- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #81598 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a szenzor az inverteren van, meg elvileg van egy pici mágnes a billentyűzet körüli keret alatt, az inverterhez közel - T61-re olvastam ezt, de céloztak arra itt, hogy T400-nál, R400-nál is hasonlóan van.
Én azért szétszedném a fedelet a helyedben, megnézném, hogy pl. a kijelzőkeret nincs-e rosszul rácsavarozva (túl szorosan, túl lazán), ami miatt fordítva érzékeli a lecsukást-kinyitást.
-
Francia91
veterán
Van nálam egy R400-as TP, amit eddig, az elmondások alapján szalagkábel hibásnak véltem, de most, hogy a kezeim közé került, szerintem más baja lehet...
Picit nyitva a kijelzőt (hogy éppen látni valamit belőle) van kép és működik a gép, viszont ha kinyitom teljesen, akkor lekapcsol a gép készenétbe, és csak a BT ikon világít. Ha visszacsukom a gépet résnyire hagyva a kijelzőt, a gép visszatér készenlétből....
Annál a kapcsolónál/érzékelőnel lehet a gebasz, ami a kijelző lecsukását hivatott "figyelni" ? -
Gondwana
addikt
válasz
donjohnson #81594 üzenetére
(... már amennyiben normális egy olyan széjjelqrt túlbonyolított kódolású több letakart objektumot is tartalmazó PDF, ami egy mezei görgetésnél 60-80-100% CPU-terhelést idéz elő, de egy mezei PDF amiben csak szöveg van és még 80486-on se akadozott, ne fűtsön már annyira...
Szerk.: X201, tehát rokon, csak kisebb hűtéssel, i7-tel, Opera12, gropuokat is összeszámolva kb. 35 tabbal 37°C az egyik mag, 40°C a másik) -
donjohnson
addikt
válasz
levente88 #81593 üzenetére
tedd fel a tpfancontrol-t és máris nem fog pörögni annyit feleslegesen a venti 60 fokon. amúgy szerintem normális a 60 fok pdf olvasásnál.
-
levente88
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretnem kerdezni, hogy ennel a konfignal: t410, (nvidia, 8gb ram, 120ssd, 500hdd) a cpu homerseklet (netezesnel, pdf olvasgatasnal, nem amikor szamol a gep) mennyire mehet fel, ill. a hutoventillator mennyire poroghet ? cpu hom.: 60fok, venti.:~3670rpm
-
Chaser
legenda
válasz
qnadam #81589 üzenetére
Nekem is olyan, mintha egy technolos pötty lenne a bal sarkában, de lényegtelen, sztem csináltatok rá fedlapmatricát, az nem kopik
6 cellás akku, nem lötyög, ezt se értettem
crucial m300. Eddig kb csak akkuról használtam, cpu 1600-ra szabályozva, 1x pörgött fel a venti 2000 fölé, tpfc lehet nálam se lesz. Tapipadot nem használom, sztem is vacak gombokkal együtt, de a csikló és gombjai jók
-
cadeyrn
aktív tag
akárhova hegesztem az X200-at, lassan (értsd: még egy évet azért legalább adok neki) kell neki egy utód.
Van itt valakinek T450s-e, van vele tapasztalat?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #81588 üzenetére
Leginkább az, hogy köszi, hogy emlékeztetsz, kiment a fejemből.
De a héten utánajárok, felírtam most az intézendő/utánajárandó dolgok közé.
-
válasz
tototos #81558 üzenetére
t420s van barátnőmnek, azzal tuti van hang. w520 dettó, t510 most pont nincs kéznél, de elég hamar azt is tudjuk tesztelni.
