- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Lenovo P51-be vajon milyen magas M.2 SSD fér be? Egy Samsung 990 PRO 8.2 mm magas heatsink-kel, ez még beleférhet?
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #121885 üzenetére
Jó ez az ujjlenyomatos cucc, de meríti az aksit. A ritkán használt W520-on ki is kapcsoltam.
-
rgeorge
addikt
válasz
vicze #115815 üzenetére
De ezt is nézd meg: 10/4/2021: Page updated to remove Lenovo device from list
-
rgeorge
addikt
Nem tudom, érint-e itt valakit: tavaly október 4-ig úgy volt, hogy a Intel(R) Core(TM) i7-7820HQ Windows 11 kompatibilis (a Surface Studio 2-ben is ez van). Na októberben jött az újabb fejlemény, csak a Surface Studio 2 és a Dell Precision 5520 támogatott, mert ehhez a processzorhoz kellenek még DCH driver-ek is, amit a Lenovo nem készített és nem is fog elkészíteni soha.
Nem ezért vettem augusztusban a P51-et, de azért jó lett volna... -
-
rgeorge
addikt
Van arra mód, hogy P51-en (vagy bármilyen ThinkPad-en, ahol nincsenek Fn-el elérhető médiavezérlők) a médiavezérlők (play, stop stb.) beállítására Fn gombokkal? Autohotkey-el sehogy se megy, mert az Fn-t nem tudja elkapni (vagy nem találtam rá, hogy lehetne).
-
rgeorge
addikt
Láma kérdés (végre elkezdhetem a P51 belakását): P51-nél nem lehet ujjlenyomattal bekapcsolni a gépet? Mármint úgy, ahogy pl. a W520-at, azaz az ujjlenyomat lehúzásával be is kapcsol.
-
rgeorge
addikt
Van egy rejtvényem a P51-el kapcsolatban. Utángyártott 170W-os töltővel kaptam, ezzel töltött is, meg nem is, aztán stabilan nem. A töltő csatlakozóján a 20V is, és az ellenállás is mérhető. Ma megjött a dokkoló egy gyári 230W-os töltővel. Ez a töltő tölti a laptopot közvetlenül és a dokkolóval is, de ami a rejtvény: a dokkolóba dugva a 170W-os tápot az már tölti a dokkolón a laptopot.
Ezt mi okozhatja? -
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #112827 üzenetére
Ma kézhez kaptam a P51-et, 4K, 7820HQ, szép állapot. Egyelőre rövid ismerkedés van csak, mert a munka mellett nem jut többre idő. Annyi látszik, hogy a kijelző (AUO B156ZAN02.1) elég pofás (van saját kalibráló is), PWM mentes. Meg annyi is, hogy a szerelhetősége már messze van a korábbiaktól, az alsó borítást már feszegetni kell a leszedéshez.
-
rgeorge
addikt
P51/P52/P53/P1/P15/X1 extreme közül melyiknek van és milyen alapbetegsége (SATA stb.)? Ha az ár nem kérdés, akkor mondjuk egy W520 után mi lenne a racionális választás?
-
rgeorge
addikt
válasz
Gondwana #112577 üzenetére
Tudtak??? Decemberben lesz 10 éves a W520-am, és még mindig tudja. Igaz, a Windwos 10 elcseszi a kalibrációt, de némi segédprogrammal vissza lehet ügyeskedni minden indításkor.
Nem is tudom, kell-e nekem újabb gép, persze előbb-utóbb elkerülhetetlen, de pl. most nem tudnék mit választani. -
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #107523 üzenetére
Alvajáró...
-
rgeorge
addikt
válasz
vargas0502 #105711 üzenetére
DVI csak dokkolón lesz. A 2. monitort úgy érted, hogy csak a két külső monitort használnád? Mert ha két külső monitort használsz, a laptop saját kijelzője nem fog menni.
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #102904 üzenetére
Végre van valami megoldás a Lenovo-féle EyeCare mód letiltására:
Itt
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Lenovo\ImController\Plugins\LenovoVisionProtectionPlugin
kell létrehozni egy
Imc-Block
DWORD-öt 1-es értékkel.
(forrás).
Nálam egyelőre megszűnt a 11:00 órás színprofil ugrálás, valamint a Vantage megnyitásakor sem ugrál a profil. -
rgeorge
addikt
válasz
vicze #102902 üzenetére
Erről beszélek én is, az EyeCare mód random bekapcsolásáról, ezt is a System Interface Foundation csinálja, legalábbis a 11:00 időzítésből kiindulva ő a leginkább gyanús. Akárhogy kapcsoltam ki az EyeCare-t, ez a 11:00-s időzítést nem hatotta meg, de a Vantage bizonyos részeinek megnyitására is előjött.
Holnap megnézem, amit a cikkben írtak (Lenovo Vintage > Device > Display & Camera > Display > Daytime Color Temperature). -
rgeorge
addikt
válasz
vicze #102898 üzenetére
Vajon a System Interface Driver, vagy mi (most nincs előttem a W520) is frissült a Vantage-al együtt? Mert az biza szétküldi a színprofilt, ha olyanja van, pl. minden nap 11:00-kor. De újabb gépeken pl. BT eszköz csatlakozáskor is, nálam mintha röccenne USB csatlakozáskor is. 2019 május 7-i az utolsó verzió.
-
rgeorge
addikt
Egy kis Windows 10/Lenovo Vantage ügy: pár hete elkezdte a W520, hogy induláskor elrontotta a kalibrált színprofilt, és ezt minden nap 11:00-kor is megtette.
Most derítettem ki, hogy a Lenovo Vantage nevű csoda UWP app saját szemvédő (Eye care) funkciója kavar be, eleve fordítva működik, mint ahogy mutatja magát (kikapcsolva szűri a kék fényt), másrészt mindkét állásban belenyúl a színekbe. Azzal bukott le, hogy minden nap 11:00-kor is megtette, így végigtúrva az alkalmazások eseménynaplóit egyenként rátaláltam, mi az ami pont 11:00-kor fut.
Azt találtam még, hogy a Lenovo System Interface Foundation frissült valamikor mostanában (a lenovo oldal szerint május 7-én, de a driver április közepén frissült).
Bárkinek van hasonló tapasztalata esetleg? -
rgeorge
addikt
válasz
darvinya #98952 üzenetére
A kérdéses nVIdia chip gyártása során követtek el hibát, ezt csak egy bizonyos gyártási sorozattól javították, de nincs megbízható módszer, amivel eldönthető, hogy egy adott chip már a jó technológiával készült-e. A gyártás dátuma sem jó erre. Ha csak a Lenovo drivere hajtja a kártyát, akkor van valamivel több esély a hosszú túlélésre. Nekem is van 2008-as R61-em ilyen nVidiaval, még megy, de nincs már egy éve napi használatban, tehát kb. 9 évet ment.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #94869 üzenetére
Grat. Konfig?
-
rgeorge
addikt
válasz
Madara-san #94735 üzenetére
Gyári BIOS + vt-d mellett sem bootol a Windows 10. Mire kellene egyébként a vt-d?
-
rgeorge
addikt
válasz
azbest #94618 üzenetére
Egy offtopic szintén HD3000-es gépen simán megy a Windows 10, a legfrissebbre frissítve is, intel driverrel: 9.17.10.4459.
-
rgeorge
addikt
Az a sejtésem, hogy a probléma a 82579-es kártyában van. A driverrel lehet szerencséje valakinek, nekem W520-n az első Windows 7 telepítésen csak a hp driver segített, a második telepítés e nélkül is jó volt. De csak DPC szempontjából, mert egyébként más gond van vele. Ha egy vpn kliens filtere ott van az adapterhez kapcsolva (e nélkül nem megy a vpn), akkor a 240Mb-es UPC háló letöltés csak 160Mb lesz (nem csak a W520-on, egy másik gyártó laptopján azonos lannal is). A T61 azonos vpn kliens mellett egy régebbi intel lannal tudja a 240Mb-ot is.
-
rgeorge
addikt
válasz
RoboGuru #91621 üzenetére
Szóval akkor az nem gond, hogy a dokkoló és a gép csatlakoztatás után nem szorosan kapcsolódik, hanem van holtjáték, ami pl. a jobb oldal felemelését is megengedi. Kicsit megemeli is lehet a gépet úgy, hogy közben a dokkoló nem mozdul. Az nyilvánvaló, hogy a dokkolóhoz képest a gép sokkal masszívabb és nehezebb, ez is lehet ok.
-
rgeorge
addikt
válasz
RoboGuru #91613 üzenetére
Arra gondoltam még tegnap, hogy a fotót össze tudnám vetni a nálam látható valós helyzettel, de valóban igazad van, hogy ezzel nem sokra megyek. Ha a dokkolóban van a notebook, az alső rész jobb oldali sarkánál simán fel lehet emelni egy fél centire is. A bal oldalt nem. A kijelző hajtogatása közben is elemelkedik a jobb oldal. A munkahelyi asztalomon kicsit jobb a helyzet, így már tudok vele dolgozni. Az viszont nem tetszik, hogy pont a hűtés nyílásai körül van a dokkoló kiálló része.
-
rgeorge
addikt
Tesztelem a Mini Dock Plus Series 3-t W520-al. Kicsit furcsa, mert nem stabilan fekszik a notebook, ha a dokkolón van. Nincs viszonyítási alapom, de kinyitott állapotban gépelés közben is billeg a notebook normál asztalon (bár nem billiárd, de teljesen sík). Nincs másik, a dokkolóval kompatibilis notebookon se másik dokkolóm. Ugye ezt Amazon-ről vettem, eredetinek tűnik. Ez ilyen? Túl nehéz a W520 (kilógó akksi van)? Csak egy Dell E6520-al tudom összevetni ami szintén dokkolón van, az stabil, mint egy tank.
-
rgeorge
addikt
Beleszaladtam egy Amazon.de-s cuccba. Rendeltem egy dokkolót a W520-hoz, direkt 170W-osat kerestem, ezt találtam. Így utólag már én is tudom, hogy rá kellett volna kérdeznem, hogy van-e hozzá táp, de a hozzászólásokból nekem egyértelmű volt, hogy igen. Persze nem volt. Nagy nehezen válaszolt az eladó (miután bőven 2 nap után az amazon-nak is írtam, hogy mi a helyzet), és felajánlott egy 90W-os tápot (gondolom ingyen). No azzal aztán sokra megyek... A kérdésem: a cucc ára nem túl sok ahhoz, hogy csak egy dokkoló legyen táp nélkül?
Ja és tudom, hogy elszúrtam és én voltam az elővigyázatlan. Az azért gyanús, hogy az eladó sem válaszolt az előírt 2 munkanapon belül. -
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #88430 üzenetére
Mert ha be van kapcsolva, lefagy a telepítő...(x20-as sorozat).
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
válasz
Shatterstar #87953 üzenetére
A wlan drivert lehet, hogy feltetted, de nincs netkapcsolatod. A Lan drivert kellene, bár nem emlékszem, hogy ezt a 20-as sorozatnál/Windows 7-en meg kellene csinálni. Net nélkül bajosan fog a System Update bármit is leszedni.
-
rgeorge
addikt
"Hibakód: 0xC004F210
Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha nem az eszközre telepített Windows-kiadásnak megfelelő termékkulcsot adott meg. A hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha előzőleg már frissített a Windows 10-re, de az eszközére telepített Windows jelenlegi kiadása nem felel meg a digitális jogosultságához tartozó kiadásnak.
Ebben az esetben megadhatja az eszközre telepített Windows-kiadásnak megfelelő termékkulcsot, vagy újratelepítheti a digitális jogosultságának megfelelő Windows 10 rendszert. " -
rgeorge
addikt
válasz
dash17291 #86291 üzenetére
Smartservice pl.
-
rgeorge
addikt
válasz
MrSealRD #86158 üzenetére
Nálam Windows 8->8.1->10 frissítés után volt egy kis Wifi bug, amiatt csináltam egy gyári alapvisszaállítást. De ütős-vágós gép volt, sok mindent kapott telepítve, nem tudom, mi lőtte ki a wifit. Nem foglalkoztam részleteiben a megszokott ThinkPad funkciók beállításával (akku stb.), de szerintem kockázatos ilyen régi gépre feltenni. Bármi beakadhat, vagy összeomolhat driver problémák miatt. Még a x20-as sorozatra sem 100% a kompatibilitás. De teljesítményben teljesen rendben van.
-
rgeorge
addikt
Személyes tapasztalatom nincs velük, csak közvetett: laptopszaki.
-
rgeorge
addikt
válasz
Tikakukac #85930 üzenetére
Ez inkább Lenovo. A reset csak a töltést szabályozza másképp, azaz nem tölti, amíg le nem merül az akksi, de arra nem figyel, hogy a gép el ne aludjon. Még figyelmeztet is, hogy ne használd a gépet reset alatt, de akkor miből gondolják, hogy egy átlagosan beállított notebook nem fog elaludni a reset x órája alatt?
-
rgeorge
addikt
R61 (15.4 Wide nVidia) fan error állandósult, nem indul többszöri próbálkozásra sem, hangja is rút. Mit lehet ezzel gyorsan csinálni? Van valami csodakenési megoldás, amíg csereventit vagy cseregépet szerzek? Nagyon necces ebbe már ventit szerezni?
-
rgeorge
addikt
Szerintetek érdemes 4x4GB helyett 2x8GB memóriát tenni a gépbe? Melegedés (2x annyi modul + a vezérlő is többet dolgozik?)?
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #85616 üzenetére
Én kaptam is a caddy-mhez... tehát van.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #85520 üzenetére
-
rgeorge
addikt
válasz
RoboGuru #85450 üzenetére
Amennyire emlékszem, elindul a telepítő, és az első Windows logónál ott is marad, lefagy. VT-d nélkül meg vidáman továbbszalad. Még ezen a vason sincs értelme ennek a szolgáltatásnak, úgyhogy nem zavar, viszont nem tudom, alapesetben be van-e kapcsolva. Windows 7, 8 telepítőt nem zavarta.
-
rgeorge
addikt
válasz
newmoonlight #85050 üzenetére
-
rgeorge
addikt
Ma már eljutottam odáig, hogy ez a crunchbang++ feltelepült, de el nem indul, csak fekete képernyőig jut. PloP CD-vel és USB-vel telepítettem, aminek az az előnye, hogy miután az USB is csak 1.1, nagyon lassú, viszont nem gyors. 504 MB RAM van a gépben, ami nem sok, de lehetne kevesebb is, szóval az talán nem lehet gond. Lehet, hogy a HDD haldoklik, mert néha kattog, de egyrészt régi, másrészt az eleve rajta lévő XP-t többször is el tudtam indítani már. A Hiren's Boot CD miniXP-je töltődik most kb. 5 perce, talán el is indul valamikor még ma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest