- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
válasz
MrSealRD #82198 üzenetére
Ennyi, ha úgy van lehet cserélni és kész. Van ennél rosszabb is, régebbi Acer, HP (üzleti) úgy kellett kotratni hogy csináljon valamit és azt tényleg csak egész palmrest cserével lehetett orvosolni! Ehhez képest most a T420-nál még nem szidtam senki felmenőjét, pedig 4 kijelző közt nyúzom!
-
törölt tag
Jó ez a vindóz 10, kéne hozzá egy 19 cellás aksi
Nekem addig tp a tp, míg kék az enter.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #82194 üzenetére
Néha (sokszor) nem értem az embereket.
(#82195) Tim82: Nekem a T530-on a gyári matrica elkezdett felbuborékosodni... Idő kérdése és feljön. Kopni nem tud, mert egyáltalán nem használom.
Egyelőre nem foglalkozom vele, de némileg megnyugtat a tudat, hogy van alternatíva. -
Tim82
félisten
X201 tablet:
Nem tudom, mire használnád, de nem biztos, hogy az igényekre elég lenne az ULV i5-ös változat (ezek az UM végződésű CPU-k).
Egyébként azt hiszem, ezek már LED-esek és volt AFFS/IPS és jóval ritkábban PVA paneles változat is.
Én akkor vennék X201 tabletet X220 tablettel szemben, ha 1. limitált annyira a keretem, hogy csak az előbbi férjen bele, 2. fontos az 1280*800-as, 16:10-es kijelző.
Nem azt mondom, hogy rossz lenne az X201t az X220t-hez képest, csak a szokásos dolgokat tudnám mondani az Arrandale vs Sandy Bridge kapcsán (időtállóság, jobb bővíthetőségi lehetőségek).
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #82166 üzenetére
A west-féle matrica szerintem még jobb is tapintásra és tartósságra, mint a gyári, de amúgy elég furán néz ki. Más a textúrája - "sűrűbben" rücskös/érdes és a gyári sötétszürke színű matrica helyett ez fényes fekete.
Egy T510-en cseréltem, amelyiken a gyári bevonat kb. olyanformán volt lekopva, mintha valaki egy csupa pixel figurát rajzolt volna a matricára.
Sajnos nem jutott eszembe összehasonlító fotókat lőni a két matricáról, a gép meg csak pár nap erejéig volt nálam.
-
vikcsi
senior tag
Na jó, látom jól sült el a kérdés
Ha lekaparom a gyári matricát, ami már amúgy is csak részben van fent és simán használjuk a tapipadot, akkor nem lesz baja? Nyilván fényesedni fog, meg hasonlók, de esztétikán kívül műszakilag? -
Tikakukac
titán
válasz
RoboGuru #82183 üzenetére
Áh nem tragikus. Meg jó az. Meg izé.
Nem nincs jól, meg nem, nincs beletörődés. Basszus 2015 van, kutyát nem érdekli, hogy mivel lehet otthon 500ft-ból valamit megcsinálni. Gyárilag legyen jó, azért fizetnek emberek meg cégek egy rakat pénzt.
Márkafüggetlen, ha a Dell hulladékoz akkor oda is leírom, ha a Thinkpad lett hulladék 1-2 szériában vagy egyben akkor ide. Én is akarnék Thinkpadet, de ha egyszer tudom, hogy amit akarok az rossz, nem veszem meg. Ezen azért illik átlépni IQ-ból is.
-
fungi
aktív tag
Nálam a 3g modem is, megy, bár volt vele kínlódás, Tpfc is ugyanolyan mint W7-en, biztos vannak dolgok
ahol a W8.1 bajos az x200-on, de általános célokra használható, /Osd, PM, AC is mennek/
W7-et jobban kedvelem, de miután külföldre viszem néha, mintha a wifi hálózatokra könnyebben kapcsolódna
a 8,1-el az 5300-as kártya, azért ezt használom. -
PNP
őstag
Van kifejezett ellenérv X201 Tablettel szemben? Másik játékos X220T lenne, de azt pillanatnyilag csak 100 körül látok. Azt most tegyük zárójelbe, hogy hülyeség-e a kategória, az érintőkijelző önmagában szerintem is az, de a cerka része aktívan használva lenne. Olvasok ilyeneket, hogy az eggyel újabbnak szebb a kijelzője (btw mindegyik X201T IPS? Ezek még CCFL megvilágításúak?), tovább bírja akksiról, és értelemszerűen valamivel gyorsabb is. A kérdés, hogy ez megér-e dupla árat.
-
RoboGuru
tag
Azért annyira nem tragikus a helyzet szerintem mint amilyen kép kezd kialakulni erről az egészről. Régen csak pöcökegér volt, mégis jó volt!
Kár is ezen rágódni, mi nem tudunk úgysem ezzel mitkezdeni. Meg ha esetleg egy leendő thinkpades betéved ide, nehogy már ez vegye el a kedvét!
-
Tikakukac
titán
Nyilván, csak ezt te nem sűrűn adod be ügyfélnek. Másodszor a tapipad azért ritkán szokott darabokra esni. Harmadjára: 40-es TP-ből láttam már csodákat. Ilyen ocsmányul kopó géptípus se sok van üzletiben.
Dhampir: Még a felárasak is izomhulladékok. T430, E5430 mondjuk így kapásból "premium" kijelzőkkel. De most is standard a fos 300k-ért is, már csak röhögök rajtuk.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoboGuru #82177 üzenetére
Nem mindegy, hogy a 30 milkás autóban az a bajod, hogy megreccsen a bőr mikor beleülsz vagy, hogy konkrétan nincs benne fűtés.
Hogy egy 80k-s random gép a tecsóban romosra alázza a 250-300k+-os üzleti gép tapipadját az baj és kivetnivaló és ez nem az átlagnak készült, mert nem átlagos az ára. Éppen ezért kerülnek ezek annyiba amennyibe. PR-os szövegnek remek dolgok ezek, csak mikor odadugom a 2 notit, hogy figyu, akkor mi a tökömért fizessen az ügyfél fele annyi hardverért 3* árat akkor megy a pingvin meg a rizsa és ööö-zés. -
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #82169 üzenetére
Hát nem tudom, nem ismerek azért annyiféle gépet, mint Te.
Én főleg pöcökegeret használok, de amellett nekem teljesen jó a pontossága precízebb műveletekre, amikre használom a padot.
(#82170) Chaser: Ennyi. Leszeded a rücsköket, és akkor sima.
Az üveges megoldást sem láttam még.(#82171) xcds: Kényelemre én is jobban szeretem ha sima, viszont a rücskös valahogy nem tapad le olyan könnyen. Szval van pro-kontra, legalábbis nálam.
-
Chaser
legenda
Az egyik legbénább megoldás amivel eddig találkoztam...
Tök jó, hogy a tapipad nem kopik, kár hogy csak a borítást látod
Políroztam már tükörre 510 padot mert úgy kérték, na úgy frankó volt. Szerencsére ott a csikló, egy TP-n se használtam padot igazából. Régebbiek csak-csak, de az újak nagyon sz@rok. A HP féle üveges megoldás pár ezer kört ver bármelyikre.
-
RoboGuru
tag
válasz
vikcsi #82164 üzenetére
Én is pont csere elött állok T510-nél, tegnap jött meg az új matrica hozzá (5 darab 10$). Már le is szedtem a régit, a ragacsot kell még lemosni és mehet rá az új. Eladásra megy nálam is, és elég sokat ront az összképen a szétnyúzott tapipad. A T420-am tapija is eléggé leharcolt már, a következő az lesz. Ennyit megér szerintem hogy megint újszerű legyen a gép. Az a jó hogy egyforma méretű kell mind a kettő tipushoz.
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
El szeretném adni a W520-as notimat, viszont kopott a tapipadja... szerintetek ha lekaparom róla maradék rücskös felületet, az nem gond? Ha matricáznám, amúgy is el kellene távolítani
-
s3toraph
senior tag
válasz
LamerGyuri #82155 üzenetére
+ (#82157) dying_star :
Akkor már csak annyi kérdésem volna, hogy T420-hoz, illetve T520-hoz (lakótársam gondolkodik egy ilyen gépben), milyen win 7-es drivereket kell leszednem és honnan? Jók azok amiket a lenovo oldaláról le tudok tölteni? Azért kérdezem mert olvastam pl. T500-nál hogy bizonyos driverekböl jobbak a régebbiek/korábbi verziószámúak, nem tudom ezeknél is így van-e.
-
-
Nestor16
senior tag
Hali.
Nekem egy olyan kérésem lenne, hogy egy T500-as masinába kéne belepróbálnom egy másik akkut, mert a mostanira ráesett (bár nem magasról, csak egy ágyról) a laptop és pár mm-t lötyög a helyén, nem is ismeri fel, használhatatlan lett, de nem merek úgy akksit berendelni sem, hogy nem tudom melyik része lett hibás, mert ha a laptop akkor nem érek semmit sem az új akksival.
A hétvégén Budapesten vagyok, el tudnék menni szinte bárhova itt, illetve Miskolcon jövőhéttől lenne jó nekem.
Ez a fajta akksi kell az enyémben is, és itt fel vannak sorolva a típusok is.Előre is köszi!
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
FoxiestFox #82151 üzenetére
Köszi! Akkor ha jól látom, a teljes méretű az 30,00 mm x 50,95 mm, nekem ez kell bele. Így van?
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
Chaser #82025 üzenetére
+ (#82026) HSM + (#82028) dying_star :
Köszöntem!
Folyamatban van egy T420 beszerzése.
Annyit még segítsetek már, hogy m-sata SSD-böl mekkora kell bele? Vagy ebböl csak egyféle méret, egyféle hossz létezik, mind1 melyiket veszem mind jó bele?
Valamint, hogyan kel belehelyezni? Mint egy wi-fi kártyát, kb. 30 fokban becsúsztatni a csatiba, majd lenyomni vízszintre és a 2 csavarral rögzíteni? Nem volt még dolgom m-sata-s cuccal. -
Jarod1
veterán
Sziasztok!
e531 em van, és az USB3 port valamiért kékhalált hozott, és nem ismer fel semmit.
van valakinek ötlete mi lehet ? win7 32 bit -
metal01
őstag
T420-hoz való caddy mely gépekkel kompatibilis még?
-
btudos
nagyúr
válasz
Dooonfrigo #82145 üzenetére
Remes osszeszereles es anyaghasznalat (az elodokhoz viszonyitva), kegyetlen rossz touchpad es dedikalt gombok nelkul hasznalhatatlan pocokeger, annak idejen ennyit sikerult leszurnom a ket napos tesztbol, tovabb nem birtam.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy t440s-el szemezgetek Full HD kijelzővel. Van esetleg valakinek ezzel a géppel tapasztalata?
Előre is köszönöm!Üdv,
Jani -
most jutottam csak el, hogy kipróbáljam, egyelőre az x220-on próbáltam ki: ignoráltam a hibaüzeneteket, a wifi drivert odakötöztem a hármas számú szálhoz, és varázslat. a grafikoni is zöld marad, de ez kit érdekel, nem pattog a hang. szóval
a napokban még kipróbálom a w520-on is, de gondolom ott is hasonló lesz az eredmény.
-
xcds
őstag
válasz
kmisi99 #82135 üzenetére
Úgy végül is elmegy, de a kis méret meg a nagy proci miatt, elég hamar fel kell pörgetni a ventit, ha csinálsz is rajta valamit. És nem is a leghalkabb a ventije. Ami nekem volt, olyan volt a venti, mintha mindig föl akarna pörögni, ütemesen emelgette a fordulatot egy pillanatra, nem volt túl jó hallgatni. Szóval jó gép meg minden, de nem a halksága miatt..
-
kmisi99
addikt
Köszönöm a válaszokat!
xcds TP fancontrollal gondolom meg lehet zabolázni nem? Terheletlenül csal elketyek mondjuk 60-65 fokon minimális fordulaton. Legalábbis remélem.
-
kmisi99
addikt
Köszönöm a választ!
Egyébiránt nézegettem x201 és x220 gépeket. Ahogy láttam az x220 egy generációval újabb gép mégis a hardveraprón kb egymást fedik az árak. Az x201 állapottól függően 40-55 000ft az x220 állapottól függően 45-60 000ft. Ennyire jelentéktelen lenne az, hogy az x220 1 évvel fiatalabb?
-
jjeahh
nagyúr
Legutóbbi nagy windoz 10 frissítést rakta fel rajtam kívül valaki? Azóta gyorsabban merül a t520-am és jobban is melegedik, kíváncsi lennék másnál is csinálja-e ezt
-
Dio111
tag
Sziasztok'
Hogy bírnám rávenni a t420 as nvidia kártyáját, hogy valóban ő menjen?
C&C generallal játszanák és ha tvre nyomom ki full hd ra semmi gond de a laptop kijelzőjén beszaggat tehát az intel kártya megy hiába állitottam be hogy az nvidia menjen a játékkal. -
SNor
tag
-
cildren
tag
Halihó
T500 és T61(15,4") HMM szerint elnevezve LCD cable assembly, csereszabatos? Illetve ha időnként megjelenik egy csík a kijelzőn akkor az kábel hiba lehet csak? -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #82115 üzenetére
Na igen. Játszottam velük; gammát csak előnytelenebbé tudtam tenni, LVDS-feszültségértéket változtatva is csak szürkébb lett a képernyő, a hangulatom meg horpadtabb. LG-re vevő vagyok, emberi áron. Bár a lépték kérdését ez még nem oldaná meg, tehát hol lakoznak ezek a lépcsők, kőbe-e vannak vésve?
-
-
totron
addikt
A kérdés, hogy nem lehetne-e a fényerőszabályzás lépcsőzetességét finomhangolni? (T500) A többszörösen botrányos Samu panel bűnein enyhíthetne valamit, ha a legfényesebb és az az alatt következő 3 lépcső finomabb léptékű lehetne, mert fehér hátterű weblapok, szövegszerkesztő kisüti a szemem, ezekre a max -1, -2 a jó, viszont már egy kicsit is törtfehér háttérhez kell a max., mert annál -1-en is súlyos kontrasszttalanság lép fel, nehéz az olvashatóság. Nem tudom ilyenkor csak a fényerő változik-e, de valahogy sehogy se jó; egyet is lefelé lépve mintha változna a kontraszt is, ilyenkor sápadt az egész kép. Alapvetően persze minden állásban alacsony a kontraszt, csak meglep, hogy a szintek között is produkál különbségeket: az előző Padoknál ezzel nem volt gond, ott többféle weblap is elment egy beállításon. Pont a "tetején", a magas fényerőkön kellene egypár finomabb lépték - mert hogy a max. és a max. -1 között van jóóó nagy különbség, ami leginkább 3 fokozatra elosztva lenne ideális, így 'túl nagyot vesz le' - ennek meg az alján van egy rakat, ahol meg pont nem kell. Meg sem kérdezem ki és miért találta ezt így ki...
-
kmisi99
addikt
Heló! A bios jelszózott thinkpadeket mennyire lehetetlenség unlockolni? Ilyen t500 karabeliekre gondolok.
-
SNor
tag
válasz
Andrewhouse #82100 üzenetére
Hali, keress egy régebbi változatot. Én a múlt héten raktam fel, töröltem elég sok verziót, hagyjuk...
Lényeg nálam ez vált be (igaz nem vistán, és nem r52-en): ultranav 15.3.34.0
N -
peti_s
addikt
válasz
Andrewhouse #82100 üzenetére
Én szerintem SP2-vel nagyon jó OS már a Vista, de ha 7-el megy, miért rakod vissza a Vistát?
Többieknek, köszönöm a segítséget R60 már újrapasztázva.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #82107 üzenetére
Úgyis céges bulik ezek, ilyen üzleti gépek, főleg nagyobbak szintjén pár darab ha elmegy magánnak újonnan.
metal01: Király kérdés
Én mikor megkaptam újonnan, mondtam nekem ilyen, kell. És kell is majd, de nem most, egy 50k-t kéne esnie a dolgoknak, utána bátran beleugrok.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #82104 üzenetére
Egy 9/10-es elhalálozásnál az ellenpélda ami nonstop fogy azt jelenti...hogy nem jelent semmi jót
Az az 1-2 kivétel kb. olyan, mint az az 1-2 ember aki túlél elviekben halálos áramütést és visszajön a halálból. Továbbra sem változik meg az alap koncepció miattuk
Chaser: Megvettem az E7440-et nem nagyon érdekel mit izzad a TP. Pár nap múlva úgyis eladom, mert most cash kell, de ha bemegy a rendes gépek ára 120k körülre veszek tartósba. Lenovoék azt csinálnak amit akarnak ebből bukta lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #82098 üzenetére
A különbség a mai TP szériákkal annyi, hogy ott az ima se fog segíteni ennyi idős korukban...
Nemrég beesett hozzám is egy 7 éves nvs T61, még a kijelzője is elég baba volt, tán' LG-P. Zsanérok majdnem 100%-osak, gyanítom többet nem látok belőlük, de az utolsó legalább ütős volt
szerk: metal01 A kivétel eredménytelen keresése erősíti a szabályt. Eredményes keresés esetén a szabály nem létezik többet...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged