- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Mr.Grincs #284172 üzenetére
Ahogy írtam, egy távoli ismerős, volt munkatárs kérte a segítségem. Megoldás nem lett. Onnan indult az egész hogy egyik napról a másikra a kijelzője elkezdett meghibásodni, csíkozódni kezdett. Javasoltam neki hogy szedje szét a telefont, húzza le a csatlakozót és próbálja meg kicsit megfújkálni, azért ez van hogy segít egy ilyen esetnél. A telefon nem volt szétszedve, tehát magától kezdett el vacakolni a szalagkábel. Igazából szerintem a srác nem kellő figyelemmel szerelte össze a telefont és egyszerűen a Touch ID szalagkábele tönkrement, meghibásodott. Én írtam neki hogy nagyon figyeljen ezekre a szalagkábelekre mert extra érzékenyek és tényleg könnyen tönkre lehet tenni.
Szóval mivel én nem láttam a telefont és csak szóban beszéltünk, így biztos vagyok benne hogy a Touch ID szalagkábele ment tönkre. Valaki itt írta hogyha le van húzva a Touch ID és nincs visszadugva akkor valahogy elszáll a párosítása, de ez szerintem nem igaz, mert ilyent már én is csináltam régebbi (2016-os) SE-vel, illetve iPhone 7-el is, ott visszadugtam a Touch ID-t később és ugyanúgy működött, szóval szerintem itt a szalagkábel ment tönkre. Javasoltam neki hogy egy AliExpress-es kijelzőt meg lehetne próbálni, azokhoz jár ugye a Touch ID szalagkábele is, gyárilag rajta van a kijelzőn, mondta hogy még meglátja mert rendelt egy talán iPhone 13-at, azt hiszem.
Szóval megoldás nem lett, inkább a hiba oka derült ki, hogy a szalagkábel szállhatott el. Én is ahogy írtam csináltam már ilyent hogy nem dugtam vissza a Touch ID-t, később dugtam csak vissza és utána működött. Szóval tuti hogy a szalagkábel sérült.
-
aujjobba
addikt
válasz
Mr.Grincs #283911 üzenetére
Ez rendben is van, tulajdonkeppen csak azt gondoltuk igazolni, hogy az uj szeria hivatalos ara forintban nem csak felfele, hanem lefele is mehet az arfolyamvaltozasok miatt.
Lasd 13, ami picivel olcsobban nyitott, mint elotte a 12.
Ugyanez szerintem eloallhat iden a 15 eseteben is.szerk.:
Az persze mas teszta, hogy 375ezernel olcsobbra en se varom, ennyiert megy most az Alza-n pl. az i14.
A masik dolog, hogy a Xr az istennek se akar neccesre belassulni vagy problemasnak lenni, ami legalabb kicsit indokolna a valtast -
nandow
aktív tag
válasz
Mr.Grincs #283898 üzenetére
Igen, ez is megfordult a fejemben. Anno (bő 2 éve) amikor megkapta a telefont tőlünk, cseréltettem benne akkut előtte. De már a cserélt gyári akku sem túl acélos...
Nekem most SE 2020-as van (másfél éves, 89%-os akksival), azt oda tudnám adni neki, én meg frissíthetnék valami újabb változatra, pl 13 Mini.
Vagy ha én is megtartom a sajátom, neki is egy használt jó állaptú SE 2020 megfelelő lenne.Ha úgy alakaul, alkatrésznek hol lehetne eladni a 6s-t? Itt Hardveraprón, vagy van más opció?
-
válasz
Mr.Grincs #275776 üzenetére
Szerdán én is meglepődtem, hogy CP-vel a 12 mini lekapcsolta a töltést, mondván, hogy majd folytatja, ha lehűlt... Azért egy 20 fokos kocsiban, felhős időben elég fura, főleg, hogy régebben nem csinált még ilyet. Akkor már a 16.1 volt fent ha jól dereng (feltettem, mihelyt kijött).
Gyorsabban merülést nem vettem észre. -
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Mr.Grincs #267497 üzenetére
1 év után a főbb részekre lesz garancia, kint nem.
Az akkut cserélnék abban a 3-5 napban. Szóval vagy beáldozod addig az e-SIM-et (vagy kerítesz e-SIM-es cseretelót), vagy az akkut.
Hogy 2 nappal a gari után beveszik-e az akkucserére a telót, azt passzolom, mérlegelés kérdése, úgy gondolom. -
válasz
Mr.Grincs #246339 üzenetére
A pénztárcádtól függ melyiket lenne érdemes választani.
A 12 mellett szól a magasabb felbontású Oled kijelző (már ha valaki szereti),a kicsit jobb kamera (főleg hogy a széleslátónak is van éjszakai módja),a magsafe (ha érdekel valakit),a gyorsabb vezetékes és vezeték nélküli töltés és az 5G.Ja és sík a kijelző,könnyebb üvegezni/fóliázni,na meg szerintem ez a régi/új dizájn sokkal jobb mint a lekerekített korábbi.
Ha spórolni akarsz tetemesebb összeget és a fentiek annyira nem döntőek,akkor az i11 is jó választás.
Ha nem gond kicsengetni a 12 árát,akkor viszont jobban jársz a 12-vel. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
stvnppp
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr.Grincs #218366 üzenetére
De pont hogy egyforma. Az egyik review videóban egy origi csomagolású 8-as tokba pattintotta be.
-
-
zaskar
senior tag
válasz
Mr.Grincs #215796 üzenetére
Nekem a képen látható kínai Lightning-USB adapter tökéletesen működik mind iPhone 7-el, mind iPad Pro-val. Pendrive, SD vagy micro SD (utóbbiak kártyaolvasóval) tartalma a File-okban jelenik meg, és lehet másolgatni oda-vissza, vagy akár filmet nézni egy megfelelő lejátszó app-al (nálam OPlayerHD Lite van fent). Kb. 3000 Ft-ba került. Ez iOS 13 óta működik.
(Egyébként van egy olyan gyári SD olvasóm is, amit linkeltél, valamikor itt vettem az aprón, de vagy 3-4 ezer körül) -
burgatshow
Topikgazda
válasz
Mr.Grincs #215796 üzenetére
Én miután 3 kínaival is befürödtem, úgy döntöttem, hogy megveszem a gyárit. Azzal semmi probléma nem volt, hiba nélkül működött az itthoni eszközparkkal és hibátlanul végigtolta a nászutamat New York-ban (az iPad Pro volt a fénykép backup megoldásunk a SD adapterrel a fényképezőgépekhez).
-
jozsi252
veterán
válasz
Mr.Grincs #215719 üzenetére
Tokot tervezel venni rá? Xs-ről váltottam ami asztroszürke volt, és gondolkoztam hogy más szín kellene, mert elég volt a sötét színből. Főleg úgy hogy fekete bőrtok volt rajta. Végül maradtam az asztroszürkénél, viszont már piros (product red) gyári bőrtokot vettem ami nagyon feldobja a telefont elől hátul.
Ez a szín nagyon jól el van találva. Nem túl sötét, egyáltalán nem világos, pont jó.
Viszont ha átlátszó tokod van, vagy nem akarsz tokot rá, akkor személyesen mindenképp nézd meg hogy mennyire "csajos". Szerintem nem annyira, de ez szubjektív.
Egy jó tokkal nagyon fel lehet dobni a sötét színt. -
válasz
Mr.Grincs #209025 üzenetére
Amióta online hallgatok zenét és nézek filmeket,azóta bőven elég a 64 nekem is.
Több több mint 200fotó van a telón,egy halom app és így is kicsit több mint 40GB helyem van,arra meg a nagy ritkán lőtt rövid 4K videók bőven elférnek átmenetileg,utána úgyis mennek felhőbe.
Anno az i7-nél tele volt zenével a tár,akkor azért jó volt a 128GB. -
galaktikus
aktív tag
-
-
INMOTEP
őstag
válasz
Mr.Grincs #208559 üzenetére
Nálam is hasonló gondok vannak x nél ,tegnap is beszélgetés közben ujra előjött az hogy 20-25 perc beszélgetés után betompul a hang elég durván ! Majd újra hivom beszélek még 25 percet aztán nem jön elő ez a bug .Néha ilyen néha olyan ,nem igaz hogy az Apple ezt nem vette észre a teszt időszak alatt .Lehet az Amerikai hálózaton hibátlan volt nekik a térerő és minden más csak a mi európai hálózatunk miatt bugos a rendszer kitudja ...De ez majdhogy nem használhatatlanná teszi a telefonálást .Érdekes hogy Iphone 11 esknél meg nem hallunk ilyen problémákat ..... lehet tényleg igy akarják rávenni az embereket váltsanak x ről is ?
Komolyan mondom kapják be ha nem tudnak egy fő verziót normálisan megcsinálni
-
ILLDisPozed
aktív tag
válasz
Mr.Grincs #208559 üzenetére
Nekem hívás után dobta el a hálózatot minden 13-as verzión.
4G-vel a mail app azt írja nemrég frissítve, alatta meg hogy a hálózat nem elérhető (úgy hogy néha bedobja azt új maileket). Azt sem tudom most akkor frissítette vagy nem a bejövőket..
De mintha mostanában ritkulna a térerő eldobás, fene sem érti ezt.. i8, Bp, Telenor -
Sawyer_
tag
válasz
Mr.Grincs #208288 üzenetére
Talán én voltam az egyik első itt, aki már nyáron az ios 13 beta alatt panaszkodott a dologra.
Most a legfrisebb stabil verzió van fent, és egyáltalán nem csökkent a probléma, sőt. Ma konkrétan 3 vagy 4 alkalommal dobta el a térerőt.
A hívásminőség pocsék, alig hallanak. Mondjuk ez már a 12 alatt is így volt, ilyen szempontból b én romlott a helyzet. Gáz, egyre inkább!!
-
Gomba
senior tag
válasz
Mr.Grincs #206902 üzenetére
Egyértelmű, hogy xs ha tudod optimalizálni a helyfoglalásod. És hogy az tényleg kell-e annyi hely? Illetve mennyit vagy WiFi-n és milyen mobilneted van.
pl nekem ami régen sokat elvitt az a zene (mostmár Spotifyt és soundcloudot használok csak a telefonon) meg a fotók. Ez utóbbira pedig egyrészt van egy ICloud 200 GB elofizu meg mindenre összességében egy NAS otthon. (Plusz van box, dropbox, Google drive és onedrive is de ezeket ritkán használom)
igy nekem a 64 bőven elég. -
Ezekiel.
tag
válasz
Mr.Grincs #204643 üzenetére
Szia!
Ezt próbálom eladni.. csak hát nem megy olyan könnyen. Telenorost senki sem akar venni nagyon, mindenki inkább függetlent. Mikor megvásároltam én is féltem, hogy le lesz tiltva de mivel már több mint 3-4 éve lett véve egy telenor üzletben, nálam pedig kb. 1-2 éve van ezért már nem félek, hogy letiltják.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ilyen lesz a Gothic Remake
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest