- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
vikcsi #84291 üzenetére
Azért mondom lehet sok minden akkunál, kideríteni csak biztosan jó akkuval lehet hol a defekt.
TaMo Én annyit tudok, hogy c2d óta biztos nincs fényerőszabályzás driver és segéd sw nélkül egyes gépeken, driver mindhez kell intel vga-nál biztos. Viszont BIOS-ban mindig működik, de ha az ember elindít egy win telepítőt onnantól kakukk
BIOS-nak még lőhetsz egy load defaultsot, ártani biztos nem árt.
Powermanager és drivere gondolom fenn van.
Itt két vari van, ha most mindent felraktál úgy ahogy mondtam viszont más gépeknél ilyenkor kizárásos alapon maradt az hogy nem a gyári panel, akkor az. Másik lehetőség még mindig sw-esen gond lehet. Kérdezd meg alfát, biztos segít, nem csak eladni szokott. Ő is belefutott ebbe.
Megnéznék még mondjuk egy live linuxot, azt telepíteni sem kell. Valaki biztos tud megfelelő disztrit mondani ami már kezeli a legújabb genes cpu-kat is. -
-
Tim82
félisten
válasz
vikcsi #83143 üzenetére
Bármelyik 4:3 T60 alaplap jó lesz bele tudtommal, a 14" és a 15" 4:3 alaplapjai között nincsen méretbeli különbség, a 15" esetében a kasztniba plusz távtartókkal van beletéve.
Ritkábban fordul elő, de volt T60, T60p 15,4" 16:10 kijelzővel (pl. Francia91 fórumtársnak volt ilyen), azok alaplapja azt hiszem, nem lesz jó.
-
vikcsi
senior tag
válasz
vikcsi #82623 üzenetére
Már a megoldás sem jön be, amit még írtam anno...
másik töltővel nem indul, másik akksival indul, de ha bármilyen töltő van rajta, akkor nem indul...
Elég szomorú. Már minden lehúztam, kiszedtem belőle, igazából csak az alaplap maradt, nyilván az a ludas... habár mondták, hogy a palmrest két szélén néha rázottNa a lényeg, hogy T60 donort keresek, 14" ati vga-s változat volt. Ebbe jó bármelyik 14" T60 alaplapja? Ha sima inteles, az sem gond a hűtés miatt - nyilván ott kevesebb a hűtendő, de el is fér problémamentesen?
Köszi!
-
-
vikcsi
senior tag
válasz
vikcsi #82672 üzenetére
Na jó, darabokban a gép. Reméltem, hogy van benne a tápcsatinál valami biztosíték, ami miatt nem indul hálózatról, csak akksiról.... de nem találtam semmi hasonlót, legalábbis cserélhetőt, csak olyat ami forrasztott, de az épnek tűnik.
Viszont megpróbálom egy másik töltővel, hátha az a zárlatos... már annyi angol fórumot elolvastam s volt akinek házilag javított töltő után lett ez a baja -
Tim82
félisten
válasz
vikcsi #82667 üzenetére
Saját tapasztalat alapján T20-tól (ami ugye Pentium III-as) X201-ig (ami meg a T510-zel egy generáció) biztosan ugyanolyan az elem.
De elem nélkül is mennie kellene, csak percekig állna a gép bekapcsolás után, mire kinyögné, hogy neki gondja van az időbeállításokkal, kedves gazda, BIOS-ban lődd már be neki ugyan, mert magától nem tudja.
-
azbest
félisten
válasz
vikcsi #82660 üzenetére
Az biztos, hogy meg tudja hülyíteni a gépeket a cmos elem baja. Desktop gépen is találkoztunk már ilyennel. De ezt legalább olcsó beszerezni. Valsz ott van az emel a billentyűzet alatt, csak be van fóliázva egy cr2032-es. Hasonló elemet itthon is kapni, csak nem tudom forrasztva van-e a fólia alatt. Meg hogy van-e bármi különbség e között és a gyári közt.
-
Chaser
legenda
-
donjohnson
addikt
válasz
vikcsi #82504 üzenetére
nem látszik semmi, onnan még tovább kell bontani.
találtam egy W540-es szétszedős útmutatót. az elrendezés hasonló, vagy ugyanilyen. -
Chaser
legenda
-
-
Ringman
félisten
válasz
vikcsi #82384 üzenetére
ahogy nézem igen (régen is nvs volt a T-kben, de pl t400 is sima ati vga-s volt. azt hiszem a T60 is sima ati xt(?) 1650-et kapott).
w520/w530 pont jó lenne egyébként
igazából amire használom (nemetschek allplan), arra jó lenne a sima dedikált kártya is - asztaliban is az van.
nvs/sima pl tökmindegy, mert csak quadro/fireprohoz van külön driver.
-
1amarr
tag
-
Tikakukac
titán
válasz
vikcsi #82243 üzenetére
X-es TP-re toltam mindent, sajnos ami azon kívül van totál homályos. Én konkrétan lefizetek embereket, hogy na akkor neked is jó, nekem is legyen jó, nem akarok refundot, ne vágj át. Így ment ez x200 korban is. Most is ez van sajnos, csak így lehet határidőket vállalni, bár néha még így is húzós a dolog.
-
RoboGuru
tag
válasz
vikcsi #82164 üzenetére
Én is pont csere elött állok T510-nél, tegnap jött meg az új matrica hozzá (5 darab 10$). Már le is szedtem a régit, a ragacsot kell még lemosni és mehet rá az új. Eladásra megy nálam is, és elég sokat ront az összképen a szétnyúzott tapipad. A T420-am tapija is eléggé leharcolt már, a következő az lesz. Ennyit megér szerintem hogy megint újszerű legyen a gép. Az a jó hogy egyforma méretű kell mind a kettő tipushoz.
-
Tim82
félisten
-
-
válasz
vikcsi #81186 üzenetére
Nem vezeti elég jól a hőt.
Én is használtam az S370-es érában, de azóta sok víz elpárolgott.
T61p-ben használtam legutóbb, és borzalmas volt. Majdnem olyan rossz volt, mint a noname fehér trutyi.
MX2-vel már épeszű hőmérsékletet produkált, de akkor már késő volt, a GPU tokozás elpusztult. -
-
HSM
félisten
válasz
vikcsi #80388 üzenetére
Amihez ez kevés lesz, ahhoz a mostani csodák is kevesek lesznek. Oké, 15W-ból lesznek kevesek, ez meg 35W-ból, de ez nem jelent gondot a 9 cellás akksival. A modernebb procik is ugyanúgy X86-ok, semmi lényeges újdonságot nem tudnak ehhez képest, ami miatt valamit ne tudnék esetleg futtatni. Olyasmi programot meg nem fognak piacra dobni, ami a zsír új gépek 90%-án sem támogatott.
Ismerem én ezeket az akksis nagy terveket. Majd hiszem, ha látom.
Amúgy túl nagy gondot nem okoz az akksi-töltés (pontosabban semekkorát) 5-8 órát elmegy egy töltésről normál használatom mellett tisztességes fényerővel úgy, hogy csak 80%-ig töltöm az akksit, hogy kíméljem. Ez nekem egy napra untig elég, aztán meg hogy éjjel rádugva a dokkjára 1 perc alatt tölti fel az akksit vagy 3 óra alatt, az nekem teljesen mindegy, másnap reggelig bőven ráér.
A gépben egy i7 2620M proci dogozik (2,7Ghz alap +3,4Ghz Turbó órajel) és 8GB ram van benne, +egy 128GB villámgyors SSD, +1600*900-as kijelző, 6300-as Intel WIFI és BT +webcam. Gyakorlatilag minden benne van, amire csak szükségem van. Néha-néha jól jönne egy USB3, de ha nagyon kéne, tehetnék bele expresscardba adaptert hozzá, de annyira nem hiányzik.
A régi T400/500-aknál azért közelsem volt még ilyen erős és energiatakarékos a Core2 rendszer. A Sandy Bridge proci viszont a 20-asokban már kellően modern, hatékony és gyors, hogy jópár évig ne kelljen aggódnom miatta.
(#80390) metal01: Az a 2540M az már majdnem i7.
Teljesen jó. Nekem is csak azért i7, mert azzal vettem, de nem az volt a lényeges szempont.
Szerintem tartósságra jó lesz, ha ez széthullik, ott más noti már 3X széthullott volna. Ezt még korrektül összerakták szerintem. -
metal01
őstag
válasz
vikcsi #80384 üzenetére
Itt inkább a vas a szűk keresztmetszet. A 20-as szériától felfelé nem szívesen használnék már TP-et. De szerintem sokan vannak így. A gond ott lesz, ha ezek kihalnak. Vagy a Lenovo csinál egy nagy dobást és tényleg összerak egy vagy több normális szériát. Pl. a hírként felröppent retro TP. De annyira én nem bízom ebben :/ Ha minden kötél szakad akkor majd Precision... De ez még odébb van...
-
totron
addikt
válasz
vikcsi #80061 üzenetére
Előző laposom invertere is cirrent, kivéve legfényesebb állásban, hát úgy használtam sokáig. Mindegyik másik fokozaton hangja volt, ami 1-2 óra után már tudott sok lenni.
(#80076) metal01, Management kikapcsolása = örökös full órajelen járatása a procinak vagy ez nem az? A nullkilométerességet nem tudhatod, lehetett prezentációs vagy mindig dokkolóból használatos gép.
-
Chaser
legenda
válasz
vikcsi #79817 üzenetére
Az is úgy működik, x reklamáció után azt veszed észre hoppsz, törölték a regem
Nyilván arra kell törekedni, reklamált ügyek száma minimális legyen. És nem feltétlen kapod mindig vissza a pénzt, van rá sok ellenpélda. Ennyi értékeléses eladó alapból kilőve, azt meg kell hagyni a kezdőknek, sztem mi azon már túl vagyunk
-
Chaser
legenda
válasz
vikcsi #79815 üzenetére
Leírás szerint:
Brand:
Unbranded/Generic = noname ugy.
Compatible Model: 42T4796 42T4817 ezek a komaptibilis fru-k. Képként gyári van kinn.
Original nem azt jelenti gyári, hanem hogy új, eredeti csomagolásban.
Ebayen 500 alatti értékelés semmit nem jelent, attól független lehet korrekt az eladó. Nagyon korrekt ha gyári képet rak fel ugy. akkuhoz. Az eredeti gyári szavacska ebayen a genuine. -
havri1
félisten
válasz
vikcsi #79291 üzenetére
Nem tudom, azt se tudom, mennyi egy gyári nagy (8e mah) és egy utángyártott között az árkülönbség.
Én eddig 2 laptop aksit rendeltem eBay, egyik 17% on áll aktív használat mellett 2 éve, másik 1% on 1 éve, igaz utóbbi Sanyo cellás aida szerint.
Előbbi noname..
Tudom, nem játék, robban stb, de én még ismerősi körben se hallottam ilyenről.
Ha pár e Ft a különbség, nyilván nem variálok, de ha tényleg 30k+ egy gyári aksi.. T400.
Hozzateszem, a jelenlegi aksi nálam egy éve van, 17 vagy 18% áll, és nem növekszik az elhasználódás. Csak tartok tőle, mivel vagy 6-8 éves aksi, hamarosan beadja a kulcsot . -
-
kistewe
tag
-
-
Chaser
legenda
válasz
vikcsi #67491 üzenetére
Igen ez elég fontos, ha inverter már postán is rég nálad lenne, de nem is vagyunk messze egymástól.
buvartacsko Kicsi vagyok és átlátszó ugye
ráér szó helyett a dolgozik esetünkben találóbb
brd Ezért szoktam prime mellett chromeot, YT-t, meg minden vackot párhuzamosan futtatni. Magában már prime+chrome YT-tal is 95%-os teszteredményt ad. Böngészők nagyon érzékenyek szükségesnél alacsonyabb cpu fesz-re, még mikor tuningoltam desktopon akkor is ez volt a metódus nálam.
-
vikcsi
senior tag
válasz
vikcsi #67286 üzenetére
Sziasztok,
Amire válaszolok, abban leírtam a problémát, de egy fontos részletet kihagytam: Bekapcsolásnál picit villog a kijelző alulról, mint amikor a neon nem kap elég feszültséget.
Kipróbáltam külső monitoron és azon csodásan működik a gép. Akkor lehet, hogy invertert kell benne cserélni?
FN+F7-tel átváltok monitorra és hibátlanul megy, viszont visszaváltani már nem enged.Ami szerencse ebben a helyzetben, ugyanis már megrendeltem az alaplapot hozzá...
-
kistewe
tag
válasz
vikcsi #67331 üzenetére
Erre gondoltam én is de akkor az is valami nagyon régi HUB kell legyen...amúgy egy USB 1.1 -en kommunikáló I/O kártyát kell kezelnie ami WIN XP alá van driverezve. azért kell mindenképp BIOS-ból butítás mert XP alól 10-ből 2-szer látta de végül nem kommunikált ...
stewe
-
-
-
-
-
-
-
Kiss67
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest