- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tim82
félisten
válasz
Nestor16 #109093 üzenetére
Mehet bele mSATA SSD (a Hardware Maintenance Manual - pdf, kattintásra megnyitódik/letöltődik - szerint is: WWAN vagy mSATA SSD-nek való hely az üres) és emlékszem Reddit-es írások alapján, hogy kezel akár 2 db 8 GB-os DDR3/DDR3L modult is.
-
donjohnson
addikt
válasz
Nestor16 #108067 üzenetére
pedig a panasonic akksik jónak számítanak. 50% körüli volt a töltöttsége, amikor elraktad? hosszú távon tárolni úgy szabad elvileg. ha mondjuk fél óráig a töltőn hagyod és utána sem csinál semmit akkor tényleg meghalt.
esetleg megpróbálhatod a gép kikapcsolt állapotában is megpróbálni tölteni. -
vicze
félisten
válasz
Nestor16 #102786 üzenetére
1. Az hogy milyen skint látsz a UEFI-n egy dolog. Kb. 10éve nem létezik BIOS úgy egyáltalán.
Épp múlt héten írtam, hogy csináltak egy undorító használhatatlan kattintatós GUI-t is. 9gen-től élvezheti aki akarja, régebbi nem kapta meg.
2. Amennyiben tudod a kulcsot jó lesz. (Kulcs megfelelő kulcs nélkül nem tudod beaktiválni) Ha nem akkor kérhetsz letölthető recovery disket Lenovo-tól amennyiben még garancián belül van. (grancián kívül nem tudom.) Olyan nincs, hogy BIOS kulcs, egyszerűen a gép előre regisztrálva van MS-nél, és online device licence van.
3. Ahogy írták Vantage!
4. Ezek már régi SW-k amik már nem támogatottak. Illetve nem tudok róla, hogy a Win32 KeePass bármilyen formában támogatna ujjlenyomatot. Ahhoz Windows API hívásokat kéne használjon és WPF Store app kellene legyen, máskülönben sehogy. (Amit linkeltél az W7 és KeePass 1.x)
5. Olyan 2,5-es meghajtót raksz bele amilyet csak akarsz.
A WWAN M.2-es slot, 2242-as SATA M.2-es SSD-t támogat csak is kizárólag.
6. Milyen leírást szeretnél? -
Silεncε
őstag
válasz
1. BIOS/UEFI ugyanúgy néz ki, volt nemrég linkelve egy új felület, de az T490 volt, nem hiszem, hogy a 450s meg fogja kapni
2. Ha van Windows matrica az alján, 99% biztos lehetsz benne, hogy eredeti, viszont az csak w8/8.1 kulcs, de a w10 is simán megeszi (vagy már az is lehet, hogy korábban volt w10-re upgradelve). Külön eszköz/oldal így utánakeresve nem létezik, ahol le lehetne csekkolni, jó-e
3. max a Lenovo Vantage feltesz MS Store-ból, de nagyon másról én nem tudok
4. ezt nem tudom
+ másik hsz:
Az m.2 slotra ezt írják a TP fórumon: "m.2 SSD with SATA interface only, 22x42 mm in size.". Nekem egy Sierra LTE modul van benne, de eszerint mehet bele SSD is. Vagy sima SATA a mostani helyére (7mm)
-
Nestor16
senior tag
válasz
Még 2 pont, hogy egy helyen legyenek.
1. Van mód tárhely bővítésre? 2,5 Intel 180 Gb SSD van benne gyárilag, ez lehet kevés lesz. Azon túl, hogy ezt nagyobbra cserélném és hogy külső adattárolót dugok rá, van lehetőségem? M.2 slotról olvastam a reviewben, az bővítésre is alkalmas vagy csak (LTE hálózat) adapternek van beépítve? Mint T500 esetén.
2. A funkió gombokról még nem találtam részletes leírást. -
-
azbest
félisten
válasz
Nestor16 #102638 üzenetére
150-ből kb 3 éves körüli elterjedtebb fajta, nem speciális, használt thinkpadak szoktak járni, például t460. Az az intel gpu még mindig csak fele-negyede olyan sebességű, mint egy gt1030.
eGPU megoldás sem köthető rájuk hordozható módon (max m.2 slotba dugott kilógó adapterrel). Az újabbak meg nem nagyon férnek a keretedbe, egpu is drágább sokszor hozzájuk.
-
Frawly
veterán
válasz
Ja, olyan nincs, hogy minden, de könnyű is legyen. Könnyű gépen nem fogsz játszani, főleg nem GTX1030 szinten. Az Intel GPU-k messze nincsenek ezen a szinten. Persze régebbi játékokat írtál, kérdés mennyire régi. Játékoknál ilyen 10 évvel ezelőttiekig bezárólag reménykedhetsz integrálttal, azokat is csak 720p low settings 20-30 fps, a legjobb esetben (ha erős a proci, gyors a RAM). Egy GTA IV, Far Cry 2, stb., ilyesmivel bezárólag, és minden, ami ettől régebbi. Az ilyen i5-i7-es mobilprocik bírnának újabb játékkal is (jó, nem a legutóbbi évekből), de a GPU a szűk keresztmetszet.
Ezt a GTX1030-as szintet max. újabb mobil Vega GPU-k hozzák, abból is a nagyobbak, de ThinkPadben nincs Ryzen-verzió. De még ezek a Vega-k is vissza vannak fogva a kis energiakeret miatt, nem tudják kifutni magukat ilyen Ryzen U-s procikban.
Egyetemet gondolom albérletből fogod látogatni, oda vegyél játékkonzolt, vagy valami olcsó Ryzen 1600 + 8 GB RAM + RX570 szintű használt desktop konfigot állíts össze, azon FullHD high settings 60 fps szinten el lehet játszogatni. Egyetemre napi szinten meg hurcolsz könnyű lapost és azon kibírod, hogy nem játszol (vagy csak ilyen Doom 3, Far Cry 1 és régebbi szintjéig), csak netezel, jegyzetelsz, meg tanulsz.
Esetleg játékra befoghatsz a laptop mellé egy használt RX470-570-et (vagy hasonlót), eGPU-ként, ezt ugyan vissza fogja fogni a kevés PCIe sáv és a mobilproci, de talán így albiban el tudsz játszogatni. De monitor, táp ilyenkor is kell, mint asztali gépnél, meg kell hozzá eGPU dokk/riser, szóval árban majdnem ott leszel, mintha egy desktop gépet dobnál össze.
-
btudos
nagyúr
válasz
Nestor16 #102651 üzenetére
Üzleti gépeket nézel, sose lesz a játék előtérben. Nyilván fejlődik az IGP, de attól csodát nem érdemes várni.
Jó üzemidőhoz U-s proci kell, ami a 40-es szériától (plusz T431s, de az gyakorlatilag már oda tartozik) van, de azok felejtősek, 50-es szériától érdemes nézelődni, ott lesz power bridge (dupla akksi, akár 3+6 cellával), de figyelni kell a kijelzőre, hogy IPS legyen, azzal lesz érdemi előrelépés. -
Silεncε
őstag
válasz
Nekem is T450s van, amit Tika mondott föntebb. Majdnem minden követelménynek megfelel, csak játszani nem lehet rajta. Nekem majdnem a legfullosabb configgal, 5-6 órát kibír, Linuxal, alacsonyabb fényerőn, dupla akksival. Én is egyetemre használom, netezni, programozni, de semmi heavy load, arra van asztali.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- OLED TV topic
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest