- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kleinguru #316317 üzenetére
Technikailag nagyon zárt dolog iPhone és Mac között a mirroring kapcsolat, ha az Apple értelmezésében a törvény interoperability része miatt ki kellene nyitni más rendszer felé is a tükrözést, az nekik nem éri meg, ezért inkább egyelőre nem vezetik be. Később lehet igen, ha a Bizottság direkt rábólint jelenlegi formára is, Apple csak passzolja a labdát az EU térfelére, pontosítsák mire gondol a törvény. Azért jó taktika az Apple részéről kirakni ilyen közleményeket ők szeretnénk jó dolgokat adni usereknek, de az EU nem engedi és akkor most a politikusoknál pattog a labda, lehet majd mondják mégis lehet. A jogász bürokraták és a tech cégek nem egy nyelvet beszélnek, pl. ezért volt év elején egy ideig zűrzavar, úgy volt nem lehet már Safariból web appot kitűzni fő képernyőre EU-ban, mert az Apple az interoperability szabály miatt úgy gondolta más böngészőknek is engedni kell ezt a funkciót, az nekik nem éri meg technikailag, sem anyagilag és inkább úgy volt kiveszik Safariból a funkciót, aztán az EU azt mondta maradhat és mégse kell másoknak biztosítani. Lehet majd most is ez lesz, élmény lehet úgy fejleszteni, hogy frissítések előtt funkciókról egyesével nézegetik a mérnökök mit engednek a jogászok.
A Google, Microsoft stb. se teljesen azokat a dolgokat kínálja EU-ban, amit USA-ban.
Az elmúlt hónapokban lement EU vs Apple vitákban pont ilyenekre gondoltam mindig, hogy Apple kritikusok szurkolnak a jogászoknak kényszerítsék a céget a változtatásokra, zárt rendszer filozófiába beleszólás erővel, rendszer alapvető felforgatása (Store ellen, Safari motor ellen, Photos app integráció ellen, mindenféle választó képernyő tervek...) akkor ezeknek a következménye, hogy az EU iPhone már nem teljesen olyan iPhone lesz, amit az Apple megálmodott, hanem ami belefér az EU törvénybe. Csak amíg sokan tapsoltak köszi EU lehet majd iOS-en is sideload és igazi Chrome és igazi Firefox (hol is vannak ezek?), arra nem gondoltak a harcosok, amelyik vásárló kifejezetten az Apple filozófia zárt modellre nevezett be, az szívhat az új törvénnyel.
Közben ami valóban hasznos lenne, azzal nem foglalkoznak a törvényhozók. Áruk és szolgáltatások szabad áramlása, miért nincs pl. Fitness+ mindenhol, miért szívás EU-n belül másik országba költözni a digitális határok miatt, miért horror az SSD és RAM bővítés ára, ha egy basic feature megoldható technikailag, akkor kötelező legyen EU minden hivatalos nyelvén közzétenni, ne csak a nagy piacokat mazsolázva (pl. billentyűzet funkciók) inkább ezeken kellene szkanderezni a politikusoknak. -
Razzul
őstag
válasz
kleinguru #314627 üzenetére
Dolgoztam felhőszolgáltatókkal, bankihoz hasonló rendszerekkel, így tisztában vagyok vele. De olykor még a nagyon magas SLA-val rendelkező rendszerek üzemeltetési szerződéseinek műszaki leírásáról szóló tárgyalásokon is ment a hiszti, amikor a helyreállítási időket 2 nap alá akartuk letornászni, mert akkor lehet, hogy be kéne menni hétvégén.
Az OTP esetén a kommentek alapján nem igazán "izzadnak", viszont le merném fogadni, hogy holnap délelőtt, mivel már munkanap lesz, hirtelen egy csapásra meg fog javulni az applikáció. Majd kérlek frissítsétek a státuszt.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
kleinguru #313375 üzenetére
Nincs, mert a fuleseket parositani kell a tokhoz.
-
sgeza
veterán
válasz
kleinguru #309263 üzenetére
Most hirtelen elbizonytalanodtam. Azért nem tudom biztosan, hogy megy-e, mert nekem Samsungom volt. Viszont úgy rémlik, hogy ez a Microsoft szolgáltatása, azon keresztül történik. Microsoft alkalmazást kell telepíteni hozzá. Így szerintem mindegyikkel mennie kellene.
-
válasz
kleinguru #306037 üzenetére
Szombatra törölték a státuszokat, hogy sikertelen volt a kézbesítés (még egyszer autó a környéken nem volt). Tegnap még nem tudták megmondani, hogy mikor jön a futár.
Végül megjött… nem volt telefonszám felírva a csomagra “kifogás” volt, amikor a futár kérdezve lett.Délelőtt még az Apple is fel lett hívva, hogy ugyan miért írják ki, hogy csütörtökön itt lesz és még következő hét hétfő du sincs itt…
… már csütörtökön meg kellett volna kapni a készüléket.Többet ért volna bemenni személyesen polcról “levenni” online rendelés után.
-
válasz
kleinguru #301779 üzenetére
Anyum iPad-én nincs ilyen opció (helymeghatározás) az otthobeállításokban
Csak akkor van, ha egynél több otthon van létrehozva benne. Ha csak egy van, akkor nem latsz semmi ilyent. Próbáld meg, hogy hozzáadsz még egy otthont. Ekkor megjelenik mindkét otthon a “…” menüben, és amelyikben ahelymeghatárazás alapján vagy, az mellett balra megjelenik a GPS-ikon, amelyik ki van választva, amellett jobboldalt pedig egy pipa.
-
válasz
kleinguru #301747 üzenetére
Á, értem már. Szóval vann már 2 otthonod a Home-ban, de mindig csak az egyiket jelöli aktuális pozíciónak, függetlenül, hogy hol vagy...
Amit szeretnél, az alapból úgy kellene működjön...
Esetleg megpróbáltad, hogy ott, ahol rosszul mutatja, kapcsold ki a wifi-t, akkor mit lát? (tudom, ez nem jó megoldás, csak kíváncsiságból).... Lehet, hogy nem lát rá GPS--műholdra ott, ahol nem jól mutatja, és a WiFi IP-címe alapján akarja meghatározni a helyzetedet, vagy az alapértelmezettet veszi...
A Térképek pl. jól mutatja mindkét helyen a pozíciódat ilyenkor? -
válasz
kleinguru #301741 üzenetére
Azt szeretném, ha az egyik helyen vagyok, akkor alapból az egyik, a másikon a másik, egyébként az alapértelmezett
Azt hittem eddig, hogy értek magyarul, de sajnos ezt nem értem: alapból az egyik mi? Mit szretnél, hogy mi legyen alapból az egyik, vagy hol, mit láss, ha az egyik helyen vagy, illetve ha a másikon?
-
válasz
kleinguru #301734 üzenetére
A home applikációban többb otthont is felvehetsz.
Ha csak egy van felvéve, akkor az otthon főnézetében a jobb felső sarokban "..." ikon, majd "Otthonbeállítások", és "Otthon hozzáadása".
Az egyetlen otthonba felvett készülékeket nem tudom, hogy lehet átköltöztetni az újonnan hozzáadott otthonba, de legrosszabb esetben eltörlöd az egyik otthonból és újra felveszed a másikba. Váltogatni az otthonok között szintén a "..." ikon meenüjében lehet, ha több van fevéve. Elsőként az AppleTV-t rakd át a másikba, mert az a hub.Azt, hogy a GPS alapján mit gondoljon, hol vagy "otthon", a kontaktok alkalmazásban tudod megadni. Ha még nem vagy a kontaktjaid között, vedd fel magad, vedd fel mindkét címet, add meg a típusukat (otthon, egyéb.. és elnevezed valaminek a másik címet), majd a Beállítások/Kontaktok/saját információk alatt válaszd ki saját magad a kontaktok közül.
-
Major Lion
senior tag
válasz
kleinguru #301734 üzenetére
Esetleg ez?
Solving HomeKit location automation not working. Open the Settings app on your iOS device and go to "Privacy"> "Location Services." Make sure that Location Services is enabled, and scroll down to find the Home app. Ensure that the location access for the Home app is set to "While Using the App" or "Always." -
bbendre
őstag
válasz
kleinguru #297238 üzenetére
Köszi
Van osztrák kártyám és címem is (Magyar is).
Razzul: Igen, pont erre gondoltam, hogy ha ősszetöröm akkor a magyar gari nem cserél ami érthető. De ha olcsóbban megveszem és kötök rá biztosítást...
... többe kerül, de sokkal több mindenre kiterjed a gari.
Szóval ár érték arányban gondolkozom mi lenne a jobb...
-
waccamár
senior tag
válasz
kleinguru #296042 üzenetére
Amúgy van innen a csoportból valakinek már valamilyen valós használati ötlete erre a gombra? Kíváncsi vagyok, ki mire használná (akár csak elméletben is, akkor is, ha eszedben sincs frissíteni).
Nekem mióta AW-m is van, a kapcsolóm mute-ban van nonstop, hónapok óta nem nyúltam hozzá.
A gyakran használt funkciók a locksreenen alapból: zseblámpa, fényképező.
A dupla hátsókopp volt egy ideig a screenshot, de arra is van ugyan ilyen egyszerű billentyűkombó, szóval töröltem.
A tripla hátsó kopp meg a Shazam.Nem igazán tudnám ezt a programozható gombot beilleszteni a felhasználó szokásaim közé. Persze, valószínű játszadoznék vele, de én nem látom a problémát, amit megoldott.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
kleinguru #296042 üzenetére
Érdekes lesz majd a véletlen nyomások kezelése, mert a korábbi kapcsolót elég nehéz volt véletlen átállítani.
Talán lesz rá beállítási lehetőség, hogy milyen hosszú vagy mennyire erős nyomás hatására működjön a haptikus gomb, [valahogy ilyen formában] . -
hitchins
őstag
válasz
kleinguru #295393 üzenetére
Alirol nem jo?
Jo darabig en is Speigent hasznaltam de nem mondanam hogy barmi kulonbseget eszrevettem volna.Mindkettoben pofara esett a telefon betonon stb mindketto ugyanugy megvedte. Spiegen sem birta tovabb mint a noname. Ha egy kicsit dragabb lenne akkor ok de en nem fizetek tobbszoros arat ujra. 4-5000 ft egy szxxos uvegdarab. Hat nem.
-
válasz
kleinguru #293658 üzenetére
Megpróbálhatjuk, de az a baj hogy lehet túl sok az elvárás de majd meglátjuk!
Igazából csak Social media, YT, Twitch, zene hallgatás (Spotify), néha Bluetooth-on keresztül, meg azért néha jó lenne pár f*sza képet is lőni (nappal, éjszaka). Méretben sajna bizonytalan vagyok, bejön a kis méret (jelenleg egy 7-em van, ezért is néztem a Miniket), viszont a "simával" sincs problémám, a Max az viszont már túlzás nekem. Üzemidőnél azért jó lenne ha 1 napot bírna (persze nem folyamatos nyomkodás mellett
).
-
-
-
markknight
veterán
válasz
kleinguru #289133 üzenetére
Nem, de ha a képeket lementem, akkor simán beférek az 5GB-ba ami ingyenes, sőt még a 200 gigás csomagot is kibírom. Kb az összes oprendszerre van onedrive app, nem kell szenvedni a béna iCloud klienssel, a böngészős változatot pedig inkább nem minősítem, szégyen az a része úgy ahogy van.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
kleinguru #288523 üzenetére
Kicsit utána-böngésztem, bár úgy gondolom: ha nem látok ilyen szolgáltatást, akkor nem is érint.
S valóban, ezt találtram, ami alapján ez a régebben regisztrált Apple ID-k esetén létező dolog.
Vélhetően téged sem érint.
"Rendelkezik Saját fotóstreammel?
Ha nemrég hozta létre Apple ID azonosítóját, akkor nem biztos, hogy a Saját fotóstream a rendelkezésére áll."Részletek itt: Rendelkezik Saját fotóstreammel?
-
Krethx
aktív tag
válasz
kleinguru #288300 üzenetére
Lenne rá mód. Viszont akkor be kell leni kapcsolva az Activation Lock-nak. De! Ebben az esetben a vásárló már nem fogja tudni használni. Csak is a te segítségeddel tudja majd életre kelteni. Mivel a belépéshez a TE Apple ID-d fog kelleni. Ezek után ki kell kikapcsolni az Activation Lock-ot és mehet rá a tiszta iOS.
-
gyapo11
őstag
válasz
kleinguru #287142 üzenetére
A NAS azért könnyebben megmakkan mint a felhőt adó infrastruktúra. Meg a felhő mindenhonnan elérhető, a NAS viszont gyorsabb és több szolgáltatást tud. Igény lehet a mobilról automatikus mentés, mint ahogy az icloudba megy. A helyi háttértár a biztonság szempontjából védettebb ha nincs a net felől elérhetősége. Könnyű az adatok integritását illetve esetleges sérülését detektálni. Szóval a változatos igényektől függ, hogy melyik a célszerű.
-
col
addikt
válasz
kleinguru #286298 üzenetére
Lényegében szerintem ennek a "kapcsoljuk össze" az Iphone-t is a Windows-al, nincs sok értelme, pláne, hogy az IOS miatt sok a korlátozás is.
Ha képeket, doksikat akarunk egyik helyről a másikra letölteni, másolni, akkor számtalan gyors egyszerű egyéb program van, ráadásul wifi-t, vagy adatkapcsolatot használva is lehet, nemcsak BT-n. A telefon képernyőjének "tükrözése" hasonló, az sem létkérdés, és az is megoldható, ha kell, más módon.
A chatelés, üzenetek, sms, stb. átvitele a Windows-os felületre megint nem nagyon vonz, mert szerintem felesleges kör, hiszen ez telefonról is megoldható
Az aksi használatot természetesen befolyásolja, mert a 2 eszköz közötti kommunikáció nyilván több energiát igényel.
Szóval én nem érzem úgy, hogy jelentős, vagy hiánypótló alkalmazás és lehetőség jön ezzel, max csak egy kicsit ismét csiszoljuk a Win-t -
Face8814
őstag
-
törölt tag
válasz
kleinguru #279798 üzenetére
Így pontos köszi, a Google paywall mögé tette a funkciót, régen ingyen is volt push. Viszont gondolom aki fizet a Google-nek, az már egyébként is a Google appokat használja. Számomra az Apple appok váltak be. (iCloud és Outlook fiókok) Csak azt sajnálom, a Notes nem tud page versions funkciót, mint a OneNote.
Amúgy használja örömmel mindenki az új iPhone-ját, ha az volt a karácsonyi ajándék.
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz
kleinguru #277118 üzenetére
Igen, az a kép lényege.
Ez az első generációs SE. 3utools-al ránéztem és azt írja hogy 600 ciklus belement, ami szerintem 1 év 3 hónap
alatt lehetetlen. Tesómé a telefon, kérdeztem hogyan töltötte, azt mondta csak este. Hát én nem tudom, de az a 600 ciklus az rengeteg ennyi idő alatt. Viszonyításképp, nekem iPhone 11 Pro-m van, ebben a telefonban élhetőbb akku van, többet tud mint egy SE üzemidőben, de 3 év alatt 860 ciklust toltam bele. Van egy 5 éves iPhone 7, abba 1100 ciklus van. Szóval nekem gyanús az a 600 ciklus. A telefon és a 3utools is 100%-ot ír, hiszen ez egy 1950mAh akku, a gyári pedig 1624mAh-t tud. NOHON-ból nem tudsz másik, gyári kapacitásut venni SE-hez, csak ezt a fajtát, ha jól tudom. -
BPéter1984
tag
válasz
kleinguru #268987 üzenetére
Köszönöm . Sajnos olyan vagyok hogy szeretném mindig a legújabb , legnagyobb tudással rendelkező technikát. Itt az 5-6 száz ezernél már elég jelentős az az általad említett százalék , nem tudom ha tényleg olyan drága lesz akkor itthon mennyien fogják venni akár részletre is. Most ránéztem közben telekomnál 13 pro max 256Gb kék 500.000 Ft ( Korlátlan beszéd és korlátlan net csomaggal , 2 év hűséggel )
-
merqree
őstag
válasz
kleinguru #266964 üzenetére
Egészségügyi intézményekben még kötelező maszk. Ott azért szívás nekem, mert a legtöbb alkalamazásnál, ahol csak tudtam, védelmi okokból szintén kell a FaceID, és ilyenkor jelkódot kell megadni.
Maszkos FaceID-t pedig nem akartam/akarok, szerencsémre nem sokszor (csak havi 1-2 alkalom) kell mennem orvoshoz/kórházba/ügyeletre. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
kleinguru #266870 üzenetére
“Korábban már csináltam olyat, hogy elfelejtettem a hálózatot a telefonnal, olyat is csináltam, hogy az unifi controllerben felejtettem el az eszközt.”
Van olyan maced otthon, ami ugyanazzal az Apple ID-val megy mint a telefon? A telefonon elfelejtetett halozatbeallitas okozhat ilyen jellegu gondot amikor a Keychain szinkron megy. Ha van ilyen geped, akkor telon kapcsold ki a Keychain szinkront, a gepen a Keychainbol torold az adott wifire vonatkozo mentett jelszot, utana pedig a telon kapcsold vissza a icloud keychain sync-t.Az Ubiquiti-n levo eszkoz elfelejtes csak a statisztikai adatok miatt van a controllerben, nincs erdemi, mukodesre gyakorolt hatasa.
A WPA3 <> WPA2 temara meg tudsz olyat mondani, hogy adjon WPA2-t azoknak az eszkozoknek az AP, amelyek nem tamogatjak a WPA3-t. Nekem is igy van es nekem os Unifi-m van. Most fejbol meg nem mondom, hogy hivjak a beallitast mert nem vagyok otthon, de ha erdekel majd meg akkor megnezem neked szivesen.
-
válasz
kleinguru #266226 üzenetére
Tovább folytatódik a story:
Azóta felkerült az iOS16 beta2, frissítettem a manager alkalmazást is a ck-gen1 esetén és megcsináltam a telefonon a network resetet is.
Meglepetésemre a legutóbbi csatalakozási kísérlet alkalmával a helyes jelszó ellenére az alábbi üzenetet kaptam.
Bekapcsoltam a csatorna optimalizálást a hálózaton a wi-fi beállítások között, így már tudtam kapcsolódni, de még mindig állandóan kéri a jelszót.
-
-
norbertoth
senior tag
válasz
kleinguru #266487 üzenetére
Oda nem merem felrak i mert megfogadtam hogy Mac-re többet nem bétázok. Viszont észrevettem egy olyan furcsaságot beta 1 alatt, hogy amikor megnyitom a kamerát majd kilépek belőle, hátulról a lencsék felől egy kattanás hallható, de mechanikainak tűnik nekm, ez lehetséges? Eddig nem csinálta csak most, lehet inkább downgrade-elek, szép meg jó de tönkre ne tegye itt nekem a kamerát
-
törölt tag
válasz
kleinguru #265984 üzenetére
Következő béták során még megoldhatják, bár én se értem ha behoznak új opciókat, akkor az eddigi megszokottat miért veszik ki? 14-nél a widget újításkor is elvették a megszokott kedvenc kontakt widgetet.
Viszont 16-ban úgy látom sok apróság lesz, amit régóta kértek az emberek pl. a fotóknál a rejtett mappa alapból jelszavazva lesz és jobb megosztás, zenénél playlist rendezés, üzenet szerkesztése utólag, mail ütemezés.Passkeys érdekes, kérdés mikorra fog elterjedni a weboldalakon. Még a szokásos csak US & UK újdonságok. És amekkora hangsúlyt fektettek a záróképernyő szerkesztésére és AoD is várható, ahhoz képest úgy látom notch készülékeken a kamera és lámpa ikon marad fix továbbra is, pedig sokan szeretnék eltüntetni onnan.
Home screenre kirakták a search gombot, mert sokan nem tudták swipe lefele és előjön a spotlight, remélem kikapcsolható lesz vagy aki évek óta használja, az is kénytelen lesz nézegetni az új feliratot?(Mac-en a system preferences -> system settings váltás lesz háborgás tárgya, nekem se tetszik az új)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest