- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung SmartTag2 teszt
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
a hütési teljesitményt részesiteném elönyben2.: Milyen házba kerül?
Jonsbo d32 pro3.: Milyen alaplapra lesz?
Tuf b850m4.: Processzor és videókártya típusa?
amd 9800x3d - Proart 4070s5.: Ramok pontos típusa?
Teamgroup Creators 2x16gb cl306.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
feketében szeretnémKöszönöm
[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok!
Halk hűtöt keresek. A gyári hűtő is kellőképp hűvösen tartja.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
25.000 Ft de nem baj ha használt, és jóval olcsóbb2.: Milyen házba kerül?
factral design nod 2023.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock ab350 gaming itx4.: Processzor és videókártya típusa?
ryzen 2200g/integrált5.: Ramok pontos típusa?
kingston hyperx fury hx426c16fb3/86.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
halk legyen! -
válasz
Avocadoo #100039 üzenetére
Szia,
Ezekből válogatnék, bár meggondolnám az AiO-t is. Utóbbiban ebben a topikban nem tudunk segíteni.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18k
Zalman CNPS14X Duo Black - 21k
Thermalright Phantom Spirit 120 SE - 22k
ID-COOLING Frozn A620 GDL - 25k
Thermalright Peerless Assassin 140 Black (PEERLESS-ASSASSIN-140-BK) - 25k[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Avocadoo
újonc
Sziasztok,
A lenti CPU-hoz keresek, a jelenlegi hűtőnél (Cooler Master Hyper 212 Black Edition) jobb léghűtőt.
Előre is köszönöm.
Max: 25.000 Ft2.: Milyen házba kerül?
Aerocool Aero One Frost3.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock Z790 PG Lightning alaplap4.: Processzor és videókártya típusa?
Intel Core i7-14700KF / RTX 30805.: Ramok pontos típusa?
Corsair Vengeance / CMK32GX5M2B5200C406.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Ne legyen fehér -
válasz
Chapel #100036 üzenetére
Igen, ezek a tornyok is jók lesznek rá.
Ennél az Arcticnál biztosan jobbak lesznek, bármelyiket is veszed. A Burst Assassin bár a legdrágább közülük, de nekem is az van jelenleg és nagyon elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Chapel
addikt
Hahó,
Alábbbiakban kérnék segítséget, a hűtéssel nagy bajom nincs, a venti hangos, nincs baja csak régi...új venti vagy új hűtő? Jelenleg ez van benne csak 3 heat pipe-os verzióval.
15K körül ha elég.
Fractal Desgin 3000, fektetve, nyitott oldal lappal, a földön rezgésgátló alapzaton.
AsRock Z370M PRo4
Intel i79700k,de tervben van i99900k, PC RX 6700XT 12Gb Red Devil
KINGSTON FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/16
Ne legyen semmilyen világítása.[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
válasz
AndrewTdi #100031 üzenetére
Szia,
Részemről:
RAIJINTEK THEMIS II - 8.400
THERMALRIGHT Assassin Spirit 120 PLUS V2 - 11.890
THERMALRIGHT Burst Assassin 120 - 13.190
Ezek felett 15k-ig már nincs értelmes alternatíva, személy szerint ezekből választanék.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Az alábbi paramétereket figyelembe véve szeretnék CPU hűtőt egy irodai gépbe. nyilván a jobb ha minél halkabb az árat figyelembe véve.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
15K körül ha elég.2.: Milyen házba kerül?
Asus Prime AP2013.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS PRIME B760M-A WIFI D44.: Processzor és videókártya típusa?
Intel i5 13400 dedikált VGA nélkül5.: Ramok pontos típusa?
KINGSTON FURY 16GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/166.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
nincs. Ipontól rendelnék mindent,m szóval hogyha ott lenne olyan amit ajánlanátok, az egyszerűbb lenne, de nyilván meg tudom rendelni máshonnan is. -
válasz
kocsoradam #100028 üzenetére
Azzal is jól jártál.
Vizet próbálom kerülni mert ismerősök véleménye alapján napi hosszú változatos használat mellett a levegő hűtés jobban bírja(elvileg) és kisebb a meghibásodás esélye is.
Az "és" utáni résszel talán egyetértek, de az elejével nem igazán. Pontosítva a dolgot: ha munka célokra használod a gépet és hosszú ideig tartó renderelés, vagy egyéb nagy processzorterheléssel járó feladatot végzel, sok szálon és magas kihasználtsággal, akkor a víz jobb teljesítményt fog nyújtani.
Mindegy, a lényeg, hogy majd kipróbálod, hogy milyen eredményeket kapsz, ha kevés lesz a Phantom Spirit, akkor max hűtőt cserélsz.
[ Szerkesztve ]
-
kocsoradam
csendes tag
válasz
Rowon #100027 üzenetére
Egy phantom spiritet vettem végül mert az alaplappal kicsit megugrottak a számításaim ès sosbe kellett egy hűtés. Tesztek alapján teszi ez is a dolgát. Visziszont majd ha gond adódna a jövőben cserélem. Vizet próbálom kerülni mert ismerősök véleménye alapján napi hosszú változatos használat mellett a levegő hűtés jobban bírja(elvileg) és kisebb a meghibásodás esélye is.
Köszönöm szèpen a segítséget. -
válasz
kocsoradam #100025 üzenetére
Szia,
A 9950X3D-re már lehet, hogy inkább vizet néznék. 9800X3D-hez az is jó lehet, amit a kollegina írt, vagy:
ID-COOLING FROZN A620 ARGB White (jelenleg kifogyott a készlet)
Thermalright Peerless Assassin 140 White - 25k
Deepcool AK620 (R-AK620-WHNNMT-G-1) - 26k
Thermalright Frost Spirit 140 V3 ARGB White - 28k
Deepcool R-AK620-WHADMN-G - 36k
Legutolsónak eléggé elborult az ára, ennyit azért nem biztos, hogy ér. Ár-érték arányban a Peerless Assassin 140 egy igen jó ajánlat.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Curtain
senior tag
válasz
kocsoradam #100025 üzenetére
Én az itteni ajánlás alapján egy ilyet fogok venni a 7800x3d-hez. Ez menne az igényeidhez (szín, rgb) de várd meg a többiek ajánlását szerintem. Én nem nagyon értek ehhez.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
kocsoradam
csendes tag
Sziasztok! Eddig egy Be Quiet! Dark Rock Pro 2-t használtam amit szerettem. Most viszont új gépet építek így szükséges lett egy új hűtő is. Mivel naponta akár 10 órát is megy a gép és a folyadék hűtéstől tartok kicsit így maradnék a levegő hűtésnél. Egy Dark Rock Elite hűtőt néztem ki viszont a véleményeket olvasva egy olcsóbb hűtő is teljesen ellátja a feladatát (ha nem jobban) Ehhez szeretném kérni egy hozzáértő segítségét ha 2k gamingre használom a procit illetve livestreamelek közben róla mi lene a legcélszerűbb?
20-50k körül. Olcsóbb nyilván jobb lenne de fontos a jó teljesítmény.2.: Milyen házba kerül?
Fractal Design Torrent Compact3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS ROG STRIX B650E-F4.: Processzor és videókártya típusa?
CPU: Ryzen 7 9800x3d később lehet, hogy egy ryzen 9 9950x3d fogja váltani.
GPU: MSI Ventus rtx 5080 oc5.: Ramok pontos típusa?
G.SKILL 64GB Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL30 2d (később lesz még 2)6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Fehér/ezüst illene a legjobban illetve az rgb is feldobná de egy sima feketével is beérem csak tegye a dolgát
Köszönöm szépen a segítséget![ Szerkesztve ]
-
válasz
Curtain #100021 üzenetére
Az új hűtőnél azért szerintem számítani fog hogy több hőelvezető cső van mint a mostanin. Nem?
Számíthat, bár nem csak a mennyiség fontos, hanem a minőség is.Így talán kisebb fordulaton fogja tudni ugyanazt a hőfokot.
Igen, jó a logikád. Ezek a nagyobb testű hűtők már tömegre is nagyobbak.Ez az alul feszelés annyi csak hogy minden magra beállítok mondjuk -20/30 co-t? Annyira nem értek ehhez a részhez és itt lehet hogy off téma is kicsit.
Való igaz és ezért inkább privát üzenetben folytatnám ezt a részt.
-
Curtain
senior tag
válasz
Rowon #100020 üzenetére
Igen állítottam be egyéni venti profilt a cpu-ra és a házventikre is. Az új hűtőnél azért szerintem számítani fog hogy több hőelvezető cső van mint a mostanin. Nem? Így talán kisebb fordulaton fogja tudni ugyanazt a hőfokot. Ez az alul feszelés annyi csak hogy minden magra beállítok mondjuk -20/30 co-t? Annyira nem értek ehhez a részhez és itt lehet hogy off téma is kicsit.
-
válasz
Curtain #100019 üzenetére
A ventilátor fordulatszámán próbáltál-e változtatni? UEFI-ben vagy Windows alatt van a FanControl is. Lehet, hogy 40-50%-os max fordulat elég annak a ventilátornak. Ha rövid időre felugrik 80 fokra az még annyira szerintem nem baj.
Egyenlőre még nem mertem piszkálni, amíg nincs nagy szükség rá addig hagyom inkább.
Nekem az 5600x-en rajta van a -30 CO. Alig melegszik, halkabb a hűtő és a proci várható élettartama is csak növekszik. Nem akarlak rábeszélni, de azért megfontolni lehet, hogy érdemes lenne, mert akkor talán hűtőt sem kell cserélni.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Curtain
senior tag
válasz
Rowon #100018 üzenetére
Egyenlőre még nem mertem piszkálni, amíg nincs nagy szükség rá addig hagyom inkább. A mostani hűtővel játékok alatt megáll 60fok környékén, egyedül shader betöltésekor ugrik fel 80fok körülre de akkor már üvölt a venti. Ez nyáron csak rosszabb lesz (hang) , ezért is fogok cserélni. Ha az új hűtő tudja tartani ezeket a hőfokokat csak halkabban az már tökéletes lenne nekem.
-
válasz
Curtain #100017 üzenetére
Szívesen!
lehet felesleges is lenne erre a procira.
Inkább tutira felesleges lenne rá. A 7800X3D elég jól hűthető, még a CO-t is le lehet nála vinni -50 alá. Utóbbit egyébként próbáltad-e? Valakinél megy a -60 is.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Curtain
senior tag
válasz
jimpo #100014 üzenetére
Nincs ezzel a házzal semmi baj hűtésileg azért mert régi. (ez nem olyan mint a cpu/vga hogy elavul. Vízhűtésnek nincs helye de az amúgy is overkill lenne ehhez a konfighoz). Elöl 2, hátul 1, felül 1 120-as venti van benne jelenleg. És még lehetne belepakolni mert van hely hozzá. Egyetlen oka van hogy valószínűleg cserélni fogom az pedig hogy kívül már kicsit leharcolt szegény.
-
válasz
Curtain #100013 üzenetére
Szia,
Endorfy Fortis 5, Id Cooling Se-226xt, Id Cooling Frozn A610. Szerintetek melyik lenne a legjobb?
Ezekből a Fortis 5-öt, vagy az A610-et ajánlom. A Fortis 5 nagyon jó hűtő, sokan dícsérik, nekem is volt. Az A610 annyiból jobb a 226-XT-nél, hogy ennek már folyadékcsapágyas a ventilátora és a dizájnja is szebb. Tehát ezek közül vagy a Fortis 5-öt vagy az A610-et választanám.
További lényegi előrelépés már csak egy ikertornyos hűtő lehetne:
Thermalright Phantom Spirit 120 SE - 22kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
jimpo
senior tag
válasz
Curtain #100013 üzenetére
Szerintem előbb házcsere. Aztán, ha még mindig elég magasnak találod a hőfokokat akkor CPU hűtő.
Jelenleg nagyobb bordával sem lesz jobb a helyzet, ha a házad nem szellőzik át....A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy id cooling se 214xt van a procimom, elég jól elboldogul de nyáron szerintem ez már kevés lesz. Ezért is szeretném lecserélni. Átolvasgatva az itteni ajánlásokat ezek közül gondoltam valamelyiket: Endorfy Fortis 5, Id Cooling Se-226xt, Id Cooling Frozn A610. Szerintetek melyik lenne a legjobb? Vagy az adott ársávban van ezeknél jobb választás? Előre is köszönöm a segítséget!
20k körül.2.: Milyen házba kerül?
Egy régi Zalman z3 plus. (jövőben cserélem hasonló méretűre)3.: Milyen alaplapra lesz?
Asus tuf gaming b650m-plus4.: Processzor és videókártya típusa?
7800x3d, 7800xt5.: Ramok pontos típusa?
Kingston Fury Beast6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Nincsenek különösebb igények"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
válasz
modecom1994 #100011 üzenetére
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 23kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
modecom1994 #100009 üzenetére
Szia,
Az RGB ram látszódjon-e vagy rálóghat a hűtő első ventilátora?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
modecom1994
tag
Hali
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20-30e
2.: Milyen házba kerül? Phanteks P200A
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI MPG B650-I EDGE WIFI
4.: Processzor és videókártya típusa? 7800X3D 7900XTX
5.: Ramok pontos típusa? 32GB (2x 16GB) Corsair Vengeance RGB DDR5-6000 DIMM CL30 Dual Kit
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) Nem
KöszönömLenovo Legion Pro 7 16IRX8H 16" WQXGA 240Hz Gaming laptop, Intel® Core™ i9-13900HX, 64GB, 1,5TB SSD, Nvidia GeForce RTX 4080 12GB GDDR6, Lg oled c2 55” Playstation 5 Slim, Iphone 14 Pro max
-
válasz
cenTURIONRX #100005 üzenetére
60-70 fok között még teljesen jó vagy, az UEFI -ben korlátozd le a ventilátor teljesítményét 40%-os fordulat környékére. Annyi is elég lesz neki.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
cenTURIONRX #100003 üzenetére
Ha AM5-re is legyen alkalmas, akkor én vennék egy Peerless Assassint. [link] Kicsivel többe kerül, de biztosan tartós lesz és elég bitang hűtő.
-
cenTURIONRX
újonc
válasz
Rowon #100002 üzenetére
Fogalmam sincs mi okozza, egyébként régebben már volt 5600X konfigom (a mostani már nem main gép, csak hobbibol rakam össze ezt), és az se melegedett egyáltalán, ugyanezzel a hűtővel használtam. Valszeg waffer széléről jutott hozzám ez a darab
. Tulajonkeppen ez a jatek kergeti halálra ezt a processzort csak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
cenTURIONRX #100001 üzenetére
Én sokallom a 80 fokot, főleg úgy, hogy -27 CO is van. Ott valami nem kerek. Nekem egy Burst Assassin van ugyanezen a procin és játék közben 50-60 fok között megáll, de ez mellett max 40%-ot pörög a ventilátor, amivel szinte hangtalan. Ugyanezt tudta tavaly egy Assassin X Refined SE hűtővel is, ami ugyanarra a sémára van legyártva, mint a te Freezer 33-ad. Négy hővezető cső, 120-as venti. Még a házad is jól szellőzik, szóval arra sem lehet ráfogni.
-
válasz
cenTURIONRX #99998 üzenetére
Szia,
AiO-ban nem tudunk segíteni, mint a topik tudnivalójában is leírtam.
Továbbá érdekes lenne az is, hogy milyen processzor van a számítógépben.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
estikornel #99997 üzenetére
Szia,
Az elképzelésed teljesen jó a Burst Assassinnal, akár az is lehet és van belőle ARGB verzió is. Ezek alapján amiket személy szerint ajánlani tudok:
ID-COOLING SE-214-XT ARGB - 9k
Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB - 10k
Thermalright Assassin Spirit 120 EVO ARGB - 11k
ID-COOLING FROZN A400 ARGB PWM - 13k
ID-COOLING SE-224-XTS ARGB Black - 13k
Thermalright Burst Assassin 120 ARGB - 13kEzek mind ARGB-sek. Natúr fekete vagy nem festett bordával:
ID-COOLING SE-224-XTS Black (SE-224-XTS-BK) - 11k
Thermalright Burst Assassin 120 - 12k
ID-COOLING FROZN A410 Black - 13k
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 13k
Thermalright Assassin Spirit 120 EVO DARK - 13kBármelyiket veheted.
[ Szerkesztve ]
-
cenTURIONRX
újonc
Sziasztok.
Szeretnék venni egy AIO-t a gépembe. Most egy Freezer 33 van,de PUBG 100-ra hajtja a procit, így nagyon melegszik (80fok). A probléma hogy a ventik nagyon hangosak lesznek ez által, silent profillal is.
AIO-val úgy gondolnám hogyha a hőmérséklet minimálisan is, de a hang az nagyon javulhatna. Sajnos engem rendkívűl zavar egy bizonyos pont felett, ha zajos a gép. Az AIO fanjait tervezem lecserélni P12-re. A kinézett darab pedig ez lenne: ID-COOLING X FROSTFLOW X 240
A pumpája nem cserélhető/szétszedhető, így tőletek kérdezem, ez kb mennyire hangos, vagy ilyen ársávban milyen lég vagy vízhűtés ajánlott??1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
15k max.2.: Milyen házba kerül?
Deepcool CH370 Black3.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock B550M pro44.: Processzor és videókártya típusa?
sapphire rx 68005.: Ramok pontos típusa?
Kingston Fury 16GB 2X86.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Halk, AM5 lehetőség -
estikornel
tag
Sziasztok!
Gyári amd wraith hűtő helyére keresek valami korrekt hűtést. Oveclock nem lesz. Az alaplapom viszonylag nagy darab vrm hűtésére jó lenne ha elférne, a házba úgy tudom elég magas toronyhűtő is belefér.
Thermalrightokat néztem (Burst Assassin), meg igazából az összefoglaló rám vonatkozó részét de sajnos nem sikerült dönteni.
10-15 ezer körül, használt is mehet2.: Milyen házba kerül?
NZXT S3403.: Milyen alaplapra lesz?
Asus ROG B450 F Gaming II4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 5 5600X
Asus ROG 1060 6G5.: Ramok pontos típusa?
Egyelőre Crucial ballistix 2x8GB BL2K8G30C15U4B
Hamarosan egy Corsair LPX 2x16GB 3600 CL16 vagy más low profilos ram6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Lehetőleg fekete vagy sima natúr alumínium.
RGB jöhet, de nem létfontosságú. Ha van RGB verziója a hűtőnek és eldönthetem kell-e kicsit többért akkor az jó lenne. -
-
válasz
Hellboy2387 #99994 üzenetére
A D14 már egy igencsak elavult konstrukció, ha Noctua kell, akkor nézz használtan D15-öt.
Az NZXT hűtő 10k-ért jó vétel és a procidra is elég lesz.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Szia.
A design miatt linkeltem a hűtőt. Itt ph-n kapható 10k-ért
Felfogatás ahogy néztem 4k körül mennek.
A kinézet miatt is jobban illene amit linkeltem, árban ahogy nézem jó csak az a kérdés elég-e a procinak. Ha kevés neki akkor a d14-hez veszek keret kb. 5k csomagküldéssel.
A d14-nek elég kelle lennie 2 ventivel?Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
válasz
Hellboy2387 #99991 üzenetére
Szia,
Keretet nem írtál, hogy mennyiért szeretnél ajánlást kérni? Az általad linkelt hűtő 21k forintba kerül, abba pedig még igen sok dolog belefér, például:
Thermalright Burst Assassin 120 ~ 13k
ID-COOLING FROZN A610 Black - 16k
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18kEzek teljesítményre állítom, hogy többet tudnak, de ha a dizájn az elsődleges, akkor felőlem az is mehet, de jelentősen túl van árazva. Máskülönben ez szerint lenne érdemes ajánlást kérni, mert így csak a találgatás megy:
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Hellboy2387 #99991 üzenetére
Ryzen procira Heat Pipe Direct touch a legjobb, amit tehetsz, ezt tapasztalatból mondom, szóval jó választás lehet.
De olcsóbban hasonlóan jó teljesítményt kapsz ettől a toronytól: [link][ Szerkesztve ]
That's got to be the best Skylake I've ever seen ️︎╰┈ > i9-9900k️╰┈>
-
Sziasztok,
Kinéztem magamnak ezt a [link] hűtést!
msi gaming titanium x370
5600x
corsair lp 16gb ram
rtx 3080 pali gamrock
phanteks p600-as házban van az egész.
vízről váltanék vissza, mivel elég sokat fogok melózni rajta nincs időm szórakozni a víz szerelgetésével.
A válaszokat előre is köszönöm.
A másik opció egy noctua d14 viszont nincs hozzá még am4 lefogató kittem.[ Szerkesztve ]
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
Hali.Kösz.Az az igazság,azért irtam 50k keretet mert ha 30-40-50k árba is van olyan ami jó,nekem az megfelel.2 ventis kiesik,azt tudom.BE QUIET! CPU COOLER - PURE ROCK 2 BLACK ,DEEPCOOL AK400 DIGITAL CPU COOLER,ID-COOLING FROZN A400 ARGB,ZALMAN CNPS13X én ezeket néztem ki elöször,csak sajnos sehol egy teszt vagy értékelés hogy mégis milyen is ez a pár hűtő.A vizhűtéstől valahogy f*sok
A Scythe Mugen 6 ahogy néztem elég sűrű bordázatú. -
Kacorkoma
csendes tag
Akkor marad a Thermalright Burst Assassin 120 ~ 13k.
Köszönöm a válaszaitokat. -
válasz
Kacorkoma #99985 üzenetére
A helyzet az, hogy magasak a ramok és semmi adatom nincs a házról, csak, hogy 200 mm széles. Ebbe szerintem akármit nem lehet rakni. Nem olyan forrófejű azért az 5700x, én nem féltem.
Talán egy Peerless Assassin 120 is belefér, de itt igazából nem merek biztosat mondani.
-
jimpo
senior tag
válasz
Kacorkoma #99985 üzenetére
Szükség lehet lenne rá, bár attól is függ milyen és mekkora folyamatos terhelést kap a processzor.
Nagyon nem mindegy hogy rövidebb és vagy alacsony terhelés (játék), esetleg rendelés folyamatos videó konvertálás...Egyébként amennyiben bele is fér, a nagyobbakkal sem lenne hűvösebb abban a házban.
A gyenge át-szellőzés miatt, terheléskor egyre csak melegszik minden a házban. A levegő csere nagyon fontos lenne.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
válasz
Kacorkoma #99983 üzenetére
Szia,
Azt megjegyzem, hogy a ház nem valami jól szellőzik, sőt... Az 5700x-nek kelleni fog a -30 CO, ha egyáltalán stabil vele.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Kacorkoma
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni a megfelelő cpu hűtő megtalálásához.
Amennyi szükséges, észszerű határok között.2.: Milyen házba kerül?
Gigabyte Poseidon 3103.: Milyen alaplapra lesz?
Asus Prime x470-Pro4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 7 5700X
VGA: AMD Radeon Pro W7500 8 GB5.: Ramok pontos típusa?
G.SKILL 32GB Trident Z Neo DDR4 3200MHz CL16 KIT (F4-3200C16D-32GTZN)6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Egy kellően hatékony, de nagyon halk cpu hűtőt keresek.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Massmurderer #99981 üzenetére
Szia,
Szóval ne legyen nagy, ne legyen széles és hűtsön is. Erre egy single tower hűtőt tudnék így elsőnek ajánlani. Például:
Scythe Mugen 6 - 24k
Ennél drágábbat egy 7700x-re nem vennék.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Hali.Segitség kellene a megfelelő cpu hűtő megtalálásához
Max 50ezer FT2.: Milyen házba kerül?
Zalman N4 REV1. Max 163mm magas lehet a hűtő3.: Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE AM5 B850 EAGLE WIFI6E4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 7 7700x Vga nvidia RTX 4060-40705.: Ramok pontos típusa?
Kingston Fury Beast Black 2x32GB 5200Mhz CL 406.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Minél hűvösebb legyen a prociSúly se legyen 1kg felett,ne legyen széles se
-
A borda jó, valószínűleg a ventilátorok is, egyetlen okból nem szoktam ajánlani, mégpedig kevés rá a felhasználói visszajelzés. Teszt sincs igazán sok Jonsbo hűtőkről.
Ha tetszik, akkor érdemes lehet megvenni azt is.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Szia,
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
lsc
nagyúr
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni:
15-20 ezer Ft2.: Milyen házba kerül?
Jonsbo D31 (elvileg 168 mm a hűtőmagasság/.3.: Milyen alaplapra lesz?
Asus TG B55M-E m-ATX4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 7 5700 X3D ,6700 10 Gb, 6700 Xt5.: Ramok pontos típusa?
G-SKILL Aegis 2x16Gb 3200 ddr46.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
DBtomi
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni:
15-35 ezer Ft2.: Milyen házba kerül?
Zalman Z9 NEO3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI B250M mortar4.: Processzor és videókártya típusa?
Intel i7 7700, videókártya Gigabyte GTX1060 wf2oc 6GB (5060/5070 csere esélyes lehet a későbbiekben)5.: Ramok pontos típusa?
Kingston HyperX fury 2, 2*8GB ddr46.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Kis méret és könnyű szerelhetőség (életem első hűtőjét cserélném).
Ami még fontos szempont, hogy viszonylag halk legyen.Köszönöm.
-
válasz
mafxlame #99969 üzenetére
Így ebben a formában nem, bár, ha megy az angol vagy a német, akkor érdemes lehet az Alpenföhn supportjának írni egy levelet, hátha tudnak kicsi pénzért szerelőkészletet küldeni hozzá.
-
válasz
mafxlame #99967 üzenetére
Szia,
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 23kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
mafxlame #99965 üzenetére
-
mafxlame
csendes tag
Sziasztok, most készülök megújítani kb 12 éves rendszeremet és a kérdésem az volna, hogy az lga1155-ös, i7 3700k processzoron levő Alpenfohn K2 hűtő rátehető e esetleg, az 1700-as i5 14600kf-re. Probáltam rákeresni de nem volt sok időm és eddig nem találtam egyertelmű választ erre. Illetve ha mondjuk rámegy technikailag, érdemes rátenni, elég rá, vagy azért a mai hűtők között már vannak lényegesen jobbak? Esetleg ajánlanátok olyan 20-30e környékén? Köszönöm!!
-
válasz
kory24 #99963 üzenetére
Szia,
A ház sem a legszellősebb darab.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
kory24
őstag
Sziasztok!
i5 12600KF procim van, Be Quiet Pure Rock 2 hűtő van rajta, amit kevésnek érzek. Szeretnék rá vmi hatékonyabbat.
20-25k
Cooler Master MasterBox K501L RGB
MSI Pro B760-P Wifi DDR4
i5 12600KF és RX 6800
Kingston fury 32 Beast DDR4
Hatékony legyen, könnyű szerelhetőség.Köszi
-
válasz
Moonline. #99960 üzenetére
Szia,
A T120 egy túlárazott, alap felszereltségű hűtő. Kb. ezzel van egy szinten: [link] Utóbbi szinte a T120 feléért megy és ugyanazt tudja.Ne legyen batár, szeretem a szellős házat.
Akkor a házat is szellősre kell kialakítani megfelelő mennyiségű ventilátorral. Részemről az ajánlások:
Deepcool AK400 (R-AK400-WHNNMN-G-1) - 12k
ID-COOLING SE-226-XT ARGB SNOW - 16k
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Moonline.
aktív tag
Üdv!
5700X3D-t közbeszereznék, procis topikból irányítottak ide, azt mondják kevés már neki a gyári Wraith
15-20k2.: Milyen házba kerül?
https://www.coolermaster.com/en-global/products/masterbox-5-white/3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte AB350-Gaming 34.: Processzor és videókártya típusa?
5700X3D és Intel Arc B5805.: Ramok pontos típusa?
https://www.kingston.com/datasheets/HX432C16PB3K2_16.pdf6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Ne legyen batár, szeretem a szellős házat.
RGB-s bohóckodás sem kell. NZXT T120-et néztem, az jó lehet neki?
Vagy arra hasonlító egyéb alternatív ötletek?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
szabcsi73 #99957 üzenetére
Szia,
Nézd meg kérlek ezt a videót, hogy rendben próbálod-e felszerelni?
https://www.youtube.com/watch?v=kT6yFBHH_qY
Ha továbbiakban is szükséged lenne segítségre, akkor kérlek azt ide írd:
CPU léghűtés kibeszélő
Ezt a topikot is figyelem.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
szabcsi73
csendes tag
Szia!
A Fortis 5 lett a döntés végül.
Na, ma jutottam oda, hogy be is szerelem. Nem fért el oldalirányban a keret, amire rögzítenem kéne. Leginkább ettől a 6 kis doboztól (lsd kép, ha sikerül feltölteni), és a leírás alapján az a "4+2 Digital Power Design IR Digital PWM Provider for High Performance Power IC solution". Így nem illeszkedne a CPU-ra, mert ferde maradna, igaz, nem eröltettem, de szemre sem volt egy szintben az alaplappal a
Mit rontottam el? Valakinek van valami tippje, mit tehetek?
Nagyon köszönöm. -
válasz
braunz #99953 üzenetére
Egy hűtő felszerelése nem komoly feladat, ha ennyire nem megy, akkor vidd szervízbe, vagy kérj meg valakit.
-
válasz
kedvesgabor #99951 üzenetére
Szia,
Sajnos nem tudom megmondani, de igazából tudásra nem szabadna nagy különbségnek lenni közöttük. A Peerless Assassin egy nagyon népszerű hűtő, azt hiszem fogalmazhatok úgy, hogy az egész Földgolyón, mert az USA-béli hardvertesztelő közösségek is áradoznak róla. Ha azt veszed, akkor nem tartom valószínűnek, hogy csalódnál benne. A három közül én is azt venném, mert nekem pozitív élményeim vannak a Thermalright hűtőkkel kapcsolatban, jelenleg is azt használok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
braunz #99949 üzenetére
Szia,
A low profile hűtő miért elvárás, amikor belefér a torony is? Ekkora férőhelyű házba én nem ajánlok low profilet, mert nem látom értelmét, akkor hagyd rajta a gyári hűtőt és költeni sem kell rá.
10k alatt:
ID-COOLING SE-214-XT ARGB - 9k10k felett:
Thermalright Burst Assassin 120 - 12kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
braunz
tag
Sziasztok! Az alábbi konfighoz és processzorhoz szeretnék egy baráti árú és nagyon könnyen felszerelhető,lehetéleg,low profile hűtőt, eddig gyárit haszáltam egy ryzen 5 -2600 -hoz, A ryzen 7 hez esetleg elmenne a gyári amd?
max 15 ezer körül de nem baj ha 10 alatt van.
Zalmann Z1 neo
Asus rog strix B450f gaming
Ryzen 7 5700x és Asus RTX 4060 8gb.
Hyperx fury 4x 8gb ddr4
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) ---
Előre is köszi a segítséget! -
Személyes véleményeket/tapasztalatokat legyetek szívesek inkább itt folytatni: CPU léghűtés kibeszélő
[ Szerkesztve ]
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #99945 üzenetére
nekem is peerless assasin van, i5 12400 on, de nekem az 50 fokot nem éri el, mondjuk van 4 venti a gépbe, ott jól jár a levegő is
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
válasz
Sgt. Chris #99945 üzenetére
Szuper, akkor a hűtő végülis jól működik.
Nem ártana megtakarítani azt a gépet, meg az FSP Hyper is csereérett már.[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Na beépítésre került az Assassin, épp elfért... a házban mindenképp, de a RAM-ok tetejére felfekszik, konrétan, ha csak 1 mm el magasabb a RAM, akkor már nem tudom lehuzatni a foglalatra a hűtőt. Mindenesetre a működése közel hangtalan, a CPU tesztelés alatt 73-77fok max, általában ennél jóval kevesebb persze... [kép]
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 7 5800x, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
válasz
kedvesgabor #99943 üzenetére
Szia,
A ház elég idejétmúlt konstrukció, azt is lehet, hogy érdemes cserélni. Feltételezem munkacélokra és renderelésre lesz használva a processzor (másra nem igen alkalmas), így vagy AiO-t tanácsolnék hozzá, vagy egy komolyabb, ikertornyos léghűtést.
Részemről:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 19k
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 23k
Deepcool AK620 (R-AK620-BKNNMT-G) - 29k[ Szerkesztve ]
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
30.0002.: Milyen házba kerül?
Cooler Master N3003.: Milyen alaplapra lesz?
MSI MEG Ace X5704.: Processzor és videókártya típusa?
AMD Ryzen 9 5950X, MSI RTX 2070 Ventus5.: Ramok pontos típusa?
Kingston Fury Beast RGB 2x32GB 3600Mhz CL18-as6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
RGB nem érdekel, minnél csendesebb megoldást szeretnék, jelenleg egy EVGA CLC 240 és egy 'régi' Scythe Mugen5B-m is van, az egyik akár elég lehet?Köszönöm!
-
válasz
Gerzsonn05 #99941 üzenetére
Azzal szerintem nem fogsz rosszul járni.
-
válasz
Gerzsonn05 #99938 üzenetére
Szia,
Az A720 egy igen erős hűtő, véleményem szerint biztosan kiszolgálná a 7600x-t, arra nem tartom indokoltnak a 360-as AiO-t, de ez is olyan, hogy ki mit szeretne a gépébe építeni. Ezt neked kell eldönteni, hogy melyiket preferálod. Az A720-szal kapcsolatban még két negatívumot tudnék felsorolni. Az egyik, hogy magasabb fordulatszámon hangosak a ventilátorai, a másik pedig az, hogy mATX alaplapon a 140-es venti és a hozzá tartozó hasonló szélességű borda talán rá fog lógni a videokártya hátlapjára. Jobbik esetben nagyon megközelíti, rosszabbik esetben beleér. Ilyenkor nyilván cserélni kell a hűtőt és beindítani sem szabad a számítógépet. Teszt:
https://www.tomshardware.com/pc-components/cooling/id-cooling-frozn-a720-and-a620-review
Ami szerintem még szóba jöhet és a kisebb borda miatt kényelmesebben el is tud férni a gépházban:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 19k
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 23k
Deepcool AK620 (R-AK620-BKNNMT-G) - 29k[ Szerkesztve ]
-
Gerzsonn05
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, 2 hűtővel szemezek.
Egyáltalán szükségem van ilyenre ehhez a processzorhoz és ha igen melyik a jobb választás.
ID-COOLING FROZN A720 vagy ARCTIC LIQUID FREEZER III 3601.: Mennyit szánsz a hűtőre?
35.0002.: Milyen házba kerül?
Lancool 2073.: Milyen alaplapra lesz?
Asrock b650m hdv m.24.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 5 7600x, Rx7800xt5.: Ramok pontos típusa?
G.skill flare x5 32gb6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
- -
válasz
soldi3r #99932 üzenetére
Thermalright Burst Assassin 120 - 13k
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 17k
Zalman CNPS14X Duo Black ~ 20kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
soldi3r #99930 üzenetére
A Brocken 3 elég lenne ezekre a procikra is. Nincs LGA1700 felerősítő készleted, vagy más az oka a váltásnak?
Szerk.: bár éppenséggel a mATX lappal gyanús, hogy bele fog lógni a VGA-ba.[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
1, Maradjuk 20k kornyeken, a fenti 3 viszonylag belovi az arat.
2, PureBase 500
3, Nem tudom, mATX lesz, talan ASUS PRIME B760M-K D4.
4, Talan 14400, vagy 12600. RTX2060, de az majd 4060-ra lesz cserelve.
5, HyperX KHX3200C16D4
6, nem kell semmi, tegye a dolgat, mint a mostani Brocken 3.E30 (oo=[][]=oo)
-
válasz
soldi3r #99928 üzenetére
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Alaplapot es ezzel egyutt CPU-t es hutot is kell cserelnem.
A vegleges valasztas meg nincs meg, de valoszinuleg 12400/14400 vagy 12600/14600 lesz.
Elobbiekre eleg lenne egy NZXT T120? Utobbiakra pedig Alpenföhn Brocken 4 vagy Noctua NH-U12S redux?E30 (oo=[][]=oo)
-
válasz
M4T4D0R #99925 üzenetére
Mivel a topik címe is mutatja, itt semmilyen vízhűtéssel nem foglalkozunk. A rögzített hozzászólásban is ki van emelve:
-
M4T4D0R
tag
válasz
MaddeNNNN #99924 üzenetére
Igazából az AIOt nagyon kerülöm, mert tudom, hogy ezek nem bírják sokáig. Pár év alatt elhullanak. Vagy a pumpa megadja magát vagy van valami ami meghal.
A léghűtést azért kedveltem mert igazából csak rápattintom a procira és kb a ventilátoron kívül(ami pár ezer ft) semmi baja nem lehet és nagyon sokáig kibírja.Milyen vízhűtést ajánlanátok ha picit tágabb a keret? Illetve mennyivel jobb a hűtése(csupán 2-3 fok vagy drasztikusabb mondjuk akár 10 fok is lehet)?
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
M4T4D0R #99922 üzenetére
Ahogy Rowon írja, arra nem levegő fog kelleni. Hiába veszel drága léghűtőt, egy bizonyos szint alatt nem fog drasztikus javulást mutatni.
30k fölött inkább AIO, egyszerűen a fizikai méretek miatt jóval jobban hűt mint bármelyik azonos árú vagy drágább léghűtés.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
válasz
M4T4D0R #99922 üzenetére
Szia,
Pedig én azt mondom, hogy vegyél rá egy AiO-t, főleg a 9950x-re.Az általad leírtak közül az AK620-at választanám, más alternatíva nem igazán akad, csak 30k felett.
Deepcool ASSASSIN IV (R-ASN4-BKNNMT-G) - 39k
Cooler Master MasterAir M824 Stealth (CM-FAN-MAM-D8PN-318PK-R1) - 40kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
Szeretnék CPU hűtőt vásárolni viszont számomra ez a téma teljes sötétség.
Jó lenne, ha kijönne 30e Ft ból kb.2.: Milyen házba kerül?
be quiet! Pure Base 500DX (BGW37/BGW38)3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI MAG B650 Tomahawk WIFI4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 7 7700x lesz benne, de lehet később rakok bele egy Ryzen 9 9950x utódot is így azt is ki kellene szolgálja.
Radeon RX 7600 XT5.: Ramok pontos típusa?
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Beast Black EXPO
KF560C36BBE2K2-326.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Lehetőleg csendesen tegye a dolgát és kizárólag léghűtésben gondolkodom!
A könnyű szerelhetőség sem hátrány persze de ez annyira nem fontos.Ezek amikben eddig gondolkodtam és kinézetre is tetszene:
be quiet! Dark Rock 5
be quiet! Dark Rock Pro 4
Deepcool AK620Valamelyik jó lehet esetleg?
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Mivel (állítólag) 0 rpm-re leszabályozható benne a ventilátor
Nem minthogyha egy 400 - 600 RPM körül tekerő ventillátor olyan hangos lenne.
Passzívban hirtelen nagyobb terhelésnél, csak úgy hevül majd a szilícium. Persze tudom van aki szereti égetni....A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 17k
Mivel (állítólag) 0 rpm-re leszabályozható benne a ventilátor, így részemről ezt ajánlom.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Isual
veterán
15k2.: Milyen házba kerül?
lsd előző hsz3.: Milyen alaplapra lesz?
lsd előző hsz4.: Processzor és videókártya típusa?
lsd előző hsz5.: Ramok pontos típusa?
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB (2x16GB)6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
lsd előző hsz -
Szia,
Kérlek a topikösszefoglalóban szereplő kérdéssor kitöltésével kérj ajánlatot:1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
-
SkiDev
őstag
Persze, remélem én is, hogy jó lesz.
rasotamas: Átnéztem, 7k körül láttam, de annyiért már nem éri meg a szállítással használtat venni, mert amúgy is veszek SSD-t és annak is kéne szállítást fizetni külön, így meg egyben lejön.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Isual
veterán
Sziasztok!
ASUS Prime AP201 házba, ASUS TUF GAMING B650M-E WIFI alaplaphoz, Ryzen 5 7500F AM5-9s CPUhoz keresek fél-passzív CPU cooler-t, ami asztali felhasználás során teljesen passzívan tud üzemelni.
Jelenleg is ilyenem van, félpasszív VGA és PSU mellé egy be quiet! 14 cm-es házventi mellett és megszoktam a csendet, ezt a vonalat szeretném tovább vinni az új gépben is.
Mit tudtok javasolni?
Köszi a segítséget!
-
-
válasz
SkiDev #99909 üzenetére
Puszta kíváncsiságból, ha beszerelted nekik, akkor vissza tudnál kérlek jelezni, hogy mit tapasztaltál ezzel a hűtővel kapcsolatban? Nem nagyon kapni már újonnan normális toronyhűtőket, amik a régebbi AMD és Intel tokozásokra rámennek, így kíváncsi vagyok rá, hogy mit tud. Én nem vagyok hanyatt esve az LC Powertől, tápegységek terén igen rossz hírneve van neki, éppen ezért érdekelne, hogy ez a hűtő hogyan sikerült. Ránézésre jónak néz ki, normális felerősítő mechanizmusa van, 4 hőcsöves torony, 120-as PWM ventivel, szóval igazából minden alap adott hozzá, hogy normális hűtőnek lehessen nevezni.
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
őstag
Sajnos nem tudok vele mit kezdeni, valamiért nem engedi el a gépnek a kezét.
Egyben vették bő 7 éve valahonnan, nekik megfelel. Én is szívesen vettem volna inkább egy irodai ddr4 brandet, mint toldozgatni egy rég hallott platformot.[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
őstag
Köszönöm, megbeszéltem vele, holnap rendelem.
Mondtam neki, hogy lehet kilóg a házból és nem lehet lezárni, azt mondta nem gond, eddig is nyitva volt.jimpo, rasotamas: Köszönöm a válaszokat! Tavaly(előtt) csináltam neki rajta pasztázást, de akkor is 90 fok felett volt, aztán ott elengedtük ezidáig a projektet. Megkaptam rá a keretet, remélem sikeres beruházás lesz.
-
jimpo
senior tag
válasz
SkiDev #99903 üzenetére
Kapjon a hűtő friss pasztát.
Ha nem sűrűn, sokat megy ugyan mindegy. Esetleg valami hőcsöves, akasztós gyári megoldás...Ennél már csak drágábban lehet megoldani a dolgot.
-
SkiDev
őstag
válasz
vezeralmos2 #99904 üzenetére
Ilyen szinten nem szeretnék hozzányúlni.
Ha már egy hűtővel javulna, az is sokat segítene.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
vezeralmos2
senior tag
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy gépet, amit ráncba kéne szedni a lehető legkisebb összegből, mert havi 1-2x van bekapcsolva.
X4 860K van benne, az alap hűtő süvít, mint a sakál: 90-100 oC-on megy alapjáraton a processzor.
MB: Asus A88XM-E
RAM: 1x khx1866c10d3/8g
GPU: GT 740 1 slotos
Ház: Sima egyszerű fapados kockaház.Van még értelmes, csendes alternatíva? Az összefoglalóban lévő se903XT már nincs árukeresőn.
[ Szerkesztve ]
-
Minden mást ide -> CPU léghűtés kibeszélő[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
- Hibátlan - BE QUIET! Pure Rock univerzális toronyhűtő
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Thermalright IFX 14 Heatpipe Hűtőborda
- Hibátlan - Cooler Master Hyper 212 EVO - Thermaltake UX100 ARGB processzor hűtők
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest