- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Kbali #340697 üzenetére
Pici esély van még rá, anno pl egy iPhone 11-et sikerült elcsípnem a Telekomnál, újonnan, bő 2 évvel a gyártás befejezte után. Kellett hozzá egy adag szerencse is: épp be voltam lépve a Telekom fiókomba, amikor érkezett a készletértesítő e-mail. Megrendeltem, utána visszamentem a 11-es iPhone oldalára és már írta, hogy elfogyott. Gondolom, olyan 1-5 db között lehetett, amit kapott a webshop...
-
ricshard444
veterán
válasz
Kbali #340221 üzenetére
Nekem is volt 13 Pro -ból kék, legszebb színű telefonom volt.
Zöldet sajnos soha nem láttam élőben.
Most 15 Pro van, amiből natúrt szerettem volna, de egyedül fehér volt készleten (megjelenéskor összeomlott a Telekom oldala és nem lehetett megrendelni kb semmit)
Páromra száll ez most és azért lehet érdekes számomra az ilyen szép színes modell. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kbali #339920 üzenetére
Nekem a kis gyűjteményembe kell, így a számomra az lenne fontos, hogy az alapvető működése rendben legyen. Nem akarok bele tenni sim kártyát és rendszeresen használni. Hanem néha elővenni a vitrinből, bekapcsolni, kicsit nyomkodni stb... szóval, a lényeg, hogy ne egy össze vissza gányolt alaplap legyen benne ami csoda, hogy megy és se WiFi se semmi nem megy egyebek.
Szóval nekem ennyi lenne a fontos. Kinézetre meg nekem az a jó amin látni, hogy használt, de nem egy agyon használt darab.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kbali #339653 üzenetére
Nem csoda, hogy nem tudja, mivel több, mint 3 éve nem adott ki hozzá a Google frissítést. Én is végigpróbáltam az összes alternatív billentyűzetet, de nagyjából az Androidos társaik 50-60%-át hozzák tudásban. Nem egy nagy biznisz iOS-re third party billentyűzetet fejleszteni.
Mivel a rendszer időnként magától visszaállt a gyárira (nem csak jelszó bevitelnél, ami normális is lenne), inkább feladtam, beadtam a derekam és használom a magyaroknak szánt vacak gyári billentyűzetet. Ezen teljesen manuálisan gépelek, legalább az érintési pontosság parádés, de ez az egyetlen jó dolog amit el tudok róla mondani, amúgy meg a fapadosság és a lassúság szerelemgyermeke.
-
-
Krethx
aktív tag
-
burgatshow
Topikgazda
-
válasz
Kbali #337016 üzenetére
Még ha lenne is, nem akarom törölni az egész rendszert és újratenni egy simple probléma miatt.
#337019Big_Boss: Megcsináltam, azóta van az, hogy az egyik lehetőségnél hibát ír, előtte csak behozta volna a kamera képet, fekete képpel. Mind1 levettem magam a bétáról és max várok, igen ritka eset ez is, hogy csekkel vagy QR-el kell szórakozzak simple esetében. -
Gabesz87
veterán
válasz
Kbali #336030 üzenetére
Most nincs itthon afeleségem, majd du. tudom ezt csekkolni, de megnézem mindenképp.
#336032 futo001:
Régebben ha jól emlékszem XR volt neki, de már azon is voltak olykor-olykor anomáliák, videótelefonálás közben. Habár szerintem ott inkább a másik oldalon, anyósoméknál volt a hiba, de a feleségem persze biztosan állította, hogy elcsesztem a netetCéges telóm iPhone SE2, de azon nem vettem észre. Mondjuk nem is nagyon használom.
Mindenesetre egyelőre teló csere a részére nincs tervben.#336029 kleinguru:
ezen mondjuk gondolkodtam én is, csak hát az ára. Bár egy UCG-ULTRA + U6 Pro vagy LR még éppen emészthető összeg. Bár még ez is 2x annyi, mint amennyiért vettem az Asus ExpertWifi routert+AP-t. -
bbendre
őstag
válasz
Kbali #335058 üzenetére
Sony Ericsson P800/P900 sorozat, Nokia Communicator, HTC telefonok, volt pár azért.
Szerintem a legnagyobb ereje annak volt, hogy az első iPhone (2007) csak AT&T előfizetéssel volt kapható, és ezzel lehetett igazán kihasználni a mobilnetet. Később a független verziók is megjelentek, és sokan jailbreakelték, hogy más szolgáltatónál is használhassák.
Itthon az első hivatalosan forgalmazott iPhone a 3G volt (2008), és csak a T-Mobile árulta Magyarországon. Azt is csak előfizetéssel lehetett megvenni amiben benne volt az internet
Más telefonokkal arany árban volt a netezés ráadásul nem is készültek fel erre a gyártók igazán akkor. Szóval nem az okos telefon volt a nyerő, hanem, hogy az árban benne volt az internet is. Ezt valamiért sokan elfelejtik... -
Mike81
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kbali #334400 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! ChatGPT is a Rokut ajánlja, igaz lehet csak azért mert direktben rákérdeztem.
Esetleg valaki próbálta már ezzel?
Lehet mégsem lesz jó, ezt nem vettem észre.
A legtöbb Roku, Chromecast, Fire TV stick vagy okostévé nem képes hardveresen dekódolni az AirPlay streamet , így szaggatás előfordulhat, főleg nagy bitrátájú videóknál. -
válasz
Kbali #334348 üzenetére
Már elérhető de úgy nézem mindegyik külső alkalmazáson keresztül működik aminek mindenhol díja van, mármint a fizetéseknek nem az alkalmazásnak.
Newsroom - Apple (HU)Revoulut Business is pld azt írja:
A Revolut Business esetében a Tap to Pay az iPhone-on technológia használatával a belföldi tranzakciók díja mindössze 0,8% + 0,10 €, így több pénz marad a zsebedben
. -
hitchins
őstag
-
hitchins
őstag
válasz
Kbali #331224 üzenetére
Koszonom az infot. Ma reggel beszeltem veluk igyanezt az infot kaptam. Sajnos Mo-on 16 evtol lehet hozzaadni.
Pedig prakikus lenne ha gyerek mondjuk elhagyja a cuccait akkor mindig lenne nala vesztartaleknak kartya mondjuk az apple watch-on.
Ha jol emlekszem tavaly ota mas alkalmazasok is hozzaferhetnek nfc-hez. Van valami mas fizetesi megoldas? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kbali #330221 üzenetére
Én is azt mondtam, hogy az autógyártók sara. Elképzelem, ahogy megszűnik a madzagos csatlakozás lehetősége, azzal nagyon sok user cseszne rá, hogy az autója meg teljesen instabil wireless CarPlay funkcionalitásban és ezek a járművek nem egyhamar pörögnek ki a mindennapi életből.
De nekem több gondom lenne azzal, hogy még a jelenlegi madzagos töltési teljesítményt is keveslem, ha csak vezeték nélküli lesz, még esélytelenebb lenne elérni a rendes gyorstöltési sebességeket.
-
FireFox1996
őstag
válasz
Kbali #329845 üzenetére
Be kellett állítani a gyerekkorát 18 alá, és akkor már Supervised tag lett a gyerek. De továbbra sem lehet monitorozni, mert az én Family link appomban megjelnik a gyerek neve, de semmi eszköze sincs felvéve. Úgy tűnik ennyit tud ha én androidon, gyerek meg ios-en vagyunk!
Lehet, hogy felteszem a telómra ios parental control appot, és akkor így monitorozom a gyereket. -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Kbali #329845 üzenetére
Visszanéztem a szálat, ez alapján a gyerek is iPhone-t használ:
[ A gyerek telóján (iphone) elfogadta.] -
akosxyz
senior tag
válasz
Kbali #328856 üzenetére
Ugyanez nekem is az érv mellette, mint batai15-nek, a banknál nem szarakodtam virtuális kártyával, őszintén nem is nagyon kerestem, külföldi utazások miatt lett anno revo, utána meg ezt használom általában fizetésre. Töltök rá, hogy egy-egy bevásárlás, tankolásnyi pénz legyen rajta. Ha bukok is, akkor sem a fő számlámról emelnek le nagyobb összeget. Meg ugye az egyszer használatos virtuális kártyáit használom, ahol csak tudom, mikor neten rendelek.
-
batai15
félisten
válasz
Kbali #328854 üzenetére
Igen csak azon annyi pénz van amit el költök és csak ezt adom meg ha kell vagy fizetek külföldön.
Én igyekszem mindenütt két lépcsős azonosítás használok nem adom meg olyan helyeken ahol kéri valami link.
Azt hiszem nagyjából mindent el követek hogy a fő számla ne kerüljön veszélybe. -
bnorci71
addikt
válasz
Kbali #328780 üzenetére
Telefonról nem megy ki semmilyen PIN, csak úgy történhetett, ha gyanútlanul megadta az adatait valahol/valahogy. Nagy eséllyel erre a pénzre keresztet vethettek sajnos
Sajnos így történt
szóval mindenkinek okulásként bár tipikus adathalászat.
Marketplace jött az üzenet adja meg az e-mailt meg a telszámot. Majd jött az adathalász e-mail a GLS logóval benne a bankok logóival innen szerintem mindenkinek ismerős.Noxy
mielőtt elkezdődne a hülyézés.
Telekomunikációs cégtől is nyúltak már le euro milliókat.Nem az IOS-be kerestem a hibát a folyamat nem állt össze az elején mert a nejem nem is mondta a péntek esti eseményeket. Nem voltam itthon akkor illetve a hétvégén sem.
Zsolt,72
köszi a tippet ez is megtörtént ma a bankbanDwatti
biztonsági rés és szolgáltatók és más szereplők is benne van vastagon
A sztori eleje itt lényegtelen én voltam a balfék én telepítettem a gépre kémszoftvert ment minden a hackernek. Nem foglalkoztam különösebben a zsarolással hisz minden adatom megvolt mentésben. Arra jó volt mindenhol új és más jelszó lett azonnal google/böngésző semmit nem tárolhat mint előtte.
A lényeg, a bankkártyával és banki dolgokkal nem foglalkoztam hisz utalás belépés webes fizetés mind George jóváhagyáshoz kötött. Ami meg se fordult a fejembe a Simple ami ugye OTP tulajdon az oda berakott bankkártya na az nem ott csak az 5000 limit volt ami alap a app beállításban. Egy délután jött is jóváhagyási kérelem ,de mivel nem én voltam nyilván nem kattintottam még magamban mondtam is most pattannak le a bankkártyáról. Ez az adatlopás után 1 de lehet 2 hónappal történt. Éjszaka viszont próbálkozott többször majd 1000 forintonként Vodafone feltöltés 10.000 Szerencsejáték 8000Huf volt 5 perc alatt.
Szerinted bármelyik szolgáltató tesz feljelentést bármit? Nem lehet egy szoftvert beállítani a banknál, hogy 5 perc alatt a 10darab tranzakció gyanús tevékenység. Vodafone tudod mit mondott a bejelentésemre. Tegyek rendőrségi feljelentést. Pénz náluk honnan, kitől, milyen úton jött, nem számít. Ki se vizsgálta. Szerencsejáték Zrt. Vannak országok ahol csak arra a számlára fizetik ki a nyereményt ahonnan a befizetés történt. HOPP egy ennyire egyszerű döntés és máris nem éri meg a dolog.
De te évente adat egyeztess a feltöltős kártyáddal, a bankodnál egészség nyugdíjpénztáradnál 2-3-5évente adat egyeztess a csalók szélhámosok meg szépen ellavíroznak.
Még egyszer az elején én voltam hülye nem tagadom. -
válasz
Kbali #320595 üzenetére
Nagyon kíváncsi lennék milyen lehet az arány, hogy a bétások milyen arányban küldik is a visszajelzéseket, mert ugye vagánykodásból is lehet bétázni és használni (próbálni), mint egy egy rendes rendszert.
Én is azért sem bétázom, mert kötelességnek érezném közben, hogy jelentgessem a problémákat, miközben meg amúgy nem mozgat a dolog, főleg hogy még a stable rendszeren is tudnak lenni furcsaságok bőven.
Vannak erre emberek ezrével, akiknek sokkal több affinitása van ehhez. -
válasz
Kbali #319401 üzenetére
Én mostanában döbbentem rá, mikor oldalon keresztül panaszkodtatok erre a kártya digitalizálásos app variálásos dologra, hogy ekkora lemaradásban lennék tényleg, hogy még csak ismerni sem ismerek magamtól ilyen app-okat?
Annyi lemaradásom mégsincs, mert fizikailag már csak az igazolványaimat, meg egy bankkártyát viszek (mi van, ha pont megszívat a telefon a kasszánál esetre), de nekem eddig teljesen természetesnek tűnt, hogy ha a Lidl-ben járok, akkor a Lidl app-ot használom, ha pedig a Penny-ben, akkor a Penny app-ot.
De biztos rá tudnék állni erre a Klarna app-ra is, csak lehet ha begyűjteném ebbe a kártyákat, ugyanúgy egy darabig a saját app-okat húznám elő tényleges helyzetben.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kbali #319207 üzenetére
Most már látszódik. Szerintem az kavart be, hogy letöltöttem az Apple Device-t, majd rádugtam az iPhone-t, erre elindult a 3uTools. Én kamerának használom az iPhone 12-t. Nekem tökéletes 4K/60fps videókat készít.
mtcob szerintem az Apple is elfogadta a 3 év garit. Aki 2021 után hivatalos helyen vette, nézze már meg legyen szíves, hogy mennyi garanciát jelez az Apple. 3 év kell, hogy legyen. Persze, lehet nekünk kell választani, ahogy írják.
A fogyasztóknak jogukban áll választani, hogy az Apple Egyéves Korlátozott Jótállás vagy a rájuk vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályok által biztosított jogok alapján szeretnének-e igénybe venni szervizelést. -
captainnemo
aktív tag
válasz
Kbali #317754 üzenetére
Hát nem. Droidon is van face feloldás, de nem annyira stabil, sötétben egyáltalán nem működik, továbbá nem használható biometrikus azonosításra. Ha az ujjlenyomat olvasás 10/10 lenne akkor talán nem lenne annyival rosszabb, de nekem sokszor volt, egyáltalán nem sikerült feloldani a telefont. Olvastam erre egy trükköt, hogy az ujjbegyet valahogy zsírosabbá kell ilyenkor tenni, és akkor jobb, és valóban így van, de marha kényelmetlen és béna, amikor ezzel kínlódik az ember. A faceid-val, pedig kiveszem a telefonom és az arcom elé emelem. Ez pedig 100/100, nekem soha nem volt nem tudott feloldani. Ennyi.
-
antocskin
tag
válasz
Kbali #316832 üzenetére
Kaptam SMS-hogy levonás történt és a netbank is mutatja hogy csökkent az egyenleg.
Pont mikor tudatosan töltöm fel az ID egyenlegetAmúgy nem mindegy hogy terhelt vagy foglalásban van?
Hogyan vásárolhatok vagy bonyolíthatnak tranzakciót egy olyan bánkártyával amihez nincs hozzáférésük? -
westcoastog
veterán
válasz
Kbali #315109 üzenetére
Azon a részen ha megnézed a videót teljesen megőrül az érintőpanel. Nem tudom mi triggereli, mi hozza elő, apple diagnosztika sem mutat semmit. Csak ha szoftver bug is, hogyan tudja csak ott 1 centire a képernyőtől is érzékelni az ujjam? Most pédául lassan egy órája nincs hiba, kiszámíthatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest