
-
ATM_automata
őstag
Csatlakozom....A kompromisszum kötésbe belefér az, hogy nem tudok rajta játszani, vagy nem tudok 20 appot felrakni csak 5-öt, de az alap funkciók lassúsága nem, illetve hogy ami megy, az ímmel-ámmal, meg kérem várjon vagy bezárás üzenetekkel menjen...
Én azt gondolom, hogy ami az androidban lényeges lehet, mint alap funkció, azok a naptár, kontak és email, sms és üzenet kezelés...ezeknek semmilyen körülmények között nem szabadna se lassulni se hibásan működni....ugyanis ettől telefon a telefon, hogy lehet rajta telefonálni...na nálam azért ezzel is akad néha gond.
-
CoolBoy323
nagyúr
szvsz nagy marhaság lenne 1.5re visszatérni 2.1 után...
-
impalaman
aktív tag
Attól, hogy LauncherPro-ban kikapcsolod az elforgatást, máshol még elfordul a kép.
A frissített LauncherPro-nak pedig a system/app-ba kell kerülnie, mivel az alap .apk-t cseréli le frissítéskor, ami pedig a system/app-ban van. (legalábbis az én romomban, és az FLB v1.0beta5.1 előttiekben)
-
bounty123
őstag
De jól látod, kár a sok szabadon hagyott helyért, ez a kompromisszum a full a2sd+-ban. Amit nyersz vele, hogy tényleg szinte végtelen mennyiségű appot telepíthetsz, amit vesztesz az némi sebesség + stabilitás, ha nem elég gyors az sd kártyád. Csak akkor tedd a dalvikot az sd-re, ha tényleg nem férsz el anélkül. Én jól elvagyok sima a2sd-vel, még van 20 mega szabad helyem. Az sd-n 60 mega hely foglalt, annyit már biztos nyertem a sima a2sd-vel, ami nem kevés.
-
bucsupeti
senior tag
Én nem vagyok meggyőződve róla hogy a mflop szám 2,6 helyett 3,6-ra növekedve az valóban gyorsulást jelentene felhazsnálói élményben. Ez azt jelenti hogy a MÁR BETÖLTŐDÖTT alkalmazás ilyen gyorsan tud dolgozni. Szerintem a nagyobb probléma ott van hogy el kell jutni odáig hogy elindul az alkalmazás.
Azaz a GC kilövi a már nemszükséges folyamatokat, felszabadítja a helyet és akkor tud betöltődni az indított alkalmazás. Ez a gond, azaz a kevés operatív memória. Én úgy vettem észre hogy 32 MByte szabad RAM kell ahhoz hogy kényelmes legyen a használat. Ezt próbálom elérni taskmanagerekkel, de ebben a két romban a JIT optimalizáció miatt rengeteg memória (számításaim szerint kb 8-10 mega) lesz lefoglalva. Ezért kértem hogy jó lenne JIT nélkülit is kipróbálni, csak azért hogy lássuk úgy mennyire változik a felhasználói élmény. Aki erős grafikus alkalmazásokat, játékokat akar használni annak kell a JIT, aki viszont "csak" telefonálni, jegyzetelni, netezni azaz általános "irodai használatra" akarja a telót annak szerintem jobb lenne JIT nélkül, több - kb 38-40 Mbyte - RAM-al. -
bucsupeti
senior tag
Én éppen ezért nem akartam A2SD-t hiszen a célom az volt hogy ne a lassú SD kártyát használja a rendszer és legyen valamivel több hely az appoknak. Ez meg is van. Kényelmesen elférek a kb 60Mbyte-os tárterületen. Ha jól emlékszem a gyári ROM-on összesen ennek a fele körüli állt rendelkezésre. Elég volt nekem az hogy ki lett dobva a sok szemét és felszabadult a hely.
Így a dalvik (és a data) is maradt a belső memóriában. -
arnoid
csendes tag
+1
Engem is egyre jobban aggaszt,hogy késve,vagy egyáltalán nem érkeznek meg az sms-ek.Volt,hogy 3-szor küldték el nekem ugyanazt az üzenetet,mert gyorsan kellett volna válaszolnom,de csak akkor kaptam meg,amikor feloldottam a billentyűzárat.
Emellett fogalmam sincs hány üzenet veszett el az éterben,legalább 3-ról tudok.
Ma pedig minden előzmény nélkül törlődött az összes üzenetem.
Emellett nálam is előfordulnak komoly belassulások,gyakorta kell 1-2percet várnom,hogy az üzenetkezelőt,vagy a híváslistát betöltse. -
rhen
senior tag
Egyre aggasztóbb ez az SMS probléma. Mai SMS-ek egy részét újraindítás után kaptam meg, másik részét meg se kaptam. Azután kiírta, hogy az üzenettárhely megtelt, de miután kitöröltem vagy 4-et, utána is azt jelezte, h tele van, szóval egyértelműen vmi bug.
Nem tudom van-e összefüggés, de nagyon be is van lassulva a telefon. Ha fut a zenelejátszó és vmi mást is akarok közbe csinálni, akár csak egy sms-t elolvasni, megakad az egész, elkezdi előröl a tracket. ilyeneket csinál.
Ti nem tapasztaltok hasonló hibákat?
-
Watt25
veterán
Végül is, arra jó, hogy akkor ezentúl nyugodtan írjunk magyar nyelven kommentet, ha magyarra van állítva a telefon. Logikusan az angolok úgy sem fogják látni és nem fognak anyázni.
Mondjuk az jó lenne, ha ki tudnánk választani, hogy az angol nyelven írt kommenteket IS lássuk. -
Mattheo
tag
azért írom kisbetűvel, mert multi.
Én elég sajátosan élek, csak urban gerilla-ként emlegetem ezt, nem járok multiba.
Megkeresem a kisiparost, aki legyártja tutira, vagy megveszem valami magyar kiskerben. Nekem pld 1 elektroműszerész spann rátette a gyári kábelre a SE agybadugós fülesének a hangszóróját, én meg elhíttam sörözni, hogy a konkrét headsetes esetnél maradjunk. -
cx29
tag
hát igen ha már felraktad akkor már valóban rákényszerülsz majd de akkor én azt javaslom hogy picit várj mig a többiek letesztelték már meg javitgatták is az elsö megjelenéshez képest:-) én november óta olvasgatom a forumot és az itteni hozzáértök is párszor szenvedtek az elsö kiadásokkal és néha ök is kétségbe estek hogy mit csináljanak amikor minden behalt
-
Watt25
veterán
Érdekes, ezekkel valami más gond van. De ezt a Androlib-en te is tudod ellenőrizni. Ha nincs odaírva, hogy Copy Protected, akkor le kéne tudni tölteni, de valóban ezeket nem sikerül.
Egyébként Waze-ból úgy is inkább a frissebb beta verziót érdemes használni:
Waze beta forum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest