- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti ilyen családi eseményeket milyen módban szoktatok videózni?
Sima vagy Filmszerű módban?Szeretek videózás alatt pötyögni a kijelzőn, pl helyzettől függően zoom-olgatok, ezt a Filmszerű mód azzal spékelné meg, hogy (számomra) látványosan homályosítgatja a téma körül a hátteret, de a gyakorlatban mennyire megbízható ez a homályosítás?
Most csak úgy nem tudom próbálgatni, mert egyedül élek és nincs lehetőségem mozgó célponttal kísérletezgetni, de hamarosan családi esemény lesz és kíváncsi vagyok érdemes-e a Filmszerű módra hagyatkozni vagy az inkább egyéb szituációkra van kitalálva?
15PM
-
Csak hogy érkezzen valami visszajelzés erre az általad, időközben már többször is belinkelt Blip app-ról, kipróbáltam múlt hétvégén és tökéletesen működött.
Az volt az eset, hogy apum droidos telójáról már évek óta halogatom a fotóinak a lementését (backup szempontból), valamiért a kábelezgetésre sohasem szántam rá magam, hogy droidot rá laptopra és gyorsan átmásolgatni.
De van náluk egy iPad is és gondoltam kipróbálom, hogy arra is és a droidos telóra is bekonfigolom a Blip-et és meglátom mi lesz.Nagyon szépen átment minden kép, metainfókkal együtt beleömlesztődtek a Fotókba, ami anyum képeit gyűjti (egyiküknek sem probléma ez, nincsenek titkos képek
).
Részletekben küldtem, egyszerre csak 1 évnyi adagot, kb összesen 700 db kép és pár videó).Minden ilyen képet előhoz Fotókban a “Blip” keresőszó (szóval a szelektálgatás is könnyen megoldható, ha rászánják az időt) és ha már ott voltam, kijelöltem mindet és ezekre a képekre is nyomtam egy HEIF-re konvertálást.
-
válasz
icecave #339957 üzenetére
Értem, mondjuk azt elképzelem én is, hogy más OS-en sincs erre lehetőség.
A legjobb végülis amúgy az lenne inkább, ha landscape módban a default elrendezés gördülne le.
Jelenleg nálam ez történik, ha landscape módban előhozom. Ennél kb minden más jobb lenne. -
Valóban nem lehetséges a landscape módú CC, ikon elrendezésének a módosítása?
Az a baj portrait módban szépen belövöm magamnak a gombokat, ahogyan használat alapján a legjobban kézre esnek, viszont ha ezt landscape módban előhozom, totális káosz-, össze-vissza helyezkednek a gombok és nincs a “plusz” jel semelyik sarokban sem, hogy landscape is tudjam őket pakolgatni.
-
válasz
MasterMark #339890 üzenetére
Köszi szépen!
————————————
1995M: Én is hallottam róla, hogy erőforrásigényes, főleg a saját nyelvünkön használni.
Direktben nem szoktam nyaliztatni, hanem néha csak úgy a reakcióra vagyok kíváncsi, hogy mit tud produkálni.
Minden káros valamennyire, pl nem tudom mennyire károsabb egy szimpla AI használathoz képest az, amikor megnézek 4K-ban TheVR Pistitől egy néhány órás Death Stranding 2 vod-ot TV-n, gondolom jóval durvábban, de ha mondjuk egyszerű filmet szeretnék jó minőségben ugyanígy TV-n, annak a “beszerzése” vagy streaming-elése is ugyanúgy erőforrás a túloldalról, de mit csináljunk ebben a digitális világban?Mindenki szennyez, csak különböző mértékben.
Nálam pl 2 hetente ismétlődő emlékeztető jelez, hogy rakjam ki másnap reggelre a kukát.
Na, már jó néhány alkalmat skip-eltem, mert egyszerűen nem akar nálam megtelni, mert RePont, plusz utca végén van a szelektív és külön gyűjtöm a papírt és az egyéb műanyag hulladékot, így verhetném magamat, hogy mennyire környezet tudatos vagyok, viszont cserébe a sok 4K streaming-eléssel meg lehet lerontom az egészet. -
válasz
MasterMark #339888 üzenetére
1. Segítek privátban fórumtársnak és azt szeretné, hogy zenelejátszás alatt ne zavarják értesítések.
2. Ó Istenem…
AI-val pont eszembejutott előtte, hogy rákérdezek és vicces reakciót adott. -
Sziasztok!
1. Shortcuts-ban lehet olyan feltételt adni, ami konyhanyelven annyi, hogy “ha éppen zenelejátszás történik, lezárt kijelző mellett is”?
Sajnos azzal nem megyek sokra, hogy App szerint kiválasztom, majd “Meg van nyitva” opcióval beállítom, mert ez szó szerint csak akkor működik, ha meg van nyitva, amint háttérbe teszem, hiába, hogy szólva hagyom a zenét, ki is lövi a parancsot.
2. Hogyan lehet automatizálást törölni?
Csak mert ahogy próbálkozgatok, gyűlnek szépen sorban, de itt az automatizálásra hosszan nyomásra semmi menü nem ugrik fel, mint ahogy pl parancsoknál teszi. -
válasz
Majom19 #339827 üzenetére
Benne van a válasz a kérdésedben.
———————————————
spleenszuru: “Pörgethetsz valamennyit az app váltóban“
Ezalatt azt értettem, hogy a legutóbb használt appjaidat előhozod. Ugye tudod, hogy létezik ilyen?
Amikor képernyő aljáról úgy suhintasz fel, hogy nem engeded el az ujjad rögtön a végén, hanem kicsit ott tartod. -
válasz
spleenszuru #339812 üzenetére
Pörgethetsz valamennyit az app váltóban, hogy látsz-e gyanús alkalmazást és kisöpröd onnan.
De amúgy ejts meg egy ilyet szerintem:
Az iPhone kényszerített újraindításaOlykor újraindítom a telefont ilyen módon, amikor nem tetszik valami.
Pl pont pár napja volt olyanom, hogy automatikusan nem akart rácsatlakozni a bluetooth eszközeimre, de kényszerített újraindítás után helyreállt újra a rend. -
válasz
KubanitoS #339811 üzenetére
Mit takar pontosan a “kinézett hely”?
Ha nem hivatalos szervizben végeztetitek, akkor csak magatokat szpatjátok, hogy beleraknak valamilyen akksit és 1 év múlva még rosszabb lesz aztán, mint a mostani jelenleg.
Hivatalos helyre mindenképp gyalulni kell a telefont:
iPhone vagy iPad előkészítése szervizelésreAz sem probléma, hogy nagyon be van lakva a telefon, PC-n Apple Devices progival készítetek róla egy jelszavas (hogy a bizalmasabb adatokat is tartalmazza) mentést és aztán majd visszatöltve a telefonra ugyanott lesztek.
-
válasz
vargalex #339773 üzenetére
Egyébként ebben van is logika, hiszen a tolókapcsoló ugye magától nem tud átbillenni egyik állásából a másikba, ebbe bele se gondoltam.
Akkor meg annyi módosítással, hogy ne Néma mód, hanem Fókusz mód legyen, csak azért írtam amazt, mert jobban szeretem az egyszerűséget és a “néma” ugye univerzális szó, rögtön egyértelmű a jelentése.
——————————————————
1995M:
”Kisegítő lehetőségekben nézz körül, pl. az érintés hosszú nyomás idejét érdemes gyorsra állítani, sokkal jobb. Hátlapi kopp funkciók.”Ez egy olyan fantasztikus tipp, hogy nem is tudom eddig majd’ 2 évig miért nem hallottam még erről!
Sokkal pörgősebb lett a telefonhasználat, nálam látványosan kiadja a különbséget, ahogyan használom a telót.Olyasmi élmény, mint anno droidon, amikor minden telómnál elsőkörben túrtam fel a “Fejlesztői beállításokat”, hogy az “Animációk sebessége” értéket megnöveljem.
-
Shortcut-ban készítesz egy “Néma Be” és egy “Néma Ki” parancsot, természetesen csakis ennyit is csináljon mindkettő, amit az elnevezésük is utal, majd Automatizálás fülön jobb sarok fent “+” gomb, kereső mezőbe beírod, hogy “App”, majd az egyetlen felkínált lehetőségre menve, kiválasztod a zenelejátszódat a listából, majd “Meg van nyitva” opcióval a “Következő” gomb felül, majd hozzárendeled a “Néma Be” parancsot.
Aztán létrehozol egy másik automatizálást is, ami mindennek az ellentettje, mivel nem magad szeretnéd visszarakni normál módba a telefont zene után, hanem azt is automatizálni szeretnéd.
-
válasz
xhege #339760 üzenetére
Ezt örömmel olvasom, csak még azt kell majd kiderítenem, hogy így, hogy iMessage-ből lett bekapcsolva a helyzetmegosztása, így vajon mostantól minden egyes iMessage használatkor lekéri-e majd a helyzetét.
De ezt végülis elvileg gondolom könnyen kiderítem majd, hogy egymás mellé teszem feloldva a két telefont és ha megnyitom a sajátomon az iMessage-t az ő beszélgetés szálával, akkor ugyanabban a pillanatban figyelem, hogy nála felvillan-e majd statuszbar-on a GPS nyilacska.
Mondjuk meg annyira ez sem lényeg, mert iMessage-t általában csak akkor használunk, ha mondjuk pénzügyes dolgokról van szó, minden más általános esetben Messenger írogatás jön fel.
——————————————————
havri: Majd szépen kiderül minden egyszercsak.
-
válasz
havri1 #339757 üzenetére
Törölni nem szívesen akarom onnan, mert egyéb funkciók pl hasznosak ott, pl az iPad-jének tudom figyelni a töltöttségét és bármelyik eszközre tudok figyelmeztető hangot küldeni, ha esetleg nem találja éppen.
Utóbbit ő is tudná, csak szülőknél könnyebb, hogy inkább nekem ír Messengeren és én meg elkezdek matatni Lokátorban.
-
válasz
eddie17 #339755 üzenetére
Akkor kipróbálom, hogy vasárnapig nem lépek be Lokátorba és iMessage-be se, hanem csak Messenger-en írok neki, ha írnivalóm van és majd vasárnap megkérdem, hogy látványosabban merült-e a telefonja a szombati egész nap folyamán. 👍
De ha mást nem találok majd vasárnap énsem kikapcsolnivalót, megejtek a telefonján egy kényszerített újraindítást és hátha azért minden a régi lesz mégis.
-
válasz
markknight #339753 üzenetére
Hát azt veszem észre.
-
Ezzel az iMessage helyzetmegosztás kéréssel nagyon óvatosan kell bánni!
Édesanyámék most jönnek haza nyaralásból, kb egy órája küldtem neki iMessage-n belül egy ilyet, csak mert kíváncsi voltam most éppen hol vannak, valamint még eddig nem is próbáltam ki a funkciót.
Valójában csak egy pillanatnyi helyzet érdekelt volna, hogy hol vannak éppen, az lett volna a legjobb, ha ez részükről észrevétlenül történik, de ilyenre nem volt lehetőség.Na ennek a vége most az lett, hogy már 1 órája folyamatosan tudom őket nyomkövetni, ami szükségtelen és azt pláne nem akarnám, hogy emiatt folyamatosan merítse a telefonját a folyamat.
Ezt közöltem is vele és állítása szerint “csinált is valamit”, de mégsem kapcsolta ki a megosztást, hanem továbbra is tudom őt nyomkövetni.Csak vasárnap fogom tudni személyesen megnézni a telefonját, addig meg kíváncsi leszek folyamatosan fog-e futni ez a megosztás, mert akkor csak amiatt lemerül kétszer aznap a telefonja.
Szóval óvatosan!
-
válasz
Nordik #339495 üzenetére
Már lehet rég nem aktuális, hogy erre válaszolok, de egyébként rendesen megőrzi minden képnek az információját és adatát, ezt magad is ki tudod próbálni, hogy fogsz egy képet, Megosztás / Mentés Fájlokba, majd ugyanazt a képet Fájlokból, Megosztás / Kép mentése és visszakerül az eredeti kép mellé és összehasonlíthatod a kettőt oda-vissza váltva a kettő között.
Annyi különbség ezzel a megoldással van, hogy ha egy olyan képről van szó, amit korábban szerkesztettél, annak véglegesíti a szerkesztését (nem lehet visszavonni).
Ugyanígy ha pl Portré képet készítettél, eredetileg van mód, hogy kikapcsold rajta a Portrét, a “visszatöltött” kép esetében fixen rajta marad a Portré mód. -
Nem ismerek fizetős cuccot, pár ezer képet az elmúlt években ezzel a Paranccsal oldottam meg.
Ismered azt a trükköt, hogy Fotókban benyomod a Kijelölést, jobbról balra ujjhúzással kijelölsz pár fotót, nyomvatartva hagyod az ujjad, másik ujjal pedig nyomsz egyet a képernyő tetejére?
Felugrik a legelső képeidhez időrendben és mindezalatt kijelöli az összes képedet.Ezzel így két mozdulattal ki tudod jelölni az összes fotódat.
-
válasz
AMD Power #339456 üzenetére
Nekem szerencsésebb helyzetem volt, mert sosem használtam még Androidon sem a Google Fotókat.
Mondjuk ha használtam is volna, mostanra már mindent átköltöztettem volna iCloudba, én pl minden régi fotómat átkonvertáltam HEIC-be és úgy jóval kevésbé tárhelyigényesek, de több ezer képnél megértem, hogy a francnak van ilyennel kedve foglalkozni.iPhone-on a Fotók mindent mutat, a felhőt is és azokat is, ami képek újabban készültek, de még nem töltődtek fel a felhőbe.
A kizárólag csak a felhőben lévő képeket úgy tudod megnézni, hogy bármiféle böngészőből bejelentkezel www.icloud.com-on a fiókodba és ott nézed meg a Fotó tartalmát.
-
válasz
Nordik #339452 üzenetére
Apple Devices mentés formájában valóban nem tudod megtekinteni a képeket.
Én a helyedben ezt úgy végezném, hogy a Fotókban kijelölném az összes tartalmat, majd “Megosztás” és “Mentés Fájlokba”.
Ez így szépen mindent lement mappába a fájlokba, amit aztán mondjuk ha tudsz telefonra külső SSD-t csatlakoztatni, mehet is rá a mappának az átmozgatása. -
válasz
AMD Power #339450 üzenetére
Semmi baj!
Akkor ha sok fotód van, valóban csak ezt a beállítás kell neked átkapcsolnod, és várnod, hogy a rendszer elkezdje optimalizálgatni magának a helyet, nincs szükség ez esetben 3uTools progira.
Én egyébként nem próbáltam még ki ezt az optimalizációs módot, meg egyszerre több felhőt sem használok a fényképekhez, jobban szeretem, ha csak egy db felhőben menedzselődnek a dolgok és nincs kedvem külsős felhőkben időnként nézelődgetni, hogy rendben van-e minden.
Esetemben maradok csak az iCloud-nál és pár havonta laptopos mentést végzek mindenről egy SSD-re.
-
válasz
AMD Power #339446 üzenetére
Milyen felhőre kell itt gondolni?
iCloud, Google Fotók vagy valami egyéb?Ha iCloud, akkor vigyáznod kell a törölgetésekkel, mert az iCloud inkább szinkronizációs felhő módon működik, ha bármilyen eszközről vagy magából a felhőből törölsz valamit, az a változtatás érvényes lesz mindenhol máshol, ami kapcsolatban áll a felhővel.
Ha nincs szabad helyed a telefonon a fotóid miatt, akkor a Beállítások/Fotók alatt kapcsold be a “Tárhely optimalizásása” funkciót, amivel töredéke lesz a telefonon a tárhelyfelhasználás.
-
válasz
Pandimakaay #339341 üzenetére
Ha iOS 18-at használsz, akkor a Fotók app-ban, ha legalulra gördítesz, lesz egy “Testreszabás és átrendezés gomb”, amiben a különféle kategóriákat tudod elrejteni/láthatóvá tenni és a sorrendjüket módosítani és ez esetben az “Albumokat” ha legfelülre mozdítod, akkor rögtön így nyílik majd meg alapállapotban a Fotók app.
-
válasz
1995M #339304 üzenetére
Tudom, hogy meg lehet vonni app-októl mobilnetet, viszont állandóra meg nem akarom megvonni, mert ritkán meg direkt használom őket mobilnetről is (Telekom feltöltősnél pl bónusz net esetén vagy ha DominoDay ad extra netet 24 órára).
Viszont ezzel az automata Repcsi móddal most valóban megoldott téma ez is nálam.
-
válasz
1995M #339181 üzenetére
Ez amúgy számomra most egy teljesen zseniális ötlet és leírás, nagyon köszi!
Igaz, sokáig nem foglalkoztam a dologgal, mert nyomógombos éra óta a legjobb üzemidős telefonom a 15PM, de biztos nem szokott amúgy tetszeni neki, hogy itthon a status bar-on általában fele térerőt lehet látni.
Magam részéről ezt úgy oldottam meg egyelőre, hogy 2 db parancs létrehozása, hogy “Repülő mód KI” és “Repülő mód BE”, aztán Automatizálásból is 2 db, mégpedig eszerint az elgondás szerint.
Az előbb elszaladtam a boltba és tökéletesen működik is, öröm-bódottá!
Ráadásul ez így “két legyet egy csapásra”, mert amúgy eddig kapcsolgattam a mobilnetet, hogy ha itthon vagyok és elmegy netán a net, akkor nehogy nekem elkezdje zabálni a mobilnetet a YouTube vagy a Netflix úgy, hogy nem veszem észre.
-
válasz
Pandimakaay #339118 üzenetére
iPad-en a Fotók beállításaiban átkapcsolod a bekarikázott opciót és úgy alapból az iPad majd csak inkább minimális helyfoglalású bélyegképeket fog tárolni a legtöbb képedről és megnyitásukkor fogja csak elővarázsolni az eredeti minőségű tartalmat.
-
válasz
Pandimakaay #339115 üzenetére
A felhő tárhelyét mindenképpen foglalja az, ami egyszercsak megjelenik a másik eszközödön is.
Az eszközök tárhelyét illetően beállítható Fotók és Fájlok esetében is, hogy optimalizálja a tárhely felhasználást (Fotók), mappák és fájlok esetében pedig megadhatod, hogy miket szeretnél mindenképp megtartani az eszköz tárhelyén is (Fájlok).
Arra kell figyelni, hogy itt az iCloud úgy működik, hogyha egyik eszközön törölsz vagy módosítasz valamit, ami iCloud forrású, az érvényes lesz mindenhol máshol is (felhő és másik eszköz).
-
válasz
burgatshow #339112 üzenetére
“szerkesztésekből nem generál fizikailag másik fájlt, egy leíróban eltárolja a módosításokat és megjelenítéskor alkalmazza.”
Magam is így gondolnám logikusabbnak a működést és ha ez valóban így is van, akkor ez így teljesen okés és innentől kezdve nem is foglalkoztat a dolog.1995M: Valóban van “Szerkesztve” szűrő a Fotókban.
-
válasz
1995M #339101 üzenetére
Köszi a javaslatot, egyelőre nem szükséges egyszerre több képemet felcímkézni, de jó tudni, hogy egyébként lesz rá megoldás, ha mégis kelleni fog.
A szerkesztés véglegesítés lehetőségét én is élném, 2024 elején szerkesztett fotóimat már pl nem valószínű, hogy vissza akarnám valaha is állítani.
Olvastam a workaround-ot, hogy amúgy Fájlokba importálni, majd vissza Fotókba.Olyan szűrő amúgy érdekelne mondjuk, ami kilistázza a szerkesztett képeimet, kíváncsiságból végigfutnám őket.
De olyan szűrő is jöhetne, hogy mennyi szabad helyet nyernék, ha minden képem véglegesített lenne. -
válasz
Zsolt,72 #339080 üzenetére
“A második nagyon jó, én is így használom az Apple Fotókat, épp azért, mert nem hoztam át semmit, ami mappázva lett volna Android alatt és azt fontos lett volna úgy megtartanom.”
Pontosan ezt láttam be idővel én is és korábban szintén mappázgattam egyes képeimet, de mára már azokat a fotókat is inkább felcímkézve, átmozgattam a Fotókba.Ennyi szeretett volna csupán a javaslatom kiindulópontja lenni, hogy én személy szerint beláttam, hogy a képek mappázgatása kevésbé célszerű (nekem) és ha írok az egészről pár sort, akkor hátha gondolkodásra tudok késztetni valakit, hogy korábbi rögződött elgondolástól esetleg szabadulni tudjon és áttérjen másikra.
Valószínű nem sikerült amúgy, szóval az esti és a mai bejegyzéseimnel nem sok haszna volt.
-
válasz
Pandimakaay #339077 üzenetére
Azt értik a válaszolók, hogy a képeket nem a normális módjuk szerint tárolod, a Fotókban, hanem a Fájlokban, ahol valóban csak mappaként, azokon belül pedig kevésbé áttekinthető módon lehetnek csak utólag megtekinthetők.
Én velük szemben ezt az elgondolást elvetném és pl rögtön két féle lehetőséged is adódna, ahol normálisan a Fotókban szerepelhetnének a fényképeid, miközben némi kompromisszummal rendszerezheted is őket, bár időigényesebb.
1. Külön Albumokba rendezheted a képeidet, amik aztán a fő nézetben továbbra is szerepelni fognak (időrendi sorrendben ömlesztve van mindenféle képed), de kis görgetéssel eléred az Albumaidat, ahol minden kívánt képed a megfelelő albumban lesz látható.
2. Minden képedhez adhatsz “Képaláírást”, ami a későbbi keresést könnyíti.
Pl én az autómmal kapcsolatban elmentegetek időnként különféle fotókat és screenshot-okat és mindegyiket külön (sajnos többet egyszerre nem lehet) felcímkézem “Skoda” szóval, így ha a keresőbe elkezdem írni, hogy “Sko”, már egyből dobja is ki nekem azokat a képeket.Ez utóbbi még zseniálisabb úgy, hogy a Spotlight segítségével még a Fotókba se kell belépni, hanem csak feloldom a telefont, főképernyőn középen csak pöccintek egyet lefelé és az automatikusan feljövő billentyűzeten elkezdem írni, hogy “Sko” és szintén ugyanott vagyok.
-
válasz
spleenszuru #339064 üzenetére
Én akár javasolnék olyat is, hogy mivel első iPhone lenne, először akár csak használtan apróról, valami 11- vagy 12-es modell beszerezni és nyomkodgatni pár hétig, mivel egyáltalán nem biztos, hogy meg tudod szokni a rendszert.
Redmi-ről váltva ezek a készülékek sem okoznának csalódást és egyébként ezek is szép képeket és videókat készítenek (szerintem).A 60- vs 120Hz dolog amúgy valóban egyén függő, hogy ki hogyan éli meg a témát.
-
válasz
Sungoo #337818 üzenetére
Nekem ilyet a Jófogás és a Revolut csinál ilyet és biztos beragadt valami, mert egyik app-ban sem találok semmi “olvasatlant”.
Mivel ritkán használom őket, egyszerűen csak felpakoltam őket a képernyő tetejére és ott kevésbé szembetűnőek, nincs kedvem újratelepíteni őket.
Persze egy e-mail app más kategória. -
válasz
atala #337712 üzenetére
Nekem olyan tapasztalatom van, hogyha csak iCloud mentést csinálsz, az kevésbé menti le a rendszer nyűgjeit, hanem inkább csak adatokat ment, míg egy rendes számítógépes mentés kompletten menthet mindent, adatostul, rendszerestül, bugostul.
A konkrét tapasztalatom az volt, hogy kb fél éve egy i11-es teló fixen kb 27 GB “rendszeradatok” helyfoglalással nyűglődött keservesen és ezt úgy oldottuk meg, hogy gyalu után csak sima iCloud mentés került rá vissza és utána beállt egészséges 3-4 GB helyfoglalásra és így is maradt továbbra is.
-
-
válasz
pamesz #337681 üzenetére
De amúgy meg csak telepítsd újra az app-ot!
Tapasztalom, hogy olykor képesek behülyülni app-ok és az újratelepítés sokszor segít rajtuk.Legutóbbi ilyen tapasztalás, amikor anyum szól, hogy a Huawei Band 8-asa egyszercsak nem akar semmi értesítést sem átvinni a telefonról (i12).
Szarakodtam vele sokat, míg a vége az lett, hogy újratelepítettem a Huawei Egészség app-ot és lám, minden a régi lett. -
válasz
pamesz #337681 üzenetére
Szia!
Szintén 15 PM, 18.5-el és nálam rendesen működik az általad felvázolt szituáció.
Pörgetem a Face-t (csak simán megnyitva egyből görgetek a kezdőlapon), háttérben meg a YouTube Premium rendesen szól folyamatosan, ahogy halkítom vagy hangosítom a hangerőgombokkal.
Mindegy, hogy épp görgetés közben csinálom ezt vagy egyhelyben.
A videók némítva vannak közben Facebook-on, de ez nem volt kitétel az eredeti felvetésben. -
Az imént találkoztam egy rendkívül hasznos opciójával a Mail-nek.
Küldenem kellett egy e-mail-t, csatolva benne néhány képpel és a végén felkínált különböző lehetőségeket a képek méreteinek a csökkentésére, ez nagyon kellemes meglepetés.Mondjuk ez szerintem csak arra jó, hogy barátibb helyet egyen az elküldött e-mail az iCloud tárhelyünkön, de meglepett.
-
válasz
Zsolt,72 #336982 üzenetére
Köszi a megerősítést!
A Térképhez még annyit hozzátennék, hogy nekem gyakorlatilag eddig is OFF-ban volt, mert eddig “App frissítés a háttérben / Wi-Fi” beállítást használtam, márpedig navigálás közben mobilneten van a telefon és ennek ellenére navigálás közben nem tapasztaltam működésbeli anomáliákat.Ami hibát tapasztaltam, az pedig gondolom nem emiatt lehetett, gondolok hiba alatt, hogy folyamatosan hülyén fogalmazott, hogy pl “Forduljon ki a … út útra!”.
——————————————————szabonagyur: Szerényebb autókám van ahhoz, hogy használhassak CP-t, de amúgy jogos észrevétel, magamtól nem is gondoltam rá.
OFF-ra tehetek akkor minden háttérfolyamatot nyugodtan (Messengerrel már én is teszteltem korábban és valóban jönnek úgyis az értesítések).
-
válasz
Zsolt,72 #336933 üzenetére
A Siri bekapcsolva hagyása szükséges általánosan is az iOS működéshez is vagy ha egyáltalán nem használom a Siri-t, akkor azt is érdemes akár kikapcsolni?
Ha a Térkép sem téma nálam, akkor ha jól gondolom nemes egyszerűséggel akár átállíthatom itt “Ki” opcióra, ami annyit tesz, mintha minden alkalmazást egyesével OFF-ba tennék?
-
válasz
Razzul #336895 üzenetére
Én őszintén az itteni 1000 hozzászólásod alapján azt gondoltam, hogy csak trollkodsz, aztán elolvastam még párszor és arra jutottam, hogy miért trollkodnál pont most, csak úgy a semmiből.
Szóval én is csak az engemet megelőző véleményeket tudom erősíteni, hogy amikor úgy érzed, cseréled.
Én szeretem, ha épp az üvegfóliám a telefonon és nagyon haragszom amúgy a családban a Ford B-Max-ra, hogy a teljes műszerfal felület egy sci-fi (nekem), de olyanra bezzeg abszolút nem gondoltak, hogy 5” feletti telefont csak úgy be lehessen pakolni valahová rendesen, hanem van pl középen egy kijelző, ami alatt van egy Siemens A50 telefonnak kényelmesen elférő kis vízszintes felület és oda egyik utam alkalmával leraktam a 15PM-ot kijelzővel lefelé, de persze pont abban a pillanatban volt valami magyarországi típusú kátyú és az egyik “nagyon dizájn” szélső műanyag kitüremkedésnek csattant a telefon és bereccsentette egyik sarkon az üvegfóliát…Ez jó néhány hónapja volt és idegesít amúgy olykor (szerencsére annyira azért nem feltűnő), de mindig arra gondolok, hogy rohadjon meg a Ford, miattuk van csak az egész és így könnyebben jön a béke, mert van kit fejben okolni.
-
válasz
markknight #336717 üzenetére
Az biztos, hogy sohasem választom ki direktben a Portré módot, hanem csinálom a “portré stílusú” képet és automatikusan Portré módban készíti a telefon, máskor meg normál fényképként.
De biztos olyankor amúgy a kezelőfelület is változik valamit, csak sokszor csak az előképre szoktam koncentrálni.burgatshow: Na erre magamtól is gondolhattam volna, hogy a kezelőgombok fordulásával párhuzamos tájolású képek fognak születni és most próbából valóban nem mindig forognak rendesen a kezelőgombok, majd erre is oda kell figyelni.
-
Hétvégi családi rendezvényen tapasztaltam, hogy esetek legjavában a kamera automatikusan fel tudja ismerni a helyzetet, hogy Portré módban készítse-e a képet vagy ne, ez a funkció tetszik nagyon, mert hatékonyan működik.
Viszont feltűnt, hogy nem minden kameraindítás esetén “aktiválódik” ez a helyzetfelismerés, hogy mikor váltson Portré módra.
Mondjuk ezzel biztosan egyedül leszek, mert nem emlékszem, hogy lett volna ilyenről szó a topikban (akár valaha is).Ugyanúgy olyan nyűg is van, amire viszont emlékszem, hogy volt már szó, hogy nem mindig találja el, hogy milyen tájolásban szántam készíteni a képet, így sok esetben utólag kell módosítanom a képeket, hogy elforgassam őket.
Ez ugyanígy jelen volt iOS 17-en és most 18.4.1-en is, de egyik sem világrengető gond persze, mert maguk a képek minősége teljesen kárpótol mind a mai napig (15 PM). -
válasz
herdsman12 #336061 üzenetére
Nálunk egyetlen fiók van csak, mert szüleim csak ritkán nézik, külön fiók nekik kevésbé érné meg.
Enyém a fiók, nálam természetesen tökéletesen működik is, de ugyanez a fiók anyum készülékein olykor feldobja, hogy “másik háztartást észlel”, viszont most egyelőre mégis működik náluk, mert van olyan lehetőség, hogy ideiglenesen 14 napig nézhessék ők is.
Na ezzel a “14 napos” dologgal most először éltünk és még nem járt le a 14 nap, de ha folyamatosan meg lehet majd újítgatni, annyi kompromisszum egyébként megfelelő lesz nekünk.
De a Netflix OFF-ot befejeztem.————————————————
xhege: Megértem, hogy tetszik nektek, mert tényleg én is hallottam a “minőségi tartalom” részét és van is pár exkluzív sorozat, ami érdekelni is fog (többek közt pl. A siló), de nálunk sajnos úgy tűnik maximum csak nálam lenne hasznos az AppleTV+.
-
válasz
Stauffenberg #336045 üzenetére
Nembaj, legalább a véleményeitek által már előre felkészítettem magamat, hogy valószínűleg elég lesz ez nekem csupán az első 3 hónapra, aztán kasza.
Legutóbbi ilyen durva áremeléses levél nálam a Youtube Családi prémium volt, ott azért sok ismerőstől hallottam, hogy annyit már nem ér meg neki.
Én végülis hamar mérlegeltem, hogy valójában a YouTube-ot használom legfőképpen és még így is sokkal jobban megéri nekem, konkrétan nem tudom már elképzelni, hogy reklámokkal tűzdelve nézzem a podcast-eket, meg egyéb stream-eket. -
Ohh, pedig általános vélemények alapján nekem úgy jött le, hogy AppleTV+ is teljesen oké.
Mondjuk ha nincs egy darab szinkronos tartalom se rajta, akkor az máris kizár nálunk a Családi megosztásból pár tagot.
Azt tudtam, hogy kevesebb a tartalom, de ezt hirtelen nem éreztem hátránynak, mert nem ezen lógna nálunk senki sem és elég, ha csak csordogálnak az újabban elérhető minőségibb néznivalók.Azért az akciós áron kipróbáljuk, köszi mindkettőtöknek!
-
Sziasztok!
Akciós most az AppleTV+, konkrétan 9 napig elérhető olyan akcióban, hogy az első 3 hónap 799Ft és gondoltam kipróbálom, mert ugyan Netflix is van, de van vele néhány kivetnivalóm, tartalmilag és technikailag is.
Mivel úgyis ki fogom próbálni az AppleTV+-t, kevésbé relevánsak a kérdéseim, de szeretek előre felkészülni és hátha van ugyanezekkel tapasztalata valakinek.
Sajnos a Google nem segít, mert mindenáron AppleTV találatokat dob, ami ugye egy “médiabox”, engem viszont az AppleTV+, mint streaming szolgáltatás érdekel.1. Jól gondolom, hogy ez is Családi megosztás alá helyezhető?
Ha igen, akkor kötetlenül nézheti akár a család összes tagja egyszerre, függetlenül attól is, hogy nem azonos háztartáson belül tartózkodnak (Netflix-nél ez utóbbi már kizáró tényező sajnos).2. Jól látom, hogy itt nincs lehetőség külön csomagokra (basic, standard, premium), hanem van egy fix ár és az a legmagasabb minőséget nyújtja?
Ha mindenre igen a választ, akkor az AppleTV+ még rendes áron is kenterbe verheti esetünkben a Netflix-et.
-
Jó darabig abban a tudatban voltam, hogy a Pitaka tok eléggé ellenálló tud lenni a hirhedten hátlapgyilkos ESR HaloLock autós tartóval szemben, kezdetben figyelgettem és ugyan apróbb “karcokat” gyűjtött a tok általa, viszont valamilyen szinten öngyógyuló a tok és kis ujj dörzsivel maradéktalanul eltűntek a tokról a karcok.
Ezért jó darabig csak használtam, nem figyelgettem a tokot, kijelzővel lefelé is csak ritkán rakom le az asztalra, ezért sem volt nagyon szem előtt a tok állapota.
Egyszercsak feltűnt, hogy maradandó sérülések keletkeznek a tokon mégis és itt hiába az ujj dörzsi, azok a karcok ott maradnak, azóta cellux kezelésnek vetettem alá a HaloLock-ot, nem érdekel, hogy hányadékul néz ki, de további karcokat ne okozzon a toknak.
-
válasz
coco2 #335469 üzenetére
Azt mindenképp érdekes kideríteni, hogy pontosan mi foglal 4,5 gigát a felhőből, de valószínűleg az iCloud Fotók ki van kapcsolva és esetleg csak iCloud biztonsági mentésben szerepel a Fotók tartalma, márha ez be van kapcsolva persze.
Erre a biztonsági mentéses Fotók állományra nincs közvetlen rálátásod.Én azt próbálnám ki, hogy a táblagépről mondjuk a fentebbi fotót Airdrop-on átdobnám egy másik Apple eszközre és megnézném, hogy azon feljön-e mellé a törlés lehetősége.
-
válasz
mouzrr #333195 üzenetére
Én egy ilyen Pitaka tokot használok november vége óta és ennek a pereme úgy ér túl a kijelző síkján kb 1mm-t, hogy közben üvegfólia is a kijelzőn, szóval te gondolom inkább azokra a féle Pitaka tokokra gondolsz, amikkel fél pucéran marad a telefon.
Azokat a tokokat én se merném bevállalni.
Viktor0610: Nekem az is bőségesen megfelel, ha valahogy vendégként tudok vásárolni.
De nem lényeg amúgy, nem is tudom miért hozzam fel az egészet, nyílván megvan a konkrét oka, lehet pont az, amit írsz. -
Amikor itt fórumon hosszan nyomok AliExpress-es linkekre, akkor előugrik egy előnézeti kép és azt veszem észre, hogy azon mindig jóval olcsóbb ár látható, mint a tényleges.
- előnézeti kép
- tényleges képEz miért lehet vajon és nem lehet valahogy az előnézeti képes áron leadni rendelést?
-
válasz
allein #331489 üzenetére
Ez a screen most engem is meglep, mert tudtommal elvileg külsős app (Google Fotók) nem kontárkodhat az iCloudban, szóval ezt most én sem tudom, viszont azt kipróbáltam, hogy Google Drive-ban ha képet törlök, akkor az rendesen a Google kukájába kerül, szóval esetleg ha biztosabbra akarsz menni, Google Fotókból átmozgathatod a képeket Google Drive-ba és végül onnan törlöd őket.
—————————————
SharpSA:
Leesik így másnapra nekem is igen, hogy “rendszerszolgáltatás”, viszont így végülis felesleges volt lényegében az eredeti kérdezőnek is ez a féle információ. -
válasz
MikeWazowski #331479 üzenetére
Már régen használtam az Időjárást, szóval nem emlékszem teljesen erre a jelenségre, de elhiszem, ha ilyen.
Esetleg alternatívaként ott lehet az Időkép, ami nem frissít mindig, amikor megjelenik a widget-e, ami amúgy így néz ki.
Az Időjárás widget persze csinosabb, de ez sem annyira gáz, engem abszolút nem zavar, cserébe ahol lakom, ott sokkal pontosabb, mint az Időjárás.Fogalmam sincs milyen időközönként frissít, a Helyzet elérése az app-nak “Mindig”-en van, de nem szokott zavaróan sokszor felugrani a “nyilacska”.
Persze ha megnyitom, akkor rögtön lekéri a helyzetet, de minden egyes widget láthatóságkor nem.———————————
SharpSA:
”Beállítások - Adatvédelem és biztonság - Helymeghatározás - Rendszerszolgáltatások - itt legalul: Állapotsori ikon”Ez az opció valami másra lesz hatással, mert nálam is ki volt alapból kapcsolva (de most kipróbáltam, hogy be- és kikapcsoltam), de ugyanúgy felugrik a Lokáció ikon, amikor megnyitom pl az Időképet.
-
válasz
tboy93 #331259 üzenetére
Hm, nekem Ali-s Essager MagSafe töltőm van, de az nem nagyon akart működni 5W-ról, pár másodpercenként be-kikapcsolt a töltőpad.
Egy régi LG, 5V-1,8A töltőfejjel viszont patika a működése.Leírása még írja is, hogy elvileg még ezzel se lenne “szabad” működnie, nemhogy 5W-ról.
-
válasz
gretzky77 #331148 üzenetére
Az is egy jó megoldás lehet, hogy az ember kevésbé gondolkodjon droid-on, mint amit én csináltam, hogy totálisan átköltöztem iCloud-ba, Google fiókkal már sehol se vagyok bejelentkezve telón, az adatokat max backup-ként használom a Google szolgáltatásokban.
Így ha droidra mennék, mindent vissza kéne költöztetni és erre már én pl nem szánnám rá magamat, jöjjön is ki bármilyenféle droidos teló is a jövőben. -
válasz
Roland861010 #331131 üzenetére
Ha nagyon szeretnéd és van egy kis kalandvágyad, akkor akár a 2230-as NVMe SSD-vel tehetsz próbát, az SSD-t akár innen Apróról, házat meg akár Ali-ról (pl Orico-val pozitív tapasztalataim vannak régebbről).
Tapasztalatról mondjuk nem olvastam még itt emlékeim szerint, engem is érdekelne a téma működőképessége, csak én azért nem ugrottam eddig bele, mert nálam az iPad kezeli rendesen az SSD-met és az nekem elég.
——————————
Courage_7: Megértem, hogy nem mindenkinek szimpatikus így ebben a formában a megoldás, én elvagyok vele, főleg hogy sokszor állványról nyomkodom a telefont és így kényelmesebb, mint keresgetni az oldalsó gombot.
-
válasz
Courage_7 #331127 üzenetére
Az mennyire megoldás neked, ha a főképernyőnek mondjuk a jobb-alsó sarkába teszel egy Shortcut parancsot ikont a kijelző zárolásra?
Korábban én is szórakoztattam magamat egy rövid ideig a hátlap kopogtatásával, de valóban totál megbízhatatlanul működött nálam és végül ez a Shotcut parancs maradt nálam és teljesen természetessé vált a használata.
Amikor sietek, akkor ugyanúgy az oldalsó gombokkal zárom a telefont, mert ez a Shortcut parancs sajnos késleltetve “lakatolja” a telefont és zsebrerakás előtt mindenképp ajánlott megvárni, hogy megjelenjen fent a lakat (pár pillanat ez amúgy), különben öntudatra ébred a zsebedben a telefon.
-
válasz
esbii22 #331100 üzenetére
Csak az ilyen válaszok sajnos hiábavalóak az olyanoknak, akik mindenáron a droidot akarják keresni az almában.
Ezekből idén is fogunk kapni egy jópárszor még úgy látom.Én a gyári billentyűzetet úgy használom, hogy… csak használom és nekem tökéletes, ahogy van, nem akarok rá szimbólumokat (erre gondoltok?), meg egyéb hieroglifákat.
De ez csak én vagyok, meg még rajtam kívül még talán páran, pl Zsolt,72 még biztosan.Szerk: Közben látom volt még egy következő oldal a topikban, amit akkor még nem olvastam.
-
válasz
Stauffenberg #330969 üzenetére
Ezzel a problémával eszembe juttattad, hogy engem is érintett ez a “használat közbeni hirtelen képernyő lezárás” dolog és én is kísérleteztem a megoldással a “FaceID és Jelkód” beállításokban, amit viszont nem figyeltem ki, hogy annak a hatására javult-e meg nálam, de nekem jelenleg Zsolt,72 által linkelt képe alapján nálam a felső opció be van kapcsolva, az alsó pedig ki van kapcsolva.
Nálam landscale módban kapcsolgatott ki időnként a kijelző, pl mikor aktívan nyomkodtam is (játék alatt), de YouTube nézés közben is (ott eleve ugye nem is tud aktív lenni a tétlenség miatti kikapcsolás).
Gondoltam arra is, hogy az akkoriban használt Ringke tokom miatt is lehetett akár (bár mindig határozottan kattant a power gomb, szóval nem lehetett szerintem folyamatos nyomás rajta esetlegesen a tok miatt), de szerintem mintha a fenti beállításkombó oldotta volna meg nálam, mert időközben már Pitaka tokot használok, de emlékeim szerint már azt megelőző időkben is mentesültem már a problémától.
-
válasz
Stauffenberg #330791 üzenetére
Annyira fail volt a hozzászólásom, hogy még a megfogalmazást is elcsesztem, mert én is a felbontásra és képkockasebességre gondoltam, a formátumhoz sohasem nyúlok, az nálam is folyamatosan HEIF/HEVC.
————————————
SharpSA: Szokásom dolgokat megbeszélni magammal, de igyekszem minimalizálni az ilyen pillanatokat, mert magammal tudok a legjobban összveszni.
-
válasz
Stauffenberg #330788 üzenetére
Erre egyébként szintén jó lenne valami gyorsgomb, hogy a videó felvétel formátumát gyorsan lehessen változtatni és ne mindig a Beállításokban kelljen matatni.
Szilveszter után volt családi esemény, hogy koccintások pillanatában kapcsoltam, hogy de jó lenne ezt videóra venni, de nem kérhettem meg ott mindenkit, hogy “várjatok, szöszölnöm kell a telefonnal”, így sajnos csak 1080/30fps-ben sikerült rögzíteni a videót a fél milliós telefonnal.
Szerk: Ja és csak szólok, van hozzá gyorsgomb, szóval ez most mega fail a részemről!
-
válasz
Sasi001 #330612 üzenetére
Csak azért nem gondoltam a gyári jelszókezelőre, mert az Apple szereti, ha adott személyhez kötődnek a dolgok (pl iPad-eken sincsen több felhasználós lehetőség az iPadOS-ben) és gondoltam rá, hogy hátha bezavarhat a későbbiekben, ha a Jelszavakban egy másik személy adatai vannak elmentve.
Viszont legrosszabb esetben a thirdparty megoldások akkor úgy tűnik működni fognak, ahogy szabonagyur írja.
Köszi mindkettőtöknek! -
Szerintetek az működhetne, hogy ugyanazon a telefonon két személynek is lenne biztosítva ügyfélkapus belépés?
Édesanyám iPhone-ja lenne a kiszemelt, neki van rendes DÁP-os megoldása, a másik személy meg apum lenne, neki meg maradna az Ügyfélkapu+ és mondjuk 2FA Autheticator lenne telepítve az iPhone-ra és ő meg azt használná.
Apuknak egy régi droidos telója van, ami már évek óta frissítést sem kap, azon nem erőltetnék DÁP-ot vagy bármiféle authentic app-ot.
-
válasz
Stauffenberg #330570 üzenetére
Igen, a “visszaélések” szót lett volna helyesebb alkalmaznom az általam írt “jogi következmények” helyett, inkább erre gondoltam én is.
Akkor jól gondoltam, hogy ilyesmire nem képes még a direktebben elérhető AI-k (Samsung, Apple, …) és akkor sok egyéb lehetőség sem marad, mert pont az a helyzet ugye, hogy Grok = Elon Musk és mégis korlátozva van a Grok is eléggé, de az egész persze nem véletlen, mert mindenkinek érdemes különösen óvatosnak lennie. -
Sziasztok!
Szórakoztam a napokban az X-en elérhető Grok féle AI-val, hogy különböző féle köszöntő jellegű képeket generálgattam és el lehet vele barmoskodni egy szintig, de folyamatosan lett volna igényem, hogy ne csak maga tudja összeollózni az anyagokat a netről, hanem betallózhassak neki képet, hogy azt szerkessze ilyen-olyan módon, de gondoltam, hogy mivel az ilyennek jogi következményei lehetnek, ezért sem elérhető a lehetőség.
Aki már próbálgatta már jobban az Apple féle AI-t, az tudja-e, hogy az képes-e megadott képből dolgozni?
Vagy esetleg jól emlékszem olyasmire, hogy egyelőre még csakis a “photo clean up” opcióig terjed ki a publikusan elérhető tudása?BÚÉK mindenkinek! 🎉
-
válasz
lugosi #330266 üzenetére
“Note: On models that support 5G, your carrier may give you the option to back up iPhone using your cellular network.”
Ohh, hasznos infó, köszönöm!Ez magyarázza is a kapcsolónak a hiányát i11-en.
Viszont továbbra is furának tartom, hogy olyan időpillanatot írt (amikor néztem) a legutóbbi iCloud backup-nak, amikor tuti csak 4G-n tudott lenni a teló.
Majd még kísérletezgetek vele. -
válasz
lugosi #330201 üzenetére
Úgy tudom i11 nem támogatja az 5G-t.
Arra gondolsz, hogy csak 5G képes készülékeken lehet kikapcsolni, hogy ne készítsen mobilhálózaton iCloud backup-ot?Ha igen, milyen logika alapján van ez így?
Egyelőre mondjuk részlegesen megoldottuk a dolgot, kikapcsoltuk az iCloud Backup-ot, mert sajnos csak ritkán tud Wi-Fi közelben lenni a telefon. -
válasz
Sys85 #330190 üzenetére
Mobilhálózat menüben csak a következő (számunka) szimpatikus dolgot tudom kapcsolni:
- Alacsony adatforgalmú mód on-off
- Listán belül a Fotók adathasználata on-off
- Wi-Fi asszisztens on-off
- iCloud Drive on-offItt hol találom az iCloud Backup-ot? Hátha rejtve van valahol, csak sehol se találom.
——————————
Zsolt,72: Mindkét telefonon 17.7.2 van, ezért sem értem a dolgot.
-
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a bal oldali készüléken (i11) miért hiányzik az az opció, amit a jobb oldali készüléken bekarikáztam?
Elég kellemetlen, hogy hiányzik róla, mert a képen is látszik, hogy délután fél 3-kor készített egy biztonsági mentést, miközben tutira nem volt Wi-Fi közelben a telefon, hanem csak a véges mobilneten és elvileg napi szinten készít mentéseket.
-
Látom már elérhető a 17.7.3.
Csupán csak az szükséges a telepítéséhez, hogy már ne kapjon a készülékünk iOS 18-at. 😁
-
-
válasz
chaosmonger #329970 üzenetére
Valóban ez rémlik így utólag nekem is, hogy Google Fotókban ha megelégszünk a gyengébb minőséggel is, akkor nem foglalnak tárhelyet a képek (bár abban az esetben végtelennyi sok kép tárolásáról lehet szó akár?).
“ezeknek a felhő szolgáltatásoknak egyébként a kényelem a lényege”
Pontosan ezért használom Apple környezetben a gyári Fotókat. 😁
Plusz mivel azért teljes egészében mégsem bízok meg a felhőkben, időnként csinálok olyat is, hogy rádugom az SSD-met és Fotókban az összes képet és videót kijelölve, nyomok egy Mentés Fájlokba opciót és mappába lementem az egész tartalmat az SSD-re amolyan kézi biztonsági mentés gyanánt (ezt iPad-ről, mert a teló sajnos nem tud mit kezdeni az SSD-mmel).————————————
Misogi: Én is futó részletfizetéssel vettem használtan a telómat bő egy éve, megadtam a bizalmat a +100 értékeléses eladónak, szerencsére azóta sincs problémám és amúgy fogalmam sincs közben, hogy hol tart jelenleg a részletfizetése, meg nem is értek az ilyesmihez, sosem vettem még közvetlenül így semmilyen terméket sem.
Olyanra is emlékszem korábbról, hogy ha kizárólag eSIM-mel használjuk a telefont (ahogy pl én), akkor nem is tűnhet fel, ha időközben letiltják, mert az eSIM részét nem tiltják, hanem csak a fizikait.
-
válasz
chaosmonger #329968 üzenetére
Ha ugyanaz a kép megvan neki Google Fotókban és Google Drive-ban is, akkor valóban kétszer foglalhatja a helyet gyakorlatilag az adott kép, viszont azt nem értem, hogy miért lenne az a legrosszabb megoldás, a lényeg, hogy megvan neki valahol felhőben is a kép.
Olyan szerintem nincs, hogy “drive tárhely”, mert van egy globális Google tárhely és azon osztozik az összes Google szolgáltatás.
Pl ismerősömnél pont majdnem tele van és valamelyik nap a Gmail-jéből szűrögettük a régi felesleges e-mail-jeit “has:attachment larger:10MB” keresőkulcsszóval, mert több gigát evett a Google tárhelyből nála a Gmail.
-
válasz
chaosmonger #329966 üzenetére
Na ő pont, hogy ezt nem akarja, hogy automatikusan mentsen minden képet, hanem csak bizonyos, általa kiválasztott képeket mentsen Google Fotókba.
Én mára már Google szolgáltatásból egyedül a YouTube-ot használom kizárólag (erre mondjuk sosem fogok tudni Google szolgáltatásként tekinteni), szóval nem tudok érdemben segíteni Google Fotók ügyében.
-
Akkor majd tavasszal felpakolom a 18-at, addig hagy faragják még ilyen-olyan mértékben a sok negatív, netes kommentek alapján.
Csak így gondolom nem kap a teló addig biztonsági frissítéseket se, mert ugye nem arról van szó, hogy végleg nem kap már a teló semmiféle frissítést sem, csupán csak én makacskodom. -
Van egy fióklakó tartalék telóm, aminek az akkujára időnként rátöltök.
A napokban volt a legutóbbi ilyen alkalom és gondoltam, hogy egyúttal frissítem is a rajta lévő 17-es rendszert az aktuális 17.7.2-re, viszont kizárólag a 18.2-t hozta fel lehetőségnek.Ez azt akarja jelenteni, hogy végleg elengedték a 17-nek a kezét?
—————————
vadkörte:
”A régi letöltéseimmel és a dokumentumaimmal még birkózunk, de nem adom fel.”Gondolom Mac-en őrzöd valahol ezeket is az előző telódról (ha nem, akkor őrizd).
Simán csak berakod ezeket iCloud Drive-ba (letöltések mehetnek iCloud Drive/ Letöltésekbe) vagy ha oda nem férnének el, akkor 3uTools ezeket a dolgaidat is át tudja a teló belső tárhelyére másolni (de szerintem nem is feltétlen kell a 3uTools hozzá). -
Gondolom olyasmire nincs lehetőség, hogy ne zaklatgasson a telefon, hogy halkítsam a hangerőt, zenehallgatás közben.
Azért gondolom, hogy nincs rá lehetőség, mert a Fejhallgató-biztonság menüben írja is, hogy egyes régiókban kötelezőek az ilyen értesítések, valamint túl sok különféle meme létezik az interneten ezzel kapcsolatosan.
-
válasz
esbii22 #329787 üzenetére
“Szerintem azért, hogy ne mentsél rá véletlenül a gépi mentésre.”
Mert az miért baj? Max annyi történne (logikám szerint), hogy készülne egy aktuálisabb mentés.
Annyira sokat nem szöszölgettem vele, meg amúgy időm sem volt rá, mert szülőknél csináltam a laptopjukon és nem akartam azzal időt húzni, hogy különböző beállításokkal futtassak le sorban egymás után bizt. mentéseket.
Az is fura volt, hogy a “Biztonság mentések kezelése…” gomb csak az éppen létrehozott bizt. mentést listázta ki, pedig nyáron is biztosan készítettem egy mentést ugyanarról a telefonról, gondolatom szerint annak is ott kellett volna látszódnia.Tesztelgethetném otthoni laptopról is saját telefonnal, csak ezen meg nem működik az egész, mert “ismeretlen hibával” indul az egész biztonsági mentési kísérlet, véleményem szerint azért, mert nincs annyi szabad hely a C-n, mint amekkora bizt. mentés akarna készülni, de ez azért könnyen “ismert hiba” lehetne és kiírhatná normálisan, hogy mondjuk “nincs elég szabad hely a biztonsági mentéshez”, de egyáltalán a biztonsági mentés helyét sem lehet változtatni, hogy akkor mondjuk a D meghajtóra tegye…
Csak annyival látom jobbnak ezt a progit az iTunes-től, hogy vizuális megjelenésre legalább ettől nem vagyok rosszul.
-
Ha Win-en az Apple Devices progiban biztonsági mentést akarok csinálni, akkor ha a felső lehetőség van kiválasztva, akkor a “Biztonsági mentés” gomb miért kreál egy lokális bizt. mentést a laptopra az aktuális dátummal?
Egyébként pont azt akarom, ami történik is, csak azt tartom furának, hogy az a kiválasztás “…az iCloudba” és nem pedig a második, “…erre a számítógépre” beállítás és a logika azt követné nekem, hogy azzal a beállítással mentene csak laptopra.
Mondjuk iCloud mentést lehet végezni közvetlenül a telefonról is ugye, nem kell ahhoz PC-s programra rádugni a telót.
-
válasz
Antosz #329731 üzenetére
De ennek nem kell azt jelentenie (szerintem), hogy egy hivatalos szerviznek már egyből raktáron sem szabad szerepelnie alkatrésznek i12-nél régebbi modellekhez.
Itt az árlistájuk szerint jópár i12-nél régebb modellel is tudnak még foglalkozni, de ha neked van igazad és annak az árlistának a nagy része már bullshit, akkor holnap rájuk írok és hátha kapok csokit a jogos észrevételem miatt.——————————
volvoguy: Az nem biztos, hogy amit mi úgy hiszünk, az ténylegesen úgy szerepel az adott szerződésben a partnerek között, ugyanis pl a FoxPost az nem kizárólag csomagautomatás módon szállít, de ez csak egy nagyon mellékes kitérő volt a részemről amúgyis.
-
válasz
retroid #329723 üzenetére
Van egy ilyen táblázat, ami szerint elvileg még az iOS 19-et még meg fogja kapni, de amúgy még biztonsági frissítéseket meg azután is bőven fog kapni a telefon, általánosan is még évekig használható és szerethető telefon fog még maradni, szóval bátorítólag meg egy javaslat tőlem az akku cserére, pont volt is pár hsz-sal arrébb CareCenter-es tapasztalat megosztás (34ezer Ft az akku csere bele).
-
válasz
volvoguy #329709 üzenetére
Szia!
Gratula!
Én is intéztettem már egy i11-ben akkucserét velük, szintén 34k pénzért (bár nálam szerencsém volt, mert használt teló volt és az eladóval el tudtam intéztetni a folyamatot, mielőtt elküldte nekem a telefont).Olyan eshetőség nincsen tudomásod szerint, hogy:
FoxPost fel 1500 Ft
FoxPost le 1500 Ft
?Az ár mellett nem utolsó szempontban azért, mert sokkal jobban szeretem az automatás csomagátvételt, nem kell alkalmazkodnom futárhoz.
-
válasz
Ricardo #329492 üzenetére
Véletlenül pont Xiaomi volt az előd telefon, igen.
——————————#329493 M1995: Tudom igen, hogy halványítható az Assistive Touch gombja, de az meg nálam különösen olyan hatást kelt, mintha valami kijelzőhibám lenne, mindig a fél szemem azon lenne.
Ha teljes láthatóságon van, akkor úgy nem tekintem kijelzőhibának, viszont úgy meg ormótlan hatása van.
Vannak problémáim. -
válasz
Zsolt,72 #329470 üzenetére
Tudom, hogy hívás közben a közelségérzékelő sötétíti a kijelzőt, csak beragadt nekem a megszokás korábbról, mikor is egyik Droidos telómon hektikusan működött a funkció és ott inkább mindig lezártam hívás közben a kijelzőt, eleinte itt is ugyanígy akartam cselekedni, de rájöttem, hogy itt felesleges vele foglalkoznom.
Ez az Assistive touch sajnos nem nekem való és bár CC-ben azóta is kint van a gyors gomb hozzá, de sosem használom.
Valamiért zavar, hogy folyamatosan van a kijelzőn valahol egy “paca” szerű gombja neki.
De szerencsére megvagyok nélküle a mindennapokban. -
válasz
Zsolt,72 #329465 üzenetére
Nekem ebből volt egyszer régebben egy kellemetlen, egyben emlékezetes pillanatom, amikor egy banki ügyintézővel beszéltem és gondoltam hosszas lesz, lezárom a kijelzőt, hogy véletlenül se nyomkodjak el a fülemmel valamit és természetesen az oldalsó gomb nem lezárta a kijelzőt, hanem bontotta a hívást.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest