- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
1995M
junior tag
válasz
fery02 #339901 üzenetére
Streaming miatt ne aggódj, más kategória. AI miatt sorra kell felhúzni az adatközpontokat, a generált válaszok számítása egészen más erőforrás. Amúgy pesszimista tudósok szerint már mindegy, szórakozhatsz te a papír szívószállal és flakon visszaváltással, amíg a gazdagok magángép, yacht élete és a háborúk környezeti terhelése felülír mindent. AI kapcsán reméljük megoldják a lokális eszközön működő modellek is okosabbak lesznek idővel.
-
1995M
junior tag
válasz
fery02 #339889 üzenetére
Nem elrontani akarom a jókedved, csak számomra inkább szomorú az ilyen nyalizós AI válasz, hogy erre megy a világ. Gyakran nagy magabiztossággal állít hülyeséget, számon kéred rögtön el kezd nyalizni igazam van rosszul keresett. Egy eszköznek kéne lennie, nem ilyen haverkodós személy utánzatnak! Eddig a káros social media korszakban az volt ne csak online chateljen a gyerek másokkal (de legalább élő emberrel), most AI korszakban majd az lesz ne csak botokkal chateljen?
És az emberek nem tudják, hogy minden ilyen felesleges jópofizás "beszélgetés" AI-val mennyi energia és erőforrás pazarlás az adatközpont oldalán. Mintha nem lenne elég baj a környezettel. Iszonyúan ijesztő ez az egész társadalmilag. -
spleenszuru
őstag
válasz
fery02 #339815 üzenetére
Köszi, most csak simán kikapcsoltam, és be, megoldotta.
Pörgethetsz valamennyit az app váltóban, hogy látsz-e gyanús alkalmazást és kisöpröd onnan.
Itt mire gondolsz?#339816Zsolt,72
Ha az adatvédelemnél gondolsz a mikrofonon belül az app listára, ott 2 szerepelt bekapcsolt gombbal, de ha kikapcsoltam őket sem állt le a narancs fény.
Ezt linkelte pont a kolléga is.Továbbra is inkább az a kérdés, miért villant egyáltalán föl?
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
fery02 #339792 üzenetére
Nekem amiatt vált fontossá a Fókusz használata, hogy a legközelebbi hozzátartozóim akkor is el tudjanak érni, amikor senki más részére nem engedélyezett a hívás jelzése. Emellett a némítás is jó alternatíva lehet, a fizikai némítógomb ugyanis roppant praktikus (igazán hiányozna, ha más gyártó eszközének használatára kényszerülnék, amely gyártó ezt nem biztosítja).
Plusz a Fókusz automatikusan kapcsol BE/KI, ergo ezzel sem kell foglalkoznom.
-
markknight
veterán
válasz
fery02 #339761 üzenetére
Én is gyakran használom, de nem érzek különösebb merítés.
Mondjuk én nem azért nyitom meg, hogy mást kövessek, hanem azért, hogy lássam az eszköz töltöttségi állapotát
Könnyebb Macről vagy óráról elindítani a lokátort és végigzongoráznom az eszközökön mint odamenni bármelyikhez
-
Nordik
őstag
válasz
fery02 #339453 üzenetére
Így megőrzi a rendes formátumban és minden kiegészítő adatát a képeknek? Nem lesz telehanyva mindenféle egyéb fajlokkal?
Ugye ha gépre másolod akkor konvertál jpgre illetve kiegészítő fájlokat is másol. Van egy olyan beállítás, hogy árvitel Mac-re vagy PC-re. Itt Automatikus illetve eredetik megtartása. Valószínű át kellene állítani az utóbbira és akkor csak másol.
-
-
AMD Power
titán
-
-
Pandimakaay
tag
válasz
fery02 #339117 üzenetére
köszönöm a részletes választ, világos hogy a cloudot foglalja. Itt az lenne a kérdésem az hol állítható, hogy mondjuk ne mentse le az eszközre. Tehát a 256gb os iphonra átmásolok mindent, felszinkronizálja, de az ipadre ne mentse le a képeket mert csak 32gb ugye, köszi előre is
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
fery02 #339107 üzenetére
Olyan szűrő amúgy érdekelne mondjuk, ami kilistázza a szerkesztett képeimet, kíváncsiságból végigfutnám őket.
De olyan szűrő is jöhetne, hogy mennyi szabad helyet nyernék, ha minden képem véglegesített lenne.Sokat nem nyernél vele mivel a szerkesztésekből nem generál fizikailag másik fájlt, egy leíróban eltárolja a módosításokat és megjelenítéskor alkalmazza. Ezért is tudod könnyen visszavonni ha akarod.
A Files-ba export majd Photosba reimport viszont új fájlként jön létre szintén logikusan, mert az export során új fájlként kigenerálja, hogy a külső alkalmazás fel tudja használni.
-
-
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
fery02 #339079 üzenetére
Az első módszereddel az a gond, hogy a kérdező ezzel kezdte:
„Fontos lenne nekem a foto mappaim megtartasa. Mert rendszerezve vannak es sok minden infot igy tarolok.”
Tehát meglévő, sok és rendszerezett mappa a kérdés tárgya. Pontosan azt szeretné elkerülni, mint amit te javasoltál.
A második nagyon jó, én is így használom az Apple Fotókat, épp azért, mert nem hoztam át semmit, ami mappázva lett volna Android alatt és azt fontos lett volna úgy megtartanom.
A kérdező számára ez is irreleváns, hiszen írta: inkább nem vált telefont, ha nincs megoldás. Márpedig amit írtál, ahhoz kellene váltani, plusz utána elvégezni egy hatalmas átnevezési, aláírás készítési munkát. Amit szintén nem akar.
-
MLA
aktív tag
válasz
fery02 #337693 üzenetére
Nekem a Huawei Watch Fit 3 csatlakozik le állandóan. Főképp az időjáráson veszem észre, aztán ránézek az órára és látom, hogy a telefon ikon szürke lett. Aztán feltűnik hogy nem jöttek meg az emailek.
Vajon meg lehet valahogy oldani hogy ne zárjon be a Huawei alkalmazás? -
1995M
junior tag
válasz
fery02 #336983 üzenetére
BAR (background app refresh) és az értesítés két külön dolog, értesítést fogsz kapni kikapcsolt háttérbeli frissítésnél is. Én végig néztem a listát és egyesével eldöntöttem, 90% OFF mert lényegtelen, viszont pl. a Safarihoz való Wipr adblocker ON mert háttérben frissíti a szűrőlistákat.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
fery02 #336983 üzenetére
Persze, hogy jonnek az ertesitesek, mivel az Androiddal ellentetben ahol van mod local notification service implementalasra is a GCM (Google Cloud Messaging) mellett, itt iOS-en nincs mas mod, mint az APNS (Apple Push Notification Service) hasznalata, amin keresztul le tudnak menni az ertesitesek attol fuggetlen, hogy az eszkozon mi van beallitva.
Meg akkor is lemegy, ha a mobilnet el van veve az alkalmazastol.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
fery02 #336980 üzenetére
"Ha a Térkép sem téma nálam, akkor ha jól gondolom nemes egyszerűséggel akár átállíthatom itt “Ki” opcióra, ami annyit tesz, mintha minden alkalmazást egyesével OFF-ba tennék?"
Igen, nyugodtan kapcsold ki a háttérbeli frissítéseket.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
fery02 #336716 üzenetére
Tajolas eseten arra kell figyelni, hogy a kamera vezerlok is elforduljanak. Ha nem fordul el, akkor rossz lesz a tajolas. Ez sajnos fizika, a gyroszkopnak kell eszrevennie a dolgot ami bizonyos esetekben nem mindig jon ossze. Pl. Vizszintes (a keszulek van igy) elforditas eseten.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
fery02 #336054 üzenetére
„Legutóbbi ilyen durva áremeléses levél nálam a Youtube Családi prémium volt”
és
„Én végülis hamar mérlegeltem, hogy valójában a YouTube-ot használom legfőképpen és még így is sokkal jobban megéri nekem, konkrétan nem tudom már elképzelni, hogy reklámokkal tűzdelve nézzem a podcast-eket, meg egyéb stream-eket.”Ezekkel én is pont ugyanígy vagyok.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fery02 #336043 üzenetére
Az alacsonyabb ár mögött ez van, kevesebb a tartalom és nem annyira erős a lokalizáció (ami ugye a többi Apple szolgáltatásra is igaz.. sajnos).
Gondolom arra apellálnak, hogy az alacsonyabb áron kevésbé szőrös szívű az ember és nyomja meg a lemondás gombot. Nekem is volt pár streaming előfizetésem, amit csak akkor gyomláltam ki, mikor jöttek a levelek a közelgő áremelésekről és akkor számot vetettem, hogy mennyit használom valójában, de addig valahogy sikerült megúszniuk a kaszát.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fery02 #336040 üzenetére
"Ha mindenre igen a választ, akkor az AppleTV+ még rendes áron is kenterbe verheti esetünkben a Netflix-et."
Sokkal kevesebb a tartalom rajta és még így is évi 1 milliárd dollár veszteséget csinál az Apple-nek. Ha drágábban adná, akkor már valószínűleg előfizetőket veszítene és a tartalmat felpakolni attól még nem lesz olcsóbb. Úgy vannak vele, hogy tavaly volt 391 milliárd dollár árbevételük, belefér.
-
válasz
fery02 #336040 üzenetére
Hát azért nincs akkora mennyiségű tartalom az Apple-nél, mint a Netflixnél, de a minőség szerintem jobb összességében. Annyi még, hogy nincsenek szinkronos filmek, csak feliratos.
Én nem tudok lokációs korlátról, szóval a család tagjai nézhetik, ha családi csomagot veszel.
Nincsenek külön csomagok. -
mouzrr
őstag
válasz
fery02 #333198 üzenetére
Ahogy mondod, olyan a tok hogy a gombok körül nem is véd.
[Pitaka tok] én ezt nem ajánlom senkinek.
Fólia téma
16 Pro-n bárki használ [ilyen Spigen Glas.tR EZ Fit] fóliát?
Nekem 1 hét alatt a teljes fólia szélein felgyülemlett a kosz, és ahogy próbáltam letisztítani, az bement a fólia alá, így kénytelen voltam levenni és felrakni a másik darabot.
Egyébként nagyon egyszerű a felhelyezés, és tökéletes a pontossága is. -
-
cigam
titán
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
fery02 #331500 üzenetére
"Ez az opció valami másra lesz hatással, mert nálam is ki volt alapból kapcsolva (de most kipróbáltam, hogy be- és kikapcsoltam), de ugyanúgy felugrik a Lokáció ikon, amikor megnyitom pl az Időképet."
Ez a kapcsoló arra szolgál, hogy ha egy rendszerszolgáltatás kéri le a helyzetet, akkor mutassa-e az ikont. A nem rendszer alkalmazásokra mindig mutatja, az nem kapcsolható. Ezért is van a Rendszerszolgáltatások menüben és nem egy szinttel feljebb. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fery02 #330789 üzenetére
A formátumra nincs gyorsgomb, csak a felbontásra és az fps számra. De a formátumban bőven elég a HEVC-ben rögzítés folyamatosan, de ha mégis H264 kell, mert Jóskapista Mr. Nagypapa nem tudja máshogyan megnyitni, akkor a megosztásnál van rá opció, hogy helyben átkódolja.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
fery02 #330566 üzenetére
Még ígéret szintjén sem tudok arról, hogy az Apple tervezne ilyen fotorealisztikusnak nevezhető képgeneráló dolgokat. Tüllszoknyás kaki emojit meg mindenféle rajzfilmfigurákat lehet vele csinálni (ahol elérhető az AI), de semmi többet.
Majd ha lesz ilyen funkció a Google vagy Samsung vonalon, akkor ahhoz képest még 2-3 év és az Apple is tudni fogja.
De létező személyeket felhasználva generálni tartalmat egyik kommersz AI modellben sem egyszerű, mert letiltja a visszaélések miatt. Ha ilyenre van igény, akkor a kissé shady weboldalak vagy Elon Musk a barátod, ő eleve nem tartja problémának a valóság eltorzítását.
-
-
chaosmonger
tag
válasz
fery02 #329969 üzenetére
A Photos-t használhatja úgy, hogy a fotók egyáltalán ne foglaljanak tárhelyet a Google tárhelyből, ha nem ragaszkodik a legmagasabb felbontáshoz. Ha a drive-on kersztül tölti fel akkor viszont mindenképp fogyasztja a helyet. Nem beszélve arról hogy milyen körülményes a feltöltés.
Nem tudom, szerintem ezeknek a felhő szolgáltatásoknak egyébként a kényelem a lényege. Gyakorlatilag azóta használom a Photost amióta van, és azóta nem kellett fényképeket másolgatnom, mentegetnem, biztos lehetek benne, hogy minden fénykép, videó meg lesz akkor is ha elhagyom/lecserélem a telefont. Még akkor se kellett fényképekkel törődnöm amikor anno váltottam Iphone-ra, simán letöltöttem a G Photos alkalmazást, beléptem és ott volt minden. De persze tudom, mindenkinek mások a preferenciái. -
törölt tag
válasz
fery02 #329733 üzenetére
Nem fogsz csokit kapni, mert te mondod jól. Az a self-repair alkatrész elérhetőség oldal, amit linkelt a vádaskodó, az a magánszemélyeknek lett csinálva és azért i12-től, mert akkor vezette be az Apple ezt a programot, nyilván egy hivatalos szerviz kap régebbi modellhez is alkatrészt, jó nagy botrány is lenne ha hivatalos szervizben utángyártott akkut raknának bele jó pénzért, nyilván nem így van. (arra a logikai bukfencére csak zárójelben térek ki, hogy milyen érdekes CC-re kamut ír, mert már szerinte nem lehet kapni régebbihez gyári akkut, de az iS bevált neki és ajánlja, hát az iS oldalán is lehet még akár iPhone 8-hoz is akku cserét kérni, akkor nem stimmel az ő megfejtése)
-
Antosz
tag
válasz
fery02 #329733 üzenetére
Kérdezz rá azzal nem vesztesz. Pár hónapja javítottam iPhone 11-et. Akkor még kaptam itt akkut. Dec eleje óta már nem kapni. Mikor felhívtam őket azt mondták már kifutott. Előfordulhat, hogy van szervizbe polcon. De a szigorú szabályok és az akkuavulás miatt nem igen tartanak polcon ilyen termékeket.
-
volvoguy
addikt
-
Antosz
tag
válasz
fery02 #329730 üzenetére
Parancsolj itt a forrás. Ez a hivatalos Apple alkatrész oldal. Ha itt nincs akkor már az nincs. Az Apple szerződött szerviz partnerek akik becsületesek itt szerzik be a gyári csere alkatrészeket. Nem mondok hülyeséget. Szóval a vádaskodásokat kerüljük. Én sem vádaskodtam.
https://selfservicerepair.eu/hu-HU/orderÉn is szerviz területen dolgozok. Tudom mi hogy megy.
-
Ricardo
titán
válasz
fery02 #329491 üzenetére
" mikor is egyik Droidos telómon hektikusan működött a funkció és ott inkább mindig lezártam hívás közben a kijelzőt, "
Nem rendszer, hanem vas függő. Vannak gyártók, akik egyes készülékeikből kihagyják a fizikai közelségérzékelőt. Ezek egy része ennek ellenére megbízhatóan megoldja a feladatot, egy részük nem.
Milyen telefon volt? Ha tippelnem kellene akkor a Xiaomira voksolnék. -
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
fery02 #329216 üzenetére
Azért döntöttem így, mert alapvetően nem tervezek visszatérni Android rendszerre, de sohasem tudni, hogy mi jön még a jövőben. Semmibe sem kerül egy Google-fiók megőrzése, a leveleket pedig lehet továbbítani az iCloud mail címre. Évente egyszer viszont nem nagy munka aktualizálni a változásokat.
-
zoli62
addikt
válasz
fery02 #329165 üzenetére
Tegnap minden előjel nélkül megmakacsolta magát a Face ID. Minden Apple általjavasolt megcsináltam, természtesen eredmény nélkül. Aztán új arcképet akartam felvenni, de ahhoz is Face ID kellett. Mára mintha mise történt volna, úgy működött, ahogy eddig mindig. Volt akivl előfordult ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest