Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz
marco0007 #337951 üzenetére
USB-C legyen, inkább exFAT-ra formázd, ne NTFS-re. A márka kevésbé számít, de azért ne valami gagyi legyen. Én pl. egy ilyen noname [kép] kártyaolvasóval másolgatok néha a 15 Pro-ról egy 128 gigás Kingston Micro SD-re, de gondolom a pendrive is jó. Viszont közvetlenül a Fotókból nem tudsz a külső eszközre másolni, előbb át kell helyezned azokat a Fájlokba, mert ott jelenik meg a csatlakoztatott külső meghajtó.
-
zaskar
senior tag
Elnézést, ha figyelmetlen voltam, és nem vettem észre, de van már valami megoldás a 18.4 alatt jelentkező belépési problémára, ami a PH lapcsalád oldalait érinti? Kezd unalmassá válni, hogy mindig kézzel kell beírnom a jelszót, mert nem tölti ki automatikusan, hanem új jelszót akar generálni. Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
válasz
Rob Rob #333901 üzenetére
Korábban már írtam, hogy nálam a 15 Pro is válogat. Lehet, hogy nem is maga az SSD a problémás, hanem a ház elektronikája a ludas, mert többféle is van itt itthon (Aliexpress-ről), és van amelyik megy, van amelyik nem. Lehet, hogy a telefon nem tudja rendesen megtáplálni őket? Fogalmam sincs. Mindenesetre iPad-nél nincs ilyen probléma, azokkal rendesen működnek.
-
zaskar
senior tag
De, természetesen megérne. De van esetleg infód róla, hogy itt nem a leghitványabb utángyártottat teszik bele? Nem szeretném, ha rosszabb lenne, mint a 79%-os gyári, mert hallottunk már ilyet.
F.B.I. - köszi, elmentettem az akku linkjét.
Majd tesztelem, mennyit bír a 79%-os gyári akkuval. Mint mondtam, másodlagos készülék lesz, ha így kibír nagyjából 1 napot nálam átlagos használattal, akkor egyelőre nem cseréltetek. De nem zárkózom el a cserétől, mivel szép, megkímélt készülék, érdemes ennyit rászánni. -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy használt iPhone 12-t tartalék telefonnak, alkalmi használatra (1-2 hetente kb. 1 napot menne). Sosem volt még 80% alatti akkuval telefonom, ezért kérdezem, hogy 79%-os akkuval az i12 elmegy még egy ideig? 1 napot kibírhat normál, nem extrém használat mellett?
-
zaskar
senior tag
válasz
Drughi #331998 üzenetére
Igazad van, el is felejtettem, hogy a 14 Pro még nem jelzi ki a ciklusok számát (nekem 15 Pro van, az már igen). Leginkább külső programmal pl. 3uTools nézhető meg. Telefonon is van egy lehetőség erre, az iPhone elemzése menüből, aminek a leírása [link] itt van. Azt hozzáteszem, hogy a 3uTools és elemzésből kinyert adat rendszerint nem egyezik, 1-3% eltérés is lehetséges köztük.
-
-
zaskar
senior tag
válasz
Roland861010 #331131 üzenetére
Ebben igazad van, és olvastam itt korábban, hogy valakinek működött is valami márkás külső SSD-vel. Nekem csak noname aliexpress-es SSD házaim vannak, többféle is. Úgy emlékszem, az egyikkel talán működött, a másikkal nem. Az iPadek viszont működnek mindegyikkel. Szerintem itt az a lényeg, amit valaki lentebb írt, hogy nem mindegyiket tudja rendesen megtáplálni a telefon.
-
zaskar
senior tag
válasz
Roland861010 #331124 üzenetére
Nekem is 15 Pro van, meg mellé iPad Pro 2020 és 2024. Az a tapasztalatom, hogy az iPad-ek esetében simán működik az adatátvitel oda-vissza mindennel, hs az eszköz exFat-ra van formázva. Értek ezalatt pendrive-ot, SD kártyát, többféle külső SSD-t. Sajnos az iPhone válogatósabb, arra leginkább csak pendrive-ot vagy SD kártyát szoktam csatlakoztatni, mivel a legtöbb SSD-vel nem igazán akar együttműködni.
-
zaskar
senior tag
válasz
NomAd_82 #330019 üzenetére
Kijelzőn a legtöbb fotó jónak tűnik, de ahogy előttem írták, monitoron nézve jönnek ki a különbségek. De a kérdésedre válaszolva: egy 15 Pro fotóban már szerintem jelentős előrelépés. Hogy alá is támasszam valamivel: van egy jó barátom (60 éves) aki gyerekkora óta fotózik, fotóriporterként is évtizedekig dolgozott, emellett hobbija is volt a fotózás. A filmes gépek után váltott a digitális technikára, rengeteg tükörreflexes és MILC gépet kipróbálva. Egy évvel ezelőtt vett egy 14 Pro-t, és eladta minden fotós felszerelését. Nincs már kedve cipelni a nehéz cuccot, és állítása szerint a 14 Pro képei nagyon bejönnek neki, járja a város utcáit, és azzal keresi a témákat. Egy hasonló korú fotós barátja is így tett, ő meg 15 Pro-t vett.
-
zaskar
senior tag
válasz
hitchins #328347 üzenetére
Csak egy megjegyzés, a kérdésedre majd más válaszol.
A “2 keszuleket egymast melle rakom es atpakolom” módszer alkalmazása előtt javasolt mindkét készüléket külön-külön frissíteni, hogy azonos iOS verzió legyen rajtuk. Aztán az újat visszaállítani gyárira és mehet az átköltözés. Így általában sikerülni szokott (én is belefutottam ebbe, csak iPad-el). Sajnos a hivatalos leírásokban ez nem szerepel, itt a topikban nemrégiben járt valaki ugyanígy. . -
zaskar
senior tag
válasz
xhege #328037 üzenetére
Én meg 3,5 éve párhuzamosan használom a Garmin FR965-öt és az AW SE-t. Mivel 20 éve aktívan futok, terepfutok, biciklizek, 2007 óta Garminom van. Sportra el se tudnék képzelni érintőképernyős órát, na meg a rövidebb-hosszabb terepfutásaim során az órára feltöltött track segítségével navigálok. Erre az AW alkalmatlan lenne, viszont a hétköznapi használat során számomra praktikusabb, mint a Garmin. Nálam kiválóan kiegészítik egymást.
-
zaskar
senior tag
válasz
koxkids #327979 üzenetére
"De igen, lehet hogy a hosszabb táv miatt nyelnem kellene, és megvenni a 16Pro-t, és egy jó időre megvagyok"
Mivel a Minit is 4 évig használtad, látszik, hogy hosszabb távra tervezel a telefonokkal. Ez esetben tényleg a 16 Pro a legjobb választás. Én is fényképezőgépet használok még sok esetben, de nem bánom, hogy a telefonomban is ott a makró vagy a telefotó lehetősége. És ebben a Pro modellek a legjobbak. -
zaskar
senior tag
válasz
koxkids #327963 üzenetére
"Sok a panasz a gyengébb akkura"
Ez egy baromság. Volt egy pár telefonom ebben a méretben, semmivel nem rosszabb az üzemideje, mint azoknak, sőt. Szerintem még mindig megéri ilyet venni, amíg kapható, az én szememben többet ér, mint egy sima 16. De mindenki maga dönt. -
zaskar
senior tag
válasz
szabonagyur #327726 üzenetére
És a yettel is függetlenül árulja? Közel 20 éve, hogy már nem náluk vagyok, azóta rá se néztem a honlapra.
16 Pro 256 Gb is olcsóbb kártyásan, mint más hivatalos eladóknál, most nézem.
Sőt, még hardveraprós, 1 év garis ajanlat is van, ami drágább ettől. -
zaskar
senior tag
válasz
Aszpirin #326347 üzenetére
Én is többnyire a Google Maps-ot használom, mert a kocsimban lévő Tomtom navi gyakran csinál hülyeségeket, és egyébként se friss a térkép rajta. Sajnos újabban a Google Maps is téved nagyokat: tavaly Stuttgartban be akart vinni egy sétálóutcába, múlt hónapban meg Szlovákiában kellett csinálnom miatta egy 34 km-es kerülőt. Egy népszerű turistacentrum ugyanis rossz helyen volt rajta feltüntetve, 1,5 km-re a valós helyétől. Az a 1,5 km viszont még gyalog is csak nagy jóindulattal volt járható, autóval meg sehogy, ezért inkább kerültünk. Kíváncsiságból megnéztem, az Apple Térképen helyesen szerepelt. Szerintem az utóbbi is sokat fejlődött a megjelenése óta.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Viszonylag ritkán videozok a 15 Pro-val, de ha igen, általában 1080p 60 fps-re van állítva. Ezért is figyeltem fel a múltkor arra, mikor a 60 fps-ről olyanokat írtatok, hogy "rontja a késtabilizàlást" meg "TV-re kirakva rossz lesz a kép" . TV-n ugyan nem nagyon szoktam nézni a felvett videókat, inkább iPad-en vagy monitoron. Egyszóval van értelme a 60-nak, vagy jobban járok a 30-al?
-
zaskar
senior tag
válasz
Aszpirin #321438 üzenetére
Szerintem a legtöbb ember egyáltalán nem használja ki a nagyobb sebességet. A 15 Pro-ra én is nagyon ritkán csatlakoztatok bármit, vagy ha igen, pár fájlt másolgatok ide-oda, ahol tulajdonképpen mindegy a sebesség. IPad-nél már más a helyzet. Általában 256 gigás verziót veszek, mert szeretem, ha a 20 év alatt készült fotóim nemcsak felhőtárhelyeken érhetők el, hanem a belső tárhelyen is. Ez közel 200 giga és rengeteg sok fájl. Emlékszem, mennyi időbe telt ezeket rámásolni a 2017-es Pro-ra (hiába volt az 3.0, ha nagyon válogatott a külső eszközökben). Viszont a 2022-esre ugyanezt a gyűjteményt külső SSD-ről feltenni, ég és föld.
-
zaskar
senior tag
válasz
atees #318147 üzenetére
Én ennyire nem méregettem ezeknek a sebességét, de az biztos, hogy iPad Pro-val (van itthon 2. és 4. generációs is) baromi gyorsan tudok mozgatni nagy mennyiségű adatot oda és vissza is. 15 Pro-val viszont már annak is örülhetek, ha egyáltalán meg tudom tekinteni az SSD tartalmát...
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02 #318129 üzenetére
Szívesen, legalább így már én is tisztán látok. Engem sem zavar különösebben, én is elsősorban iPad-al használom.ezeket a kiegészítőket. Ha mégis valamit másolnom kéne iPhone-ra, a pendrive még mindig megbízhatóan működik vele, meg ahogy mondod, az Airdrop is rendelkezésre áll.
-
zaskar
senior tag
válasz
atees #318110 üzenetére
Sajnos én is ezt tapasztaltam. Három féle aliexpress-es külső házam van itthon, 1 TB-os Samsung SSD-vel használom őket. iPad Pro-val kifogástalanul működik mindegyik, megy a másolás oda-vissza. Na most megnéztem a 15 Pro-val őket. A háromból kettőt fel se ismert, a harmadikat viszont igen, akár exFAT-ra vagy NTFS-re volt formázva az SSD. Ezután jött a másolási próba. SSD-ről iPhone-ra még átment az első fájl, vagy 80 mega, de visszafelé már nem akart összejönni. Ahogy mondod, elfogyott a lendület. Talán a 15 Pro mégse bírja rendesen meghajtani az SSD-t? Nem tudom. A képen a két felső házzal egyáltalán nem ment a 15 Pro, az alsóval csak addig, amíg a tartalmát kellett megjeleníteni. Másolásnál már labilis lett a működése. De iPad Pro-hoz, vagy TV-ről filmet lejátszani, ill. PC-s használathoz bármelyik jó lehet.
-
zaskar
senior tag
válasz
icecave #316875 üzenetére
Azt hittem, hogy én már megúsztam, aztán most reggel jött sz SMS 399 Ft-ról (OTP). Gyorsan levettem a netkártyáról az összes pénzt, szerencsére nekem csak az Apple levonás megy innen, meg a webshopos fizetések. Mivel minden hónap 15.-én vonják az 50 gigás csomag havidíját, ez egyértelműen nem normális levonás lehetett.
-
zaskar
senior tag
-
zaskar
senior tag
-
zaskar
senior tag
válasz
CHIPman #313308 üzenetére
Nekem is ilyen autóm van, 2010-es, de Tomtom rendszerrel. A zenehallgatás bármelyik iPhone-ommal hibátlanul megy BT-n, de bejövő híváskor gyakran nem hallanak, viszont én hallom a másik felet. De ha én indítok hívást, akkor mindkét irányban rendben van a kommunikáció. Androidos telefonnal még nem próbáltam, de majd megnézem azzal is. 9 éve használom az autót, és úgy rémlik, mndig így működött, de én nagyon keveset beszélek, ezért nem különösebben érdekel.
-
zaskar
senior tag
válasz
burgatshow #313028 üzenetére
Kösz szépen, hogy erre nem jöttem rá hamarabb
Vajon mióta működhet ezen a módon? Tény, hogy túl sűrűn nem használtam, talán ezért nem zavart, hogy kissé körülményesen működik.
-
zaskar
senior tag
válasz
#48138511 #313017 üzenetére
Nekem a hívásátirányítás a kedvencem. Időnként használom, és minden alkalommal értetlenül nézek, hogy nem sikerült ezt a mai napig megcsinálni úgy, ahogy az a másik platformon már legalább egy évtizede működik. Úgy, hogy átirányításkor feladja a kontaktlistát, és egyszerűen kiválasztom onnan a számot. Na itt ilyen nincs, menj be előbb a kontaktokba, másold ki a számot, aztán menj vissza az átirányításhoz, és illeszd be. Béna egy valami, 13 év iOS használat után is ezt mondom.
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02 #309583 üzenetére
A múltkor írtad, hogy a 2TB-os NVMe SSD-t nem olvassa a telefon, én pedig mondtam, hogy nekem az 1TB-ost nem olvassa. Na közben rájöttem, hogy szó sincs róla, hogy ne tudna kiadni a 15 Pro annyi áramot, máshol volt a gond. Volt itthon kétféle gyártmányú külső ház is (mindkettő Aliexpress-es), úgyhogy ki tudtam próbálni egy másikkal is. Azzal meg már hibátlanul működött, szóval nem feltétlenül az SSD-vel van baja a telefonnak, hanem valamelyik háznak az elektronikáját nem szereti. Ezen felbátorodva kipróbáltam még egy 2,5-es, 480 gigás külső SSD-vel is, azt is olvasta.
-
zaskar
senior tag
válasz
CharlieDrop #309467 üzenetére
Kíváncsiságból rádugtam az SSD-t a tartalék telefonomra, egy Oppo Reno-ra, amit 40 ezerért vettem. Tökéletesen másol oda-vissza az SSD-ről. Persze emiatt azért nem fogom kidobni a 15 Pro-t, hiszen tény hogy az Oppo-ban jóval nagyobb akku van, biztos az is számít.
-
zaskar
senior tag
Biztonsági mentés és telefoncsere. Régebben mindig iTunes-ból tettem fel az új telefonra az előző mentését. Utoljára viszont telefonról telefonra költöztem, ez volt eddig a legjobb. Minden tartalom átment, beleértve a zenéket, fotókat, appok tartalmát (sok adatom van pl. a Fájlokban). Legközelebb viszont valószínűleg nem lesz már meg a régi telefon, így ez a módszer kilőve. 3uTools-t viszont szoktam használni, de még azzal nem próbáltam mentést csinálni. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Lementi az összes, számomra szükséges tartalmat a telefonról, és vissza is tudom tenni az újra? iTunes-t nem használnám ismét, mivel annak a mentése a zenéket nem tartalmazza.
-
zaskar
senior tag
válasz
xhege #307745 üzenetére
Bármelyik cégnél előfordulhat lazaság. Pár éve UK-ból rendeltem egy 160 ezres Garmin órát, DHL Expressel küldték (20 font volt a szállítás, de igy is megérte). Odaér a kapuhoz, felhív, mondom dolgozom, de máris küldöm a szomszédot. A szomszéd szinte azonnal kiment, de a futár már be is dobta a csomagot a kerítésen a bokrok közé, és elhúzott...
-
zaskar
senior tag
válasz
xhege #307737 üzenetére
Ezt az írásodat talán olvastam is anno. Örülök, hogy így látod, és ez megerősített abban, hogy a 15 Pro-t vegyem majd (PM csak a mérete miatt nem kell, számomra a 6.1 az optimális). A barátom meg...ha nem is csinál lélegzetelállító képeket, 30 év alatt azért kialakult nála egy látásmód, ami a fotózáshoz kell
-
zaskar
senior tag
válasz
xhege #307709 üzenetére
Onnan jött ez elő, hogy újabban sok 14 Pro fotót nézegettem. Egy barátom ugyanis pár hónapja azt vett, és azóta sok fotóját elküldi. Ő is régi fotós, rengeteg gépe volt már, sőt újságoknak is dolgozott. Ennek ellenére nagyon elégedett a 14 Pro képeivel. Ez elég komoly dicséret a készülékre nézve, hiszen sokkal komolyabb fotómasinákkal volt dolga eddig életében.
-
zaskar
senior tag
válasz
ittakary #307680 üzenetére
Köszi. Mivel én sima 14-ről váltanék, lényegesen nagyobb lenne a különbség nemcsak árban, hanem szolgáltatások terén is. Ráadásul 256-os modellt szeretnék, ami még drágább. Mint több évtizede fotózó ember, azért látom, hogy a Pro-k fotói, fotózási képességei jobbak, mint az alapmodelleké, de többször leírták itt ezt mások is. Márpedig sokszor nincs nálam fényképezőgép, vagy nincs kedvem cipelni, ezért szeretnék egy olyan kompakt eszközt, aminek a képeivel elégedett vagyok. Ezért merült fel bennem a váltás gondolata. Érdekes, nekem még az i11-em fotói is jobban bejöttek, mint a sima 14 fotói.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van itt olyan, aki 14 Pro-ról váltott 15 Pro-ra? Azonos felhasználói szokások mellett az üzemidőben észlelhető változás bármilyen irányban? A másik, hogy a fotók minősége nagyjából hasonló maradt? Gondolkodom e két modell között, az adatokat, különbségeket ismerem. Természetesen az újabb felé húzok, de hátha...
-
zaskar
senior tag
Sziasztok!
Nekem sima 14-em van most, de természetesen a 14 Pro fotói jobban tetszenek. Viszont azt már nem vennék, csak az újabb generációt. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a sima 15 a sima 14 képminőségét örökölte, vagy inkább a 14 Pro képminőségét? Vagy érdemesebb a 15 Pro-ra váltani, ha ez a szempont is fontos? -
zaskar
senior tag
válasz
4264adam #306066 üzenetére
Egy kollégám Debrecenben cseréltetett iPad Air-ben és iPhone 7-ben egyaránt. Egyik esetben se volt elájulva az eredménytől. Ha gondolod, majd megkérdezem tőle, melyik üzlet(ek)ben csinálták (lehet, hogy két különböző helyen). Elkepzelhető, hogy még a PH-s kollégával is jobban jársz, főleg ha jók a visszajelzések róla.
-
zaskar
senior tag
válasz
tothjozsi96 #305938 üzenetére
Nálam már a 18 gramm a súlykülönbség önmagában is a 15 Pro felé billentené a mérleg nyelvét, de én grammániás vagyok (nem beszélve a többi pluszról, amivel az újabb modell rendelkezik).
-
-
zaskar
senior tag
válasz
Sungoo #305725 üzenetére
Már vártam, hogy valaki visszakérdez 😊Akkor nagy vonalakban leírom egy átlagos napomat. Előre leszögezem, hogy nálam a telefon telefonként funkcionál a legkevesebbet, nagyon kevés hívást indítok és fogadok. Tehát a "buta" telefonnak nem nagy hasznát venném, mielőtt valaki olyat ajanlana iPhone helyett.
- Reggel megyek dolgozni, 20-30 perc kocsival, végig megy a zene telefonról bluetooth-on
- a cégnél végig wifin van, jönnek a céges és privát emailek egész nap. Gyakran fotóznom kell termékeket, a képeket továbbküldeni. Szükség esetén Teams vagy Messenger használat, ez egész napra jellemző. Netezés munka közben minimális, mivel ott van a laptop ilyen célra.
- Hazafelé szintén zene a kocsiban, 20-30 perc.
Otthon a telefonnnak már nincs sok szerepe, van iPad-em, kettő is. Éjszakára repülő módba teszem a telefont, akkor nincs rá szükségem. Ja, és nem említettem, hogy egész nap kapcsolódik a Watch-hoz.
Ezzel a használattal a két nap biztosan megvan, a három az azért ritkábban.
Természetesen egy utazás, üdülés során nálam is erősebb az igénybevétel, sok navi, videózás, fotózás, mobilnet, és mindjárt naponta kell tölteni.
Szóval elnézést, hogy csak ennyit használom, de ugye azért maradhat?😊 -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Mára a telefonok egyik fontos jellemzője lett a gyorstöltés, az, hogy minél rövidebb idő alatt minél több üzemidőt lehessen pumpálni az akkuba, mindenki minél nagyobb wattszámú töltőt akar beszerezni. Én ugyan nem vagyok egy power user, nálam többnyire az iPhone 7 is éppen kibírta a nap végét. Viszont mióta megjelentek a hosszabb üzemidejű 6.1-es és 6.7-es iPhone-ok, ezek nálam már 2, ritkábban 3 napot is elmennek, pl. az i11 és i14. Úgyhogy nekem a gyorstöltésre nincs szükségem, a töltés általában éjjel történik, a régi "lassú" Apple töltővel. Na de kíváncsi lennék, hogy mire hasznalja az a telefonját, akinek már napközben (gyors)töltőre kell dugni? Sokan vannak ilyenek? Itt főleg a 6.1-es és 6.7-es méretű telefonok tulajdonosainak válaszát várom. Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
válasz
INGJOKE #291299 üzenetére
Ezt ugyan nem ismerem, de én is mindig Aliról rendelek tokokat, mert az én elvárásaimnak megfelelők a boltokban nem nagyon jönnek szembe. Minimális vastagság és súly, számomra ezek a legfontosabb jellemzők. Utálom, ha egy tok még 30-40 grammot tesz hozzá a készülék súlyához, ill. jelentősen növeli annak méretét. Nem dobálom a telefont, nekem ennyi védelem elegendő. Lehet meglepő, de onnan is lehet 4000 Ft-ért tokot rendelni, most olyanom van, és nagyon jó. Szóval nem feltétlenül a spórolás vezérel a kínai rendelésnél
-
zaskar
senior tag
válasz
mattheus #290084 üzenetére
Én korábban mindig PC-ről, biztonsági mentésből költöztem, iCloud-ból viszont sosem. Sok adatom van, az iCloud valószínűleg nem tartalmazott volna mindent. A múltkor első alkalommal próbáltam ki a két telefon közötti másolást, és eddig ez volt a legjobb. Mindent átmásolt, a rengeteg fotót, a zenéket is (utóbbiakat azelőtt mindig külön kellett pótolni). Ezt a régió átállítást nem figyeltem, de nekem Magyarország maradt.
-
zaskar
senior tag
válasz
Zsolt,72 #290010 üzenetére
Kösz mindenkinek! Közben eszembe jutott, hogy vagy 3 éve már jártam így, csak futás közben. Akkor nem tasakban volt a telefon, hanem egy hátizsák kis hálós zsebében. Na az ugyanezt idézte elő, csak akkor kevesebb időt számlált vissza. Ki kell találnom valami jobb és biztosabb módszert a sportolás közbeni szállításhoz, mert nem szeretném, ha ez megismétlődne. A különféle karpántok nem az én világom, ha valakinek van más ötlete, szívesen fogadom😊
markknight: ennyit nem tudok várni😀
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Kerékpároztam egy órát, közben a telefon a hátsó zsebemben volt egy nejlontasakban. Mire hazaértem, ez a kép fogadott. Rákerestem apple.com-on, mit is akar ez jelenteni, de nem lettem előrébb. Nem felejtettem el a jelkódot és alaphelyzetbe se akarom állítani a készüléket. Ha kivárom a visszaszámlálást, be fogok tudni lépni? És mi okozhatta ezt?
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Korábban már volt róla szó, de szeretnék kérni egy megerősítést arról, hogy melyik navi programok működnek megbízhatóan offline módban is. Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy egy iphone 8 75%-os akkuval kibírhat egy átlagos napot? Nem volt még iphone-om ennyire "rossz" akkuval, nekem ez inkább már csereérett állapotot jelent.
-
zaskar
senior tag
válasz
dvdbackuper #287921 üzenetére
Látja. Szóval akkor így jártam.
-
zaskar
senior tag
válasz
mazsiii92 #287919 üzenetére
Kösz szépen. A dolog úgy jött elő, hogy hosszabb idő után éjszakára kikapcsoltam, és ma reggel már nem volt hálózat. Amiket leírtál, megpróbáltam, de semmi változás. Szoftver a legújabb. Na majd probálkozom az Apple-nel vagy a Telekom-nál, hogy biztos legyek benne, de olyan érzésem van, hogy ezúttal nagyon nen voltam körültekintő, nem a szokásos megbízható eladók egyikétől vásároltam.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Úgy néz ki, beleestem abba a hibába, amibe úgy gondoltam, sose fogok, sőt még én figyelmeztettem másokat, hogy ne vásároljanak kétes eredetű telefont, kétes helyről. Éjszakára kikapcsoltam az iPhone 14-et, és ma reggel bekapcsolás után már nem állt fel a hálózatra. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel letíltották?
-
zaskar
senior tag
válasz
xhege #287780 üzenetére
Köszi, közben letöltöttem, majd kipróbálom. Egyébként főleg a zöld színekkel van bajom, erdő, tájkép mind természetellenesen néz ki. 3 évig használtam előtte sima 11-et, az ebből a szempontból nekem teljesen megfelelő volt. És még egy észrevétel: közeli tárgyak fotózásánál lényegesen nagyobb tárgytávolságról tud csak élesre állítani a 14, mint a 11. Legalábbis úgy emlékszem, mert a 11 már nincs meg.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Sima i14 tulaj vagyok. Tudom, hogy messze a legsz...bb ár-érték arányú telefon, de jóval a listaár alatt vettem egy pár hónapos példányt, tehát nekem megérte, elégedett vagyok vele. Azaz egy valamivel mégsem. Pár napja volt itt téma, hogy milyen túlszaturált, túlélesített képeket csinál a kamerája, hogy visszalépés az i11-hez képest is. Na ezzel egyetértek.Kérdésem: létezhet olyan kamera app, amivel lehet ezen javítani? Utoljára valamikor iphone 4-en használtam ilyet, nem tudom, mostanában mik vannak. Nem kérek olyat javaslatokat, hogy vegyek Pro-t, a kamera nekem nem létkérdés, a fontosabb dolgokhoz ma is fényképezőgépet használok. Köszönöm.
-
zaskar
senior tag
iOS 16.5 telepítése után másnál is bekapcsolódott az optimalizált akkutöltés, aki korábban nem használta? Érdekes, régebbi frissítések után meg arra panaszkodtak egyesek, hogy kikapcsolódott. Végül is lényegtelen, csak érdekességképpen jegyeztem meg. Én eddig se használtam, ezután se fogom, nem vagyok vele előrébb. A tapasztalatok azt mutatják, enélkül is tudok vigyázni az akkura, már ha ez a célja ennek a funkciónak.
-
zaskar
senior tag
válasz
CrAzY88 #286809 üzenetére
Én is mindig bluetooth-on keresztül hallgatok zenét a telefonról egy 2010-es Renault Bose rendszerén, és a watch is rajtam van közben, csatlakozva a telefonhoz. Semmilyen megakadás nincs, szóval nem tudom, hogy az autód fedélzeti rendszere okozza-e, vagy van valami olyan beállítás, ami nálam nincs. Talán lesz valaki, aki tapasztalt már hasonlót és tudja a megoldást.
-
zaskar
senior tag
Nekem gyári Apple van ilyen, és működik. De vannak Alirôl rendelt csatlakozóim, adaptereim is, azokkal sincs gond. Viszont pl. SSD-t nekem exFAT-ra kellett formázni, hogy mindkét irányban menjen az adatátvitel. Nem tudom, hogy ez pendrive esetén szükséges-e, azzal már régen használtam.
-
zaskar
senior tag
válasz
Sgr_A #285275 üzenetére
Én általában 2 évig használok egy modellt. Legkésőbb 90%-os akkunál piacra szoktam dobni, az alatt már annyira nem szeretnek telefont venni az emberek, vagy csak nyomott áron. Persze megértem őket, én se szeretnék
Én ilyen kis árkülönbségnél a 14 felé hajlok, tudom, megjelenésekor ez a különbség sokkal nagyobb volt, akkor a 13 volt a jobb vétel.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Hamarosan tervezem a váltást i11-ről 13-ra vagy 14-re. Ahogy elnézem, hardveraprón a bontatlan, új példányok árai már egész közel kerültek egymáshoz, 30-40 ezer Ft a különbség. Ezt figyelembe véve egyértelműen érdemesebb a 14-et választani?
-
zaskar
senior tag
Elnézést, nem jártam rendesen körbe a kérdést. Közben kiderült, hogy kizárólag a munkahelyén fordul elő ez a késés, immár nem először. Valószínűleg az az oka, hogy a cégnél nem túl stabil a wifi, és a Telenor hálózata se túl acélos. Még jó, hogy a kábeles net megbízható, így emailt tudok neki kuldeni
Tehát nem iPhone specifikus a probléma.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Mi lehet az oka, hogy ha testvéremnek küldök messengeren üzenetet, nem kapja meg azonnal, csak percek múlva,(akár 5-10 perc) viszont ha emailt, az azonnal megérkezik. Ha azonos wifin vagyunk, akkor nincs ilyen gond. Mindkét készülék iPhone, de a szolgáltató más.
-
zaskar
senior tag
válasz
HoldfenyLuna #234221 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki megnézte a sajátján. Nem, nem voltak ott a "Továbbiak" között sem. Végül egy újraindítás oldotta meg a dolgot, újra ott vannak a hiányzó appok, ismét kiválaszthatók fotók küldéséhez.
(Kb. kéthetente szoktam újraindítani egyszer, amúgy nem kapcsolom ki sosem, de gondolom, ezzel a többség így van). -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Gyári Fotók alkalmazásból gyakran küldök képeket tovább, főleg Outlook-on vagy Messengeren. Ez a héten még működött, de egyszer csak a Fotók már nem ajánlotta fel őket lehetőségként. Csak néhány maradt ott, az Üzenetek, a Mail, stb. Hova tűntek az említett appok onnan, és hozzá lehet újra adni? Persze úgy működik a dolog, ha megnyitom az Outlook-ot vagy a Messengert, és onnan tallózom be a fotót, de én szeretném visszakapni a Fotókból történő továbbküldés lehetőségét, mivelhogy pár napja még ment gond nélkül.
-
zaskar
senior tag
Ma egy hosszabb erdei futás során kaptam egy félórás záport. Az iPhone 11 a hátizsákom egyik hálós kis zsebében volt. Már egy ideje nem esett, amikor elővettem a telefont, de a képernyőn az állt, hogy vészhelyzet, próbáljam 5 perc múlva. Ennek leteltével be is engedett. Mi okozhatta ezt? Gondolom, IP68-as minősítéssel az esőt ki kéne bírnia. Még az jutott eszembe, hogy a vizes képernyő esetleg a hálós zsebben önálló életet élt, és többször beíródott egy hibás jelkód, azért tiltott le. Más vélemény esetleg?
-
zaskar
senior tag
válasz
kleinguru #219903 üzenetére
És az iPhone 11-el mi a helyzet térerő szempontból? Gondolom abban is Intel modem van. Nekem még szerencsére nem volt vele problémám, de én viszonylag keveset beszélek. Érdekelne olyanok véleménye, akik sokat beszélnek, és változó helyekről. Jobbnak nevezhető ebből a szempontból az említett modelleknél, vagy hasonlóan gyenge?
-
zaskar
senior tag
válasz
Hatvan9 #219158 üzenetére
Semmi gond, csak arra akartam rámutatni, hogy ahány felhasználó, annyiféle szempont létezik, ha készülékváltásról van szó. 5 évig használtam a 4.7-es modelleket, és először úgy gondoltam, hogy XS lesz az utód, vagy az új SE. Aztán a véletlen folytán volt egy lehetőségem jó áron 11-et venni, és nem bántam meg. Pedig pár hónappal ezelőtt még eszembe se jutott volna ekkora méretű készülékre váltani. De pár hét alatt megszoktam
-
zaskar
senior tag
-
zaskar
senior tag
válasz
tothjozsi96 #218896 üzenetére
Ez is nagy forgalmú eladó, szóval inkább akkor a szállítási mód lehet a ludas. Én a free shipping helyett a 2.5 dolláros Aliexpress Standard Shipping-et választottam, lehet, hogy emiatt kaptam meg 20 nap alatt.
-
zaskar
senior tag
válasz
tothjozsi96 #218859 üzenetére
Baseus Official Store-ból rendelted? Én nem kábelt, hanem egy iPhone 11 tokot rendeltem tőlük 02.20.-án. 03.10.-én át is vettem. Ilyenkor érdemes a megbízhatóbb eladóktól rendelni. Esetleg még rászánni pár dollárt egy gyorsabb szállítási módra. Nekem az 1000 Ft-os tok így lett vagy 2000, de nem bántam meg, korrekt darab a Baseus tok. Itthon 2000-ért csak gagyik vannak, néha még többért is.
-
zaskar
senior tag
Úgy látom, az első szétszerelős videókból az is kiderül, hogy az új SE akkuja teljesen megegyezik az i8 akkujával, tehát 1821 mAh. Bár én sokáig ebben a telefonban gondolkodtam, már nem lesznek személyes tapasztalataim az üzemidőről, mert közben i11-re váltottam. Azért megmaradt a 7-esem is, vannak olyan helyzetek, amikor a kisebb méret miatt számomra előnyösebb a használata. De az i11 mellett már vérszegénynek hat a 7-es akkuja is, pedig az kicsit nagyobb, 1960 mAh-s. Ettől függetlenül szerintem az új SE egy nagyon népszerű készülék lesz, teljesen megérdemelten.
-
zaskar
senior tag
válasz
burgatshow #218313 üzenetére
Kösz neked is, meg Zsolt_72-nek is. Igazad lehet, nem feltétlenül ez volt az oka, inkább engem kavart össze, hogy azonos néven jelentek meg a listában. Tegyük hozzá, hogy ez egy 10 éves autó, kissé kezdetleges gyári BT rendszerrel, de azért működik, legalábbis zenehallgatásra tökéletes, nekem meg az a lényeg, mivel viszonylag kevés hívást bonyolítok.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Két iPhone-t használok, egy 11-est (ez a fő készülék) és egy 7-est (ezt alkalmanként). Mindkét készülék "Zoltan iPhone-ja" névre hallgat. Ha ezt az egyiknél megváltoztatom, lesz abból bármi gond, vagy simán átírhatom? Most vettem ugyanis észre, hogy az autó Bluetooth rendszerét megzavarja, hogy mindkettő azonos néven van, és emiatt csatlakozási problémák vannak.
-
zaskar
senior tag
válasz
adamssss #217918 üzenetére
Pár éve nálam is volt ilyen, és úgy emlékszem, találtam a Store-ban olyan appot, amivel el tudtam forgatni. Azt már nem tudom, mi volt a neve, mert jelenleg nincs rajta a telefonomon. Nézd meg, hogy "video rotate" keresésre miket ad ki, talán lesz közte használható alkalmazás.
-
zaskar
senior tag
válasz
V.Stryker #217829 üzenetére
Használd egészséggel! Én is így voltam 2 hónapja, nem igazán tudtam, mire kéne a 7-esről váltani. Bár 9 éve használok iPhone-t, ez a második eset, hogy az aktuális legjobb hardverrel rendelkező készüléket vettem. Bár féltem a 11 méretétől, mára már teljesen megszoktam, az üzemidő meg a 7-hez viszonyítva parádés. A 7-es azért megmaradt tartaléknak.
-
zaskar
senior tag
válasz
#38464487 #217546 üzenetére
Az ebben a cikkben szereplő megoldások közül most csak kettőt próbáltam ki, mindkettővel ment a zene lezárt képernyővel, YouTube-ról. A Safari-ból történő hallgatás csak úgy működött, ha a hivatalos YouTube app nincs a készüléken (mert akkor abban nyílik meg a zene). A Musi nevű appnál viszont ez nem elvárás, az jó volt YouTube mellett is, inkább ezzel érdemes próbálkozni. Persze ezek rövid próbák voltak, arról nem tudok nyilatkozni, hogy ezek hosszabb távon működnek-e, tesztelni kell.
-
zaskar
senior tag
Nem lehet maszkkal alternatív Face ID-t csinálni, ezt már korábban kipróbáltam. Az pl. szemüvegre jó, de ha az arc nagy része takarva van, azt már észleli, és visszautasítja.
Egyébként nem volt nagy ügy visszatenni a kártyát, az adatbázisban ott maradt, 1-2 perc alatt megvolt. -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Iphone 11-en a múlt héten kikapcsoltam mind a Face ID-t, mind a jelkódot, mert a cégnél egész nap maszkot kell viselni. Így nem működött az arcfelismerés, a jelkóddal meg nem akartam minden alkalommal szenvedni (most sírom vissza az ujjlenyomatos megoldást). A hétvégén visszakapcsoltam ezeket és ekkor tűnt fel, hogy az Apple Pay-hez rendelt kártyám nem jön elő dupla gombnyomásra. Előfordulhat, hogy ilyenkor törlődik a kártya és újra fel kell vinni?
-
zaskar
senior tag
aujjobba, lugosi, köszönöm. Így már szemüveg nélkül is sokkal jobb a feloldás, a hívásátirányítás meg olyan, amilyen, ki lehet bírni.
Mr.Silkó: jómagam is inkább a Pro-ra vagy az Air-re szavazok a Mini ellenében. Nem tartom rossznak a Minit, de a nagyobb kijelzős modellekhez képest szerintem aránytalanul sokba kerül. Nekem 2017-es Pro van, amit tavaly ősszel az iStyle nagyon jó árakon "szórt" ki, alig drágábban egy Mini 5 listaáránál, lényegesen komolyabb műszaki tartalommal. -
zaskar
senior tag
Régi iPhone felhasználóként tennék fel két kérdést.
Nemrég váltottam Face ID-s készülékre. A mintát szemüvegben rögzítettem, mivel folyamatosan viselem. Szemüveg nélkül viszont néha nehézkes a feloldás, vagy nem is sikerül. Ez másnál is így van?
Ha nem is sűrűn, de néha használom a hívásátirányítás funkciót. Azt hittem, ez az idők folyamán változott annyit, hogy a számot, amelyre szeretném az átirányítást bekapcsolni, egyszerűen ki tudom választani a névjegyzékből (nem egy nagy elvárás, droidon így van). Tegnap éppen szükségem volt rá, de most is kénytelen voltam beírni a számot manuálisan, mert a névjegyzék nem hívható be. Most én bénázok valamit, vagy ezt tényleg nem tudták még most sem megoldani?
Ez így van évek óta, és ennyire nem lenne már igény erre a funkcióra, hogy nem is akarnak hozzányúlni? -
zaskar
senior tag
válasz
rolkaDb #216057 üzenetére
Megerősítem. Két iPhone 7 is üzemel itthon, mindkettőn iOS 13 fut probléma nélkül.
A kábel témához: még 2017-ben rendeltem Kínából egy 2.5 dolláros kábelt. MFi-ként hirdették, gondoltam, ennyit megér egy próba vele. A mai napig tölti a telefont, hibaüzenet sose volt. A cégnél tartom bent, néha kölcsönadom másnak is, még nem panaszkodott senki. Így néz ki:
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest