Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Aktív témák
-
Integra
titán
engem az borzaszt el igazán ezekben a balesetekben, hogy mennyire jól belátható nyílegyenes utakon történik ilyesmi, ahol alapvetően biztonságos közlekedni...
egyszerűen nem tudom eldönteni hogy figyelmetlen főútvonalra felkanyarodó gépek a hibásak, vagy a motoros gyorshajt, vagy egyszerűen nincsen rutin és nem tudják mit kell és hogy csinálni.. bármelyik lehet
-
Ferdzsoo
addikt
Nem válik láthatatlanná, de a rosszul felmért sebesség miatt (azt hiszi a megengedett 50-el jön) úgy gondolja még be tud kanyarodni előtte. Aztán mivel 90-el jön a robogós, hopp mégse fért be.
Ilyenkor még vétlenként is kihozhatják a markolóst ha olyanok a körülmények.Példa: Faterom elé is kikanyarodott egy majom és összementek.
Helyszinelés után megállapították: mivel fater 56-al!!! ment emiatt a kikanyarodó autó csak 60%-ban hibás, mert ő arra számított hogy 50-el jön. Így faternak is kellett fizetnie.
Most képzeld el ezt egy 80-90-nél.
-
.mf
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Még ha a motoros a megengedettnél gyorsabban is haladt, ez nem menti fel a kamionost az elsőbbségadási kötelezettség alól. Ugyanez vonatkozik a tegnapi markolós esetre is, ott is balra kanyarodott a vezető, ott se adta meg a szemből érkezőnek az elsőbbséget. Ilyen bármilyen sebességnél előfordulhat, nem csak gyorshajtókkal. S ha 90 helyett pl. 120-szal érkezik valaki, attól még nem válik láthatatlanná, nem is csökken az észlelési idő annyival, hogy csak úgy ott teremjen a semmiből.
Sajnálom mindkét motorost, mindketten figyelmetlen vezetők áldozatai lettek.

-
ALI_G
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Hidd el, elém már fordult ki úgy kamion, hogy 100-zal se mentem (jelenleg ezt ugye nem büntetik), neki STOP tábla volt és tökéletesen rámlátott, én fel is kapcsoltam a refelktort, jelezvén, hogy nem kéne, de mégis kifordult elém. Igaz vészfékeznem nem kellett, de úgy 40-re lassítottam mire kifordult.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az éremnek mindig két oldala van.
és innen mi objektíven soha nem tudjuk megállapítani, ki volt a hibás. -
Integra
titán
pffffffffffffff, és még egy

Belehalt sérüléseibe az a motoros, aki kamionnal ütközött össze pénteken reggel Kiskőrös közelében, közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Nem sokkal reggel nyolc óra előtt az Erdőtelek irányába haladó nyerges vontató 43 éves kiskunmajsai sofőrje a Kiskőröst jelző tábla után néhány száz méterrel egy cég telephelyére tartva balra kanyarodott. Ekkor hajtott bele járművébe a szemből érkező motorkerékpár - tájékoztatott Mihályné Bornemisza Eleonóra. Az őrnagy elmondta: a 29 éves kiskőrösi motoros az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette.
-
GabN73
addikt
válasz
Daniel Alves
üzenetére
miért zárnád börtönbe? még egy + ok hogy mindenki legyen körültekintő az utakon.Inkább 2x nézzek szét nem hogy 1xse

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Aki így gondolja úgy is végzi. No comment...

-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
pfff

-
runner 125
nagyúr
Nem akarom már tovább boncolgatni a témát, de ezt úgy gondolom még megosztom veletek. Szintúgy a fórum dumaszobájában olvastam;
Megdöbbentő."Engem is megrázott, én ha nem is ismertem de haverom ismerte!

Nagyon durva az idézet is tőle az egyik oldalon hogy: "Az élet 2 keréken kezdődik és ott is ér véget!"
Nyugodjon békében!" -
Gaboman
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
munkatársam kis 50-es apriliája is viszi a 100-at
brutálak ezek már, el sem hittem amíg nem láttam 
-
Integra
titán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
hát de bassza meg mennyivel ment,?????
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
szegény
igazságtalan az élet... -
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
durva.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nyugodjon békében!

-
Maksifül
senior tag
-
runner 125
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Íjj, még h 50ccm-es robogóval nem lehet meghalni. Nagyon durva halál.
(Csak zárójelben, azzal h felvette a letakart hullát, semmiféle jogszabályt nem sértett.)
-
Daniel Alves
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Rákerestem, de nem találtam olyan hírt, amiben lettek volna képek is, belinkelnéd?
Köszi. -
runner 125
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nem tudom, nekem baráti alapon rakták be. Trafóval, mindennel együtt van a cucc, szal meg kell azért bontani rendesen a motort.
Nálam bevált, nem beszélve arról, h este 3x úgy világít, mint a gyári..
Itt találtam róla egy fotót is, telefonnal csináltam, így a színhűség nem az igazi, ennyire nem kék.

(#38065) Gaboman

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Ez nagyon durva,és kikanyarodott elé a munkagép,vagy hogy történhetett a baleset?
-
emre
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
itt van egy használt kpl.
12500,- Huf -
Integra
titán

Halálos kimenetelű baleset történt csütörtök délután Debrecenben, egy motoros egy munkagép alá csúszott. A baleset a Monostorpályi úton történt, a motoros a helyszínen meghalt. A baleset körülményeiről a rendőrség nem közölt részleteket. A helyszínelés jelenleg is tart, a forgalmat a környező utcákba terelik. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Mennyiből áll beszerelni xenont?
Nagyon nem vágom, csak izzócsere, vagy kell valami más elektronika is hozzá, esetleg még ennél is bonyolultabb?
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
sőt elvileg még jogsi is kéne a bicajra is. sok országban így van, nagyfeternak még kellett, meg is mutatta a bicós jogsiját
jobb is lenne ha még mindig kéne.... 
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Én Ausztriától kezdve Németország, stb.. mindenfelé voltam vele. Eleve mióta megvan ez a motorom ( 2 éve ) egyszer nem állítottak meg, pedig mentem el igazoltatások előtt...
Ez is olyan be nem tartott szabály, mint pl. az, h a kerékpárokon a jogszabályok szerint a mai napig rajta kell legyen a név és lakcímtábla. Szerinted hányon van rajta? Max. még a nagyapáink kecskéjén elvétve..
Ezt egy rendőrbarátom mesélte.Nem fognak csak a xenon miatt kiszedni az tuti.

Mellesleg tényleg tapasztalom, mióta bent van a xenon, sokkal "szúrósabb" vagyok. Inkább nem jön ki elém a kereszteződésben, mert figyelemfelkeltőbb.

-
Orbb
aktív tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Tényleg gyönyörű!
Van ott 1 nagy beton tömb, amire régebben még fel lehetett menni motorral, naa azt megszűnt :-(
Viszont gyalog fel lehet mászni :-)
És ami ott fogad kilátás, naa az tényleg beszarás!
Szóval ha teheted, nézd meg!
Nekem is ifa csíkos lett a gatyóm :-)Asszem az 1-essel nem voltak gondok, meg amúgy vállalható...
Mi sem erőltettük a gyorsabb tempót, így is rengeteg mindent kihagytunk! :-(Isaszegi vagyok!
-
Ferdzsoo
addikt
Nah, ma reggel megint majdnem belementem egy majomba.

Annyira rutintalan balf@sz NOOB sofőrök vannak ezen a bolygón hogy röhej. -
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem vannak olyan emberek akik szarnak néznek minket,úgy tesznek mintha senkik lennénk az úton.Lehet ezt az ürgét sem érdekelte,gondolta magában köcsög motoros majd megáll vagy kikerül ha akar.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
police?
-
Integra
titán
ha találtok véletlen egy honda moto epc v15-öt működő linkkel, dobjatok már meg vele privben plíz..

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ilyen előfordul,nekem múltok a papa a kocsikijáróból vágott ki elém,de úgy hogy előtte 2x is körülnézett jön e valaki az úton,mire odaértem akkor meg elkezd kijönni,satufék meg egy gyors manőver,ép hogy sikerült kikerülnöm az ökrét.
Még jó hogy 60al mentem,de hogy nem látott azt nem tudom hogy csinálta. -
Ferdzsoo
addikt
Ma délután mi volt az emberekkel?!

Telezöldnél megáll a már elindult kocsiáradat, majdnem belementem az előttem lévő kocsiba, (hál istennek mindig tartok elég köv.táv-ot az ilyenek miatt), utána mamóka úgyérzi lelép elém csak simán az úttestre, minden zebra stb híjján, jól jött a hirtelen kikerülés manőver.
Kész...
-
Gaboman
nagyúr
-
Daniel Alves
őstag
Gondolom itt voltatok!Dragan víztározó Haverék régebben voltak itt és olyan képeket mutatott hogy majdnem lefordultam a székről nagyon szép táj..Nem hiába volt ez is a mienk!
Ez az 1es főút milyen minőségű?Itt voltam régebben Sambata Itt is csak az utak foltozását ismerik...
80-90es tempó de egyszerűen annyira gyönyörű a táj hogy nem is érdemes többel menni!
Amúgy te hova valósi vagy?
-
Djuree
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
nem értem miért
mi olyat írtam? ja és én még nem estem el 10 év alatt
sztem ez azért nem rossz....pedig mentem igen sokat...ez nem azt jelenti hogy nem is fogok, de az a célom hogy ne essek...
Feree13: tőled is ezt kérdezném
amúgymeg könnyen lehet hogy jobban motorozok mint itt sokmindenki

-
Orbb
aktív tag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Ha gondolod, holnapra megpróbálok 1 részletes cuccost összehozni! :-)
Amúgy megnéztük a víztározót, a vízesést, és utolsó nap pedig a sóbányát :-)
Miáltal elég sokat kellet mennünk erdős részen, hogy lássunk is valamit...
hát nem tudom, én 1 Rc36/2-esel voltam, és akadtak marha fos utak...
a város maga tűrhető, igaz figyelni kell :-)
ha elhagyod, úgy romlott a út! :-(
Motor kell oda, és nincs gond :-)
De tényleg...beérsz falukba, és kátyú kátyú hátán, javítások...
aztán lehet menni a külső gyűrűn, csak akkor sokat nem látsz!Az emberek marha vendégszeretők, tényleg!
mi 1 háznál voltunk, és kész...
a kajájuk irtó finom volt, a szobák patyolat tiszták, és igényesek!Árban pedig minimálisan olcsóbbak mint mi :-)
perhaps something else sir?

-
Ferdzsoo
addikt
Az eldőlés esésnek számít?

Volt főnököm majdnem 10 évig motorozott, mit egy állat. KawaZX6R. Soha nem esett el vele.
Előtte volt egy babettája vagy valami hasonló kaliber, azzal többször perecelt, de nagymocival soha...
Ilyen is van. Pedig ő tényleg egy állat volt...szerk.: jah múlt idő nem azért van mert meghalt
, hanem mert eladta és már nem motorozik. -
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
az nem baj, azért vagyok itt hogy tanuljak tőletek
meg minek vettem volna kisebb motort ha 1 év múlva kinövöm? meg a nagytestű motor is lényeges volt, nem férek el csak nagyon kevés motoron, ezért is jó a fazer, nagy disznó 
vehettem volna ennyi pénzért 1000-es gixxert is, de minek? én nem versenyezni vagy pályázni akarok, engem a távolságok vonzanak
meg az már tényleg halál lett volna 
-
TayRol
nagyúr
sracok, milyen cordura nadragot vegyek? kiveheto beles es jo ar/ertek arany az elvarasom. tavasztol oszig kellene munkaba jarni Pesten.
-
-
Integra
titán
ilyenről nem tudok.
viszont nagyon sok 600-as gép 97 lóra van lekorlátozva a speed gépek közül, mert jóval olcsóbb a biztosításuk így.
illetve van, hogy gyárilag az új motoroknál a szoftver nem engedi a hajtást.
lásd s1000rr, ahol elég sok egyszerűen szétesett pikk-pakk, és ezért a bmw úgy döntött hogy szoftvert telepít a motorokba, így az új motorokat x ezer km-ig egyszerűen nem tudtad használni a teljes fordulatszám tartományban. első x km-en y fordulatot enged, 2x km után z fordulatot enged, és így tovább. állítólag így is meglepően sok szétesik, de jóval kevesebb mint amikor ez nem volt bennük. -
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Én ezt úgy éltem túl, hogy új motort vettünk és be kellett járanti. Szépen hozzászoktam az erőhöz és a 130-as sebességet lehetett tartani már az elején is 6000-es fordulatnál.
Németeknél mintha lenne olyan, hogy a gázmarkolatot állítják át úgy, hogy ne lehessen csak mondjuk a feléig behúzni (egy 600-asnál már ez is elég jó) és aztán szépen állítható a "gyerek" után a kraft. -
.mf
veterán
Nem könnyítitek meg a helyzetem

De legalább alaposan végigjárjuk és végiggondoljuk, kösz
Inti: 250-es SM-t kérdeztem már korábban, a válasz ott is ugyanez volt: 250-est ne vegyek, az kevés, LC4/Husq 610-625-640.
Éppen ez az, hogy az egyes számú opció, hogy nem ugrok fejest, és kisebb motorral kezdek.Ali: CB500-zal mentem Safety-Hungary-nál, s bár tudom, hogy azok már szét vannak hajtva, de nem éreztem olyan hűdejó motornak (darabos váltó, gáz, kuplung; első féke csak egytárcsás, és még az is kisebb, mint a 400-as bandin a kettő közül az egyik).
GS500 sor2, ha jól látom. Mennyire vibrál? Meg alul több a nyomatéka, ha jól értem? Első féke ennek is csak egytárcsás. Majd még otthon alaposabban ránézek arra is. De ez a száz köbcenti már talán nem egetverő különbség? Ha jól látom, Le-ben ugyanannyi.Daywalker: azért ez nem 250-es, hanem GSX-R-blokkos 400-as, valamivel csak több kraft van benne (remélem; legalábbis ezért néztem ezeket a 400-asokat, mert a 250-t én is egy kicsit gyengének éreztem, meg ezelőtt is 400 és 500-asokkal tanultam.)
Egy nakeden meg úgyis halál a 130-ról 150-re gyorsítás, már csak a menetszél miatt is
S mint mondtam, elsősorban városban fogok vele menni, autópályán ritkán.Kösz a válaszokat

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Hát csak tudod mikor rajta ülsz... mindig megállni 8k-nél?
Egyszer menjen pont rosszkor fölé..
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
"Egy barátomnak volt annó 250-es Hornet-je. Japán belpiacos, máshol nem is lehetett kapni olyat. Noh, a sor 4-es 250-nel szokott velünk jönni, 130-140-et lazán tartotta az is."
Asszony bátyjának is japó belpiacos 250-es Suzukija van (Across). Az is bírja a 150-et ha bebújsz a plexi mögé, de én akkor sem ajánlanám senkinek. Szénné kell pörgetni, hogy menjen és minden előzés egy halál vele (130-ról 150-re gyorsulás nem egy rakéta).
.mf: Csak igazolni tudom Yodamastah állítását. Nekem első motorom a 900-as ZX9R (143 paci) de nem kell ész nélkül tekerni a gázt. 6 ezerig pörgetve teljesen kezes, 8-tól is totál stabil, csak a kezdőknek ott már megszűnik létezni a külvilág: emel picit az orrán és kilő, mint a barom. 12 ezerig meg sem áll, amit egy pillanat alatt kiforog, viszont ott a technikára is figyelni kell.
A lényeg amit mondani akarok: azt vedd meg elsőre, amit akarsz, vagy ami tetszik. Nincs olyan, hogy sok, ha van eszed. Ha nincs, akkor a kicsit is könnyen eldobod. Felesleges kicsit venni, hogy utána eladhasd egy-két év múlva. Nekem bizonyos szinten biztonságot ad, hogy van erő kisebb fordulatszámon is. Egy előzés a pillanat műve, nem kell a váltogatni és szétforgatni, mint a kicsiket. Egy kéthengeres 600-as alá nem adnám (er6-f vagy er6-n)...
Aktív témák
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

meg minek vettem volna kisebb motort ha 1 év múlva kinövöm? meg a nagytestű motor is lényeges volt, nem férek el csak nagyon kevés motoron, ezért is jó a fazer, nagy disznó