Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DGery
aktív tag
válasz
zaskar #333764 üzenetére
Hát már a nap végére van, hogy rá kell dobnom pluszba töltőre.
De délutánonként melóból hazafelé legalább 30 percet magsafe töltőn van a kocsiban, szóval így kicsit csalóka.
Tervezek benne egy aksicserét, de hétvégente egyik szerviz sincs nyitva, hétköznap meg nem jutok fel BP-re, hogy normális aksit rakassak bele -
NomAd_82
aktív tag
válasz
zaskar #330023 üzenetére
Köszönöm a válaszokat srácok, köszi gretzky 77, i400, Zsolt72, zaskar.
Pont ezen gondolkodtam, hogy oké, hogy a kijelzője baszó és ott jól néz ki de milyen ha megnézem egy monitoron vagy ha ki kellene nyomtatni, milyen lenne. Elkértem az úrtól pár képet e-mailben na majd ott megnézem.
Csak meglepődtem, hogy eltelt gyorsan pár év és minőségben mekkora az ugrás.
Akkor körbenézek a piacon mik most az árak. -
-
válasz
zaskar #318118 üzenetére
Nagyon szépen köszi az infókat!
Akkor tehát mégsincs stabilan működő házad iPhone-hoz.
Nekem nem probléma, mert iPad mellett kevésbé igény nálam végülis, plusz nem mozgatok nagy méretű fájlokat sem, minden másra meg ott van az Airdrop a két eszköz között, ha mégis kéne valami SSD-ről. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
zaskar #313032 üzenetére
Viszonylag regota. A gond az, hogy egy csomo helyen az ilyen “titkos” dolgok alapbol mukodnek. Csak ezeknek a hireszteleseben az Apple is legalabb annnyira saros mert nem emeli ki. Es hat valljuk be, nem is annyira magatol ertetodo.
Pl.: minden olyan beviteli mezonel, ami telefonszam/email tipusnak van definialva (akar gyari alkalmazas, akar 3rd party), ott a rendszer ezt a fajta AutoFill segitseget automatikusan rateszi, kulon fejlesztes nelkul (probald ki a gyari Mail alkalmazasban, ugyanigy mukodik ott is). Es egy csomo ilyen van a rendszerben. Csak hat ha nem tudod hogyan mukodik, hogyan epul fel az iOS, akkor nem is sejted.
-
-
Jaded
őstag
válasz
zaskar #312984 üzenetére
Azzal sem “üvölt”. BT fülessel nem vettem észre különbséget, csak kábelen.
Első csatlakozáskor rákėrdezett, hogy fülhallgatót csatlakoztattam-e, rányomtam hogy igen, de aztán elfelejtettem vele az összes kiegészítőt és egyébre állítottam. A hangerő csúszkán így is fejhallgató ikon van, gondolom valami korlátozás lesz a ludas. -
xhege
veterán
válasz
zaskar #307730 üzenetére
A véleményemet ezzel kapcsolatban leírtam egyszer régebben itt: [link]
Most nem írnám le újra
Természetesen ez nem a mindenek felett álló igazság, hanem csak az én gondolataim tapasztalataim.
A 15 PM már egészen jó lett újra fotóban is számomra szerencsére.
Meg hát vannak olyan emberek (lehet a barátod is ilyen), akik kaputelefonnal is képesek lélegzetelállító képeket csinálni. -
xhege
veterán
válasz
zaskar #307683 üzenetére
Szerintem ha valóban régebb óta fotózol, akkor semmi fura nincs benne, hogy a 11 fotói jobban tetszettek mint a sima 14-é. A 11 természetesebb képeket csinál. Nekem most 15 Pro Max van előtte sima 14 Pro volt. Szerintem a 15 Pro Max jobb fotóban, illetve egeszen jó tud lenni, ha raw-ban fotózol.
-
válasz
zaskar #307678 üzenetére
14 Pro Max -> 15 Pro Max váltottam megjelenéskor
nem vettem észre különbséget, gondolom mert a 14PM is még 100% akkus volt.
Fotók nagyon jók, 24MegaPixel-es főkamera azért elég jó.
5x zoom minőségétől kicsit többet vártam, de még így is nagyon jó szerintem.de összességében azt kell mondjam, hogy nagyon keveset kaptam a váltástól, nekem 70ezer Ft volt a 14 eladása és a 15 vétele között, ennyit megért, de ha ilyen több százezret fizettem volna rá, akkor utólag mérges lettem volna kicsit
-
4264adam
veterán
válasz
zaskar #306075 üzenetére
Igazad van.
[Aliexpress Akkumulátor]
[Szerszámok]Páromat nem zavarja a 76%-os akku engem igen, Megpróbálkozom vele én magam, 8k összesen ez a két alkatrész.
Ha pedig tönkre teszem a készüléket --> ugye megmondtam, hogy venni kell újat.
-
törölt tag
válasz
zaskar #305717 üzenetére
Mindenféle oka lehet: sok játék, sok kamera, sok mobilnet, sokat szabadban (magasabb fényerő), mindent mobilon intéz, sok szarul megírt social media appok, nincs töltési rutin hanem eszébe jut amikor 20%-nál figyelmeztet.
(aztán vannak még azok, akik szerint a 20-30 W nem is gyorstöltés, mert a kínai mobiljuk százzal töltött) -
válasz
zaskar #291307 üzenetére
"Szóval nem feltétlenül a spórolás vezérel a kínai rendelésnél"
Nyilván nem is mondtam ilyet, bár mivel mindenki kínából rendeli amit elad itt és ráteszi a hasznát, így a drágább cucc itthon méregdrágább, szóval spórolsz vele.
Nem vita indítónak linkeltem egyébként én sem rendelek belőle, ha te se akkor csak ugord át. -
mattheus
őstag
válasz
zaskar #290085 üzenetére
Köszönöm szépen!
Már csak egy kérdésem maradt
Ha netalántán átállítja a régiót költözéskor, akkor abból származik-e bármiféle hátrányom, lehet-e technikai gondom a későbbiekben illetve bármi más amire nem gondoltam ?Ha jól sejtem ez csak bizonyos szolgáltatások elérését blokkolhatja illetve az alapértelmezett pénznem, dátumformátumot stb.
-
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
zaskar #289095 üzenetére
Nekem a sygic és a google maps működik rendesen offline, androidon is és IOS-en is. Néha országhatár váltásnál elmegy a net és utána is megy rendesen a navigáció. Tény, hogy nekem a sygic már 1000 éve megvan, mielőtt havi liszenszelése felállásra állt át. Annak idején 3-4.000-ért vettem. Azóta is használom nagy megelégedéssel. Nem akar olyan gyakran újratervezni mindent, mint a waze, bár lehet ki lehet kapcsolni, de sokszor beszoptam már vele.
Na de visszakanyarodva, offline jó opció a google maps ingyen, de ahogy Coleman B. írta előtte le kell tölteni a térképet. Nem nagy helyet foglal. Vagy előre kijelölhetsz egy térkép részt, amit le akarsz tölteni, vagy megtervezed az utat és akkor az úthoz szükséges térképet tudod lehúzni. Nekem egész megbízhatóan működik.
Szeptembertől meg reméljük jön az apple térképbe is az offline mód, ahogy már be is harangozták -
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
zaskar #288219 üzenetére
80%-nál cserélni kell az akkumulátort. 80%-alatt ki is írja, hogy SZERVÍZ. Hivatalosan Gariban 80-nál vagy az alatt cserélik, de itt gondolom már nincs gari. Ennél a készüléknél, ha cserélnek akksit, nem hivatalos szervízben, akkor 100-ot fog mutatni az új akksival. Pl. itt ha cserélteted [iszerelés] akkor 11 900 Ft. De ha hivatalos helyen akarod cseréltetni pl.: az iStuffban, akkor iPhone 8 akksi csere az 32 355 Ft. [iStuff]
-
Gubu0101
veterán
válasz
zaskar #287922 üzenetére
Boltbol vetted vagy valakitol privatban?Amugy ha tiltjak,akkor egybol levag halozatrol,nem kell ahoz kikapcsolni,vagy pont abban az idokozben tiltottak mikor kivolt kapcsolva.Erdemes applenel probalkozni javitasra,telekom fel is tudod hivni,hogy a baj nalad van e.Esetleg meg masik szolgaltato sim kartyajat belerakni.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
zaskar #287918 üzenetére
- Próbáld a klasszikus ki-be kapcsolást.
- Próbálj esetleg egy soft resetet.
- Tedd repülő módba, majd vissza, néha ez is segít, ha megbolondul a hálózat a telefonon.
- Próbáld ki másik SIM kártyával, ha eSIMed van, akkor kérj új profilt és nézd meg azzal.
- Ha van iPhone frissítés akkor tedd fel, úgy is ezzel fog jönni bármelyik Apple szerviz, ha felhívod őket.Ha a fentiek közül egyik sem hozza el a kívánt eredményt, sőt ugyanezt a SIM kártyát használva másik telefonban van hálózat, akkor már szinte biztos, hogy a telefonnal van gond. Hogy ezt most hardveres meghibásodás, vagy tiltás, azt nem tudom hogyan lehet ellenőrizni, talán az Apple vagy a szolgáltatód tudja neked.
-
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
zaskar #227698 üzenetére
Nekem is van egy Müllerben kapható Xlayer kábelem, ami nem MFi-s, de működik.
Viszont jack adapterrel én is szívtam már meg. -
válasz
zaskar #219924 üzenetére
Nem a legjobb a térerő de közel áll hozzá
a melóhelyemen tudom tesztelni (voda kritikán aluli a szolgáltatásuk) néha kicsit beremeg a hang de nem dobja el a hálózatot a mate 20 talán egy csipetnyit jobb volt beszédre de ott meg az internet volt néha nagyon lassú
xiaominál samsungnál egyértelműen jobb (redmi note5, galaxy s8)
a samu volt a legsz@rabb Konkrétan eldobta a hálózatot
a főnökömnek se van (régi) annál jobb -
-
Hatvan9
senior tag
válasz
zaskar #219150 üzenetére
Nekem egy új X-em van, nemrég cserélték garanciában, az újonnan vett XR üzemidejét hozza ~ jelenleg.
Nincs sima 11 -em, saját tapasztalatom az hogy az XR kisebb felbontással A12-vel, érezhetően csak az erőforrás igényes alkalmazásokban volt gyorsabb.
Nem érsd félre nem leírni akartam az iPhone 11 -et, csak szerintem a Pro -t kelett volna 11 -nek nevezni és a 11 -et pedig az Xr utódjának hívni. -
válasz
zaskar #218379 üzenetére
Nekem tegnap jött meg egy fehér SE, de vissza küldöm. Megnéztem a teszteket, semmi olyat nem nyújt, amit egy i7, vagy i8 ne tudna... persze tudom, hogy van egy-két dolog, de az nem érdekel ennyi plusz pénzért. Majd, ha lejjebb megy az ára, akkor talán benevezek egyre. Addig meg úgy is itt a 11 pro.
-
válasz
zaskar #217429 üzenetére
Maszkos boltba “járkálós” időkben én is kikapcsoltam. Bár ne tettem volna. Lehetet az összes kártyát vissza tenni. Ráadásul volt negyed óra is mire sikerült (kikapcs), mert a céges levelezés miatt nem lehetett, előbb azt törölnöm kellett, utána engedte.
Remélem az idei modellben lesz már ujjlenyomat olvasó is.
-
-
Clemi
veterán
válasz
zaskar #215830 üzenetére
Nos amint te is tapasztaltad, az iPad Pro-hoz jó lehet az adapter, a régebbi illetve gyengébb hardvereken kell az az adapter amire külön töltést kell csatlakoztatni használat közben. Azon (igaz 12-15e Ft) minden működik még az USB3-as pendrive is sőt USB hub-on akár 3 USB3-as eszköz is kezelhető egyszerre (Kártyaolvasóban lévő SD kártyáról másoltam pendrive-ra rengeteg képet).
Cserébe macerás a sok kábel. -
zaskar
senior tag
válasz
zaskar #215829 üzenetére
Helyesbítenem kell, az imént kipróbáltam iPhone 7-el is ezt a kártyaolvasó + 128 Gb micro SD kombót. Az iPhone árama kevés nagyobb videók lejátszásához, de pár száz MB-os állományokat lehet ide-oda mozgatni.
Aztán átdugtam ugyanezt az iPad Pro-ba. Ott már elindultak a nagyobb videók, de pár perc után megálltak. Tehát közvetlenül az adathordozóról ez nem megoldható, be kell másolni az app-ba a filmet, a belső tárhelyre.
A másolásokkal viszont nem volt gond, mert a közel 20 évnyi utazási fotóimat, videóimat tényleg így másoltam rá az iPad tárhelyére. -
Clemi
veterán
válasz
zaskar #215816 üzenetére
Azt megsasolnám, mikor egy USB3-as pendriveot rácsatlakoztatsz és arról/arra tartalmat másolsz, vagy esetleg elkezdesz róla filmet nézni. Nekem is volt ilyen, de néhány mp után mindent leválasztott, az USB3-as eszközöket meg egyszerűen elutasította az iPad és a telefon is.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
zaskar #214837 üzenetére
Anélkül, hogy kétségbe vonnám amit írsz és ajánlasz, nem tudom, hogy ez hogyan tudhatja azt, amit egy 20.000 forintos MFI tanúsítványú márkás eszköz (Kingston) saját app-al sem.
A Kingston pendrive-ot nem látom a gyári fájlok app tételei között, sőt több olyan fájlt sem (doc, ppt) amit kellene és egyébként ott kellene lennie az iPhone -on.
Azért is keresnék olyan fájlkezelőt, amivel normálisan lehetne dolgozni, mondjuk mint egy PC-n levő win -es fájlkezelő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cipő topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest