Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Aktív témák
-
válasz
Integra
üzenetére
Pedig mar en is lelkiismeretfurdaltam kicsit a 140 miatt, foutvonalon. De sracot, a Bakony kiraly. Nincs forgalom, a 8-as ut tokeletes minosegu, ketszer ket sav, ha nem versenypalyan akarjatok tolni neki, akkor az egy jo kompromisszum.
Nagyon szep az a hely, most, hogy felmerult, hogy lelepek, megintcsak feltunnek az orszag szep reszei..
-
Ma:
- 8-as ut, belso savban megyek (2x2 savos). Utoler egy motor, jobbrol megeloz (elkezdem lehuzodni jobbra, aztan jobbrol kezdett elozni, epphogy nem csapott el), ugy alva hagyott, hogy alig hittem el. 140-en mentem, o 200 felett. Hatso ulesen rovidnadragos, sportcipos csajszi. Aztan varosban utolertem, ott meg persze nem mertek elmenni a hosszu allo sor mellett.
- Ugyanez az M7-en, ugyanugy rovidnadragos csajszi, ugyanugy 200. -
Integra
titán
-
SzalaiG
addikt
Made in Csajna: Ez most komoly?
-
Prof01
veterán
RS125-re is csak akkor, ha 11kw van a forgalmiban.
250-est viszont nem lehet sehogy sem elvezetni A1-el, mivel nem csak a 11kw, hanem a 125ccm is megszabja ezt.
Jah és Kawa Zxr 250-et A korl-al se lehet(ne), mert 45le(=33kw), szóval csak azt, aminek 25kw alatti szám van beírva a forgalmiba. -
-
Boci_83
őstag
Motoros szemüvegekkel van valakinek tapasztalata? Ki milyet használ, vagy honnan lenne érdemes beszerezni?
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem, semmi ilyesmit nem csinal. Egyszer durrogott a kipufogo: csutortok hajnalban, valoszinuleg rovidzaras akkuval.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mik azok az egyertelmu jelek?
-
-
feca81
aktív tag
válasz
TayRol
üzenetére
hat eddig ugy tunik jol jartam vele. termeszetesen autobol se jo a tomeg cucc,egy hyundai accentet vettem
minden elektronikus okorseg van benne,meg manualis klima is.es kapaszkodjatok meg,mindossze 440.000Ft-ert. mar lassan benne van 2000km,amit en tettem bele,es meg nem volt gond vele. leborulok a koreaiak elott
ha a hyosung is ilyen jo,akkor batran ajanlom barkinek
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
9000-ig forgattam ma delelott. Nem erzekeltem kesest sehol -- mondjuk ez egy karburatoros gep, meg nem hazilag hekkelt dob. Sot, pont jonak tunt a gazreakcio kozepalacsony fordulaton. De mondom, ma este megrangatom rendesen, es kiderul. Koszi a tanacsokat.
-
n-tek
aktív tag
mindkettő tetszik. sztem a kawa is ketütemű, bár nemtom, nem nagyon értek a motorokhoz (még)
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
be volt szpídezve az R6-od

-
Topiccsendőr
addikt
nem, nem arra. Hanem arra, hogy nyomatékszegény üzemeltetés melett egy Dodge Viper is rángat. Nem ez a rángatás. Hanem az, amikor kiüvegeled 14 000 ig, majd látod hogy jön a kanyar, gázfröccs, visszadobsz kettőt, majd motorféküzemből kanyarodsz be és stabilgázt rárakod... de nincs... nincs... nincs... mostvan. Motorfék üzem után rárakod a tüzet akkor veszi-e egyből, vagy nem. Rángatva veszi-e, de ne ilyen 1000 fordulaton nézd mert ott mi nem rángat? Meg azt kit érdekel ha rángat... Vagy ami nekem még előfordult, csak 5-6 000 fordulaton, hogy ha visszaeresztettem mondjuk 8000 ről, akkor 5000 nél megint ráraktam egy finom gázt és elkezdett vonatozni. Nah ez a rángatás.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Eddig sem rangatott, csak nagyon alacsony fordulaton picit docogott, es mintha kevesbe docogne.
Tudom, hogy most a kognitiv disszonancia altal okozott 'biztosjavultmertkoltottemra' erzesre gyanakszol, de tenyleg probalok figyelni arra, hogy mi valtozott. Inkabb meg hajtom kicsit, aztan irok.

-
n-tek
aktív tag
és kezdő motornak meik lenne célszerübb egy aprilia rs125 vagy egy kawa ninja 250r?
-
CBF forumrol megint meghalt valaki
Mocsok dolog ez a belso verzes.. -
n-tek
aktív tag
hello. az lenne a kérdésem, hogy ha van B-s jogosítványom és akarok 125-öst vezetni, 125-ös papirokkal, akkor A1-es jogsi kell. Ha le akarom tenni az A1-est akkor ujbol le kell rakni a kreszt, annak ellenére h egyszer már leraktam? Amugy a 2006-os Aprilia RS125 jo motor, vagy tudtok ajánlani vmi más hasonlot? Kösz
-
Elso proba a dobbal: az biztos, hogy egyenesebb lett a nyomatekgorbe alul, vagyis en ugy erzem, hogy kevesbe rangat a gep. Meg nem tudtam kiforgatni, megnezem, felul nem romlott-e.
-
Tangerine
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Milyen fél bár, meg 10 báros skála van karbiszinkronnál?
Te valamit nagyon keversz. Talán a kompressziós végnyomást mérted, ott lehet 10 bar (de a kipufogócsere természetesen erre sincs hatással, inkább mérési hiba, vagy rossz műszer okozta a fél báros eltérést)Karbiszinkronnál vákuumot szokás mérni, tized/század bárokat. A skála pedig 0-tól indul, és -1 bar a vége (nálam pl. 0,02 bar osztással).
A kipufogócserének semmi köze a karbiszinkronhoz. A fúvókacserének már inkább, de nyilván itt sem a fúvóka méretének megváltozása miatt, hanem a karbisor szét- és összerelése a kiváltó ok. A szétszerelés miatt akkor is elmehet a szinkron, ha a fúvóka nem változik.
-
ALI_G
veterán
Discovery chanel, vasárnap
9:00
Csúcsmotorok (ism. sor.) - Ducati
kötelező darab! -
Akksigond volt. Vacsiuj Yuasa bele, poccroff.
Felraktam a dobot is. Hangja nagyon visszafogott, de szep. Majd holnap meglatjuk, hogy megy. Ha kicsit is rosszabb, megy fuvokazni. Igy is szukos az a 78 loero.

-
NINJA_V
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ezt nem tudom. Nem csináltam ilyesmit. Nem tudom hogyan állítódhat el egymáshoz képest. Vagy hogy elállítódhat-e.
R6 nál nem a rántással volt baj, hanem hogy bármilyen finoman adtad rá a gázt, gondolkodott egy csomó időt. Ez nem egészséges 12-14 000 fordulatnál, mert ott aztán van kraft. Ez meg puffogott durrogott, de a gázt nem vette, aztán hirtelen megjött. Igazi idegesítő szar volt. És millióan rakják rá a sportdobot, csak olyan fakezűek, hogy észre sem veszik milyen gáz az egész. -
Chieftec
őstag
Kosz a helpet mindenkinek!!! Most ha veszek ra egy sportdobot akkor lehet, hogy azzal is keveset fog kapni nem? Ahhoz is kellene commander...
-
törölt tag
gondolom votmar ez. persze, 2t sokkal kenyesebb a kipufogorendszerre, de azert erdekes.
ha lenne egy padunk, mi is kiprobalhatnank tobbfele kipufogot par motoron, biztos tanulsagos lenne. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
miota össze vissza csövezik a kipuffokat,interferenciacsövekkel,meg mittoménmivel,azóta tényleg el tud állitódni picit a szinkron.közvetlen dobcsere előtt és után is csináltam szinkront.nem sokat,talán fél bárt ment odébb,ha 10bár a skála túlsóvége.
nekem karbis gázreakcióát is tönkretette már végdob.mikor mesélted az R6 sztoriját,akkor döbbentem rá,hogy ja télleg gyárival nekem sem rántott akkorát az F2es.én ott úgy oldottam meg,hogy irtó finoman adtam vissza a tüzet.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Chieftec
üzenetére
Anno Persu linkelte esetleg: sportdobok
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mit jelent az, hogy elment a szinkronom?
ergo ha felrakom és érzem, hogy a blokk nem úgy reagál mint ahogy húzom a gázt, akkor szinkronizáltatni kell a karburátorokat? -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ja emlékszem már, neked lett luk benne? cumi. Meg torpant is ha jól rémlik.
Karbisnál csak karbiszinkron kell? mod: fúvóka? -
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
tenyleg, ezt meselted is.
ha nekem is nagy, eszreveheto kulonbseg lett volna (lenne) a gyari es ez kozott, enis visszatertem volna az origi-hez. a hang annyit nem er, hogy kuszkodni kelljen a motorral/motornak. -
TayRol
nagyúr
válasz
Chieftec
üzenetére
en marcius ota. egy par hetig hasznaltam furulya (hangtompito) nelkul, de visszatettem, mert bantoan nagy hangja volt, es visszadurrogott kemenyen. ha tehetnem PC-t vennek, de nincs ra keretem.
illetve sokan mondjak, hogy egy dobcserenel meg nem kell semmi csinalni, foleg ha a katalizator benne marad.Persu ment a motorommal es azt mondta, nincs benne torpanas a dob miatt, meg amugy is, most hagyom ahogy van. de bantoa a hangja szerintem, de kicsivel morgosabb, mint a gyari.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Chieftec
üzenetére
Nagyobbat öblít így, kevés benzint fog kapni. Euringen láttam két nyitottabb dobos sportmotort, hangosnak hangos volt, de nem volt alapjárata melegen, simán puffogott, durrogott, mint a vipera. Gázadásnál ez elég ciki. Motorféküzemben vállalható lenne. Nem beszélve az elvesztett lóerőkről. Extrém esetben a sovány benzin-levegő keverék máshogy ég, ez károsíthatja a motorodat. De nyitott kipuffal járni is elég extrém.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persu,
nekem most egy eu-homolog, a konkret tipushoz gyartott dobom lesz/van (nincs meg felszerelve). Karburatoros a szerkezet. Utana kell allitani a karbit vagy sem? Ha igen, kb. mennyi penz, es hol csinaljak meg?
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
de egy végdob csere azért nem szól bele annyira, nem?
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
egy komoly kipu rendszerhez ált már egy póver komander is dukál, önmagában egy kipuff csak inkább gondot okoz. ok, hangosabb lesz

-
Chieftec
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Aham, hat commandert azt tuti nemveszek ra... RR nek meg nem lehet felulirni a gyari terkepet... De nezem legtobben feldobjak a nyitott dobot azt csa, nem allitgatnak utana semmit..
Am sztem nalam olyan sokat nem fog valtoztatni, mert ez szerencsere az amcsi valtozat, nincs benn katalizator. Mert kulonben azt is ki kellene venni..
Te miota hasznalod utanallitas nelkul sportdobbal?
-
TayRol
nagyúr
válasz
Chieftec
üzenetére
nekem eleg draga dobom van es en sem allittattam utana, pedig kellett volna - a gyarihoz kepest. szerintem egy hazilag keszitett cucc sem tesz jot mert egy kvazi herelt sportdobod lesz (gyari kulsovel). es gondolom nem fogod elvinni padra beloni a bringat az `uj` kipuffhoz.
hogy nevszerint minek art majd az okosok megmondjak - ha art valaminek, - en csak logikusan probaltam vegiggondolni. -
Chieftec
őstag
válasz
Integra
üzenetére
En azon a velemenyen vagyok, hogy egy sportmocinak legyen hangja.. Meghallanad sztem neznel nagyokat.. Ugy kepzeld el, hogy 7-8E ig a motort hallod kb, kipuffnak semmi hangja. Mentek elottem kocsival, kerdezem na milyen hangja volt.. "Hat lehetett azert hallani"
Szted? -
Picco
addikt
szerintem is nezz hasznalt sportdobot ha talalsz emberi arban, sajna nekem hasznaltan is 145k dupla akra, vagy uberakciosan 90k egy par micron....amit csak akkor talaltam meg miutan megvettem a hozzavalokat a dob atalakitasahoz....
Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Haditechnika, harcászat
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)