- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
cross56
senior tag
válasz
atees #332771 üzenetére
Nekem is 4-es ANC van, bár én csak itthon szoktam használni, és telefonálást sem próbáltam rajta, viszont a zajkioltás az tényleg csak ennyi. Én is ha bekapcsolom és nem megy semmi, akkor hallok egy kis zajt, gondolom ez valami szoftveres dolog, teljesen normális. Illetve szűrődnek be kinti hangok is. Zenehallgatás közben viszont nem nagyon hallok semmit a kinti dolgokból.
Szóval szerintem kicsit sokat vársz tőle -
válasz
atees #332763 üzenetére
Sima esetén nincs is sok értelme az ANC-nek, a pro/por"-nél legalább van gumiharang, ami már alapból ad egy izolációt, erre jön rá az ANC, na ott már van értelme, használom és szeretem is nagyon.
Ami még fontos, megbízható helyről, eredetit kell venni, annyi a megtévesztésig hasonló hamis, mint csepp a tengerben, még széria számot is hamisítanak, mindent.
Ciceregnie, visszhangoznia alapból nem kellene, ott valami nem okés. -
Noxy
veterán
válasz
atees #331776 üzenetére
A felvételt elszeretném egyszerre indítani, hogy folyamatába lejátsza, de ezt sem tudja.
Sztm rosszul definiálod a jegyzet fogalmát.
Jegyzetfüzetbe írt szövegből sem lesz könyv, dolgozat, esszé, stb.., amíg ezeket egy alkalmas programmal nem fűzöd össze. Igen, másik app kell.
Az iOS meg adatbázis alapon kezeli a fájlokat (dátum, idő) nem a fájlnév alapján. -
eddie17
addikt
válasz
atees #330625 üzenetére
Ha sima AirPods gen2, annak pedig katasztrófa a mikrofonja... Családtagnak van, és mindent hallok benne csak az ő hangját nem...
Másik ilyen az AirPods Pro gen1 (másik két családtag), az is hasonlóan kiváló mikrofonnal rendelkezik telefonálás közben. Ezek közvetlen tapasztalatok.
Már minden beállítást mondtam nekik hátha... -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
atees #328999 üzenetére
Úgy, hogy nem azonos kapacitású akkumulátor kerül minden iPhone-ba.
Az Apple csak egy minimális értéket határoz meg a beszállító részére, aki ettől felfelé eltérhet (és ez így is van a gyakorlatban, a többség plusz kapacitású akkumulátort kap), emiatt a többlet miatt például van, aki 105%-os akksival kezdi használni, ő nyilván később éri el a 99 százalékot, mint az, aki „csak” 100 százalékos akkut kapott.Ez magán a telefonon is követhető az iPhone 15-től kezdve, illetve meg tudja mutatni a Coconut Battery, vagy a 3uTools is.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
atees #323074 üzenetére
Feleségem 15PM-je, két hét és egy éves lesz, minden nap tölti (nem tudom honnan jön az a 165 ciklus) de csak lassú 5W-os kábeles töltővel. Átlag 40-50%-on van estére a telefonja. Optimalizált töltés kikapcsolva.
Az én 14P-m 2év után 86%, de nem bírja ki reggel 6-től este 10-ig átlag 3 óra képernyő idő és 1-2 óra háttéridővel, ez az elején lazán ment és maradt is vagy 30%..
Majd most a 16PM-el megint jó lesz 1-2 évig
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
atees #319975 üzenetére
Persze, mostanság már nincsenek a bejelentésközeli időkben olvasott panaszok, pont ezért érdekelne, hogy ő mire gondolt.
Nem az a gond, hogy negatívumot említ, mert az van minden telefonnál, hanem az, hogy nulla konkrétum, nulla forrás, csak annyi, hogy “világszerte” sok panasz van rá. Ezzel így nem lehet mit kezdeni, mert egy semmi tartalmú poszt. Ezért sincs válasz tőle… -
zaskar
senior tag
válasz
atees #318147 üzenetére
Én ennyire nem méregettem ezeknek a sebességét, de az biztos, hogy iPad Pro-val (van itthon 2. és 4. generációs is) baromi gyorsan tudok mozgatni nagy mennyiségű adatot oda és vissza is. 15 Pro-val viszont már annak is örülhetek, ha egyáltalán meg tudom tekinteni az SSD tartalmát...
-
zaskar
senior tag
válasz
atees #318110 üzenetére
Sajnos én is ezt tapasztaltam. Három féle aliexpress-es külső házam van itthon, 1 TB-os Samsung SSD-vel használom őket. iPad Pro-val kifogástalanul működik mindegyik, megy a másolás oda-vissza. Na most megnéztem a 15 Pro-val őket. A háromból kettőt fel se ismert, a harmadikat viszont igen, akár exFAT-ra vagy NTFS-re volt formázva az SSD. Ezután jött a másolási próba. SSD-ről iPhone-ra még átment az első fájl, vagy 80 mega, de visszafelé már nem akart összejönni. Ahogy mondod, elfogyott a lendület. Talán a 15 Pro mégse bírja rendesen meghajtani az SSD-t? Nem tudom. A képen a két felső házzal egyáltalán nem ment a 15 Pro, az alsóval csak addig, amíg a tartalmát kellett megjeleníteni. Másolásnál már labilis lett a működése. De iPad Pro-hoz, vagy TV-ről filmet lejátszani, ill. PC-s használathoz bármelyik jó lehet.
-
válasz
atees #318080 üzenetére
Szia!
Sajnos tapasztalatok szerint a 15PM kényes a külső SSD házakra.
Nekem is van egy külső házam, amit nem hajt meg, viszont az Air 4-es iPad-emmel tökéletesen működik.Jó hír, hogy zaskar fórumtársunknak van egy “univerzális” SSD háza, ha türelmesek vagyunk, akkor hátha küld nekünk konkrét linket hozzá, egyébként meg pár nap múlva szerintem írj neki privátot (aztán szintén privátban nekem is elküldheted a linket nyugodtan
)!
-
sgeza
veterán
-
válasz
atees #307898 üzenetére
Szerintem csak maximum valamelyik OS frissítéssel lesz rá ilyesmi.
Nem hiszem, hogy Apple engedne third party app-oknak ilyesmihez hozzáférést, érzékeny területnek tűnik (nekem) az action button működésének külső app általi befolyásolása.
Pedig hasznos dolog lenne, én is csak a régi néma/csengő mód váltására használom jelenleg. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
atees #305070 üzenetére
Amelyik toltofej le tud adni 30 wattot, USB-C az aljzat van rajta es tudja a Power Delivery szabvanyt az mind jo neked. Ez alapjan tudsz valogatni a penztarcadnak megfeleloen. A kabel pedig innentol egyertelmu USB-C - USB-C / Lightning kell attol fuggoen milyen telefonod van.
Vezeteknelkuli megoldas eseten viszont csak a gyari MagSafe toltovel tudod kihozni a maxot, minden mas eseten a Qi szabvany 7,5 wattja mukodik csak (szemben a 12-15 wattal MagSafe eseten).
-
Gáben81
senior tag
válasz
atees #273758 üzenetére
Én szívtam már ezzel, de más okból. Nézd meg repülőmódnál kikapcsolja e a telefon a Bluetooth-t. Mert ha nem, akkor továbbra is kapcsolatban marad az órával, ezért nincs azon külön mobilnet.
Én azzal szívtam, hogy beraktam az Airpods-okat a fülembe és elindultam futni és állandóan megszakadt lejátszás és nem értettem hogy miért, közben kiderült offolni kell a Bluetooth-t külön , és akkor egyből az óra felmegy hálózatra és mehet is a stream. -
válasz
atees #273715 üzenetére
Heló! Néha elég sokáig tart nálam is, mire kapcsol, hogy elveszett a kapcsolat a telefonnal, és átáll mobilhálóra. Legelső alkalommal több mint egy perc volt emlékeim szerint. Utána később már jobb időket tapasztaltam, 10-20 másodperc, de ne úgy képzeld el, mint mikor a telefon leválik a wifiről és azonnal van mobilnet.
Próbáld meg úgy, hogy nem repülőbe teszed a telefont, hanem elmész tőle olyan távolságra, hogy tutira elveszítse a kapcsolatot (és wifi se legyen). Ha akkor nem kapcsolódik magától, akkor menj be az órán a Beállítások / Mobilhálózatba, és ott kattints rá hogy Telekom.HU. Akkor egy kicsit köröz, és elvileg kapcsolódnia kellene. Bár szerintem nem lenne szükséges, de nekem első alkalommal kellett hogy kattintsak a mobilháló nevére. Azóta nem volt vele probléma. -
plejik
addikt
válasz
atees #273720 üzenetére
Szerintem teljesen mind1 a szín. Manapság mindenki szereti a nem sablon színű telefonokat. Én special örülök neki, hogy az Apple mer színesebb telefonokat gyártani. Nekem most pl.: Fehér 13pro van de nekem baromira bejön. Néztem élőben a 14pro -t lilába a szín is zseniális lett, abszolút nem csajos. Sőt a 13pro szériából a zöld is bejövős, kár, hogy később adták ki. :/
-
Titana
tag
válasz
atees #252722 üzenetére
Szia!
Az Apple Watch, hogy jelezze ezt elég idiótán oldotta meg az Apple. Következőként kell beállítani. Beállítások/legfelül ahol a neved van ott ugye lentebb felsorolja az eszközeidet, ott válaszd ki az órát, alatta látod a megjelenítés a lokátorban, arra rá nyomsz akkor bevisz oda ahol te is voltál és azt irta ki neked, hogy nem támogatott, utána bezárod az x-el és ezek után mutatja az összes készülékedet, ott válaszd ki a telefonodat és ott kell bekapcsolni az “értesítés ha nem viszi magával”.Ezek után már jelezni fog az órád, ha otthon hagyod a telefont.
Az a rossz az egészben, hogy ha elöbb a telefonra böksz ott nem ajánlja fel a megjelenítés a lokátorban részt és nem lehet beállítani. -
markknight
veterán
válasz
atees #252421 üzenetére
Én a kijelzőn kívül semmit nem érzékelek. A kamera kb mint laikus ugyanolyan, az appok egy lehelletnyivel gyorsabban nyílnak meg, face id se gyorsabb, a dolby audio nagy kamu. Nem tudom, kétes érzelmeim vannak.
Amit még szokni kell a 11 pro után, az a forma. Nagyon nem áll kézre, nem jó fogni ezt a telefont ezzel a szögletes designnal és ezen a tok sem segít. Remélem jövőre vagy utána visszaállnak a kerek formákra.
-
válasz
atees #251362 üzenetére
Főleg akkor éri meg a biztosítás, ha tok nélkül használod a telefont, mert akkor nyilván több esélye van, hogy baja lesz eséskor. Én AppleCare+ kötöttem az enyémre, mert nekem az itthoni biztosítások nem igazán szimpatikusak viszont ez ugye 2 év és egyben kell fizetni és persze szürkén lehet megoldani itthon.
-
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
atees #248961 üzenetére
Nekem 10 hónap múlva jár le a hűségem, akkor majd elhozok egy 512-es 13 Pro Maxot, vagy megvárom a 14-eseket.
MacBooknál én is a 16 GB RAM-ot választottam 2017-ben, mert azt abszolút nem lehet bővíteni, míg külső SSD-t bármikor rá tudok dugni, így a tárhely maradt 256 GB.
-
tboldi
nagyúr
-
PavelVagyok
junior tag
válasz
atees #248937 üzenetére
én 6s-ről anno 8 plusra váltottam. gyűlöltem a súlya (202g) és a mérete (a 12 és 13 pro max is nagyobb ennél!) miatt. hamar meg is váltam tőle. egyáltalán nem igaz, hogy alig észrevehető a különbség méretben. brutál különbség van.
-
C4mp3r
addikt
válasz
atees #248392 üzenetére
How to Automatically Close Safari Tabs on iPhone and iPad (howtogeek.com) nezd meg, hogy a beallitasokban nincs-e bekapcsolva, hogy automatikusan bezarja a tabokat a safari
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest