- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skilly
aktív tag
Tovabbra is erdeklodnek, hogy volt-e masnak is akku toltesi problema, hogy nem akart 220-rol tolteni? Esetleg lassan tolt fel?
(ugyanabban a konnektorban ugyan azzal a toltovel, /gyari HTC/ S3, Sony X telefonokat toltottem)
Szoval varok esetleg valami segitseget, megoldaskent.
Elore is koszonom!!!! -
stilo18
addikt
Nem tudom miért van sok helyen lehordva a One fényképezője...
Előző hétvégén tejfakasztó buli volt itthon, egyik barátom nagy mobilos.
Láttam rajta elég furán fogadta, hogy lecseréltem a G2-t One-ra...
Aztán lőttünk pár képet a G Pro-jával, a One-ommal...
"Baszki, kurva jó képet lő... "
Ilyen reakciók voltak...Nekem ennek a képnek is tetszik a minősége...
Mindegy, nekem ez tökéletesen megfelel egy telefontól... -
hunika1
tag
Helló!
Telefonálás közben, ha elveszem a fülemtől a telefont sötét marad a képernyő, s csak bekapcsoló(ki)
gombbal tudom bontani a hívást.Van erre valami megoldás?
kösz -
ttom26
csendes tag
Sziasztok, Sense6-nál van rá mód, hogy a lockscreen-en megjelenő értesítésekre kattintva rögtön az adott alkalmazás nyíljon meg? Arra rájöttem, hogy a kis nyílnál ha lehúzom a keretet akkor működnek így az értesítések, de nincs erre valami más/egyszerűbb módszer?
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy masok tapasztaltak-e olyan hibat, hogy 220-rol nem tolt a telo. USB-rol viszont tolt, de nagyon lassan (Neha tolt 220-rol is, de van, hogy nincs kedve....). Akku hiba lehet ennel a keszuleknel??? Egyedul csak a Viber fut a telon, mas programot nem hasznalok, jatek nincs a telon.
1 eves lesz a telefon, szerencsere a kameraval nincs problemam, bar multkor sotetben fotoztam es kicsi lilulast lattam.
De jobban aggodok az akkumulator miatt.
Szoval masok tapasztaltak ilyen problemat? Esetleg mit javasoltok?
Valaszokat elore is koszonom!!! -
hurrikan
addikt
Én úgy tudom hogy eleinte a Sharp gyártotta a kamerákat az M7-be és ezeken minden előjött, vagy előjön a hiba előbb utóbb.
Majd elvileg 2013. November vége óta az OmniVison a beszállító, és azokkal nincs baj, eddig legalábbis. A Sharp-pal mindenki szív, akár kamerákról, akár kijelzőkről legyen szó. Mind típushibás amit kiadnak. Japán Kínai gyártója. -
saintex72
aktív tag
FGyula30: Legalább van miről írni, mert ha jól látom elsőre is megértette csak rosszul fogalmazott. De ha belehúzunk egy oldalon keresztül tudunk rajta rugózni.
Más: Csak a kíváncsiságom kielégítése miatt kérdezném tőletek, hogy van még a fórumon olyan akinek a telefonja nem volt szervizben? Aki most készül leadni azt én már ide számolnám, tehát olyan akinek hibátlan amióta megvette?
-
p-rolee
tag
válasz
hurrikan #28280 üzenetére
Itt olvastam, hogy páran elégedetlenek (igaz csak a kinézettel, de ez csak ízlés kérdése).
Hol érdemes akkor megvenni? Tudsz ajánlani, honnan?
A sufniról annyi,hogy valszeg a régió miatt az általam említett cég közvetlen a távolkeletről szerezheti be a telót, így nem a WWE van rajta, hanem a Taiwan-i. -
hurrikan
addikt
-
p-rolee
tag
Sziasztok!
Most szándékozok vásárolni egy One M7-et az ujgsm.hu-n 2 éves garival, (kiábrándulva egy Xperia Z1 Compact és egy ratyi Galaxy S4 Active-t követően). Volt már 2 HTC telóm és most visszatérnék, viszont érdekelne a véleményetek afelől, hogy szerintetek ezüstöt lenne érdemes venni vagy feketét (tapasztalatok, karc miegyéb miatt kérdem)? Illetve hogy a Sense 6 ennyire gáz? Milyen pluszt hoz a frissítés? Olvastam itt, hogy javult egy csomó paraméter. További érdekesség lenne, hogy frissítés után is megmaradna a magyar nyelv? Az ujgsm-től korábban vett OneX-nél volt szívás ezzel.
Előre is köszi a válaszotokat! -
jozso1989
őstag
válasz
kozyadam #28275 üzenetére
(#28270) hurrikan válasza Hannibal9013 (#28269) üzenetére:
A lilulás hardveres hiba, semmi köze a szoftverhez.
Az első kamera gen volt hibás. Gariban cserélik. Itt is cserélték már legtöbbünknek.Lásd, milyen kedves vagyok és türelmes, kiemeltem neked a fontos részeket.
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
Tavaly vettem egy HTC One-t és vígan használtam é használom is azóta. Korábban nem fotóztam vele sötétben, de mostanában egyre többet fotózok és észrevettem, hogy sötét képeknél a kép kb. fele lilás árnyalatú.
Szerintetek ezzel tudnak a szervizben kezdeni valamit? Cserélnek kamerát a készülékben? Illetve mennyi garancia van a készülékre?
Üdv,
Ádám -
jozso1989
őstag
válasz
hurrikan #28258 üzenetére
Lejárt az 5 perc... most láttam csak a hsz-ed.
Az, hogy 20-30%-ot merül egy éjszaka alatt, az szerintem nem túl előnyös. Akkor kb. 1 óra facebookozástól 0-ra merülne.
Ott beragadhatott valami, próbáltad újraindítani?
Z2-ben a stabilizáló nagyon király! Ámulok a videón! Sajnálatos, hogy ez kimaradt az M8-ból.
-
jozso1989
őstag
Nekem tegnap videózás közben lilult be. Ki akartam próbálni szórakozóhelyen a HDR videót és tiszta lila lett az egész kijelző. Átváltottam fényképezőre, akkor jó volt, vissza megint videó és már ott is jó volt.
Akkor kb. 20-30 perc múlva mondom megint megnézem... megint lila volt a HDR XD fényképezőre, vissza videóra és megjavult. Az wtf?
-
hurrikan
addikt
válasz
Hannibal9013 #28269 üzenetére
A lilulás hardveres hiba, semmi köze a szoftverhez.
Az első kamera gen volt hibás. Gariban cserélik. Itt is cserélték már legtöbbünknek. -
Hannibal9013
újonc
válasz
Ununqatrium #28268 üzenetére
Nekem is,de a frissítés előtt lehetetlen volt fényképet csinálni sötétben,tiszta lila volt minden..
most meg valamikor jó valamikor meg nem
De ,akkor hogy a szavaidból kiveszem számít a teló hőmérséklete?Mondjuk ezt,csak úgy mellékesem megjegyzem télen jó lesz fogdosni az tuti -
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Hannibal9013 #28264 üzenetére
Mire gondolsz a kamerával kapcsolatban? Mert nekem lilulás terén bolondult meg. Hol jobb, hol rosszabb, és kábé ugyanolyan akku és belső hőmérséklet mellett.
Már garira vár, mert ez a mikrofonos dolog is kikészít, csak eltűnt a gari papírom és újat kell majd kitölteni.
-
Xaels
félisten
válasz
enginev3.0 #28265 üzenetére
Én nem sajnálom. Inkább üljenek le, nyissák ki jobban a szemüket és gondoljanak át egy készüléket és hagyják a piac reformálását azokra akiknek van tőkéje arra, hogy bukjanak 1-2-t. Ők inkább arra törekedjenek, hogy megerősödjenek újra.
-
Valkűr
addikt
NA nekem olyan dolog jött elő, nem tudom, h hiba vagy valami más...De ha úgy koppantok a kijelzőre akkor megjelenik egy kék keret a kijelző szélén körbe és a kép is szétesik nem fér a képbe, meg csinálni sem lehet semmit, össze vissza koppintgatok mire eltünik ez a kék keret a kijelzőről. Ez mi a fene lehet?
-
Hannibal9013
újonc
Sziasztok!
Fene,se érti ezt a kamerát..amióta felraktam a sense 6-t azóta hol jó hol nem.
valakinek volt valami hasonló "jelenség"?
Mindegy,majd,ha lesz időm elviszem szervizbe.Egyúttal meg is kérdezném,hogy ott mit cserélnek ki?
Van pár hajszál karc a kijelzőn,de gondolom kijelzőcsere az biztos nem leszde mondjuk a "borításra"van esély szerintetek ?
Köszi szép napot!
-
spawn21
veterán
válasz
enginev3.0 #28260 üzenetére
Nem lesz prime, csak jövőre
-
Xaels
félisten
válasz
Múltkor olvastam valahol, hogy azt abban a formában nem adják ki.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Prime-ot max akkor ha a kamerát a felárért jelentősen javítják. Amugy M8 üzemidőben nem a legjobb ha még kap mellé egy S805-t meg QHD kijelzőt (tudja a fenének minek kell - egyik app se tudja még a 1080p se kihasználni), akkor még gyorsabban fog merülni.
-
hurrikan
addikt
A napokban fura hiba jött elő nálam.
Otthon ugye Wifin vagyok. Olyan gond volt, hogy amikor otthonról eljöttem, nem állt át önállóan 3G-re a telefon, azaz semmilyen net nem volt amíg nem vettem észre. Napokon át ezt csinálta.
Most úgy tűnik megoldottam, a CleanMaster volt a hibás, amit azért tettem fel mert azért 2-3havonta kipucoltattam vele a telót.
Csak gondoltam jelzem, hátha másnál is előjött aki használja. Ami érdekes, hogy M8-on, Z2-n sem produkálja ezt a hibát.Apropó... Z2....
jó volt hogy egyszerre volt nálam a Z2 és az M8, utóbbi még itt van.
Jól össze tudtam méretni őket. Elég nagy a kettősség. Sok dologban jobb a Z2, de legalább ugyan annyiban az M8 is.Amiben egyértelműen az M8 jobb:
-prémium érzet, minőség
-hangzás, audió (hangosabb, több a mély, fülesen, hangszórón, hívásnál is, bár végre a Sony is elért egy jó szintet ebben is)
-szoftver sebesség is stabilitás
-kijelző (bár a Z2-é is szép, de színekben, fényerőben is egyértelműen jobb az M8)
-számomra a formaterv is ide húz
-sokkal erősebb vaku
-nagyságrendekkel jobb előlapi kamera
-gyorsabb fókusz, gyorsabb fotózásAmiben a Z2 jobb:
-üzemidő majd a 2x-szerese az M8-énak
-vízállóság
-fotózásban összességében jobb (bár nem minden esetben)
-animáltabb szoftver
-sokkal jobb videózás
-ezer milliószor jobb stablizátor, ha hiszitek ha nem még az M7-nél is jobb, nem még az M8-nál... nem tudom hogy csinálta a Sony optikai stab nélkül ezt ilyen szintűre egyszerűen egy ezred mm-nyit sem remeg a videó hiába remegtetem a telefont
(ezen már mások is meglepődtek: [link] ezt először el sem hittem pár hónapja, de most magam is tapasztaltam, majd benne lesz a tesztemben)Amiben egál:
-tesreszabhatóság (egyik ebben, másik abban szabható tetre)
-funkcionalitás (szintén tele van mindkettő jó funkciókkal, igazából mind kellene mindkettőbe)Hibák:
-M8: erősen merül alvó módban is, gyári állapotban is, még energiatakarékos módban is (1éjszaka alatt 25-30%)
-Z2: erős túlmelegedési hajlam, főleg játékok, benchmarkok, kamerázás közben (4K, 120fps HD, és 60FPS FHD videó esetén) viszont érdekes módon még túlmelegedés közben sem merülKicsit még a fotózásról:
A Z2-ben olyan szintű JPG tömörítés van, hogy a képek mérete ugyan akkora mint az M8-cal készülteké (2-4mb)
Azért írtam fentebb, hogy nem minden esetben, mert bár sok jó funkciója van a Z2-nek, de vannak az M8-nak is előnyei a Z2-vel szemben, pl :
-sokkal jobban, gyorsabban fókuszál
-a Z2 szaturálja a lilás színeket fotózáskor míg az M8 nem
-a fénymérés fókuszponthoz való igazítása még mindig csak a HTC-kben van meg
-éjszaka jobbak a fotói amennyiben nincs szemből elvakító lámpafény azonban ha van a helyzet siralmassá válik az M8-con.
-záridő állítás szuper dolog az M8-ban -
lofagi
addikt
Ő , most ez mi ez a zöld szín? Ez most komoly? Tisztára,mint valami játék telefon, ezt lehet állítani valahogy vagy kezdjek megbarátkozni vele?
-
jozso1989
őstag
válasz
Ununqatrium #28252 üzenetére
jah, sokkal kényelmesebb rátenni a 2 ujjad a kijelzőre (közben bal kézzel egyensúlyozol), mint a jobb oldali görgetőt használni.
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Nightfall75 #28251 üzenetére
Tudom, de sokkal kényelmetlenebb azt a kis bigyót bogarászni jobb oldalon. Elszoktam tőle
-
Nightfall75
tag
válasz
Ununqatrium #28249 üzenetére
A névjegyeknél, ha a lista jobb oldalán húzod az ujjad le-fel, ugyanazt a funkciót kapod, mint korábban a kétujjas görgetésnél.
-
BenHans
addikt
válasz
Leafnshit #28247 üzenetére
Pólus center Vodafone. 2 is van és mindkettő működik, 1 a falon 1 az egyik pulton.
De amelyik a pulton van annak sérült a felső hangszórófedele, fel van hajolva a kijelző síkjától, valószínű leejtették...
The Nuke: Nálam nincs recsegés. Viszont az rohadtul zavar hogy amikor felveszem a bejövő hívást 2-3 másodpercig hiába halózok , majd egyszer csak megjön a hang.
-
Ununqatrium
aktív tag
Nekem csak most tűnt fel, hogy kivették a kétujjas görgetést (névjegyeknél, zenelejátszóban, satöbbi). Kezdem visszasírni a korábbi Sense-t
-
Nuada herceg
őstag
Nagyon sűrűn eldobálja a telefon a hálózatot itthon!
Eddig nem csinálta, szerintem a frissítés óta van így.
Meg a hangszóró recsegés telefonhívás közben...Másnak ezek a jelenségek esetleg?
-
Leafnshit
tag
M8 van valahol kiállítva Pesten ahol meg lehet nyomkodni? nem tudja valaki?
-
Juliuska
senior tag
válasz
markyy18 #28233 üzenetére
habár az olcsó NET-es megjegyzéseddel nemigen lehet vitatkozni (mert tökéletesen igazad van
), de azzal, h nincs normális lefedettség, azzal már igen: ez a szolgáltató már egyenesen 98,3%-os lefedettséggel büszkélkedik. Ezek szerint Te a lefedettséggel nem biztosított 1,7%-on laksz...
szerk:
InFRaReD: root nélkül esélyed sincsen -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
saintex72 #28204 üzenetére
Köszönöm az elfogulatlan segítséget, főképp megerősítettél abban, amit gondoltam. Munkahelyen kollégám/barátom ilyen telefont használ fél éve, nekem pedig N4 van 7-8 hónapja, van összehasonlítási alapom (övé volt már szervízben, aksiidőre szokott panaszkodni, stb, pont azok, amiket leírtál)
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok!
A telefonom az utóbbi időben bődületesen merül. (kb 1 hete) A mai példával élve pl: reggel 5:30 körül vettem le a töltőről, 1 órát ment a strava alkalmazás és már most 64% körül van. Lehet, hogy valami beragadhatott a háttérben? (energiatakarékos mód be van kapcsolva)
Előre is köszönöm az észrevételeket. -
InFRaReD
csendes tag
hogy törnék le a kezét annak a szépérzékkel nem rendelkező droidnak (és társainak), aki a Sense 6-ot "dizájnolta"... konkrétan elhányom magam...
vissza lehet valahogy tolni rá az előző verziót esetleg?
-
-
spawn21
veterán
Létezik, hogy míg a One-on a fejesem lemürt akuval is ment (kábellel), addig a z1c-n pedig megadja magát. Olyan szinten, hogy nem is látja a telefon ha be van dugva
-
s3nsitivity
addikt
4.4 óta SEHOL sem lehet minden appot áthelyezni.
Biztonsági okok miatt lett ez kiküszöbölve és a Google tette nem a gyártók. -
Xaels
félisten
-
pjen
félisten
-
markyy18
aktív tag
Jó dolog az SD én is hasznát venném néha ha lenne az M7-ben is de azért a 32 GB alap lehetne ebben a kategóriában. De sajnos minden nagy gyártó (HTC, Sony, Samsung, LG, Apple [sőt nekik 8 GB-os is van
] tart a felső kategóriában 16 GB-os modellt.
Igen csatlakozva Xaels hozzászólásához ugye van most ez az új "fícsör" , hogy az Android nem enged bizonyos dolgokat SD-re rakni aminek szintén nem kedvez a kevés tárhely.
És igen ennyi pénzért minimumnak kéne lenni a 32 GB-nak. -
Xaels
félisten
Ahogy Markyy írta, költeni kell rá illetve kérdés, hogyha a 16GB elfogy akkor át lehet-e tenni az alkalmazásokat az SD-re, mert más gyártóknál ez gond szokott lenni. Ne spóroljanak, 32GB ezért az árért illett volna a mSD slot mellett.
Mint írtam az M7 nem volt drágább a 32GB ROM ellenére sem, vagy még az előtt a One X sem. Egy mSD foglalat meg ne akarják nekem bemesélni, hogy olyan nagyon drága dolog lenne...
-
BenHans
addikt
Jelentem, visszajött 'my precious' a szervizből.
Csak az alsó hangszóró sercegését jelentettem a supportnak mint hibát, de cseréltek MINDEN hangszórót, jack csatlakozót, és a kamerát ami mellett fel van tüntetve a szervizlapon hogy SHARP gyártmány.
A kijelzőfóliámat rajta hagyták, így arra nem kell plusz költenem.
Egy valamit róhatok csak fel nekik az pedig, hogy alul a hangszórórácson van egy kis kopás (amit amúgy csak magamnak köszönhetek így csak gratis lett volna ha kicserélik, és ugyanez a hangszórórács egy kicsit eláll a kijelző felőli oldalán a bal alsó sarokban, de a fóliámmal (ami ultra vékony 0,1mm-es) színel, csak hajlamos az éle porosodni. De ezért már nem küldöm vissza, így is kín szenvedés volt ez a nyomoronc WP meg a Lumia920 összes borzalma.
Most tölt...
-
Xaels
félisten
válasz
hurrikan #28218 üzenetére
Nem igazán értem ezt a stabilizálásos magyarázatot hisz a kisebb kamera csak a mélységeket "méri" míg a fő kamerával fotózunk. Tudtommal a DUO kamerához tartozó funkciók nem is működnek mindig mert másodlagos kamera valami szutyok csak.
Nekem igazából az M7 is elég hangzásra és mivel beépítve több a ROM ezért nem kellene mSD-t sem vennem a zenéimhez. Az M8-nál ezt kifejezetten pofátlanságnak érzem, hogy csak 16GB és ezen spóroltak amikor a két előző csúcsot alapból 32-vel dobták piacra.
-
hurrikan
addikt
Ebben teljesen igazad van.
Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.
pl ha az Ultrapixel mellé inkább tesznek egy 13MP-es vay esetleg nagyobb BSI-t.
Az optikai stabot azzal magyarázzák, hogy ez nem kapcsolható ki-be mint a digitális stabilizálás, a két kamerát pedig nem lehetett stabbal ellátni mert lehetetlen lett volna pontosan összehangolni.
Viszont minőségben elképesztő az M8. Ahogy hangzásban és sebességben, kijelzőben is. Mindenben jelentősen javult, kivéve talán az üzemidőt és a kamerát. Utóbbi inkább csak funkcióit tekintve egy hangyányit. -
Xaels
félisten
válasz
hurrikan #28215 üzenetére
Nem éreztem azért az M7 után annyira nagy számnak. Nekem az M7 jobban bejön arányaiban meg, hogy kicsit szögletesebb. A DUO kamera szerintem ebben a formájában mellélövés, inkább tartották volna meg az OIS-t, egyébként lett volna a kétkamerás rendszerben sokkal több potenciál.
-
Pppepe
csendes tag
Ez a sense 6 zöld szerintem ocsmány, de nem csak az hanem az összes szín... Visszasírom az 5.5ös időket
-
saintex72
aktív tag
válasz
NandorHUN #28203 üzenetére
Fura módja a sporolásnak. 😊
Az meg furább, hogy gariban cserélték, de örülj neki.
Azért remélem nem csak azt a részt olvastad abból amit irtam. Ma minden fura, a szelekció is.
Na vérpistikézzetek nélkülem tovább, megyek csobbani.
Azért remélem akinek az elsőt írtam annak hasznos lesz, a többi hszt. meg a helyén értékeli. -
pedro7
tag
A Google play-t elindítva kiír egy hibaüzenetet, hogy a háttéradatok letiltva.
Ha rákattintok az engedélyezés gombra előjön a " fiókok és szinkronizálás" és nem csinál ott már semmit.
Én állítottam el valamit vagy ez új sense6 hibája ?
Nem találtam sehol a beállításokban olyat, hogy le lehetne tiltani a háttéradatokat.
Web-en be tudok lépni a play áruházba, de letölteni már nem lehet semmit. -
saintex72
aktív tag
válasz
Juliuska #28197 üzenetére
Én kérek elnézést! A fanatikus tag úgy látom tálaló. Olvasd át mégegyszer amit írtam ne az ügyesen vágott idézetet.
Könnyebb garancia vesztés nélkül rootolni. Kijelző időben +2 óra van benne az egyémhez képest, így hogy ő több mindent szinkronizál full fényerőn. Tesztek nem érdekelnek.
Ja meg valami eszembe jutott. Nem volt még gariztatva, az enyém már kétszer. Egyszer láttam leesni asztalról kijelzővel rá egy súlyzó tárcsára, meg fólia sincs rajta. Karc nélkül úszta meg. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Windows 10
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest