- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Android dual SIM okostelefonok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Megjött a jubileumi Pixel széria
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok. Kiszemelt egy T-520. Kell valamire figyelni a tipussal kapcsolatban?
Köszi.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
barnam_ #80593 üzenetére
W10 64bites van fent kb 75% a fizikai ram hasznalat plusz 700 korul van a lapozo automatikus beallitas mellett.
Nem vettem eszre nagy varakozasokat de jobb a biztonsag.
Okés köszönöm meglestem ugyan olyan micron chippes 2gbs modul 4k korul van mint ami benne van. Annyit megér. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Nincs valakinek T420s-hez HDD tartója? Sajnos most nézem hogy az nincs az enyémhez.
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok T400-nál mennyire dob a gyári 4500mhd teljesítményén a dualchannel ram kiosztás ?
(Jelenleg 2gb ram van benne és meglepően jól fut a w10 rajta(pro n) igaz ssd-vel, bővíteni szeretném 4gb-re vagy 8ra, mivel eléggé igénybe van véve: 5-10 ablakban excell + böngésző 10-15 lapfüllel totalcmd és hálozati meghajtókon való munka.
Valamint 2db Fhd monitort elbír dokkolóról ? (2504 dokkolóval)Előre is köszönöm
-
jjeahh
nagyúr
Na, végül nem t420-at, hanem egy t520-at vettem i5-el, 4gb ram-al, 500gb hdd-vel, NVidia NVS 4200M-el, hd+ kijelzővel... az NVidiára nincs szükségem, de ha már az is benne van valszeg nem fog zavarni... A nagyobb kijelző nekem előny, mert ritkán hordozom. Később megy bele még 4gb ram és egy ssd is... Köszi a segítséget mindenkinek!
Remélem hamar megjön a cucc és elégedett leszek.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, a T420/s kezeli az 1,35V ramot (PC3L). ez mennyit számít fogyasztásban/üzemidőban a1,5V-hoz képest? (kisebb fesz, 4 vs. 8 chip)
-
Molk
tag
Már régóta van ez a problémám, de eddig nem volt annyira zavaró...
Tudjátok a megoldást arra, hogy amikor fejhallgatót használok akkor ne lehessen hallani azt ahogy aktiválódik(?) amikor elindítok egy hangfájlt? Ilyen halk pukkanást lehet hallani az éppen lejátszott hang elején és a végén is.
(az is elég lenne, ha megmondjátok a jelenség nevét, mert akkor már meg tudom googlizni)
Szerk: Egyébként azt csináltam, hogy letöltöttem egy blank mp3 fájlt és beraktam ismétléses lejátszásra. Így megszűnt a probléma....
-
Salak
aktív tag
Sziasztok!
A tanacsotokat szeretnem kerni.
Eddig T420-ast hasznaltam meloban, de most szoltak, hogy hamarosan le fogjak cserelni a gepem.
Ha minden igaz, akkor ket modell kozul valaszthatok majd: T450 vagy X240.
Melyiket javasolnatok inkabb?
A 420-ast nagyon szerettem, de kicsit viseltes mar :/
Elore is koszi a segitseget!
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #80579 üzenetére
Van egy ilyen mini PCI-e LTE kártya is - Quectel EC20, ez friss, úgy tűnik, csak 1-2 hónapja megjelent cucc, elvileg jó lehet whitelist-mentes BIOS-szal. Nem utolsó sorban feleannyiba kerül kb., mint az MC7710.
Mondjuk nem tudom, milyen driver kellhet hozzá Windows 7/8/8.1/10 alá, szóval ez sötét ló. Gyártó oldala.Szerk.: elvileg a Win-es driver az "USB driver".
Kiss67: nem valószínű, hogy bármelyikre is továbblépnék a jövőben.
-
válasz
mclaren777 #80576 üzenetére
Kicsivel többért már lehet kapni T420-t. Igaz garancia nélkül, de időtállóbb gépnek tűnik mint az L széria.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy használt, de 1 év garis Core I5 2520 -as Lenovo Thinkpad L420 megér 60 ezer Ft-ot?
Nem túl gyenge konstrukció egy igazi T sorozatos Thinkpadhoz képest?
4 gb ram
320 gb -
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #80574 üzenetére
A segítő szándékot értékelem és köszönöm
, de körbejártam már alaposan a lehetőségeket és csak MC7710 működne itthon. Az meg elég drága jelenleg, szerintem nem is nagyon lesz olcsón beszerezhető már. Elvagyok még az Ericsson 5521GW-vel is, csak a jövőre nézve a szolgáltatók már nem fejlesztenek itthon 3G-t, ráfeküdtek a 4G/LTE hálózatra.
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #80571 üzenetére
Első hozzászólás: "On the other hand Lenovo already have Gobi 4000 cards MC7750/MC7700 branded for X230. Unfortunately both of them does not support LTE frequencies used in Europe (1800 Mhz), only the MC7710 does." (Aláhúzás tőlem.)
(Az annyira nem izgat, hogy az eBay-es eladó
téveskissé megtévesztő adatokat tüntet fel az eladó MC7750 termékinfójában - azért szerepel, hogy kb. az AT&T (USA) és az NTT Docomo (Japán) hálózatán használható...) -
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #80567 üzenetére
Igen, arra. Ez az egy mini PCI-e LTE modem van, amit EU-ban használni lehetne.
X230-ban a frissebb BIOS-ok támogatják, X220-ban csak whitelist-mentes BIOS-szal megy (+ azt hiszem, alapból csak két antenna van az X220-ban általában, a GPS-hez kellő harmadik hiányzik).
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #80564 üzenetére
Kár, hogy X220-ba méregdrága az LTE modem.
-
kromatika
veterán
válasz
rgeorge #80563 üzenetére
Ugy marad a kijelzőn látható üzenettel és nem megy tovább a gép.nincs lefagyva mert a think lighet tudom állítani.arra vár a bios hogy think vantaget nyomjak.de hiába nyomom nem történik semmi.és a rendszert meg nem tudom ujra rakni mert nem enged a biosba.márt raktam be másik vinyót is amin van rendszer avval sem lép tovább a noti
-
donjohnson
addikt
sierra em7345-ös lte modem beszerelve.
indulhat a szörfözés. -
kromatika
veterán
válasz
FoxiestFox #80554 üzenetére
Igen termeszetesen.
-
-
kromatika
veterán
válasz
Kiss67 #80552 üzenetére
igen nekem is ez a furcsa,hogy nem nullázódott a bios.csak a fenti üzenet fogadott semmi más.csináltam azt is hogy mikor kivettem ,nyomtam a bekapcs gombot 1 percigg hogy teljesen áramtalan legyen a gép.biztos jó elemet vettem ki,a csuklótámasz alatti sárga műanyaggal van bevonva,és egy kis csatival van kapcsolatba az alap lappal.a ramok mellett.ezt érted backup battery-in?és kb 20 percre is kivettem már.lehet több időre kellene kivennem?
-
metal01
őstag
válasz
atomanti19 #80525 üzenetére
Ezt az eladót tudom ajánlani. Tőle van a T420-am. Patika állapotú, nem buherált gépei vannak és fél év gart is vállal.
-
edk-
őstag
válasz
Chaser: miért nem ajánlod a -40-eseket? A hülye billenős tapin kívül?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Adott egy Think Pad T500-as.Ami indításkor ki írja hogy interrupt normal start uppres te blue ThinkVantage button. Win 8.1,64 bit, van fent a notin.Hiába nyomom a Think Vantage gombot bekapcs után,nem történik semmi.Sőt indításkor a biosba sem tudok belépni sem F1,sem F2,sem delete gombok használatával.használatával. Mindig ez az üzenet fogad.Áramról lehúztam a notit majd vissza az sem segített.Sőtt a bios elemet is kivettem 10 percre majd vissza ,de ez sem hozott eredményt.Usb-ről sem botol.Légyszi segítsetek,hogyan tudom elérni hogy induljon a rendszer,vagy legalább a biosba belépni tudjak,hogy újra rakjam a notit.köszi előre is.
-
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #80540 üzenetére
Valoszinu valami erintkezeshiba lehetett .Porra gyanakodtam eloszor, holnap veszek kontakt sprayt az valoszinu jo hatassal lesz . Egesz nyaron dokkoloban volt es tokeletesen mukodott, ezert csodalkoztam mi ez a kavarodas 5 nap szunet utan. Lenovo szervizes azt mondta , hogy nagy valoszinuseg szerint vagy oxidacio a vagy egyszeruen valami szennyezodes.
-
Chaser
legenda
válasz
atomanti19 #80535 üzenetére
Lehet alfa nem a legolcsóbb, de nem kapsz széttaknyolt gépet és biztos van garanciád. Számlásan 70-90k közt reális konfigtól függően.
Grafirka Fújd ki a gép és a dokk csatiját, hátha. Nálam is volt belement kis szösz a hdd csatiba aztán volt móka rendesen
-
válasz
atomanti19 #80535 üzenetére
A 85-90 szerintem is kicsi sok manapság....
-
Tim82
félisten
válasz
^Clown #80536 üzenetére
"Enhanced Intel Speedstep Technology"
Ugyanaz a BIOS kell mind X200-hoz, mind X200s-hez. Ld. a whitelist-mentes BIOS alapjul szolgáló hivatalos BIOS readme-jét.
Szerk.: link javítva.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
MrSealRD #80532 üzenetére
Mikrobot-nál van egy i7-es x220 de az egyik usb 2.0 szét van gányolva. Az egész port belseje ki van szakítva,
i5-ös konfig nincs most pedig nála 60k körül mozgott.Alfánál pedig i5 84k ?!!?!#?X?#$? i7 89k. Szerintem ennyit nem szabadna kérni érte, vagy ha igen nekem már nem igazán fér bele, tekintve hogy egy akkumulátor mindenképpen kelleni fog 13-15k biztos van egy jobb darab. -
^Clown
addikt
Sziasztok
X200s-hez keresek mod bios-t (AC wifi kártya upgrade miatt), de nem találok sehol. Tudtok segíteni? Köszi -
válasz
mikrobot-nál is nézted? meg alfánál is ez a szitu?
-
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #80518 üzenetére
a) akurol indul
b) sajat toltojeroll indul, ( nem a tolto a hibas)
c) akustol dokkoloba teve indult de sotet kepernyonel szines pixelek villogtak - utanna hibauzenetet irt ki amit nem tudtam elolvasni de valami a dokkolorol szolt- kozben azt is eszrevettem hogy az aku toltotsege esett 1%
mintha a dokkolobol nem kapna aramot.
d) aku kiszedve - tapkabel dokkoloba - nem indult
e) aku visszateve - gep dokkolba - most elindult de nem tudom mire velni ezt az egeszet.Van olyan hogy a dokkolo csatlakozasa beporosodik? vagy valami egyeb okbol nincs rendes erintkezes ?
Eddig tokeletesen mukodott , barmikor kiszedtem visszatettem, elso gombnyomasra hibatlanul indult. Most 5 napig nem volt dokkoloba es mikor reggel inditani akrtam , akkor kezdte produkalni a fent emlitett hibakat. -
bajuszati
tag
válasz
egy cipőben járunk,
most van eladás alatt a T500 és x220 lesz az otthoni utód.
üdv
-
vikcsi
senior tag
válasz
Ha visszatérnél T500-hoz, szólj...
Nekem egyszer volt X220-am, de nem vennék megint, T500 után nem fogsz örülni szerintem. -
atomanti19
aktív tag
Eladtam a T500 at de nem találok normális áron x220 at.
84k-nál kezdődik az i5 konfig de berhelt vackok vannak most mindenhol :/ -
bajuszati
tag
Sziasztok,
Kellene egy új céges laptop, max. 14" kijelzővel, hosszú akku idő, max 2kg.
Sajnos a keret miatt egy T450 már nem fér bele, ahogy egy X250 sem.Viszont T440 és X240 is nagyon ritka újonnan, számlával.
Gondolkoztam egy Thinkpad Edge szériában is 13,3"-14" kijelzővel.
jellemzően irodában lenne használva külső monitor csatlakoztatásával.
Tudom, hogy ez nem Edge fórum(és hogy a thinkpadhoz is csak néevében van köze), de sajnos a 270feletti ár már nem fér bele a keretbe.
Esetleg egy előző generációsT440-et ha találnék jó áron....
üdv, és köszi a segítséget.
-
tototos
addikt
A t420-as billentyűzeteknél is hatalmas különbség van a NMB és a Chicony billentyűzetek között?
-
Úgy látszik, hogy sikerült megtalálnom a gyors merülés okát. Ha nem telepítem az Intel Chipset driver-t minden jól működik, idle ~ 8w körüli a fogyasztás. Ha telepítem akkor pedig ~ 15w.
Ami érdekes, hogy amikor telepítve volt és az Optimus-t kikapcsolam BIOS-ból akkor szintén 7w körüli volt ez az érték. Valami nem stimmel az Optimus és az Intel Chipset driver környékén.
mobal,
-
Grafirka
őstag
5 nap utan, lenovo TP T420 mikor vissza lett helyezve a dockingba, furcsan viselkedik.
Elso dolog amit eszrevettem , hogy fekete kepernyon ( win logo screen pl.) apro szines villogas lathato. Eddig soha ilyent nem lattam.
Elelnoriztem a DVI kabelt, teljesen rendbe volt csatlakoztatva , nics megtorve ,egyebbkent meg sem volt mozditva . Attettem a maisk DVI portba, ott adott kepet de kb 5 mp idokozonkent a kepernyo elsotetul majd ismet kepet ad.
Kis ido utan egy figyelmeztetes jelent meg a keperno aljan , amit sajnos nem tudtam vegiolvasni de valami a docking tapellatasara hivatkozott .Csak kb 3 mp volt lathato majd eltunt.Ezt honnan lehet ne visszaolvasni ?
Kiszedtem az akut, csatlakoztattam a dockingba . nem indul , ismet kiszedtem figyelmesen beillesztem akkor sem indul. Visszatettem az akut , igy mar stabilabban fekszik a dockingba ( aku nelkul van egy kis lotyogese mert nem tamaszkodik meg ) indult egybol.Mi lehet ezeknek az anomaliaknak az oka? beporosodhatott a docking csatlakozofelulete ? Mi lehet ez a villogas, elem nelkul nem indulas , kep eltunes - megjelenes ?
-
Gondwana
addikt
válasz
thgergo #80510 üzenetére
Azok a DP portok mind DP++ tehàt passzìv konverterrel vàlthatò HDMI-re (ami egy hangot is kezelő DVI), ìgy megvan az összes port szerepe. A két DP-s monitorok (pl. U2415) Daisy Chaint tudnak (max 4 kijelző _sorbakötve_), dupla kàbellel csak HDMI-vel szoktak bohòckodni, illetve az intel kezeli a 4k kijelzőket (természetesen DP, max. 30Hz), de csak kikapcsolt beépìtett LCDvel.
-
Tim82
félisten
Igen, kezelnie kell. Elvileg csak olyan gondja van, hogy UHS kártyákat nem fog UHS sebességen kezelni.
Most utánaolvasva, találtam olyan thread-et a német Thinkpad-fórumon, ahol valakinek nem ment... de valószínűleg csak Windows 7 alatt, valami szoftveres gebasza lehetett. Majd 8.1-et telepítve igen.
A driver readme-je szerint amúgy a hivatalos megnevezés "Ricoh PCIe SDXC/MMC Host Controller".
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
X220 kártyaolvasója, kezeli az sdxc kártyákat?
Köszi előre is!
-
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #80487 üzenetére
Nem csak Photoshop... Elég ha egy böngészőt és egy Excel táblát használsz felváltva.
Van a windózban egy kijelzőkalibrálási lehetőség, elég kezdetleges, de hatásos. Gammát, és színkomponenseket lehet álítani. Nem lesz vele tökéletes, de azért emberi fogyasztásra alkalmassá lehet vele tenni a legtöbb monitor képét.
(#80499) jjeahh: Ami mobilokaban megy felbontáshajhászás az egy vicc. Ráadásul pl. windózon a mai napig nem megoldott rendesen a dolgok skálázása. Kb. 14"-on ez az 1600*900 a maximum, ami szerintem még kényelmesen használható notebookban.
(#80500) Wolfskin: Én is T410-ről váltottam. Nekem pont jól jött a +160 sor szélesség, de abban igazat kell adjak neked, hogy maradhatott volna 16:10 arány 1600 pixel szélesen is. És akkor nem állna két óriási takaró a gépbena kijelző felett/alatt. [link], a T410-ben sokkal jobban kitöltötte a teret a 16:10 kijelző [link].
(#80510) thgergo: Integrált VGA-s géppel csak 2 monitor megy. Nvidia GPU-s motyókkal viszont van mód 3 kijelző meghajtására is.
Cserébe azokon a DP-ot mindenképpen az Nv GPU hajtja, tehát melegebb külső monitorral, mert nem tud a VGA lekapcsolni. -
thgergo
tag
válasz
Wolfskin #80488 üzenetére
Tapasztalatom a T420 felbontásával sandy bridge IGPvel, nvidia nélkül: (xrandr output)
Van rajta 1 db saját LVDS panel, adott 1600x900 vagy ~1388x800 felbontással.
VGA csatlakozó max 2560x1200 felbontást bír. Bár ilyen monitort még nem láttam, de kiadja a jelet
3 db displayport, ebből
#1 a laptopon
#2 dokkolón
#3 Vannak dokkolók amin 2 db displayport is van.
Dokkolókon a DVI és a displayport ugyanaz., csak más a csatlakozó hacsak nincs igazam.
3 db HDMI port, ezek sajnos nincsenek kivezetve sehova, semmilyen dokkolóra se.Displayporton max 2560x1600, de lehet ennél picit többet is tud, nem próbáltam.
Egy 2560x1080-as szélesvásznú monitoron használom, ebből kettőt is kezel minden probléma nélkül.
Egyszerre max 2 db monitort tud kezelni, de lehet hogy harmadiknak a a VGA-t is ebben nem vagyok biztos.Sőt, ha jól nézem vannak olyan 4k monitorok amin van 2 db displayport is, lehetségséges ogy 2 db kábellel még ez is menne.
-
Wolfskin
őstag
válasz
jjeahh #80508 üzenetére
talán ezen a képen látszik igazán, hogy mekkora a különbség. a 16:9-es 14,1-nél még a 13,3-as (16:10-es) monitor is nagyobb oldalmagasságú. és mivel az oldalmagasságon ugyanannyi pixel van (900) arányosan ennyivel kisebb lesz minden a képernyőn.
átlátszó piros téglalappal berajzoltam a 14,1" (16:9) és kékkel pedig a 15,4" (16:9) monitort, hogy össze tudd hasonlítani a 16:10-esekkel (eredetiben kék szaggatott vonallal jelölve) -
Tikakukac
titán
Na én meg visszakaptam az x230-at, új lap, új kijelző duóval. Most már jó a dolog. A gyári IPS-t még nem bontottam ki, de van BB rendesen.
Plusz az egyik gyári töltővel nem tölt akkut. A töltő a gond az fix, de fura, hogy megy a gép rendesen, de amint akku van benne, kiírja, hogy nincs telep és nem is tölt. Csak a szopó van ezzel a masinával.Margóra: megvan a BB oka. A szalagkábelt sikerült nem a csatornában elvezetni ahol a helye van, hanem begyűrni a panel alá. Nice job.
-
Chaser
legenda
válasz
atomanti19 #80503 üzenetére
15-20% gpu erő és jóval modernebb, sok mindent csiszoltak rajta ami a 3000-esnél még sántított. Persze ez sem játékra való de azért már lehet bohóckodni vele. i7-nek magasabb az órajele, ennyivel erősebb. Illetve i7 verziókon van USB3, i5-ösökön nincs.
-
Chaser
legenda
válasz
atomanti19 #80501 üzenetére
Kérdésedben a válasz, nincs. Következő lépcső az x230 HD4000-rel.
-
atomanti19
aktív tag
Subnoti méretben van olyan TP ami erősebb videoteljesítményben mint az i7/hd3000 x220 ? És nagyjából hasonló árfekvésű?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- Thinkpad 12 V - 9 V DCDC autós töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest