Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
Aktív témák
-
yodamastah
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Valtozo melyik gyarto milyen ruhakat csinal. Nekem 3 borruham van, ebbol 2 Spidi, ezek kicsit dagadtabbakra vannak. Mindketto olyan, hogy vallban szuk, hasban meg lifeg mint allat. A harmadik az Spyke, az egesz patent mindenhol. Probalgatni kell. Ha nem megy akkor meg venni kell egy jo allaoptu hasznalt ruhat olcson (van sok), aztan irany a Cölöp. O szepen frankon rad szabja, de ez sajna nem filleres mualtsag. Cserebe kivalo a minoseg

-
.mf
veterán
válasz
Gergello
üzenetére
Ki tudja... Rajtam a kabát mellszéltében gerincprotektorral jó, de a nadrágjába duplán belefér a combom... s ez még egy kisebb, szűkebb szabású ruha volt. Tehát lehet, hogy még épp beleférnél valamilyen szélesebbe. Aztán ha még fogysz pár kilót, még mozogni is fogsz tudni benne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Menj el és nézd meg valami olyan helyen, ahol van elég választék. Superzone, Shox esetleg. -
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
hat az nem rossz szekér.

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
FOKK YA

-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
huha, az valami bmw lesz.

-
runner 125
nagyúr
Azt hiszem idén elhalasztom a motorvásárlást.
Családdal ótót veszünk, s a kinézett verda számomra megér annyit, h lemondjak idén a két kerékről.

-
Gergello
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Mától levegőt sem veszek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Gergello
üzenetére
Egyrészest nehéz lesz. Tudom mert, tapasztalatból mondom. Én 180cm vagyok és 95kg jelenleg. Én is inkább vettem külön egy dzsekit, alulra meg farmert szoktam venni.
Mondjuk ha normál testalkatom lenne akkor se hiszem hogy egyrészest vettem volna, mert jobban szeretek farmerban motorozni. Viszont így ha perecel az ember, akkor könnyen elkopik a bunda róla
De amúgy ezek az egyrészes ruhák amúgy is ilyen cingár japókra vannak tervezve szerintem. -
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
en majdnem 20 kilot fogytam, nem volt olcso a ruhacsere sem.

-
Gergello
addikt
Van esély rá, hogy túlsúlyos ember 175cm-90kg talál magára bőrruhát vagy ezek mind fitt legényekre vannak szabva? Külön nadrágot és külön kabátot több esélyem lehet venni, mint gyárilag két részeset gondolom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Viszkozitásstabilitásban szép különbségek vannak. Gondolom az árban is ennek arányában.
De az tényleg fura, hogy nincs két egyforma se 40, se 100 fokon -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
jó, de nálam ne jegyezgess meg, hanem mondd azt hogy te fasz, meg akarsz halni? húzzál el sürgősen teló olajat cseréltetni... nálam ez teljesen rendben van igy

-
yodamastah
őstag
A telo olajaknal a jelzett suruseg (pl 10W) sokszor a valosagban egymastol elegge eltero olajat jelent. Itt van errol egy jo cikk, [link] Elegge kaotikus a dolog akarhogy nezem

-
doc
nagyúr
szoktatok hatizsakban notebookot vinni motoron? tudtok esetleg ajanlani valamilyen konkret tipust (marmint hatizsakra, nem szamitogepre
)? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Olyat elképzelhetőnek tartok, hogy nagymelegben, dugóban, alapjáraton ki-kigyullad az olaj nyomás jelző, mert az olajpumpa szűretlen olajat kap szép fémdarabkákkal, ott már nem tud annyit nyomni, ha a csapágyak is kopottak, ott is elmegy egy csomó nyomás. Ilyenkor segít az 50 es olaj.
-
yodamastah
őstag
"De az olajnyomas szerintem a 40el is megmaradna..."
Pontosabban biztos megmarad. Nagyon sok szethullott blokk lenne nagy melegben ha a 40el neha el-elmenne az olajnyomas. Ilyesmit nem sokaig toleral egy blokk, a csapagyazas olaj nelkul nagyon gyorsan szarra megy.
-
yodamastah
őstag
Azert mondd mar meg milyen olaj volt, hogy tudjuk olyant ne vegyen senki

Leghuteses motor volt? 10W40 helyett 10W50 esetleg akkor kellhet ha nyel gazon tolod a ringen 33 fokban. A 10w50 100 fokon surubb (viszkozusabb) mint a 10W40. Azaz durva terhelesen (nyelgaz+ring+33fok) megmarad a szukseges olajfilm. De az olajnyomas szerintem a 40el is megmaradna... -
Topiccsendőr
addikt
Ne mondj már ilyeneket

Az adalékok az pl apigl, hőtűrő illetve teljesítményszintet jelölhetik A viszkozitás az a hideg és melegoldali. Számokban jelölik. Szerinted nincs különbség???
Egyfokozatú olajok is vannak, pl hajtóműolajak. A többfokozatúnál, a számok azt írják le, hogy milyen egyfokozatú olajként viselkedik -19 fokon, meg +100 fokon tehát 100 fokon olyan a viszkozitása az 50 es melegoldali viszkozitással rendelkező többfokozatú olajnak, mint egy egyfokozatú 50 esnek. Ha utánaolvasol megadják a sűrűséget centistokes ban is és bizony hogy van különbség.A sztorihoz mèg hozzátenném, hogy sikerült elesni egy olyan japán motorral, amiben még nem volt dőlésszög érzékelő, ami lekapcsolná a gyújtást. Oldalán feküdve kb 3 másodpercet ment fordulaton úgy, hogy nem tudott olajat szívni az olajpumpa. Hajtókaros lett. Neked nem ment el az olajnyomásod. Max baszakodott a nyomásgombád.
-
Nem tom, ez így volt ahogy mondom. Az tuti, hogy annyira elfolyt az olaj, hogy vagy a nyomás nem volt elég már, vagy a szivattyú nem bírta felkapni. Nem tudom, a lényeg a lényeg, hogy azon a meleg napon elment a nyomás. Aztán most, hogy visszaemlékszem, még egyszer elment hazafele. Asszem repsol volt, vagy valvoline nem tudom. Utána még sok km-en keresztül nem csinált még egyszer ilyet.
Nekem ez a tapasztalatom a 40es olajjal. Inkább rakok bele 50est, ami nem hinném, hogy sűrűbb. Bár nem tom, most 15w50 van benne. Ez tuti sűrűbb, de, hogy a 10w40, meg a 10w50 között lenne valami különbség? Nem hiszem, szerintem az adalékok másak benne. -
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nalam motul 10w50 van benne de mar megvettem a mol 10w40-et kovetkezonek. nekem az boven jo.
-
Topiccsendőr
addikt
Jah emlékszem a 400 as sornégy.
Nem akarok megint hitetlenkedni, de olyan nincs, hogy elmegy az olajnyomásod és nem nyekken meg semmi. Nincs olyan olaj, amelyik lemenne 1,5 bar alá, pláne fordulaton. Ha vizet raknál bele, az se. Akkor szoktak egyre sűrűbb olajat rakni motorokba, amikor egyre nagyobb a nyomásveszteség a csapágyhézagok miatt. Illetve hogy meglegyen az olajnyomás ökölszabály. Nem a nyomás ken ugyanis, hanem az áramlás. Ha te a nyomást felviszed egy 50 es olajjal a nem szétkopott motorodban (ugyanis az 50 est fel nem melegíted soha, csak ha egyfolytában nyelezed, de még akkor se) akkor az nem feltétlenül viszi magával az áramlás növekedését. Sőt. Rosszat végülis nem hinném hogy teszel vele, ezek a mai olajak kennek, de ha gyárilag 40 van előírva, akkor nem lesz racingosabb az 50 től. Ez a melegoldali viszkozitás. Ha hidegoldalit nézzük, akkor viszont nem ugyanúgy hígul a két olaj a melegre, és az már nem annyira mindegy, hogy mikor nyit ki a nyomásszabályzó, mert a nyomás az meglesz, de az áramlás meg egy nulla hideg motornál. -
Integra
titán
semmi baja nem lesz vele, az a fézer nem egy szupersport gép.
60ezer km-t ment nálunk a fézer, ilyen tekintetben makulátlan állapotban cseréltük be a tehénre, egy csepp olajat nem evett soha. nem kell neki más, ne misztifikáljuk ezt túl
mehet bele motul 300v 15w-50 is, csak minek? hidd el, teljesen felesleges. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem, menet közben ment el az olajnyomás.
mod: aztán negyed órát álldogáltam a gép mellett, visszahűlt az olaj, és volt olajnyomás. Hazamentem, lecseréltem, soha többet nem jött elő ilyen jellegű probléma. Azóta csak 50est rakok. 40 a levegő-hőmérsékletet jelenti ugye, amit _beszív_ a motor. Ez 30 fokban (árnyékban) fekete aszfalt felett simán felmegy 40 fölé. Aztán még nem mentél városban. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem már adta fel harcot a 40es olaj nyáron. Inkább rakok 50est.
Szar az amikor a habos olajat nézegeted a blokkban... -
válasz
Daywalker
üzenetére
OTP-s karim van, ez nem dombornyomásos, szóval még ezután is kajtatnom kellene, ahhoz meg most nem sok kedvem van

De doc közbenjárásával már megoldódtak a dolgok.Integra
Dettó ugyanaz

Innen van.
Illetve jó lett volna mondjuk hagyományos átlátszóba, de azt csak máshonnan tudtam volna beszerezni, és egy kisebb vagyon lett volna. Szóval maradt a fekete. -
válasz
runner 125
üzenetére
Plexit igen. Bár ez is 1-3 hét mire megjön, viszont fele illetve harmada az itthoni áraknak.
(itthon ugyanezen plexiket adják a vaterán meg a képes motoron 10-15k-ért)Gumi is akad, haver szólt hogy lenne használt Diablo Corsa (nem kérdeztem hogy sima vagy super) első hátsó 19K
Az oldala elég fos, de odáig én még nem fogom egyhamar dönteni
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! FZS600-ason szeretnék szimeringcsere mellett egyuttal teloolajat is cserélni, az lenne a kérdésem hogy 10-es vagy esetleg a sűrűbb, 20-as olajat ajánlotok bele? Leginkább túrázásra használom, de alkalom adtán pályára is szoktam menni vele. A gyári 10-es, de valaki régebben asszem azt mondta, hogy a 20-assal jobban viselkedik. Kinek mi a véleménye?
-
hallottatok valamit a reggeli csúnya motoros balesetről a megyeri híd budai végénél?
-
Ezek olyan hangok, amiket a gyári dob megfog, sportdob meg nem. No para, ez normális. Rakás benzin kijön a kipuff szelepeknél, aztán mikor-hogy sikerül, vagy elég, vagy nem. Aztán vagy durrog, vagy puffog. Bár gázadásra nem tudom miért csinálja. Mit foglalkozol vele, megy nem?

(#46243) Integra lehet az enyém nehezebb aztán azért nem csúszik. Vagy csak 106 ló keréken. Nem tudom, conti race nem csúszott még meg eddig. Murvás utat leszámítva.
-
Integra
titán
én se megyek közúton anyira veszettül, de azért csúszott már meg az utcai engedélyes hiperszuper rubberem párszor. ahogy pályán is. megfogja az ember nem erről van szó, de csodákban nem hiszek. alapvetően ezért is tendálok az m5 és nem a k3 felé, noha szívem szerint a k3-at venném, mert az m5 nagy valószínűség szerint utcára frankóbb. főleg vizen. már csak a mintázat miatt is. k3-mal azért kaksi feszülés lehet szerintem esőben

jó lenne kipróbálni, de két szett gumi felnivel sajnos nem az én lehetőségem... -
Ja, fingik. Olyankor vigyázni kell, mert a sunyi lapos fingnál gonoszkodni akar a motor.
(#46240) Integra
Közúton nem is fogok eléggé menni. Elég volt egyszer fejre állnom, meg egyszer elcsúzni."technikai különlegességet jelentő, korát messze megelőző, a maga idejében is különösen drága NR750 szinte mind a 300 példánya rövid időn belül gazdára talált"
Ja. Egyszer lesz Nr-em. Ha belerohadok is. -
doc
nagyúr
az jelent valamit, hogy egy sportkipufogo 'puffog' (tehat nem durrog, hanem idonkent, gazhuzasra tompakat puffog), vagy ez pusztan 'designelem'?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Shkiz0
üzenetére
Mégiscsak találtál?!

Egyébként van ebay topik, nem akarok sztereotip fasságokkal' jönni, de őstagtól felfelé kérj meg valakit a topikból.

Úgy rémlik Winner_hun is nyomta annó, írj neki.
Kígyó
Nagyon durva az öreg.
Remélem én is megérek hasonló kort ilyen hozzáállással és gondolkodással. -
Kígyó
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Tavaly aprilisban talalkoztunk vele Bajan a foteren, akkor is a Ducatival volt.
-
Szokott itt valaki ebayezni vagy külföldről rendelni?
(A lényeg hogy legyen paypalja)
Az keressen már meg pm-be.
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nofene. Gs500-zal mentek?
üdv. neki.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
4.736.000 verseny dtc-vel es abs-szel. ez a listaara.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Mennyi az ára a DTC vel meg az ABS el a többihez képest?
Mert ha nagyjából ugyanannyi, akkor visszaszívom az összehasonlítást. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ááá, fákk..

add át üdvözletem neki
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
na, mi ez az új guruló jármű?

&rew is megy? nem akarod vasárnapra átrakni a dolgot?
-
TayRol
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persze, h volt, de nem supersportban.

Előtte tudomásom szerint nem volt superbike gépük. Innentől fogva szerintem kijelenthető, h ilyen szempontból hátránnyal indultak. Persze sajnálni nem kell őket. Lóvé van fejleszteni, és meg tudják fizetni az észt, - íme a példa...
_
Más:
Nah ettől a viditől leesett az állam. 84 éves Bálint Mátyás egy 1098 nyergében.

Google-ztam is utána, itt van egy 2 éves cikk is.Nagy riszpekt az öregnek!^^
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
szep.
na mindegy, remelem be tudok ugrani - az asszony hatul lesz es gyonyorkodni akar a tájban. -
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
heyy, ha mérnök lennék japóland-ban, már rég ott karistolnék suzukában, elhiheted..

nekem nem kell az 1200-as. nem érzem, hogy vénember lennék. sokat akarok még gyorsan motorozni pályán és minél többet tanulni, ehhez meg ez a motor kell, nem 1200-as. semennyire sem vagyok célcsoport. még.
viszont rettenet magaménak akarok tudni egy nap egy ilyen ezres egzotikumot, finom technikai csemegének, amit ha meghúzok egyenesben, leszakitja a karom, meg a fejem, ez van
csak ahhoz még nagyon sokat kell tanulnom. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Fasza motor, vitathatatlan. De egyrészt nem alapfelszereltség a kipörgésgátló, meg az abs. Szerintem nem ér összehasonlítani a kütyüs változatot a többivel. Meg nem a nulláról kezdték, volt nekik mindig is sornégy blokkjuk. Érzésem szerint kicsit fel van magasztalva, igaz, hogy ő rakta össze az abs t a kipörgésgátlóval. Ezek már voltak motorokon, ha külön-külön is...
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ok. a kek suzukimat ismered, a fekete yamahadat meg en. ha a szocimotorral leszel akkor csak buko nelkul ismerlek meg.
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
nekem nem, várok az új ezres rvf v4-es ördögi masinériára

nem mintha meg tudnám majd venni (vagy képes lennék 70%-ban akár kimotorozni), de én már csakazértsem béjemvézek
-
TayRol
nagyúr
lesz valaki szombaton kecsoringen? hazafele szvsz benezek.
Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)?

nem olvastam semmi hírt róla, reméljük megúszta
, csak gondoltam hatha esetleg kozelgo szelepallitas vagy ilyesminek a jele. nekem amugy kimondottan tetszik a vagany puffogas