-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
solaris7 #80631 üzenetére
Én nem használtam semmire, csak az UI-t néztem mi változott, 10 percekre volt bekapcsolva. De ez is megterhelő volt neki
Oké, nem támogatott gép, de újabbaknál is csinál érdekeseket, az m$ helyében ennyire nem égetném magam. Prebeta is erős túlzás erre.
atomanti19 Nem az.
Francia91 8540p-t nyúztam a napokban, abban nvs5100 van, 128 bites. Forrófejűtől nagyon messze van az is. Sokan azt mondják első genes core i nagyon fűt, nem tapasztaltam. Sandy biztos sokkal takarékosabb, de annak kisebb a mag felülete is, kevesebb hőt tud leadni.
-
Francia91
veterán
válasz
solaris7 #80212 üzenetére
Szerintem itt lehet vmi furfangossag, ugyanis az "only Intel"-es T500-asokon is van DisplayPort, lehetetlen, hogy ott is az ATI-t kerje hozza... Gondolj bele. Bar nem probaltam meg, de ha ott tartok, hogy lesz egy DP-s monitor a T500 melle, korbejarom a temat. Gondolatom szerint, ha BIOS-ban Intel-re allitod a grafikus rendszert, nem kene latnia az ATI-t, es mennie kene Intel-lel is a DP portnak. Ez az en elkepzelesem, abbol kiindulva, hogy a csak Intel-es T500-asokon is hasznalhato a DP...
-
HSM
félisten
válasz
solaris7 #80207 üzenetére
Csak arra kell vigyázni, hogy amennyire tudom, a külön VGA-val is ellátott modellek ebben a szériából is csak a külön VGA-val tudják hajtani a DP-ot. Most volt téma nemrég T430-al, ha jól emlékszem.
Az én T420-amban csak az Intel integrált grafika van, így az hajtja a DP-ot is.
Ennek annyi a hátránya, hogy az Integrált grafikás T420-ra emiatt csak 2 monitort lehet egyszerre rákötni, nem 3-at [link]. Szerencsére ezzel tökéletesen együtt tudok élni.
-
HSM
félisten
válasz
solaris7 #80203 üzenetére
Szerintem ez windóz 7 nyűg.
A külső monitorral amúgy nekem se nagyon van baj, a belső monitor paraméterezését hajlamos elfelejteni. Tehát én alapvetően egy monitorral használom dokkról, ami a külső, olyankor minden jó, akkor van a gabalyodás, mikor szükségem van a belső monitorra, pl. magammal viszem,vagy kinyitom és kiterjesztem arra a monitorra is az asztalt.
Olyankor a belső 100%-ban a sima SRGB profillal ébred, pedig látja a társított profilokat, de kézzel újra kell aktiváljam. Amit ritkábban csinál, hogy mikor becsukom újra, akkor a külső monitoromra is ráereszti a lecsukott belső profilját. Az a legviccesebb, mert olyankor rózsaszínbe borul az egész.
Nálam amúgy az Intel HD3000 hajtja a DP-ot, szerencsére a képminőséggel baj nincs, és az 50/72hz-et is sikerült előcsalogatnom.(#80202) metal01: A Dell-t még elhasználnám profil nélkül is, mert úgy is majdnem jó a képe, de a belső AOU panel nekem katasztrófálisan kékes/zöldes a profil nélkül, azt nem tolerálja a gyomrom úgy. Persze, hogy azt felejti el mindig.
-
Bond41
csendes tag
-
Francia91
veterán
válasz
solaris7 #70546 üzenetére
Nem kegyetlen az. Most mondd meg, minek telepitsek fel olyan osszetevoket, amikhez a budos eletben hozza sem nyulok? Windows Media Player, Internet Explorer, Windows Media Center, beepitett jatekok, stb... Ezekkel kezdtem a gyomlalast. Eloszor is kevesebb helyet foglal a telepitett rendszer, masodszor meg csak az van benne, ami Neked kell. Ennyi
A Windows legalabb 30%-a felesleges egy hetkoznapi user szamara. Szerintem. -
csubuka
addikt
válasz
solaris7 #69866 üzenetére
Tesóm W8.1es T500án is megjelent a glitch chrome frissítés után
Meg kell szokni, ennyi asszem így egyelőre. SWITCHABLE GRAPH-os gépekben okoz a switch driver gondot talán...
(#69868) Sotyks94: 3M 2000-2500ft körül van, anyagában színezett elvileg jó, nálam van egy szett itthon a kopottasabb gépekre majd az megy, de a gyári billentyűket nyírom egyelőre.
(#69867) Scooter: Ez sokmindent megmagyaráz
Persze lehet csak integrált karid van és azokat nem érinti, de ez csak tapogatózás a sötétben...
-
Francia91
veterán
válasz
solaris7 #69300 üzenetére
Nemtom, nekem ATI-rol siman megy a DP, mondjuk DP - DP kabellel, mert a monitor is DP-s
DP - DVI kombot nem probaltam mégAmugy Intel 4500 MHD alol mukodesre birhato a DisplayPort T500-on? Lehet, hogy en vagyok a suta, de eddig csak ATI-rol tudtam kiadni kepet DP-n keresztul...
-
-
vétó
aktív tag
válasz
solaris7 #69025 üzenetére
A Samut MediaMarktban most 19ezer-ért adják ingyen házhozszállítással
-
csubuka
addikt
válasz
solaris7 #68681 üzenetére
Értem! De akkor az úgy teljesen járható, hogy felteszek egy sima nem switchable intel és ati drivert? Mármint aktívra rakom az ati-t, felteszem a catalystot, majd intel aktív, intel felrak...
MEGOLDÁS TÁN???:
https://forums.lenovo.com/t5/Windows-8-and-8-1/T400-Switchable-Graphics-and-Windows-8/td-p/840491/page/2
Update 7 September 2014 of - Sharing my experience with all T400 Windows 8 user dated 11-14-2013 10:28 AM
I had to do a clean install of my window 8.1 and spend 2 days solving various issues, finally success and figured out why previously windows 8.1 crash with power manager. Because power manager requires .NET 3.5 AND windows 8 and 8.1 starts with .NET 4.5 by default and disable .NET 3.5, if you do the above, the system will refuse to boot. The solution I found was to install windows 8, then go to control-panel->programs->Turn Windows features on or off->Tick the .NET 3.5 and let it install (you can google this and there are lots of guide how to).
After that, update windows 8 with ALL The updates (about 102 of them) and when success, upgrade to windows 8.1. With that, you can follow the steps to get all the switcahble graphics working, with power manager 6.32 active
Nem tudom, hogy valaki igazolni tudja-e ezt.
Valamint lehet, hogy akkor az újabb power managerrel már menne? 6.66.1 tán? Vagy a driver matrixos 6.65?
-
csubuka
addikt
válasz
solaris7 #68669 üzenetére
Esetleg BIOS update nem segíthet ezen? Nekem pl nem ment a switchable graphics W7-en, amíg nem frissítettem a BIOS-t. Ez ott köztudott hiba volt, mint később kiderült, hátha itt is ez van, kivéve, ha már frissítetétek
*Olyat nem lehet, hogy letiltom az os switchable detection-t biosból, majd amikor kell váltok a karik között biosból? Mindkettőt külön külön feldriverezeném.
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
solaris7 #68669 üzenetére
Nekem most tökéletes a T500 pwr managerrel, szabályozza a töltést. Lehet, hogy a switchable graphics öli meg? Nekem az nincs fenn, simán a dedikálttal megy... ott is valami windowsos driverrel... nem tudok váltani a karik között. 6.65.2 van fenn. Lehet hogy ha nem a driver matrixosat rakjátok hanem ténylegesen a legújabbat akkor van vele galiba.
*Valaki tudja, hogy a w8-as pwr managerben az akkukímélő üzemmód mit csinál?
-
Tim82
félisten
válasz
solaris7 #66813 üzenetére
Köszönöm, Mint-en is gondolkodtam (plusz még Chakra Linuxon is), de igazából kipróbálnék valami más vonalat az Ubuntu-származékokon, illetve a KDE-n kívül.
Elvileg már a CentOS 5-öt sem nagyon kellett reszelgetni X200/X200s-en, remélhetőleg a 7-et még kevésbé kell.
bitpork: ha jól rémlik, ugyanolyan T500-ad van, mint nekem (2056-Y39), alapból csak az előkészítés (antennák + LED ikon a faceplate-n) van meg, modem nincs.
Ericsson F3507g kell neked, fejből nem vágom a Lenovo FRU-t, 5k körül szokott lenni itt HA-n.
-
Schuby
aktív tag
válasz
solaris7 #66104 üzenetére
Lassan kevésnek bizonyul a t400 am teljesítménye. mire érdemes újítanom. 410, 420, 430? nagyon fontos a strapabíróság, leginkább kocsiban használom, esik-kel , és a wwan modem elengedhetetlen. valamelyikről olvastam hogy nem egy sikerült széria, csak már nem tudom melyik volt.(tán a 420?) melyik szériánál volt tápcsatlakozó váltás mert ha nem kéne megint autós töltőt vennem nem bánnám.
-
-
-
-
-
válasz
solaris7 #60850 üzenetére
Nem valószínű, hogy jó lesz bele. T500 hűtővel nincs ugyan konkrét tapasztalatom, de jó eséllyel ugyan olyan - vagy nagyon hasonló - mint az R500-é, ami valamivel magasabb mint a T60 hűtője, tehát nem fér be.
Szerezz bele egy halkabb ventit, és azt tedd bele a mostani hűtődbe.(#60860) franc0
Tuti nem gyári, de nem lesz vele gondod. Ilyesmit használok én is évek óta, és pozitívak a tapasztalataim. -
scarbantia
aktív tag
válasz
solaris7 #58623 üzenetére
Ez nagyon izgi, és most kicsit meginogtam, hogy biztos 64GB-os X25-E-t akarok-e, de igazából a fene tudja, hogy a HDD után ez számítana-e nekem. Így is úgy is fényévnyi a különbség...
Ja, meg 8GB DDR2 RAM mellett a T61p-ben mennyivel lenne gyorsabb? Meg mennyit eszik?
Nem mondom, hogy kinőttem a 8GB-ot, de közel járok hozzá, 6-7GB-ot simán megesznek a cuccaim a párhuzamos egymásra épülő munkameneteknél. -
Francia91
veterán
válasz
solaris7 #58649 üzenetére
Most jelenleg aktiváltam, nálam így néz ki a történet:
A Rapid nélküli sebességet itt találjátok hasonlítási alapként
Boot idő talán 2 másodperccel gyorsabb, de más gyorsulást nem vettem észre. Viszont csak próba erejéig kapcsoltam be, ugyanis nekem szükség van mind a 8 GB RAM-omra, Inventor és 3ds-nek kell annyi.
-
-
metal01
őstag
válasz
solaris7 #58623 üzenetére
Ööööö. Ezt hogy? Sata2 a T500 is, mint T400. Rapid nekem is fent van, megy is, de ez nekem kicsit lehetetlennek tűnik.
A Samu 830-asom új korában másél éve ezt tudta:
Most, hogy 2,6 terra már írva van rá a kondíció 98%-os, és átlagosan 10 Mb/s-el kevesebbek az eredmények tesztnél, de ez gondolom normális, mivel használom rendesen.
-
-
Francia91
veterán
válasz
solaris7 #56561 üzenetére
Helló!
Nem engedélyeztem, szerintem így is elég gyors(tudok róla, hogy van ilyen, de elvagyok nélküle)
Használom CAD-CAM programokhoz (Autodesk 3ds Max, SolidWorks, AutoCAD & Inventor), játékhoz (War Thunder és CS: Source), meg FHD filmezésre (ezt kizárólag a GMA 4500MHD-val, bőven elég rá).
Pontosan mire gondolsz?
"esetleg milyen hatással van a gépre,érzékelsz valami változást?"
Itt mire térjek ki, mi érdekel?Ha csak böngészésre használnám, akkor nem kéne a HD3650
-
parkasz
senior tag
válasz
solaris7 #56233 üzenetére
Ha megtaláltad hol lehet átállítani légyszi áruld el, mrt én az x200-nál nem találtam ilyet.
Vélhetőe én vagyok a béna, nem a laposEsetleg valakinek van ölete miért van a pci, a bus és az aps érzékelő állandőan 50 fok környékén? Ezeket lehet valahogy lejjeb tornászni? Majdnem mindenkinek min 5 fokkal kevesebb ahogy nézem
-
-
xcds
őstag
válasz
solaris7 #56211 üzenetére
Igen, az a normális. Sikerült megoldani. Ha nincs nálam egy másik gép, rá se jövök, hogy rugós. Az egyik pöcke hátul volt beakasztva, ezért, amikor a kártyát betoltam, nem éreztem, hogy rugós. Fogpiszkálóval benyomtam a pöcköt és egyből visszajött, így már mindkettő rugós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest