- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
mattheus #329872 üzenetére
Igaz, nekem nem Spigen, de nálam az iPhone 12-n az összes üvegfólia látszólag rendben felfekszik, 1-2 hétig hibátlan is, majd a bal felső és jobb felső szélétől kezdve kezd elengedni. Ez vajon mitől lehet? Már a 4. fóliát rakom fel. Lehet, hogy izzadság megy alá?
Felrakáskor tökéletesen meg van tisztítva a kijelző és ahogy írtam, kb. 2 hétig nem is látszik rajta semmi. -
mattheus
őstag
válasz
mattheus #329239 üzenetére
Most voltam a boltban.
Rendkívül segítőkészek voltak, olyannyira, hogy a telefonon kívül még a náluk vásárolt és felrakott fóliát is cserélték ingyen.
Nagyon pozitív példa és követendő hozzáállás. Én csak egy Lindt csoki válogatással tudtam megköszönni a fáradozásukat, hiszen mikulás van -
mattheus
őstag
válasz
mattheus #329228 üzenetére
Imént hívott fel a bolt, hogy átbeszélték a vezetőséggel a panaszomat és végül arra jutottak, hogy kicserélik a telefonomat egy újra.
Nagyon örülök a pozitív kimenetelű döntésnek és annak is, hogy vannak még ilyen boltok.Egyébként az ilyen hozzáállással nagyon lehet brandet építeni. Már régóta kacérkodom egy Apple Watch-al is...... ez most adott neki egy újabb érvet.....
-
adika4444
addikt
válasz
mattheus #294538 üzenetére
A SE2020-ban nagyon gyenge az aksi. Nekem csak böngészéssel, a 84%-os aksi 30--40%-ot csökkent egy másfél órás úton, ha elindultam 100%-on, 60--80 közt sikerült az út végére megérkezni. Pedig csak Safari, Element (Matrix kliens), Discord volt rajta, nem túl magas fényerőn.
Most a melegben a 13 Mini sem túl acélos, tegnap rengeteget töltöttem, ma meg hozzá sem nyúlok kb. és így van 80%-on úgy, hogy reggel levettem töltőről és nyomkodtam, szóval 10%-ot merült olyan 9-től mostanáig.
#294549lugosi
Megpróbálom feltolni az iCloud-ba, vagy rakok egy iCloud for Windows-t a laptopra és meglátjuk. Legyen a telefonon, utána már belerántom a galériába. -
Scrake^;DD
aktív tag
válasz
mattheus #294538 üzenetére
Szia! Ha azt írja a készülék, hogy szervíz akkor ha egyből nem is tapasztalod, a napokban elő fog jönni, észre fogod venni, hogy haldoklik az akksi. Vidd be az istyle-ba ha hivatalos alkatrészt szeretnél, bár nemtudom, hogy ár érték arányban megéri-e ott szervizeltetni. Az tuti, hogy beviszed egy órán belül kicserélik. Csak mondom kérdés, hogy megéri-e mert lehet, hogy mondanak rá egy olyan árat, hogy a telefon nem ér annyit. Pl az X-nél 50 rongy volt az akksi csere
-
BossBoss
őstag
válasz
mattheus #291415 üzenetére
Azt hittem ez csak nálam volt valami hiba. Venu 2, nap közben fel szokott tűnni, hogy nem rezeg a kezemen. Mindig manuálisan kellett BT ki/be kapcsolni telón és akkor működött. Elég idegesítő volt naponta ezzel szórakozni. Hozzáteszem ez a hiba az utóbbi hetekben jött. Előtte nem tapasztaltam.
-
-
mattheus
őstag
válasz
mattheus #290372 üzenetére
Valakinek erre esetleg van tanácsa? (LINK)
Ha jól tudom a SN az ahhoz kell, hogy meg lehessen nézni, hogy van-e rajta még jótállás illetve az IMEI alapján lehet kideríteni, hogy függő vagy le van tiltva?
Ezeket jellemzően mindenki megadja ? Még nem kérték tőlem a SN-en kívül mást, ezért kérdezem. -
zaskar
senior tag
válasz
mattheus #290084 üzenetére
Én korábban mindig PC-ről, biztonsági mentésből költöztem, iCloud-ból viszont sosem. Sok adatom van, az iCloud valószínűleg nem tartalmazott volna mindent. A múltkor első alkalommal próbáltam ki a két telefon közötti másolást, és eddig ez volt a legjobb. Mindent átmásolt, a rengeteg fotót, a zenéket is (utóbbiakat azelőtt mindig külön kellett pótolni). Ezt a régió átállítást nem figyeltem, de nekem Magyarország maradt.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
mattheus #289956 üzenetére
Lehetséges, hogy valami átmeneti nyűg volt a MS Authenticator App részéről, mert az elmúlt időkben több ilyet is végeztem (új iPhone-ra költözés miatti segítségnyújtás) és egyszer sem volt vele gond.
Igen, valóban beletelhet pár órányi időbe, megértem, ha ez kellemetlen. Magam úgy szoktam időzíteni, hogy olyan időpontot választok rá, amikor nagyon kicsi esélye van, hogy közben bárki, bármi megzavarjon, így azért haladósabb. -
Gardaai
senior tag
válasz
mattheus #289949 üzenetére
Az elején mindig jobban merül. Az összes app dolgozik a háttérben. Ahogy telik az idő, látja mit használsz, mit nem és szépen lekapcsolgatja. Frissítések után is szokott ilyen lenni. Szerintem teljesen mindegy hogy költöztetsz. A végeredmény ugyan az lesz 1 hónapon belül. Én a kényelmet választanám pár % töltöttség helyett, pár hétig.
-
Gardaai
senior tag
válasz
mattheus #289614 üzenetére
Ha ez miatt választanád, ne tedd.
Minden garanciális feltétel az Apple-hoz szól és a hibajavítás az iStyle-on keresztül történik: [link]Egyébként a 15 napos 1 forintot nem ér meg, még ők is leírják, hogy 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól: Pixel garancia résznél
Ha két héten belül nem jön elő, kicsit az esélye, hogy a maradék 1 hónapban előjön és nem előtte/utána. Persze benne van, de ezt neked kell mérlegelni.Garancia pedig ahogy fentebb is írtam szinte egyenlő a két üzletnél.
-
Gardaai
senior tag
válasz
mattheus #289610 üzenetére
Jó lenne tudni melyik üzlet. Bizonyára van pixelgarancia aloldaluk, ha már mint szolgáltatás árulják. Viszont jó biznisz ilyen árulni, mert nagyon kevés készülék szenvedhet ilyen problémával. Ha dobozból kivéve nincs rajta, akkor elég ritkán alakul ki. Ha meg mégis van rajta, küld vissza (14 napos elállás - érdemes online rendelni).
De mégis kialakulna idővel, 1 éven belül a gyártói garancia (elvileg) érvényesíthető.
Egyelőre a beégés is kérdéses garanciális szempontból, amit 14-es széria produkál az AOD miatt.
Ha pedig 1 év után és vásároltál pluszban, akkor szokott lenni pár buktató.
- Létezik-e még a bolt ahol vásároltad?
- Milyen feltételeket szabtak meg amikor cserélik/szervizelik?
(ACER laptopnál 3 pixelhiba volt kicsomagolás után, jeleztem a gyártónak/üzletnek is, azt írták bizonyos méret/távolság/mennyiség után van gari 3 elég nagy pont, túl messze volt egymástól, széttárták a kezüket - ezért lenne jó tudni melyik üzlet (és mik a feltételek), simán mondhatja ezt) -
Shyciii
veterán
válasz
mattheus #289505 üzenetére
Szóról szóra nem fogom már tudni elmondani, mert eltelt vagy fél év, de mikor kiadta az árut, és odaadta a blokkot, közölte, hogy ha bármi gond van a telefonnal, akkor ne az apple szervízbe vigyem, hanem hozzájuk vissza. Furcsállottam is, de nem foglalkoztam vele, mert tudtam, hogy csak próba miatt hozom el.
-
Gardaai
senior tag
válasz
mattheus #289196 üzenetére
Ahol nincs kiírva egyértelműen ott e-mailt kell írni vagy felhívni a helyet. Normális helyeken ki van írva. Illetve a nagyoknál nem kell attól tartani, hogy nem gyártói, nem is a legolcsóbbak.
B-tel szokott egy jó alternatíva lenni a nagyokon kívül.
Náluk le is van írva pontosan a garancia: [link] -
Thewent12
aktív tag
válasz
mattheus #289196 üzenetére
Mivel olyan nem létezik, hogy 3 év gyártói garancia. Az Apple fix 1 évet ad mindenre! Azért fontos, hogy hivatalos viszonteladónál legyen vásárolva, mert ők gyári alkatrészekkel dolgoznak a szervízben vagy gyári alkatrésszel rendelkező szervíznek továbbítják egy esetleges javításra.
-
istnag
addikt
válasz
mattheus #267622 üzenetére
24 óra leforgása alatt 3:35 perc SOT jött össze tisztán, plusz ezen felül még ment alkalmanként a Spotify is. Az akkumulátorom jelenleg 62%-on áll. Ilyen használattal, ideális esetben még több, mint 5 óra képernyőidő lehet még benne, mielőtt teljesen lemerülne, azaz 9 óra is meg lehet 3 nap alatt, ha még egy kicsit molyolok a beállításokkal.
Nem, esetleg laboratóriumban, de legyen úgy. -
PuMbA
titán
válasz
mattheus #267565 üzenetére
Teljesen kapcsold ki a background app refresh-t és a felesleges rendszer lokáció meghatározásokat: 5 iPhone Location Settings You NEED To Turn Off Now
-
istnag
addikt
-
R a y
senior tag
válasz
De könyörgöm! 2-3 napra elnyújtva 4 óra SoT nem rossz!! Ha elnyújtod a napokat, akkor rövidül a SoT. Nem tudom melyik telefon az, ami hoz 8-10 óra SoT-ot 2-3 napra elnyújtva.
Nézd már meg légyszives, hogy egy nap alatt mennyi lesz a SoT-od intezív használat mellett. -
nord_
veterán
-
totron
addikt
válasz
Az auto fényerőt én kikapcsolnám, ahogy az emelésre való feléledést is. Teljes adatforgalmi tiltást a háttérben sajnos nem lehet eszközölni, illetve aki tud erre módszert, az kérem, írja meg. Az app autoupdate állapotot sem erőltetném. Az sem mindegy, hogy kell-e megbirkóznia gyenge mobiljellel, bár nem írod mennyi a felhasználásnak a mobilnetes része és mennyit használod wifivel.
Egy használt 6s-sel való élményem jut eszembe: volt, hogy tkp. valós időben, a szemem előtt ment le aktívabb böngészés hatására az akksi%. Mondom ez így nem lesz jó... Aztán tettem bele 1-2 ciklust, tehát használtam és egész szépen magára talált, stabil teljesítményt hozott (persze világrekordokat nem döntögettem vele, de rendben volt, korához képest meg főleg), s ezt bizony nem is gondoltam volna. Lehet, hogy nálad is hagyni kellene neki egy kis időt, hogy a csúcsára érjen a teljesítőképességének? Nem vagyok 13-szakértő, de ennyi készenlét mellett nem rossz az említett SOT, nem?
-
Kevin8997
tag
válasz
mattheus #267479 üzenetére
Az lesz érdekes, hogy ha csökkenne is a régebbi modellek ára dollárban az milyen árfolyamon lesz értékesítve egy évig. Marad-e a 330as a régi modelleknél vagy 440 körülre beárazzák ? A 14es széria alap modellje (mini nem várható ugye) is bőven 400 felett várható ha így áraznak.
-
markknight
veterán
válasz
mattheus #267417 üzenetére
A kamerával kapcsolatban nincs tapasztalatod? Nekem a 13 pro lényegesen rosszabb képet csinál a sötétben mint előtte a 11 Pro. Nézegettem redditet, mindent ami létezik elolvastam, de több mint fél év után is hatalmas visszalépésként élem meg a sötét képeket. Zajos, kontrasztos, elmosódott vacak az összes.
-
válasz
mattheus #267388 üzenetére
“Van olyan backup visszatöltésre mód, hogy csak a képeket, üzeneteket és az appokat tölti vissza, de beállítások a gyárin maradnak?”
Ha iCloud fotókönyvtárat használsz, illetve minden mást az icloudban, akkor visszaállítás után nem a backupot töltöd vissza, hanem csak belépsz az Apple id-vel, és utána az app store-ból letöltögeted a szükséges alkalmazásokat.
-
R a y
senior tag
válasz
mattheus #267393 üzenetére
Hidd el, ezekkel a telefonokkal kizárt 25 óra SoT.
Írtad, hogy 5G Auton van a beállítás. Van egyáltalán 5G ahol tartózkodsz? Ha nincs kapcsold át 4G-re.
Én is nézegetem a SoTot, dehát ne legyenek illúziói(m)nk, nem fog a telefon napokat elmenni, kivéve ha Airplane módban csak wifin vagy. Az M1es iPad Promat is kétnaponta töltöm, hiába van benne nagy kapacitású akkumulátor. Nagy kijelző, erős SoC zabál. -
szabonagyur
félisten
válasz
mattheus #267390 üzenetére
olyan ideális környezeti feltételek mellett, ami a valóságban nem létezik (ide akkor be is helyettesítem az Akár XX óra részeket).
Ez nem igaz, mert össze lehet hozni csak nem felhasználó barát a dolog (autónál is bármikor, kevesebbet is).
Amúgy ne így állj hozzá, használd, teljen el pár hét és akkor kiderül mennyit megy a teló valóságban.
Amúgy egy filmnézés is teljesen máshogy fogyasztja az akksit, nekem az FB pl szó szerint szívja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
mattheus #267388 üzenetére
Az autós példád a legrosszabb, megvan határozva, hogy hogyan is lett az 5L lemérve, ha a feltételeket hozod akkor kijöhet neked is, itt is kb így kell elképzelni.
Az oldalon is így van írva:
Videólejátszás:
Akár 28 óra
Videólejátszás (streamelve):
Akár 25 óra
Hanglejátszás:
Akár 95 óraEzek az értékek már akkor csökkenhetnek ha olyan helyen vagy ahol most gyengébb a térerő, többet keres a telefon, vagy épp valamerre van 5G amire a telefon fel akar mászni de nem tudom.
Táblázatod: hogy jött ki neked 61 perc screen off amikor a Spotify ment 78-at magában?
-
válasz
mattheus #267371 üzenetére
A 13 PM zsír új egyébként? Nálad lesz valami para, az igaz, hogy a 11PM is nagyon jól bírja, de nálam simán rátesz pár lapáttal a 13PM.
Viszont nem is értelek nagyon. Azt írod, egy teljes nap végére 70%-ok van még. Ez neked rossz? Simán lehet hogy olyan helyen vagy ahol a térerő nem túl jó , az mindegyiket meríti, illetve ha az 5G be van kapcsolva, akkor az meg Paksot is lehúzná. -
válasz
mattheus #267362 üzenetére
Azért IDLE fogyasztás itt is van, még ha nem is annyi, mint droidon... plusz az appok csekkolgatját neten a dolgokat, jönnek a notifik, állandóan kivilágít a kijelző, stb. Blődség azt gondolni, hogy ha naponta 1 óra SOT van csak akkor majd 28 napig fogja bírni egyetlen feltöltéssel pl. de nem is így gondolod ugye?
Ez egy átlagos használattal kényelmesen 2 napot bíró telefon, keváés használattal 3. Amint látod nálam meg inkább 1,5. Viszont nálam meg egy S22U, vagy akármi egy napont nem bírna, vagy csak neccesen.
-
válasz
mattheus #267361 üzenetére
Majd nézz meg több napot, az akku részen úgyis látod, mi mennyit harapott az akkuból.
Jól bírja az akkuja, de ez sem mindenható, a média meg úgy állítja be, mintha ezt sosem kellene tölteni
Tény,hogy nekem is ez a telefon bírja legjobban, pedig volt sok, de igazából a 11PM is igencsak bírta a kiképzést, ehhez képest volt a 12PM rosszabb, majd a 13 PM meg jobb. Mobilnet lényegesen jobban meríti, mint a wifi, de ezt mindenki tujda. Én auto fényerőt használok pl. és wifin vagyok jórészt. Ma pl. 4 óra 35 perc SOT-al vagyok még 63%-on. Mondjuk én sokszor nem értem, szerintem valahogy mindig több SOT-ot mutat, mint amennyit valójában használom. Reggel mindig megnézem maileket, ph hozzászólásokat, közben szól a spotify, pár youtube videó. Szerintem a spotify-t is SOT nak számolja és nem kikapcsolt képernyős használatnak (vagy hozzáírja mindkettőhöz). Nekem egyébként 2 napot nem bír ki ilyenekkel kényelmesen, egyet bőven, nap végére 60+ %-on vagyok, így minden este töltöm, hogy másnap ne kelljen figyelgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest