- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jjeahh #118306 üzenetére
Nna, most lett időm a gépre: legyalultam a windowsot, format, újratelepítettem, kb. 5 percig működött a kurzor, aztán hirtelen megint ilyen lett. Lenovotól letöltöttem a hivatalos synaptics drivert, ez helyrehozta 5 percig, aztán magától megint ilyen lett
. Ez számomra teljesen wtf kategória, nem értem miért csinálja, ha hardveres gond lenne, akkor nem csinálná már második touchpaddel is, ha meg szoftveres probléma, akkor legyalult, friss windowsal miért kezdi megint és friss driver miért hozza helyre 5 percig?
-
-
kraftxld
félisten
válasz
jjeahh #100153 üzenetére
Ugyanezzel szoptam hetekig, a feladatkezelőben a processzor felmegy a max órajelre?
Ha rákeresel google-ben van minden balfaszság, áldozz kecskét keresztútnál, éjfélkor, stb.
Ami pontosan történik:
- Ha halott az akksi
- Jónak látszik az akksi, de halott
- Ha nincs akksi
- Ha kicsi a tápegység vagy valami oknál fogva nem tud rendes áramot tolni a gépnek.Lekorlátozza a processzort és nem megy fel a max órajelre és mocsok lassú lesz az egész. BIOS-ban matatás, windows-os performance beállítások, tpfancontrol, semmi nem segít.
Cseréld ki az akksit és nézd meg mi változik
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
jjeahh #95278 üzenetére
Sikerült betölteni, elsőre. Ez végre nem piros... Tényleg sárga, de nem durván, viszont a chrome lapjai bézs színűek lettek! Tesztelgetem még.
Tikakukac : Tudom, hogy kínlódás... Neked viszont sokat köszönhetek, ez a Dpi dolog... Amúgy valszeg csak a vakító fehér bántotta a szemem, plusz a pici betűk. Egyenlőre elvagyok így.
-
Tikakukac
titán
válasz
jjeahh #95268 üzenetére
Jó, de az olyan, mint a taposós kis Merci a szalonban
Azon a szinten ahol mozog a nép 99%-ban mindegy maga a szoftver. Olyan panelekről beszélgetünk, amiknek nagy lökést nem adna egy millás kalibrálás sem. Volt profilom millás tesztből, aztán csináltam itthon a 70 rugós cuccommal. Nos, kott ugyanoda jutottunk, a differenciált lenyelte a 10bit meg a vidkari.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
jjeahh #95156 üzenetére
Köszi, eddig csak magyar oldalon kerestem, mivel nincs pay pal-om. A touchpadra a legjobb megoldás, lekapartam a maradék rücsiket(kb 5perc) körömmel és kaptam egy szép sima fényes touchpadot
. A Hangszóró matricák viszont tökéletesek lesznek, ezért felesleges palmrestet cserélnem. Köszönöm még1x, keresek ismerőst, aki megrendeli nekem.
-
Frawly
veterán
válasz
jjeahh #94333 üzenetére
Azok a gombok a böngészőben és még pár programban léptetnek előzményeket, ahogy a nyilak a böngészők eszköztárában. Tehát visszavisznek az előző vagy az utóbb meglátogatott oldalra az adott ablakon/fülön belül, semmi közük a görgetéshez. Engem eléggé idegesítenek is, mivel webes textboxban (pl. itt a PH-n hozzászólást írok) használom a kurzormozgató gombokat, de véletlenül ezeket a böngészőgombokat nyomom, és elmászik az oldal textboxostól. Rettenet frusztráló, le fogom tiltani.
-
dugo_
veterán
válasz
jjeahh #89832 üzenetére
Még mindig a i5-2430M-es T520-adról van szó? Abba elég az első, mert nem kezel 1333MHz feletti ramokat a proci. i7QM, XM mellé mehetne a nagyobb 1600MHz-es is.
(Több mint valószínű, hogy a magasabb órajelű is menne benne 1333MHz-re lebutítva, de menj biztosra, ha nem tudsz próbálni).
-
SNor
tag
válasz
jjeahh #89814 üzenetére
Az mSata legynagyobb baja, hogy a foglalata szerintem csak rövid ideig élt. Utána jött az M2, ésatöbbi. Azaz ha ma veszel egy msata SSD-t, akkor az az adott gépbe jó lesz, de ha pár év múlva mondjuk a 20-as szériáról áttérnél egy 50-es szériára, akkor max. adapterrel teheted be a 2.5"-ös helyre.
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #89814 üzenetére
"A rosszabb kompatibilitást úgy érted, hogy kevés az mSata foglalatos gép"
Oadírtam zárójelben, hogy úgy értettem. A kis méret pedig azt a kompromisszumot jelentette, hogy nem fért el annyi csatorna (flash csip), illetve volt, amiknél gyengébb NAND csipeket használtak (pl. TLC, vagy csíkszélesség).
De egészen biztos vagyok benne, hogy az SSD topikban a szakik igen pontos felvilágosítást tudnak adni, mi a helyzet manapság. -
válasz
jjeahh #89814 üzenetére
Venni kell egy normális mSATA ssd-t és akkor nem lesz probléma a kompatibilitással...Bár konkrétan miről is beszélünk?! Bepattintod és megy... Nem kell ezt túlpörögni. Nekem az 2,5"-es helyen semmi nincs. Még a keretet is kivettem... Se túlmelegedés, se egyéb problémám nem volt még az utóbbi hónapokban...
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #89811 üzenetére
Én nem annyira vagyok jártas az mSata SSD-kben, a régebbiek nekem annyira nem jöttek be. Ugye, egyfelől rosszabb a kompatibilitásuk (Sata szinte minden gépbe bemegy, mSata nagyon nem) valamint a jóval kisebb méret is általában követelt kompromisszumokat.
Úgyhogy én inkább a HDD-ket vágtam ki a gépből, és helyére az SSD, hangban is ezerszer jobb, és vigyázni se kell, nehogy jobban megrázzam a kelleténél. Ha kell tárhely, még mindig ott az optibay.Ami a sebességet illeti, a régi Z77 asztali gépemben a Sata3-at kimaxoló Samsung 840 Pro SSD-mmel konkrétan nem vettem észre (i5 3570K procival, 4 mag, 3,8Ghz-en), mikor takarítás után véletlen Sata2-re dugtam vissza. Azt hiszem, ez írja le a legjobban a helyzetet. Ha az SSD Magician progija nem vinnyog érte, lehet sose dugtam volna vissza...
-
Balinov
titán
válasz
jjeahh #89782 üzenetére
amzonrol van a crucial, akkor abban a kategoriaban jo ar/ertek/kapacitas aranya volt. lehettem volna fillerb**o, ahogy eleve terveztem es csak egy 120-ast toltam volna a t420-ba,de ugy voltam vele, + 20-25€-ert tobb, mint 2x-es kapacitasert megeri kivenni a tepofogak kozul azt a fillert
-
embe
nagyúr
válasz
jjeahh #89773 üzenetére
Emlékeim szerint a v300-as nem igazán ajánlott. Javítsatok ki ha nem így van.
Az asztali gépben egy Samu 830-as van már 4. éve - tökéletes. Nyáron vettem egy Probookba egy Fury-t, de áttértem az SSHD-ra. Gyorsan kellett a hely. Azóta így maradt, az sshd-t rakosgatom. Az ssd meg pihen. -
Tikakukac
titán
válasz
jjeahh #89609 üzenetére
Azért mondom, a profil már szemre is sárga volt. Nyilván mindig van fentebb, de tényleg elképesztő így, hogy mérni is tudom már elég nagy pontossággal a dolgokat, hogy mi szemetet néz az ember. Main moncsim mondjuk elég jól ment eddig is, iponos teszt profiljához 1 red kellett meg le 2 egység fény a 100-ból és az alap profil stimmelt is. Kéken kívül pedig nevetségesen jók a színek is
-
Tikakukac
titán
-
fungi
aktív tag
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Tpfc-vel is mg tudod csinálni hogy csak mutassa a hőmérsékletet,/mondjuk a tálcán az aktuális legmagasabb cucc hőjét mutatja,rákattintva rpm-.et is látsz/ de ne szóljon bele, a Tim által mellékelt ábrán állítsd az Active-t 0-ra. Én így használom a T500-at, azon netezéskor 3-assal kezdődik a hőfok általában, venti ritkán hallható
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Szinte mindig megy 2000rpm-en, de hangját nem halani úgy, gyakorlatilag néma. Kisebb terhelésre hamar felmegy 3200-ra, de az is teljesen jó még hangban, és ezt eléggé jól tartja. Ha jobban megnyúzod, akkor megy csak feljebb olyan 3600 magasságába. Ha nagyon nyúzod, turbó, vagy játék, vagy ilyesmi, akkor szépen felmegy 4000-re. Egyedül az nem tökéletes a vezérlésben, hogy hagyja throttlingolni játék vagy nagyon durva proci terhelés alatt turbózva, és csak utána kapcsol a maximális, 4500-as ventifordulatára. De ez igazából ha már ilyen 95 fokokon megy a cucc, akkor már rég vissza kellett volna venni a turbóját, szvsz.
Turbo nélkül szerintem még az i7-esem se melegszik fel benne ilyen brutálisan. A turbo-val viszont simán hosszútávra is kimaxolja a TDP keretet (35W), és azt nem igazán tolerálja a hűtés, szerintem nem egészséges hosszútávon úgy használni. Sajnos 4500-on se lesz már sokkal erősebb a hűtés, szval más irányból érdemes megközelíteni a kérdést, a turbo kikapcsolását ilyenkor. Szerencsére elég könnyen megtehető a PM-ből.
-
Kube
senior tag
válasz
jjeahh #89536 üzenetére
Ez nálam is így van hellyel közzel, de ha turbo be van kapcsolva és valami elkezdi 100 pörgetni a cpu-t akkor így szerintem érthető. Ráadásul nálam még a dokkoló is segít kicsit melegen tartani.
Ha netezek vagy átlagosan használom halk, youtube videónál már elkezdi pörgetni az igp-t ott akkor megindul azért a hűtés, örülök hogy megy az 1080 60fps még ha ezért egy kicsit pörögnie is kell.
-
kemotox
addikt
válasz
jjeahh #89458 üzenetére
Nekem is ez volt a bajom. Rendesen kiesett a meghajtó, ha kikaptam a táskámból. Egy kis szigszalag segített..
Olyan stabil, mint a beton. Mindjárt mutatok képet is.
Szerk: Na itt vannak a képek. Megfelelő mennyiségű matéria kell, hogy eléggé szoruljun, de azért nem szabad túlzásba sem esni. Amúgy én olyan pöcköt egy csomót kerestem de külön nem nagyon létezik, egész hátlapot lehetne venni de annyit nem ér, elég drága.
-
HSM
félisten
-
dugo_
veterán
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #89285 üzenetére
Az a gáz, ha már nagyon kicsit más szögből nézed, már nem stimmelnek a színek, emiatt ha nem pontosan középről nézed, már nem a kalibrált, pontos színeket látod. Ez a 22"-os régi 16:10 TN monitoromon olyan szinten jelen volt, hogy a képernyő közepén jó színek a szélen már nem voltak pontosan ugyanolyanok!
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #89281 üzenetére
Én itt írtam róla: [link].
Én (hobbi, de nem teljesen amatőr) fotós vagyok, asztalon kalibárt IPS-el csinálok bármi fotózáshoz köthetőt. A TN panelen én meg sem próbálom, csak felbosszantanám magam (próbáltam, többször is). Nézegetni az elkészült dolgokat teljesen oké, de ha hozzá akarnék nyúlni kész vége, mert bármit csinálok az első vakarózás után már nem pontosan ugyanabból a szögből nézve már megint nem lesz jó. Ettől pedig szó szerint fel tudok robbanni. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
jjeahh #89268 üzenetére
Nekem egy T520-am van már több mint 2 éve és a az LG HD+ 1600*900 panel nagyon bevált rajta, kellemes felbontás, de nem túl aprók a betűk és TN kijelzőhöz képest jó a kontraszt és a színek is.
Ha otthon használod főleg, akkor a T520-at válaszd, ha szempont a méret és a hordozhatóság, akkor a kisebbet.
-
jani0114
tag
válasz
jjeahh #88457 üzenetére
Optikai meghajtóból neked 9,5 mm-es van, ilyen méretű beépítő keretet keress (vagy vékonyabbat, 7mm ). De könnyen kiszedhető, kiveszed, megméred. SSD-t meg tehetsz bele akkorát is amekkora a HDD, vagy tán még nagyobb tárolásút is, ha van rá mani. Sata III a HDD helyére. Valami neveset vegyél pld.: Samsung, Kingston Intel, Toshiba.
-
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #86213 üzenetére
én a webshopot is kalibrálatlan x200 bh panelen csináltam, fényképeket is azon tettem rendbe
a legvégét amihez már kicsi volt a 12" azt egy 24-es hp graf monitoron javítottam, elég műtermi lett a végeredmény, persze még lehetne jobb is, majd következő kanyarban az lesz, nagyjából már tudom h kell fotózni amit akarok
aztán teszteltem rengeteg egyéb kijelzőn, meg ismerősök segítségével, mindenhol hozza a kötelezőt, persze min. ips-en a legszebb a történet, voltam olyan barom, hogy a zöldre építettem mindentami ugye szeret minden kijelzőn másképp látszani, egyiken korrekt, másikon már libafosch ua. a színkód, de úgy tűnik megoldottam
azzal pl nem számoltam, hiába találom meg a legjobb színkódot, ha a nyomtató nem tudja lekövetni még, és hiába pro ipari nyomtatóde azt is megoldottuk
-
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #86211 üzenetére
nekem ilyen gondom nincs, sőt
már kalibrálatlanul tudom mire képes valami, utólag olvasva teszteket panelekről ehhez szó szerint elég jó szemem van
vicc a telóm pl, a rettegett xiaomi, vannak benne icc-k és elég korrekt
igazából egy monitoromat sem kalibráltattam még, olyan pro grafikus melót nem csinálok, de a graf. monitorokon utólag ellenőrizve az eredményt is elég korrektül össze szokott jönni amit akarok -
HSM
félisten
válasz
jjeahh #84775 üzenetére
Enyém is jelegzetesen "Thinkpad szagú" vot, amikor megvettem, T410 és a T420 is. Mindkettőt keveset használt állapotban vettem, 3 évesen. Egy év után kb. elmúlt mindkettőnél.
Bár a TPFancontrollal jó vigyázni, én T420-on inkább a gyárin hagyom, vagy csak kicsit veszek belőle vissza, mert amúgy gyárilag mást is figyel a vezérlés ahogy néztem, nem csak a procit, és van egy gyanúm, hogy a procit hűvösen tarva is tud belül másnak melege lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bundle topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- 27% SZÁMLÁVAL! HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Lenovo Legion 5 gamer laptop makulátlan állapotban, 32GB RAM-mal!
- Dell Precision 5550 Intel Core i9-10885H Nvidia Quadro T2000 32 GB RAM 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 - jogtiszta Windows
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest