- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bunt
csendes tag
válasz
donjohnson #82693 üzenetére
Próbáltam, nem segít. Igen sokan vagyunk az éterben, de épp ezért próbáltam olyan 40MHz-es sávot találni, ami "kevésbé" foglalt (13. csatorna és 40MHz alatta).
De mondom, ugyanott, ugyanakkor egy régi kommersz Asus Broadcom chipes régi wifi lazán jön stabilan min. kétszeres, de van, hogy 4x-es le és feltöltési sebességgel!!!
Lehet, hogy hardvergond?
Ti milyen drivert használtok 6205-höz?
Win7 eredeti 64 bites drivert tudnátok linkelni?15.17.0.1 Intel drivert használok most.
-
azbest
félisten
nálam az oem 256MB-os oem 470/pm810 így megy win 10 alatt t430ban crystaldiskmar 5.1-ben:
Korábban, régebbi verzióval T61-ben is mértem sata2 moddal (más sorrendben vannak a sorok): [link]
t61 modbios [link], de topicban visszakeresve is volt sok szó róla
(#82687) Jag
Valami progival nézted a hőmérsékletét a gépnek? Eléggé úgy hangzik, mint a túlmelegedés.Ha 100 fok környékére felmegy a proci, akkor lekapcsol. Ezután rögtön nem is engedi visszakapcsolni.
A hűtésre panaszkodás mit jelent? fan error induláskor ? Ha esc-cel mentél tovább és nem forog rendesen a venti, akkro nem csoda. -
Aethelstone
addikt
válasz
donjohnson #82693 üzenetére
1 db. wifi van a 6-os csatornán a szomszéd házban. Én az 1-esen.
-
donjohnson
addikt
válasz
Aethelstone #82692 üzenetére
váltsatok wifi csatornát.
nem lehet, hogy tele van a környék? -
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok tanácsot adni, hogy miképpen lehetne javítani a helyzeten:
adott T420 Intel centrino advanced N 6205 gyári wifi kártya a laposban.
Egyszerűen nem bírok normális letöltési sebességet kicsiholni a T420-ból. 100/50Mbps digi net mellett a legjobb amit sikerült kihozni 30/20Mbps volt, de előbb mérve is 12/11Mbps volt csak.
A router tuti jó, ugyanott egy régi N-s asus broadcom chippel simán hozza a 60/40Mbs-t (6 éves gép!)a T420 300Mbs adatátviteli sebességet jelez az állapotnál, de mégis szar a sebesség wifin.
Próbáltam a system update által feltett driverrel, a legújabb inteles driverrel, mindig ez a helyzet.....
Van erre valami orvosság? Milyen drivert ajánlatok? Linket kérhetek?
Köszönöm. -
Tubi2
senior tag
Retro kérdés: 1024*768-as T42 (2373-CTO) alaplapja el tudna bánni a T43p-m 1400*1050-es kijelzőjével? Köszi!
(#82687) Jag
Milyen VGA van benne? -
Jag
senior tag
Sziasztok!
A T61-em elkezdett hülyéskedni.
Hol a hűtésre panaszkodik, hol nem kapcsol be, vagy leáll magától.
Van ennek a valami ti'pushibája? (alaplap)
Mintha rémlene valami forrasztási mizéria....Köszi,
-
Gondwana
addikt
válasz
kraftxld #82681 üzenetére
Àcsi! PM810 vagy lànykori nevén 470-estől lokàlban maximàlisan korrekt az a 100MB/s (nàlam a 256-os 190-210 között tud nettò ìrni), viszont az előregét olvasva sehol nem làttam, mit hasznàlt vìruskergető helyett, màrpedig ilyent nem egy AV is tud produkàlni. (Egy SysInternals ProcXplorerrel megnéztem volna, a hosszù törlés alatt melyik process I/O-ja szalad fel.)
-
jss
aktív tag
válasz
kraftxld #82683 üzenetére
Az otlet nem rossz.
Viszont ez nem csak az idorol meg a penzrol szol.
Az teny, hogy a 100 MB/s az keves.
Meg ma este vagy holnap reggel atteszem ezt az SSD-t a T61-be, felkinlodok ra mindent es megnezem, hogy ott hogy muzsikal. Ha gyengen ott is, akkor az SSD a ludas es eleg komolyan levaltom majd.Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a T61 alapbol tudja a SATA2-t. Asszem ehhez valami mokolt BIOS kell.
Tudna errol valaki valamit mondani? -
jss
aktív tag
Sikerult megoldani a melegedes problemat a T420s-el.
BIOS-t frissitettem ujra, majd a javasolt beallitasokal probalkoztam es bevalt.
KOSZONOM A SGITSEGET!!Mintha az SSD is gyorsult volna.
11 GB vegyes file masolasa ugyanazon particion masik konyvtarba kb 1 perc 50 mp. Ugyanez torlese kb 12 mp.Ez igy most eletszeru?
-
Giovanny
őstag
Üdv,X250 HD IPS Touch kijelző mennyire jónak mondható,főleg ami a színeket illeti?
-
vikcsi
senior tag
válasz
vikcsi #82672 üzenetére
Na jó, darabokban a gép. Reméltem, hogy van benne a tápcsatinál valami biztosíték, ami miatt nem indul hálózatról, csak akksiról.... de nem találtam semmi hasonlót, legalábbis cserélhetőt, csak olyat ami forrasztott, de az épnek tűnik.
Viszont megpróbálom egy másik töltővel, hátha az a zárlatos... már annyi angol fórumot elolvastam s volt akinek házilag javított töltő után lett ez a baja -
metal01
őstag
A BIOS nálam is csinált/csinál érdekes dolgokat. A legutolsó (legfrissebb - 1.46) pl. nem igazán tolerálja a dokkot, random fagy a gép bekapcsoláskor. Volt downgrade 1.37-re, azóta csak akkor csinál ilyet, ha közvetlen a dokkról levéve kapcsolom be a lapost. Azt is ritkán hál' istennek. Nézz utána esetleg, hogy melyik BIOS-t ajánlják a T420s-re legtöbben. Én is így downgradeeltem a T420-at.
Az SSD-n a gyári telepítés van? Ragaszkodsz hozzá? Esetleg csinálj recovery lemezeket belőle, hogy legyen meg az is és gyaluld a rendszert. Friss telepítés (nem buherált Windowsal - BIOS AHCI mód!) + System Update. Aztán ha akkor is szarakodik az SSD, akkor ott lesz a hiba. A melegedés meg a magas órajel miatt lehet. Power Managerben balanced (ahogy HSM kolléga is írta), a BIOS-ban a SpeedStep és Power Management legyen bekapcsolva. A pasztázás sztem még mindig opció. Rosszabb nem lehet tőle.
-
jss
aktív tag
válasz
metal01 #82666 üzenetére
A gep nem uj es folias. A gepet 2013 elejen vettem egy maganszemalytol, hirdetes alapjan. Mikor erte mentem, en bontottam fel a dobozt ott helyben, en csomagoltam ki a gepet a foliakbol es en kapcsoltam be eloszor. Az akksi is erintetlen volt. Azota sokat ment, de 98%-ban uresjaratban mert ritkan ultem ele, a T61-et nyuzom mellette. Viszont soha nem volt gond vele korabban, soha nem melegedett korabban. Ha igy lett volna az feltunt volna, mert neha azert hasznaltam. Egy problema tunt fel mindossze, hogy az SSD lassan dolgozik benne. Most akartam elkezdeni hasznalni a gepet, gondoltam felderitem es megoldom az SSD problemat. Ezert frissitettem kezdetnek a BIOST, hatha az megold valamit. Es azota vannak gondok.
-
Tim82
félisten
válasz
vikcsi #82667 üzenetére
Saját tapasztalat alapján T20-tól (ami ugye Pentium III-as) X201-ig (ami meg a T510-zel egy generáció) biztosan ugyanolyan az elem.
De elem nélkül is mennie kellene, csak percekig állna a gép bekapcsolás után, mire kinyögné, hogy neki gondja van az időbeállításokkal, kedves gazda, BIOS-ban lődd már be neki ugyan, mert magától nem tudja.
-
metal01
őstag
válasz
Bluesummers #82665 üzenetére
Új, fóliás? Nem olvastam vissza rendesen
Az igen. Bár akkor is lehet a paszta már kuka. Poros viszont nem nagyon. A procit valóban húzhatja bármi. Bár egy friss telepítés után... Lehet, hogy tényleg egy másik SSD vagy egy vinyó is akár próbának jó lenne.
-
Amiket olvasok nálad ... én azonnal beletennék egy másik SSD-t, megnézném azzal hogy megy, mert valami szándékosan felpörgeti a processzort (pl.: akár egy a feladatkezelőben bentragadt Excel is képes erre, ami másodpercenként szívja magába a MB-okat, lehet valami más "alap" program a hibás. Apropó, van valami alapvírusírtó? McAfee? Nálam az az első, hogy azt lezúzom Recovery partíciós lemezek használata után, ha valamit helyreállítok.)
De mindenekelőtt: BIOS-ba belépve hagyd a gépet pár percig, s úgy nézd meg, hogy melegszik-e? Ha igen, akkor én lehetnem pasztázgatnék (nem tudom Lenovós fiúk mennyire örülnek az ilyennek, mert ez már nem annyira a simple FRU guide-része mint ramcsere / HDD csere).
Most már én is kíváncsi vagyok mi a franc lehet azzal. T420-as széria az egyik kedvenceim közé tartozott. Isteni volt a klaviatúra kiosztás. Apropó ... új, fóliás .... T420? Mi ez, "Vissza a jövőbe" film? Hol találtál Te jó 4 év elteltével még fóliás darabot? -
metal01
őstag
A SpeedStepet és a Power Managementet szerintem nem kellene kilőni a BIOS-ban. Inkább a Windows alatt a Power Managerben a CPU-t állítsd adaptivra. Esetleg a Windows energiagazdálkodásában a max. CPU teljesítményt százalékosan kevesebbre (de ez sztem nem is szükséges első körben). Viszont egy MX-2/MX-4 paszta a procinak és egy kipucolás annál inkább.
-
..a két és fél giga üresjáratban nagyon sok!! cc. 1GHz körül kellene mozognia. Még keresheted a problémát, BIOS alap beállításon jónak kell lennie. Valamit nem keféltél el a frissítés alkalmából? Trehányak a Lenovo mérnökei, de a BIOS-al nem szoktak játszani, így számomra kicsit érthetetlen, h a frissebb verzióval letérdelt a géped. Bár én már deszkát cseréltem volna benne.
-
jss
aktív tag
Ugy nez ki reszben megoldodott a T420s melegedesi problemaja. A gond akkor kezdodott, amikor delutan BIOS-t frissitettem. Talan valami gubanc lehet ezzel az uj BIOS-sal, de az tortent, hogy elkezdte tulhajtani a gep a procit es az orajel 2,5 GHz helyett 3,2 GHz volt folyamatosan, uresjaratban is. Ettol forrosodott at.
Egyenlore ugy oldottam meg a dolgot, hogy letiltottam a SpeedStep-et es a Power Management-et a BIOS-ban. Igy most stabilan 2,5 GHz az orajel, se tobb, se kevesebb. Melegedes nincs, a teljesitmeny megfelelo, a rendszer stabil.
Csak a fejem vakarom megint...Mi lehet a gond? Valakinek van otlete? -
azbest
félisten
válasz
vikcsi #82660 üzenetére
Az biztos, hogy meg tudja hülyíteni a gépeket a cmos elem baja. Desktop gépen is találkoztunk már ilyennel. De ezt legalább olcsó beszerezni. Valsz ott van az emel a billentyűzet alatt, csak be van fóliázva egy cr2032-es. Hasonló elemet itthon is kapni, csak nem tudom forrasztva van-e a fólia alatt. Meg hogy van-e bármi különbség e között és a gyári közt.
-
vikcsi
senior tag
-
azbest
félisten
Aha, nézegettem winyókat is. Meg sshd-ket. Bőség zavara van most, hogy háromféle helyre is lehet pakolni
Most egy samsung pm810 (oem 470) van benne a winyó helyén. Alapból 9.5-ös, de a műanyag tetőt levéve pont jó méretű. Funkciója nincsen, hűtésben nem vesz részt. Mint ezen a képen: [link]
Ha jól tudom, akkor a sata caddy-be nem muszáj slim winyót használni, ha jól értettem, oda befér a 9.5ös, nem csak a 7es. Msatát annyóból néztem, hogy a hardveraprón sok olyan hirdetés van fenn. Ha nem lesz jobb öteltem egyelőre, akkor a 320ast teszem a caddybe. Csak a régi rendszeremet is megtartottam és arra tettem át, míg ki nem válogatom a menteni valókat róla
Egyébként próbaképp win10-et raktam fel a 7 pro helyére. A lenovo utilok egy része elég buta ezen még. Bios frissítettem, láttam a changelogban, hogy a legfrisebb pont win10 kompatibilitást javít. Baj nincs vele, kár hogy az akku töltést nem lehet értelmesen beállítani rajta. A 7-tel lehet jobb lenne, csak előbb utóbb a munkában is kénytelen leszek átállni rá, szoktatásból tolom, hogy megismerjem a hülyeségeit.
(#82657) vikcsi
kaptál választ a két kommented közé
Én németországból rendeltem t61-hez utángyártottat. Annó írtam is ide róla. Működik, de a lenovo akku programot le kellett szednem, mert felismerte, hogy nem gyári és letiltotta a töltést. Meg ha sokat van töltőn, akkor nem veszi észre az önkisülését és azt hiszi tele van. Amikor meg viszem és használom, akkor hamar feltűnik neki, hogy mindjárt lemerül. Persze friss töltés után bírja az időt.
De mintha lenne valami cég is bpen, akik akku felújítást vállalnak, de nem tudom megéri-e. -
HSM
félisten
Teljes áramtalanítás (töltő ÉS akksi ki) volt a BIOS-csere után? Olyan, mintha az EC controllered hülyült volna meg, annak kell egy power cycle frissítés után.
(#82649) jss: Nálam a T420 csak akkor éri ezt el (igaz, azon talán komolyabb a hűtés), ha mondjuk játszom rajta, ami gyilkolja a procit is, és a GPU-t is, és azzal is csak ha turbo is megy. Ja, vagy ha valamiért megkergül a TPFC, és elfelejt hűteni.
(#82650) simonjoe: Én most nem próbáltam ki, de kb. olyan idők ismerősek nekem is, amiket írtál.
Az még önmagában lehet mástól is, ha "üresen" forró, pl. háttérben frissít valami, vagy indexel valamit a HDD-n. Nyilván, olyankor nem üres, csak nem Te indítottad a feladatot.
-
Valóban az lenne a legkézenfekvőbb, h az SSD-t tudna cserélni akár egy HDD-re, vagy ha van lehetőség akkor egy másikra. A túlzott melegedés, úgy, h a CPU nincs terhelve, nem nagyon vezethető vissza, csak alaplap, netán a deszkán lévő szenzor hibára. Valami nem kerek ott, de nagyon nem! A magas disszipációs teljesítményt valami okozza!! A file mozgatási "sebesség"-e valami gyötrelmes. Megnéztem az enyém, igaz 430s-em van 3520-as i7-el és az SSD 850 Pro, de nem annyival izmosabb az én gépem, h ne lehessen a két notit összehasonlítani. 6,2GB-ot másoltam az SSD-re HDD-ről nem egészen egy perc alatt áttolta. CPU terhelés 1-7%, SSD 2%, a forrás HDD mutatott (ODD helyén 1TB WD) 43%-ot. Majd az átmásolt adatokat töröltem az SSD-ről, de erről nem tudok számszerű adatokat írni, mert mire átváltottam a feladatkezelőre cc. 4sec, eltűnt a több mint 6GB az SSD-ről.
JSS: nekem sima netezésnél, a jelen pillanatban 40-45°C-os a CPU, akkor megy 90 környékére, ha játszom. Egy tpfancontrol-t én azért feltennék rá.
-
jss
aktív tag
A CPU homerseklet Sandra szerint 93 fok. Ez sok, vagy meg jo?
-
jss
aktív tag
Oke. Szoval tobb lehetoseg is van, hogy mi a problema, de egyik sem szivderito.
Eloszor is vissza kene tennem a regebbi BIOST. Szerintem a melegedes az uj BIOS-tol van, korabban nem tunt fel ilyesmi, most meg durvan melegszik.
Szoval: hogyan tudnam visszaallitani a korabbi BIOS frissites elotti allapotot? -
jeri
tag
Az ssdre ragasztott fekete kihuzást segítő fekete vékony müanyag lapkát tépték meg és le.
Ha még folias volt akkor gondolom biosrissitést sem látott.
A feltelepitett chipset driver gondolom a legfrissebb.
Lenovo tesztprogival is meg lehet kinálni
Száraz pasztás is lehet a fóliás gép,mivel ujrapasztátáshoz majdnem atomjaira kell szedni. -
-
jss
aktív tag
válasz
donjohnson #82640 üzenetére
HD Sentinel kivallo irja, 95%-os. A teljesitmenyt pedig 100%-osnak.
Viszont van valami furcsa a T420s-el. Olyan forro a szellozonel, hogy nem tudom rajta tartani a kezem. Nagyjabol tuzforro. a proci egyaltalan nincs terhelve. Az SSD-t 36 fokosnak irja.
-
GIJoe
addikt
válasz
azbest #82641 üzenetére
Ha fontos a tárhely méret (nekem az) már van slim terrás hdd is, nem olcsó, de van, az mSata vmi gyors olcsó ssd...
-
azbest
félisten
6205ös wifi van benne, mondjuk az AC-hez routereknek is kellene támogatni, ma még talán nem annyira elterjedt. Az ips dolog már múltkor is felkeltette az érdeklődésemet, csak ez a kínai srác által usa-ban árult bizonytalan működésű dolog még kicsit neccesA wwan slot kapcsán még dolgozik bennem a kisördög, hogy esetleg második ssd a tárhely miatt. Vagy csak keretbe kerül a 320-as gyári hdd-je a dvd helyére. 7200as fordulattal van azért hangja. Bár a hűtőventi időnként túlzajongná ahogy tapasztalom. Amennyire olvastam sajna ez ilyen hűtésű.
Hmm, még a 4 mag 8 szál proci tűnik hosszú távon érdekes upgrade-nek, de nem láttam jó áron. Régi hirdetésben volt, amire simán rácsapnék annyiért, de most csak sokkal drágábbakat látok. Ahogy olvastam a topicban is van aki olyan i7essel használja meg neten is látok olyan gépet, amit azzal árulnak. Bár ha jól tudom nem gyári felszereltség ez, mert talán csak T530ban volt. Nálam annyiből lehet majd érdekes, hogy ez jó teljesítménynővelő opció lesz, ha kevésnek érezném a mostani i5 3320m-et. (Android fejlesztés, virtuális gépekkel, szimulátorokkal, ezért a sok ram. 8GB már necces).
Billentyűzetnél vettem észre érdekességet, hogy nem backlites magyar van benne és a lámpát használva az F gombokon lévő szürke ábrák rendesen becsillognak bizonyos szögnél, hogy nem látszik az ikon rajta, mert elég nagy fényes pacára tették a rajzokat.
-
donjohnson
addikt
hdsentinel-lel nézted az ssd állapotát, hogy hány százalékos?
-
Tim82
félisten
válasz
azbest #82629 üzenetére
Szóval, nektek eszetekbe jut még hasznos kiegészítő vagy bármi, amivel még lehetne pimpelni a masinát?
AC-s wifi, eDP-LVDS átalakító szett + 1920*1080-as felbontású IPS panel (na jó, ez nem volt egyelőre komoly felvetés
), LTE-s WWAN.
sss: a közvélekedés szerint a 2. generációnak el van szúrva a billentyűzete, legalábbis az 1. és 3. generációs X1C-khez képest.
-
sss
őstag
Az X61s-emnek terhelés alatt néha elkezd hangosan zúgni a cpu ventilátora. Nem hiszem, hogy egy tisztítás itt már segítene. Hol tudok ilyesmit szerezni? Mondjuk ebayen láttam 600 Ft-ért, csak gondolom a minősége kérdéses...
Valamint az X1 Carbonról mi az általános vélemény itt?
-
jss
aktív tag
válasz
Chaser #82633 üzenetére
Hat ur az csak szeretnek lenni
es most meg tanacstalan is vagyok...
A gepet nem uzletbol vettem itt kint, hanem egy magan szemelytol, aki hirdette. En bontottam ki a dobozbol, foliakbol. Viszont utolag igy is gyanus, mert amikor kivettem az SSD-t, hogy megnezzem, igy nezett ki:Mintha valami matricat berheltek volna le rola...Lehetseges, hogy egy ThinkPad-be gyarilag beepitett SSD-n ilyen serulesek legyenek? Esetleg lehetett -e ez egy garanciaban javitott gep? Az mondanam, esetleg kicsereltek benne az SSD-t de az SSD-n gyari Recovery particio van, En bontottam ki a dobozt, a lezart foliakat, az akksi 0 perces volt, a gep meg lathatolag nem volt hasznalva...
-
jss
aktív tag
Megszokott dolog az, hogy ha torlok az SSD-rol, akkor a procit 100%-osan terheli a torles alatt vegig?
Gyanusnak tunik... -
jss
aktív tag
válasz
Chaser #82628 üzenetére
Nehezen tudnal nekem barmit hozni, tekintve, hogy Amerikaban elek pillanatnyilag.
Az SSD egy SAMU MZ-7PA1280/OL1 REV2.
Ugy olvastam kulonbozo forumokban, hogy sokan panaszkodnak a sebessegere, de ez azert meg igy is tulzas akkor...Az akksi biztosan jo, alig hasznaltam a gepet...Most szeretnem komolyabban befogni...
-
azbest
félisten
Nemrég váltottam az egyik gyengélkedő t61-esemet egy inteles t430-cal, ezért is volt mostanában egy-két ezzel kapcsolatos kommentem. Pár kiegészítőt már be is szereztem, meg is rendeltem hozzá.
Ezek már megvannak vagy megmaradtak a t61esek kapcsán:
- 16GB ram,
- 4337 dokk (nem usb3, 4338 épp nem volt sajna). dvi + vga csatlakozóval rákötve két monitor. Meg persze bill, egér...- ssd áttéve régebbi gépből,
- usb3 expresscard is van, még t61ből, bár natív usb3 is van rajta, így azt nem hiszem, hogy használom vele.
- usb3 vga adapter, még nem próbáltam natív porton, hogy jól működik-e. Az expresscard usb3-mal voltak problémái, talán mert az nem tudja kihajtani a teljes sebességet.
- külső usb ház is van a régi t61es dvd-rw meghajtónak, bár ritkán használok lemezt.Ezek folyamatban:
- ake bc338 esata csatlakozó expresscardon
- sata hdd caddy
- mini dp -> hdmi, dvi-i (vga is), dp átalakító
- dp -> mini dp passzív, hogy a dokkra is lehessen kötni az előbbit.A dp aktív átalakító azért is, hogy egyszerre mehessen a két külső monitor és a belső lcd.
A t61 kapcsán kialakultak már a szokásaim, azt próbáltam az újabb, több lehetőséget adó géppel megteremteni. A t61 is ki volt maxolva 8GB rammal, crystal hd dekóderrel, ssd-vel, 2503 dokkal + video kártyával, expresscard usb3 és esata kártyákkal. Csak sajnos a memória és a teljesítmény is kezdett határeset lenni munkához, de főleg az, hogy így nem volt mobil a gép és áramszónetkor a külső vga kártya miatt a gép is fagyott. Linuxos gépként persze használom továbbra is. A gyengélkedő t61-es meg pótalkatrészként marad. Az alaplapon meghótt az az usb, amelyik a dokkra van kivezetve és emiatt instabillá vált sajnos.
Szóval, nektek eszetekbe jut még hasznos kiegészítő vagy bármi, amivel még lehetne pimpelni a masinát?
-
Chaser
legenda
-
jss
aktív tag
Ertem. Akkor a 3 perc is tul lassu...
Valami tipp eseleg? -
jss
aktív tag
Most lett egy jobb eredmeny, 8,5 GB MP3, nagyjabol 3 perc alatt torolve. A proci terheles 100 % volt.
Egy dolog valtozott csak, radugtam a tapegyseget. Ez igy eletszeru, vagy lassu? -
vikcsi
senior tag
T60.
Akksi pár perces, így töltőre rádug - világít - bekapcsot megnyom - led elalszik és nem megy.
Lehet kihúzni a töltőt, próbálkozni, de semmi.
Megoldás:
Akksi ki, majd vissza - bekapcs - töltőre rádug - hibátlanul megy.Szóval ha töltőre dugva indítanám, akkor totál halál, akksiról viszont indul, sőt, ha utána kikapcsolom és töltőn hagyom, akkor már megy töltőről!
Mi lehet a baja?
Szétszedve, elejtve nem volt, egyik napról a másikra produkálja.
Ráadásul most kapna új akksit, de ha valami komoly a dolog, akkor... -
vikcsi
senior tag
Szeretnék venni T60-hoz akksit, tudtok ajánlani ebayről megbízható eladót, vagy ötletet, hogy honnét lenne érdemes venni akár használt jó állapotút, olcsón?
-
vikcsi
senior tag
"Eladó a képeken látható Lenovo Thinkpad L430 típusú laptop.
Ütés,por és csepp álló,igazi masszív,strapabíró gép hosszú távra...."Szerintetek elmenjek kipróbálni, hogy mennyi bírja alulról a vizet, meg ha elejtem?
szerk: nyilván nem itteni hirdetés, ne is keressétek...
-
HSM
félisten
A szekvenciális sebesség csak egy adat. Én se vettem észre a SATA3-at kimaxoló Samsung 840 PRO-n mikor SATA2-be dugtam véletlen. Persze, ha SSD-ről ugyanarra az SSD-re másolsz, ott talán észrevenni, de ennek sok értelmét nem látom.
Sosem csináltam ilyet. SSD-n belül áthelyezem, ami kell és szépnapot.
-
jss
aktív tag
válasz
Aethelstone #82613 üzenetére
Igen, Win7 van telepitve jelenleg. Az SSD szimpla altalanos otthoni felhasznalasra kell. De azert az peldaul bosszant, hogy ha filmet masolok egyik particiorol a masikra, azt nem neveznem eppen villamgyorsnak, es a Win7 sem toltodik valami szelvesz modon, nem kulonosebben gyors. Ehhez kepest masok odakat zengenek arrol, hogy ezek a dolgok SSD-vel mennyire gyorsak. Hat nalam nem azok...
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #82580 üzenetére
Siker van!
Úgy látszik tényleg idő kell a windows update-nek hogy magára találjon!
Szóval, telepítgettem programokat, miután fent voltak a driverek. Közben pár újraindítás. Megfigyeltem hogy ha leállítást nyomok, a háttérben leszedett frissítéseket telepíti. 3-4 ilyen kör után, ma egyszer csak azt vettem észre hogy kiírta az értesítési területre egy buborékban hogy a windows frissítéseket telepített. rányomtam, erre bejön a vezérlőpult update menüje, és mutat mindent ahogy kell. Igaz nem próbáltam meg a frissítések keresését, de amiket feldobott elérhető frissítéseket, azokból amiket választottam, azokat szépen úgy ahogy kell feltelepítette. Sőt magához tért a security essentials is, már ott is működik manuálisan is a definíciós adatbázis frissítése. A rendszer up-to-date és full installed, végre!
Úgy tűnik most már minden OK, megjavult. A T420 meg marha jó gép, nagyon tetszik!
Köszönöm még egyszer mindenkinek aki segített!
-
Tikakukac
titán
Egy nagyon picit olvass bele a témába. Mi az az érték amit írsz, mi az ami történik, mi kell ahhoz, hogy érezz gyorsulást hacsak nem vagy robot...ilyenek.
Én már sok gépben cseréltem SSD-t mert az ügyfél szerint a mostaniak sokkal jobbak...830-as Samu van saját asztalimban is, ami darálja a notikat reggelire, nem akaródzik cserélni. Hidd el, kihoztam minden újabbat és rátükröztem a rendszert: soha az életben meg nem mondtam volna melyik van a gépemben.
-
jss
aktív tag
válasz
Aethelstone #82610 üzenetére
Nem HDD-m van, hanem gyarilag egy Samu SSD, ami 180 MB/s-nal nem tud tobbet. Masok is panaszkodnak erre a tipusra a forumokban, nam csak nalam teljesit ilyen gyengen. Azert annal a Samu EVO 550 MB/s-a latvanyosan tobb, szerintem. Ertem en, hogy nem csak ez az ertek szamit, de ez akkor is kevesnek tunik...
-
jss
aktív tag
-
tototos
addikt
Összefoglaló elolvasása ajánlott
Amúgy igen ezzel nem fogsz mellé. Annyit tudni kell, hogy az msata port "csak" sata2-es sebességgel működik a t420s-ben, így nem használja ki az ssd teljes sebességét, de gyakorlatban semmit nem fogsz észrevenni belőle. -
jss
aktív tag
válasz
Francia91 #82602 üzenetére
Bocs. Valoban a T420s-t szeretnem boviteni, koszonom Tim82!
1. Az volna akkor a kovetkezo 2 kerdesem, hogy jo valasztas -e ez az SSD, vagy vannak hibai, gyengei ami miatt nem javasolt?
[link]2. A gepben levo mSATA interface savszelessege eleggendo lessz -e a teljes sebesseg biztositasahoz, vagy mivel a T420s egy regebbi modell, ezert szuk keresztmeteszet lesz a modern es (remelem) nagyon gyors SSD-hez kepest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest