Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
bocsi, teljesen jogos.megnézem a t9 szótárban.
én nem sírok a kuplung miatt, de aki járt már robival is motorral is bpn, az tudja melyik a kevéssé fárasztó, és hatékony.
f4 en mindig a kuplung miatt fáradtam el. gyurhatok rá akarmennyit. az ezresen nem hidraulikus a kuplung?
-
törölt tag
lehet h en kolbaszolok ezresekkel varosban tul regota, de semmi bajom nincs vele. igaz h sokat kell csusztatni a kuplungot dugoban, es? amikor egyesben felengeded teljesen, onnan kezdve elvagy mar. a sulya nem problemas (nagy titok: egyensulyban kell tartani
) nyilvan nehezites, ha a v4-ek pruszkolnek alul. majd ha megszerzi persu a millert, megkerdezzuk ot is.
ertem en h nem oda valo, de ennyit nyavalyogni rajta sztem tulzas. nehez a kuplung? majd hozzaedzodik a kezed. nehez a gep? majd megszokod. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
fojtoszelep
Bocs, nem grammarnaziskodom tobbet, csak tobbszor leirtad, es kidofi a szemem.

Egyebkent nekem ugy tunt, hogy az egyik legjobb all-round bike a mi kornyekunkre a kollega Triumph Tigerje, amit tavaly vett. Hat, az egy eleg kenyelmes-kellemes bringa.
-
bajnokpityu
félisten
na hát akkor itt a megoldás...
nem kell tépni,mint ökre
ha cibálom,persze F4 is tépi a gumit,de miért tenném?már épp kezdtem volna hülyén érezni magamat,h biztos bennem van a hiba

ago tuti jól behangolta,nem ma kezdte a tuningot.de pl a folytószelepet injektoron a szervizek tök fölöslegesnek találják.
-
Az enyem nem igazan rangatott, csak kifejezetten erzekeny volt a gaz egyesben/kettesben (ami nem tul meglepo), emiatt volt kenyelmetlen varosban. A CBF gazreakcioi sokkal lassabbak voltak.
-
Láttam ma kis falumban egy Man szigeteki rönót. Lefényképeztem a rendszámát
Marha jól néz ki, nem értem itthon miért nem lehet ilyesmit... holnap feltöltöm. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Dehogy nincs hűtése, frontba kapja a menetszelet.
A motor Agonál lett belőve, hidd el, hogy előtte minden meg lett csinálva rajta. [link]
Nem tom hallod, vfr fórumokon is mindenki ezt mondja, hogy rángat. Valszeg lehetne rajta javítani, ha menet közben egy laptoppal tudnád hangolni az elektronikát, injektort. De a v4 hidd el, hogy rángat 3000 alatt. Egyesben nem, kettesben már igen, 4től felfele meg eléggé.
Annál meg sose lesz jobb, mint amikor a motor magának szíjja a nyálat, nem úgy nyomja egy hülye elektronika a torkába. karbi rulez. -
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Városba robesz kell. Vagy valami szuperlotyó, vagy egy 125ös endúró. Én is rühellek városozni bár hármasban szépen elgurulok 50-60 között, olyan 3-3.5k között, ott van az egyik legszebb hangja a remusnak.
Amúgy benne van a nevében, hogy sporttúra. Nem városi tekergő, nem szupersport, nem krossz. Arra kell használni, amire ki van találva. Megpakolod, aztán legrasszolsz a tengerpartra, vagy egy kempingbe valahova pár száz km-el arrébb, és csillag túrázol pár napot, majd visszacucc, és egy seggel hazajössz. Erre kevés jobb motor van ilyen áron, ami ráadásul ennyire igénytelen. -
doc
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
szerintem hagyjuk a temat, nem vagy hajlando elhinni hogy a V4 ilyen es kesz, meg a tulajoknak sem

-
bajnokpityu
félisten
40-50 alatt a CBRnek sincs.ugyanugy beindul a venti.
injektor folytószelepje volt szinkronolva valaha?
másra tényleg ne mtudok gondolni.
(PC-t fékpadon tették rá? egyébként semmi értelme sincs...)direkt mindig ki szoktam próbálni idegen motorokat,h mit művelnek alapjáraton,de semmi ilyen nem tűnt fel...
de a legurvább az a haver 954ese volt pc hangolás után.900 volt az alapjárat.nah,az kb 700tól elindult, mint a tank.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Dehogynem rángat... 3000 alatt elkezdi csapkodni a láncot, főleg 4. felett. Commanderrel ez lement olyan 2300-2500ra. Mindegyik rángat, ilyen a v4. Karbis, Fi, vtec 1-2...
Cimbi thunderace-e alapjáraton harmadikban vígan ment, én meg szenvedtem mögötte, mert egyesben pörgött 4ezret, kettesben meg csapkodta a láncot. Aztán meguntam, és megmondtam, hogy innentől ő jön mögöttem.
Arról nem beszélve, hogy az oldalhűtős megoldás miatt 40-50 alatt nincs hűtése a gépnek. -
Sziasztok!
Ennyi volt a nyaralás
Párizsban voltunk és a szállásunk pont a helyi „motoros utcához” közel volt! Itt van egymás mellett szinte az összes nagy gyártó boltja. Mennyei volt minden nap többször végig sétálni köztük
Ami viszont nekem furcsa volt, hogy olyan „igazi” elhivatott motorost alig láttam kint. Rengetegen motoroznak, de szinte mindenki vagy a háromkerekű robogóval nyomja, vagy kétkerekűvel, de egyértelműen mint célszerszámot használja. Hayabusát is összesen egyet láttam a négy nap alatt…Holnaptól motorozom!! yyyeeee
pénteken lesz megint tesztmotor.hu-s kakucsringes oktatásos is -
boogie84
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyetértek. Szinte már fáj a csuklóm + a kezem a sok kuplungtól.

-
Integra
titán
asszem hamarosan beszerzek egy interceptort a bringára...
-
doc
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
az injektorosban nincs karbi

lehet hogy azert, passz, az enyem meg karburatoros, de majd jon Tuzi es megmondja a tutit, mint 800 Fi tulaj
-
doc
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
semmi gond a karbiszinkronnal
nemcsak alapjaraton, hanem kicsit folotte is nagyon rangatozik, 3000 alatt nem hasznalhato normalisan, es ez nem csak az en tapasztalatom, hanem az osszes tobbi VFR tulaje is, ami egesz egyszeruen a V4 motor karakterisztikajabol adodik... -
doc
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
nem a kuplungra es az erore gondoltam, hanem hogy 3000-es fordulaton a VFR ugy rangatozik mint mikor az uresfeju szoke (ezuton is elnezest minden szoketol
) eleteben eloszor probal autot vezetni... egy sornegyes motor azert mar lenyegesen alacsonyabb fordulatszamon is hasznalhato -
bajnokpityu
félisten
voltam aeroxszal pilisben egy 200as karikán

teljesen jó.félretéve: a CBR600F még annyira sem alkalmas városba mint egy VFR,v akármelyik vizes 200ccm fölött kétkerekű.motornak sem jó 100fok fölötti hűtővizzel,neked sem a hőség és a kemény kulung miatt.és semmivel sem erősebb a CBR a VFRnél,sem kis-sem nagy fodulaton.
-
doc
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
szerintem akkor nem ertetted a kerdest, olvasd el meg egyszer pliz

bar ha Te 50-es robogoval jarsz turazni es jol erzed vele magad, akkor nem szoltam
-
doc
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
inkabb mint egy VFR, a sornegy legalabb alacsony fordulaton is hasznalhato, nem kell folyamatosan valtogatni vagy egyesben porgetni
de nyugodtan mondd el a velemenyedet, hogy milyen motort ajanlanal gyakori varosi hasznalatra, amivel orszaguton is vidaman el lehet menni hosszabb turakra is -
doc
nagyúr
mint VFR-tulaj (igaz nem 800 Vtec, hanem 750-es karbis), alapvetoen egyet kell hogy ertsek, varosban nem igazan elmeny a VFR, a V4 miatt 3000-3500 fordulatszam alatt kvazi hasznalhatatlan, eleg nehez volt az elejen megszokni, igy parezer km utan mar egesz jol megy a varosi kozlekedes is, de teny hogy orszaguton erzi jol magat, oda viszont tokeletes valasztas

a sulya (az enyem teletankkal tobb mint 230 kg) egy minimalis (20-30 km/h) tempo elerese utan nem erzodik, nagyon lassu, szuk forduloknal viszont figyelni kell
pl. nalunk a tesco-parkoloba egy eleg szuk hajtukanyarral lehet bejutni, raadasul az egesz feher aszfaltbol van, na ott nem egyszer ereztem, hogy 'becsuklik' ala az elso kerek, csuszik, szoval az ugy nem jo
orszaguton viszont egy teljesen mas motort kap az ember, ahogy irod, gyakorlatilag barmilyen tempo mellett tokeletesen stabil, mintha sinen huznak
de varosi ide-oda kozlekedesre, araszolgatasra inkabb az elozoleg kiszemelt CBR 600 F-et vennem
-
Kaptam Feree-tol egy privat uzenetet, amire - ha nem banja - most itt valaszolok.
"Ha jól tudom te CBF600-ról cseréltél VFR800-ra
Írnál egykét dolgot tapasztalaidról, megérte e, miben nagyon más, stb?
Hasonló cipőben járok és hasonló terveim vannak."Szoval a CBF->VFR csere nem minden esetben jo megoldas, nalam peldaul nem volt az.
Varosban:
Egyertelmuen a CBF a praktikusabb es elvezhetobb motor. Egyreszt a felepitese miatt: konnyebb, a szeles kormannyal egyszerubb manoverezni a sorok kozott, nem a csuklodon allsz. Masodszor a motor karakterisztikaja miatt: a CBF-fel siman mentem negyesben a varosban, a VFR-rel kettesbe is alig tudtam felvaltani, mert 30-40-nel mar kezd rangatozni, szoval szenvedos. Budapesten valoszinuleg elfogadhato lenne, mert ott van a (majdnem) lampamentes rakpart, ahol kvazi folyamatosan lehet haladni. Itt Londonban teljesen ertelmetlen motor volt a VFR, allandoan csusztatott kuplung, vegig egyes, stb.. Raadasul kevesbe er le a labad, ezert ha dugozol, az tenyleg sokkal farasztobb.Turazni:
Itt egyertelmuen a VFR a jobb. Hazajottem vele ket nap alatt Londonbol, az tobb volt, mint 2000 km, es bar elfaradtam, de nem volt tul veszes. Stabilan lehet tartani barmilyen sebesseget, igazabol teljesen mindegy, hogy szazhusszal mesz, vagy a nemet autopalyakon ket oldaldobozzal 200-at, ugyanolyan stabil, nem remeg a kormany, nem fogy el az ero. A CBF 140 korul mar elkezdett enyhen bizonytalankodni, 170-nel meg mar szo sem volt nyugodt motorozasrol. A VFR szelvedelme sokkal jobb, akarmilyen szelvedot veszel a CBF-re, meg sem kozeliti. A VTEC nagyon kenyelmes pl. autopalyan, a hatos fokozat az kb. 160-170 korul eri el a nyitasi tartomanyt, az alatt jol fogyaszt, afolott meg kapsz egy kis plusz erot, szoval nem gond 170-180-nal belekezdeni egy BMW elozesebe."Sportmotorozas": bevallom, en kevesszer csapattam ugy igazan a VFR-rel. Talan Innsbruck kornyeken jatszadoztunk egy KTM-es fazonnal, persze en full csomagokkal mentem. Az a helyzet, hogy nem mentem eleget a VFR-rel ahhoz, hogy igazan nagyot merjek donteni vele, foleg, hogy egyszer kb. 15 kmh-nal elboritottam, amit nem annyira sikerult megertenem a mai napig; egyszeruen brutalisan nehez dog, es hirtelen valik megtarthatatlanna, a CBF ilyen szempontbol joindulatubb. A VFR futomuve ugyanakkor kategoriakkal a CBF folott van.
Osszessegeben a VFR termeszetesen sokkal jobb motor, mint a CBF, egyszeruen a jelenlegi helyzetemhez es kornyezethez egyaltalan nem passzolt, es ezt neked is erdemes atgondolni. Ha meg egyszer motort veszek idekint, akkor az valamelyik 800-as BMW lesz, de majd meglatjuk.
-
doc
nagyúr
ez kesz... elneztem ma az aacheni Louis outletbe, vettem tobbek kozott vesevedot is
nezem benne a cimket: Made in Hungary
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Nekem elég a telóolaj csere

2:00 alatt azért nem sokan hasítanak hringen, motorral.Tayrol: mit nyertem?

-
yodamastah
őstag
Ez az ohlins ttx rendszeru villaja. Draga es kesz
Nem mintha pl nekunk ez kellene. Kb semmi ertelme nem lenne ilyet hasznalni. Az Ohlins R+T villa sztem tokeletesen eleg egy atlag foldi halandonak. Es az olyan 5-600k-bol megvan. Persze a gyari villat ilyenekre cserelgetni minednkepp draga. Az a jo ha eleve R+T van a motoron (pl aprilia) Esetleg amit erdemes megcsinalni az az Ohlins cartridge kaphato sokfele villaba. De ez is kb csak akkor van ertelme ha mondjuk egy gixxeren kicserelni mar 2:00 alatt mesz hringen. -
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
spec én a gyárira gondoltam, nem az sbk-ra.

de mijafasz kerül rajta annyiba? -
ALI_G
veterán
válasz
Boci_83
üzenetére
Franc tudja, szerintem nem jött be nekik az üzlet. Csak tavasszal van ennek szezonja, meg kora nyáron...de még hirdetik. Gondolom azért ha elég ember összejön, megtartják mint ahogy az Erste-sek is megvárnak 4-5 embert.
A legújabb motorshow 1 részben feltűnik Oncsik Zoli, pancsi ringen hondáztak, és végre HD-ben van.Zsoltee: megkérik az árát annak a motulnak. Te mennyiért veszed?
-
.mf
veterán
Csak pár órát? Megyek oda dolgozni

Pont ma számoltam, hogy júliusban:
- összesen másfél hetem lett volna motorozni (6.-án kaptam vissza szervizből, 18.-án csúsztam), de munka mellett csak két hétvégén mentem el tekeregni, s ment bele 1000 km
- a hónapban volt 21 munkanap, ebből 3-at szabin, 7-et betegszabin töltöttem, tehát elvileg csak két hetet töltöttem munkával. Ehhez képest kerek +1 hétnyi túlórám van -- na ezért nem pörögnek a kilik a motorba... -
zsoltee10
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
Én 50ekm láncsprézés alapján kettőt tudok ajánlani, szinte minden létező kipróbáltam már. Az egyik a Motul RoadPlus PTFE, tehát teflonos és fehér. Jobb a Castrol, Valvoline és társainál. 1000 kilit elmegy a láncon, míg a castrollal olyan 600, Valvoline még annyi sem. A másik egy száraz láncspré, Würth gyártmány, totál színtelen, egyáltalán nem látszik. Ennek hátránya, hogy nem is tudod, mikor kell fújni..

Ja és mindig akkor fújd, amikor haza érsz, forró láncra. -
TayRol
nagyúr
aki megtalal (több lehetosege is van ra) az nyert egy hangszorot.

-
ALI_G
veterán
végigröhögtem a cikket
nem is tudom mit szúrjak be:
SBK-val: Curva Grande. Pontosabban az oda vezető út: egyesben kéne kigyorsítani, nem merem, gyorsan szúrom a kettőt. Nyélgáz, egykerék, szívroham, taposás hármasba, a kipufogóban berobban az elégetlen üzemanyag, de már húz megint előre, egykerék, hogy rohadnálmeg
-
ALI_G
veterán
-
alvaro
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Amikor a Nagyvas mellett laktunk, fehér Valvoline-t vettem, most, hogy már messze nem ott, színtelen MOL sprayt használunk (a fehérvári 8-as kivezető melletti MOL boltból). Mindkettő OK, a fehér előnye, hogy jobban látszik, mit fújtam már be - csak azt most legközelebb asszem Tatabányán tudok (de lehet, hogy ott se az van), marha drágán.
-
Láncspray-ből milyet ajánlotok?
Mert a mostani Repsol egy kalap szar, tapadása 0, állandóan tiszta retek tőle a motor. -
Eladtam a VFR-t, buktam rajta 300k-t, sebaj.

A kovetkezo motorom nem Londonban lesz, az tuti. Nem az a hely.
-
TayRol
nagyúr
egy eleg popec kor a Nordschleifen zx10-zel es giroszkopikus kameraval. hat elegge rendben van.

-
TayRol
nagyúr
egy kor a Man TT-n. autoval.

-
ALI_G
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Én utoljára veletek karistoltam a kecsóringet, de már megvan a következő alkalom, csak még messze van. 5 nap a hegyekben 12-től.
Addig még ki kellene cseréljem a láncot, lánckereket, telóolajat és egy adandó alkalommal a megbeszélt Euroringes oktatásra is elmehetnénk, vagy egy kecsóring minimum.
Ja meg el ne felejtsem kicsavarni a lábtartó csavarját.
-
Integra
titán
nem, mert fater kölcsön adta a tehenet, és abba tekertem bele vagy 1500 km-t
még a karbon védőket se ragasztottam fel a blokkra.. pedig már vettem zöld trutyit, bs polimer vagy mi a túrót hozzá.. aztán meg esett a rá következő hétvégén végig, most legénybúcsú volt, most hétvégén meg esküvő lesz, bazzz, egy métert se tettem 3 hete 
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ha végre sikerül kicserélnem a rohadt hűtőcsövet, lehet, elnézek. feltéve, hogy el tudok jönni melóból.
-
Djuree
félisten
túramotor a porfiknak: [link]

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi! Én is!

Most el kell mennem nyaralni vasárnapig, de hétfőtől egy hétig motorozom!
Megkereslek hétfőn, gurulhatnánk együtt!?
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) nyilvan nehezites, ha a v4-ek pruszkolnek alul. majd ha megszerzi persu a millert, megkerdezzuk ot is.

nem is tudom mit szúrjak be: