Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Két fajta van, vagy a kiflinél emeli meg, vagy a villa alját. Az egyik az radiális nyergeknél használhatatlan, vagy nem mindegyik nyeregnél. Talán a tüskés jó mindegyikhez. Én is ezzel szoptam. Olyan univerzális volt, hogy ledől róla a motor. az enyém legalábbis. Hondához meg jó volt. A legjobb ha a villakiflit emeli. akkor még a villaszárat is ki tudod venni, stb.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Tuono az jó, de naked. Én láttam Rsv-t meg R6 ot is egyenes kormánnyal. Tehát a tetőtől talpig idomosat. Az egyik hirdetésben volt és az írta a tulaj, hogy így kényelmes. -miért nem vettél kényelmes motort eleve te gyökér

Szóval ha SV S akkor csúnya, ha sima SV akkor jó.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Steven
üzenetére
Nekem elég szélsőséges a véleményem ebből a szempontból.
Egy nagyjából sportmotort egyenes kormánnyal nem tudok elképzelni de láttam olyat, és őszintén megmondom azt a kezét vágnám le a tulajnak, amelyikkel rárakta
Ne akarjunk Kamazzal bevásárolni, meg sportmotort túramotorrá alakítani. Vagy más motort kell venni, vagy megszokni. Még attól kapok hidegrázást, ha az RR en meglátom a dobozt a hátsó ülésen konzollal. Az igazi vadparasztos. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
üzenetére
Nincs kis sportmotor manapság egyik márka kínálatában sem.
A 125 ös 2T a legjobb átmenet a 30 lóerejével, bontók tele Rotaxszal, de az is olyan, hogy megveszed ráköltesz egy valag lóvét, utána jó. Nincs jó alternatíva sportszegmensben.
Sajnos el kell fogadni, hogy egy bizonyos összeg alatt az ember egy motornak látszó tárgyat kap csak.Gs500 ról:
Most szedtünk darabokra egyet. A kartelban egy horog volt damillal!!! Mia f szt keres egy motorban ilyesmi???
Mit várunk mi az igénytelen pénztelen motortulajoktól, milyen motorokat adnak el a használtpiacon? Gondoljunk ebbe bele. -
Topiccsendőr
addikt
Kimegy az izzód, ami azért gyakori. Japppppán belpiacos az is. Itthon nem kaptam hozzá megfelelő teljesítményűt, a gyökér előző tulaj meg belecsattintott egy 55 W osat. Majdnem leégett az egész. Tudod milyen gányolások vannak ezeken a motorokon? És mind abból fakad, hogy itthon nem kapni hozzá semmit. Kuplungot sem. Mit csinál a gyökér? Belerak mégegy fémlamellát. Kopó alkatrészekkel is szarban van az ember, nem kell tönkremennie semminek. Én megnéztem azért párat.
Ezek régi motorok. A hátsó fékkar csapjától kezdve az öreg kiegyenlítőtartályig minden szar. Még működik, úgy ahogy, de szar. Le kéne cserélni a motor felét, hogy azt mondd oké, ez most egy motor. Most tisztán műszaki dolgokról beszélünk, esztétika szóba se jött. Arról nem is beszélve, hogy ha kimérnénk a hajtókarcsapágyakat, vezérműcsapágyazást, azért kerekedne a szemed, milyen jó is az az állapot. Menni megy. De nem jelenti azt hogy örökélet+ két nap, csak azért, mert az etz korszakban hallottad a csörömpölését a dugattyúnak, meg annyira elmehet a főtengely, hogy gyújtásproblémák is lehetnek belőle, de megy. Ez egyszer áll meg, akkor viszont nagyon, addig meg semmi jelet nem ad. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Jó buli ez, kár, hogy k drága.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Igen, a rajt az rengeteget számít.
Egyébként a R&R ban könyöklős az első kanyar, vagy vigyáznak egymásra az emberek?
Ezresekkel úgy tudom kettőben vágják ki a kuplungot nyélgázon, hátsó fékkel meg nem engedik kerekezni. Az elég nagy előny tud lenni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
áttételen múlik minden a gyorsulásnál. de a végsebesség mindig is különbözni fog, hiszen a lóerő azt adja meg. Nem a hátsó keréken, vagy a főtengelyen jelentkező nyomatékot, ami a gyorsítóképesség. Logikusan végiggondolva egy ideig lehet lépést tartani nagyobb lóerejű motorokkal, bár a sokkal több váltást és az ezzel járó - a nagyobb fordulatú és azon nagyobb nyomatékot termelő motornál - korábban bekövetkező nyomatékváltást bele sem számoltuk. Tehát a papíron lévő számok érezhetőek is. Azt mondjuk nem jelenteném ki, hogy simán lépést tartasz jóval nagyobb lóerejű motorokkal, hacsak nincs hátul akkora lánckereked, mint a kerék, és 150 a végsebességed.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
intercoolerrel.

atyaisten.
-
Topiccsendőr
addikt
a beteg állatja

[link] -
Topiccsendőr
addikt
Bazeg lakásfelújítótopik???
Holvagyok?

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
szerintem elviselhető...
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
A gumi fékcső ha nyomás alá helyezed, rugalmas annyira, hogy a fékkaron is érezd, ahogy kitágul. Pépes egy kicsit. A fémszövetes nem tágul ki, sokkal pontosabb lesz a nyomáspont. Ez van akinek tetszik, de nem mindenkinek. Vannak akik a kanyar közbeni adagolhatóság miatt rajtahagyják a gumit.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Sajna sima slip onnal is tud csuklani némelyik, nem is kell annyira hozzányúlni.

-
Topiccsendőr
addikt
Ágonál megmérték az egyik kupás mzt keréken 20 ló.
Lehet lesz egy kis kedvezmény kupásoknak. Azonnal megyek padozni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Ez jó, hogy igazat adsz ennek-annak

Műegyetemen volt ilyesmi előadás a jövőről, a szénhidrogénekről. Egy hsz-ben nem lehet belezsúfolni még a problémákat sem, nemhogy leegyszerűsítve az egészet, meg egyikünk sem olyan jártas a témában, hogy kijelentsünk dolgokat.
Egy valamire való vitában azért kellene valami értékekkel rendelkező, valós alapú dolgoknak is szerepelnie, mert a frász tudja, hogy mi igaz, meg mi nem. Netről aztán úgy kiokosítja magát az ember, hogy egyből azt hiszi, átlát a szitán. Szerintem ez aztán az igazi tiszteletlenség a világ felé.
Véleményünk van. Igazunk...nem tudom, nem hinném, hogy néhány fórumozó rendelkezik azzal a tudással, hogy csettintve megfejti a világ dolgait. Mivelhogy olyan ember nincs is.
Peace.
Jah, ez csak a VÉLEMÉNYEM. nem akarom megfejteni a világot netről, mert nem lehet. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Nem jelentenék ki semmit. Villamosságtan tanárom azt mondja, hogy a mai tudásunk alapján nem szabadna megtörténnie a sima savas akkuban a sav disszociációnak, illetve nem tudják, miért úgy esik szét a sav, amire az egész folyamat épül. Szóval szart se tudunk még erről. Majd fogunk. És akkor jó lesz.
Az otto motor is régi, volt idő fejleszteni 100 év alatt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy írják le nekem, hogy min dolgoznak, de azért az autóiparban már nagyonrég megy a szegénykeverékes üzem. Ha csak annyit elárul, hogy nagyjából úgy oldják meg a detonációs égés problémáját, vagy teljesen máshogy... Mindegy.
Kawa balhéról nem hallottam. Sima visszahívás volt az előző modellnél.
A jövő motorja jó lesz. Elektromos. Minél előbb adják ki. Leszarom hogy nem füstöl, meg nem hangos. Már rég túlléptünk ezen.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Ez a cikk aztán a nesze semmi fogd meg jól.
Azért én kíváncsi lettem volna a határokra is, hogy a szegénykeverékes üzem alatt mikkel küzdenek, illetve mik a mérnökök válaszai a problémára természetesen a teljesség igénye nélkül. Ezt hogy kevesebb benzint adnak a levegőhöz... Nahát. Nem gondoltam volna 
Amíg ennyire be van lassulva minden, addig a fiókban marad az új motor tervei az összes gyártónál. Ilyen drága konstrukcióról, mint a V4, vagy V5, ne is álmodj most.
Kellemes meglepetés a Kawasaki tényleg új modellje, ők előre menekültek. A többi meg ráncfelvarrás egyelőre.
Inkább azon aggódjunk, hogy az új modellek ne a spórolás jegyében készüljenek, és pl ne olcsóbb féket, olcsóbb anyagú vázat kapjanak. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, elég sokat adtak érte szerintem is.
-
Topiccsendőr
addikt
Tiltáson feketének kellett volna jönnie, de ebből nem jött. Valami nem stimmelt vele, és azért csesztette. Aztán meg eltört minimum egy dugattyú, a kartelba lenyomta a benzingőzt, ami kijött és belobbant.
Vagy a ti verziótok. Lehett segg részeg volt a reakcióideje alapján, ahogy nem hajolt el a tűztől
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Emb3rke
üzenetére
Kiszemelt motorok alapján nem tudsz nagyon mellélőni. Nem emelnék ki márkákat, értelmetlen. Az előző tulajok gondossága a mérvadó. Mindenképp vigyél magaddal hozzáértő embert, vagy beszéld le, hogy állapotfelmérésre vigyétek el a motort normális szakemberhez. Nagyot nem tudsz így bukni.
A lényeg, hogy te válaszd ki a motort, ami tetszik neked, ne valami okostojás.
-
Topiccsendőr
addikt
Ha adhatok néhány tanácsot, bár nem vagyok oktató, de saját bőrömön tapasztaltam, hátha segít.
A hátsófékes ívszűkítés kis sebességnél oké, bólyakerülgetésre működik, de pályán szerintem el kéne felejteni.
Csak azt tudom mondani, amit a pályán is, tényleg szar az a gumi, de alapvetően elsokalltál. Megenged az nagyobb kanyarsebességet is, ha a gumi tapadási tortájából csak a kanyarodáshoz veszel ki egy nagy szeletet a nagy fékezés helyett.
Jah a tükörbe sose nézz, hogy kinek hogy adj helyet előzésre.
menj, majd kikerül ahogy akar. -
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt

Azt vágod, hogy már rég nem a motorral van baj, hanem a nyomorodon pörgünk
Mod: tényleg rossz, hogyha nem tudja megvenni az ember az új motort. Én pl az RSV t nem tudom. De nem kell köpködni azt ami nem lehet a tiéd. Nyugodj meg, pénzzel nem foglalkozunk, az a legkevesebb.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Srry
Ebben a világban nem lehet tudni ki mit gondol komolyan
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem Ducatié, Marchesini. R1 SP n is volt ilyen. A gyár döntése, hogy mit rendel a bringához szerintem. Nem nyúlás

-
Topiccsendőr
addikt
Semmi baj nincs ezzel a motorral.
Érdekes, hogy ez a véleményed, ha tudnád, hogy a bovdenesnél a kuplung maga szorít hajtás során a nyomólapon, a hidraulikusnál meg puha tud maradni a kar, nagyobbat tudsz vele emelni. Tehát azért, mert nem látod a kormányon a technikát, nincs értelme köpködni.
Minek két munkahenger, meg az a sok alumíneum, meg karmantyú, meg minden? Retro bringát kapsz még, ne félj.
Szóval nekem nem jön át. Ez sportmotor. Nem kell rá a krómléc, meg az egérmozi, meg a csecse.
999 en, RSV-n MV-n szopnak a tulajok az állandó levegősödés miatt. Egy durvább pályanap után fekete lesz az olaj az RSVn.
Ezeket a dolgokat nem azért írom, hogy mindenáron kötekedjek veled, de utánanézhetnél dolgoknak, mielőtt elkezdünk pörögni valamin
ha ennyire van véleményed. 
Vicc volt, (félig) ez a topic nem a motorszerelő topic. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Kva jó a felni.
-
Topiccsendőr
addikt
Sokszor az az ézésem, hogy simán fel akarsz háborodni, vagy valamilyen méltatlankodási bajnokság van.

Ki ne találd nekem most, hogy azért jobb az olajos, mert nem szakad el. Annak is van hibája, ha le se szarod, csak használod. És bezony tud levegősödni.
És az én apukám erősebb a tiednél. -
Topiccsendőr
addikt
megint várni kell a Cagiva újraélesztésére, ha egyáltalán lesz még ilyesmi.

[link] -
Topiccsendőr
addikt
Én sem voltam valami jól, több istencsapása is rajtam volt, nem fejteném ki

De felkúrtam magam, hogy mindig közbejön valami, ha törik ha szakad lemegyek. Majdnem leájultam a motorról, de megérte.Vasárnap attól függ, hogy megyek, vagy nem, hogy meg tudják-e csinálni az mz kipufogóját. Majd szólok.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ha nem precíz ember kezébe kerül, akkor jön a szopás. Itt nem működik a jóleszazmég, nem hiszem hogy ki kell cserélni hozzáállás. De mondhatjuk, hogy sajnos nem annyira kiforrott. Raktunk össze suliban egy levegős blokkot, apróbb bajai voltak, tudott rángatni az is, de a gameboy kiírja ezeket. A gyertyát köpködi, ami állítólag levegőhőmérséklet szenzor miatt van. De ha beindítás után nyelezed, semmi baj nincs
alkalmazkodni kell hozzá 
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A morini blokknak a gyengéje a főtengelycsapágy-főtengely, illetve a rengeteg o gyűrű volt emlékeim szerint. Meg hogy a fene tudja miért, de beköpi a gyertyát. Nagyon érzékeny az akkufeszre, és a legkisebb tömítetlenség esetén is produkál dolgokat. 30 000 km után tuti megforgott a főtengely a csapágyban ezért csere, ami kijön 40 papírból. Az injektor tudtommal nem nagyon szart be, a légkompresszor is szögegyszerű. Törődést kíván, de nem érzem csillagászati összegnek a helyreállítását. Való igaz, hogy inkább türelmesebb fajta embernek való
ott cserélni kell dolgokat, nem bőrözni, és akkor tud működni az is.Én ha tehetném, 2t befecs robogót használnék. Dugdosnám rá a gameboyt, aztán nézegetném a teknikát

De ezt mindenféle elfogultsággal írom. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Világítótekercse sincs, max a versenyendurónak. Problémás. Lehet azért nincs benne, mert a mérnökök olyan böszmék voltak, hogy nem raktak bele, pedig gondolhatták volna, hogy lesz olyan, aki utcán használja a versenymotort. Nem értem... ( igen, szarkazmus)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nem hinném, ebben a szegmensben senkit nem érdekel a megbízhatóság, ezek sportmotorok. Vagy összecsukják idő előtt, vagy aki nem használja ki, csak megvette, mert tetszik neki, az meg cserélgetni fogja évente. Az, hogy a csórónak az a szempont, hogy elmenjen 100e km ert hozzányúlás nélkül, vagy szervizbetolás nélkül, az ugye nem rendeltetés szerű használat.
A kis 25 ösök kimennek a világból, azokból adnak el mennnyiséget. Sosem volt a sportmotor szegmens húzóágazat, legalábbis az ázsiai kisköbcentis piachoz mérten elenyésző. Inkább presztízs harc.
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztalos klub
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Futás, futópályák
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Ketogén étrend
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 970 Bontatlan
- CoreI5,13600KF,14/20/GIGABYTE,B760M-DS3H,KINGSTON,DDR4 32GB,RTX5060TI 16GB/2Tb T.hely/GARI/Win11!
- Web automatizálás és automatizált tesztelés - spórolj napi több órát
- Bérelhető csúcskategóriás PC RTX 5090-vel - Ryzen 7/9, DDR5 ram
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Akciós!! Előbb mint bárhol máshol !! Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest