- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zoli62
addikt
válasz
koxkids #329339 üzenetére
Köszönöm. Tehát én azt hittem, ha kiválasztom a másikat, akkor a főkártyával helyet cserél, de kell ez a plusz mozdulat, hogy a főkártyát visszateszem, valószínűleg én ezt kihagyhattam. Most teszteltem. Valóban, vissza kell tenni a kártyát, és kihúzni a másikat rábökéssel, de Atta ügyelni kell, hogy amíg a főkártya van felül, ne nézzünk a kamerába.
-
havri1
félisten
válasz
koxkids #328223 üzenetére
Telenornál kártyásan 421 br a 128GB-os (256GB nincs, csak 128/512), és független. 15P
512GB pedig 445br.Ja nem, váltott előfizetésre. Viszont addig frissítgettem, hogy már nincs raktáronAz lehet, azt nem tudom kipróübálnui, esim.
-
válasz
koxkids #327948 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, tanácsot a telefon csere ügyében.
Most ami már biztos, sima 16 abszolút elvetve, ami maradt a versenyben az a 16Pro, és mellé bekerült a 15 Pro is.
iStyleban ismét van 15 Pro készleten, és elég csábító, főleg ha nézem a közel 80e Ft-os különbséget.
15 Pro 256 GB 469.990Ft
16 Pro 256 GB 549.990Ft(Ezekből még az OTP kedvezménnyel lejön 5% is nekem)
Kamera gomb nem érdekel, olyan tokot vennék amin nincsen kivágás, hanem megoldott a kapacitív gomb (bal kezes vagyok és zavarna a fogásban), ami még jobb talán az a 5x zoom a 3-al szemben, és a nagyobb akku
Támogatás terén szerintem mindkettő adott, AI jön a 15Pro-ra is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
koxkids #327989 üzenetére
Nincs szükség RAW fotózáshoz Pro modellre, sima is tudja, de ez nem ProRAW, hanem tényleg nyers RAW és a Lightroom kamerája is tud ilyen lőni.
Persze nem lebeszélni akarlak a Pro-ról, nekem is az van, de a ProRAW nem igazi nyers RAW, ugyanúgy tone mappelt, előre megmókolt cucc, amivel csak annyit nyersz a sima HEIC-hez képest, hogy lehet utólag fehéregyensúlyt állítani és kevésbé van szarrá élesítve és zajszűrve, cserébe 100-120 MB-os fájlokat gyártasz. Én feldolgozás után nem győzöm törölni ezeket a batár nagy fájlokat (úgy, hogy nem mindig használom is sikerült 100 GB-ot pár hónap alatt összelövöldözni belőle, ez még az iCloud tárhelyen is szemmel látható méret).
-
zaskar
senior tag
válasz
koxkids #327979 üzenetére
"De igen, lehet hogy a hosszabb táv miatt nyelnem kellene, és megvenni a 16Pro-t, és egy jó időre megvagyok"
Mivel a Minit is 4 évig használtad, látszik, hogy hosszabb távra tervezel a telefonokkal. Ez esetben tényleg a 16 Pro a legjobb választás. Én is fényképezőgépet használok még sok esetben, de nem bánom, hogy a telefonomban is ott a makró vagy a telefotó lehetősége. És ebben a Pro modellek a legjobbak. -
Ádám16
addikt
válasz
koxkids #327979 üzenetére
"AI nem feltétlen kell"
Nagyon nagy tétet tennék arra, hogy a következő években erősen meghatározó lesz az Apple-nél az AI olyannyira, hogy kb mindent erre fognak majd építeni, amit csak tudnak az iOS-ben.Én pont nem adnám emiatt a 15P/16 alá. Nincs akkora felár, hogy ne érje meg.
Az SE-vel kapcsolatban nekem egy bajom van: évek óta jövőre jön. Amúgy tényleg várható most már, hogy kivezetik a mostanit, de na... erre nem építenék, ha mostanában kell teló. -
zaskar
senior tag
válasz
koxkids #327963 üzenetére
"Sok a panasz a gyengébb akkura"
Ez egy baromság. Volt egy pár telefonom ebben a méretben, semmivel nem rosszabb az üzemideje, mint azoknak, sőt. Szerintem még mindig megéri ilyet venni, amíg kapható, az én szememben többet ér, mint egy sima 16. De mindenki maga dönt. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
koxkids #327597 üzenetére
Kapcsold ki az értesítést róla...
Ha nincs ilyen opciód (mondjuk másik típusú automatizálásnál), akkor a trigger olyan kategóriába esik, amelyről az Apple adatvédelem miatt nem engedi kikapcsolni.
-
vargalex
félisten
válasz
koxkids #318730 üzenetére
Most éppen nincs előttem, de emlékeim szerint a Waze mutatja egy újratervezés esetén, hogy szerinte arra mennyi idővel lenne gyorsabb. Így nem kötelező azt választanod...
Úgy tűnik, hogy mindenkinek más jött be. Én továbbra is 100%-ban elégedett vagyok a Waze-val. Pedig használtam Budapesten, környékén, vidéki városban, stb. Általam ismert utakon is, ott is mindig a megfelelő irányba vitt.
-
válasz
koxkids #318587 üzenetére
A jó sok pletyka közül én kb. a még nagyobb kijelzőt preferálnám (6,7 vs 6,9"). Aztán majd kiderül, mi lesz. Sokat nem várok, annyi lesz, hogy idén talán még kevésbé lehet megmagyarázni, miért is érdemes váltani egy 15PM-ről, de ugye tudjuk, hogy ilyenkor nem az ész érvek diktálnak (tisztelet a kivételnek).
-
divan
őstag
válasz
koxkids #316599 üzenetére
Én egy ehhez hasonlót használok (a konkrét típus már nem kapható), és a múlt héten megkotlott benne a vezeték nélküli carplay.
Vezetékkel megy.
-
válasz
koxkids #316381 üzenetére
Én igen, ugyan ilyen csomagot vettem, hasonló célra. Jól működött, de persze kell hozzá az, hogy ahol a tag van ott legyen apple eszköz a közelben hogy jelezze a helyét. De arra jó hogy szól ha elvesztettél valamit és hogy az utoljára hol volt, ha pedig ahogy írtam látja egy másik eszköz akkor a kvázi pontos helyét is.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
koxkids #316283 üzenetére
A fotós téma úgy működhet, hogy bár a gyári Photos nem tud más forrást csak az eszközt magát ill. az iCloud-ot, de pl. nekem a Synology Photos van így, hogy minden eszköz oda ment (így akár az eszközről törölhető is a fénykép mentés után), de a Synology Photos appban mindent látok, akár másik eszközön is.
Szerintem így a OneDrive is tud működni.
-
Årpi
őstag
válasz
koxkids #316257 üzenetére
Egy ideig oda tartozott a Revolut, de volt, akinél már nem ette meg azokat. Nekem szerencsém volt a 14 Pronál még, azóta pedig (UK) Paypalról vonja le a havi a 14 Pro és 15 Pro havidíjat, viszont az AirPodsnál már nem ette meg nekem sem a Revolut kártyámat, így nem tudtam megkötni, mert ott nincs havidíjas lehetőség.
-
tuzpenge
őstag
-
válasz
koxkids #307691 üzenetére
Jaj de jó, hogy bekérdeztem! 😀
Akkor tehát ha én most egy Ringke Fusion X tokom, aminek a netes leírásában sehol sem szerepel, hogy “magsafe compatible”, akkor gondolom nekem is ugyanúgy alkalmatlan, mint androidosoknak.
Valamiért azt gondoltam külön funkció és ugyanúgy annyi, hogy egy ellenmágnes korongot beragasztok a tok belsejébe és megvan oldva, de akkor nem.Szerk: Köszi mindenkinek utólagosan is a tisztázást magsafe és a külön vehető magsafe gyűrű témában!
-
bbendre
őstag
válasz
koxkids #292863 üzenetére
Kezd ezzel: https://support.apple.com/en-us/HT209463
-
válasz
koxkids #291352 üzenetére
Vannak csoportos kihívások garminnál is, ha csatlakozol pl a magyar csoporthoz. (Bocs hogy a korábbi kérdésedre nem válaszoltam de már kb egy éve nem használom a garmint így csak emlékeim vannak.) Ha a sport funkciók fontosabbak mint az okos funkciók akkor jobb a Garmin, de ma már az aw is nagyon felzárkózott szerintem. Amiben a Garmin e téren biztos jobb, hogy például biciklinél tud kapcsolódni a wattmérőhöz, vagy futásnál a mellkaspánthoz.
-
BossBoss
őstag
válasz
koxkids #291296 üzenetére
Garmin Venu 2-t használtam most 2 hónapig AW helyett. Edzéseket át tudja adni tevékenységeknek. Gyűrűknél, ha jól láttam csak a piros ment. Emeleteket jobban számolta. Értesítések is rendben voltak. Nekem valahogy mégis hiányzott az AW, rugalmasabb fizetés,Apple Pay, plusz homkekit integrációk, később homekey. Zene is hiányzott, Garminnál csak Spotify van. Pl. meglepően jól barátkozott az Airpods-al .
Aztán végül mégis előszedtem a fiókból AW-t.
Viszont, ami nagyon tetszett az akár 5-6 napos üzemidő és kerek forma. -
Razzul
őstag
-
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
koxkids #285260 üzenetére
CarPlay eseten nem lehet mas protokoll hasznalatban szabvany szerint. De egyebkent te is ezt mondod.
Ha CarPlay, akkor media, telefon, navi, minden azon megy. A telpad inkabb a Frankenstein kategoria amely valszeg valami csodas kinai megoldas, semmikepp sem szabvany mukodes.
Volt mar par CarPlay kocsim, egyik sem mukodott igy, de meg az after market CarPlay certified Kenwood fejegyseg sem. Vagy 2 teloval nyomtad csak elfelejtetted emliteni.
Szerk. 2.: iOS keszuleken egyebkent minden media lejatszas megall telefonalas kozben, szoval…
-
callmeakos
veterán
válasz
koxkids #283605 üzenetére
Pedig a 12 Mini még rosszabb álltólag üzemidőben, mint a 13 mini, ami azért nem egy életbiztosítás. A 13 Mini elég volt egy napra, ha nem nyomogattad. Amit el kezdted használni, úgy merült az akksi, mintha az élete múlna rajta, és sokszor az energiatakarékos mód se segített sokat.
A 14 Pro pedig. Nem indul jól a kapcsolatunk, konkrétan 1 óra alatt sikerült két hajszálkarcot begyűjtenem a kamera alatt a kijelzőn, míg telepítődött a rendszer és az asztalra tettem kijelzővel lefele, amíg a futár meg nem hozta a kijelzővédőt meg a tokot (azzal szerencsére nem látszik, csak akkor ha direkt fénybe nézem és keresem a szememmel, még ez a szerencse). Ki mondom kerek perec, ezt a telefont jelen pillanatban nem szeressem. Minden zavar, ami miatt pont a 13 Minit választottam két éve. Zavar hogy nehéz, zavar hogy állandóan csúszik ki a kezemből még tokkal is, a kameralencsék állandóan mocskosak, pedig hozzájuk se nyúlok. Tipikusan ez az a telefon, ami mindent megad funcinálisan ami kell nekem, viszont nem jó érzés kézbe venni. Tudtam én ezt már mikor megvettem, nem hiába nem vártam meg ezt, mikor a második Minimet vettem tavaly nyáron. Idővel, meg fogom szokni ezt, csak ez is jelzi, mennyire a szívemhez nőtt a 13 Mini.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
koxkids #283605 üzenetére
En 8-rol valtottam 11-re, de azota is szemezek a minikkel. Elotte az SE 2016-om volt es az volt eletem szerelme a telefonok kozott. Az uzemido tantoritott el a minitol , bar a napi masfel oras kepernyoidovel nem hiszem, hogy az akkumulator szuk keresztmetszett lett volna. Meglatjuk mit hoz a jovo...
-
Noxy
veterán
-
Navaren
aktív tag
válasz
koxkids #249668 üzenetére
Kicsit félkésznek hat, nem?
Ja, és egyébként most a kép készítése kapcsán látszott, hogy egy olyan fél mp 'hatásszünettel' jár a megosztás menü behozása rajta.
Azért távol van már az A9-es chippel szerelt kütyü a szélvészgyorstól.
Mindegy, október végén szülinapomra meglepem magam egy új alap iPad-del. -
tboldi
nagyúr
válasz
koxkids #247088 üzenetére
ScanGauge 2, mer' Hondáék elfelejtettek vízhőmérőt rakni a műszerek közé.
Ezzel OBD-n keresztül ki lehet olvasni valós időben, meg sok egyéb más adatot is. Egyszerre 4-et tud megjeleníteni, nekem még a feszültség, a TPS szenzor és a lambda van kirakva.
Illetve hibakódolvasásra és törlésre, valamint fogyasztás és gyorsulás mérésére is alkalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest