- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #7358 üzenetére
Erre azért kíváncsi leszek.
Már mint hogy Ati-n gyorsabb lesz e. A látványt inkább hagyjuk.
Volt 3870 X2-öm amivel végigtoltam 10.1-be az AC-t. Mit mondjak...nV-n is láttam és nem láttam különbséget grafikában. Szóval látványban semmivel se lesz szebb a 10.1... ebből adódóan az Ati tulajok akkor mosolyoghatnak ha jóval gyorsabb lesz a játék mint az nV karikon. Egyenlőre az előzetes tesztek alapján annyival nem gyorsabbak.
-
schwartz
addikt
válasz
Bluegene #7360 üzenetére
Van 1440x900-ban is. A Very High, Vista alatt a legmagasabb beallitas. Akkor mi az a "te meg csak"? HD4850-em volt a GTX260 elott. Sokkal gyengebben muzsikalt Crysisban mint a GTX260. S meg volt tamogatva egy 4Ghz feletti C2D-val. Igaz nem XP alatt neztem, de ha a GTX-et a Te tesztkornyezetetben futtatnam, joval magasabb FPS ertekeket kapna mint igy.
-
KTTech
veterán
válasz
Bluegene #7305 üzenetére
Hát, pl. magyar oprendszert használni 4GB RAM-al úgy, hogy látszódjon is, ne csak 3.1GB, ha bent vagy egy GTX260, a 32 bites programok több memóriával tudjanak gazdálkodni (3GB vs. 2GB). Persze mindez csak x64-en igaz (nálam egyébként jóval gyorsabb a Lightroom 2.1 Vista x64 alatt, natív 64 bitesként, mint XP-n).
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #7113 üzenetére
Látom nem vágod hogy sokaknak van baja veled, hogy itt tanyázol a topikban mint nV fikázó. Mikor veszed észre magad?
Menj az Ati topikba ha itt sokallod az off-ot. De ez már milliószor el lett mondva neked. Hogy nem lehet ezt megérteni?
pdave: Nekem most a 177.92 van fent Vista X64 alatt. Miért ez? Csak azért mert amikor elmentettem ghost-tal a rendszert, ez volt a legfrissebb. Ha új rendszert fogok felhúzni, a 178.15-öt fogom feltenni vagy éppen az aktuális legújabbat. Nekem driverből adódó problémám nem volt amióta megvan a 260. Bármelyiket is használtam.
-
Myers
senior tag
válasz
Bluegene #7099 üzenetére
Nem ma, de tegnap megnéztem a 4850 topik utolsó 200 hozzászólását.
Egyetlen egy darab "ati alázás" vagy "nv dicsőítés" nem volt. A topik arról szól, amiről kell.De marhára érdekes, hogy ebben az nv topikban (a többit nem néztem) mindig van 1-2 megmondóember (nem véletlenül címzem neked a hsz-t), aki azonnal jön és lehúzza az nv-t, vagy fényezi az Atit, ha netán az nv véletlen elkövet valami """"jó"""" dolgot.
Szóval?
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #7099 üzenetére
Valljuk be a 4870X2 is elég eröltetett,mint ahogy az összes multi GPU-s megoldás...de akkora kereslet biztos lesz rám mint a HD4870X2-re...nekem ezek felejtös dolgok..és ugylátom a GTX290 is az lesz mert alig lesz gyorsabb a 280-tol...nagyon jol jártam 70ért a 280-al,azota itt is visszaárazták 90-110ezer forintnyi fontra....
Te most nézem...árulod a 4850-ed???Mire cserélsz?
-
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #6972 üzenetére
Jaj Anyu borogass! Steam usereknél ennyi az arány hiába kapálózol ellene
régebb óta nézegetem és tényleg frissül a survey.
A mindenki más az Te meg még ki?
mi lenne ha adnál egy olyan ember szavára aki már akkor használt Steamet, mikor az még gyerekcipő helyett mezítláb járkált? -
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #6969 üzenetére
Mint Steam user, kikérem magamnak
nemtom hol látod egyébként a 0,03%-ot.
A kutya itt van elásva:
Cards which default to DirectX 9 Shader Model 3 Path on Source
NVIDIA GeForce 8800 166,591 15.19 %
...
ATI Radeon HD 3870 6,585 0.60 %
ATI Radeon HD 3850 4,598 0.42 %
Jól megy az ATi-nak de a sötét oldal mindíg erősebb -
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #6925 üzenetére
Valve Steam Survey
Nem az egész piacot mutatja, de a Steam eléggé kiépült rendszer, és nem csak a Valve játékai mennek/kaphatóak rajta, szóval úgy gondolom, hogy egy elég szép darabot lefed.
Itt az látszik nekem, hogy az első 6 hely zöldellik (remélem látjátok, hogy mekkora zsírkígyó kari az FX5200) és csak azután jön a szép időkből származó R9600...
Azt lehet már tudni, hogy az 55nm GTX260(270) hány sp-vel fog rendelkezni alapból?
Közben egy másik kérdés is felmerült bennem, ha annyira rossz volt a kihozatali arány a G200-ból akkor könyörgöm miért nincsenek belőle csonkított, 120-144 esetleg 168sp változatok? Kihagyott ziccer mivel a G200 már nem olyan érzékeny a VS kódokra (sem) a legjobb tudomásom szerint -
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #6814 üzenetére
rendben, tételezzük fel hogy igazad van... akkor már csak azt mondd meg hogy mivel lesz különb a világ ha nem az nv szper optimalizációja lesz a játékok alappillére hanem az atié...?
textúrázókkal kapcsoladban igazad lehet, nV-é erősebb mivel ő tolta eddíg is a mennyiségüket és a kari merít belőlük rendesen, ropok szintén -
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #6807 üzenetére
Én tisztában voltam ezekkel a számokkal eddig is, azt nem veszitek figyelembe, hogy 2x annyi textúrázó és rop ment a g200-ba, az 512bit memvezérlő miatt pedig még a memsávszél is nagyobb! 3:1 a G200-nak az rV770-el szemben! Ilyen arányok mellett újra kéne gondolni, hogy miért is erősebb az rv770... az nV szponzorációja pedig annyit tesz ki, hogy a kártyáikon nem fognak olyan grafikai hibák megjelenni amitől lefordul az ember a székről! Van ATi kártyám is és néha olyan bugok jönnek elő néhány játékban mint amit gf-en atomtuningal nem tudtam előhozni! Petya2900XT-nél van a pont, nem fél meg egy év múlva veszem elő a játékot, amikor az ATi volt kedves/képes drivert írni, mikor a másik karival már 60x végigjátszhattam volna arra az időre. DX10/10.1/11 sehol sincs, majd amikor lesz, akkor lesz megfelelő kártyája az nV-nek, bár akkor majd az lesz a bajuk a vérembereknek hogy DX12/13 stb. biztos szar lesz majd rajta...
BTW és mi van akkor ha köv kariban 2.5 mrd tranyó lesz? semmi elmondom neked, az is ketyegni fog és képet rajzolni mint az összes elődje...
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
Bluegene #6807 üzenetére
BMW00 és Bluegene jó lenne ha már elhúznátok innen!Ha veszekedni akartok csináljatok egy Rv770vsGT200-as topikot és ott élvezzétek ki,hogy beszélhettek össze vissza !!
Köszönjük!
Nem mindegy,hogy nVIDIA kit szponzorál??.....a lényeg az h szponzorál és nem az a lényeg h HA a játékok nem nvídiára lennének írva akkor,hogy futnának,mert az csak álom...jó lenne ha leszállnátok a földre és ráébrednétek,hogy nem azt kell nézni,hogy melyik gpu az erősebb hanem az,hogy hol van több stabil fps! Atis vok,de szívok is rendesen,mert pl fél év mire kijött egy normálisabb driver Crysishoz ebből az következik,hogy nem azt kell nézni,hogy kiadás után fényévekkel,hogy fut egy játék 100driver után,hanem kiadáskor,hogy megy !(Valszeg nem fél évre rá akartok ti is egy új faxa gémmel gémelni)Ebbe jó nvidia a jobb a támogatás miatt...ezért kell nvidiát venni! -
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
válasz
Bluegene #6784 üzenetére
"A tesztelés során nem futottunk bele semmilyen, a CPU és a VGA közti kommunikációs hibából adódó bakiba, ami a játék közben "lag" képében jelenik meg előttünk, de a lehetősége ennek is fennáll.A 4870 X2 fejlett ..... Ugyanakkor rendkívül melegszik, és a tuningbajnok címkét sem aggathatjuk rá. A Radeon HD 4870 X2 jelenleg a leggyorsabb videokártya. A nagy eufóriában azonban nem mehetünk el szótlanul a tény mellett: ez egy duplachipes VGA, és így – mint eddig mindig –, a videokártya teljesítménye a meghajtóprogramon áll vagy bukik.Az általunk most tesztelt címekkel nem volt probléma, de bármikor belefuthatunk egy olyan játékba, amelyhez nem tartalmaz profilt a meghajtóprogram."
egyszóval bizonytalan. sztem a 3D mark nem játék!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #6782 üzenetére
Ez ügyben kérdezd meg pisti88+ és laraxior kollégát is... ők mást fognak mondani. Mind a ketten próbálták a 4870 X2-öt a legújabb driverekkel. Úgy tudom nem alakult ki bennük túlságosan pozitív vélemény. Persze 3D markokban nagyon hasított.
laraxior megtartotta a GTX 280-at, pisti88+ pedig továbbcserélte egy 9800 GX-re amivel tudomásom szerint jóval elégedettebb. Még mielőtt azt mondanád hogy nV fan-ok, és ezért nem jött be nekik, megsúgom, Pisti azért vette hogy megtartsa a GTX260 helyett, nem pedig azért, hogy "fikázza" az Atit.laraxior-nak is lett volna lehetősége megtartani...de valamiért maradt a GTX280-nál.
-
biggamer
veterán
-
SzlobiG
félisten
válasz
Bluegene #6132 üzenetére
Ez hülyeség már ne haragudj, hogyne működne már a CF.
Warhead alatt kivettem egy VGA-t érezhetően lassabb lett a játék és persze az FPS is kevesebb lett, szal hülyeségeket ne állítsunk ha kell holnap kiveszem az X2-t és berakom a 4870-et és csinálok róla tesztet.
Abu: Nekem DX9-és DX10-be is megy a CF autómatán bekapcsolja vagy is írja mindég a MGPU-t.
Teszt a DX9 vs DX10-ről. 20-30% lassulás azért nincs.
Az lehet, kifogom próbálni és letesztelem a 2-es parancsal.
-
Laraxior
titán
-
ImI87
őstag
válasz
Bluegene #6042 üzenetére
most erre mit mondjak?
megjött az eszed, váltottál nv-ről ati-ra, ennyi............
akkor minek írogatsz ide bea te kártyád dolgait nem itt kell/lehet megbeszélni
OFF befejezve, a topikba értelmes dolgokat kell írni.........schwartz:
ez nem fényezés, a saját véleményem, megfontolt észérvek alapján:szinte minden kari kiválóan megy tuningban, jó adag plusz teljesítmény benne van, amit könnyűszerrel ki lehet hozni, és nem fog tőle felgyulladni a kari. így már ott is versenyképes a 4870-nel, ahol eddig nem volt az, emellett nem csinál kazánt a gépházból. (és persze lehet húzni a 4870-et is, de dob rajta annyit százalékban, mint egy gtx260-on?????) tehát teljesítménybre semmi kifogás nem lehet (aki meg mindenáron call of juarez-ezni akar, az tényleg vegyen ati-t!)
a mostani megmaradt minimális árkülönbség pedig bőven megéri a normális hűtést, amivel a kari halk és hűvös, és a könnyű vezérelhetőséget. a rivatuner-rel bármelyik nv kari tökéltesen "smart" lesz, és nem kell a biosban túrkálni.
és ez mind nem duma, meg lehet nézni, így van és kész.SLI vagy CF nem kell, egy kari kell, ami normális. lehet jönni az multiGPU kedvezőbb árával, de akkor ott van a plusz fogyazstás, és a plusz melegedés, a helyhiány, stb......
de én ezeket már leírtam többször is, és a többiek is.
miért kell ezt minden nap erlőhozni?a végén lesz itt is 20.000 hsz, aminek a nagyrésze: "szar a hűtés", "fagy a gyári órajelen", "mikor lesz új driver", "nem megy a crysis rendesen", blablabla
olyan, hogy legjobb kártya nincs, nem is volt, és valszeg nem is lesz, ezért:
1.) MINDENKI DÖNTSE EL, HOGY MENNYI PÉNZT HAJLANDÓ/AKAR/TUD RÁSZÁNNI A KARIRA, EZ MÁR MEGAHTÁROZ PÁR POTENCIÁLIS LEHETŐSÉGET
2.) MINDENKI DÖNTSE EL, HOGY MILYEN JÁTÉKOKKAL ÉS MILYEN FELBONTÁSON AKAR JÁTSZANI, ÉS EHHEZ MELYIK KÁRTYA FELEL MEG LEGJOBBAN A MOST KAPHATÓAK KÖZÜL
3.) MINDENKI DÖNTSE EL, HOGY MENNYIRE FONTOS NEKI A HALK MŰKÖDÉS, VAGY A TÖBBI ALKATRÉSZ HŐMÉRSÉKLETE (AMIKRE A VGA ELÉG NAGY KIHATÁSSAL TUD LENNI)
4.) HA EZEKRE A KÉRDÉSEKRE MEGVAN A VÁLASZ, AKKOR TUDNI FOGJA, HOGY MELYIK KARI KELL NEKI
5.) EZUTÁN SZÉPEN MEGFOGJA A MALACPERSELYÉT ÉS FELTÖRI (VAGY SZÓL APUCINAK, HOGY "FATER KÉNE EGY ÚJ VAG"), AZTÁN ELBALLAG A SARKI VGA-BOLTBA, ÉS MEGVESZI
részemről ennyi, mindenki élvezze a saját kártyája segítségével átélt játékélményeket, ossza meg a sikereit vagy problémáit, de ne kezden a másik topikban off-olni, ne kezdje a többi kártyát szapulni hozzá-nem-értésből, bosszúból, irigységből, vagy elvakultságból !!!
eddig ez többé-kevésbé kultúrált topik volt, a továbbiakban is maradjon így!
hhhhhhmmmm, köszönöm!
-
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #5533 üzenetére
ez nem lehet kérdéses Nálam....
egyébként olyan pici csavarok vannak a kártyán,hogy a nagy fekete műanyagot nem tudtam elválasztani a bordától,szóval be kell szereznem egy mini csavarnyúzótwest: alap: 600/1300/2200 asszem ugye?
AMP!: 700/1400/2300
Enyém egyelőre: 720/1500/2400
és úgyfest működik az órajelvisszavétel.... ha újraindítom a rendszert. Megnézem game után visszaveszi-e.
39 fokos a cucc...80%os ventivel win alattahamm megvan mi a helyzet. Ha megnyitom az everest GPU fület egyből felveszi az órajelet és nem is teszi vissza.
-
válasz
Bluegene #5504 üzenetére
Légyszi ne szemeteld tele ati-val ezt a topikot. Köszi.
Bikerider: kb 1 éve, mikor 750-es tápot vettem, szinte mindenki hülyézett, kivéve azokat, akik ezt ajánlották. Hogy miért kell ekkora táp, hát ezért. Erre bőven aggathatod a cuccokat, meg se kottyan neki. Sokkal biztosabb és olcsóbb így, mint lépkedni felfelé a lépcsőn folyamatosan bukni az előző cuccon.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #5495 üzenetére
Igen "oly nehéz"...
Nem az "nV fan"-ságon múlik.
De ha kíváncsi vagy rá mit írtam neki elfogulatlanul, akkor olvass vissza. Az volt a korrekt álláspont és nem a tied. Miért ajánlgatsz 2 GPU-s megoldást amikor azt se tudod milyen felbontásra kell neki. Szóval ez a szakmai hozzáértésedet erősen megkérdőjelezi.
Ugyanis semmi szükség a CF szívásához ha 1680-ba akarja tolni a játékokat. Ennyi. Ebben az esetben felesleges, és bőven elég az 1 GPU-s 280. Szóval hagyjuk a véleményedet meg a jóindulatodat.
Szóval köszi, meg minden....de ebből itt ebben a topikban nem kérünk. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #5490 üzenetére
Megint felcsaptál Piár menedzsernek az Ati színeiben?
Kezd unalmas lenni. Te hányszor láttál engem, vagy innen bármekyikünket nV-t ajánlani a 48xx topikban?
Elmondtam, leírtam neki melyikkel mikor jár jól. Az ilyen hsz-eket, és az Ati istenítést tartogasd más topikoknak.
Köszönöm. -
schwartz
addikt
válasz
Bluegene #3672 üzenetére
Egyetertek janos666 -al. Ez a CF vagy SLI kib@szott driverfuggo. Keveset jatszom, de ha igazan erdekel egy uj jatek, megveszem s akkor akarom jatszani amikor megjelent. Nem egy honap mulva ha mar van CF-t tamogato driver. Mert, mi van ha a GPU gyartok gondolnak egyet es ezentul tobb kisebb, onmagaban relativ gyenge teljesitmenyu GPU-t "heggesztenek ossze"? Varjuk a drivert minden uj jatek utan? Es addig eldocog egy ratyi GPU teljesitmenyevel...
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #3376 üzenetére
Nekem van 4Gb RAM-om is, 32-bites XP-m és 64-bites Vistám is. És azt mondom a legjobb úgy tolni hogy Vista alól 64-bit, de -dx9 végű parancsikonnal DX9 módban indítva, XP-hez készült DX9-veryhigh konfig fileokkal high-ben. Így jobb mint XP alól, mert majdnem 2x annyi RAM-ot megtud zabálni a crysis.exe, ettől nem is annyira az FPS megy fel, de gyorsabban tölt be és nem akadozgat a kép mikor körülnézem, nem spawnol folyton. Szóval így már játszaható a játék majdnem-veryhighben, 1920x1200.
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #3368 üzenetére
64 bites Vistan GYORSABBAN fut mint XP-n,folyamat írod a marhaságokat olyan dolgokról beszélsz amit még nem is láttál de neked véleményed van róla.A Crysis támogatja a 64bitet,és hogy TE csak XP-ig jutottál meg 32bit DX9-ig az nem a mi hibánk.
Pontosan ugyanezt csináltad amíg AMD processzorod volt,még az aláírásod is arról tett tanúbizonyságot hogy milyen elégedett vagy,persze amint vettél egy C2D-t el is tűnt az aláírás.Küldjed csak nyugodtan a húgodat,ha már ilyen nagy volt a szád.Valakinek ki kell "kalapálni" a család becsületét...Többi kérdésre,a képek 64bites Vistan DX10-be 1.1-es patchel 8.6-ös catalyst hotfixxel very high-ban készültek.Driver hiba,mert alapon húzva és fejen állva is jelentkezik.Amúgy nem túl zavaró,ha az ember tudja miről van szó nem kezdi el a gépét babrálni...
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #3368 üzenetére
Én most úgy fogom (először) végigtolni a crysist hogy -dx9 parancsikonnal indítom Vistából és belepakolom az XP-veryhigh modot. Így is gyors, szinte úgy néz ki és nem kell miatta felrakni 64-bites XP-t (mert a 64-bites exe sokkal több RAM-ot le bír foglalni, 32-bites XP-ben elmegy 980Mb köré, a 64-bites vistában a 64-bites exe már 1720-at is kiírt nekem és nem spawnolt soha többé mikor 360°-ban körbenéztem)
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #3309 üzenetére
"(nvidia párti)sajtó fölfújja, hangyából elefántot csinál, mert vista alatt az első crysis pályán néhányszor pár másodpercre apró fehér pöttyök tűnnek fel, hűha"
Persze ha ez Nvidian fordulna elo akkor minden ATIs ezt vinnyogna ejjel nappal hogy mennyire bugos.
Ne csinaljunk ebbol a topikbol IS ATI VS Nvidia topikot !
-
-
R.Zoli
őstag
-
schwartz
addikt
válasz
Bluegene #3062 üzenetére
Az AC-t szerintem mar mindenki sz@rra jatszotta. Cryengine2-vel meg a kozeljovoben nem igen jon ki jatek...(Crytek is atdolgozta a motort a Warhead-hez). Ha igazad van, es tavaszra (de szerintem mar hamarabb) az NV piacra dob DX10.1es kartyat, akkor az ATI mostani elonye a shader based AA-al csak papirforma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Bundle topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest