Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Aktív témák
-
.mf
veterán
Képzeljétek, hogy jártam ma...
Péntek-hétfőn sirályul ment a gép a Mátrában, semmi probléma, egész könnyen is indult.
Tegnap ugyan gyorsan indult, s bár utána röviden leesett a ford. 800-900-ra, de gáz után már jól ment, nem fulladt le.Ma viszont megint hosszú indítózás, s egyből leesik a ford. 900-800-stop. A szívató ált. nem szokott működni, most is meghúztam, most működött -- de csak az egyik irányba... fennragadt, 4000 lett az alapjárat
csúnya nagy dugó Bartókon, meg amerre a szem ellát utána, úgyhogy kénytelen voltam egy kis próbálkozás után visszafordulni és üresben hazatolni a motort...
majd este szedem szét és visszahúzom a szívatót. -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Igen, a rajt az rengeteget számít.
Egyébként a R&R ban könyöklős az első kanyar, vagy vigyáznak egymásra az emberek?
Ezresekkel úgy tudom kettőben vágják ki a kuplungot nyélgázon, hátsó fékkel meg nem engedik kerekezni. Az elég nagy előny tud lenni
-
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
németeknél sincsen soha gondom semmivel, ha van, megoldást találunk rá. mo-n ebből 90%-ban semmit sem láttam közel 8 hónap alatt. kiábránditó, gondban is vagyok az itt léttel, még ha csak átmeneti is.. de nem panaszkodom, megoldom.
nem hiszem, hogy vissza küldöm, nem látom értelmét, és nem akarom őt sem szivatni, nem lekopasztani akarom. azon gondolkodom, hogy azt mondom neki, hogy ha rendelek majd még egy idomszettet hozzá, akkor azt adja ide nekem féláron.
bár következőre erősen elgondolkodtam egy gyorsbilincses versenyszetten, kivágva a lámpáknak. -
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
visszairt az angol faszi, miután elküldtem a fotókat, bocsánatot kért, azt irja nem szokott ez ilyen lenni és mit szeretnék csinálni, hogy menjünk tovább? küldjem vissza és a teljes összeget visszatériti, vagy csak valami részleges visszatéritést szeretnék, mi van a fejemben. na ez korrekt hozzá állás.
-
doc
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
hogy honnan tudja, passz, nem kerdeztem tole
mindenesetre egy piroson athajtas az nem a 'nem emlekszem' kategoria, hacsak nem a tokures varosban tortent, de akkor meg ugye nincs elemugro villamosna mind1 hagyjuk, a lenyeg hogy ott a guminak valoszinuleg semmi koze nem volt a csattanashoz
-
ALI_G
veterán
-
Integra
titán
mondom, ne menjünk bele a haver, húg, húg haverjának a haverja mit mondott, még a jegyzőkönyv sem egyértelmű, ő alig emlékszik valamire, még mindig csak képek derengenek. nem ismeritek, nem tudjátok milyen személy volt, sok más is lehetett ott.
meg te úgy tudod.. honnan? kitől? a haver haverjának a haverjától? ő maga sem tudja mi volt, valszeg soha sem fog kiderülni. úgyhogy lépjünk már.
itt egy a lényeg a gumikérdéshez, köze nem volt a slickhez az egésznek. egy baleset volt a sok közül, ennyi. egy héttel rá a rendőrcsávó kente fel magát a szalagkorlátra az m7 bevezetőn, ugyanaz a végkifejlet lett. pont. -
Integra
titán
ne keverjük azt a villamosos balesetet ide, köze nem volt a gumikhoz a történetnek, amit arról az esetről tudni lehet, azt tudom első kézből. amúgy a srác "jól" van, szana szét van vágva, csavarozva, hiányzik kb a fél tüdeje, fémmel van tele, de egész elképesztő módon már mankó nélkül jár... pedig 3 hétig altatták a baleset után.
-
emre
veterán
Bocs, az árak szerintem nem aktuálisak, mivel a fenti teszt elég régi, (2 éves) de nem is az miatt linkeltem.
Kicsit felidegesítettem magam azon, hogy a média által tálalt slick gumi mizéria (szerintem emlékszünk mindannyian arra a Budapesten történt villamos-os balesetre) már a motorosok körében is tévhitre ad okot. Sokan keverik a vágott slick gumit az utcai sport gumival stb, baromian nem mindegy hogy milyen nyomással milyen körülmények között használjuk ezeket a gumikat. Beszéltem eddig 1-2 gyerekkel akik közúton is ilyen jellegű gumit használnak, és mind legnagyobb megelégedéssel beszélt, meg hogy soha többet másik.
Nyilván vannak hátrányai is, mert az őszies hűvös nyálkás időben esélytelen közúton az üzemi hőmérsékletet elérni. Egyszerűen ésszel kell csinálni. Nem kívánok "gumi háborút" indítani, hogy mennyire jó a sport gumi használata közútra, mivel mindenkinek szíve joga a eldönteni hogy mire van szüksége. Szóval részemről ennyi. -
ALI_G
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
A tesztben más ár van megjelölve:
Michelin Power One 99.000 Ft
Bridgestone BT-003 88.600 Ft
Pirelli Diablo Supercorsa 82.000 FtMáshol nem néztem. Ez alapján egyedül a Michelin tűnik drágának úgy, hogy a Bridgestone-nal van pariban a cikk alapján. A pirelli meg még olcsóbb, annak ellenére, hogy hamarabb elkopik, de a szett ára és a fogyás alapján X körre nem lehet nagy különbség a BT-003-hoz képest.
Persu, inti, szombaton Kecsóring?
-
emre
veterán
válasz
Prof01
üzenetére
"A gumi típusonként a legjobb kör és a mért hőmérséklet
BenZso Endre Rizmayer Gábor bruttó kisker. ár / garnitúraMichelin Power One_____ 2,07.3 / 64°C 2,25.6 / 48°C 2,00.5 / 74°C 99.000 Ft
Bridgestone BT-003______2,07.0 / 58°C 2,22.3 / 48°C 2,00.7 / 58°C 88.600 Ft
Pirelli Diablo Supercorsa__2,06.2 / 59°C 2,21.1 / 52°C 1,59,4 / 62°C 82.000 Ft"Tök jó hogy már itt is az megy hogy ki mit hallott.
Mint a vénasszonyok.BT003-as gumit használok, nem bántam meg.
A kátyúkat egyik gumi sem szereti.
Vizes úton meg nem kell könyökre fektetni a vasat.
Viszont amit normál körülmények között nyújt.....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
doc
nagyúr
válasz
shiNIN
üzenetére
Bledtol tenyleg nincs olyan orult messze (Magyarorszaghoz kepest
)
a minimum sebesseg kuplungcsusztatas nelkul ugy kb. 30, ott ovatos, enyhe gazra mar nem rangatozik hanem tartja a tempot, annal lassabban csak kuplungolva lehet vele kozlekedni... a VFR nem varosba valo, ezt mar az elejen is megallapitottam
de ha megtanulok normalisan kozlekedni eros dontessel is, akkor remelhetoleg nem lesz mar ra szukseg, nem sok hianyzott, de tartottam attol hogy ha valamiert muszaj akkor nem fogok tudni gazt adni es elfekszek, szoval inkabb csusztattam picit
en is bakonyi betyar vagyok, szoval aterzem a szitut
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hat igen jellemzo
En utoljaara akkor csinaltam ilyet amikor 2005ben megvettem az elso gixxert. Irany az autopalya aztan 0-rol vegsebessegig nyel
Meg is untam ott helyben a dolgot
Viszont amugy nem art neha gyakorolni a 0-200 gyorsulast. En tavaly halalra szoptam magam amikor a roadandrideon 2szer 1. helyrol 1szer meg 2. helyrol rajtolva legjobb esetben 10.nek fordultam az 1. kanyarban
Igaz ezresek ellen mentem, de akkor is kurva gaz volt a helyszinen rajonni hogy hiaba vagyok gyorsabb mint a tobbi, ha nem tudok rajtolni oda a 10 koros sprint verseny 
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
a kanyart még nem tanították a tapló órán

-
-
shiNIN
tag
Még nem jártunk arra, de közel van Bledhez, tetszik. Ide akkor elmegyünk idén

Neked egyesben kuplungot csúsztatva mekkora sebességet jelent?
Az ilyen nekem már problémás szokott lenni, elvégre alig láttam 1-2 megfordítót életemben, én a bakonyi kanyarokhoz szoktam, épp ezért kell gyakorolni
Ma végülis csak egy picit mentem. Holnap első dolgunk lesz venni nekem sisakplexit. Különösen akkor borzalmas, ha szembesüt a nap. Úgyhogy felhajtottam. De a motoron most nincs plexi

Kicsit vittem Alvarót utasként. Egyenesben nem tűnik vészesnek egyáltalán. Majd próbálok úgy kanyarodni, csak jusson eszembe, hogy nehogy dönteni próbáljak, mert azonnal leér. Nem két emberesre van tervezve, de nem is szoktuk úgy használni. De Teresa szelepkorongja sem érkezik meg másnapra, úgyhogy most minimum péntekig egy motorunk van. Alvarónak nem fekszik a kicsike, a városban néha imbolygott vele alacsony sebességnél. -
Daywalker
addikt
-
-
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
igen, nagyon kell rá. és még le kell vennem az oldalát egyszer a süllyesztett indexek miatt, de lehet, hogy az már csak jövőre lesz, elköltöttem a fizum kanapéra...

visszamegyek majd a hüllőhöz, hogy tudnak e szegecselni és akkor ott helyben 10 perc alatt megcsinálják.
és lassan a karbon dekli védőket is fel kéne ragasztanom, ha már egyszer megvannak.. ja és megfúrni az olajbetöltő sapkát és ledrótozni, ahogy az olajszűrőnél is le kell drótoznom. -
Integra
titán
végre eljutottam a műanyagoshoz és elhoztam a javított műanyag idomokat, még egy kis izzadás, reszelgetés etc és felment a jobb oldali elem is. fejnél szörnyen csálé, de leszarom, ez van...
viszont az első sárvédőt nem lehet feltenni, mert a sárvédő két oldalában felül a fék rögzítő elemek szegecselve vannak... klikk és klikk, ezeken jól látszik, nem lehet a szegecs letörése nélkül kivenni a fém rözgítő lapokat.
úgyhogy most ez a jelenlegi helyzet.
valahova el kell még vinnem, akinek van szegecselője, hogy a fehér sárvédő felkerüljön. -
Daywalker
addikt
Az a baj, hogy ha elkap egy eső az autópályán, akkor nincs sok választás...én is ezen a gumin töröm a fejem a BT016 helyett majd jövő tavasszal (vagy Mezteler, habár a kettő közt árban van bőven különbség), de gyanús, hogy a minták nem igazán esőre vannak kitalálva, de lehet, hogy csak én parázom túl

MOD: usa fórumon azt írják, hogy esőben is jó, utcán 5000 mérföldet elmentek vele simán.
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
"3" zónás (középen közepes, szélein lágy).
Esőben még nem próbáltam, gondolom a BT020-hoz képest sehol sincs, de esőben, ha lehet, inkább nem is megyek.
Ugyan nem mértem, de szerintem / szemre még nem sok fogyott bele, pedig már egy ezrest beletettem röpke egy hét alatt... remélem még a következő szezont is kibírja. -
Daywalker
addikt
válasz
Prof01
üzenetére
Ja az nem rossz gumi, .mf-nek is az van. Csak azon agyalok, hogy vajon mennyire kopik mondjuk túrázás során, mert a Metzeler M5 Interacthoz hasonlóan 5 (máshol 3-at olvastam) zónás, de arról elég jókat mondanak kopás tekintetében. Na és vajon esőben mennyire teljesít jól a BT003RS?!
-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
muszaj volt, a V4 alacsony fordulaton nagyon rangat, olyan gyorsan meg nem tudtam/mertem menni hogy a visszafordito vegen meg a 'hasznalhato' tartomanyon belul legyek

remelem hogy jovore is eljutok oda, parezer kilometerrel tapasztaltabban, kivancsi vagyok akkor hogy megy majd
-
Djuree
félisten
meglepődött a srác?

-
doc
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
en nagyon elveztem, foleg hogy annyira be lehetett (pontosabban be KELLETT) dolni, ahogy amugy meg bolyak kozott sem mernek

rengeteg motoros jart arra, fotoztam is parat, ha valakit erdekel, itt kezdodneka maszek trike nagyon durva volt, a srac ugy indult el vele hogy kapasbol 'ketkerekre' rantotta, felemelte az elejet

-
doc
nagyúr
ezt a helyet ismeritek? brutalisak a szerpentinek, a Vifferrel egyesben, kuplungot csusztatva (jo, mondjuk asszonnyal + megpakolva) is ugy kanyarodtam hogy azt vartam mikor koppan a fulem az aszfalton
persze ez kivulrol nyilvan sokkal kevesbe volt bator, de azert igy kezdokent durva elmeny volt nekem, szivem szerint minden nap arra jarkalnek... -
válasz
Djuree
üzenetére
nekem van és én is azt mondom, hogy SOHA!
bár szerintem a titka az, hogy a slick sem örök életű és egy kopott szar slick a közúton is szar.
(vajon mi lehet az oka, hogy egy gumi egy verseny, aztán inkább eladják, ha tudják?? mert annyira jó marad a verseny végére a gumi? hogy még jó lesz 1000 kilométereket közúton?) -
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
jó hát én csak leírtam amit mondott, én nem tudok mit mondani hozzá, nincs ilyen gumival tapasztalatom. -
Djuree
félisten
vágott slick közúton:
öreg motoros munkatársam ilyen gumikkal közlekedett. hát csoda hogy élve megúszta azt mondja, minden nap ajándék volt. ezres sportgéppel nyomult, volt neki több motorja is, szóval nem amatőr. azt mondja ha most lenne fiatal, mégegyszer fel nem tenné, életveszély minden perc. -
shiNIN
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Én sok éve voltam ott, aztán sokáig visszavágytam, most már motorral el tudunk menni könnyen. Évente legalább egyszer, de inkább többször meg kell lennie
Ha lesz autó, megnézzük hóval borítottan is, fotók alapján igen szép olyankor 
Bled-Bohinj nekem nagyon tetszett kezdőként, épp eléggé kanyargott s volt forgalom ahhoz, hogy kicsit bátrabban kelljen haladnom, ami igencsak rámfért. Alvarót is tolta maga előtt a busz valós 90-nel
Előzni csak itt-ott lehetett, hát mentünk. Pedig ott gyökkettővel is tudnék menni sok helyen, annyira szép a táj és a folyócska egy csomószor keresztezi utunkat 
-
válasz
alvaro
üzenetére
Két sáv, két autó elfér egymás mellett. Bár kanyarban inkább ne lógj át a szembe sávba. Buszok nem közlekednek arra, ellenben erdészeti tevékenység az zajlik itt-ott.
szerintem kva jó az a szakasz. Első nap vagy 5db literes gépet láttam pályagumival (minta nélküli slick) -
Djuree
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
hát sejtettem, de nem voltam benne biztos

persuader: nem biztos az. van egy csaj akibe totál bele vagyok őrülve (ennyire még sosem voltam senkibe, de úgy néz ki nem kölcsönös
) és villamosmérnök lesz, mivelhogy én is az vagyok, elég vicces, először azt hittem poénkodik csak, de nem
igaz nem 100-as a csaj, ahogy én sem 
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
ezt már én is kérdezni akartam, akkor nem csak nekem nem volt egyértelmű

-
shiNIN
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Semmi gond. Azok volnánk, igen. Hmmm, ez nem egyszerű, mindketten androgünök vagyunk, de biológiailag én nőnemű, Alvaro pedig fiú. Ez nem látszik? Azt hittem pedig. Régen mindig fiúnak néztek fórumokon, de hogy most se legyen egyértelmű... Ennek örülök
Nem mintha bármi bajom lenne a nőkkel. -
runner 125
nagyúr
Bááz, tényleg, 50k.

-
shiNIN
tag
Alvaro ma hősiesen kicserélte a motorokat, elvolt elég sok óráig, dugóba is került Budapesten... De még azelőtt összehozta az idei rekordját, valami 2.65?
Szóval, Cili itthon, csilivili új klipufogókkal s egyebekkel, de attól még mindenfelé karcokkal, de nem fogok minden apróságot cserélni
Nem az a lényeg. Alvaro azt mondja, 90-nél már eléggé nagy szél van rajta a hatalmas plexije nélkül, valszeg 30 ezres szervíznél rakatok rá újat, de ki akartam próbálni így. Ha szerinte, akinek egy igen szeles motorja van (hihetetlen. ülök hátul, megyünk két lámpa közt úgy negyvennel és alig hallok valamit a szélzajtól)... No majd meglátjuk. Ja, nem, azt mondta, eleve szeles, de 90-nél már nyom hátrafelé... Még jó, hogy kicsi motor, eleve nem szeretem agyonpörgetni. Én majd megnézem azért picit magasabb sebességnél is
Ereszdelahajam lesz, ha nem feledtem el mindent
Ma még nem ültem rá, meleg volt, pakolok meg nem is voltam annyira friss.
Alvaro közölte a szép külföldi terveimre, hogy ő ugye jogsit szerez autóra, szóval nemtom, de Bled és Bohinji-tó az kell, az egyértelmű. Egyedül inkább egynapos Szlovákiát, Balaton/Zalát meg ilyeneket nyomok. S persze a környék. -
.mf
veterán
Ma reggel mentem énnemistudomhol *térképet csekkol* Pétervására és Terpes között, gyönyörű vacsiúj aszfalt, csillogott is a szemem néhány elég gödrös út után (épp ma reggel kezdték a kátyúkat javítani Mátraballa Mátraderecske előtt vagy után, jó volt már ott is a már elkészült részen menni a még javítatlanhoz képest). De sajnos utána a Terpes - Sirok még a régi volt.
Eger-Lillafüred? Sajnos Egerből Szarvaskő - Mónosbél - Bélapátfalva irányba mentem tovább, úgy látom ez Eger - Felsőtárkány - Répáshuta - Lillafüred lett volna? Térkép alapján jól néz ki, jövőre ezt is megnézem. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lényegében igaz amit mondasz, bizonyos sebességig tudsz velük lépést tartani.
Nyomatékrugalmasságod lehet sokkal jobb az én általam említett dolgok végett.
Személy szerint én ezt tartom fontosabbnak, kanyarból való kigyorsításkor vagy előzésnél visszaváltás nélkül mondjuk. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
áttételen múlik minden a gyorsulásnál. de a végsebesség mindig is különbözni fog, hiszen a lóerő azt adja meg. Nem a hátsó keréken, vagy a főtengelyen jelentkező nyomatékot, ami a gyorsítóképesség. Logikusan végiggondolva egy ideig lehet lépést tartani nagyobb lóerejű motorokkal, bár a sokkal több váltást és az ezzel járó - a nagyobb fordulatú és azon nagyobb nyomatékot termelő motornál - korábban bekövetkező nyomatékváltást bele sem számoltuk. Tehát a papíron lévő számok érezhetőek is. Azt mondjuk nem jelenteném ki, hogy simán lépést tartasz jóval nagyobb lóerejű motorokkal, hacsak nincs hátul akkora lánckereked, mint a kerék, és 150 a végsebességed.
-
jöhet az új topik, meglett az 50k hsz

-
-
Gaboman
nagyúr
Szerintem a kinézetéhez is passzos az a teljesítmény, súlya egy új R1nél 15kg-al több csak, de sokkal előbb adja le az erejét mint a sor4 ezresek.Nem véletlen írják hogy úgy gyorsul egy darabig mint az 1198-R.
Látom te ezzel a teljesítménnyel vagy nagyon eltévedve.
Ha nagyobb értéket látsz már biztos durvább is úgy gondolod.
Egy 162 lóerős motor is lehet annyira dinamikus mintegy 180-200Le szörnyeteg, súly, áttételezés, motor karakter alsó-középső tartományra hangolása és hasonló dolgok.
Mind-mind azt eredményezhetik hogy simán lépét tarthatsz egy jóval nagyobb teljesítményű motorral.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csúnya nagy dugó Bartókon, meg amerre a szem ellát utána, úgyhogy kénytelen voltam egy kis próbálkozás után visszafordulni és üresben hazatolni a motort...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azért vigyázz magadra, ilyenkor szokott az ember elé ugrani egy nyúl vagy akármilyen kecseg állat
én sem vagyok elégedett vele csöppet sem

) és villamosmérnök lesz, mivelhogy én is az vagyok, elég vicces, először azt hittem poénkodik csak, de nem

Ereszdelahajam lesz, ha nem feledtem el mindent