- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
válasz
markyy18 #29594 üzenetére
Lehetőség van a bootloader állapotának módosítására és nem csak vizuálisan, ha valaki letölt egy Android SDK-t vagy egy ADB csomagot, de persze ebben az esetben is feltétel, hogy a telefon S-OFF állapotú legyen.
*** TAMPERED *** jelzés megszüntetése:
adb devices
adb shell
su
echo -ne '\x00' | dd of=/dev/block/mmcblk0p7 bs=1 seek=4265988
exit
exit
adb reboot bootloader*** LOCKED *** állapot visszaállítása:
adb devices
adb shell
su
echo -ne '\x00\x00\x00\x00' | dd of=/dev/block/mmcblk0p3 bs=1 seek=33796
exit
exit
adb reboot bootloader*** UNLOCKED *** állapot beállítása:
adb devices
adb shell
su
echo -ne "HTCU" | dd of=/dev/block/mmcblk0p3 bs=1 seek=33796
exit
exit
adb reboot bootloader -
FeRRaR1
őstag
válasz
s3nsitivity #29595 üzenetére
El lehet tüntetni a relockot, volt rá egy módszer, kb fél éve olvastam, rá kellene keresni, de el lehet az a lényeg.
-
Nightfall75
tag
válasz
Nightfall75 #29593 üzenetére
Rootolni kell a telót a bootloader nyitásához, elég egy temproot is. Ez a firewater féle módszer elvileg fut 4.3-as androidon. Itt az "Instructions (temp-root method)" rész a fontos és azon belül is csak a temproot fájlt kell felmásolni a telefonra és futtatni. Ha lefutott és megvan a root jog, akkor ugyanabba a parancsablakba erről az oldalról bemásolod a megfelelő utasítást, attól függően, hogy locked vagy unlocked bootloadert akarsz (az adb devices, adb shell és su utasítást már nem kell beírni). Mivel hosszú parancsokról van szó, és elég csak egy karaktert elrontani, ezért FONTOS, hogy copy-paste-el csináld.
(#29595) s3nsitivity
Amit írsz csak s-on telóra igaz. s-off telón mindent lehet, csak root is kell.
-
markyy18
aktív tag
válasz
Nightfall75 #29593 üzenetére
A telefon nem az enyém én csak közvetítek.
De köszönöm a segítséget. Ezt a törléses dolgot már próbáltuk sajnos nem jött be. A recovery gondolom gyári ha eddig szépen lefrissült.
Persze S-OFF maradna a telefon a biztonság kedvéért.
De egyébként lehet h a relocked kavar be. Azt hogyan lehet eltüntetni? -
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #29589 üzenetére
A gyári OTA frissítés működik s-off telón, locked és unlocked bootloaderrel is, ez biztos. A recoverynek kell gyárinak lennie. A relocked-nál nem tudom mi a helyzet, de valószínűleg ott is mennie kellene.
Próbáld meg az updater adatait törölni: Beállítások - Alkalmazások - Mind - Frissítő (vagy Updater, ha angol nyelven vagy). Itt nyomsz egy kényszerített leállást majd adatok törlése. A telefont újraindítod, és megpróbálod újra a frissítés letöltését.
Arra figyelj, hogy ha frissítesz kitkat-re, nem fogod tudni kinyitni a bootloadert, csak a htc oldalán keresztül. A 4.4 alapú sense romokat nem lehet még rootolni jelenleg. Persze mivel s-off a teló, ezért a tegnapi módszerrel mindig fogsz tudni downgradelni 4.1.2-re, ami könnyen rootolható, és utána már egy paranccsal nyitható/zárható a bootloader.
-
I-S-T-I
tag
válasz
s3nsitivity #29590 üzenetére
Nekem 4.3-ról simán frissített anno a teló OTA-n úgy, hogy S-OFF és unlocked bootloaderem volt, de gyári recovery, szóval szerintem nem az a hiba. (Talán az S-OFF + relocked-ot nem szereti?)
Szerk: Most jutott eszembe, hogy türelmetlen voltam, ezért leszedtem netről az ota frissítést és úgy frissítettem.
-
markyy18
aktív tag
válasz
s3nsitivity #29590 üzenetére
4.1-et sikerült tegnap feltenni rá. 4.3ig szépen frissült ebben az állapotban.
Akkor vissza kéne zárni?Egyébként ment pü.
-
markyy18
aktív tag
A tegnapi telefonnal ismét kisebb probléma lépett fel.
Igaz ez most nem akkora horderejű.
M7_UL PVT SHIP S-OFF RH *RELOCKED*
CID_HTC__032
HBOOT-1.55.0000
RADIO-4A.21.3263.04
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.64.401.1
eMMC-boot 2048 MB
Oct 17 2013, 23:06:14.1363Ezt írja a hboot-ban.
Jelenleg 4.3 Sense 5.5 kombó van a telefonon és nem talál frissítést. Mi lehet a probléma és hogyan lehet orvosolni?
-
Steve1207
veterán
válasz
FeRRaR1 #29587 üzenetére
Írok a supportnak akkor, már írtam a TV-nél is, hogy rakják bele a MindigTV alap csomagot, mert az is meghatározott sávokra van kiosztva, így mindenkinél fixen működne. Meg valamit a BF-nél is említettem, hogy fixálni lehessen a naptáreseményt az óra alá, akkor nem kellene a widgetet hasznánom
Na még összeszedem az ilyen hasznosabb apróságokat és holnap dobok nekik app-onként üzit, meg egy összegzőt központilag is. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Steve1207 #29580 üzenetére
Ki akartam próbálni, de kapásból letiltottam a ZOE-t már csomó más felesleges dologgal együtt, csak nem emlékeztem rá, szóval nem lehet így eltüntetni sajnos
fain89
A három betűset amit nem nevezünk nevén, egyébként minden navigáció alatt melegszik, lehet az sima google maps, vagy akármi más is, a navi szívja az aksit, és tekeri a procit.
-
fain89
csendes tag
Köszönöm szépen!!
-
Avicularia
veterán
Szintén sygic eredeti, 5K-t megért akcióban a full Európa lifetime térképfrissítéssel.
-
fain89
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Ti milyen navigációt használtok? Nem tudok dönteni mert egyikhez írják néhány fórumba, hogy melegedés tapasztalható illetve, hogy nehéz megtalálni a működő verziót.Köszi
-
Xaels
félisten
[link] ez most jó ajánlatnak tűnik
-
Avicularia
veterán
Egy kép tegnapról one-al. A tulaj megmutatta a motort, mert mindkettőnknek olasz kocsija van és az olasz kocsi elég ritka svédben. Igaz a Grande Puntot kevesebbet lehet látni mint Ferrarit. Ez egy kombi ferrari volt.
[link] -
enginev3.0
félisten
válasz
Nuada herceg #29576 üzenetére
Én is be akarom adni, valami hülyeséget ki kéne találni, hogy cseréljék a hátlapot
Kamera lilulás mellett -
Nuada herceg
őstag
válasz
s3nsitivity #29570 üzenetére
Nem is kellenek azok az apró frissítések, szerintem ne fecceljen bele a HTC feleslegesen energiát!
Jöjjön az L, és ennyi. Már ha azt sem kapnánk, akkor sem lehetne 1 szavunk sem!
Én azt még nagyon várom, aztán telefoncsere.(#29573) Ununqatrium:
Én monitor tisztító spray-el szoktam a telót tisztítani.
Van hozzá 1 antisztatikus nemtom milyen törlőkendő, és úgy azzal.Nem csak a kijelző részét, hanem a fém burkolatot is, meg a műanyagot is.
A beats logóból még 1 nanométer nem kopott le, pedig tokot nem látott a telefon!
A műanyag része olyan gyönyörűen fehér, hogy el sem hiszem! Azt is jó erősen szoktam tisztítani ezzel a párossal!Ja a telefon már 1 éves!
Ez volt a külső, a belsőről ne beszéljünk!
Na jó, pár szót mégis.
Kamera olyan lila képeket csinál már nappal is, hogy vállalhatatlan. Tűző napfénynél nem jelentkezik egyedül a hiba. A kijelzőben bal oldalt középen 1 sárga folt található. Apró, de ha játszok, melegedés hatására akkora lesz, mint a hüvelykujjamon a köröm!Plusz az aksi sem a régi, merül elég durván már....
Na mindegy, ez nem panasz volt, most pénteken leadom a T-nél, aztán dolgozhat rajta a szerviz!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Ununqatrium #29573 üzenetére
Féktisztító?
-
enginev3.0
félisten
válasz
s3nsitivity #29565 üzenetére
Szolgáltató volt a hibás...
-
Ununqatrium
aktív tag
Emberek, vettem egy neoprén tokot. A telefonom fehér, polikarbonát részét olyan kegyetlenül megfestette, hogy semmivel se jön le. Felrobbanok! Van valakinek ötlete, mivel pucoljam, vagy teljesen esélytelen?
-
Nalninh
csendes tag
ezekkel mi a helyzet ?
http://www.htcdev.com/devcenter/downloads
-
Nalninh
csendes tag
bocs. nem láttam a választ.
-
Nalninh
csendes tag
sziasztok!
Lehet már tudni hogy mikor lesz esetleg 4.4.3 v 4.4.4 frissités az M7 re ?
Függetlenek előnyben gondolom.
-
válasz
s3nsitivity #29563 üzenetére
Értem.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
enginev3.0 #29559 üzenetére
Nem a szolgáltatód cseszekszik?
Független készülék?
Más kártyával nézted? -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
enginev3.0 #29559 üzenetére
A menuben az adatforgalom tipusat valtogattad mar?
Ha igen, akkor beallitasokkal lesz szerintem baj. (APN hozzaferesi pont)
Milyen szolgaltatos vagy? -
s3nsitivity
addikt
válasz
Tiger. #29556 üzenetére
Mármint miben?
A HTC s appok már csak system appok nem pedig az UI szerves részei.
Ez azért jó mert így tudod őket frissíteni store on keresztül és nem kell teljes system upedatet várni miatta ha mondjuk bugot találnak a blinkfeefben. Gyors patch fel store -ra és boldogság van.
Mint a google appok.
Legyen az bármilyen rom, frissíthetők.markyy18
Az nekem valahogy mindig kimarad de idén majd megpróbáljuk. -
enginev3.0
félisten
Már nyomtam factory resetet, de még mindig nem jó a mobilnet
-
válasz
s3nsitivity #29554 üzenetére
És mi a különbség?
-
markyy18
aktív tag
válasz
s3nsitivity #29553 üzenetére
Akkor meg szeptember nyitó buli ott a helyed.
Örülünk és ezt meg kell ünnepelni.
-
markyy18
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek a kitartó segítséget.
Nagy nehezen a zip-es megoldással jó lett.Nehéz szülés volt.
Most mondanám h mindenki vendégem egy sörre de az nehezen kivitelezhető. -
Nalninh
csendes tag
sziasztok!
Lehet már tudni hogy mikor lesz esetleg 4.4.3 v 4.4.4 frissités az M7 re ?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Nightfall75 #29544 üzenetére
Igen, igazad van , rosszul irtam.
markyy18!
olvastam korabban, hogy resetelni kell a bootloadert . azt esetleg nezted ? -
Nightfall75
tag
válasz
HUTCHDB #29538 üzenetére
A ruu.zip NEM recoveryből telepíthető, hanem fastboot alól.
(#29539) markyy18
RUU.zip telepítéshez infó (A "Restoring using a RUU.zip" szekciót kell követni)
Ha M7_U a teló, akkor az ázsiai modell. Milyen RUU-t próbáltál rá feltölteni?
-
Nem gyári rom eseteben is szabad frissíteni a htc sense inputot?
-
markyy18
aktív tag
válasz
s3nsitivity #29540 üzenetére
Nincs sehol a környéken.
Locked meg van már.
Annyira nem vagyok pro. A magamét megcsináltam, de ott nem volt semmi gond. Itt nagyobb geb*sz van. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Nightfall75 #29534 üzenetére
Minden leiras, ami ruu-hoz tartozik, azzal kezdodik, hogy ellenorizni kell, hogy locked-e a bootloader.
Szoval zarni kell ruu-hoz. -
markyy18
aktív tag
De látni a listában. Kiírja a szériaszámot. Amit fastbootban csinálok minden oké. CID átírás, firmware update, bootloder lock minden megy. Várom h leérjen az RUU.zip hátha azzal működik.
Igen minden ugyanaz.
HUTCHDB: persze azzal kezdtem mihelyt sikerült működésre bírni a fastboot-ot.
Az RUU.zip gépről megy úgy tudom. Ehhez nem kell a telefonon recovery. Legalább is mikor magamnak csináltam akkor nem kellett. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Az ruu.zip recovery-bol telepitheto.
Nincs mukodo recovery.markyy18!
Amit eddig elfelejtettem az a hboot 1.44-re allitasa.
Az megvolt? -
ferob
őstag
válasz
markyy18 #29535 üzenetére
Amíg a fastboot devices paranccsal nem látod a telefont a listában, addig nem is fog működni.
Amennyiben nem látszik, akkor a telefon vagy nincs fastboot módban, vagy nincs rendesen telepítve a szükséges driver, de esetleg a kábel is lehet rossz amivel próbálod, ezért használjátok a gyári kábelt.
-
markyy18
aktív tag
válasz
Ugyanezt írja nekem is csak unlocked helyett relocked van. A több mind stimmel.
-
Nightfall75
tag
válasz
markyy18 #29531 üzenetére
Csatolj légyszi egy fotót a bootloader-ről, valami ilyesmit.
Honnan vettétek, hogy a RUU futtatás csak lezárt bootloaderrel megy? Mert én nem találtam ilyen infót sehol. Amikor végeztem ilyen visszaállítást, a RUU.exe nekem sem futott le, a RUU.zip módszer viszont ment elsőre. Ehhez kell egy működő fastboot kapcsolat.
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29530 üzenetére
Az első két lépés után kiírja ugye h verifiting your phone. please wait. Ezután error. Nincs kapcsolat a gép és a telefon között. El sem kezdi a romot tölteni a telefonra.
Pedig előtte a fastboot működött szóval volt kapcsolat.
Leellenőriztem persze.
Európai CID. Többet is próbáltam. Mindegyikkel ugyan az a probléma. -
trémobil
tag
Sziasztok!
Ebayen való rendeléssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Hong-Kongból érdemes rendelni M7-et?
Elég alacsony áron van. Mennyi lenne rá kb a vám? Illetve honnan tudjam, hogy nem egy Zopo-t kapok a HTC helyett? -
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29524 üzenetére
Leírásban ez van:
-Fastboot parancssorból bootoljunk cwm recoverybe: fastboot boot CWM.img
-Másoljuk át a készülékre a Guru Bootloader Reset zipet a következő paranccsal:
adb push Guru_Bootloader_Reset_1.0.zip /data/media/
-A készüléken recoveryből telepítsük az átmásolt zip-et
-Az Installerben válasszuk a "Remove TAMPERED" és a "LOCK Bootloader" lehetőségetVagy ez a teljesen gyári állapothoz kell?
fastboot oem lock parancsot lefuttatva relocked lett. Így már mehet az RUU jól gondolom?
-
HUTCHDB
nagyúr
-
Xaels
félisten
E8 kamera teszt. Szerintem teljes méretben nem kifejezetten acélos.
-
markyy18
aktív tag
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29513 üzenetére
REcovery van rajta de a recovery üdvözlő szöveg után fekete képernyő és újraindul a telefon. Tényleg olyan mintha a boot sérült volna.
Az a baj, hogy a záráshoz mindenképp kellene a recovery ami ugye nem működik. Hogyan lehetne visszazárni ebben az állapotban 1.44-es hboot-al?Miben mutatkozik meg h az RUU nem tud lefutni? mit kellene h kiírjon?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
markyy18 #29511 üzenetére
Itt nézz szét!
main+cid fontos.
parancssorba:
main-nál: fastboot getvar mainver
cid-nél: fastboot getvar cid -
ferob
őstag
válasz
markyy18 #29511 üzenetére
Úgy alapból a RUU feltétele a zárt bootloader, szóval ez általánosan érvényes dolog.
A véleményem az, hogy a CID-hez ne nyúlj és állítsd vissza úgy, ahogy volt, majd ha akarsz akkor próbálkozhatsz mindenféle recovery telepítéssel, de talán a leggyorsabb módszer, ha lefuttatsz egy RUU-t, majd aztán azt raksz rá, amit akarsz, mert úgy biztosan működni fog és nem kell próbálkozni.
-
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29509 üzenetére
A MID száma a PN0710000 a cid száma CID__032 volt de átírtam HTC__001-re az egyik leírás miatt ami pont a nadroid mentéses megoldás volt. EZ pontosan hogyan működik? Leszedek egy RUU.zip-et és parancssorból fel flashelem?
Parancssor működött rendesen a win7es gépen. Recovery flash, firmware flash is ment (visszatettem az 1.44-es hboot-ot nem tudom ez okozhat gondot?)ferob: akkor sajnos jól gondoltam. Ez csak az RUU.exe vagy az RUU-zip-re is érvényes?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
markyy18 #29508 üzenetére
phliz... de ennek nincs jelentősége.
én még azt mondom, hogy egy main és CID-nek megfelelő nandroid mentést kellene parancssorból futtatva (flash) megpróbálni.
parancssor működik rendesen?
minden parancs működik?
ha nem, akkor driver probléma van...
hidd el, ez nem bagatel gond, ezen (driver) is múlhat az egész! -
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #29505 üzenetére
Milyen recoveryk vannak? TWRP meg CWM megbukott.
Attól h akármilyen recovery van a gépen az RUU-nak le kellene futnia nem? Vagy nem fut le nyitott bootloader miatt?
Ilyennel soha nem találkoztam. Ha semmi nem működött de legalább a recovery bejött de most semmi.
Kikapcsolva ha minden igaz veszi a töltést vagy tévedek?csacsi67: próbáltam 2 fajtával is ami jó lenne a telefon CID-jéhez. Nem szuper cid-es.
Az a baj h RUU kiírja h kapcsoljam ki a telefont. legyen 30%-on gépen kapcsoljam ki a hibernálást. Innen tovább lépek kiírja h várjak adatok hív le a telefonról vagy ilyesmi és utána kiírja h ERROR nem sikerült kapcsolatot létesíteni a telefonnal. -
BenHans
addikt
A HTC Sense Input nálam most frissült playről.
-
markyy18
aktív tag
válasz
s3nsitivity #29502 üzenetére
Win 8-on próbáltuk először azon végképp nem ment. Win7 alatt viszont felismerte a telefont. Feltettem új recoveryt de ugyan az a hiba. Mikor telefonon be akarok lépni a recoveybe bejön, hogy TEAMWIN és nem megy tovább hanem újraindul és megáll a HTC + piros betűs képernyőnél.
RUU csatlakozási hibával nem fut le pedig előtte fastbooton működött minden.
Mi lehet a baj? -
cabbage50
csendes tag
válasz
s3nsitivity #29502 üzenetére
win 7-en mukodott a fastboot, minden fasza, de az RUU mindig errort ir ki. Ezt csinalja ha .exe-bol akarom telepiteni. Ha viszont .zip-el probalkozunk, akkor ugye nem tudunk a recoverybe belépni és eleve meg van lőve a dolog.
-
enginev3.0
félisten
A telefonom nem csatlakozik a mobilnethez
telefonálni lehet, de mobilnet nem jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 4/64 - szürke
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged