Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Strapabíró és csinos belépő szintű modellt mutatott be a Vivo
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsteve
senior tag
válasz Donki Hóte #84900 üzenetére
valóban ez a folyamat... ha nincs veled a valódi előfizető akkor postán megkeresik az illetőt... s ha nem válaszol záros határidőn belül, akkor indulhat az átírás...vagy megtagadják/elinditják korábban a választól függően.. szerintem is lesz itt sírás-rívás júliusban... kösz kormány
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz tsteve #84903 üzenetére
Kicsit macerás, mert én Pesten vagyok, anyámék meg Szabolcsban, és nem igazán értik ezeket a technikai jellegű intéznivalókat. Egyedül biztos nem fogja intézni. Hazamenni meg hétvégére szoktunk csak pár hetente, olyankor meg nem tudjuk intézni. na majd vmt kitalálunk.
eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
veterán
-
tsteve
senior tag
válasz gianone #84907 üzenetére
jobb lett volna talán ugy inkább, hogy már június folyamán (ha hívni akarsz) legyen egy rövid gépi szöveg a nem egyeztetett prepaid-ekre, hogy "húzzál egyeztetni", s utána jönne csak létre a hívás... de ez is korlátozás, amit a szolgáltató nem tehet meg magától... a törvénybe kellett volna belevésni előtte...de az efféle dolgokba nem gondolnak bele a törvényhozók soha..
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz gianone #84907 üzenetére
Elintézzük majd valahogy. Mindenképp a nevemre veszem, egyszerűbb lesz a későbbiekben.
Néztem most a Magentát, kíváncsiságból összeállítottam:
Mobil M+1GB mobilnet+120 Mbit net+Szuper Családi HD+Hoppá Plusz otthoni tel+felvétel opció=16.530 FtJa mondjuk az otthoni előfizum nem is 12-13 közt van, az korábban volt, csak lemondtam az HBO-t. A legutóbbi mobil+otthoni számlám: 7842+8647=16.489. Szóval sok előnyt nem nyújt a Magenta látszólag.
eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
gianone
őstag
válasz Gabesz87 #84909 üzenetére
Az azért attól függ. Az összes mobilos előfizetésre ad 25 % kedvezményt. Ingyenes a családi mobil opció, wifi fon. Egyszeri 50000 forint készülékre. Gyakran vannak időszaki kedvezmények, mint pl. tavaly nyáron korlátlan mobilnet, az összes számra. De most februárban is kaptam 5 GB-ot. Szóval ha csak ugyanannyi, már megérte. Nekem Digim van itthon, ezért nem vágom pontosan, menyi lenne nélküle, de Next M társkártyával megérte belépni tesóméknak. Mert akkor a készülék vásárlása sem dobta meg a havidíjat, mint sima Next-mél és most az új csomagoknál van.
Nokia 1610i Huawei Nova
-
ArNick
tag
Lehet én nem értem jól, vagy itt egyesek bonyolítják túl.
De miért kellene adategyeztetés előtt (a 30 napos procedúrával) "átíratni" azaz Felhasználót rögzíteni?
" ...friss, sikeres adategyeztetést követően - nem fog elkülönülni az előfizető és a felhasználó. Az újonnan rögzítésre kerülők már teljeskörű előfizetők lesznek. "
Így szerintem elég egy szimpla online adategyeztetés az új tulajdonos adataival és kész is az átírás:
"Ha az előfizetői adataid megegyeznek a hatósági nyilvántartással, az adategyeztetés sikeres lesz, új szerződést kötünk veled, és a SIM-kártya a nevedre kerül (amennyiben eddig nem te voltál az előfizetője)."
Csak a telefon legyen kéznél az érkező sms miatt. Ennyi. Percek alatt megvan.
[ Szerkesztve ]
-
ArNick
tag
válasz gianone #84914 üzenetére
Adategyeztetést végeztem telefonon az imént egy olyan telefonszámra, ami eddig nem a nevemen volt. Az ügyintéző szerint a folyamat sikeresen lezajlott.
Előtte azért rákérdeztem: Tájékoztatása szerint nem szükséges előtte felhasználóként rögzíteni, sőt állítása szerint e folyamat meg is szűnt az adategyeztetés elindulásával.
Ennyit arról, hogy mennyire irreleváns, hogy mit gondolok. A szövegértés még azért megy. Köszönöm a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz ArNick #84916 üzenetére
1430 felhívás után, ami 2 perce történt: ez kizárt amit írtál, vagy már eddig is a neveden volt... összehasonlítás történik az adatbázisban az eredeti előfizető adataival is... ha mégis így történt, akkor az rés a pajzson.. döbbenetes lenne ha ez így működne, bármilyen lopott kártya percek alatt új névre kerülne, amit pl. piacon megveszel
esetleg eddig nem volt senki néven a kártya.. ez is lehetőség[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz ArNick #84916 üzenetére
Ez Vodafone-nál pl nem működött...
A nevemen van szüleim kártyája, anya bement, hogy adat egyeztessen és a nevére írassa. Hiába volt nála a kártya, hiába a családi kötelék, nem tudott intézkedni, akkor írták volna a nevére, ha én is ott vagyok, az más kérdés, hogy fizetni is kellett volna érte...Szerk.: tsteve: vagy olyan nevén volt a kártya, hogy azt egyből névre írták... (Vangelis járt már így...)
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
tsteve
senior tag
válasz tsteve #84917 üzenetére
az utolsó lehetőség a legvalószinűbb: gazdátlan kártya esetén sikeres lehet egy adategyeztetés simán.. rengeteg gazdátlan kártya lehet amelyek azért gazdátlanok mert a rendszer nem tudta őket hozzárendelni valós személyekhez... pl. korábban rosszul adtak meg egy személyi adatot vagy igazolványszámot az eredeti vásárlók netes vagy hasonló (nem szigorúan ellenőrzött) vásárlás esetén
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ArNick #84911 üzenetére
A múlt héten ez biztosan nem így volt!
Pár héttel ezelőtt vettem egy aktiválatlan Domino kártyát, ami az aktiválás után a nevemre került, mert ugye az aktiválás során még a cipőméretét is megkérdezik az embernek.
Gondoltam, hogy ne az én nevemen legyen, mert úgyis a barátnőm fogja használni, ezért megpróbálkoztam azzal, hogy eleve az ő nevére adategyeztetem és akkor átmegy a nevére.
Úgy megbuktam ezzel a próbálkozással, mint a sicc
Most már viszont kivárom, hogy ha marad az én nevemen, akkor kell-e adategyeztetni, vagy az aktiválás során megadott személyes adatok egyben megfelelnek az adategyeztetés kritériumainak is
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
tsteve
senior tag
a kártyának fizikailag is nálad kell lennie egyeztetésnél.. kódot küldenek... de ha eddig "gazdátlan" (rendszer szerint valós személyhez nem rendelhető) kártya volt és az utcán találtad vagy piacon vetted, akkor sztem a nevedre kerülhet adategyeztetés során is akár ilyen egyszerű módon is, hisz valójában nincs "kiről" átíratni a te nevedre... az államnak ugyanis az a legfontosabb, hogy valós személyhez legyen köthető minden élő prepaid kártya...
[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
23K-s előfizetéssel már elég baráti is az ára
-
tsteve
senior tag
válasz SUPREME7 #84923 üzenetére
eléggé az sztem is... a 24x7 ezer ft (168e) készülékkedvezmény mellé még közel 6000 ft/hó további Telekom kedvezmény is elérhető az előfizura.. a telefon maga mindenütt 200e ft körül van... az előfizu 17 250, s 28 ezerért hozzádvágnak egy ilyen készüléket is
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz Donki Hóte #84920 üzenetére
Az idén vásárolt, és aktivált SIM kártyát már nem lehet csak úgy más nevére íratni, hanem egy amolyan adásvételi kell majd hozzá... Ezért nem sikerült az adategyeztetés.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
tsteve
senior tag
honnan veszed hogy emiatt elitélem az államot? sok minden miatt megteszem de emiatt nem, speciel... de az adategyeztetés nagyon amatőr, mert sok kártya le lesz tiltva jul. 1-től....emiatt viszont már nagyon elítélem az államot... törvényileg meg lehetett volna oldani egy csomó dolgot, s akkor nem kerülne ki annyi használatban levő kártya jul. 1-től... ebben igenis nagyot hibáztak a törvényhozók
[ Szerkesztve ]
-
gianone
őstag
válasz SUPREME7 #84923 üzenetére
Baráti volna, ha tényleg annyi volna. Viszont ha Mobil XL-re vetted, add hozzá a 96 000-t is, amennyivel több a részleted miatta két év alatt, mint nélküle. De úgy sem rossz egyébként.
Mondjuk ehhez tényleg az kell, hogy kihasználd a 23000 forintos havidíjat.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
veterán
A merénylők is "eldobható" kártyákat használtak...
Lehet arra találni KONKRÉT bizonyítékot, hogy Magyarországon vásárolt feltöltőkártyás SIM-ekkel kommunikáltak bárhol is a terroristák, vagy ez csak egy urban legend
-
gianone
őstag
válasz Donki Hóte #84931 üzenetére
Lehet, de szerintem ez itt elég OFF:
Belgák megküldték a TEK-nek. Egy arab GSM-boltban vették. Simán guglizható.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
TomPack
őstag
Én pár hete voltam egyeztetni a vodánál, de nem kérték el a SIM-kártyát, és nem is küldtek rá semmilyen kódot. Odaadtam a személyim, és bemondtam a számot. Lehet csak akkor küldenek kódot, vagy kérik el a kártyát, ha nem stimmel a név?
A címem tutira nem egyezett, mert azóta költöztem. A Telekomnál még nem egyeztettem, de gondolom hasonló lehet az eljárás. -
ACE-
addikt
válasz tsteve #84917 üzenetére
Honnan veszed hogy adategyeztetés történik az eredeti előfizető adataiban is? Valami forrást idézz már nekem légyszíves, hogy hova van ez leírva. Szerintem a régi (2016.12.31 előtt vásárolt) kártyák adategyeztetéséhez nem kell az eredeti előfizetőnek hozzájárulnia, elég ha az illető használatában van a kártya.
-
ACE-
addikt
válasz Donki Hóte #84931 üzenetére
Talán csak gondold végig, hogy ez segít-e a terroristáknak a névtelenségük megtartásában, és rájössz hogy urban legend lehet-e vagy nem... hagyok időt.
-
tsteve
senior tag
hivd fel a 1430-at, ha nekem nem hiszel...ezt mondták ma ott nekem.. miért is veszítené el az eredeti előfizető az előfizetést ha pl. ellopnák a kártyáját? gondolkodj te is picit...átirás nem mehet anélkül ma sem... hozzá kell járulnia az eredeti előfizetőnek is... vagy válasz nélkül kell hagynia a szolgáltatói megkeresést minimum.... jelenleg pedig állami adatbázis (is) épül, amibe nem kerülhetnek fals adatok
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
tsteve
senior tag
válasz Donki Hóte #84938 üzenetére
ezzel nem buknak le a terroristák azonnal, ez igaz... de lesz egy nyom a TEK és a BM szerint, azaz ha xy (aki valós személy) továbbadja z-nek (aki aztán továbbítja a rossz fiúknak pl.)
van értelme, csak a kivitelezési szabályai szörnyűek az adategyeztetésnek...de legalább a nálunk vásárolt prepaidok esetén lesz némi nyom... sok egzotikus kártyát meg nem engednek be az europai rendszerek... de a magyart igen[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz tsteve #84937 üzenetére
Ezt most komolyan mondod? Ellopják a kártyát majd a lopó beregisztrálja a nevére? Eddig nem lehetett ellopni? Dehogynem, csak eddig senki nem tudta hogy lopott. Ez mostantól változik, 2017-től eladni sem lehet kártyát, csak miután a szolgáltatót tájékoztattad az eladásról...
-
tsteve
senior tag
ne beszélj mellé, nem ez a lényeg... 2017-ben sem lehet "átvenni" a prepaid kártyát átirás nélkül, ha van már korábbról regisztrált előfizető, illene tudnod neked is, hogy ez a szabály nem szűnt meg az adategyeztetés miatt sem... de ha nekem nem hiszel, hivd fel a 1430-at, én megtettem ma már..
mellesleg: lehet hogy pár adategyeztetés épp emiatt sikertelen[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
-
veterán
válasz tsteve #84937 üzenetére
jelenleg pedig állami adatbázis (is) épül, amibe nem kerülhetnek fals adatok
És lesz kötelező, állami telefonkönyv is?
Na mindegy, valahol értem az adatpontosítás fontosságát, csak attól tartok, hogy a június 30-án éjfélkor a magyar rendszerből kizárt kb. félmillió telefonszám miatt egy terrorista se fog könnyeket hullatni, rengeteg magyar ember viszont szívbajt fog kapni, hogy miért nem tud telefonálni július 1-jén
-
veterán
Ez olyan, mint amikor ismerősömet beidézték a rendőrségre, hogy a telefonjáról bombafenyegetést kezdeményeztek.
Nem bonyolítom a történetet, az történt, ami bármelyik forgalomban lévő telefonnal megtörténhet: mivel segélyhívást a lezárt telefonról is lehet indítani, ezért valaki felkapta a telefonját, hívta a 112-t és elmondta, hogy hol a bomba.
Tehát egy asztalon hagyott, lezárt telefon után is bűncselekménnyel lehet vádolni bárkit, nem kell "elhagyni" a SIM kártyát
-
-
k-adi
nagyúr
válasz Donki Hóte #84944 üzenetére
Azzal nincs baj, hogy egyeztetni kell (hogy miért, milyen okokból, és ez kinek jó és kinek nem az már totál OFF téma, nem ide való). Pár éven belül szerintem a többi EUs országban is kötelező lesz.
A gond ott van, hogy nincsen ez jól hirdetve, sok helyre nem jutott még el. Emiatt lesz jó pár ember akinek deaktiválják majd. de persze ők is jobban figyelhetnének. Feltételezem az első időszakban még valahogy vissza lehet hozatni ha nagyon könyörögsz érte.. ha nem akkor szívás lesz sokaknak de ez a jövő ha tetszik ha nem.
-
veterán
-
tsteve
senior tag
válasz Donki Hóte #84944 üzenetére
emiatt viszont a kormány f@szsága tehető felelőssé, mert kötelezheznék a szolgáltatókat egy gépi hangos bemondasra a prepaid hívások előtt a régi (még nem egyeztetett) kártyások esetén mondjuk junius folyamán .. jóval kevesebb prepaid szűnne meg, hiszen sokan még az sms-t sem értik, mert pl. erre nem tudják használni a telefonjukat
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520 / sok darab / Magyar bill
- Samsung QE5580B Premium Qled Smart tv/120hz/dolby atmos/
- DELL OptiPlex 7040 SFF / i3-6100 - i5-6500 - i7-6700 / DDR4 / HDMI / NVME M.2 / több db / 27% áfás
- Wacom Intuos digitális rajztábla Bluetooth M
- HP EliteDesk 800 G4 SFF / i5-8500T - i5-8500 - i7-8700 / 2X NVMe / 2X USB Type-C / több db/ 27% áfás
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest