Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hurrikan

addikt

A napokban fura hiba jött elő nálam.
    Otthon ugye Wifin vagyok. Olyan gond volt, hogy amikor otthonról eljöttem, nem állt át önállóan 3G-re a telefon, azaz semmilyen net nem volt amíg nem vettem észre. Napokon át ezt csinálta.
    Most úgy tűnik megoldottam, a CleanMaster volt a hibás, amit azért tettem fel mert azért 2-3havonta kipucoltattam vele a telót.
    Csak gondoltam jelzem, hátha másnál is előjött aki használja. Ami érdekes, hogy M8-on, Z2-n sem produkálja ezt a hibát.

Apropó... Z2....
    jó volt hogy egyszerre volt nálam a Z2 és az M8, utóbbi még itt van.
    Jól össze tudtam méretni őket. Elég nagy a kettősség. Sok dologban jobb a Z2, de legalább ugyan annyiban az M8 is.

Amiben egyértelműen az M8 jobb:
    -prémium érzet, minőség
    -hangzás, audió (hangosabb, több a mély, fülesen, hangszórón, hívásnál is, bár végre a Sony is elért egy jó szintet ebben is)
    -szoftver sebesség is stabilitás
    -kijelző (bár a Z2-é is szép, de színekben, fényerőben is egyértelműen jobb az M8)
    -számomra a formaterv is ide húz
    -sokkal erősebb vaku
    -nagyságrendekkel jobb előlapi kamera
    -gyorsabb fókusz, gyorsabb fotózás

Amiben a Z2 jobb:
    -üzemidő majd a 2x-szerese az M8-énak
    -vízállóság
    -fotózásban összességében jobb (bár nem minden esetben)
    -animáltabb szoftver
    -sokkal jobb videózás
    -ezer milliószor jobb stablizátor, ha hiszitek ha nem még az M7-nél is jobb, nem még az M8-nál... nem tudom hogy csinálta a Sony optikai stab nélkül ezt ilyen szintűre egyszerűen egy ezred mm-nyit sem remeg a videó hiába remegtetem a telefont
    (ezen már mások is meglepődtek: [link] ezt először el sem hittem pár hónapja, de most magam is tapasztaltam, majd benne lesz a tesztemben)

Amiben egál:
    -tesreszabhatóság (egyik ebben, másik abban szabható tetre)
    -funkcionalitás (szintén tele van mindkettő jó funkciókkal, igazából mind kellene mindkettőbe)

Hibák:
    -M8: erősen merül alvó módban is, gyári állapotban is, még energiatakarékos módban is (1éjszaka alatt 25-30%)
    -Z2: erős túlmelegedési hajlam, főleg játékok, benchmarkok, kamerázás közben (4K, 120fps HD, és 60FPS FHD videó esetén) viszont érdekes módon még túlmelegedés közben sem merül

Kicsit még a fotózásról:
    A Z2-ben olyan szintű JPG tömörítés van, hogy a képek mérete ugyan akkora mint az M8-cal készülteké (2-4mb)
    Azért írtam fentebb, hogy nem minden esetben, mert bár sok jó funkciója van a Z2-nek, de vannak az M8-nak is előnyei a Z2-vel szemben, pl :
    -sokkal jobban, gyorsabban fókuszál
    -a Z2 szaturálja a lilás színeket fotózáskor míg az M8 nem
    -a fénymérés fókuszponthoz való igazítása még mindig csak a HTC-kben van meg
    -éjszaka jobbak a fotói amennyiben nincs szemből elvakító lámpafény azonban ha van a helyzet siralmassá válik az M8-con.
    -záridő állítás szuper dolog az M8-ban

Új hozzászólás Aktív témák