- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikolgy1
újonc
válasz
FGyula30 #21394 üzenetére
Az alábbi, nem túl rövid történettel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy milyen állapotok uralkodnak a HTC ügyfélszolgálat és szervíz környékén. A célom vele az, hogy mindenki megismerhesse és levonhassa a megfelelő következtetéseket.
Tavaly nyáron vásároltam egy HTC One-t, mint innovatív szupermobilt. Maga a telefon működött is szépen, azzal nem volt gond. Rendeltem hozzá gyári tokot is, ami néhány hét alatt érkezett meg. Sajnos időközben történt egy baleset, a telefon leesett és a hátlap megsérült. A működésben ez semmit nem befolyásolt, csak zavart a karcolás a hátlapon. Írtam a HTC-nek, hogy mennyibe kerülne egy hátlap csere. Sajnos az unibody kialakítás miatt egy hátlapcsere csak a szakszervízben megoldható úgy, hogy a garancia megmaradjon. Látatlanban nem tudtak árat adni, viszont szervízük nincsen Magyarországon, ezért küldjem be a telefont a cseh szervízbe majd adnak árat, de mindez kb. 2 hét lesz. Úgy döntöttem, hogy nem szeretném két hétig nélkülözni a telefont, ezért ráraktam a tokot és használtam úgy ahogy van.
Semmiféle problémája nem volt idén júniusig, amikor is utolérte ennek a modellnek a végzete és elkezdett lila képeket csinálni a kamerája. Ismert hiba ez ennél a készüléknél, a gyártó tud róla, garanciában javítják. Nem örültem neki, de úgy gondoltam, hogy akkor, kerül amibe kerül, egy füst alatt már megcsináltatom a hátlapot is. Leadtam a T-Mobile-nál a kamera garanciális javítására és kértem egy árajánlatot a hátlap cseréjére. Megkérdeztem, hogy lehet-e kizáró ok a sérülés a garanciális javításra, de a szervízes megnyugtatott, hogy emiatt nem fogják visszadobni. Két hét múlva kaptam vissza, hozzá sem nyúltak, ajánlatot a javításra nem adtak, viszont ráírták angolul, hogy törött a kijelző. A kijelzőnek semmi baja sem volt, hibátlanul működött a telefon, eltekintve ugye a kamera lila képeitől.
Felvettem a kapcsolatot a HTC ügyfélszolgálatával akikkel chat-en angolul leegyeztettem, hogy mi a probléma, az operátor ismerte a lila képek problémát, miután megadtam az IMEI számát a telefonnak leírta, hogy ezt természetesen garanciában javítják. Neki is megírtam, hogy a készülék jobb alsó sarkán van egy sérülés. A hivatalos válasza az volt, hogy küldjem be a szervízbe, garanciában a kamerát javítják. Okulva az első felesleges körből, megkérdeztem, hogy a beszélgetésünket kinyomtathatom-e, ehhez hozzájárul-e. Ezt ő megtette.
Telefont újra a T-Mobile-on keresztül adtam le, mellékeltem az ügyfélszolgálattal történt egyeztetést kinyomtatva, újra kértem árajánlatot a hátlap cseréjére, plusz kértem egy akku tesztet, mert nekem már gyengének tűnt az aksi. 15 nap után kaptam vissza a telefont, ugyanúgy, semmit sem csináltak vele. Ismét a kijelző törött megjegyzéssel…Miután ezt számonkértem a T- Mobile-os kollégán, ő persze hárított, hogy ő csak egy közvetítő, a HTC az, aki mindezért felel, de forduljak bizalommal a Fogyasztóvédelemhez, még az elérhetőségüket is megadta. Úgy gondoltam, hogy ezzel még várok, mert én elsősorban telefont szerettem volna, nem pedig egy hónapokig tartó ügyet. Sem időm, sem energiám nem lett volna rá. Ma már látom, hogy ekkor döntöttem rosszul.
Újabb kapcsolatfelvétel a HTC ügyfélszolgálatával, ahol végre tudtam egy magyar operátorral beszélni, ő segítőkész volt, de mást nem tudott felajánlani, mint hogy újra küldjem be a telefont, megcsinálják garanciában, és a sok kellemetlenség miatt kicserélik a hátlapot ingyen. Mi mást tehettem volna (azonkívül, hogy felgyújtom a telefont), újra leadtam a T-Mobile-nál, ahol már szinte hülyének néztek, hogy még mindig előkerülök. Újabb két hét mire visszakaptam a telefont. Kamerát megjavították, de a házhoz nem nyúltak, hasonló állapotban volt, mint ahogy beadtam.
Újra HTC-s egyeztetés következett, az ügyfélszolgálatos kolléga, azt az információt kapta a szervíztől, hogy csak nem képzelem, hogy ők nem 100%-os munkát végeznek, küldjek képet a telefonról, hogy milyen állapotban van. Elküldtem a képeket, amin tökéletesen látszott, hogy nem csináltak a házzal semmit, sőt, több helyen volt kopás és ragasztásnyom, mint annakelőtte. A HTC rendszere nem tudta fogadni a képeket, így egy privát mailcímre újraküldtem. Az ügyfélszolgálatos úr kedves volt és készséges, de a cserére irányuló kérésemre nem volt nyitott. Egyetlen megoldás van csak, ha újra beküldöm, de most ne a T-nél tegyem, gyorsabb, ha az ő felvevőpontjukat használom a Körúton, menjek a Smartshopba.A saga a következő szakaszába lépett, a változatosság kedvéért az általa javasolt ponton, a Smartshop-nál adtam le a telefont, ahol már cseretelefont sem tudtak adni, igaz ezt előre jelezték is. Itt már szinte minden mindegy volt, gondoltam egy hét (mert ugye ez nem tart majd addig mint a T-Mobile-nál)nem a világ, megoldom valahogy. Ez szeptember 2-án volt, azóta sincsen telefonom. Amikor érdeklődtem a felvevőponton elhajtottak, hogy ők csak átvevők, érdeklődjek a HTC ügyfélszolgálatánál. Mivel az az úr akivel eddig beszéltem szabadságon volt, először a hivatalos úton próbálkoztam. A HTC magyar oldaláról elérhető ügyfélszolgálatánál angolul Mohammed arra kért, hogy lépjek ki a beszélgetésből, mert ez egy londoni ügyfélszolgálat és nem tud segíteni, kiléptem, majd megint be. A következő operátor megadta a magyarországi szervízt(!?), a Telemaxot, hogy ott érdeklődjek, ahonnan persze elhajtottak azzal, hogy csak akkor tudnak segíteni, ha ott náluk adtam le a telefont….ez ekkor már tragikomikus volt, de itt már nem adtam fel. Újra telefon a HTC-nek, hogy mi a helyzet, hol a telefon? Szerintük kész van, hamarosan megkapom. Ez volt szeptember 11.-én, azt az infót adták, hogy 18.-án lesz a Telemaxnál(ezen az egy héten vajon mi történt a telefonnal?), de ők csak 22.-én adják ki, addig adminisztrációs(!) feladataik vannak a telóval. Hab a tortán, hogy ezen a héten hétfőn és kedden nem mennek a Smartshop-ból Budaörsre, így még mindig nincsen telefon, talán szerdám, azaz 24-én.
Ez az egész nem történhetett volna meg, ha a HTC-nek van Magyarországon szervíze, ahova be lehet vinni a készüléket. Eszem ágában sem lett volna a T-hez, vagy felvevőpontra menni egy ilyen helyzetben, hiszen a gyártói szervízben egy 10 perces beszélgetés alatt mindent tisztázni lehetett volna, ehelyett heteket-hónapokat utaztatták ide-oda feleslegesen. Ahogyan fentebb írtam én fizetni szerettem volna a hátlap cseréjéért, nem vártam ingyen, de odáig sem jutottunk, hogy árajánlatot kapjak. Azért nem tudtam máshova vinni, mert nem hivatalos szervízben buknám a garanciát, így egyszerűen nem volt más lehetőségem. Most ott állunk, hogy a HTC a T-Mobile-ra, a T-Mobile a HTC-re mutogat, a Smartshop csak átvevőpont felelősség nélkül, a Telemax pedig nem nyilatkozik. Néha a szerepek felcserélődnek, de soha sem úgy, hogy valami jól süljön el. Mindenki próbál segítőkésznek tűnni, de érdemi beavatkozás ebbe a katasztrófálisan felépített rendszerbe egyszer sem történt, a HTC pedig nagyon sajnálja, de egyebet nem tehet, mint hogy kicseréli a hátlapot grátisz.
A sok kellemetlenség miatt azt kértem a HTC-től, hogy cseréljék ki a telefont és kapjak egy új modellt, de úgy látszik, hogy az, hogy egy telefon 2,5 hónapot (és még mindig nincsen nálam) van indokolatlanul szervízben, részben cseretelefon nélkül, a folyamat során gyártói oldalról sorozatosan súlyos hibákat vétenek, úgy hogy ügyfélként mindent az előírásoknak megfelelően csináltam, nekik nem elég indok. Kérdésemre, a HTC-től, hogy mit kellett volna máshogy csinálnom, már akár az első alkalomnál, nem kaptam választ. Természetesen minden amit írtam igazolható, próbáltam, amit csak lehet írásban intézni, a dokumentumokat, levelezéseket mentettem.
Biztosan én vagyok a hülye, naív ügyfél, hogy hagytam idáig fajulni a dolgokat, vállalom, de abban a hitben voltam, hogy ha mindig az előírásoknak megfelelően azt teszem, amit egy korrekt ügyfélnek tennie kell, ennek meg lesz az eredménye, hát meg is lett, és óriási csalódás lett a vége!
Attól függetlenül, hogy hogyan végződik a történetem, annak, aki a jövőben HTC készüléket szeretne vásárolni, csak azt tudom javasolni, hogy jól gondolja át, mert a szervízszolgáltatása a HTC-nek, a fentiek alapján azt kell mondjam, hogy kritikán aluli, az ügyfélszolgálat és a folyamatban részt vevő szereplők pedig semmiféle ráhatással sincsenek a dolgok alakulására. A szervíz pedig nemes egyszerűséggel maga Mordor. Én már nagyon bánom, hogy a ezt a márkát választottam, ígérem, többet ilyet nem teszek.Bocsánat, hogy hosszú lett!
-
-
ChromeX
addikt
válasz
FGyula30 #30655 üzenetére
ja de akkor az akksival nincsenek problémák mondom nem várok kétnapos csodát. csak amit írtam.
más sense 6-ra mennyire javultak mondjuk a képek minőségei egyáltalán javult e valamit vagy csak ui-váltás.
és a "theme" beállításoknál ugye lehet minden fekete mert engem nagyon zavar ahogy néztem azok a színes blinkfeedek meg appok, elveszi a telefon komoly megjelenését. -
Juliuska
senior tag
válasz
FGyula30 #29326 üzenetére
Had siessek a segítségedre:
én, mint lakóhelyem szerint (e területen) a leginkább illetékes, ezt írom: ha a mondandód második részét cifráztad volna még egy kicsikét jobban mondjuk különféle jelzős szerkezetekkelna akkor volnál bunkó, de így...nem is értem az egészet -> egy keresőt azért még egy angol billentyűzeten is simán tud használni az ember...
-
válasz
FGyula30 #29318 üzenetére
Egyik legrégebbi használója vagyok a telefonnak.
Ugy jön ide,hogy azóta használom a telefont,és semmit nem csináltam vele,csak hagytam hogy frissitse az uj sw-re.Ha vissza nézel még az elejére amikor megnyilt a topic láthatod,hogy én voltam az aki a legjobban magasztalta ezt a telefont,mert ugy volt,és szuper készülék. Hiába jöttek ki az ujabbak egyik miatt sem fogom lecserélni,pedig megtehetném,hogy mindegyiket kipróbálom,de nem érdekel,mert az M7 hardverezettsége még mindig bőven sok mindenre.
A design-al semmi baj nincs.
Sokan járnak ide hisztizni,ezért is nem olvastam sokáig a topicot.
Most segítségre lett volna szükségem,erről is szól ez a topic ill. a PH.
Ennyi.Nem kell senkivel sem egyet értenem,csak próbáltam segítséget kérni.
Ha pedig velem nem ért egyet vki,akkor ignorálja a hozzászólásomat.
Beszólásokkal és b@szogatással nem leszünk előrébb.
Simple as that.#29319 s3nsitivity : Lehetne konkrétumot írni és nem rövidítést ?
Akkor talán majd értem mit írsz. -
válasz
FGyula30 #29315 üzenetére
Skype,Viber,Tango,Ovooo,Maps...
Skype-ból konkrétan nem tudok kilépni,csak ha az apps-nál törlöm az adatokat.Nem is az a célom,hogy találjak még egy felhasználót akinek olyan ,mint nekem.
Én megoldani szeretném ezt,mert nincs szándékomban lecserélni a telefont közel 1.5 év után sem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
FGyula30 #24638 üzenetére
Sajnos rosszul fogalmaztam:
Nekem olyan app kellene, ami a gmail-emben levo sms-eket (es hivaslistakat) teszi vissza 4.4-en is.
Ilyen volt az sms backup+ eddig, vagyis kitkat-ig. Sajna meg mindig nem tettek kompatibilisse....
Sajnos amit ajanlottal egy fajlba ment, majd azt kell valahogy visszaallitani, vagyis nem "foglalkozik" a gmail-lel.
A masik program (amit irtam) nagyon kenyelmes volt, lehetett romolgatni, azzal mindig visszaallitottam a dolgaimat.(#24640) bajoros!
Koszi a tipet, mindjart ranezek! -
hurrikan
addikt
-
Steve1207
veterán
válasz
FGyula30 #23250 üzenetére
Hát figy, 1,5 hónap alatt egyszer sem csinálta, én voltam az első, aki frissítette itt kb. Az a meglepő, hogy XDA-n is alig merül fel az eset és nagyon random dolog készülékektől függetlenül. Nem lehet, hogy valami progi kavar be? FR után néztétek letiltva az alap progikat is?
Szerk.: (#23254) Greg-77: na valami ilyesmire gondoltam, nálam pl a Chrome és a legtöbb gyári vacak letiltva volt mindig.
-
markyy18
aktív tag
válasz
FGyula30 #23193 üzenetére
Igen amúgy ezt én is megfigyeltem. Nálam is most kezdte kihangosítani magát, meg a képernyő is mostanában nem ébred fel, plusz mostanában be befagy a galéria és random kilép a kamerából és ezek tényleg 1-1,5 hete vannak nálam.
Talán ez a zene akadás meg ez a rossz hálózat kezlés ami régebb óta van a többi mind új. -
Loboda
senior tag
válasz
FGyula30 #23167 üzenetére
Lehet nyitni de csak htcdev-en keresztül!
Ha nyitod, csinálj S-OFF ot is, sokszor jól jöhet ( firmware, kernel csere..)
Szánj rá egy kis időt, és próbálj ki több romot hogy el tudd dönteni Neked melyik a legjobb!
ARHD hasonlít legjobban a gyári rendszerhez, Vipert viszont brutál mód testre szabható!
Az összes többi rom a kettő között van!
Nem árt egy jó kernelt is feltenni p. Bulletproof, sok mindent engeg, amit a gyári nem tud (pl. két koppintásos felélesztés-zárás, kapacitív gombok villogása üzenetkor.....) -
becenevem
aktív tag
válasz
FGyula30 #23023 üzenetére
Itt is ez van. 032 és random kihangosítja. De kb. egy hete csinálja. Meg ilyen random fekete sávokat rak k a zárolt képernyőre. Ezt is egy hete.
Más. Jött egy ilyen tokom. Kevesebb, mint három hét alatt.
[link]Picit megcsiszoltam, hogy könnyebben tudjam kivenni a telefont. 220 Ft-ért nagyon jó. Legalább látszik a hátulja.
Az ebay-es képen hajlítja. Na, azt megpróbálnám, simán eltörne.
-
hurrikan
addikt
válasz
FGyula30 #23015 üzenetére
Az a fényérzékelő hé
a közelítés érzékelőnek semmi köze a fényhez.az a kijelzőt kapcsolgatja ki-be. Ahogy markyy18 írta.
Azaz nem kapcsolja ki a kijelzőt telefonáláskor. És kihangosítod a füleddel.
Persze ha nem emeled oda és akkor hangosítja ki akkor nem az a ludas. De ettől a fényérzékelő és a közelítés érzékelő még nem egy. -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
FGyula30 #21386 üzenetére
Mondjuk az könnyen előfordulhat, hogy a korábbi gyakorlattal szakítva, javítanak a munka minőségén.
Nekem (pontosabban a lányom) HOX-ot javítottak hibátlanul.
Ez után a htc küldött elektromos kérdőívet, hogy hogy voltam megelégedve.
Véleményem szerint folyamatosan értékelik őket, aztán ha valami gond van, akkor lépnek, szerintem ez történhetett mostanság is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest