Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- 
			  Mobilarena Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Andrewhouse aktív tag válasz  LamerGyuri

üzenetére LamerGyuri

üzenetéreSziasztok! Lenne egy Thinkpad R52-es notim első tulaja vagyok! Felraktam a Windows Vista Sp2 - őt! Sajnos a Thinkpad ultranav driver (a legfrissebb ami lenovo oldalán is fent van vistához) nem települ fel azt irj ki a végén hogy installed failed és ennyi volt.... XP és Win7 esetében működik! Nem tudom hogy valaki találkozott ehhez hasonlóval? vagy van valami trükk a driverek telepítései sorrendjében? üdv. Andrew 
- 

Sziasztok! A múlthéten jött meg az új zsanérkészlet a T430s-hez, az előző két év tartós használat után megadta magát. 
 Természetesen bay-es rendelés, kassza 3500HUF postával, ez nem olyan vészes és nem is a legolcsóbbat választottam. Betettem a helyére, az alap hiba, a lötyögés megszűnt, viszont ez meg annyira könnyem mozog, h olyan 30°-nál már magától becsukódik. Szóval ez sem az igazi. Szóval ez sem az igazi. 
- 

Tikakukac titán Ma kivételesen "terepen" dolgoztam. Beszendergett egy csóka, a szöveggel: 
 -TP javítás?
 -Hááát mondom attól függ mi a gond.
 -Alaplap, a videokártya behalt.
 -T61 lesz, ugye?
 -Honnan tudtad?
 -A profizmus, a profizmus... Szóval ja. Ez sajnos elég sokszor bejött eddig, még gondolom 1-2 évig tartani fog, amíg van belőlük kiadósabb mennyiség Szóval ja. Ez sajnos elég sokszor bejött eddig, még gondolom 1-2 évig tartani fog, amíg van belőlük kiadósabb mennyiség 
- 

spammer veterán Looking for a laptop? Lenovo x220 : archlinux  Nálunk egy R61-es megy Arch-csal, semmi probléma. Thinkpadak elég jók linux alatt (is). Dokkolót mondjuk passzolom, de nem hiszem, hogy probléma lenne. 
- 

Minstrel senior tag Mi okozhat olyan hibát, hogy belassul az internet amikor csatlakoztatom a töltőt? Az amúgy 30megás net azonnal átvált 1megásra amint a töltőre kerül a gép, többi gép jó. Egy elég régi T60-as csinálja és nem jövök rá mitől lehet. Az energiasémáknál néztem a wifi beállításait, de akkuról és hálózatról is maximális teljesítményre volt állítva. 
- 

- 

Chaser legenda válasz  FoxiestFox

üzenetére FoxiestFox

üzenetérePasszolom. Ilyenbe nem futottam még bele. 
- 

- 

Francia91 veterán válasz  FoxiestFox

üzenetére FoxiestFox

üzenetéreNálam hiba nélkül lefut.... 
- 

- 

Következő kombóval van tapasztalat? ThinkPad X220 + dokkoló + Arch Linux? Tervezem egy ilyen masina beszerzésér, szigorúan linux-szal!  mobal, 
- 

RoboGuru tag válasz  Feenyx

üzenetére Feenyx

üzenetéreÉn a gép típusához (pl. Type: 4236MBG) amit az alsó burkolaton is ír, állítottam be. Meg volt az alaplapnak sorozatszáma, amit sikerült a nagy izgalomban törölnöm. Meg is ilyedtem hogy emiatt probléma lehet, de csináltam egy véletlenszerűt amivel gond nélkül működik azóta is! 
- 

RoboGuru tag válasz  Feenyx

üzenetére Feenyx

üzenetéreA IBM / Lenovo ThinkPad Maintenance Disk amivel beletudod írni! Nélküle is működik, de minden indulásnál csipogni fog hogy hiányzik. 
- 

Feenyx aktív tag Sziasztok! Találtam a T430-hoz nvidias alaplapot. Viszont nekem gyanúsan olcsó és az eladó azt írja, hogy nincs beleírva a BIOS-ba a széria-és típusszám. Ez jelent valamilyen hátrányt? Gondolom ezek felprogramozásához szervizes eszközök kellenek ugye? 
- 

#01758976 törölt tag  
 Tényleg mehetne az összefoglalóba.Nálam w10+ 6205 kari, latencyMon alapján elosztottam a 10-15 legvészesebb drivert. A latencyChecker alig mutatott változást. Picit simult. Maradt minden a sárgában, de a maximum µs 3150 lett, yt hd alatt belehúzogatva. LatencyMon-ban nézegetve, minden magon átlag két tized ms körüli a dpc. Jó ez így. 
- 

roti86 őstag Szuper, mehetne kiemeléssel vagy akár összefoglalóba!  Annyi, hogy nálam is hibaüzeneteket dobál a program, mint dying_star hozzászólásában is látható, de a módosításokat megcsinálja. Sokat javult a latencym és még csak a wifi drivert rakam át a 2.magra. A latency monitor nem feltétlenül fog kisebb értékeket mutatni, de a pattogás megszűnése füllel hallható. Az eredeti hozzászólásból idézve: "Persze ettől a DPC latency nem fog csökkeni, azaz a LatencyMon progi ugyanúgy sírni fog, viszont maga a hang nem fog pattogni, hisz (feltéve ha jól állítod be) a hangkártya driver nem azon a magon fut, ahol a LatencyMon azt a bazi nagy DPC-t kimérte." 
- 

válasz  FoxiestFox

üzenetére FoxiestFox

üzenetéreReboot kellett neki, most minden kúl. Már tudat alatt is nyugodt vagyok, hogy minden csíkom zöld.  
- 

Nálam ilyeneket dobál szinte minden eszközre. Hagyja menteni a változtatást, applikáltam a LAN és a Wifi kártyára is, újraindította őket, de nincs változás a latency-ben. 
 Mondjuk nálam csak sárgában vannak tüskék, és a hanggal sincs gond, csak furcsa, hogy miért szívózik. 
- 

Molk tag DPC Latency eltűnt ennek a módszernek a segítségével! 
 (Köszönet Tim82-nek ) )Amit csinálnom kellett (ez alapján): 
 1. Letöltöttem a Microsoft Interrupt Affinity Policy Tool-t (telepítettem)
 2. Rendszergazdaként futtatás x64 vagy x86 (C:\Program Files (x86)\Microsoft Corporation\Interrupt Affinity Policy Tool)
 3. A listában megkerestem az Intel Centrino advanced-n 6205-wifi adaptert (nekem ez van) és Set Mask-ban beállítottam 3.-at. (a lényeg, hogy ne az első legyen)
 4. Kiírta, hogy újraindítja az eszközt.
 5. Minden jó! (egyelőre) (egyelőre)
 Most így néz ki: 
- 

Tim82 félisten Ha már a múltkor volt egy egészen komoly szál a DPC latency problémákról, akkor valaki tehetne egy próbát ezzel, mint megoldási javaslattal. 
- 

hkari őstag Sziasztok! Nem rég hozzájutottam egy Lenovo T440-hez. Olyan kérdésem lenne, hogy Aksis üzemmódban valahogy be lehet állítani, hogy a fényerőt ne vegye ennyire vissza? Maxon van, de néha nem elég. 
- 

LamerGyuri senior tag Békejobb mindenkinek. Peace  
- 

Tim82 félisten válasz  LamerGyuri

üzenetére LamerGyuri

üzenetéreLenovo Thinkpad-specifikus szoftverrel kapcsolatban kérdez és igen, eddig is foglalkoztunk a topikban segédprogramokkal, beállításokkal stb., amik Thinkpad-ekhez kapcsolódnak, az ő kérdése is elfér itt. A flame-keltést meg hagyd abba. Tényleg utoljára szólok mindenkinek, aki nem bír elszakadni a szaravinnyócmijérhasználod-dedótól. 
- 

Chaser legenda válasz  LamerGyuri

üzenetére LamerGyuri

üzenetéreTP sw is ugyanígy ide tartozik. Ha xy egyéb sw-ről lenne szó ami nem TP függő, az tényleg nem ide tartozna. 
- 

vimes senior tag 
- 

vimes senior tag válasz  LamerGyuri

üzenetére LamerGyuri

üzenetéreAkkor inkább semmi. Ja, az, hogy ennyire primtív dologokon vitatkoznak, hát... az ő bizonyítványuk. Végeztem ezzel a flame szállal, aminek kb. semmi köze nem volt a kérdéshez. 
- 

Tim82 félisten Akkor itt húzzuk meg a határt, még mielőtt elfajulna a dolog. Ha folytatjátok ezt a szálat, törölni fogom. 
- 

vimes senior tag Van itt valaki aki Win 8.1 alatt a Windows 7-es ThinkVantage-es szoftvereket használja, vagy a Lenovo Settingst? A settings-es metro appot nem lehet valahogy megszerezni MS acc csinálása nélkül? 
- 

Tim82 félisten válasz  Chaser

üzenetére Chaser

üzenetéreIgen, persze, rendszeresen mákom van, csak a kártyával és a lottóval nem... Hagyjuk ezt. Természetesen benne van a pakliban, de messze nem 99%, még decemberben sem. Ettől még természetesen olyan rizikó/extra költség a tréfa, amivel számolni kell - és még így is onnan éri meg jobban. Decemberi rendelés amúgy is csak januárban fog megjönni már valószínűleg Mo.-ra. 
- 

Chaser legenda válasz  #01758976

üzenetére #01758976

üzenetéreGyanús nekem is, de akár. Ha mondjuk pont onnan veszik lazán lehet reális az ár. Tim82 December hónapban?  De lényeg a lényeg, az hogy neked mákod volt, nem jelenti azt hogy másnak is lesz, %-os esélytől függetlenül. Lehet nálad épp bedöglött a röntgenük De lényeg a lényeg, az hogy neked mákod volt, nem jelenti azt hogy másnak is lesz, %-os esélytől függetlenül. Lehet nálad épp bedöglött a röntgenük Elég durva jószággal dolgoznak, az akkut simán kiköp, vagy 500 millió csomag volt és már nem tudták hova tenni, vagy a géppel volt valami. Kell ott a bevétel, kevés még a stadion... Elég durva jószággal dolgoznak, az akkut simán kiköp, vagy 500 millió csomag volt és már nem tudták hova tenni, vagy a géppel volt valami. Kell ott a bevétel, kevés még a stadion... szerk: Ez lett volna a legkedvezőbb  Nyilván jobb a 23 is mint a 28, pláne ha még 28-ra megy pk is. Nyilván jobb a 23 is mint a 28, pláne ha még 28-ra megy pk is.
- 

Zsocy155 őstag 
- 

fgordon senior tag Sziasztok! T500-ban teszteltem 2x4 GB DDR3-at, minden ment jól, azonban 2 különböző típus van benne: fru 55y3717, ami ez: 
 Kínában gyártott: Micron mt16jsf51264hz-1g4d1http://www.digikey.com/product-detail/en/MT16JSF51264HZ-1G4D1/557-1474-ND/2663515 és 
 Koreai: Hynix 4GB PC3-10600 DDR3-1333MHz non-ECC Unbuffered CL9 204-Pin SoDimm Dual Rank Memory Module Mfr P/N HMT351S6BFR8C-H9http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1445703364 Működött minden jól a teszt alatt. 
 Szerintetek lehet ebből gond, hogy 2 fajta, vagy optimális lenne 2 azonos típus?
 A 2 féléből melyik tűnik jobbnak vagy megbízhatónak?
- 

Minstrel senior tag 
- 

- 

#01758976 törölt tag X220-hoz keresek gyári akkut. A mostani elhasználódása 44% és már qrvára idegesít. Szóval gyári 9 cellás érdekel. Honnan, kitől? 
- 

s3toraph senior tag válasz  btudos

üzenetére btudos

üzenetére+ (#82023) HSM: Van benne m-sata?  Az komoly, nem tudtam! Ennek nagyon örülök! Az komoly, nem tudtam! Ennek nagyon örülök! Sata2-n már jó gyors egy SSD, én sem érzem a sata2 és sata3 közötti különbséget (előző lapomon PC-ben volt hogy véletlenül sata2-re dugtam, szóval én is jártam így  ), ennek oka szvsz valószínüleg az hogy az elérési idő nem csökken radikálisan, szekvenciálisan meg ritkán írunk-olvasunk annyit egy rendszermeghajtón, hogy feltűnjön. De sata1-en viszont nagyon észrevehető a lassulás, főleg egy régebbi gépben. ), ennek oka szvsz valószínüleg az hogy az elérési idő nem csökken radikálisan, szekvenciálisan meg ritkán írunk-olvasunk annyit egy rendszermeghajtón, hogy feltűnjön. De sata1-en viszont nagyon észrevehető a lassulás, főleg egy régebbi gépben.USB 3-at elvileg meg tudom oldani ilyen PCI express kártyával, ha jól tudom. Köszönöm még1x nektek!  Ez már OFF sorry: Már csak annyi lenne a kérdés, hogy inkább ez vagy egy HP 8460p, ill. melyik könyebb a kettő közül akkuval együtt? 
- 

HSM félisten válasz  s3toraph

üzenetére s3toraph

üzenetéreA T420 SATA3-as a HDD-részen, ha jól tudom, az Ultrabay is, viszont az Msata csak SATA2. 
 Amúgy a SATA2 is bőven elég szvsz ezekbe. Én asztali gépben (i5 3570K 8GB rammal) nem vettem észre, mikor takarítás után SATA2-re dugtam véletlen az SSD-t. Pedig Samsung 840 PRO, kimaxolja a SATA3-at is. Pedig Samsung 840 PRO, kimaxolja a SATA3-at is.
 USB3 nincs viszont a T420-ban, csak a T420S-ben, és a dokkba se megy ki belőlük.
- 

s3toraph senior tag válasz  robertka

üzenetére robertka

üzenetéreEzt de jó hogy felhoztad, engem is érdekelne. Ill. az is hogy az optikai meghajtónak milyen csatlakozó van a két gépben? Mert ha a T420-nak csak sata1, akkor ha majd SDD-re bővítenék optibay-el, a vinyót kell iderakni mert sata1-en nagyon lassú egy SSD, tapasztaltam T60-asban, alig érezhetően volt gyorsabb mint egy WD black vinyó ami most van benne. 
- 

Dio111 tag Sziasztok. na megpróbáltam amit tudtam a tv és a 420 al illetve még 220ast is szereztem 
 hmin em tudom ősszekötni a 2 csak sim dvin viszont ot simán.
 Azonban az lehet hogy azzal rosszabb a kp képmősége mint hdnmin vagy csak már bemagyarázom?
- 

btudos nagyúr válasz  s3toraph

üzenetére s3toraph

üzenetéreKis gép, kis venti, ha nagyon pörög, elég magas hangja van, de akár néma is lehet IGP-vel alap netezésnél. Egyforma a súlyuk kb, attól függ, mit raksz belülre (akku mérete, HDD/SSD, Ultrabay mind számít). T430-nál a háttérvilágított billentyűzet lehetősége előny, egyébként csak annyi, amennyit az újabb hardver hoz. Anyagminőségben nincs érdemi különbség. 
- 

s3toraph senior tag válasz  btudos

üzenetére btudos

üzenetére+ (#82014) Dr. Akula: Köszönöm!  Megnézni nem tudom sajnos. Még párat kérdezek: 
 - A hűtésük mennyire hatékony, mennyire hangos?
 - Melyik a könnyebb?
 - T430-nak az újabb generáción, frissebb hardveren kívül van-e bármi előnye?
 - Anyagminőségben jobb/rosszabb/ugyanolyan mint a T420?
- 

btudos nagyúr válasz  s3toraph

üzenetére s3toraph

üzenetéreNincs nagy különbség a két gép között, a billentyűzet kiosztása és kialakítása ami változott a 30-as szériánál, illetve van natív USB 3.0 támogatás az alapgépeknél is, nem csak i7-es konfigurációknál. (Mondjuk egy vaskosabb 3.0-s pendrive az idióta kialakítás miatt már nem dugható be 3.0-s portba a T430-nál.) Más téren a két gép lényegében megegyezik, én megnézném Őket, és amelyik jobban tetszik, azt venném. 
- 

s3toraph senior tag Sziasztok! Segítségeteket kérném, használt üzleti gépekből, ezek a típusok mennyire ajánlottak, vagy nem ajánlottak? Mi szól mellettük, mi szól ellenük? Thinkpad T420 
 Thinkpad T430
- 

Dhampir félisten válasz  Minstrel

üzenetére Minstrel

üzenetéreNem lesz nagy segítség, legfeljebb némi összehasonlításra alkalmas, de például az NVS 3100M (T510) elég szépen futtatta magas beállítással 1600*900 natív kijelző felbontáson a Call of Pripyat játékot, ritkán előfordult némelyik pályaszakaszon 1-2 mp belaggolás, de ettől eltekintve folyamatos volt, ugyanez a játék Intel HD Graphics 4000 alatt is elfutkosott egy kisebb felbontású gépen, utóbbival a Clear Sky is ki lett próbálva. 
- 

Minstrel senior tag Tudom nem játékgépek a Thinkpad, de szeretnék egy gyorsabb subnotebook-ot és néha játszanék is rajta régebbi játékokkal. Szóval pl. egy X220, Core I7 M2620M+Intel HD3000 mire lenne elég? Nincsenek nagy igényeim, nem GTA V-öt akarok, csak CoD2, CoD4 multi. Futnának ezek a multihoz megfelelő fps-el? 
- 

jani0114 tag válasz  jani0114

üzenetére jani0114

üzenetéreIlletve azt írják ha a BIOS.ban engedélyezva van, akkor FN+CTRL, X230-nál. Nekem még T500-as van, itt csak annyit csinál hogy az FN gombot benyomva tartja virtuálisan pár másodpercre, és kijelzi a monitoron. Ha addig lenyomom a következő billentyűt, úgy veszi mintha egyszerre lenne megnyomva a kettő. 
- 

levente88 csendes tag Sziasztok sracok, A Bcc116-os windows hibaval mit lehet kezdeni ? (A gep megall, megfagy es elmegy a kep) 
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam topic
- Építő/felújító topik
- 3D nyomtatás
- Xbox Series X|S
- Windows 10
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP 350 G2 i5-5200U
- Lenovo T14 Core i5 10210U 16Gb Ram 256Gb NVMe FullHD IPS Boltól Garanciával Számlával
- Lenovo T14 G2 Core i5 1145G7 16Gb Ram Intel Iris Xe 256 NVMe Boltból Granciával Számlával
- Dell 7430 Core i5 1245U 10 mag 12 szál 16Gb Ram 4K Kijelző Boltból Garanciával Számlával
- Lenovo E14 G4 Core i5 1235U 10 mag 12 szál 40Gb Ram Gyári Garancia Boltból Számlával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Egyelőre tényleg nyoma sincs semmi gondnak. Évente egyszer kap egy nagytakarítást. Office + böngésző ami megy rajta kb.
 Egyelőre tényleg nyoma sincs semmi gondnak. Évente egyszer kap egy nagytakarítást. Office + böngésző ami megy rajta kb. 

Szóval ez sem az igazi.
 Szóval ez sem az igazi. 
 Szóval ja. Ez sajnos elég sokszor bejött eddig, még gondolom 1-2 évig tartani fog, amíg van belőlük kiadósabb mennyiség
 Szóval ja. Ez sajnos elég sokszor bejött eddig, még gondolom 1-2 évig tartani fog, amíg van belőlük kiadósabb mennyiség 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
 ) (egyelőre)
 (egyelőre)

arcokat vágni... persze az a jó ami nekem tetszik a többi meg a hülye birka, tudom
 arcokat vágni... persze az a jó ami nekem tetszik a többi meg a hülye birka, tudom 

Az komoly, nem tudtam! Ennek nagyon örülök!
 Az komoly, nem tudtam! Ennek nagyon örülök!