Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz
Pacee87 #124753 üzenetére
Szia! Egyrészt ez nem véletlenül ThinkPad topik, másrészt ha már kérdezel, legalább egy típus megjelölés nem ártana. Simán lehet hardveres gond, pláne, ha a W11 kiírja, épp milyen állapotban kéne lennie a világításnak, ez alapján a driver rendben van. Ha 1 éves sincs a gép, még biztosan garanciális, élnék a lehetőséggel.
-
btudos
nagyúr
Haldokló T430 helyére (hűtés és billentyűzet is cserés lenne, így max. magamnak raknám majd rendbe) mit érdemes most venni? 70+-os átlag usernek lesz, böngészés, Facebook, némi filmnézés, a teljesítmény nem szempont. T470 tudom, hogy betegágy, T480, T490 környékén is vannak problémák, vagy azokkal már kevésbé veszélyes az élet?
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #117366 üzenetére
Ha hazaérek, megnézem, nálam lehet, hogy van egy pár T500 zsanér.
-
btudos
nagyúr
válasz
Saskakas18 #114688 üzenetére
T430 inkább a feléért lenne jó vétel, 40-es széria kuka, T450 vállalhatóbb, de igazából csak a T460 az, amiben már normálisabb kijelző is van, én arra vadásznék.
-
btudos
nagyúr
válasz
Kalandor #114083 üzenetére
Én a fix kábeles gyári megoldás helyett egy GaN töltőre szavaznék, külön kábellel. Könnyebb hordozni, tud egy csomó fajta töltési szabványt, ráadásul a notebookkal párhuzamosan tudsz bármi mást is tölteni vele.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111287 üzenetére
Ugyan, ergonómiailag tök logikus, hogy a Ctrl közelebb van a billentyűzet közepéhez, így könnyebb elérni. Meg különben is, csak a ThinkPad-es izomreflex számít (
), itt meg a történelem kezdete óta a szélén van az Fn.
-
btudos
nagyúr
válasz
vicze #110109 üzenetére
A konkrét - egyébként belépőszintű - példát vettem alapul, a C340-re vonatkozott a kommentem, direkt nem általánosítottam. Látom én is, hogy mennyire elkorcsult a business class a 8 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, és hogy vannak komoly, átgondolt kialakítású consumer gépek, de ez nem a belépőszintű 2-in-1-okra jellemző.
-
btudos
nagyúr
Viszonylag egyszerű. A T430s anno egy high end business class gép volt, ennek nagyjából megfelelő minőségi standard-ekkel, a vékonyított kivitelen kívül semmilyen komolyabb extrával amit be kellett építeni az árába. A C340 árába bele kellett férnie a 360°-os zsanérnak és az érintőkijelzőnek is, innentől kezdve lehet azon rágódni, hogy honnan spórolták ki az anyagot, hogy ennyiért lehessen adni, de én inkább az egészet elengedném, mielőtt megbánod.
-
btudos
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #108060 üzenetére
Fogadd el, hogy a hűtő ennyit tud egy 12"-os gépházban.
Ha korábban jobb volt, idővel akkor is romolhat a hűtő teljesítménye, az a proci az X230-ban meg még mindig 35W-os, szóval annyira nem nagy csoda, hogy fullon járatva erősen melegszik.
-
btudos
nagyúr
válasz
Babetta-X #106900 üzenetére
Más liga, újonnan volt egy minimum háromszoros szorzó árban. A T530 egy ízig-vérig üzleti gép, masszív magnézium vázzal, normális zsanérokkal, kiváló beviteli eszközökkel akár 1080p-s, egész élhető panellel, a G500 meg egy alsó-középkategóriás consumer gép volt, ennek megfelelő anyaghasználattal, fixen pocsék 768p-s kijelzővel.
-
btudos
nagyúr
válasz
krisz77 #106789 üzenetére
Konkretizálhatnád, hogy mire vagy kíváncsi. Nekem nagy akksis X270-em van a munkahelyem jóvoltából, az majdnem ugyanaz. Az alap kijelző ( HD TN panellel rendelték, puszilom az IT-t innen is) pocsék, csak IPS-sel szabad megvenni, a nyomorított billentyűzet - az ékezetes billentyűk keskenyebbek a megszokottnál, így nem pont oda esnek, ahol keresném megszokásból - is megizzasztott. Szerencsére egyiket sem kell sokat használnom, irodában és otthon is dokkolva használom. Egyébként a céges flotta 60-as tagjaiból kiindulva a burkolat elég csúnyán tud kopni, és a billentyűk ollómechanikája is meglepően törékeny, de egyébként megbízható gépek, műszaki gond kevés van velük.
-
btudos
nagyúr
válasz
hszilard666 #106527 üzenetére
Bármennyi pénz sok a gen2-ért. Rettenetes a touch panel, a billentyűzet kiosztás kitalálásáért börtön járna (különösen az Esc és a Delete gomb elhelyezése miatt), de a gyártásba engedésért is súlyos büntetést adtam volna. Ehhez jön hozzá a szintén botrányos touchpad a dedikált gombok hiánya miatt kvázi élvezhetetlen trackpointtal. Sikerült azon a gépen minden beviteli eszközt azóta sem látott mértékben elcseszni, nem véletlenül volt első és utolsó próbálkozás ebben a formában.
szerk.: Ja, igen, az, hogy választhatsz, hogy botrányos, vagy vállalható, de foltos kijelzőt nézel, igazán remek ajánlólevél.
-
btudos
nagyúr
válasz
Tikakukac #106234 üzenetére
#nemlopott
Sajnos igen, TN a FHD is, nem egy nagy eresztés. A T530-ban ezerszer jobb volt a FHD AUO panel. Az a gond, édesanyád is el van kényeztetve. Páromat nem zavarja a panel (a numpad hiánya viszont válóok lett volna), meg az se, hogy ekkora méretben még jobban érezni, hogy negyed annyi anyag van benne, mint a normálisan felépített elődökben.
-
btudos
nagyúr
válasz
safranek322 #106035 üzenetére
Ahogy nézem, az ollómechanika ép, úgyhogy ha szerzel egy másik Entert, a fedlapot kell csak a helyére műteni.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105931 üzenetére
Kell hozzá a HotKey driver is emlékeim szerint.
-
btudos
nagyúr
válasz
Nestor16 #102651 üzenetére
Üzleti gépeket nézel, sose lesz a játék előtérben. Nyilván fejlődik az IGP, de attól csodát nem érdemes várni.
Jó üzemidőhoz U-s proci kell, ami a 40-es szériától (plusz T431s, de az gyakorlatilag már oda tartozik) van, de azok felejtősek, 50-es szériától érdemes nézelődni, ott lesz power bridge (dupla akksi, akár 3+6 cellával), de figyelni kell a kijelzőre, hogy IPS legyen, azzal lesz érdemi előrelépés. -
btudos
nagyúr
válasz
Dhampir #101798 üzenetére
Ha új gépben gondolkodsz, nehéz ár/érték arányt szem előtt tartva választani ilyen szinten.
A Thinkpad T, a Latitude 7-es és az EliteBook 8-as sorozat kb. egy kategória, ezek között nagyjából egyéni preferenciák alapján célszerű dönteni, de szerintem a magánemberként ilyen gépeket újonnan vásárlók részaránya kimutathatlan, nem véletlenül tartoznak a business kategóriába ezek a gépek.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101481 üzenetére
T420 1600-as paneljához képest minden más álom.
Mennyit szánna rá? Nyilván az X1 a legkönnyebb, de egy T4x0s is jó lehet, ha a súlycsökkentés a cél, és olcsóbban meg lehet úszni.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101479 üzenetére
A másodiktól sikítva menekülnél, a harmadik és negyedik generációval van személyes tapasztalatom, azok nálunk gond nélkül mennek és használni is jó, a legújabbakkal nincs tapasztalatom.
-
btudos
nagyúr
válasz
Silεncε #101246 üzenetére
Hát akkor a 40-es szériával kalapácsvetést játszanál, az mindennek az alja. Sose volt touchpad bajnok a Thinkpad széria (cserébe ott a Trackpoint, abból meg más nem tud/akar használhatót csinálni), de az a koncepció teljesen használhatatlan, nem véletlenül dobták egyetlen széria után.
-
btudos
nagyúr
válasz
Chaser #101238 üzenetére
Botrányos touchpad, X220/X230-hoz képest gyér összeszerelés és anyaghasználat, nyomorított ékezetes karakterek amik gépelésnél megszokást igényelnek.
Ez a csomag önmagában elég ahhoz, hogy lebeszéljelek róla, és akkor a 40-es szériára jellemző általános halálozási rátáról még nem volt szó.
-
btudos
nagyúr
válasz
MineFox54 #101173 üzenetére
Ezeket a köröket már megfutottuk, a fórum szabályzata ebben a topikban is érvényes. A kereső hirdetés is hirdetés, erre is a Hardverapró a megfelelő lapcsaládon belül.
Mi sem feltétlen értünk egyet a szabállyal, egyszerűbb lenne néha alkatrészt keresni topikon belül, de a szabály az szabály, akár egyet értünk vele, akár nem.
-
btudos
nagyúr
válasz
HellGreg #101003 üzenetére
Alaplapcserével minden megoldható, kérdés, hogy szükséged van-e az NVS-re, vagy csak azért kell, hogy legyen benne.
Mivel a digitális kimenetek (akár a notebook saját kimenetéről, akár dokkról beszélünk) mindenképp a dedikált grafikát használják, ha nincs rá szükséged, én nem ajánlom, mert akkor is fűt és ezáltal növeli a hűtés hangerejét, amikor semmi szükség nem lenne rá.
-
btudos
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #100477 üzenetére
Ja, hogy felengedés után nem reagál azonnal. Mivel egyébként a leírásod alapján működik a touchpad, inkább driverre vagy beállításra gyanakszom, ha hardveres gond lenne, akkor más szituációban is vacakolna.
-
btudos
nagyúr
válasz
J0shu4M1ll3r #100475 üzenetére
Nem teljesen értem, mit takar az, hogy "rögtön utána nem reagál"? Ahhoz, hogy normálisan külön érintésként tudja értelmezni a kattintást, mindenképp el kell emelni az ujjad egy pillanatra.
-
btudos
nagyúr
válasz
donjohnson #99442 üzenetére
Fordítva szerintem kellemetlenebb.
A T430-nál pont az volt a gondom, hogy a digitális képkimenetet sikerült a dGPU-ra drótozni, így bármilyen értelmes megjelenítő rákötése radiátort csinált a gépből ahelyett, hogy simán elketyegett volna a HD4000-rel, ami ugyanúgy képes lett volna elvégezni a feladatot, negyedannyi hőtermeléssel.
-
btudos
nagyúr
válasz
superTibcsi #98163 üzenetére
Nehezebb hozzá alkatrészt szerezni, így ha baja van, vagy törik, drágább megcsinálni. Cserébe vékonyabb és könnyebb, plusz ez erősen szubjektív, de a nagyrészt hátra rakott csatlakozók kevésbé zavarnak használat közben.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz
lionshamlet #94460 üzenetére
A gép alján, esetleg az akku alatt kell lennie matricának, ha járt a géphez Windows.
-
btudos
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #94048 üzenetére
T560-assal sok tapasztalat szerintem nincs a topikban. Engem zavarna, hogy a numpad miatt nem a képernyő közepénél van a billentyűzet középvonala, ezt érdemes figyelembe venni, ha T530-nál újabb gépben gondolkodsz. Véleményem szerint annyira olcsón kapni T520-at, hogy jobban megéri azt venni, az is elég nagy előrelépés a T400-hoz képest, és megfelelő felszereltség (SSD, kellő mennyiségű RAM, FHD kijelző) esetén nem lesz rosszabb használni, mint egy T560-at.
-
btudos
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #93650 üzenetére
Én nem adnék pénzt azért a gépért, a kategórián belül maradva egy HP Probook 450 jóval kellemesebb darab.
-
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
T440-ben az akku alatt lévő mSATA slot használható teljes értékű meghajtó számára?
Tanácsot kéne adnom T440 ssd upgrade témakörben, nem szeretnék mellélőni.
-
btudos
nagyúr
Ha olyan dokkolót veszel, amin van bekapcsológomb, akkor nem lesz gondod, simán tudod azzal indítani a gépet, de ha jól tudom, ennek a feltételnek nem mindegyik USB-s dokkoló felel meg.
Azt neked kell tudnod, hogy szükséged van-e hordozható masinára, de ha nincs, teljesítmény, bővíthetőség és időtállóság szempontjából is jobban járhatsz egy hasonló alapterületen elvegetáló MiniITX asztali géppel.
-
btudos
nagyúr
válasz
Feralheart #92304 üzenetére
Én már nem költenék rá egy forintot se.
-
btudos
nagyúr
válasz
donjohnson #92301 üzenetére
i3-mal, angol billentyűzettel, garancia nélkül. Így annyira nem olcsó.
-
btudos
nagyúr
válasz
lakkusjj #91532 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, csak szerintem nem szerencsés pont a 00-s széria billentyűzetét felhozni minőségi standardként a háttérvilágítás ellenében.
Más: Az asztali ThinkPad billentyűzetek teljesen eltűntek a piacról? Kellene egy kis helyigényű, TrackPointtal elátott verzió, de sehol se találok.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #91529 üzenetére
Hát azért annál a billentyűzetnél, amit eredetileg szereltek a 00-s szériába, a T430-am "hülyeségekkel gyengített" billentyűzete mérföldekkel jobb. (Sajnos az az elpuskázott kikönnyített megoldás a T60-T61 páros után minden volt, csak masszív nem.
)
Egyébként pont a háttérvilágítás elektronikája miatt belerakott extra merevítés miatt az általam jelenleg is használt backlit billentyűzet a non-backlit verzióhoz képest is két szint ugrás fölfelé, ezt több példánynál is megfigyeltem már.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz
FireKeeper #88549 üzenetére
Időnként felbukkan aprón 10 k környékén backlit billentyűzet, érdemes figyelni, de mivel a Dellnél több generációt megélt az a billentyűzet, így nem meglepő, hogy abba könnyebb billentyűzetet találni, mint a T430-ba, ami csak a közvetlen testvéreivel osztozott a billentyűzeten.
-
btudos
nagyúr
válasz
qnadam #87180 üzenetére
Az esetek nagy százalékában a 15" is kevés lenne monitor nélkül, de épp ezért használok 14 illetve 12"-es gépet, hordozni sokkal jobb mint egy 15"-es gépet. Amit útközben megcsinálok, arra elég a kisebb méret is, egyébként meg akár otthon, akár bent használom, dokkolón van és van mellette normális monitor is.
Egyébként érdekes, hogy a most hozzám került X230 magyar, non-backlit billentyűzetén jobb gépelni, mint az ugyanilyen paraméterekkel rendelkezőn volt a T430-ban (azt cseréltem annak idején backlitre).
-
btudos
nagyúr
válasz
newmoonlight #87160 üzenetére
30-as szeria 20-assal szemben akkor jo valasztas, ha a mas kiosztastol nem maszol falra, es szereted az USB3-at.
-
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #85739 üzenetére
Amiota az eszemet tudom, mindig csak altatok, nem volt belole gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Energiaital topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 - i5 8350u/8GB/256GB SSD/HUN SZép állapot!!!Á++
- Dell XPS 9570 15''-es ultrabook
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- DELL LATITUDE E5490 VILLÁMAKCIÓ! 39.990Ft
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest