Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Retró külső modern Bluetooth funkciókkal
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- iPhone topik
Aktív témák
-
Kaptam Feree-tol egy privat uzenetet, amire - ha nem banja - most itt valaszolok.
"Ha jól tudom te CBF600-ról cseréltél VFR800-ra
Írnál egykét dolgot tapasztalaidról, megérte e, miben nagyon más, stb?
Hasonló cipőben járok és hasonló terveim vannak."Szoval a CBF->VFR csere nem minden esetben jo megoldas, nalam peldaul nem volt az.
Varosban:
Egyertelmuen a CBF a praktikusabb es elvezhetobb motor. Egyreszt a felepitese miatt: konnyebb, a szeles kormannyal egyszerubb manoverezni a sorok kozott, nem a csuklodon allsz. Masodszor a motor karakterisztikaja miatt: a CBF-fel siman mentem negyesben a varosban, a VFR-rel kettesbe is alig tudtam felvaltani, mert 30-40-nel mar kezd rangatozni, szoval szenvedos. Budapesten valoszinuleg elfogadhato lenne, mert ott van a (majdnem) lampamentes rakpart, ahol kvazi folyamatosan lehet haladni. Itt Londonban teljesen ertelmetlen motor volt a VFR, allandoan csusztatott kuplung, vegig egyes, stb.. Raadasul kevesbe er le a labad, ezert ha dugozol, az tenyleg sokkal farasztobb.Turazni:
Itt egyertelmuen a VFR a jobb. Hazajottem vele ket nap alatt Londonbol, az tobb volt, mint 2000 km, es bar elfaradtam, de nem volt tul veszes. Stabilan lehet tartani barmilyen sebesseget, igazabol teljesen mindegy, hogy szazhusszal mesz, vagy a nemet autopalyakon ket oldaldobozzal 200-at, ugyanolyan stabil, nem remeg a kormany, nem fogy el az ero. A CBF 140 korul mar elkezdett enyhen bizonytalankodni, 170-nel meg mar szo sem volt nyugodt motorozasrol. A VFR szelvedelme sokkal jobb, akarmilyen szelvedot veszel a CBF-re, meg sem kozeliti. A VTEC nagyon kenyelmes pl. autopalyan, a hatos fokozat az kb. 160-170 korul eri el a nyitasi tartomanyt, az alatt jol fogyaszt, afolott meg kapsz egy kis plusz erot, szoval nem gond 170-180-nal belekezdeni egy BMW elozesebe."Sportmotorozas": bevallom, en kevesszer csapattam ugy igazan a VFR-rel. Talan Innsbruck kornyeken jatszadoztunk egy KTM-es fazonnal, persze en full csomagokkal mentem. Az a helyzet, hogy nem mentem eleget a VFR-rel ahhoz, hogy igazan nagyot merjek donteni vele, foleg, hogy egyszer kb. 15 kmh-nal elboritottam, amit nem annyira sikerult megertenem a mai napig; egyszeruen brutalisan nehez dog, es hirtelen valik megtarthatatlanna, a CBF ilyen szempontbol joindulatubb. A VFR futomuve ugyanakkor kategoriakkal a CBF folott van.
Osszessegeben a VFR termeszetesen sokkal jobb motor, mint a CBF, egyszeruen a jelenlegi helyzetemhez es kornyezethez egyaltalan nem passzolt, es ezt neked is erdemes atgondolni. Ha meg egyszer motort veszek idekint, akkor az valamelyik 800-as BMW lesz, de majd meglatjuk.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest