- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #126655 üzenetére
Az előző helyen volt egy "régi" Dell szerver. Az emlékeim szerint Sandy vagy Ivy volt...és felment rá a 8-as. A részleteket már nem tudom, mert nem is én csináltam. De nem tűnt horror történetnek. Úgy emlékszem 2xxx sorozatú Xeon volt benne...de most hiába kerestem vissza sehol nem találtam a pontos típust.
Update: Közben megtaláltam Dell PowerEdge T430 volt, szóval rosszul emlékeztem.
-
MrSealRD
veterán
válasz
zsolti75 #126192 üzenetére
Egyébként mi van abba a bios-ban amiért megéri 5p-nél többet foglalkozni vele?
Na ez az amire már nem szántam rá 1 percnél többet, mert amíg korábban full history-t láttam a readme-ben, addig most csak az aktuális verziót mutatják és a régebbieket nem látom. 1.60-ról mentem 1.65-re. Én azért nem hanyagolom el a security patcheket sem.
Amúgy ez nem lett volna 1 perc sem ha működik out of the box... de nem működött, így nyilván rászántam az időt, mert amúgy nehezen engedek el nem működéseket... -
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #126184 üzenetére
Jó kérdés a hogyan... passz. Letöltöttem a Lenovo oldaláról aztán run...
Nekem a logban ennyit vésett bele:
[2025/4/2 22:0:45] version 30.40
OS = Windows 10 64bit
Driver Loading....Done
System BIOS Version -> N1UET86W
Applying BIOS Version -> N1UET91W
System EC Version -> N1UHT27W
Applying EC Version -> N1UHT27W
AC adapter/Battery check....OK.
BIOS Flashing....
The number of retries of BIOS update = 1
The number of retries of BIOS update = 2
The number of retries of BIOS update = 3
Failed.
Error : An unexpected error has occurred.
Error code = 255Nálam így néz ki a disk management.
-
MrSealRD
veterán
P51 BIOS update-re ezt kapom:
És nem hajlandó elkezdeni a folyamatot. Nem jogosultság problémája van, de egyéb infót nem ad ki magáról.
A Lenovo Vantage meg azt mondja nincs újabb BIOS. Közben meg 1.60-on állok és van 1.65. -
MrSealRD
veterán
válasz
vicze #125929 üzenetére
És még a bocsánatkérés is stimmel... Sebaj.
Egyébként a docking station és egyéb fantázia névvel ellátott egységeket is néztem, hogy kiváltsam a Lenovo TB dokkolóját...de egyik sem volt meggyőző abban a kérdésben, hogy akkor a 2 gép között TB-n le tudom osztani a közvetlen rákötött perifériákat...
Már megszoktam mindig olyan hülyeségeket akarok, ami totál periférián van és még nincs rá kiforrott megoldás...csak pár év múlva... Vagyis van... a Sabrent megoldása... De azért az elég heroin áron megy.
-
MrSealRD
veterán
Sziasztok!
Az alábbi struktúrát szeretném megvalósítani. Az egyetlen hiányzó elem a zöld box. Ami egy Thunderbolt KVM switch lenne. Elég ha van 1db Thunderbolt bemenete és 2 gép felé szintént 1-1 TB kimenete.
A jelenlegi felépítésben a dokkolóból a kábel egyenesen a laptopba megy...de értelem szerűen egyszerre csak egy gépbe...és macerás mindig dugdosni. Szeretném ha lehetne 1 gombnyomással váltani.
Tudom ez nem specifikusan Thinkpad téma...de a dock is Lenovo és a P51 az egyik laptop... hátha használ valaki hasonló setupot. De ha a megfelelő topikba kapok útbaigazítást, akkor sem sértődöm meg.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #124563 üzenetére
Csak annyit, hogy aludnom kéne.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #124560 üzenetére
Jesus...már kicsit fáradtan olvastam az első mondatot és lemaradt egy ékezet... Egyből felébredtem.
-
MrSealRD
veterán
A célhardver egy érdekes rész. Szerintem is ez az ami nagyban segíti a mobil eszközöket... viszont x86 cpuk is nagyon sok mindent gyorsítanak már hardveresen. Főleg az újabbak. Én nem tudom jelenleg mi az amit az aktuális évjáratú SoC és CPU viszonylatban fel lehet róni... De azt is látni kell, hogy egy x86 idle is többet eszik, mint egy Snap Gen3 mondjuk...pusztána méreténél fogva.
Az optimalizált szoftver is egy fontos tényező. Aktív hűtés... LPDDR vagy sima DDR...Így viszont szépen összejön a sok kicsi sokra megy alapon. Látszik, hogy nem az a cél igazán.
-
MrSealRD
veterán
barnam_ & zsolti75:
Köszi.
-
MrSealRD
veterán
P16 és P16v között mi a különbség?
-
MrSealRD
veterán
válasz
lezso6 #121430 üzenetére
Végig olvasva a történeted én P50/P51-el jártam be ugyanazt az utat. 4K monitorral folyamatosan megy a hűtésem... Ahogy lehúzom, egyből indul a tibeti templom szimfónia Csend c. szakasza... Ez van. És nálam TB-n fut minden is... tehát a monitorom direktkben TB-n tudom a gépre kötni, illetve most egy TB dokkoló van közbe iktatva és monitor/ P51 is ezen portokat használják a dokkolón...
Ha rákeresel valahol van valami sematikus ábra is erről, az összes kimenet dVGA-ra van kötve.
Bocs, hogy letöröm a szabadságharcod. -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #121041 üzenetére
Könyörgöm, valaki akarjon wifi kártyát cserélni... Légyszi...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dhampir #120431 üzenetére
Kinek mi... én most tataroztam fel a korábbi melós gépem a P50-et. Ez annyit jelent, hogy a korábbi 1x16 + 2x8 helyett kapott 2x16GB-ot. Erre nem lett volna szükség, de bántotta a szemem. Kapott 1TB 980 Pro-t, meg egy AX210-es wifi kártyát. Win 11-et nagyon picit kellett noszogatni és gond nélkül megy. A feleségem T430s gépe pedig leváltásra kerül... és ez is meg az alkatrészek is eladásra kerülnek. Így a beforgatás miatt nem is annyira vészes pénzügyileg sem. Szóval nagyban függ attól kinek mire van szüksége, mert van akinek P16 13th gen intel HX kell meg A5000 Nvidia... mert pörög a dollár.
-
MrSealRD
veterán
Úgy látom, pont jókor érkezem... P50-re szeretnék Win 11-et felhúzni. Most tekintsünk el attól miért nem jó és miért nem lehet...
Telepítés megvolt. Most a drivereknél tartok... Sok dolgot felismert de sok dolgot nem...és amúgy ha friss verziót akarok akkor kb mindent kézzel felül kell csapnom.
Viszont van egy továbbra is "ismeretlen" SATA/AHCI Controller amihez nem hajlandó elfogadni semmit sem. Intel Chipset driver is megvolt...Szóval a kérdés általánosan, driverezett már valaki P50-et win11-re és hogyan?
UI: Köszi az Intel AX210-es tapasztalatokat és segítséget...megérkezett és már gépben van. Szuperül működik.
-
MrSealRD
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek... közben kiderült, hogy a wavlink hiába olcsó, durván drága a szállítás... Így kerestem egy másikat,... Érdekes arcok ezek az Ali-s eldók/boltok... több REV van számontartva ebből a kártyából... 003 - 005 - 006... de ha rákeresel alig van róla infó...
Na, de mindegy is. Ezek alapján berendelem az egyik normálisnak tűnőt. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tim82 #120055 üzenetére
Még egy kérdés AX210 vonalon. Van egy fura ellentmondás aliexpressen... BT5.2 és BT5.3 paraméterek vannak vegyesen. De még az Intel oldalán is oldalon belül rosszul van és nem következetes. Melyik a tuti?
Illetve találtam egy nagyon budget áron futó Wavlink boltot/márkát... [link] Erről van esetleg infója valakinek? -
MrSealRD
veterán
Egy P50-et és egy P51-et pimpelnék kicsit. Kidobnám a Intel 8265 WLAN-t és AX210-re cserélném.
Reddit szálak alapján nincs különösebb akadálya...működik benne. A csatlakozóval kapcsolatban vagyok bizonytalan, hogy 1:1 cserélhetem, vagy kell valami adapter? -
MrSealRD
veterán
válasz
Tim82 #119658 üzenetére
Hát, ez jó kérdés... most azon törpölök, hogy tudnánk megoldani egy másik akkus tesztet. Megnézem hogy van-e másik a cégnél...
Az akkus lemerülés hozhat olyan következményt, hogy kvázi akku nélküli tápról nem kapcsol be?
TB IC jó kérdés...elvileg ha friss volt rajta a BIOS meg minden, akkor az le van védve, vagy mégsem?
Túl sokat rontani nem tudunk rajta... mert most üzemképtelen a gép.Köszi a tippeket.
-
MrSealRD
veterán
Adott egy T480. Nem az enyém, nincs is nálam. Viszont szeretnék segíteni a felélesztésben. A hibajelenség egyértelmű. Se kép se hang. Előzetesen elvileg nem vette a töltést, majd ezután már be sem kapcsolt többé. Egyetlen voo-doo sem segített.
Tudtok ilyen hirtelen halálról T480 esetén, illetve én táp csatlakozó vonalon indulnék el. Van esetleg olyan szaki akihez érdemes lehet elvinni, megnézetni? -
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119506 üzenetére
Eskü teljesen érthetetlen amit itt hadoválsz... Komolytalan vagy és vaktában dobálsz be mindenfélét. A kompozit anyagok, kevlár, szénszál, Al, Mg anyagok adják meg a lehetőséget, hogy nem kell vastag és nehéz legyen valami... Hol írtam én olyat, hogy nem erre megy a világ? Kivettél egy mondatot a szövegemből aztán mögé raktál egy random választ.
Te arra pörögsz rá, hogy a gépház némileg hajlik... De kérdőjelezd meg akkor a MIL standardot is amit biztos puszira adnak rá ezekre a gépekre...
Nem tudod elfogadni, hogy vannak változtatások...nem mindig jól sikerülnek. A piac ezt beárazzaÉn már csak egy dolgot nem értek... Mi a f.t csinálsz itt és minek kínzod magad és másokat azzal, hogy megpróbálod elüldözni őket az új sorozatoktól? Sose láttam még tőled ajánlást...sose... Mindig csak azt láttam miért ne vegyen senki semmit. Ez az a tény amit már sokszor leírtam és meg sem próbáltad tagadni. Mert nem is tudod. De elárulom, hogy aki idejön annak megoldás kell... és nem a Tikakukac féle siratókórus 345. felvonása. De te olyat nem tudsz produkálni... ezért baromi frusztráló már amit csinálsz. Különben nem állnék bele... mondom már évek óta nézem ezt műsort... és a lóf.sznak is van vége.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119499 üzenetére
adika4444 elég konkrét kérdést tett fel T14 Gen2 és Gen3-at nézte ki az igényeihez.
Meséld el légyszives, hogy ezek miért nem jók? Én tényleg kíváncsi vagyok... de hagyjuk már ezt a tolómérő, meg kg dolgokat... Nem ebbe az irányba megy a világ... És ne végletekbe gondolkodjunk. Pl X260-at is használtam...írtam is róla anno... visított mint a vágós malac mert érezhetően alul volt méretezve a hűtése. De képzeld el, hogy miközben ez engem zavart más totál letojta és használta elégedetten...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Reggie0 #119490 üzenetére
Régen még adtam a véleményére...csak fixen X éve az a narratívája, hogy nincs értelmes Thinkpad... valahogy már nem hiteles... miközben ellentétes a saját tapasztalás.
Ezen kívül az, hogy valamikor szervizes volt és voltak tapasztalatai az akkori gépekkel közel sem jelenti azt, hogy minden évjárat minden típusát személyesen hosszú távon hasnzálta...vagy legalább gondozta mint gépparkot a cégben... meg az sem biztos, hogy most is ezt csinálja.
Pl mennyit használta a T14 Gen2-t??
Nem tudom feltűnt-e de Tikakukac tipikusan az a figura aki "sokat beszél de keveset mond" és eközben is nonstop ködszurkálás van...
Szinte soha nem ír konkrétumokat...általában elnagyoltan ír... mint ahogy fentebb is... -
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119489 üzenetére
A jó öreg Google ütőkártya ami nem is annyira Google...inkább az internet úgy globál. Szerencsére már nem kell 1-2 ember véleményére hagyatkozni és ugyanarról legalább 4-6 nagyobb review biztosan van. Videóval, leírással...stb...
Az a szomorú, hogy te még mindig a múltban élsz. Én is elmorzsoltam 1-2 könnycseppet a T420 után... de van aki meg A T60 meg T43 után tette ugyanezt. Kezded érezni mi itt az analógia? Én is, és még sokan mások tovább lépnek. Hiába jössz azzal, hogy 'régen minden jobb vót!' ... hát nem...nem volt. Akkor is megvolt minden gépnek a maga baja, csak a nosztalgia elmossa...
Felőlem felteheted a T60 sorodat akárhová, de az valóság kedves 'Alice' hogy csodaország nem létezik...és a jelen és jövő feladatait a múlt gépeivel nem tudod megoldani. Mert nem adhatok az embereimnek T60-at, meg T420-at mondván, hogy ez bezzeg nem csavarodik... de legalább dög lassú és 10x annyi ideig tart egy projektet buildelni... hogy mást ne mondjak.
Egyszerűen nem lehet megtenni, hogy álljunk és vakarózzunk a régi gépek fölött, és siránkozzunk, hogy jaj ez milyen nagy meg vastag... ezt tedd más célszerszám fölött.Ez még mindig egy kib.szott igásló, egy munkaeszköz... Használjuk működik... 7éve az én javaslatomra kerültek be a cégbe a Thinkpadek és azóta is ilyen gépeket használunk cserélve a különböző sorozatokat. Alacsony a hibaráta... Még senki nem panaszkodott. Igaz nem több ezres a géppark, de statiszikai alapon belátható, hogy ez nem is érdekes mert nagyobb gépszámból nagyobb eséllyel tudsz felmutatni hibát... Viszont ez még mindig elenyésző másokhoz képest...
Tudod mi a legjobb indikátor? A management... mert ha nem jó a munkaeszköz, akkor panaszkodnak az emberek, nincs hatékonyság, sok a meghibásodás...nincs haladás. Annak nem örül a management... Nálunk viszont egy szisszenés sincs, hogy valamivel probléma lenne.Tudod mi az igazán felróható hiba?! Az ami végig söpör egy teljes generáción... Mint anno a T61 Nvidia GPU-s elmelegedés... Na azzal tényleg ráültél az aknára... (Ugye milyen jó, hogy abban még volt anyag?
) Random hullottak mint a legyek... Tessék, lehet nézegetni azt is az asztalon...csak fekete képernyőn kívül semmit nem tud produkálni...
Az objektivitásról meg annyit, hogy #119442 -ben gyakorlatilag azt írod nincs olyan Thinkpad ami ennek megfelelne...miközben van... csak neked van ez a nagy és kemény becsípődésed, de egyre inkább úgy érzem rossz boltban vásárolsz..
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #119460 üzenetére
Te önmagad cáfolata vagy... Neked itt mindennel is tapasztalatod van... Csak éppen messze nem vagy már hiteles.
Nekem semmit nem kell amúgy cáfolnom. Megteszi helyettem az a számos review ami netszerte elérhető...nézhető, olvasható. Csak ismétlés lenne minden amit leírok.
Én is végignéztem egy rakás ilyet és surprise! semmi nem ért váratlanul mikor kezembe fogtam a gépet... Tudtam mit választottam. Sőt ezen a szűk fórumon kívül is vannak elégedett Thinkpad használók. Akik meg nem azok, másik brandet választanak... De nem megyünk oda a Dell topikba vagy HP-ba, miközben Thinkpad vér csörgedezik az ereinkben, hogy az mekkora hulladék... mert nem igaz... Csak éppen a szubjektív feltételrendszernek nem felel meg... Neked nagyon sok dolog nem felel meg... és több generáció esetén, évek múlásával sem. Akkor itt szerintem nem a víz a hülye kiskacsa...
Zárójelben...én legalább javasoltam neki egy objektív mércét...még előtted...
hogy tapasztaljon személyesen, és kvázi nekem sem kell elhinnie. Higgyen a saját szemének és kezének... -
MrSealRD
veterán
válasz
adika4444 #119443 üzenetére
Tudom unalmas már, de akkor leszek én a villanypásztor... Tikakukac véleményét kezeld úgy hogy több évre visszamenőleg nem találsz tőle ajánlást csak annyit hogy minden IS sz.r. Ez csak annyit jelent hogy számára nincs alternatíva de ha ennyi ideig senki nem vett volna ThinkPadet akkor már rég földbe állt volna a Lenovo...
Amiket írtál azok nagyjából adottak T14-nel... Én azt mondom ha van lehetőséged elmenni egy bemutató terembe vagy valakinek van ilyen gépe és megmutatja akkor élj a lehetőséggel mert sokszor tényleg ez a 15 perc hiányzik a döntéshez. Mostanra amúgy a reviewk és videók is elég jó képet tudnak adni ami tovább árnyalja a képet...
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #119437 üzenetére
Ezzel a memória bővítéssel 48GB-al, nálam lesz ilyen szempontból a legerősebb gép... De azért ezt folyamatosan monitorozom, hogy mire elég... Egyelőre nálunk a 32GB úgy tűnik elegendő lehet még szélsőséges esetekben is... De van felelősségem abban, hogy a fejlesztési területen megfelelő eszközök legyenek... nyilván azon a területen amire mi használjuk. Ami tetszik a T16-ban az 1 kábeles működés... mindent megkap azon keresztül mint egy köldökzsinór. Ez nagyon jó.
Ami a P16-ot illeti...hát szoknom kéne ezeket a bálna íveket... De a privát gépem (P51) is kellene majd cserélnem 1 éven belül és ott kicsit más a szempont rendszer... egyelőre nem találom a helyem. Ott azért lehet, hogy majd elcsábulok az AMD felé... főleg a combos GPU miatt.
-
MrSealRD
veterán
Amúgy, hogy tovább fodrozzam a vizet... A korábbi érdeklődésem mentén... végül a T16 Gen1 lett(1250P, 16GB forrasztott RAM) az új gépem ami a P50-et váltja. Kompromisszum született. A lista fix volt, és nem akartam extrém drága gépet sem... Még lesz egy +32GB-os bővítés, és kész.
Egy dolgot most látok... a kijelzőhöz tartozó színprofil amit a Vantage telepít, egy akkor határ fos...hogy lelóg a bolygóról. A legalapabb kijelzővel szerelték...oké... de az, hogy aminek konkrétan pirosnak kéne lennie és helyette narancs rózsaszín...
Még próbálok valamit kitalálni, hogy normálisan nézzen ki.A billentyűzet átrendezését a hang kezelő gombok terén nem üdvözlöm...numpad fölötti gombok kb kihasználatlanok. P-nél ez jobb volt.
Amúgy maga a billentyűzet tetszik. Jó a gépelési komfort...
Ha valakinek van konkrét kérdése szívesen megnézem, fényképezem, megforgatom a tengelye körül...stb.
-
MrSealRD
veterán
válasz
zsolti75 #119350 üzenetére
A megjelenés szubjektív... én jobb szeretem a japán uzsidoboz standardot... Ezek az ívek, meg fura arányok... A hátsó részével mondjuk nincs bajom. Az oldalai buták kicsit.
A kis ajtó nem csak P-n volt, hanem anno T420-on is pl... ez szerintem kb minden sorozat minden változatánál evidens kellene, hogy legyen.
-
MrSealRD
veterán
Valahogy szembejött ez a P16 Gen 1 videó... [link]
Egyrészt...ez így oldalról... hát tényleg csúnya, pedig nálam viszonylag nagy a tolerancia...
És újra feltalálták a kis ajtót amivel nem kell kibontani a fél bolygót egy memória és ssd cseréhez...Sose értem, hogy ha kitalálnak egyszer egy jót...azt miért hagyják el, hogy utána megint felismerjék, hogy az korábban már jó volt
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #119111 üzenetére
Jogos felvetés.
-
MrSealRD
veterán
Hát Ryzen alapon egyetlen opció van. Lenovo ThinkPad E14 G4 AMD RyzenTM 5 5625 U
A CPU compare oldalak szerint nem vagyok érdemben előrébb...Van egy 40AN dokkolóm, úgy látom DP1.4 ott is támogatott. Tudom fura perverzió, de nekem tetszik hogy USB-C-s kábellel megy a monitor a dokkolóba és a dokkolóból is a gépbe. Szóval a protokollon felül a Full C-s kábelezettséget is tartnám... De most kicsit elkanyarodtunk...
Tehát összefoglalva...
Van E14 Ryzennel...vagy T14 1265U-val, T16 1250P-vel.
A T15p már árban sok, és a P1 esélytelen kategória.Ha csak a 1265U vs 1250P viszonylatot nézem, akkor melyik időtállóbb?
-
MrSealRD
veterán
válasz
zsolti75 #118947 üzenetére
Azon túl amit vicze1-nek írtam van még egy limitációm a beszerzésben. Kaptam egy konkrét listát amiből választani lehet. Fix konfigokkal... Ezek amúgy hosszú lejáratú bérlési konstrukcióban vannak beszerezve.
X1E nincs a listán.
Ami még van Lenovo ThinkPad T15p G3 i7 + RTX 3050, Lenovo ThinkPad P1 Gen5 i9 + RTX 3080 Ti
De, a T15p bár combos konfig...nem annyira jön be és már nem túl jó a havidíj ott sem. A P1-nek pedig egyenesen horrorisztikus közel 90K/hó... Így ez már számomra fájdalomhatár amit messze átlépett. -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Lecserélném az öregecske P50-es céges gépem. Néztem miből lehet választani... És kicsit megrekedtem a döntéssel.
Mondom milyen opciók vannak:
Lenovo ThinkPad T14 G3 i7 + LTE
12th Generation Intel® CoreTM i7-1265U vPro® Processor (E-cores up to 3.60 GHz P-cores up
to 4.80 GHz), vPro Certified, 16 GB (16GB Onboard + 0 SoDIMM) DDR4 3200MHz, 512 GB SSD
M.2 2280 PCIe TLC Opal, 14" WUXGA (1920 x 1200), IPS, Anti-Glare, Non-Touch, 300 nits,
45%CG, FHD and IR Camera with Shutter, Mic, Windows 10 Pro 64 preinstalled through
downgrade rights in Windows 11 Pro 64 (Hungarian/English), Integrated Intel® UHD Graphics,
WWAN(Quectel EM05-G 4G CAT4, Gemalto eSIM Card), Intel® Wi-Fi 6E AX211 2x2 AX &
Bluetooth® 5.2 or above with vPro®, Fingerprint Reader, NFC, Wired Ethernet, Rapid Charge,
65W USB-C 90%PCC AC Adapter Black (3pin) - EU, 4 Cell Li-Polymer 52.5Wh, Enabled
Discrete TPM2.0, Backlit Keyboard Black - Hungarian
Lenovo ThinkPad T16 G1 i5
12th Generation Intel® CoreTM i5-1250P vPro® Processor (E-cores up to 3.30 GHz P-cores up
to 4.40 GHz), vPro Certified, 16 GB (16GB Onboard + 0 SoDIMM) DDR4 3200MHz, 512 GB SSD
M.2 2280 PCIe TLC Opal, Windows 10 Pro 64 preinstalled through downgrade rights in
Windows 11 Pro 64 (Hungarian/English), Integrated Intel® UHD Graphics, 16" WUXGA (1920 x
1200), IPS, Anti-Glare, Non-Touch, 45%CG, 300 nits, 1080P FHD IR with Microphone, WWAN
Ready - with Antenna, without Module, Intel® Wi-Fi 6E AX211 2x2 AX & Bluetooth® 5.2 or above
with vPro®, Fingerprint Reader, Wired Ethernet, 65W USB-C 90%PCC AC Adapter Black (3pin)
- EU, 4 Cell Li-Polymer 52.5Wh, Rapid Charge, Backlit, Black with Number Pad - HungarianIgazán a T14 tetszene, mert szeretem a 14-es gépek arányait és hogy nincs numpad. Viszont úgy láttam, hogy ennél a generációnál sikeresen nyomorították az ékezetes 4 gombot az enter mellett...
A másik a CPU. Az egyik magokban erősebb a másik frekvenciában... elég hasonlóra hozták ki teszteken. Ami fura, hogy egyik 15W a másik 28W TDP-s... szóval ez nem annyira adja ki. Melyik felé érdemes fordulni? (akár új szempont is érdekes lehet)
-
MrSealRD
veterán
Érdekességképpen, nálam a 40AN nem túl friss driverre és FW-vel megyegetett. Aztán friss FW és driver... után a hangerő legalább 1,5x -el magasabbra kell állítani, hogy a korábbi szintet kapjam. Oké ezen még átléptem. De míg a P51-el tök jól megy, addig a P50 esetén a dokkolóra kötött jackből elmegy a hang egy néhány másodperc után... ha hangforrást váltok oda-vissza, akkor néha visszajön pár másodpercre...aztán megint elmegy... P50 win 10. A P51 Win11. Előbbin is megpróbáltam már minden is feltenni meg frissíteni, de nem lett jó.
-
MrSealRD
veterán
válasz
lockdown90 #118384 üzenetére
Van erről egy marha nagy excel mátrix, hogy mi, mihez javasolt... de a valóság kicsit nyitottabb annál. Szerintem első körben azt döntsd el mire szeretné használni? Csak a port replikátor rész miatt? Kell a TB vagy elég a sima USB-C? Akarod, hogy töltse is a géped? ( bár nem tudom T480-nál ez adott-e már...hogy egy kábeles működés legyen)
-
MrSealRD
veterán
Igen, ez egy könnyelmű feltételezés volt aminek nem néztem utána... Azt hittem, hogy ez valami kvázi standard... De most megcsináltam a házit és utánanéztem...
Kiderült, hogy a P51 és az LG Ergo azért szereti egymást 4K@60Hz -en Type-C kábelen összekötve közvetlenül mert mindketten Thunderbolt 3 kompatibilisek.
A Lenovo USB-C dock Gen2 pedig a P51-el társítva sajnos nem a legjobb, mert akár HDMI-re, akár Displayport-ra kötöm a dokkolón a monitort az max 4K@30Hz-t fog eredményezni. Ugyanis a P51 önmagában Displayport 1.2-es rendszer így a kompatibilitási mátrixból kinézve ez ennyit tud.
A dokkoló egyébként képes displayport 1.4 szintet hozni, de ehhez a gépnek is ismernie kellene ezt a verziót. Akkor átjönne 4K@60Hz. -
MrSealRD
veterán
válasz
vicze #117725 üzenetére
Kicsit turkáltam a guide-ban meg mindenhol...és azokban is csak úgy írják le a monitorok darabszámát, felbontását és frekvenciáját, hogy a vagy HDMI-vel vagy Displayporttal számolnak. Olyan hülyére nem készültek fel, aki USB-C-re akarja kötni a monitort... Ami azért kicsit meglepő, mert dokkoló előtt konkrétan én így használtam a monitorom, hogy az USB-C kábellel kötöttem a gépre... Reméltem, hogy ezt át tudom játszani a dokkolón is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #117718 üzenetére
Sajnos nem lett jó. Ha HDMI-n vagy displayporton kötöm a monitort a dokkolóra az ment eddig is és nincs vele gond. De amin a dokkoló USB-C csatira kötöm.... nem akar képet adni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #117718 üzenetére
Érdekes. Ezt meg fogom próbálni. Köszi.
-
MrSealRD
veterán
Na, akkor jövök én is egy kis display issue-val.
Beszereztem egy Lenovok USB-c Dock Gen2-t. Nem volt nagy zsákbamacska cégnél Gen1 van... Szépen működik is amúgy... De... Viszonylag spec módon szeretném használni de nem sikerül és arra lennék kíváncsi, hogy a lehetetlent üldözöm vagy van rá megoldás?
Tehát a Dock-ot az erre dedikált USB-C porton keresztül csatlakoztattam a géphez (P51) szintén az USB-C porton. Eddig sima. A monitort viszont nem DP vagy HDMI-n szeretném a dokkolóra kötni, hanem az elején lévő USB-C portra. Ezt meg is tettem, de erre azt dobja a Windows, hogy limitált eszközhasználat... és nem tudja átvinni a képernyőt ebben a formában. Jól sejtem, hogy ez nem fog így menni? -
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #116942 üzenetére
Nincs dedikált PC mód. Vannak profilok...de ehhh... nem erre találták ki.
-
MrSealRD
veterán
válasz
zsoltip #116931 üzenetére
Én ezt P51-nél tapasztaltam. Monitoron 60Hz teljesen okés... Ugyanez TV-re kötve... hát érezhető, hogy nem közvetlen annyira... Szoktam TV teszteknél ilyen késleltetési időt mérni...meg gyári adatok között is szerepel néha. Olyan oknál fogva kezdték nézegetni melyik TV alkalmasabb játékra. Szerintem ebben kereshető az oka.. De csak fotel szakértő vagyok a témában.
-
MrSealRD
veterán
Nemrég érkezett egy új T15p a céghez... Az E/T 14/15 darabok mellé... Cirka 6 hónapot vártunk rá a rendelés után.
Én nem vagyok érzékeny ezekre, de ez tényleg egy f.s.Az alja egy vastag tejfölös doboz... 4 órányi üzemidő után azt mondta nem látja az SSD-t...
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #116055 üzenetére
Nuke 'em...lets nuke the bastards...
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
Cingáriusz #115674 üzenetére
A leírás alapján már az elején is elég fura a működés.
Ha 100%-ot állítasz be, akkor az Intel szerinti max turbóig engedi ha a hőfok engedi. Ez 3.1Ghz lenne.
Ha csak a turbót szeretnéd lenyesni a tetejéről akkor ehhez elég 99%-ra tenned. Ekkora max 2.2Ghz-ig fogja elengedni... (ugyanis ennek a procinak ez az alap órajele normál esetben)
Innentől empirikus úton ki tudod deríteni, hogy tovább 1% mekkora változást jelent... -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #115535 üzenetére
Full hibátlan megoldással én még soha egyetlen területen sem találkoztam...
átmeneti zavar után -> Ezt azért definiálnám...mert nyilván nem arról van szó, hogy minden csatlakozásnál probléma van...hanem az esetek egy kisebb %-ban.
-
MrSealRD
veterán
Huhh ez egy nagyon vegyes felvágott világ. Van egy kollégám, aki Mac-hez vett különböző típusú dokkolókat tipikusan kínai forrásból. De itt most ne a gagyi cuccot képzelje el senki. Fizikailag és "elvi" képességekre is impozáns, jól kinéző szerkezetekről van szó. De mindegyiknek volt valami működési anomáliája... Mindegyiknek más!
Van aki szerint a Thunderbolt alapú dokkokkal kevesebb a nyűglődés.
Amúgy a 40AF-ek esetében is látok fura dolgokat, de én kompromisszumra hajlandó vagyok. Ha egy ki/bekapcs, vagy kihúz/bedug elég, hogy menjen valami egy átmeneti zavar után, akkor azt letojom...nem csinálok ügyet.
Egyébként a 40AF-et mac-es emberek is használják és jól elvannak... a legnagyobb probléma nem a dokkolóból fakadt hanem az egyéb üzleti ökoszisztémából... -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #115520 üzenetére
Az utóbbi időben sokat változott a véleményem... Pl 40AF dokkokat tettünk be a munkaállomások nagy részére és szinte mindenki megörült neki, hogy 1 kábelen jön az áram, meg a 2 monitor képe és nem feltétlenül kell töltővel rohangálnia... Mechanikus dokkolókat az elején szerettem... Az elején... Utána baromira idegesített, hogy recseg-ropog meg hintázik ide-oda... T61-től felfelé volt pár darabhoz szerencsém, de mindegyiknek ez volt a betegsége...vagyis inkább normalitása.
Szóval most végre van egy olyan csatlakozó szabvány ami implementációtól függően több célra is jól használható... de még fejlődnie kell és nagyon remélem, hogy egyszer majd eléri azt a szintet, hogy egy PXX géphez is elég legyen egy 65-95W-os töltő... mert az is több mint a semmi és adaptívan a körülményekhez simán tudná tölteni azt is. Ehelyett mi a realitás? Az, hogy rádugom a kábelt, és fullba lesz@rja a gép, hogy történt bármi is...
Én valahol megértem az Apple féle "csak működik" filozófiát... ami amúgy egyáltalán nem megy szembe a jó munkagép ergonómiával... csak sokan sarkosan nézik.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #115515 üzenetére
Az nem elég ha a touchpad kikapcsolható BIOS-ból?
-
MrSealRD
veterán
válasz
zsolti75 #115381 üzenetére
Részben egyetértek... az a bajom, hogy jelenleg USB-C-n egy 4K monitorral használom. Egyedüli kijelzőként, tehát a gép saját kijelzője nem is megy... Így viszont az Nvidia akítv, és a legkisebb terhelésre is felvisít. Gép tiszta, paszta rendben...
Ha monitor nélkül használom iGP-vel, akkor nincs probléma. -
MrSealRD
veterán
P51-hez van ténylegesen jól működő tpfancontrol?
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #115139 üzenetére
Én azért próbálkoztam...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Micuir_M #115131 üzenetére
Én most gyors ránéztem a használt piaci kínálatra...alias HA.
X270(kizárólag 7.gen) és X280 is karcosan fér bele... X260-ra már nem feltétlen lépnék a helyedben.
Ezen kívül vannak 13" méretű modellek, ezt most nem tudom részletezni és nem is tudom melyik ebből a jó...ezt talán más ki tudja egészíteni.De nem vetném el a T480-at sem (1.58 kg) vagy T480s (1.32 kg) Bár ezek ára felszereltségtől függően kilóghat a sávodból...
Mindegyikre igaz, hogy ki kell fogni... -
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #115122 üzenetére
Érdekes hogy ki kit lát hibásnak a történetben. A retorikád alapján te vagy az aki (ha már autós példákat hoztál) a gyártó szerinti 20 ezerkm-es olajcsere periódusra is 40 ezret mond, mert jobban tudja. Miközben aki kicsit is gondos gazda tudja, hogy 10-15 ezer között le kéne dobni...
Az autó fogyasztása egyébként sem jó analógia. Láttál már olyat, hogy fél tanknál elindulva 90Km után hirtelen eltűnt az üzemanyag... Max ha lyukas a tank, de akkor sem a gyártót veszed elő. Illetve ilyen mértékben nem tud megnőni a fogyasztás. De egy laptop estén azért mindenki tudja, hogy nem egy agysebészi pontosságú a becsült hátralévő idő...
Ez szerintem elég konkrét és nem is nagyon vitatható megállapítás. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #115118 üzenetére
Ezek a wall of text-ek... Atyaég... és alig van használható tartalom benne... Egy csomó halandzsa és ferdítés.
Én 1 laptoppal és 1 töltővel járok... Töltő nélkül nem indulok el a bizonytalanba... A te feladatköröd te ismered a körülményeit. A te felelősséged, hogy a munkaeszközeid rendelkezésre álljanak. Ez engem itt nem érdekel és mást sem.
Amíg sokak által is igazolt reprodukálható hibajelenséget teszel érvelésként egy-egy gép mellé, addig senki nem fog rád olvasni semmit... de amíg úgy írsz mintha Andersen és Tolkien szerelemgyereke lennél, addig ne legyenek nagy elvárásaid.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Micuir_M #115097 üzenetére
Egy kérdés kimaradt amit én még be szoktam dobni. Mennyi a keret? Tudom ez a legnehezebb, de hiába ajánlok 200K-s gépet, ha csak 130K tudsz rászánni.
Szerencsére nincsenek kiugróan szélsőséges igényeid. Teljesítményre szinte mindegyik átlag felszereltség jó lehet.
X260-al van hosszabb tapasztalatom... De nekem hangos volt a hűtése. Pedig nem vagyok érzékeny.
X280 ig bezárólag azért az egyértelműen látszik, hogy nagyon rámentek a vékonyításra. Ezért X230-hoz képest kevésbé merev a gépház.
40-50-es szériánál vannak burkolati és billentyűzetes blamák, az tényleg hanyagolandó.Esetleg 13-asból lehet még érdemes nézelődni. Súlyban egyébként 20-25dkg különbségről beszélgetünk ha 14-ig elnézünk...
Egy T480 vagy T480s főleg fizikai méretre nagyobb, súlyra kevésbé. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #115092 üzenetére
Jó, beszéljünk. Nekem 75-85-ös töltési beállításom. Én is rohangálok le-fel a töltőről... Szóval lehet, hogy van némi hasonlóság. Nálam még nem volt ilyen incidens, pedig közel sem mondható fiatalnak a gépezet. Igaz 154 ciklus van benne, ami nem kifejezetten sok...
Te az a fajta ember vagy aki nem gondolkodik előre, csak megy csukott szemmel és hátratett kézzel bele a világba, aztán sír amikor beesik egy gödörbe...
Én meg nem indulok el ügyfélhez töltő nélkül, mert preventíven gondolkodom, és minden élethelyzetben arra törekszem, hogy ne szopassam magam. Mert minek?!
Ha lett volna nálad töltő akkor kb ez a történet is úgy ért volna véget, mint a Gyűrűk ura rövidített kiadása: - Frodo elviszed a gyűrűt? - Nem! Vége!Arról már nem is beszélek, hogy kvázi értő userként saját magad számára sem tudsz beiktatni mondjuk 6 havonta egy kalibrálást...
A hajadra kenheted mind a 15 éved, ha ennyi idő alatt még mindig azt várod, hogy mások oldják meg a te problémáid. A gépeknek vannak adottságai...kellően sok típus van a piacon amiből választani lehet. Ha most 2022-ben nem találod, akkor te mész rossz irányba az autópályán.Részemről csak annyi a probléma, hogy már évek óta sírod tele a fórumot minden egyes kérdésnél amikor valaki érdeklődni próbál. Totál leviszed az életről...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Micuir_M #115090 üzenetére
Előre leszögezem. Tök jó a kérdésed és nincs vele baj... De...Te jó ég..mi lesz ebből... Esküszöm már a határon vagyok. Szerintem rövidítsük le a szokásos műsort...Én már nehezen viselem.
Tikakukac szerint utoljára 30 éve gyártottak jót... még az IBM érában, de lehet jobb lett volna ha megmaradnak a sajt szeletelőnél... Az összes széria egyre rosszabb és rosszabb. A mostaniak tömegével hullanak... 300 gépből 500 kuka... A személyes tapasztalata és a haveri körében rituális gép körüli hümmögéssel alaposan kiértékelt és nyúzópadra tett minden típust érintő nagyon mély szakmai véleménye, hogy nincs jó Lenovo gép ma... de HP és Dell se...szóval fussatok bolondok...Most, hogy túl vagyunk ezen...beszéljünk az érdemi dolgokról.De, hogy komoly és valós segítséget is próbáljak adni... Azért vannak kérdések. Mi a felhasználás célja? Maradnál a nagyon mobil X méretnél, vagy nyitott vagy kicsit nagyobb méretre? Méret vagy súly problémásabb?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Francia91 #115068 üzenetére
Egyetértek zsolti75-el. Ez nagyon réteg igény. És ott is erősen kérdőjeles az értelme. Megértem mert nekem is van pár ilyenem...de ha csak emiatt lőnéd ki őket, akkor gondold újra. Én megvettem a M2200-as P51-et... Nem tudom meddig akarom tartani...lehet, hogy holnap gondolok egyet és megválok tőle...de...ha mégis megtartanám és 4 év múlva kevés lenne a vga...hát akkor nem hiszem, hogy arra költenék, hogy az akkori korának fejlettségi szintjét tovább reszeljem egy MXM kártyával... Ha érted mire gondolod...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged