Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrKapocs
    őstag

A töltős makróm módosítgatása, finomítása úgy gondolom végetért.

AI segítségével brutál jó makrókat lehet csinálni. De nem úgy, hogy kiadod neki az óhajt és megcsinálja. Sokszor hibázik, olyan dolgot javasol, ami nincs is a MD-ban, stb. De új ötleteket ad, új megoldásokat tanít, nagyon sokat lehet így fejlődni az app használatában.

📌 Mit tud a makró? (Főbb funkciók)
    * Indulási állapot rögzítése:
    * Csatlakoztatáskor azonnal menti a pontos kezdőidőt, az akku százalékát és hőmérsékletét.
    * Felismeri, ha a telefont már eleve 80% feletti állapotban dugtad rá, és ehhez igazítja a naplózást (*„már a töltés kezdetén megvolt”*).
    * Folyamatos monitorozás (2 percenként):
    * Töltés közben ciklikusan naplózza a pillanatnyi százalékot és hőmérsékletet.
    * Regisztrálja a töltés közben elért maximális hőmérsékletet (temp_max).
    * Mérföldkő-értesítések és hangjelzés (80% és 100%):
    * 80% és 100% elérésekor rögzíti a pontos időbélyeget és az akkori hőmérsékletet.
    * Szövegfelolvasással (TTS) bemondja az akku állapotát, de intelligens szűrőkkel letiltja a hangot, ha naptáresemény (órarend / megbeszélés) van érvényben. Nyilván ez bővíthető, változtatható.
    * Részletes záró statisztika leválasztáskor:
    * Kezdő, maximális és leválasztáskori záró hőmérséklet.
    * Teljes töltési időtartam (óra / perc bontásban).
    * Töltési sebesség átlaga (%/perc alapon) külön a 80%-ig, illetve a 100%-ig terjedő szakaszra.
    * 80% után a töltőn maradt idő (segít követni az akkukímélést).
    * 100%-on túli felesleges töltési idő (csepptöltés követése).

🛡️ Mi ellen véd a makró logikája?
    1. Gyorstöltő újratárgyalás (PD / Quick Charge mikroszünetek):
    * Sok intelligens adapter protokoll- és feszültségváltáskor vagy más port bedugásakor 0,5–1 másodpercre lekapcsolja a feszültséget. A makró egy logikai állapotjelzővel (is_charging) kivédi az újraindulást, így nem nullázza le a kezdőadatokat és nem szemeteli tele a naplót duplikált bejegyzésekkel.
    2. Autós indítózás és kontaktushibák:
    * Szivargyújtós töltésnél az autó indításakor fellépő 1–2 másodperces áramszünetet a beépített 3 másodperces várakozó/ellenőrző ablak teljesen áthidalja, megakadályozva a makró téves lezárását.
    3. Kábelen hagyott telefon vs. sebességmérés torzulása:
    * Ha a készülék eléri a 80%-ot, majd még órákig a töltőn marad, a sebességszámítás kizárólag a valós 80%-os elérésig eltelt időt veszi figyelembe, a feleslegesen töltőn lógó időt pedig külön sorban rögzíti.

Példa a felhasználói napló bejegyzésekre:

🔌 TÖLTÉS ELINDÍTVA
    ⏰ Kezdés: 20:42 🔋 Akku: 26% 🌡️ Hőmérséklet: 34°C
    20:44:40 30%, 36°C
    20:46:40 34%, 35°C
    ...
    ⚡ 80% elérve ekkor: 21:16, 🌡️ Hőmérséklet: 37°C

🔌 TÖLTÉS ÖSSZESÍTÉSE:
    ⏰ Kezdés: 20:42 🔋 Akku: 26%
    8️⃣0️⃣ % elérése: 21 óra 16 perc | töltési idő: 0 óra 34 perc | sebesség: 1.585988588 %/perc
    1️⃣0️⃣0️⃣ % elérése: nem érte el | töltési idő: 0 óra 0 perc | sebesség: 0.0 %/perc
    ⏰ Befejezés: 21:39 🔋 Akku: 81%
    ⏰ Teljes töltési idő: 0 óra 57 perc
    ⚡ 80% után a töltőn maradt: 0 óra 23 percet
    ⚠️ 100%-on túli (felesleges) töltési idő: 0 óra 0 perc
    🌡️ Kezdő hőmérséklet: 34°C
    🌡️ Maximális hőmérséklet töltés közben: 37°C
    🌡️ Záró hőmérséklet: 30°C

A teljes makró stopper nélkül működik. Nem szép a makróban: a töltési sebességget sok tizedesre számolja. Túl bonyolult lenne a 2 tizedesre kerekítés (vagy én nem találtam rá egyszerű megoldást).

Innen 7 napig letölthető a makró. Elég sok munka, ötlet van benne; aki használja, megtenné, hogy ad majd visszajelzést a tapasztalatairól?

Még valami:
    Nem lennétek benne, hogy megosszuk egymással a jobb, érdekesebb makróinkat, ami másnak is hasznos lehet? Tudom, volt már ilyen kezdeményezés korábban, de hátha...

Bekerült még pár dolog a töltős makrómba, amiket hasznosnak gondoltam. Legalábbis nekem hiányzott. Pl. töltés típusa, töltési teljesítmény mérése 2 tizedesre, ciklus számláló, összefoglaló megjelenítése, pár javítás különböző töltőkhöz.

Innen 3 napig letölthető.

Így néz ki a zárójelentés:

• DrKapocs
    őstag

Szia!
    Szuper makró megint.
    Sajnos mostanában nincs sok időm ezekkel foglalkozni, de örülök hogy, vannak még kreatív emberek.
    Én a helyedben nem zárnám le a makró fejlesztését, mert bár vannak benne jó dolgok, de ez javarészt egy naplózás.
    A gyakorlatban az ember leteszi a telefonját tölteni és el is feledkezik róla, nem figyeli vagy nem hallja az értesítő hangokat.
    Kiegészíteném pld egy Shelly okoskonnektorral a töltést és ebbe a makróba építeném be a vezérlést.
    A Shelly nagyon jól programozható, használható ilyen dolgokra. Tud pld két WiFi SSID-t tárolni.
    Az egyik lehet az otthoni WiFi a másik a munkahelyi, de ha épp spontán kell egy hálózat a vezérléshez, akkor makróval (ha a rendszer engedi) lehet Hotspot-ot be/ki kapcsolni, amihez tud a Shelly csatlakozni.
    Ha ez megvan, akkor tudja a Te makród igazán kifejteni a hatását a hőmérsékletet és töltési szintet figyelembe véve.
    Szerintem sokkal hatásosabb, ha fizikailag bele tudunk automatizáltan avatkozni a töltésbe.

Köszönöm szépen. :) Sokat tanultam a kommentjeid alapján, mikor segítettél itt mindenkinek. :R

Nincs okoskonnektorom, így ilyen irányba nem tudom fejleszteni a makrót. De tetszik az ötlet. Ha lesz (nem tervezek venni), akkor mindenképpen. A jelenlegi töltőm és kábelem leállítja a töltést/kikapcsol, ha elérte a 80%-ot vagy 100%-ot a töltöttség.

• Oldman2
    Topikgazda

Anno (több mint 5 évvel ezelőtt) készült ez a "cikk"...

Pár hete nekiálltam megvalósítani.

Röviden: Sikeresen megvalósult.

Elkezdtem az egész folyamatról egy Logout cikket készíteni, de a Logout jelenlegi lehetőségei számomra csak korlátokkal járnak, így egy saját Témát nyitok neki itt a Fórumon, hasonlóan e Topik összefoglalójához. Ott lehet majd hozzászólni, az én "ötleteim" már mind megvalósultak, de jöhet bárkitől olyan ötlet, ami megvalósításra érdemes.

Az alkalmazásnak van Macrodroid kapcsolata is, így ez nem Off Topik itt sem.

• Mcrazy
    Topikgazda

AI segítségével brutál jó makrókat lehet csinálni. De nem úgy, hogy kiadod neki az óhajt és megcsinálja. Sokszor hibázik, olyan dolgot javasol, ami nincs is a MD-ban, stb. De új ötleteket ad, új megoldásokat tanít, nagyon sokat lehet így fejlődni az app használatában.

* Csatlakoztatáskor azonnal menti a pontos kezdőidőt, az akku százalékát és hőmérsékletét.
    * Felismeri, ha a telefont már eleve 80% feletti állapotban dugtad rá, és ehhez igazítja a naplózást (*„már a töltés kezdetén megvolt”*).
    * 80% és 100% elérésekor rögzíti a pontos időbélyeget és az akkori hőmérsékletet.
    * Szövegfelolvasással (TTS) bemondja az akku állapotát, de intelligens szűrőkkel letiltja a hangot, ha naptáresemény (órarend / megbeszélés) van érvényben. Nyilván ez bővíthető, változtatható.
    * Töltési sebesség átlaga (%/perc alapon) külön a 80%-ig, illetve a 100%-ig terjedő szakaszra.

* Sok intelligens adapter protokoll- és feszültségváltáskor vagy más port bedugásakor 0,5–1 másodpercre lekapcsolja a feszültséget. A makró egy logikai állapotjelzővel (is_charging) kivédi az újraindulást, így nem nullázza le a kezdőadatokat és nem szemeteli tele a naplót duplikált bejegyzésekkel.
    * Szivargyújtós töltésnél az autó indításakor fellépő 1–2 másodperces áramszünetet a beépített 3 másodperces várakozó/ellenőrző ablak teljesen áthidalja, megakadályozva a makró téves lezárását.
    * Ha a készülék eléri a 80%-ot, majd még órákig a töltőn marad, a sebességszámítás kizárólag a valós 80%-os elérésig eltelt időt veszi figyelembe, a feleslegesen töltőn lógó időt pedig külön sorban rögzíti.

🔌 TÖLTÉS ELINDÍTVA
    ...

🔌 TÖLTÉS ÖSSZESÍTÉSE:
    8️⃣0️⃣ % elérése: 21 óra 16 perc | töltési idő: 0 óra 34 perc | sebesség: 1.585988588 %/perc
    1️⃣0️⃣0️⃣ % elérése: nem érte el | töltési idő: 0 óra 0 perc | sebesség: 0.0 %/perc

A teljes makró stopper nélkül működik. Nem szép a makróban: a töltési sebességget sok tizedesre számolja. Túl bonyolult lenne a 2 tizedesre kerekítés (vagy én nem találtam rá egyszerű megoldást).

Innen 7 napig letölthető a makró. Elég sok munka, ötlet van benne; aki használja, megtenné, hogy ad majd visszajelzést a tapasztalatairól?

Még valami:
    Nem lennétek benne, hogy megosszuk egymással a jobb, érdekesebb makróinkat, ami másnak is hasznos lehet? Tudom, volt már ilyen kezdeményezés korábban, de hátha...

Szia!
    Szuper makró megint.
    Sajnos mostanában nincs sok időm ezekkel foglalkozni, de örülök hogy, vannak még kreatív emberek.
    Én a helyedben nem zárnám le a makró fejlesztését, mert bár vannak benne jó dolgok, de ez javarészt egy naplózás.
    A gyakorlatban az ember leteszi a telefonját tölteni és el is feledkezik róla, nem figyeli vagy nem hallja az értesítő hangokat.
    Kiegészíteném pld egy Shelly okoskonnektorral a töltést és ebbe a makróba építeném be a vezérlést.
    A Shelly nagyon jól programozható, használható ilyen dolgokra. Tud pld két WiFi SSID-t tárolni.
    Az egyik lehet az otthoni WiFi a másik a munkahelyi, de ha épp spontán kell egy hálózat a vezérléshez, akkor makróval (ha a rendszer engedi) lehet Hotspot-ot be/ki kapcsolni, amihez tud a Shelly csatlakozni.
    Ha ez megvan, akkor tudja a Te makród igazán kifejteni a hatását a hőmérsékletet és töltési szintet figyelembe véve.
    Szerintem sokkal hatásosabb, ha fizikailag bele tudunk automatizáltan avatkozni a töltésbe.

• DrKapocs
    őstag

Köszi...
    :R

Egy aprócska észrevétel első ránézésre:

azt írod fentebb, hogy "ha a naptáradban aktív bejegyzés (óra/munkahelyi elfoglaltság) található, vagy ha "

A "VAGY ha" nem AND hanem OR logikai kapcsolattal valósítható meg. Most CSAK akkor szólal meg a TTS, ha mindhárom feltételed igaz.

🔌 TÖLTÉS ELINDÍTVA
    ...

🔌 TÖLTÉS ÖSSZESÍTÉSE:

Még valami:

• DrKapocs
    őstag

Köszi...

azt írod fentebb, hogy "ha a naptáradban aktív bejegyzés (óra/munkahelyi elfoglaltság) található, vagy ha "

A "VAGY ha" nem AND hanem OR logikai kapcsolattal valósítható meg. Most CSAK akkor szólal meg a TTS, ha mindhárom feltételed igaz.

Igazad van, nem vettem észre a hibát a leírásban. AI-al generáltam a makró bemutatását.

• Oldman2
    Topikgazda

Egy újabb makrómat alakítottam át.

Intelligens Töltés- és Akkumulátordiagnosztikai Makró (Stopper nélkül)
    Ez az automatizáció részletes statisztikát készít minden egyes töltési ciklusról a felhasználói naplóba, intelligensen figyeli az akkumulátor hőmérsékletét, és diszkrét hangértesítést ad a kritikus szintek (80% és 100%) elérésekor.

Főbb funkciók és képességek
    Részletes idő- és energiamérés:
    Rögzíti a töltés indítási és befejezési idejét, valamint a kezdő és záró akkumulátorszázalékot.
    Kiszámítja a teljes töltési időtartamot (óra:perc pontossággal).
    Külön méri a 80%-os és 100%-os szint eléréséhez szükséges felfutási időt.
    Kiszámolja, mennyi időt töltött a készülék 80% felett, illetve mennyi ideig lógott feleslegesen a kábelen a 100% elérése után (pl. éjszakai töltés során).
    Hőmérséklet-figyelés:
    Töltés közben 2 percenként mintavételezi az akkumulátor hőfokát.
    Folyamatosan frissíti és elmenti a teljes töltési ciklus során mért legmagasabb hőmérsékletet (temp_max), valamint naplózza a leválasztáskori záró hőfokot is.
    Intelligens induláskori állapotkezelés:
    Felismeri, ha a telefont eleve magas töltöttségről (pl. 85%-ról) dugod rá a töltőre. Nem akad el a mérési logika, és nem ír ki hibás időtartamokat.
    Szivargyújtó- és áramingadozás-védelem:
    Autós használat során, indítózáskor bekövetkező pillanatnyi feszültségesés esetén egy 3 másodperces ellenőrzéssel megszakítja a leválasztási ágat. Így megelőzi a téves záró naplózást és a változók véletlenszerű nullázását.
    Feltételes hangértesítés:
    Szövegfelolvasással (TTS) jelzi a 80%-os és a 100%-os töltöttség elérését.
    A bemondás intelligensen elnémul, ha a naptáradban aktív bejegyzés (óra/munkahelyi elfoglaltság) található, vagy ha meghatározott Wi-Fi hálózatra (pl. egyetem/iroda) csatlakozol.

Kép1, Kép2

Köszi...

• DrKapocs
    őstag

Egy újabb makrómat alakítottam át.

Intelligens Töltés- és Akkumulátordiagnosztikai Makró (Stopper nélkül)
    Ez az automatizáció részletes statisztikát készít minden egyes töltési ciklusról a felhasználói naplóba, intelligensen figyeli az akkumulátor hőmérsékletét, és diszkrét hangértesítést ad a kritikus szintek (80% és 100%) elérésekor.

Főbb funkciók és képességek
    Részletes idő- és energiamérés:
    Rögzíti a töltés indítási és befejezési idejét, valamint a kezdő és záró akkumulátorszázalékot.
    Kiszámítja a teljes töltési időtartamot (óra:perc pontossággal).
    Külön méri a 80%-os és 100%-os szint eléréséhez szükséges felfutási időt.
    Kiszámolja, mennyi időt töltött a készülék 80% felett, illetve mennyi ideig lógott feleslegesen a kábelen a 100% elérése után (pl. éjszakai töltés során).
    Hőmérséklet-figyelés:
    Töltés közben 2 percenként mintavételezi az akkumulátor hőfokát.
    Folyamatosan frissíti és elmenti a teljes töltési ciklus során mért legmagasabb hőmérsékletet (temp_max), valamint naplózza a leválasztáskori záró hőfokot is.
    Intelligens induláskori állapotkezelés:
    Felismeri, ha a telefont eleve magas töltöttségről (pl. 85%-ról) dugod rá a töltőre. Nem akad el a mérési logika, és nem ír ki hibás időtartamokat.
    Szivargyújtó- és áramingadozás-védelem:
    Autós használat során, indítózáskor bekövetkező pillanatnyi feszültségesés esetén egy 3 másodperces ellenőrzéssel megszakítja a leválasztási ágat. Így megelőzi a téves záró naplózást és a változók véletlenszerű nullázását.
    Feltételes hangértesítés:
    Szövegfelolvasással (TTS) jelzi a 80%-os és a 100%-os töltöttség elérését.
    A bemondás intelligensen elnémul, ha a naptáradban aktív bejegyzés (óra/munkahelyi elfoglaltság) található, vagy ha meghatározott Wi-Fi hálózatra (pl. egyetem/iroda) csatlakozol.

Kép1, Kép2

• DrKapocs
    őstag

Tegnap csináltam az eddigi "buta" naptár makróm helyett egy sokkal okosabbat. Megosztom, hátha valaki hasznát veszi.

link

Geminivel összefoglaltattam a lényegét (elnézést érte, nem volt kedvem/időm kézzel megírni)

Inteligencs Naptár-alapú Csendesítő és Visszaállító Makró (MacroDroid)

Ez a makró automatikusan rezgőre/csendesre állítja a telefont naptári események (tárgyalások, megbeszélések) alatt, majd a megbeszélés végén visszaállítja a telefon eredeti hangmódját.

Szemben a legtöbb egyszerű "buta" naptármakróval, ez a megoldás intelligens védelmi funkciókkal és hibatűrő logikával lett felépítve.

🌟 Főbb tulajdonságok és funkciók
    1. Intelligens állapotmentés:
    Tárgyalás előtt elmenti a telefon pillanatnyi hangmódját (Előző_állapot). Ha a megbeszélés előtt a telefon eleve Néma (0) módban volt, a makró nem állítja át rezgőre, hanem békén hagyja.
    2. Kézi felülbírálás védelme (Smart Guarding): Ha megbeszélés közben a fizikai gombokkal felhangosítod a telefont (Normál módra) vagy teljesen elnémítod, a makró az esemény végén nem nyúl hozzá, tiszteletben tartja a kézi döntésedet. Csak akkor állít vissza bármit is, ha a telefon állapota változatlan maradt a megbeszélés alatt.
    3. Egymásba érő / Torlódó események kezelése (Esemény számláló): Beépített számláló (Esemény_számláló) figyel a háttérben. Ha egymást követő (pl. 10:00–11:00 és 11:00–12:00) vagy átfedő tárgyalásaid vannak, az első esemény lejárta NEM kapcsolja vissza a hangot, és NEM írja felül az eredeti állapotot. A telefon csak akkor vált vissza az eredeti (pl. megbeszélések előtti Normál) módba, amikor az utolsó aktív esemény is véget ért.
    4. Lebegő gombos kézi megszakítás (Quick Escape): Szükség esetén egyetlen kattintással kikapcsolható a némítás egy képernyőn megjelenő lebegő gombbal.
    5. Éjszakai öngyógyító reset (23:00): Minden nap 23:00-kor lefut egy automatikus biztonsági nullázás, így ha nap közben töröltél egy futó naptáreseményt, a rendszer másnap reggelre garantáltan kitisztul és tiszta lappal indul.

🛡️ Mi ellen véd ez a makró?
    ❌ Nem maradsz néma a megbeszélés után: A tárgyalás végén automatikusan visszakapod a csengőhangodat.
    ❌ Nem írja felül a kézi átállításaidat: Ha fontos hívást vársz és megbeszélés alatt felhangosítod a telefont, a makró nem némitja vissza a végén.
    ❌ Nem "rángatja" a hangot egymás utáni megbeszéléseknél: Ha egymás után 3 tárgyalásod van, végig csendben marad a telefon, és nem váltogat normálra a szünetek pillanatában.

⚙️ Szükséges változók a makróban:
    Esemény_számláló (Egész szám / Integer) – *Kezdőérték: 0*
    Előző_állapot (Szöveg / String) – *Rendszerállapot mentéséhez

Tovább bővítettem a korábban megosztott naptáras makrómat.

Történet a módosításhoz: Mi van abban az esetben, ha valaki nem a néma módot használja, hanem DND-t? Én eddig nem használtam a DND-t, ezért nem is volt beépítve. Nekem van egy Pixel Watch 3 órám is, azt is szerettem volna bevonni a „játékba”. Oda is feltettem a MD-t. Mi van, ha az óráról kapcsolok DND-t a telefonra? Csak azért nem némát, mert óráról nem lehet a telefonon néma módot kapcsolni, viszont lehet DND-t. Óráról kapcsolni egyébként kényelmes, mert így nem kell előkotorászni a telefont; óráról könnyen, gyorsan bekapcsolom a telefonon a DND-t. Vagy eleve DND-ben volt a telefon egy naptáresemény előtt? Ilyenkor egyszerűen jött a naptár makró, ami egy naptárbejegyzés hatására jól kiléptette a telefont a DND-ből mondjuk rezgőbe és hazavágta az egészet, esemény végén ott volt a telefon normál módban. Oké, nem nagy tragédia, de előfordulhat olyan eset, amikor ez nem túl szerencsés. Vagyis a DND-vel nem tudott mit kezdeni a MD. Ez a DND egyébként nem is egyszerű sztori, már majdnem feladtam (vagyis kb. 3-szor feladtam, csak újrakezdtem). A lényeg, hogy a MD nem fér hozzá a DND módhoz (Android 15, hiába van minden engedély, Helper, ADB, Shizuku megadva), hiába állítottam be feltételként a DND be- vagy kikapcsolt állapotát, egyszerűen nem tudta kiolvasni az értékét. Egy sajátos Zen-mód van, amit kapcsolgat a MD, ezt viszont lehet olvasni.

A lényeg, hogy sikerült belevenni a DND-t az egészbe. Ha a készülék DND-ben volt egy esemény előtt, akkor a makró ezt tiszteletben tartja, esemény kezdetén és végén is meghagyja azt. Ha esemény közben DND-t kapcsolsz, akkor marad a végén is DND-ben. Több ötletem már nincs a fejlesztéséhez. Két telefonon tesztelve, különböző módokból indulva. Nálam nem volt hiba, de a DND kezelése készülékenként is változó lehet.

A makró anonimizálva, 3 napig innen letölthető.

• kanyi51
    senior tag

A VPN az S24U-n fut, szóval lényegtelen, hogy gyári vagy sem a fejegység. A Split tunneling lesz a megoldás a problémádra, nem kell hozzá semmilyen makró. Itt a megoldás, mert én ezeket a VPN-eket nem használom. Nekem Adguard VPN van, azon is a kivételekhez adtam az AA-t. Vagyis az AA fogalma nem VPN-en keresztül fut.

értem kösz

• DrKapocs
    őstag

A naptár miatt, lehet hogy hibás lenne az import, ezt nem tudom.
    Az If-re pedig itt egy példa, ha vizuálisan jobban érted.

Ez ugyanazt tudja, mint a tiéd, ami 3 részből áll.

Anonimizáltam a naptáras makrót, így már meg tudom osztani.

3 napig innen elérhető.

• DrKapocs
    őstag

Bitdefender Security VPN, vagy Cloudfare WARP, nem tudom hogyan kell a kivételhez adni, mert ez egy külsö egység nem az auto alkatrésze, és a S24U.rol müködik. Nem tudom mi az intent fogadás.

A VPN az S24U-n fut, szóval lényegtelen, hogy gyári vagy sem a fejegység. A Split tunneling lesz a megoldás a problémádra, nem kell hozzá semmilyen makró. Itt a megoldás, mert én ezeket a VPN-eket nem használom. Nekem Adguard VPN van, azon is a kivételekhez adtam az AA-t. Vagyis az AA fogalma nem VPN-en keresztül fut.

• kanyi51
    senior tag

Android Auto hozzáadása a kivétekhez nem elég? Ha nem, akkor milyen VPN? Intent fogadást tud?

Bitdefender Security VPN, vagy Cloudfare WARP, nem tudom hogyan kell a kivételhez adni, mert ez egy külsö egység nem az auto alkatrésze, és a S24U.rol müködik. Nem tudom mi az intent fogadás.

• Mcrazy
    Topikgazda

Ez nagy elismerés tőled. :R
    Szívesen megosztanám magát a makrót is, csak a céges naptár és a privát naptáram (google) érintett. Ha megosztom az egész makrót, akkor ezeket nem osztja meg? Vagy kellene találni egy olyan naptárat, amit nyugodtan megoszthatok.

Hű, ezt az ÉS dolgot még nem értem, de elemezni fogom. Nem csináltam még ilyet.

A naptár miatt, lehet hogy hibás lenne az import, ezt nem tudom.
    Az If-re pedig itt egy példa, ha vizuálisan jobban érted.

Ez ugyanazt tudja, mint a tiéd, ami 3 részből áll.

• DrKapocs
    őstag

Látom már egész ügyesen pakolgatod össze a makrókat.
    Bár én nem építettem meg (ilyen hosszú makrót illik megosztani :K :P ) csak a szerkezetén futottam át.
    Remélem megengedsz egy építő jellegű tanácsot.
    Azokat az IF-eket, ahol nincs közvetlen az ág alatt semmilyen művelet, be lehet építeni egy IF alá ÉS kapcsólóval.
    Pld: Ha nem volt más terved, akkor itt az egészet az utolsó IF alá be lehet pakolni, mert sem az Esemény számláló, sem pedig a Rendszerbeállítás alatt nincs semmilyen művelet, viszont feltétele annak, hogy belépjen a Előző állapot = 2 IF ágba.

Igy nézne ki az utolsó IF:
    Esemény_számláló <1
    ÉS Global mode ringer....
    ÉS Előző állapot = 2

Ez nagy elismerés tőled. :R
    Szívesen megosztanám magát a makrót is, csak a céges naptár és a privát naptáram (google) érintett. Ha megosztom az egész makrót, akkor ezeket nem osztja meg? Vagy kellene találni egy olyan naptárat, amit nyugodtan megoszthatok.

Hű, ezt az ÉS dolgot még nem értem, de elemezni fogom. Nem csináltam még ilyet.

• Mcrazy
    Topikgazda

Tegnap csináltam az eddigi "buta" naptár makróm helyett egy sokkal okosabbat. Megosztom, hátha valaki hasznát veszi.

link

Geminivel összefoglaltattam a lényegét (elnézést érte, nem volt kedvem/időm kézzel megírni)

Ez a makró automatikusan rezgőre/csendesre állítja a telefont naptári események (tárgyalások, megbeszélések) alatt, majd a megbeszélés végén visszaállítja a telefon eredeti hangmódját.

Szemben a legtöbb egyszerű "buta" naptármakróval, ez a megoldás intelligens védelmi funkciókkal és hibatűrő logikával lett felépítve.

Tárgyalás előtt elmenti a telefon pillanatnyi hangmódját (Előző_állapot). Ha a megbeszélés előtt a telefon eleve Néma (0) módban volt, a makró nem állítja át rezgőre, hanem békén hagyja.
    2. Kézi felülbírálás védelme (Smart Guarding): Ha megbeszélés közben a fizikai gombokkal felhangosítod a telefont (Normál módra) vagy teljesen elnémítod, a makró az esemény végén nem nyúl hozzá, tiszteletben tartja a kézi döntésedet. Csak akkor állít vissza bármit is, ha a telefon állapota változatlan maradt a megbeszélés alatt.
    3. Egymásba érő / Torlódó események kezelése (Esemény számláló): Beépített számláló (Esemény_számláló) figyel a háttérben. Ha egymást követő (pl. 10:00–11:00 és 11:00–12:00) vagy átfedő tárgyalásaid vannak, az első esemény lejárta NEM kapcsolja vissza a hangot, és NEM írja felül az eredeti állapotot. A telefon csak akkor vált vissza az eredeti (pl. megbeszélések előtti Normál) módba, amikor az utolsó aktív esemény is véget ért.
    4. Lebegő gombos kézi megszakítás (Quick Escape): Szükség esetén egyetlen kattintással kikapcsolható a némítás egy képernyőn megjelenő lebegő gombbal.
    5. Éjszakai öngyógyító reset (23:00): Minden nap 23:00-kor lefut egy automatikus biztonsági nullázás, így ha nap közben töröltél egy futó naptáreseményt, a rendszer másnap reggelre garantáltan kitisztul és tiszta lappal indul.

❌ Nem maradsz néma a megbeszélés után: A tárgyalás végén automatikusan visszakapod a csengőhangodat.
    ❌ Nem írja felül a kézi átállításaidat: Ha fontos hívást vársz és megbeszélés alatt felhangosítod a telefont, a makró nem némitja vissza a végén.
    ❌ Nem "rángatja" a hangot egymás utáni megbeszéléseknél: Ha egymás után 3 tárgyalásod van, végig csendben marad a telefon, és nem váltogat normálra a szünetek pillanatában.

Látom már egész ügyesen pakolgatod össze a makrókat.
    Bár én nem építettem meg (ilyen hosszú makrót illik megosztani :K :P ) csak a szerkezetén futottam át.
    Remélem megengedsz egy építő jellegű tanácsot.
    Azokat az IF-eket, ahol nincs közvetlen az ág alatt semmilyen művelet, be lehet építeni egy IF alá ÉS kapcsólóval.
    Pld: Ha nem volt más terved, akkor itt az egészet az utolsó IF alá be lehet pakolni, mert sem az Esemény számláló, sem pedig a Rendszerbeállítás alatt nincs semmilyen művelet, viszont feltétele annak, hogy belépjen a Előző állapot = 2 IF ágba.

Igy nézne ki az utolsó IF:
    Esemény_számláló <1
    ÉS Global mode ringer....
    ÉS Előző állapot = 2

• Mcrazy
    Topikgazda

Most néztem meg, köszönet az alap ötletért.

1-2 észrevétel, ha valaki hasonlót szeretne:

Ha olyan elemet aktiválok, ami ki/be kapcsolgatja pl. a zseblámpát, akkor a 2. érintésre nem történik semmi (mivel a set értéke ugyanaz marad). Emiatt a Műveletek végére betettem egy set = 9 műveletet, ami "lenullázza" a változót.

Mivel olyan megoldásra volt szükségem, ami bármely app-ból indítható és a Widget-es indítás erre nem kényelmes, módosítottam Gyorscsempe aktiválására.

A gyorscsempe a fentről lehúzható Gyorsbeállítások között jelenhet meg, amiket az MD főmenüben a Gyorsbeállító csempék alatt lehet testreszabni.

Jogos az észrevétel! Igen, nálam az kimaradt, hogy a változót el kell állítani, ha pld lámpát akarunk kapcsolgatni.

• Oldman2
    Topikgazda

Nem tudom, hogy neked megfelel-e, de nemrég olvastam pont ilyesmiről. A cikk végén a hozzászólások között említenek egy másikat, mint még jobbat. Ezeknek persze semmi köze a Macrodroidhoz, de ez talán nem probléma ;--))

Köszi, megnézem...

• DrKapocs
    őstag

Sziasztok. A kérdésem az lenne hogy megoldható-e droidal amikor beindul az Android Auto (nem gyári, külsö) akkor a telon (s24U) kikapcsoljon a VPN ami müködik. Addig eljutottam hogy a wifi ki a mobil be , ez jo is, csak a külsö egységen nem indul el az androin auto amig megy aVPN. amint kézzel kikapcsolom jo lesz az android autom.
    köszönöm ha tudtok segiteni.

Android Auto hozzáadása a kivétekhez nem elég? Ha nem, akkor milyen VPN? Intent fogadást tud?

• kiraly.andra
    aktív tag

Ötleteket várnék a következő igényemre :-)

A Samsung Edge-panelhez hasonló funkcionalitásra lenne szükségem, melynek segítségével vagy ikonok vagy szöveges listából történő kiválasztással lehetne indítani alkalmazásokat. Nem kell pontosan ugyanilyen legyen, csak az ötlet miatt írtam ezt.

A Macrodroid Gombsor megoldása nem jó, mert ez kikapcsolja a Macrodroid Értesítését, amire szükségem van.

Volt nemrég (ismét) egy iOS/iPhone próbálkozásom, ott a gyorsgombra gyárilag definiálható ilyen lista és a gomb megnyomásával aktiválható bármikor.

Nem tudom, hogy neked megfelel-e, de nemrég olvastam pont ilyesmiről. A cikk végén a hozzászólások között említenek egy másikat, mint még jobbat. Ezeknek persze semmi köze a Macrodroidhoz, de ez talán nem probléma ;--))

• kanyi51
    senior tag

Sziasztok. A kérdésem az lenne hogy megoldható-e droidal amikor beindul az Android Auto (nem gyári, külsö) akkor a telon (s24U) kikapcsoljon a VPN ami müködik. Addig eljutottam hogy a wifi ki a mobil be , ez jo is, csak a külsö egységen nem indul el az androin auto amig megy aVPN. amint kézzel kikapcsolom jo lesz az android autom.
    köszönöm ha tudtok segiteni.

• Oldman2
    Topikgazda

link

thx
    :R :C

• DrKapocs
    őstag

link

• Oldman2
    Topikgazda

Most néztem meg, köszönet az alap ötletért.

1-2 észrevétel, ha valaki hasonlót szeretne:

Ha olyan elemet aktiválok, ami ki/be kapcsolgatja pl. a zseblámpát, akkor a 2. érintésre nem történik semmi (mivel a set értéke ugyanaz marad). Emiatt a Műveletek végére betettem egy set = 9 műveletet, ami "lenullázza" a változót.

Mivel olyan megoldásra volt szükségem, ami bármely app-ból indítható és a Widget-es indítás erre nem kényelmes, módosítottam Gyorscsempe aktiválására.

A gyorscsempe a fentről lehúzható Gyorsbeállítások között jelenhet meg, amiket az MD főmenüben a Gyorsbeállító csempék alatt lehet testreszabni.

• Mcrazy
    Topikgazda

A Samsung Edge-panelhez hasonló funkcionalitásra lenne szükségem, melynek segítségével vagy ikonok vagy szöveges listából történő kiválasztással lehetne indítani alkalmazásokat. Nem kell pontosan ugyanilyen legyen, csak az ötlet miatt írtam ezt.

A Macrodroid Gombsor megoldása nem jó, mert ez kikapcsolja a Macrodroid Értesítését, amire szükségem van.

Volt nemrég (ismét) egy iOS/iPhone próbálkozásom, ott a gyorsgombra gyárilag definiálható ilyen lista és a gomb megnyomásával aktiválható bármikor.

Tessék.

• Oldman2
    Topikgazda

Látom van aki használ az itt jelenlévők közül Shizuku-t (a Fork-ot)...

Egy Honor Magic 7 Pro készüléken próbálkozok a ShizuCallRecorder beüzemelésével, de nem jutok vele dűlőre.

Az skvalex féle (fizetős) megoldás megy (a Shizukuval).

Van olyan, aki hasonló kínai készüléken ezt a párost probléma nélkül használja?

• Oldman2
    Topikgazda

• Petrónius
    aktív tag

de mi nem megy? :)
    épp előtted írták, hogy sikerült neki hyperos 3-on: [link]
    kapsz valami hibaüzenetet vagy el sem jutottál az adb parancsokig?
    ezek sima root nélküli adb parancsok, ami bármelyik android-on megy, hívják akár hyperos-nek, color os-nek, vagy emui-nak: [link]
    az usb hibakeresést kell engedélyezni a fejlesztői beállításokban és feltenni a számítőgépedre az adb driver-t. utána látnod kéne cmd ablakban a telefonod az adb devices parancsra, ahogy a képen: [link] , [link]

Köszönöm a válaszod. Már minden jó. Haverom bütykölgetett rajta valamit, ne kérdezd hogy mit. :)

• donjohnson
    addikt

Köszönöm a válaszod. A HyperOS 3-ban még jobban szigorítottak a védelmen.

de mi nem megy? :)
    épp előtted írták, hogy sikerült neki hyperos 3-on: [link]
    kapsz valami hibaüzenetet vagy el sem jutottál az adb parancsokig?
    ezek sima root nélküli adb parancsok, ami bármelyik android-on megy, hívják akár hyperos-nek, color os-nek, vagy emui-nak: [link]
    az usb hibakeresést kell engedélyezni a fejlesztői beállításokban és feltenni a számítőgépedre az adb driver-t. utána látnod kéne cmd ablakban a telefonod az adb devices parancsra, ahogy a képen: [link] , [link]

• Petrónius
    aktív tag

Kicsit finomítok a válaszon. Sajnos újraindítás után a "root" funkciók nagyrészt elszállnak.

Köszönöm a válaszod. A HyperOS 3-ban még jobban szigorítottak a védelmen.

• lck
    senior tag

Nálam minden működik jelenleg. MD Community Helper és Shizuku - val. A leírásokból és AI kérdezgetéssel raktam fel, teljesen kezdőként egy pár napja. HyperOS 3, Poco x7 pro telefonra.

Kicsit finomítok a válaszon. Sajnos újraindítás után a "root" funkciók nagyrészt elszállnak.

• lck
    senior tag

Sziasztok
    Van az összefoglalóban az "ADB hack, avagy ADB engedélyek megadása + MDHelper telepítése" "Macrodroid engedélyek" rész. Ezek a parancsok működnek HyperOS 3 rendszeren is?

Nálam minden működik jelenleg. MD Community Helper és Shizuku - val. A leírásokból és AI kérdezgetéssel raktam fel, teljesen kezdőként egy pár napja. HyperOS 3, Poco x7 pro telefonra.

• Petrónius
    aktív tag

Sziasztok
    Van az összefoglalóban az "ADB hack, avagy ADB engedélyek megadása + MDHelper telepítése" "Macrodroid engedélyek" rész. Ezek a parancsok működnek HyperOS 3 rendszeren is?

• Mcrazy
    Topikgazda

Shizuku nélkül lehet tiltani az összes alkalmazás (néhány kivételével) értesítést?
    Régi droidokra kellene.

Szerintem tiltani nem, de azonnal eltűntetni lehet.

• zeon.hu
    nagyúr

Shizuku nélkül lehet tiltani az összes alkalmazás (néhány kivételével) értesítést?
    Régi droidokra kellene.

• Mcrazy
    Topikgazda

Mivel nálam is csak a riasztás (Alarm) van engedélyezve, a makró nem ad hangot, ha a jelzések (Notification) csatornát adom meg. Nem meglepő módon akkor viszont megszólal, amikor az "Alarm" csatorna van kijelölve. Köszönöm a segítséget!

Na, akkor sikerült megoldani.
    Telefontól is függenek ezek a dolgok.

• kiraly.andra
    aktív tag

Nálam a MD kapcsolja be este a DND - t és csak a Riasztás van engedélyezve, valamint a telefon DND beállítás így néz ki, ahogy a képen.
    A hang lejátszáshoz pedig az Értesítés csatorna van kiválasztva. Ezt tudod állítgatni a MD beállítások - Normál hangcsatorna-nál is vagy a Hang lejátszása menüben alul.
    A Makró naplójaban azért nézd meg, hogy egyáltalán lefutott - e rendesen.

Mivel nálam is csak a riasztás (Alarm) van engedélyezve, a makró nem ad hangot, ha a jelzések (Notification) csatornát adom meg. Nem meglepő módon akkor viszont megszólal, amikor az "Alarm" csatorna van kijelölve. Köszönöm a segítséget!

• Mcrazy
    Topikgazda

Nem működik, sem a sima DND, sem a "Bedtime Mode" (azaz extra DND) alatt. Amikor bekapcsolom a kijelzőt, látom, hogy ott az értesítés (mert engedélyeztem ezt a Messenger esetében), de nincs hang, sem az alkalmazás sajátja, sem amit a makróban megadtam. Amint kikapcsolom a DND-t, már szól is a hang, de ezzel kapcsolatos beállítást nem találok a DND-nél. Hogy nincs hang, azt még értem, a DND lényege, hogy ezzel se zavarjanak, de ha megengedem egy alkalmazásnak, hogy áttörje a falat, akkor annak hangja is kellene, hogy legyen, nem? Ha pedig lenne, nem kellene a makróba egy külső hang lejátszása sem. Mint ahogy azok a hívások kicsengenek ilyenkor is, amelyek a névjegyzék (Contacts) csillagozott elemeihez (Favourites) tartoznak (de ez már nem ide tartozik, bocs).

Nálam a MD kapcsolja be este a DND - t és csak a Riasztás van engedélyezve, valamint a telefon DND beállítás így néz ki, ahogy a képen.
    A hang lejátszáshoz pedig az Értesítés csatorna van kiválasztva. Ezt tudod állítgatni a MD beállítások - Normál hangcsatorna-nál is vagy a Hang lejátszása menüben alul.
    A Makró naplójaban azért nézd meg, hogy egyáltalán lefutott - e rendesen.

• kiraly.andra
    aktív tag

Ki kell próbálni nálad DND alatt.
    Nálam a messenger hívás értesítésként jelenik meg DND alatt is.

Nem működik, sem a sima DND, sem a "Bedtime Mode" (azaz extra DND) alatt. Amikor bekapcsolom a kijelzőt, látom, hogy ott az értesítés (mert engedélyeztem ezt a Messenger esetében), de nincs hang, sem az alkalmazás sajátja, sem amit a makróban megadtam. Amint kikapcsolom a DND-t, már szól is a hang, de ezzel kapcsolatos beállítást nem találok a DND-nél. Hogy nincs hang, azt még értem, a DND lényege, hogy ezzel se zavarjanak, de ha megengedem egy alkalmazásnak, hogy áttörje a falat, akkor annak hangja is kellene, hogy legyen, nem? Ha pedig lenne, nem kellene a makróba egy külső hang lejátszása sem. Mint ahogy azok a hívások kicsengenek ilyenkor is, amelyek a névjegyzék (Contacts) csillagozott elemeihez (Favourites) tartoznak (de ez már nem ide tartozik, bocs).

• kiraly.andra
    aktív tag

Vagyis lehet, hogy a sima értesítések nem jelennek meg, de a messenger hívás igen.

DND alatt alapértelmezetten nem jelenik meg egyetlen alkalmazás értesítése sem, de bármelyiknek engedélyezheted. Ugyanez igaz a "Bedtime Mode" esetében is (mert az is DND). Ha nálad megjelenki DND alatt a Messenger értesítése, akkor azt vélhetően engedélyezted.

Kipróbálom: engedélyezem ezt én is, mert ha nem ad hangot, akkor felőlem megjelenhet, nincs a látóteremben éjjel a telefon, hogy ezzel felébresszen. Ha ez kell ahhoz, hogy működjön a makró, akkor ennyi belefér.

Majd jelentkezem az eredménnyel.

• Mcrazy
    Topikgazda

Vagyis lehet, hogy a sima értesítések nem jelennek meg, de a messenger hívás igen.

• Mcrazy
    Topikgazda

Igen, a "Bedtime Mode" is DND, azonban ennek ideje alatt nem jelennek meg az értesítések (ahogy írtam is), a te megoldásod viszont ezzel kezdődik. Vagy ez akkor is működik, ha el van fojtva az értesítés?

• kiraly.andra
    aktív tag

Szia!
    Én csak a Ne zavarj módot ismerem, az általad említettet nem, de gondolom az is kapcsolatban van a Ne zavarj móddal.

Az alábbi makrót teszteltem, nálam S23-on működik.
    Az értesítésben a Gipsz Jakabot és a hang lejátszást szerkesztened kell a sajátodra.

Igen, a "Bedtime Mode" is DND, azonban ennek ideje alatt nem jelennek meg az értesítések (ahogy írtam is), a te megoldásod viszont ezzel kezdődik. Vagy ez akkor is működik, ha el van fojtva az értesítés?

• MÚMIKA
    csendes tag

Nem tudom, hogy neked ez a logika jó-e, nálam jónéhány értesítést töröl a MD.

Tudom, lehetne szebb a makró, de fene úgy eszi meg, jól működik. :B

Köszönöm! Megpróbálom. Nem tudom, sikerül-e, ez sajnos nem rendes értesítés, hanem ez a kis szövegbuborék.

• DrKapocs
    őstag

Sziasztok!

Elég furcsa kérdésem lenne. Xiaomi órát és telefont használok, melynek egyik funkciója, hogy az órával fel tudom oldani a telefont, és nem kell hozzá mindig tapicskolni a kijelzőt az ujjlenyomatolvasó miatt, illetve a kódot beírni. A funkció egyetlen hátránya viszont, hogy mindig jön egy Toast értesítés, hogy "Unlocked by Bluetooth device" minden egyes alkalommal, és a nagy betűméret miatt kitakarja a kijelző egy részét. Esetleg erre tudtok valami megoldást? Próbáltam a "com.android.systemui" appnak az összes toastját blockolni ADB-vel, ami a legtöbb systemui toast-ot blokkolja is, de ezt sajnos nem. Ez lenne igazából a kérdés, hogy ezt lehet-e mondjuk Macrodroid-dal kiírtani, hogy egyáltalán meg se jelenjen? Megvettem emiatt az Autonotification appot is, de sajnos béna vagyok annak beüzemelésével. Köszönöm a segítséget!

Nem tudom, hogy neked ez a logika jó-e, nálam jónéhány értesítést töröl a MD.

Tudom, lehetne szebb a makró, de fene úgy eszi meg, jól működik. :B

• MÚMIKA
    csendes tag

Sziasztok!

Elég furcsa kérdésem lenne. Xiaomi órát és telefont használok, melynek egyik funkciója, hogy az órával fel tudom oldani a telefont, és nem kell hozzá mindig tapicskolni a kijelzőt az ujjlenyomatolvasó miatt, illetve a kódot beírni. A funkció egyetlen hátránya viszont, hogy mindig jön egy Toast értesítés, hogy "Unlocked by Bluetooth device" minden egyes alkalommal, és a nagy betűméret miatt kitakarja a kijelző egy részét. Esetleg erre tudtok valami megoldást? Próbáltam a "com.android.systemui" appnak az összes toastját blockolni ADB-vel, ami a legtöbb systemui toast-ot blokkolja is, de ezt sajnos nem. Ez lenne igazából a kérdés, hogy ezt lehet-e mondjuk Macrodroid-dal kiírtani, hogy egyáltalán meg se jelenjen? Megvettem emiatt az Autonotification appot is, de sajnos béna vagyok annak beüzemelésével. Köszönöm a segítséget!

• Mcrazy
    Topikgazda

Sziasztok! Szeretnék egy makrót, amely a "Bedtime Mode" ideje alatt engedélyezi egy bizonyos személytől érkező Facebook Messenger hang- és videóhívás kicsengését. A telefon egy Google Pixel 8 Pro, Android 16 rendszerrel, root nélkül.

Megkérdeztem erről a Geminit és a ChatGPT, de használhatatlan válaszokat adtak, nemlétező opciókra hivatkozva, több körben is (pl.: olvassunk az érteítésből - ilyen azonban nincs "Bedtime Mode" alatt), így most kipróbálnám a természetes intelligenciát ;--)

Szia!
    Én csak a Ne zavarj módot ismerem, az általad említettet nem, de gondolom az is kapcsolatban van a Ne zavarj móddal.

Az alábbi makrót teszteltem, nálam S23-on működik.
    Az értesítésben a Gipsz Jakabot és a hang lejátszást szerkesztened kell a sajátodra.

• kiraly.andra
    aktív tag

Sziasztok! Szeretnék egy makrót, amely a "Bedtime Mode" ideje alatt engedélyezi egy bizonyos személytől érkező Facebook Messenger hang- és videóhívás kicsengését. A telefon egy Google Pixel 8 Pro, Android 16 rendszerrel, root nélkül.

Megkérdeztem erről a Geminit és a ChatGPT, de használhatatlan válaszokat adtak, nemlétező opciókra hivatkozva, több körben is (pl.: olvassunk az érteítésből - ilyen azonban nincs "Bedtime Mode" alatt), így most kipróbálnám a természetes intelligenciát ;--)

• Mcrazy
    Topikgazda

Szia!

Köszönöm szépen a választ.

Eddig ezt sikerült alkotni :

Az Adguard el is indul, ahogy megnyitom a Vivaldit, viszont igazából azt szeretném elérni, hogy az Adguard védelmet ki / be kapcsolja az MD.

Mint korábban írtam, én nem használom az Adguardot, ezért nem ismerem a működését.
    Viszont találtam egy oldalt, ahol pont erről írnak.
    Ezt olvasd át és szerintem meg fogod tudni oldani, hogy úgy működjön, ahogy szeretnéd.
    Ha már sikerült működésre bírni, akkor segítek megcsinálni, hogy egy Makróból tudd vezérelni a Ki/Be kapcsolást.

• D1L1ZS
    őstag

Szia!

Eddig ezt sikerült alkotni :

Az Adguard el is indul, ahogy megnyitom a Vivaldit, viszont igazából azt szeretném elérni, hogy az Adguard védelmet ki / be kapcsolja az MD.

• Mcrazy
    Topikgazda

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Azt szeretném valahogyan megoldani, hogy az Adguard app csak akkor induljon, ha pl a Vivaldi böngészőt elindítom! Az Adguard ne fusson állandóan a háttérben.

Előre is köszi szépen a választ.

Szia!
    Hol akadtál el? Ez nem egy bonyolult feladat, de azért nem árt odafigyelni a feltételekre.
    Én nem használok Adguard-ot és ezért nem is tudom, hogy beépülőként vagy Intent útján tudná-e vezérelni a MD.
    Amennyiben a fentebbiek egyike sem érhető el, akkor a következőre van lehetőség.
    Indítás - minden gond nélkül tudja a MD
    Leállítás - Rootolt eszközön vagy Shizuku segítségével.

Küldj képernyőképet arról, hogy hol akadtál el.
    A műveletek alatt egyébként található egy leírás, ha extra engedélyekre van szüksége.

• D1L1ZS
    őstag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Azt szeretném valahogyan megoldani, hogy az Adguard app csak akkor induljon, ha pl a Vivaldi böngészőt elindítom! Az Adguard ne fusson állandóan a háttérben.

Előre is köszi szépen a választ.

• D1L1ZS
    őstag

Semmi nem történt!

Végül PC + az összefoglalóban lévő leírás szerint sikerült! :R

Gyorsan le is teszteltem egy időpontra beállított mobiladat bekapcs makrót, műxik!

Még1x köszönöm az eddigi segítséget és türelmet!

Üdv.

• DrKapocs
    őstag

Köszönöm szépen a választ!

A problémám először is az, hogy a MD helper apk-t nem lehet felrakni simán telepítéssel, mert hibával elszáll a telepítés.

Ezért gondoltam, hogy esetleg shizuku + solid explorer kombóval valahogyan esetleg bele lehet e valahogyan hekkelni az MD Helper apk-t a rendszerbe..

De gondolom ilyen műveletekhez már root kell...

Vagy PC és úgy adb hack...

Elnézést, de egy kicsit készen várod a megoldást utánaolvasás nélkül, write only üzemmódban. Egy helper felrakása nem túl sok utánaolvasást igényel, még itt a fórumban sem. ADB-vel ennyi:
    adb install --bypass-low-target-sdk-block file.apk
    Ahol a file.apk a telepítésre váró állomány neve szerint változik.

Egyébként sajnos senki nem fog tuti megoldást adni, mert készülékenként is változnak a dolgok. Neked kell próbálkoznod. Motorola Edge 30 Ultrán Shizuku nélkül is ment minden, G86 Poweren már párszor feladtam, mert semmi nem ment. Ugyan azok a makrók, ugyanolyan beállításokkal. Végül addig próbálkoztam, Shizuku, Shell intent, stb. hogy minden megy azon is. Pedig mindkettő Motorola és mindkettő A15. Szóval nincs tuti recept, de ADB, hack, helper, stb nélkül nem fog menni.

• D1L1ZS
    őstag

Köszönöm szépen a választ!

A problémám először is az, hogy a MD helper apk-t nem lehet felrakni simán telepítéssel, mert hibával elszáll a telepítés.

Ezért gondoltam, hogy esetleg shizuku + solid explorer kombóval valahogyan esetleg bele lehet e valahogyan hekkelni az MD Helper apk-t a rendszerbe..

De gondolom ilyen műveletekhez már root kell...

Vagy PC és úgy adb hack...

• energiezolee
    aktív tag

Szia!

Shizuku igen van GitHub - ról egy Shizuku Fork, ami frissebb, mint ami Play Áruházban van.

Kipróbálom majd.

Gondolom mobiladat kapcsolgatáshoz már root kell...

Egyébként ezzel a makróval már jól kapcsolgatja MD a néma módot, nem kell feloldani telefont, meg belépni MD-be, hogy aktiválódjon a makró.

Shizuku-nak minden újraindítás után meg kell adni az adb engedélyt, ha jól tudom.

• DrKapocs
    őstag

Szia!

Shizuku igen van GitHub - ról egy Shizuku Fork, ami frissebb, mint ami Play Áruházban van.

Kipróbálom majd.

Egyébként ezzel a makróval már jól kapcsolgatja MD a néma módot, nem kell feloldani telefont, meg belépni MD-be, hogy aktiválódjon a makró.

Nálam A15-ön kapcsolja a mobiladatot a MD adb hack-el, Shizuku nélkül is. Gemini az alábbit javasolja mobiladat shell parancsra:

A Shell parancsok
    ​A Shizuku / ADB shell ablakba az alábbi parancsok egyikét kell beillesztened:

​"A" verzió (A legbiztosabb modern Androidon)
    ​Mobiladat BE: cmd connectivity set-data-enabled true
    ​Mobiladat KI: cmd connectivity set-data-enabled false

​"B" verzió (Ha az "A" nem működne a gyártód rendszere miatt)
    ​Mobiladat BE: settings put global mobile_data 1
    ​Mobiladat KI: settings put global mobile_data 0

Kipróbáltam, de nálam ezek nem működtek. A MD adb hack-es megoldása az simán megy.

• D1L1ZS
    őstag

Szia!

Kipróbálom majd.

• DrKapocs
    őstag

Írta, hogy neki 15-ös androidon megy, de tudjuk, hogy 16 óta lett megszigorítva.

DrKapocs
    Én adtam neki Shizuku engedélyt is, de semmi változás.

Ettől függetlenül a cmd parancsos dolgot leírhatod, kipróbálom én is.

D1L1ZS:
    Persze, de szakértő én sem vagyok azért. Shizukud van?

Vacs:
    Nálam a macrodroid WIFI be- és kikapcsolója nem működik jól, mert a rendszer bedob egy üzenetet, amit jóvá kellene hagynom (hiába van Helper, ADB engedélyek, stb.)

Nálam ez vált be WIFI be- és kikapcsolásáralink. Így tökéletes kapcsolgatja a MD a WIFI-t.

• vacs
    veterán

Helló!

Tudnál ebben esetleg segíteni? 🤔 :R

Írta, hogy neki 15-ös androidon megy, de tudjuk, hogy 16 óta lett megszigorítva.

DrKapocs
    Én adtam neki Shizuku engedélyt is, de semmi változás.

Ettől függetlenül a cmd parancsos dolgot leírhatod, kipróbálom én is.

• DrKapocs
    őstag

"Android 16-tól sokkal szigorúbbak a Wifi, GPS és repülő mód kapcsolások. Nekem nem is működnek csak feloldott kijelzővel. Ha a kijelző nem aktív, akkor semmit nem tud kapcsolni a Macro."

#4178 by energiezolee

Nálam mennek, igaz, A15-ön. Shizuku nem tudott segíteni? Nálam A15-ön pl. WIFI ki- és bekapcsolása csak Shell paranccsal működik (pl. cmd wifi set-wifi-enabled enabled).

• D1L1ZS
    őstag

Akkor ez így gatya... 😅

Egyszerűbb akkor manuálisan.... :W

• vacs
    veterán

Sziasztok!

Az mennyire "normális" hogy egy makró csak akkor indul, ha megnyitom az MD appot?

Minden engedély megadva, háttérben futás engedélyezve, akkumulátor kímélő kikapcsolva, MD értesítés fut az értesítési sávon.

Nothing Phone 2a Android 16 NOS 4.1

Van egy sejtésem, mégpedig, hogy az Esemény helyalapú, és talán ez miatt?!? 🤔

"Android 16-tól sokkal szigorúbbak a Wifi, GPS és repülő mód kapcsolások. Nekem nem is működnek csak feloldott kijelzővel. Ha a kijelző nem aktív, akkor semmit nem tud kapcsolni a Macro."

#4178 by energiezolee

• D1L1ZS
    őstag

Sziasztok!

Az mennyire "normális" hogy egy makró csak akkor indul, ha megnyitom az MD appot?

Minden engedély megadva, háttérben futás engedélyezve, akkumulátor kímélő kikapcsolva, MD értesítés fut az értesítési sávon.

Nothing Phone 2a Android 16 NOS 4.1

Van egy sejtésem, mégpedig, hogy az Esemény helyalapú, és talán ez miatt?!? 🤔

• energiezolee
    aktív tag

Sziasztok Macrodroid szakértők! 😊

Még évekkel ezelőtt használtam utoljára az MD-t! Akkoriban emlékeim szerint a mobiladat kapcsolgatáshoz nem kellett root/ adb hack.

Kérdésem lenne, hogy az Universal Helper - t csak pc-vel összekötve adb-vel lehet telepíteni?

Root nincs, shizuku van és beállítva.

Valahogy esetleg meg lehet ezt oldani csak a telefonon PC kihagyásával? Van egy sanda gyanúm, hogy nem. De azért megkérdezem.

Connectivity Helper telepítve és minden engedély megadva.

Előre is köszi szépen a választ és a segítséget.

Szia.

Újabb Androidokon már egyáltalán nem lehet root nélkül (adb hack nem elég hozzá) megoldani a mobilnet kapcsolgatását, maximum Samsung telókon. De ha tévedek, akkor a jobban hozzáértők majd kijavítanak...

• D1L1ZS
    őstag

Sziasztok Macrodroid szakértők! 😊

Még évekkel ezelőtt használtam utoljára az MD-t! Akkoriban emlékeim szerint a mobiladat kapcsolgatáshoz nem kellett root/ adb hack.

Kérdésem lenne, hogy az Universal Helper - t csak pc-vel összekötve adb-vel lehet telepíteni?

Root nincs, shizuku van és beállítva.

Valahogy esetleg meg lehet ezt oldani csak a telefonon PC kihagyásával? Van egy sanda gyanúm, hogy nem. De azért megkérdezem.

Connectivity Helper telepítve és minden engedély megadva.

Előre is köszi szépen a választ és a segítséget.

• energiezolee
    aktív tag

Szia!
    Ez is jó 5let, de van benne egy csapda.
    Igaz hogy, ha le van zárva a kijelző, nincs szükség a gombsorra, de ha nincs ott, akkor a rendszer kilőheti a szolgáltatást egyes készülékeken.

Eddig nem volt nálam gond szerencsére. Már vagy 3 hónapja így használom...

• Mcrazy
    Topikgazda

Szia!

Én egyszerűsítettem:

:D

Szia!
    Ez is jó 5let, de van benne egy csapda.
    Igaz hogy, ha le van zárva a kijelző, nincs szükség a gombsorra, de ha nincs ott, akkor a rendszer kilőheti a szolgáltatást egyes készülékeken.

• energiezolee
    aktív tag

Szuper, akkor megvan a megoldás erre is.
    Tudom, hogy már régóta küzdöttél vele, és véletlenül találtam meg az erre vonatkozó beállítást.
    Akármennyire hihetetlen, hiába használom évek óta a MD-t, én sem ismerem teljes mértékben az összes funkcióit, de az is előfordul, hogy a ritkán használtakat el is felejtem.

Szia!

Én egyszerűsítettem:

:D

• Mcrazy
    Topikgazda

Kihúztam, utána visszajött :R

Szuper, akkor megvan a megoldás erre is.
    Tudom, hogy már régóta küzdöttél vele, és véletlenül találtam meg az erre vonatkozó beállítást.
    Akármennyire hihetetlen, hiába használom évek óta a MD-t, én sem ismerem teljes mértékben az összes funkcióit, de az is előfordul, hogy a ritkán használtakat el is felejtem.

• zeon.hu
    nagyúr

A várakozást rövidebbre is veheted, ha úgy jobban tetszik.
    Tudod tesztelni a MD sáv jobbra-balra húzásával (eltávolítás) .
    Majd írd meg, hogy működik-e.

Kihúztam, utána visszajött :R

• Mcrazy
    Topikgazda

A várakozást rövidebbre is veheted, ha úgy jobban tetszik.
    Tudod tesztelni a MD sáv jobbra-balra húzásával (eltávolítás) .
    Majd írd meg, hogy működik-e.

• Mcrazy
    Topikgazda

Na, kezdem unni, hogy rendszeresen eltűnik a legördülő sávról a MD sor.
    Legtöbbször azután, hogy egy MD értesítés jelenik meg (most teszteltem).
    Lehet erre egy makrót csinálni?
    Mármint ha eltűnik, akkor tegye vissza.

Szia!
    Próbáld meg ezt.

• zeon.hu
    nagyúr

Az értesítő sávon van pár gomb hosszú évek óta.

Random lövi ki, ma már 2x is vissza kellett tennem (MD, értesítési sáv testreszabása, értesítés prioritása , de itt már elég a "mégse" gombra nyomni és kint lesz megint), máskor 1 hétig is ott marad.

Na, kezdem unni, hogy rendszeresen eltűnik a legördülő sávról a MD sor.
    Legtöbbször azután, hogy egy MD értesítés jelenik meg (most teszteltem).
    Lehet erre egy makrót csinálni?
    Mármint ha eltűnik, akkor tegye vissza.

• Mcrazy
    Topikgazda

Ezt ki tudnád fejteni bővebben, hogy mit jelent? :U
    Amennyiben a PIN feloldást választod akkor csak egyetlen egy számot adj meg, de azt tudnod kell, hogy ennek a számnak a helyére rá fog bökni a MD. Tehát, ha ott valami van az el fog indulni.

Igen, azt nem írtam oda, hogy a PIN feloldás műveletben téves vagy hiányos kód megadása csak az ilyen esetekre vonatkozik, amikor a telefon PIN zárja a Smart Lock, Tartós feloldás vagy más hasonló feloldást segítő beállítások által már feloldásra került és csak a kijelzőt kell feloldani, amihez simítás szükséges.
    A PIN feloldás művelet ugyanis azt csinálja, hogy végigsimítja a kijelzőt és beírja a PIN kódot attól függetlenül, hogy fel van-e oldva a telefonzár vagy nincs.
    Nyilván a fent említett esetben nincs szükség PIN kódra, csak egy simításra, ezért is ajánlottam inkább a Felhasználói Beavatkozásból a Gesztust.
    Ha úgy használod a PIN feloldást, hogy a feloldást segítő funkciók nem aktívak (nincs viselés, nincs csatlakoztatott BT eszköz, stb), akkor a mindenkori Helyes PIN kódot kell megadni a műveletben, különben nem fog sikerülni a feloldás.
    Egy szónak is száz a vége.. Feloldott telefonnál a Gesztust kell használni, Lezárt telefonnál pedig a PIN feloldás műveletet.

• Dolphine
    addikt

Szia!
    Mivel a Bt eszközt már hozzáadtad a Tartós Feloldáshoz a Bt csatlakozáskor a telefonzár feloldásra kerül, de a kijelző nem.
    Direkt kijelző feloldó parancs nincs, csak a PIN feloldás vagy a Felhasználói beavatkozás, amivel egy képernyő simitást lehet emulálni.
    Amennyiben a PIN feloldást választod akkor csak egyetlen egy számot adj meg, de azt tudnod kell, hogy ennek a számnak a helyére rá fog bökni a MD. Tehát, ha ott valami van az el fog indulni.
    A képernyő simitáshoz használd a következő műveletet.

Ezt ki tudnád fejteni bővebben, hogy mit jelent? :U

• Impair1980
    aktív tag

Szia!
    Mivel a Bt eszközt már hozzáadtad a Tartós Feloldáshoz a Bt csatlakozáskor a telefonzár feloldásra kerül, de a kijelző nem.
    Direkt kijelző feloldó parancs nincs, csak a PIN feloldás vagy a Felhasználói beavatkozás, amivel egy képernyő simitást lehet emulálni.

Tökéletesen működik!!!!!
    Nagyon köszönöm MESTER!!! :R

• Mcrazy
    Topikgazda

Szia!

Egy kis kiegészítő a makróhoz

Esemény - Bt eszköz csatlakozva

Műveletek
    Várakozás 1 mp
    Képernyő Be
    Várakozás 1 mp
    Felhasználói Beavatkozás - Gesztus

• Mcrazy
    Topikgazda

Sziasztok!

Olyan makrót szeretnék, ami ezt tudja.
    Ha csatlakozik a telefonom a Nissan Leaf Bluetooth eszközhöz, akkor oldja fel a képernyőzárat és indítsa el a Leaf Spy alkalmazást.
    Mindent megtudtam csinálni, de nem találom a képernyőzár parancsot.
    A Leaf Spy alkalmazás adatokat küld a Home Assistant-nak, de csak akkor kapcsolódik az OBD-hez a Leaf Spy alkalmazás, ha fel van oldva a kijelző. Utána már futhat a háttérbe, az nem gond!
    Samsung S23-as készülék. A Tartós feloldásba betettem a Leaf-et és az OBD-t is!

Köszönöm!!!

Szia!

• Impair1980
    aktív tag

Sziasztok!

Olyan makrót szeretnék, ami ezt tudja.
    Ha csatlakozik a telefonom a Nissan Leaf Bluetooth eszközhöz, akkor oldja fel a képernyőzárat és indítsa el a Leaf Spy alkalmazást.
    Mindent megtudtam csinálni, de nem találom a képernyőzár parancsot.
    A Leaf Spy alkalmazás adatokat küld a Home Assistant-nak, de csak akkor kapcsolódik az OBD-hez a Leaf Spy alkalmazás, ha fel van oldva a kijelző. Utána már futhat a háttérbe, az nem gond!
    Samsung S23-as készülék. A Tartós feloldásba betettem a Leaf-et és az OBD-t is!

Köszönöm!!!

• kanyi51
    senior tag

Vezeték nélküli hibakeresésnek nem kell futnia állandóan a Shizuku működéséhez. Ott inkább a rendszer lőheti ki vagy újraindítás történt.

nem tudom, pedig nagyon figyelek rá , minden lehetséges kikapcsolva beállitva. Az ARC Phone Helper nek kellene futnia állandóan, de mindég a Shizuku not enabled üzenettel leáll. Van engedélyez gomb ez elvisz a Shizu párositás inditás ill a fejlesztöi lehetöségekre. kezdek elölröl mindent. Majd jo lesz valamennyi ideig, utánna kikapcsol megint. Nincsen Rooot

• DrKapocs
    őstag

Moto G72 primán menne minden, de egy idő után kikapcsol a Shizuku, vagyis a Fejlesztői beállitásokban ki kapcsol a Vezeték nélküli hibakeresés. Vajon miéert?

Vezeték nélküli hibakeresésnek nem kell futnia állandóan a Shizuku működéséhez. Ott inkább a rendszer lőheti ki vagy újraindítás történt.

• kanyi51
    senior tag

Hívásrögzítés miatt feltettem a Shizukut (így működik Motorola G86 Poweren, A15-ön). Ami itt a lényeg, hogy Shizukuval a Macrodroid tudja kapcsolni a WIFI-t is az "svc wifi enable" Shell paranccsal.

Moto G72 primán menne minden, de egy idő után kikapcsol a Shizuku, vagyis a Fejlesztői beállitásokban ki kapcsol a Vezeték nélküli hibakeresés. Vajon miéert?

• DrKapocs
    őstag

A Motorola G86 Powerre megjött az Android 16 frissítés. Eddig nem frissítettem, pont a Macrodroid miatt. Az összes makróm jól dolgozik helyettem. A wifi kapcsolgatásról már le kellett mondanom, ezt elfogadtam. Vajon a 16 miatt további kompromisszum is várható lenne?

Hívásrögzítés miatt feltettem a Shizukut (így működik Motorola G86 Poweren, A15-ön). Ami itt a lényeg, hogy Shizukuval a Macrodroid tudja kapcsolni a WIFI-t is az "svc wifi enable" Shell paranccsal.

Új hozzászólás Aktív témák