- Ez most a legjobb robotporszívó. Kérdőjel? De nem olcsó. Pont.
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Oppo Pad Mini néven készülhet a gyártó új, kompakt, prémium táblagépe
- Új Xiaomi Mijia etető érkezik 5 MP-es kamerával és éjjellátással
- Március 30-án mutatkozik be a Vivo Pad6 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi1987
őstag
Van aki a sima ps5-n nyomja? Ha igen milyen lett a grafika a ma javítás után?
-
-
ripla
addikt
-
VTom
Topikgazda
Nem tudom, hogy az volt-e már, hogy ha gyógyítani kell, és nincs nálad kaja, de van nyers hús, akkor ha leteszed valahova, és a kardoddal rá irányítod a fényt, megsül.
Másik tipp, ha megsérül a lovad, a force palm-mal lehet gyúgyítani.
-
sittes79
addikt
Intel Arc? lol
-
gyugyo79
addikt
-
matebabaja
junior tag
Készül a magyarítás , most olvastam discordon. Elvileg ma este vagy holnap kikerül. Elvileg nehéz volt megoldani, de egy cseh programozó besegített nekik, így ha frissül már a game simaliba lesz
-
Spizzi
aktív tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Alapvetően full cinematic, de nem ezekben a dolgokban kellett keresnem a megoldást. Sok tesztelés után kitapasztaltam, hogy nagyjából miként működik a felskálzás implementálása ebben a játékban és sajnos eléggé a ragasztószalag tartja csak egyben a képet.
Neked is gondod van és részletesebben kérdezed, hogy nálad is hátha beválik vagy csak úgy általánosságban?
-
Spizzi
aktív tag
Egyébként a játék értékelései ma reggel Steamen átlepte a 70%-ot, tehát "Vegyes" státuszról "Többnyire pozitív" lett. 56%-ról indultunk csütörtökön. Ez eléggé jó jel, az emberek akik tényleg játszanak vele többségében élvezik a játékot, és ez az ami igazán számít hosszútávon.
-
VTom
Topikgazda
Spizzi kolléga engedélyével az első hsz-t (minimális módosításokkal) betettem a téma összefoglalóba. Spizzi, ezúton is köszönöm!
Ide fogom gyűjteni a patch notes-t is minden megjelent javításnál. Épp most jött ki egy PlayStation hotfix patch, a mai mellé.
Igyekszem frissíteni, bővíteni a témaösszefoglalót, tutorialokkal, grafikai beállításokkal, stb. Ha bármit szeretnétek látni benne, jelezzétek bátran.
-
Peace
nagyúr
Nagyon jót tett a patch!!! Na meg az,hogy megnéztem végre egy 22 perces beginners tips videót.
Így 3 nap játék után elég banális dolgokat mutatott meg, amik igencsak jót tettek a közérzetemnek. -
Azt írja a Patch Notes, hogy "The Private Storage is located at the initial temporary lodgings in Hernand and at the Howling Hill Camp." Nálam az ideiglenes hernandi szálláson a sátorból teljesen eltűnt a láda.
-
Spizzi
aktív tag
-
Peace
nagyúr
Nekem lement nullára, de nem tudom mi az a három helyiség, amiket ír pirossal. Vagy hogy mit kéne velük kezdenem. A fúrókezű boss-hoz bementem, 3 ütésből kinyír és alig tudom sebezni. Úgyhogy 4 halál után el is engedtem. Lehet blunt weapon kellene ellene, lehet az jobban viszi a páncélját......
-
Peace
nagyúr
válasz
matebabaja
üzenetére
Ez a hobbim, simán elvagyok a kanapén. Nyilván egy idő után már nem kellemes a hátsómnak, ilyenkor úgyis járok egyet. Meg néha meg van szakítva kis kajálás+sorival. Most is egész héten itthon leszek a játék miatt.
-
rakkimcer
tag
Challenges, Combat Keeping Balance on the Wind
Lioncrest Manornál a nagy épület tetején kell sétálni -
Na csak beléptem jáccizni így estére, megvan a repülés skill.
Habugi kolléga javaslatára tovább játszottam a graf beállításokkal. Csak meglett a trailerekben mutatott látvány:
RR: ON
RT: ON
Upscaling: DLSS 4.5 Quality
FG: ONkicsivel 100 feletti FPS, nagyon szép graffal.
-
S e t h
nagyúr
Nagyon sokat szívtam vele, aztán beakadt, mint Neonak.
1.Mindig az ellenkező irányba kell húzni a botot, mint amerre megy a hal.
2. Amint megáll, nem húz semerre, csak akkor kell tekerni az orsót, általában ilyenkor meg is lesz.
3. Pc-n bugos reddit szerint, viszont aki kontrollerrel csinálja - és most jön a legjobb rész- vezetékkel van kapcsolva a pc-hez, annak sikerül. -
Spizzi
aktív tag
Na egy szűk 3 nap tesztelgetés után VÉGRE sikerült találni egy olyan grafikai beállítás kombó-mókolást amivel úgy néz már ki a cucc, hogy ne vegye el a kedvem a játéktól, és végre én is elkezdhettem játszani normálisan RDNA3 felhasználóként is.
Kövezzetek meg, de nekem bejön a sztori amit eddig láttam.
Értem, hogy miért mondják sokan, hogy totál random fetch quest-nek tűnik a játék eleje... de igazából csak rosszul kommunikálja le, hogy mit kell csinálni. Mert van benne ráció ugyebár, nem véletlen ezeknek a tettetnek az elvégzése. Simán áthidalhatták volna ezt a problémát annyival, hogy Kliff mondja saját magának: "Let's discover this area, I've never been here before" vagy valami hasonló, és mindezek után rakja le a játék a quest markert és akkor mindenki számára világos lenne, hogy miért mész egyik random helyről a másikra.... azért mert Kliff akar. Egyből javított volna az összhatáson egy ilyen egyszerű mondat (szerintem).
A movementet még most sem nevezném feltétlen a barátomnak, de egy pár óra játék után hozzászokik az ember... kíváncsi vagyok, hogy mit fognak majd patchelni rajta. Remélem nem csak annyit, hogy lesz rebind lehetőség. Szvsz. ami a legnagyobb gond vele szerintem az az input delay, lenyomod a gombot de még viszi tovább a lendület egy kb. 0.3 - 0.6 mp ideig mielőtt irányt váltana.
-
S e t h
nagyúr
Vhol olvastam egy tippet, hogy a menüben van egy olyan beállítási lehetőség, hogy a térképen kikapcsolható a 3d megjelenítés és ha az offon van akkor nem fagy ki a játék, ha megnyitjuk a térképet.
Más.
Hová szállítja a kutya a lootot, vagy hogy tudom megnézni van-e nála valami?
Van arra vmi megoldás, hogy gyorsan felszedhető legyen a loot mielőtt eltűnnek az ellenfelek tetemei?
-
maroly
csendes tag
Elveimmel ellentétben előrendeltem a játékot PS5-re. 9 órám van benne, még nem döntöttem el, hogy akarok-e erre több száz órát szánni, mert alap PS5-ön vannak vele bajok: az irányítás nagyon nem áll kézre, lomha, macerás. Sötét helyeken, lámpás megvilágítás mellett vibráló szemcsézettség jelenik meg, pedig minden beállítást is kipróbáltam, mind a PS-en, mind a játékban, mind az LG C2 TV-n. Semmi nem javítja meg. Valószínűleg ennyit sikerült kisajtolni az alap Playstation-ből. Hab a tortán, hogy 8 óra játék után, ha a map-et megnyitottam, kifagyott a játék. Több fórumon, és a fejlesztő oldalán is megerősítették, ez egy ismert bug. Újra kellett telepíteni, most 1 óra játék alatt csak 1x fagyott. Próbálom szeretni, de lehet, hogy nem nekem való. Azért még adok neki esélyt.
-
Ezekkel mit kell csinálni? Egyszer csak előbújt 2 db ilyen kő kukac szerű valami, lenyomtam őket, mindkettő után lett egy-egy ilyen, de ugye nem derült ki semmi..
-
matebabaja
junior tag
Egy kicsit off, de srácok, csajok hogy van ennyi energiátok gamelni pl ezt? Én nem bírok 1-2 óránál többet a gép elött ülni, pedig jó székem is van. Napi szinten mozgok és látom h már mennyi órát beleöltetek
-
Viper26
nagyúr
válasz
gulupeti
üzenetére
What?

Erre nem számtottam ki is próbálom.
Egyébként bankon keresztül van passziv bevétel, nem gondoltam volna.Pár dolog.:
1. Combat & "The Watcher" System
Combat is the core of the game, moving away from traditional RPG stat-checking toward player skill and physics-based interactions.
The "Watch and Learn" Mechanic: Unlike most RPGs, you don't just unlock skills in a menu. If an enemy (or boss) performs a move—like a specific kick or a sword flourish—Kliff can "observe" it to learn and add it to his own repertoire.
Pro-Wrestling Grappling: You can tackle enemies, perform German Suplexes, powerbombs, and giant swings. These physics-based moves allow you to throw enemies into each other or off cliffs.
Boss Poise & Finishing Moves: Bosses have a "Stagger" meter. Once depleted, you can trigger cinematic finishing blows by pressing light and heavy attack buttons simultaneously.
No Traditional XP: Progression is tied to Abyss Artifacts (collected from puzzles and bosses) and gear upgrades rather than a standard level-up bar.2. Traversal & Exploration
The world of Pywel is highly vertical, and the game provides several ways to navigate it:
Gliding & Sky-Falling: Similar to Tears of the Kingdom, you can glide from high altitudes. There is also a "Swift Flight" skill that lets you dash mid-air.
Free-Climbing: You can climb almost any surface (trees, walls, cliffs) governed by a stamina bar.Diverse Mounts:
Horses: Can be tamed via a "bucking" minigame and leveled up through use.
Dragons: Used for aerial combat and long-distance travel.
Dwarven Mechs: Late-game mechanical suits equipped with missiles and heavy weaponry.
Abyss Nexuses: These act as fast-travel points, but they must be unlocked by finding "Traces of the Abyss" in the world.
3. World Interaction & Physics
Pearl Abyss’s BlackSpace Engine allows for high levels of environmental reactivity:
Axiom Force: A magical ability that lets you grab and manipulate objects (and enemies) in the environment to solve puzzles or use as weapons.
Destructible Environments: You can chop down trees to crush enemies or destroy structures like carts and fences to find alternate paths.
Elemental Synergy: Fire spreads through dry grass, ice freezes water to create platforms, and lightning conducts through metal or wet surfaces.
Propulsion Moves: Skills like "Force Palm" can be used offensively to blast enemies away or defensively to propel Kliff into the air for a height boost.4. Life Skills & Survival
These "mercenary life" mechanics are surprisingly deep and fully animated:
Hands-on Gathering: Mining, logging, and harvesting aren't just menu clicks; they involve manual animations.
Cooking System: You gather ingredients and cook them at campfires. Meals provide essential buffs for Spirit (mana) and Health.
Greymane Camp Management: You manage a mercenary camp, which acts as a hub for upgrading gear, resting, and sending companions on missions.
Reputation & Crime: You can steal, vandalize, or rob caravans. However, committing crimes like murder leads to high bounties and aggressive guard pursuit.5. Social & Companions
While Kliff is the main protagonist, the game features a "Squad" element:
Playable Companions: You can switch to or summon allies like Damiane (agile gunslinger/swordswoman) or Oongka (heavy-hitting orc) to utilize their unique skill sets for specific puzzles or battles.
Pet System: You can pet and bond with animals (cats, dogs, even chickens). High trust levels allow pets to assist in looting or scouting. -
NyalokAA
senior tag
Jó dolgokat mondd. Én is az új witcher szerű epic story rpg-re vártam és szembejött a valóság. A grafikai problémákat , nehézkes ui-t , darabos mozgást elengedem , de akkor sincs meg a “hook” érzés. Az első 3 órában futkostam erre-arra , kéményt sepertem , szkanderoztam , kő-papír-ollóztam és közben kb 5 perc harc volt. A story meg eddig kicsit meh..
Egyébként , ha bárki is jelzi előre , hogy ez egy nagy sandbox homokozó akkor hozzá se nyúlok. Majd 40 évesen már nincs időm és ingerenciám elpepecselni ~100 órákat ilyen side quest féle dolgokban. A shadows legalább jól nézett ki és a harc is élvezetes volt , de ott hagytam 5-6 óra után azt is mert mindenféle apróság leterelt az útról és sehova se haladtam
Egyéni ízlés kérdése , de én már ilyen 5-10-15 órás gyors epic minden részletében penge játékokra vágyok. Pl most a requiem ilyen ~10 óra alatt toltam végig és 10/10 élmény volt. Néha a kevesebb több -
Elképesztő, hogy ez a játék milyen részletesen ki van dolgozva. Éppen horgásztam és a túlpart szélét dobáltam, ahogyan azt igazából is tennénk. A túlparton a napon addig csak sütkérező daru vagy flamingó meglátta ezt és egyből ráment az úszóra, megzavarva az egész folyamatot.

Azt tudtátok, ha egy faluban/városban lévő templomtornyot ha megmásszátok és megkongatjátok a harangot, a régióhoz kapcsolódó összes terület felfedésre kerül, mintha manuálisan bejárásra került volna, valamint így láthatóvá válnak a főbb helyszínek, érdekes pontok is.
-
Peace
nagyúr
Én letörlöm a ge*ibe most már!!!
4. alkalommal robbantom halálra magam a kőfejtőben kardozás közben.........
-
Habugi
veterán
Detto.

Láttam/beletekerben az elmúlt pár napban vagy két tucat un. "review"-ba, mindegyik a ló egyik vagy másik oldala volt.
Ennek a review-nak a közelébe nem ér semmi/senki, egyelőre legalábbis (pedig 1mp gameplay sincs benne
). Végre van valami amit linkelhetek ha valaki megkérdezi tőlem mi is az a CD (jelenleg.., mert ugye várhatóan már csak "jobb" lesz, ahogy telnek majd a hetek s hónapok).
Rövid, tömör és nem polarizált. -
Habugi
veterán
Sztem patent módon vázolja vélhetően miért polarizálódik a szokásosnál intenzívebben a playerbase az első pár órában/óra alapján..
-
Peace
nagyúr
Én kicsit most megakadtam, de majd biztos rájövök hogyan tovább. Órákig szuperül haladtam és fejlődgettem, de az első komolyabb boss kifogott rajtam és felba**ott mikor sok kaja elpazarlása után is megfeküdtem. Elindultam fejvadászkodni, hogy közben gyűjtögetek és fejlődök. De egyik irányba kisgyerekek kábítottak el folyamat fúvócsövekkel. Másik irányba olyan erősek voltak az ellenfelek, hogy 2 percig csépeltem, de nem haltak meg. Harmadik irányba meg szintén valami kőférgekbe futottam bele, akik szintén kicsináltak. Most tartok inkább egy pár óra szünetet, aztán kigondolom, hogy mi lenne a helyes irány. Mivel nincsenek a területek és az ellenfelek szintekkel jelölve, így tényleg izgalmas, hogy merre is vegye az irányt az ember. De felüdülés végre egy ilyen játék, ahol tényleg fel van adva a lecke és bele kell tenni az energiát és megdolgoztat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Crimson Desert
- Linux kezdőknek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PlayStation 5
- Motoros topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Jövedelem
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 7700 XT 12GB GDDR6 NITRO+ GAMING OC - Új, 1 év garancia - Eladó!
- EliteBook 840 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125H 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DJI Avata 2, Goggles 3, RC Motion 3, 1 év Care Refresh gari
- MacBook Pro 13
- Samsung 98 QLED 4K Smart TV QE98QN90AATXXH 2028.10.27-ig Magyar garanciával eladó
- OPPO Find X9 Pro Titanium Charcoal 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- Új Lenovo Thinkpad X1 2in1 Gen9 WUXGA Ultra 7 165U 12mag 32GB 512GB Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

1 óra volt, mire 0%-ra le tudtam vinni. Hiába öltem a snciket, egyfolytában csak kapták az utánpótlást.