Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
Aktív témák
-
alvaro
senior tag
Na, ide is bemásolom...

80000 (96000), újra See&See, Csepel:
- Szokásos olaj + szűrők (ha nem változott semmi, továbbra is castrol 10w40).
- Második eset, hogy szelepet kellett állítani, megint 2db lapkára volt szükség.
- A tükrök végre fölkerültek - bár még nem hoztam el, csak telefonáltam, szóval inkább azt írom, lekopogom
Mert legutóbb kiderült, hogy mégse passzolnak, kellett hozzá faragni átalakítót... a jobbost egyébként elhagytam kb. 5000km-rel ezelőtt Lovasberény és Nadap között, meg se találtam többet 
- A hátsó Heidenau K73-at nagyon szeretheti Teresa, mert az előző szerviz óta eltelt 10250km alatt gyakorlatilag kopásjelzőig megette. Tény, hogy ennek a távnak a felét 2 emberrel tette meg. Most jött rá a következő darab ugyanilyen, meglátjuk, ez mit villant. Hidegebb idő jön, házat se keresünk már, sőt shiNIN is visszakapta a saját motorját, így nagyobb arányban használom majd egyedül. Így talán többet bír majd - ez ki fog derülni.Ja, mindez kutya-féle számítási módszerrel:
- Kumulált karbantartási költség cca 821 ezer huf / 59300km = 13.84huf/km
- Adó+biztosítás+műszaki: 105 ezer huf / 59300km = 1.77huf/km
- Üzemanyag 3.032l/100km 3 éves átlag, mai ára ~380ft/l = 11.52huf/kmÖsszesen 27.13huf/km
Vételár+papírok eddig a pillanatig 1045/59.3 = 17.62huf/km, folyamatosan csökken.
-
alvaro
senior tag
-
alvaro
senior tag
válasz
Steven
üzenetére
Mondjuk így?
alvaro - BMW F650CS/ABS 2004 (Teresa)
-
alvaro
senior tag
Én meg addig fújom, amíg nem érzem, hogy ártana a stabilitásának. Ez a Heidenau K73 pár nagyjából 2.5/2.7-ig érződik úgy, hogy nem torzul. A Z6-ok simán bírták a 2.9/2.9-et, ami maximumnak volt rájuk írva, sőt ez az egész úgy kezdődött, hogy a szerelőtől kaptam vissza 3/3-ra fújva, és kutya baja nem volt.
A BMW egyébként 2.2/2.5-öt ad meg, és arra mindig kínosan ügyelek, hogy ez alá semmiképp ne menjen - kaptam már vissza 1.5-ös nyomással is, és szó szerint úszott egy lassú ráfordulásnál is.Ja, ma nekem is elindult a ventilátor. Pályának a közelében se voltam, a sorok között lopakodtam a hőségben beállt gárdonyi parti úton...
-
alvaro
senior tag
Kár pont a fúziós erőművet fölhozni, az pont úgy véges alapanyaggal bír, mint amilyen az urán. Legalábbis amíg nem sikerül a mezítlábas hidrogénizotópot rávenni a fúzióra, addig mindenképp. És a jelenlegi kísérletek akkora infrastruktúrával tudják a harmatos kis eredményeiket, amihez képest egy atomerőmű kismiska. Persze rendben, kiforratlan, lesz ez jobb. De a deutériumot-tríciumot megcélozni szerintem eleve hibás megközelítés.
Egyébként ja, pont hogy a fotoszintézist kéne majmolnunk minél jobban

-
-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én szintén teszek magasról a hangra, füstölni meg ne is füstöljön a belsőégésű se, nem az a dolga.
Az elektromossal még mindig a "tank" a probléma persze, a hatótávja, meg a feltöltési ideje. Ha ezt megoldják, utána már "csak" a hálózat megfelelő kiépítése van hátra
-
alvaro
senior tag
Aha, nekem is már az általános iskolás tanárom is ezt sulykolta, gyakran vissza is kérdezte, volt, akit meg is vágtak emiatt osztályfőnökiből.
Aztán ott volt a számtek szakkör, akkor megint előjött gyakran. De amikor Kisbéren szüreteltünk, akkor is ez volt a téma pótanyám családjával.Véletlenül se akkor hallottam, amikor szembetalálkoztam a neten a Motorozás mesterfokon című örökbecsű művel

-
alvaro
senior tag
Respekt, amit dolgoztak rajta, de szerintem ez már giccses.
Ja, pénzért én is ráülnék
Egyébként nem tűnik mélységesen használhatónak
Iszonyat nagy (gondolom a súlya is ennek megfelelő), meg a mélyre húzott kipufogó meg óriástrepni miatt nagyon meg kéne gondolni, hogyan kanyarodsz, egész kis döntésnél is húzhatja a szikrákat rendesen... a sok díszbe meg folyton beleakadna valamim
-
alvaro
senior tag
E? Nemtom, nekem sajnos a csavart már elhagyta/megette az előző tulaj, de annyit tudok, hogy Teresának, ha ketten ülünk rajta, a bal oldalán az oldalsztender előbb ér le, mint a lábtartó, ami nem egészséges, mert befele nem rugózik, mint ahogy a lábtartó tenné. Múltkor kicsit meg is dobott az sárszentmihály-úrhidai kereszteződésben, azóta megint óvatosabb vagyok...
A jobb oldalon semmi nincs útban, ott egy személlyel is a lábtartó ér le, és biztos tapadás volt (persze jó idő volt és száraz aszfalt), mikor ilyet csinált, csak én lepődtem meg egy csöppet - én csak a lendület nem akartam elpazarolni

Apropó tapadás. Ez a francos Heidenau K73 tapad, esőben is jó, de a hátsó kopik mint a hétszentség, 10 ezer után cserés lesz... nem ezt szoktam meg a Z6-okkal...

-
alvaro
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Munkahelyemnél tesznek a dúvadak rendszeresen kárt a motorokban, odáig fajult, hogy már betoncözimbákkal kerítik el a motoros parkolók egy részét.
Én meg mindig máshova állok, ahol minimális autóforgalom van, inkább biciklisek, de azok nem szokták a motorokat fellökdösni... -
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Én ugyan nem RR-rel, hanem egy nem éppen hasalós F650-nel járkáltam időnként Budapesten, és nekem se volt semmi bajom, miután megszoktam egy kicsit (az más kérdés, hogy amikor egy hete se volt motorom, nagyon durván kikészített).
Ez az egy hengert is meg kell pörgetni 2500 tájékára, fokozattól függően, hogy csináljon valamit. Ezen ugyan nincs lánc, amit rángasson, nem is tudom, mit csinálna vele, de gyanítom, hogy pont azt tenné. Alapjáraton meg nem megy és kész. Ennek ellenére semmi problémát nem a városban (se).GV250-nel ugyanígy elvoltam bent (250 V2), ráadásul az finomabb is, sőt, menne alapjáraton is, ha épp azt akarnám. Nem szoktam egyébként, megszoktam Teresán, hogy olyan fordulatnál már rég kuplung benyomva. Ezt pedig simán fel lehet váltani ötödikbe még mielőtt elérném az 50-et, avagy kettesben ráhúzni, ha hirtelen kell beugrani valahova, nagyon szépen gyorsul úgy. De igazából ez ritkán kell, általában a 250-est is alacsony fordulaton váltom.
-
alvaro
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Amikor a Nagyvas mellett laktunk, fehér Valvoline-t vettem, most, hogy már messze nem ott, színtelen MOL sprayt használunk (a fehérvári 8-as kivezető melletti MOL boltból). Mindkettő OK, a fehér előnye, hogy jobban látszik, mit fújtam már be - csak azt most legközelebb asszem Tatabányán tudok (de lehet, hogy ott se az van), marha drágán.
-
alvaro
senior tag
Csákvár-Környét, illetve (zámolyi körforgó)-Gánt-Környét még inkább ajánlom, az is erdőben vezet, az aszfalt kiváló, egyetlen hibájának azt tudom felróni, hogy itt viszont nagyon enyhék a kanyarok, igazán akkor lenne élvezetes, ha gyorshajtva tolnám végig. Egy élesebb kanyar van csak Gánttól északra, arra meg kitették az 50-es táblát
Hiába, van tábla, amit nem lehet betartani...
A táj pedig itt is szép.Fehérvárt pedig valóban meg lehet kerülni díjmentesen minden oldalról, itt az M7-esre is csak nehézgépjárműveknek kell matrica. Szóval a 7-es (+62-es, 63-as) és a 7-es között nyugodtan mehetsz délen is.
-
alvaro
senior tag
Jobbulást! A vállak asszem szeretik megkapni a magukét a "veszélyes eszközök"által... én azelőtt biciklivel esve vágtam oda a bal vállamat, másnap már alig bírtam hátizsákot venni, és alváshoz se bírtam normálisan elhelyezni a karomat - aztán mire úgy 2 hónap múlva már kezdett egészen rendbejönni, akkor törtem el ugyanazon az oldalon a kulcscsontomat, ezúttal motorral. A törés egyébként hamarabb rendbejött, mint a zúzódás előtte...
Kicsit pontosítok az útviszonyokon - Igazából Zirc és Bakonybél között bárhol lehet ronda dolgokra számítani, néhány kanyarban hatalmas taréjba gyűlik az aszfalt a sáv közepén
Egy helyen (azt hiszem Pénzesgyőr környékén) pedig egy szép, meredek, szalagkorlátos kanyarban ordenáré sok kavics borította az út. Ami ütős volt még nagyon, az Szápárnál visszafele, a Bodajk fele tartó sávban, egy lejtő alján, akkora hupli az úton, hogy az igazán keményet ütött 
Viszont Bakonybél és Bakonykoppány között mesés az út, a minősége is OK, végig az erdőben, szuper kanyarokkal... semmi meredek, semmi visszafordító, de laza tempóban is nagyon élvezetes.
-
alvaro
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Bár én sose csinálok ehhez távolról hasonlót se, azért fél perc tiltáson pörgetéstől eldobni a kanalat szerintem olyan, mint mikor a (nemtommelyik) videokártyák halomra döglöttek a starcrafttól. Simán tervezési / minőségbiztosítási hiba. Egy motornak ott kéne tiltani, ahol még nem döglik bele egyhamar a forgásba, ismét szerintem.
-
alvaro
senior tag
Nekem nagynéha lenne jó, azért előfordul, hogy valami történés kiveri a fejemből az aktuális fokozat, mikor már mondjuk egy perce gurulok lelőtt motorral. Persze egy fordulatszám-sebesség viszonyból következtető kijelző ilyenkor olyan, mint Fogarasi Árpád bunkere: az ellen nem véd

-
alvaro
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nemtom, ilyen kék-sárga bizbaszt szerzek, ha lesz ma időm Fehérváron... meg az elsősegélycsomagot is le kéne már cserélni, kirámoltam belőle már majdnem mindent. Kár, hogy az egy alapvetően fölösleges dolog, alig emlékszem bármire, amiből vizsgáztam... ráadásul úgy steril, ahogyan én tinisztár, az ülés alatti rekesz folyton megtelik sáros vízzel, már a szerszámokat is kirámoltam onnan, mert csak eszi őket a rozsda - pedig azok még hasznosak is... kukásmellényt be se merem rakni oda, ha véletlenül föl kéne venni,az is csak piszokszínű lenne

Izzók vannak nálam, egyszer cseréltem is menet közben tompítottat, közben pedig rámsötétedett, tehát indokolt volt. A refi külön izzó a CS-en, de jobb a békesség.
-
alvaro
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Itt rég nem a környezetszennyezésről van szó, az persze valós probléma, de igazából senki nem törődik vele. Nagyon jó falszöveg viszont megmagyarázni az elkerülhetetlent. Egész egyszerűen muszáj kiszállni az olajalapú dolgokból, mert áramot lehet bármiből előállítani, benzint (bár nem lehetetlen, de) jóval macerásabb.
Most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, hogy a stratégiai tartalékokból kellett piacra dobni, hogy elkerüljék az aktuális árrobbanást, ez persze csak pár hétre vagy hónapra juttatja lélegzethez a világgazdaságot, aztán jöhet az újabb árhullám... a termelésben többé már nincs fölfele, örüljünk, ha nagyjából tartani tudják a szintet még pár évig, szóval jobb lesz az olyan lázálmokat, mint "gazdasági növekedés" elfelejteni, és hatékonyabb alapokra helyezni mindent, meg skálázni fölfele a megújulókat, mintha egy felhő lódarázs kergetne, különben még nagyobbat szívunk...
-
alvaro
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Mi dettó beöltözünk, szombaton Bajára meg vasárnap Gárdonyba is. Ha meleg van, meleg van.
De mi a fene volt az a dugó a Velencei-tónál a parti úton tegnap délután?
A 7-esen közben egész lehetett haladni, szóval aligha onnan menekültek át. Vagy ha mégis, akkor valamit nagyon benéztek 
-
alvaro
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Estefele? A hőmérséklet miatt úgy tűnt, hogy ilyenkor éjszaka kell motorozni

Tegnap Baján voltunk halászlézni a Hyosokkal, délben értünk oda, addigra már a menetszél se hűtött, reggel visszanéztem az időképen, 38 fokig ment fel a hőmérséklet arrafele. Vissza már sötétben jöttünk, éjfél elmúlt, mire hazaértünk, sokkal jobb idő volt akkor...
-
alvaro
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Mi tegnap délután keveregtünk motorral, és mivel beöltözünk, nem rövidnadrág-trikóban nyomjuk, mint egyesek, borzasztó volt megállni pl. Fehérvárról kifele a lámpáknál...
Zene? Én sose hallgatok motoron, még a 4-esen se; ellenben van, hogy a fejemben szól, mindenféle technikai segédeszköz nélkül. A szélzaj viszont olyan erős, hogy főúttól fölfele muszáj füldugót használnom...
-
alvaro
senior tag
Ez jól hangzik.
A visszatekeréshez: ami használhat, az tényleg az lenne, ha nem csak műszakin néznék (egyébként amikor vittük a GV250-et vizsgáztatni, akkor tavalyelőtt is felírták az óraállást, a másiknál nem tudom, mert ott a szerelőm vitte, kellett rá másik felnit rakni előtte), hanem tényleg megvizsgálná gyakran a rendőr, ha megállítja valahol.
Az más kérdés, hogy engem 3 év alatt (2 motorral több, mint 60000km) összesen egyszer állított ki rendőr, megnézte a papírokat, és jó utat kívánt. Ilyen gyakorisággal jelentős mozgásterem lenne állítgatni az órát.
-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Majd ha tudok konkrétabbat, írom, akár priviben is, legyen az akár időzítés, akár útvonalterv... aztán kitalálod, tetszik-e. Előre figyelmeztetlek azért, hogy lassan megyek, főleg egyenesben (és így nehéz velem kibírni - de tőlem aztán mindenki úgy megy, ahogy akar), és időnként el fogok tévedni (tehát javaslom az előreszaladóknak, hogy ugyanúgy tévedjenek el, ahogy én
), de az benne a poén 
Szóval mi van a horvátokkal? A tavaly beszerzett szlovén térkép másik fejezete horvát, és ott is vannak szimpatikus utak, pl. végig a tengerparton, egyszer azt is meg kéne járni...
-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Mi tuti át fogunk ugrani Bled környékére pár napra, amint shiNIN tudja mozgatni rendesen a kezét és összerakják a motorját is. Tengerpart az nem tuti, hogy lesz belőle, esetleg még átlógunk onnan az olaszokhoz egy kicsit, egy köpés a határ a hegyek között. Időpont egyelőre teljesen bizonytalan. Sátras túrát eleddig még nem csináltam, lehet, hogy egyszerűbb, mint szállást keresgélni, csak nemtom esetleg nem cseszegetnek-e érte

Hrvátokhoz egyébként beengednek személyivel? Még sose voltam ott
-
alvaro
senior tag
válasz
Archer
üzenetére
Ez jópofa, ennyit még meg is ér, ha rendben van.
Az elején akartam venni ilyet (2008-ast, mert akkor 2008 volt
), tetszett, fekete-fehérben. Lebeszéltek róla, így utólag nem bánom, az F650 azért jobban illik a 2 személyes, csomagos, többszáz kilométeres utakhoz, amiket azóta rendszeresen nyomtunk rajta. Egyébként csináltunk olyat 28 lovas 250-essel is, azzal is ment a dolog, de ez a kis CBR se kényelemben nem hozná, se ereje nem lenne ilyesmihez, emelkedőn vagy szembeszélben lehet, hogy nem tudna minket 90-nel elvonszolni szerencsétlen.
Munkába járós motornak (remek üres országutak vannak felénk ilyen célra), egyedül kirándulgatni (ha nem vagy túl nagydarab), persze még mindig simán bevállalnám, akár hosszabb távra is (a megbízhatóságával valószínűleg nincs gond), marha kíváncsi vagyok rá azóta is. Egyszer tuti kipróbálok egyet
-
alvaro
senior tag
Én is nézegettem az időt, hol borult volt, hol esett, végül nem indultunk neki, nem volt nagyon muszáj. 2-3 hete ez volt az első nap, hogy nem ültem motoron.
Eltekintve attól, hogy kerültem hármat a kertben, mert tesztelni kellett a kuplungot (szar a bowden, amit pótlásnak adtak az elszakadt helyett, bezzeg a végleges még sehol
) -
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Vagy 20 évvel előbbre járunk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(éljen az optimizmus
) -
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Haha
Én nyáron mindig szépen leszállok, kesztyű-bukó le, és úgy tankolok, ami F650CS esetén teljesen célszerű az oldalsó betöltőjével.Télen... nos, akkor előfordult, hogy mindent magamon hagytam, sőt, teljes felszerelésben mentem be fizetni, ott szerencsétlenkedtem vastag kesztyűben a kártya előszedésével meg az aláírással, annyira utálom szétbontani meg összerakni a fűtött kesztyűmet... de olyankor sose zavartatta magát egy kutas se, biztos úgy vélték, hogy ha elég hülye vagyok olyan időben motorozni, akkor ahhoz is az vagyok, hogy meglógjak a benyával

-
-
alvaro
senior tag
válasz
csibor
üzenetére
OK. Ha alacsonynak is kell lennie, akkor majdnem hasonló a Hyosung GV250: erősebb, de korlátosba belefér, nem is sokkal nehezebb, és tényleg jól kezelhető kis gép. Tapasztalataink szerint megbízható is, nekünk spontán még abszolút semmi problémát nem okozott (eséskor persze ez is törik, sajna), igaz, csak 26 ezer km van benne, az meg nudli
És enni se eszik sokat.
Ha lehet magasabb, és a hölgyeménynek jobban tetszik az olyan, van ugyanerre a V2-es blokkra épülő naked és sportváltozat is (GT, GTR).Alig használt példányok szerintem simán megvannak egy új keeway árából.
-
alvaro
senior tag
Hallottam rá többeket panaszkodni. Én mondjuk lenyomtam 2 párral 49 ezret, de én finoman megyek, pláne esőben, és összesen egyszer éreztem, hogy víz miatt nem volt stabil. Ellenben előfordult fagyos, vagy fagyközeli időben, taknyos úton, hogy bizonytalan volt.
Ezt a K73 párt viszont még csak száraz fagyban teszteltem, így végső ítélet nem mondok (akkor mondjuk meggyőző volt, és esőben is elégedett vagyok vele).
-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem baj az. Ügyesen felülemelkedett a gyökerein

-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kábé 3.5-nél váltok, 4 ezret 100-nál lát először

-
alvaro
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Injektoros, de úgy tapasztaltam, hogy alacsony fordulatszámnál azért adagol neki (fentebb meg nem tudom, nem próbáltam): ha közben lenyomom a piros gombbal, megváltozik a járása, és kicsit erősödik a motorfék.
-
alvaro
senior tag
Hogy a viharba ne számítana? Az a gyök, amelyik nyéllel indul, aztán jól megmarja a féket a következő pirosnál, eszement pazarlást végez a jó kis mozgási energiájával... ha meg tudod oldani, hogy ne állj meg, az mindig jó. A legjobb persze, ha egyáltalán nem kell fékezned hozzá, de nem feltétlenül időzítik úgy a lámpákat, hogy épeszű sebességgel zavartalanul haladhass. Arra már nem is mondom, mi a megoldás, mert egyesek meglincselnek

-
alvaro
senior tag
Ez is előkerül időnként, a benzin kérdése. Én úgy kezdtem, hogy mindig carrera 95-öt adtam neki az OMV-nél. Aztán szép lassan leszoktam a válogatásról, és nagy különbséget nem tapasztaltam sose. Mondjuk a shellt annyira gyakran még mindig nem veszem igénybe, sajnálom az alkalmazottakat, hogy akciós másfélszeres árú csokit kell tukmálniuk minden betévedőnek, meg le kell húzni a saját alap terméküket a v-powerrel szemben, de hát nem kedveltetik meg magukat a túlzott nyomulással...
Egyébként anno carrera 100-zal futottam a legjobb tankomat (2.38l/100km-es átlaggal), de most hogy megint kipróbáltam, nem sikerült reprodukálni semmi javulást... szóval ott inkább az egyéb körülmények játszhattak.
-
alvaro
senior tag
válasz
ksanyo
üzenetére
Na erre több alternatív válaszom is van:
a.) Simán megvenném a kisebb indexűt, ha tényleg (tapadást egyebet tekintve) ugyanaz a típus, feltéve, hogy nem azért más az indexe, mert mondjuk régebbi évjárat. Aztán lejárnám róla egy év alatt (ráadásul nálam 120-nál nagyobb sebességet talán sose látna, ráadásul mindig alacsony fordulaton gyorsítok), így nem öregedne rám...
b.) Olyat vennék, amire nem kell 3 hetet várni, hanem van abban a pillanatban raktáron. Telefonom is úgy lett új, hogy megdeglett az előző, bementem a bótba, mondtam, hogy adjanak zseblámpásat. Volt egy, amin még háttérképet se lehetett cserélni, meg egy másik, amit elhoztam, és itthon rágugliztam, hogy mi a francot is vettem tulajdonképpen
Viccen kívül, nálam a kiesés nem megengedhető, így ez is szempont.Egyébként nekem most éppen Heidenau van fönt, egy pár K73 supermotogumi, és teljesen elégedett vagyok vele, szerintem hidegben (volt még májusban -1 fok valamelyik reggel) jobb is, mint a Z6 volt. Igaz, hogy 110 helyett csak 120-as első volt ebből a fajtából, de nem érzem, hogy zavaró lenne (csak az aprókavicsok zörögnek a sárvédőn, de arról lehet, hogy a kissé endurós mintázat is tehet.) - a szerelőm szerint a felni alkalmas ehhez a mérethez, és ő csak tudja, ő rakta rá...
-
alvaro
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Mehetsz nyugodtan motorozni, én mindenesetre tavaly asszem 22200-at mentem, idén eddig 7100-nál tartok, főleg országút, de ha dolgom van a városban, akkor dolgom van. Ebből a munkába járásom asszem kb. 700km/hó, aminegy egyharmada falu illetve nyugis városszéli főút, ezeket nem is szoktam városnak venni, mert nem sok zavaró tényező adódik. Meg persze adódnak túra közben is azért. Összességében úgy 5-10% várost adnék neki.
Magam részéről Teresának szerencsére mindig a gumis fele volt alul már vagy 35 ezer km óta, az egyetlen nem nulla sebességű esésem vele tavaly előtt volt asszem, szintén az útra próbáltam visszamenni, tömény kavicson. Na annak az oka, hogy oda kerültem, az egy kedves autós volt, aki úgy vélte, hogy térjek csak ki én az egysávos szutykon (Törökbálinti út a neve...) - meg az, hogy nem voltam ott extra óvatos. Ő természetesen haladt tovább, mintha mi se történt volna. Én kb. 30-cal mentem, Teresának csak egy tükre bánta, amit úgyis folyton vissza kell ragasztani (van már új, csak átalakító is kell hozzá...), nekem meg egy zúzódás a lábamon, mert szerencsésen pont alászorult. Mondjuk a motoron mindent megvédett ezzel

Hogy bírja? Az utóbbi egy évben kopott el rajta épp 3 elég drága lassan kopó alkatrész: szíj (63 ezernél), hozzá való hátsó tárcsa (82 ezernél), egy pár metzeler Z6 (28 ezret bírtak). Ja, meg egy akku is elfogyott februárban, szentségeltem is rajta, nem volt még 2 éves.
-
alvaro
senior tag
-
alvaro
senior tag
Sőt, annyira véres-keményen ne is akarj vele tökön-babon menni szerintem. Nekem ugyan CS van, ami 17" elöl-hátul, terepgumi se való rá, a rugója is ölég kemény, szóval ne szóljak semmit tereppel kapcsolatban

Hogy mennyire "kényelmes" hátul, azt majd shiNIN megmondja, abban szerintem egyformák.Azt mondja, megszokható
több száz km-t lenyomott Ő is hátul, bélés kell a nadrágba, mert marha kemény az ülés is 
Érdekes, elöl semmi baj vele.
-
alvaro
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nekem elég para volt, mikor rájöttem, hogy elkavarodott a postán egy csekkem, és egy hónapja lejárt a következő negyedévi díj határideje. Rohantam is gyorsan be az irodába, de nem volt semmi gáz, adtak másik csekket oszt csók. De úgy kb. másnap postán is megérkezett az utánlövés.
Viszont akkor átálltam éves fizetésre, gondoltam, a januárról csak eszembe fog máskor jutni, ha azt az egy darab csekket elkevernék valahol. Évi négyszer meg tuti nem gondolok rá
-
alvaro
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Általában én is intek korra, nemre, vallási és etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül.
De a kisrobogós/szocis réteget lassan már én is hanyagolni fogom, mert nem igazán gyümölcsöző, csak csápolok, aztán semmi
-
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Ez bármitől elvárható alap lenne szerintem. Csak hát gondolom a Harcosok klubja módszer itt is működik. Mint az első szériás F650GS-eknél, ahol pár darabnál egyszerűen kiszakadt az első villából a kerék. Nem igazán verték nagy dobra.
Mostanában meg minden marhaságért visszahívnak egy csomó gépet. -
alvaro
senior tag
Egyébként is van néhány kifejezetten pofás kisebb motorjuk mostanság. Az új kisCBR-design is bejön (hm, ha a 250-est festették volna narancs-szürkére...), ez is mutat valahogy, a monster-like VTR250 is tetszik, nézegettem mindet élőben, mikor Fehérváron voltam a Motorcenterben kuplungbowdenért.
-
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én az év kevésbé boldog felében elég sokat motorozok (bocs: közlekedek motorral) sötétben, ott különösen előnytelen lenne az ilyen takarás.
-
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Talán nem hiszik el, hogy valóban fizetnének.
Az igazat megvallva én se hiszem, nincs is ilyenem.
Meg 0 önrésszel biztos nem 90k lenne - ha pedig a 90k-ssal csúszol, akkor meg nem kapsz semmit se, teljesen törvényesen, mert az a te önrészed.
Ha pedig nagyobbat esel, mehetsz pereskedni. Köszönöm, nekem ez nem éri meg. -
alvaro
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Csatlakozom, nekem is képes nyüszíteni az első fékem megálláskor. Pont mióta új betétek vannak benne. Mivel alig használom a féket nem zavar. Meg nem is különösen hangos.
Asszem Ferodo van egyébként benne, a "gyári" mint fogalom már teljesen értelmezhetetlen számomra, mióta Kawasaki első felnit kapott Teresa hozzá való tárcsával. Attól függetlenül van még egy régről megmaradt alig használt Brembo első betétpárom, lehet bepróbálom egyszer. De az előző első betétek is 30 ezret bírtak nálam, szóval nem most lesz ez
-
alvaro
senior tag
Cserhátsurány-Szente-Kétbodony-Bánk fele. Iszonyú volt az út, többet nem megyek arra, az biztos. A végén vissza kellett tekerni a bal első indexem csavarját, mert kiugrált a helyéről
A levegőt is kipofozta a gumikból szerintem...A szlovák oldalon tetszettek az utak. Itt volt az első alkalom (lehetne pezsgőt bontani, de csak sör van, nem baj, jó lesz), hogy leért a lábtartóm. Nagyon hülye hangja van. Jellemző módon egy lejtőn behúzott kuplunggal gurulva sikerült a mutatvány
Olyan szimpatikus kis szűk jobbos volt, nagyon úgy néztem, be lehet venni az aktuális sebességemmel. Tényleg be lehetett. -
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Odafele éreztem némi szembeszelet már az út elején is, valószínűleg azért is nem tudtam az arborétum előtti 2km-t végig megtenni kikapcsolt motorral

Szlovákiában is előfordult, aztán ahogy mi keletnek kanyarodtunk, átváltott oldalszélbe. Nógrádban nem emlékszem semmilyenre, de lehet hogy csak nem értem rá figyelni a kátyúk miatt
Visszafele néhol mintha megint lett volna

-
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Mintha azt írta volna, hogy most sikerült neki. De csak véletlenül

-
alvaro
senior tag
válasz
shiNIN
üzenetére
...és ezt úgy, hogy tudtommal a hátsóról szedi az adatokat, az pedig maradt 160/60

Egyébként 110/70 elöl eredetileg.
Annyi turpisság mindenesetre van így benne, hogy elég közel került a gumi felszíne a sárvédőhöz, zörögnek benne a felkapott apró kavicsok.
Amúgy nekem nincs méret-fétisem, csak nem volt a gumiból 110-es, a szerelőm meg biztosított, hogy eléggé passzol a felnihez a 120-as.
-
alvaro
senior tag
válasz
shiNIN
üzenetére
Hát igen, én pl. nagyjából 2 hónapra rövidítettem azt a 2 évet. Nagyon furcsa volt eleinte a megborult súlyeloszlás, de idővel megszoktam. Ha 2 évvel a jogsi után csinálom először, szerintem akkor is meglepődtem volna (bár talán kevésbé, mint így)

De hogy egy 20 éves autós jogsi nem hatotta volna meg az egyensúlyomat, az is biztos
-
alvaro
senior tag
válasz
Emb3rke
üzenetére
Az árról Gyuszkó F650CS-e (2002 vagy 2003 talán, 90 ezer kilométer, ha ez nem riaszt el) jutott eszembe rögtön, 620-ért méri

ER6 az egy tetszetős is dög, de ha sikerülne ilyen árban fogni, szerintem nagyon kéne örülni neki. Vagy, mivel hosszabb vagy, és nem tudom mennyire jön be a formája, mert amúgy jó dolog a Suzuki DL650. Ezt most direkt a magasságod miatt. Az tuti kényelmes, és megbízható is, elég elterjedt is (=jó alkatrészellátás). Meg alighanem azok is drágábbak, mint a tervezett összeg
Ejj, mindegy, majd biztos írnak itt okos dolgokat.Én is "bele a közepébe" kezdtem, nem "lecserélős" motorral, és nem bántam meg (mondjuk kicsit drágábban szálltam be a buliba). Más kérdés, hogy egyesek az egyhengeres 650-est "kinövik", de én már nem leszek magasabb, és remélem nehezebb se

-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Ez így van, bár a régebbi 650-es Hyokról talán több negatívat olvastam, mint azt egészségesnek tartanám. Egyébként ismerünk jó pár tulajt, nem jellemző ám, hogy különösebb gond lenne velük.
Viszont anno a 250-eskről kerestem ilyet, és azokat, úgy tűnik, agyon se lehet verni. Nincs is vele az ég világon semmi baj. Bár az szerintem nem is lenne normális, ha 25 ezer kilométer után problémái lennének.Teresán viszont ki kellett már jó pár dolgot cserélni (kezdve a vízpumpán, hátsó kerékcsapágyon, kuplungtárcsákon az első szervizkor, de kapott szeleplapot meg teleszkópszimmeringet is, később szíjat meg szíjtárcsát, akkut kétszer is (Ciliegia csak egyszer), meg szétverődött az első felnije a kátyúkon, kawasakival pótolva
) így cca 88 ezer kilométeres korára. Meg most készülődik haza a kuplungbowden nálam is. A blokkal meg sose volt semmi.Most a letört fél hátsó lábtartót meg a tükröt hagyhatjuk, az teljesen gyártófüggetlen

-
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
[Biztos tele van érthetetlen dolgokkal, nem baj
Ez egy multikulturális hozzászólás...]Walpurgisnacht auf Burg Oberkapfenberg
Még a Madoka 10-11. része között találtam ki (elvonási tüneteknek hívják az ilyeneket), hogy feltétlenül meg kellene nézni a leobeni Justizanstaltot, amiről a sorozat iskoláját mintázták (mint ahogy az egész világ modernista építészete képviseli magát Mitakiharában), ugyanis mindig borsódzott a hátam tőle, és még közel is van hozzánk (kb. 350km). Az időzítés is eléggé adta magát, mikor mennék máskor, mint Walpurgisnachtkor?
El lehet képzelni az örömömet, amikor fölfedeztem, hogy egy szomszédos kisvárosban, Kapfenbergben egy jó kis Hexenfesttel ünneplik a jeles éjszakát. Azonnal kiviláglott, hogy ezt a kettőt össze kell kötni. Közben meg lehetett ünnepelni a születés- és névnapunkat, meg az 50000. kilométeremet Teresával. Több asszem nem volt.
70, illetve 25 ezres szervizek után, friss új gumikkal vágtunk neki először Magyarországnak (a Bakonyon keresztül, Bakonybél környékén is el kellene tölteni némi időt...), Pápa mellett egy kis eltévedéssel fűszerezve (azért Sárvárra elég könnyen visszataláltunk a 8/84 utak párosán), és a 89-esen lógtunk ki a határon. Nem tudok betelni a Schengeni Egyezménnyel... Ott még főutaztunk egy darabot (múltkorról ismerős volt a hartbergi virágos körforgalom), aztán bevágódtunk a hegyek közé. Egy ügybuzgó osztrák bácsi próbált minket másfele terelni, mondván, hogy "rossz az út" - bah, MAGYAROK vagyunk, NEKÜNK próbálja megmagyarázni, milyen a rossz út?
Aztán kiderült, hogy az a baja, hogy hegyes...
mg: Mondanom se kell, az érve nem győzött meg minket 
Természetesen Walpurgis megmutatta, hogy közeledik, a hegyen végig áztunk. Persze mire legurultunk, el is állt... ezt mondjuk nem bántuk.

Szállást ennyire egyszerűen még nem találtunk. Ott volt a fogadó rögtön a Burghoz fölvezető utacska kezdete előtt, 50 ojróért megszámították a szobát, lepakoltunk, és gyorsan iramodtunk is fölfele, a boszorkányok már gyülekeztek!
Erre la:

Némi hegymászás után lefele nézve ez a kép fogadott minket:

Aztán idővel a vár bejáratát is elértük. Ezt azóta se értem, de nem baj:

Volt még egyéb WTF is ezen a helyen, például egy headcrab(???):

Na és a boszorkányok!

Leültünk enni-inni azért egy idő után. Mígnem...
- Fiatal boszorkány! - kiáltottam fel. Kevésbé bennfenteseknek elmondom, hogy ez egy nagyon gonosz vicc a japánok írásrendszeréből eredeztetve...
Szóval összepakoltam a fotóeszközöket, és a fiatal boszorkány (értsd: mahou shoujo) nyomába eredtem. Végül a külső teraszon találtam meg, ahol sok más hasonlóval a Brocken Spectre nevű játékot űzték a napfénnyel...

De lehet, hogy csak körtáncot akartak lejteni...

Szóval meglett a mahou shoujo:

Nem egyedül:

Egyébként mindenféle mitológia jeles személyiségei képviselték magukat a boszorkányok között.
Itt volt pl. az Alice Kalaposa:
Tim varázsló a Gyalog Galoppból:

Az Orákulum személyesen:

Teresa a Claymore-ból, még egy bónusz pici Claire is járt mellé:

Érdekelne, ezekből mennyi volt szándékos

Volt zene, pirománia, előadás...

És ahogy eljött az éjszaka, még több zene és még több pirománia:

(hohó... MAJDNEM fejjel lefele!)

(...hogy ezek az osztrákok milyen ünneprontók bírnak lenni
)Na és persze a boszorkányok vásárának csúcspontja, igazi Morning Lescue

A másnap elég kalandosan indult. Gyanús volt a Teresán lévő vadiúj (<1000km!) hátsó gumi alakja. Meg a keménysége, illetve annak hiánya... Hajmeresztő 20-30-as tempóban elgurulva a legközelebbi kútig (hazai tapasztalatom, miszerint az ÖMV-nél tartanak kompresszort, itt is bejött) megállapítottuk a defekt tényét és a lyuk helyét. Viszont túl optimista lettem az eltelt 50000km alatt, így se javítókészlet, se spray nem volt nálam. A kutakon se találtunk, így ott álltunk május elsején vasárnap egy osztrák kisvárosban lapos hátsóval. Egy motorral indultunk neki a keresésnek, és kapfenbergi ÖAMTC-nél sikerült beszereznünk egy sprayt. Fantasztikusan bevált, a 10km 50-es tempójú laza gurulás, és némi további kímélés után gond nélkül hazajöttünk.
Így eleinte bátortalanul, aztán már magabiztosabban nekivágtunk a Leobenbe vezető útnak.
Íme az ottani célpont:

Justizanstalt Leoben, avagy Madoka iskolája. Biztos nagyon jó lehet ott tanulni

De legalább nem kilátástalan a helyzetük:

Aztán hazaindultunk. Egyszer még tankoltunk Kapfenbergben (előtte Lovasberényben még induláskor), Teresa 2.96-os, Ciliegia 3.01-es átlagot futott a túra első felén. És ahogy elindultunk, a ragyogó napsütés átváltott esőbe, aztán be is borult az ég (ebben a sorrendben). Hellyel-közzel esőben vágtunk át újra a hegyeken, hogy aztán 1000 méteren elverjen minket a jég, Még egy figyelmeztetés, ha az eddigiekre nem hallgattunk (ja igen, Ciliegiáról is elmaradt egy kipufogóvédő lemez, így aztán sikerült shr nadrágját kiégetnie)... :fear:
De ahogy fölkaptattunk a tetőre, láttuk, hogy ezért érdemes volt:

Visszafele utolértük a zivatart, shr elmondása szerint nagyon rángatta a szél, én elég enyhén éreztem csak (most örülök, hogy tavaly ilyenkor nem Ciliegéiával jártuk meg az alföldi szupercellát, Teresával is majdnem becsűrt a szembejövő kamionok alá...), aztán ideát áztunk egy kiadósat, úgyhogy még megálltunk Vépen egy kicsit száradni meg magunkat is megtankolni (mert nem lehet evésnek nevezni, amit délelőtt csináltunk) a jól bevált Mad Mex étteremnél.
Valamint ezt a ziccert nem lehett kihagyni (a pincér hölgy volt szíves segíteni a képek létrehozásában):

Reméltük, hogy közben elvonul az eső, de persze már a 87-esen utolértük újra. Szerencsére Devecser környékén végképp elfogyott az áldás (viszont helyenként még mindig vörös a 8-as út...), innentől már szárazon gurultunk hazáig. Ámen.
-
alvaro
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Én is néha "túlhordom" az olajat, ha néha úgy jön ki a lépés, csak én nem időben, hanem kilométerben, most 10400-at volt benne (szeptembertől áprilisig), egyszer meg előfordult 10800 is - ahogy sikerül időpont megbeszélni a minden egyéb miatt, pár nap alatt sok minden történhet.
És valóban, engem se dobott le a tanuló ER5-ös Kawa

Amikor meg sikerült lefeküdnöm a GPX400-zal, na ott se a motor volt a hibás, ha csak az ABS hiányát nem tekintjük annak
Magam pedig 650-esen kezdtem, egy hengerrel, nem egy kihegyezett előadásban. Tökéletesen kezelhető, és főleg kiszámítható, pláne az én pörgetést kerülő stílusomban. De egyébként is, ahogy forog, úgy erősödik, nincs benne semmi hirtelen meglepetés. Magától nem fog hülyeséget csinálni, ahhoz én is kellek

Küzdöttem az utóbbi némi hibajelenségekkel, felpislákoló ABS LED, összevissza villogó index (először azt hittem, kiégett valamelyik), aztán alapjárati leállás, egyre nehezebb indulás, időnként gyengélkedés menet közben... Hát basszus, a testcsatlakozó volt lelazulva az akkuról
Meghúztam a csavart, feltöltöttem jól az elgyötört lelkű energiatárolót, most az összes tünetet mintha elfújták volna... máskor rögtön ez fog eszembe jutni, bármi lenne... -
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Teresa is szereplő, csak ő egy modern kori animében

Én nem vagyok annyira elbűvölve a sisaktól, nem tudom más motoron mennyire hangos, de nekem hosszabb távon borzasztó. Neked milyen? Úgy nézem, a Fazernek is hasonló gigantikus plexije van, mint a CS-nek csak kicsit (na jó, nagyon) más a formája

-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Én nem vagyok süket, és van jó kis lövedék alakú plexim, már tartós 90-nél is belefáradok a szél dübörgésébe. Múlt héten egy nyamvadt 500km-es út után (pedig még "pihenőt" is tartottunk közben) úgy éreztem, mintha mosogatólébe nyomkodták volna az agyamat. Hiába, télen nem volt nálam füldugó, lassan mentem és rövideket...
Motorhang a szélhez képest minimális. De szerintem annak is kell lennie. Nagyon szívesen járnék villannyal is. Annak is van hangja, sokkal halkabb, de gonoszabb
-
alvaro
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubuntu Linux
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Felégeti készpénztartalékait a Tesla
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Bétának hívják, de inkább Early Access - Játszható a The Expanse: Osiris Reborn
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert legutóbb kiderült, hogy mégse passzolnak, kellett hozzá faragni átalakítót... a jobbost egyébként elhagytam kb. 5000km-rel ezelőtt Lovasberény és Nadap között, meg se találtam többet 

Hiába, van tábla, amit nem lehet betartani...

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És enni se eszik sokat.