Chaser: valakinél ugyanilyen konfigot láttam hirdetésben 80-ért is, viszont alfáék visszavették az x201-et
déltájban már csak két darab volt, az egyikben nagy akksi, és összességében talán szebb állapotban volt (kinyitva szinte mintha új lenne az egész, kívül is egész szép, pici kopás a sarkokon, és egy matrica durva nyoma felül, kb mintha egy pötty technokol rapiddal tették volna rá, és azt próbálták volna levakarni
belül crucial c300.
a másik egy picit viseltesebb volt (de bőven elfogadható az is), viszont nincs az a durvaság a tetején, annak hatcellás akksija volt, és samsung 470 ssd.
előbbit vettem, pedig a kisebb akku volt a vágyam inkábbérdekes, hogy a nagy akksi nem lötyög, a kicsi igen. de azt nem tudom, hogy a géptől függ-e, nem álltam neki cserélgetni. de a másodikat is érdemes lehet megvenni, szép állapotban van az is.
terhelés nélkül is elég csendesnek tűnik a gép, lehet hogy fel se teszem a tpfc-t
a tapipad gombjainak megoldásával nem vagyok még kibékülve, de ennyi belefér.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #81585 üzenetére
6-os pontnál felsorolva, itt is annál.
Ami CCFL kijelzőhöz van, azt csak "LCD cable"-ként emlegetik szerintem.
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
R400-as kijelzo szalagkabele ugyanaz, mint a T400-asé, jól tévedek? -
Tim82
félisten
A lényeg az, hogy hiába sokkal egyszerűbb elvileg a tömeggyártása ennek a cuccnak, így sem tartom valószínűnek, hogy ez Kínán kívül egyszerűen beszerezhető lesz. Ne legyen igazam, persze, én is örülnék neki, ha rám cáfolna a dolgok folyása - akkor bevállalnék én is egy T420-at, T420s-t a barátnőm korosodó T500-ának leváltására.
-
Tim82
félisten
A fórum olvasgatása alapján néhány hete még csak teszt jelleggel futottak a terített példányok, nekem amolyan tapasztalatgyűjtésnek tűnt
Tekintve, hogy 4-5 hónapja többé-kevésbé elkészültek a projekttel (ha jól értelmezem, augusztusban volt még egy hibajavítás persze, mert jó pár ember panaszkodott képfrissítési problémákra a kittel)...
Minden bizonnyal Kínán belül volt elég tesztgép azért...
-
HSM
félisten
Nem értek egyet. A fórum olvasgatása alapján néhány hete még csak teszt jelleggel futottak a terített példányok, nekem amolyan tapasztalatgyűjtésnek tűnt. Ha komolyan gondolják, már megvannak a tapasztalatok, most lehetne egy finomhangolt verziót sorozatgyártásba küldeni.
Ez a második verzió meg aztán végképp nem tűnik bonyolultnak.
-
Tim82
félisten
Persze, lehet ez is a süllyesztőben végzik, de itt jelentős esélyt látok a megvalósulásra is.
Öööö, már megvalósult, csak épp valamilyen, általam nem ismert oknál fogva nem csinálnak belőle nagy tételben gyártott, Kína határain túl is terített terméket.
Igazából mindkét projekt ugyanannak a kínai fórumnak (51nb) a szüleménye amúgy.
Persze, ez nagyon nem volna rossz, ha elérhető lenne.
-
HSM
félisten
Jó, de az az átépítés elég nagy meló volt, nem hiszem, hogy nagyon megtérült volna... Itt meg csak egy egyszerű PCB kell, az adapter csippel, meg kis programozással, nem egy komoly valami. Ebből sokkal inkább lehet piacképes, sorozatgyártott termék, és még a fazon is jól járhat, aki kitalálta. Persze, lehet ez is a süllyesztőben végzik, de itt jelentős esélyt látok a megvalósulásra is.
-
Tim82
félisten
A T43-házba Core i-s alaplap-projektre is nagy igény és érdeklődés volt, mégsem jutott ki pár darabnál több a megvalósult gépekből Kína határain túlra. Létezik, de kb. techdemónak lehet felfogni.
Az adapterkitből is csak azért volt néhány darab elérhető, mert egy jó kínai kapcsolatokkal rendelkező thinkpads.com-os fórumozó beszerzett párat, majd tőle záros határidőn belül elkapkodták a készletet. A visszajelzések alapján amúgy tök jó a cucc, csak épp nincs belőle.
-
donjohnson
addikt
válasz
tototos #81561 üzenetére
általában a hdmi/displayportot felejtik el alapértelmezett lejátszóeszközzé tenni az emberek a hang menüben.
zöld pipa legyen mellette. -
-
tibibi
őstag
válasz
FoxiestFox #81563 üzenetére
Arra már rájöttem ha a kapcsolóval kikapcsolom a wlant akkor felébred rendesen
szerintem átvert a csávó akitől vettem
-
-
HSM
félisten
válasz
tototos #81561 üzenetére
Az X301 nem tudja a hangot, az még a Core2-es generáció.
A 410-esek már i-s procis cuccok, azoknál már megoldották. Legalábbis az IGP-sek biztosan, én is olyannal teszteltem. Ha jól emlékszem, be kell állítani a hangeszköznél, de abban semmi meglepő nincs, magától honnan tudná, az elérhető hangeszközök közül hova menjen a hang.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #81558 üzenetére
Azzal 100%, hogy megy, ugyanilyen generációs, integrált GPU-s HP EliteBook-ok kapcsán olvastam csak olyan panaszokat, hogy ott nem működött DP-n a hang.
(Ott sem tudom, hogy nem user error volt, ezzel kapcsolatban csevegtem pár hónapja pár emberrel a Milyen notebook-ot vegyek?-topikban, akkor Aggregátor fórumtárs letesztelte a kérésemre, hogy integrált GPU-s T410-nek pl. megy a hang is DP-n.)
#81561: az X301 meg a T400-zal, T500-zal egy generáció és chipset, nem csoda, hogy nem ment DP-n a hang.
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #81553 üzenetére
Kipróbáltad?
T400-nak, T500-nak volt csak video-only a DP portja. X201 (persze az dokkolóval), T410 biztosan tud hangot is továbbítani DP-n, nem látom be, hogy a T510 miért ne tudna (a nálam pár nap erejéig vendégeskedő példányon nem próbáltam ugyan, de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy mennie kell a dolognak).
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan dp-hdmi átalakító, ahol az audiót be lehet kötni külső forrásból? T510-hez keresnék átalakítót, csak ugye ott még a dp port nem tud audiót, és arra gondoltam hogy a fejhallgató kimenetről lehetne venni és valahogy rárakni a hdmi csatira.
-
Tim82
félisten
válasz
tibibi #81547 üzenetére
Régebben volt arról szó a topikban, hogy a Power Manager Driver lehet a felelős ezért. Esetleg nézd meg, hogy van-e a jelenleginél frissebb változat, vagy downgradelj régebbi verzióra belőle.
Egyébként bennem az is felmerült már, hogy felébred ilyenkor, csak a kijelző háttérvilágítását "felejti el" bekapcsolni, ezt mondjuk le lehetne tesztelni az Fn + Home megnyomásával.
-
tibibi
őstag
T500 win7 nem hajlandó felébredni alvó módból
fekete képernyő csak a bekapcsoló gomb nyomva tartásával hajlandó leállni
mi lehet a gond?
-
no megvan az x220, a kijelző miatt mindenképp megérte az x201 helyett.
-
tam@s
tag
Köszönöm, kipróbálom.
Ha már ennyire belejöttem a segítségkérésbe, akkor szeretnék még egy kicsit...A T400-ban a 3. USB-t tényleg csak az egész gép szétszedése után lehet cserélni? Azt, amelyik a DVD mellett van. Vettem a neten egy panelt, megnéztem egy youtube videót a cseréről, de az ember ahogy szedte szét, szinte teljesen szétbontotta, hogy hozzá tudjon férni. Jaj.
Küzdött már vele valaki? -
Grafirka
őstag
T420 hoz melyik a letezo legnagyobb felbontasu kijelzo ?
-
Tim82
félisten
Ahogy írták, Access Connections, esetleg a Virtual Router nevű ingyenes programnak is nézz utána.
FerNandor: általában véve a mydigitallife.info nevű oldal megfelelő fórumtopikjában szoktak lenni letöltési linkek, de javasolnám, hogy úgy keress rá, hogy a Thinkpad-ed típusszáma és/vagy a BIOS-verziód alapján keresgélsz.
Ha nem nagyon sürgős és tudsz írni egy típusszámot (pl. 4251-AFT - valami ilyesmi formátumban meg kell lennie a gép alján matricán pl., vagy Aida64 is kiolvassa), akkor este utánanézek.
-
tam@s
tag
Sziasztok!
Van valamilyen gyári megoldás a 3G tetheringre?
Egy T400-as 3G modemjén kapott internetet szeretnék néha továbbosztani wifin a mobilomra. A mobilomon nincs 3G net, mert a cég nem engedi. Tudom, hogy a Windows 7-ben van erre megoldás, de hozzászoktam, hogy a lenovo egy csomó hasznos (és haszontalan) programmal rendelkezik, hátha csak be kell pipálnom valamit, valahol.
Köszi a segítséget előre is! -
298 ciklus után és 39% wear levelen ma kidobta a gép (T430) az akksimat
. Jó mélyen nyúlhatok a zsebembe!
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #81528 üzenetére
Öreg hiba.
-
Chaser
legenda
Teljes ciklus több kis részletből is összeáll. Károsodást okoz ha kilövi magát a gép mert elérte az 5%-ot ami már necces, de visszakapcsolod. Gyakorlatilag mélykisülési merénylet, ha olyan állapotban marad sztem 1 hónap nem kell neki és teljesen meghal. Azonnali visszatöltéssel csak néhány % bukó van
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #81525 üzenetére
Ott valami akkor nagyon tolja az ipart, a PS3 ami egy kazán egy laptophoz képest sem bírta 2 év alatt megszárítani az MX2-t. Pedig ott a táb fele akkora mint a komplett W500.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #81525 üzenetére
Miért nem kened le MX4-el? Az alapból jobb hővezető, és az nem szárad be 3 év után sem.... Egyszerűbb és olcsóbb is, mint szétszedegetni félévente és újrakenni....
-
Na, megvolt az évi pasztázás a W500-ban, mert OC alatt már kezdett benézegetni 85 fok fölé a GPU 4.7k rpm mellett is.
Olyan jól sikerült, hogy azóta 75 fölé még nem sikerült beküldeni olyan játékkal sem, ami mindent terhel.
Jó ez az MX2 még mindig. Viszont szárad... egy év alatt emelkedett 10 fokot a GPU hőmérséklet emiatt.
Úgyhogy ezentúl félévente lesz kenés. -
Tim82
félisten
Teljesen mindegy, hogy nem fogja tudni hozni benchmark-okkal nézve az SSD a hivatalos szekvenciális írás/olvasás maximum értékeit a T60-ban, ettől még rendesen dob a gépen. Hidd el, megéri SSD-t beletenni. Én csak tavalyi év elején váltam az addig fő gépként használt T60-amtól (T7400, SSD, 3 GB RAM, Radeon X1400) és nem a hétköznapi használatban mutatott sebessége miatt, az elegendő volt.
Tehetsz egyébként 4 GB RAM-ot a T60-ba, de akkor is csak kb. 3,2 GB-ot fog tudni kezelni belőle a 945PM/GM chipset, ezért szerintem nem gazdaságos azért a + 200-300 MB RAM-ért kifizetni felárat.
-
madle
őstag
Okés, mindenesetre kipróbálom, köszi!
-
-
madle
őstag
Sziasztok,
szeretnék a lehetőségeimhez mérten "kimaxolni" a T60-unkat. Nagyon szeretjük és semmiképp nem akarunk megválni tőle, de jól esne egy is sebességnövekedés rajta.
Amit eddig csináltam: volt benne egy Solo proci, amit lecseréltem majdnem a lehető legnagyobbra, a T7200-asra, ami nagyon sokat dobott a gépezeten. A gyári 80GB-os Fuji HDD-t kicseréltem egy 320GB-os WD Black-re, viszont azon gondolkodtam, hogy ha cserélném egy SSD-re az érne valamit? Vagy nem tudja kihasználni a gép az SSD sebességét? Nem tudom mi ennek a fetétele pontosan.
2GB Ram van benne, viszont ha jól olvastam csak 3GB-ot tud kezelni az Intel 945 chip miatt. Esetleg van rá valami lehetőség, hogy többet tudjon kezelni?
Köszönöm előre is!
-
Jó, de te használtad is akkuról vagy csak ez volt a beállítás a PM-ben és hálózatról ment főként? Mert utóbbi esetben persze simán megtörténhet. De ha használod is akkuról, akkor az általad említett "igazság" (ami a kapacitásvesztést jelenti) már jelen volt a mindennapi használat során is, tehát már nem bírta annyi ideig mint korábban. Legfeljebb a PM csapott be akkor...
-
Chaser
legenda
95-öt szoktam beállítani, általában panasonic akkujaim vannak, hát x220-szal ennek sajnos vége
Néha felengedem maxra is, több száz ciklusos pana is volt így 100%-os. Amennyire tudom maxra nem tölti fel 100-nál sem, pár %-ot ráhagy, ahogy lefelé is. Lenti tartomány túllépése okoz károsodást erősebben, akár egyszeri akcióval is 2-5%, próbáltam, panasonic se díjazza. Ettől független lehet az övé is 100%-os.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #81511 üzenetére
Volt T510 LG ami a 90wh körüli érték helyett 110-et írt, volt egy amelyik 120-at is. Nem sokáig voltak nálam így nem teszteltem fake info-e vagy valóban annyi. Mostaniak már sokkal korrektebbek mint a régebbiek, sanyok is.
simonjoe Ott nagy disznóság van. Cpu-t nem húzza valami háttérben?
-
válasz
simonjoe #81510 üzenetére
Nekem a napokban 1 éves T530-ba 99,5%-os a 9 cellás LGC gyártmányú akku, 116 ciklussal. Az a 0,5% kb az első pár alkalommal szaladt le belőle mert fullra töltöttem még akkor tesztelési célból. Azóta max 85%-ra engedem fel. Ennyi a titok...
Szóval életszerű lehet az akkud ezen kapacitása, de lehet egy újrakalibrálás átírná a dolgokat. Gondolom 6 cellás akkud van. Szerintem inkább 4-6 óra kéne abból kijöjjön...de lehet csak rosszul lövöm be. Nekem a 9 cellással ~7 körül alakul valahol...
-
Sziasztok!!
Az mennyire életszerű, h a két évest 101 ciklusos T430s akku még 100%-os? Ez nekem egy kicsit fura, bár 3-4 órát teljes feltöltéssel, igaz csak sima netezéssel, de elmegy.
üdv:
-
jani0114
tag
Jaj gyerekek, tudjátok hogy jártam most reggelről a Thinkpad-emmel? Tegnap telepítettem rá programot is (hogy jobban megijesszen). Akkor vírusirtó nem jelez, minden OK. Bekapcs, kiír valami bootmamager rövidítést. meg ctrl+alt+del-t. Megnyomom ezeket, gép újraindul, tünet ugyanez. Megijedtem, újratelepítés vagy mentést keresni, miről indítcsak rendszert. Ekkor látom egy pendrive benne maradt este a laptop oldalában. Kihúzom, rendszer indul, nagy kó leesik a szívemről. Már csak azt nem értem, miért nem keresett oprendszert a gép máshol is?
-
Chaser
legenda
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #81497 üzenetére
Nekem ettől az eladótól gyári vattaúj LG akku jött még márciusban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- 27% számla! ThinkPad X13s 1,06 kg Notebook! 13.3" / 16GB 4266MHz / Snapdragon 8cx! BeszámítOK
- Asus TUF A15 FA507 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Hp 820 G3 16gb ram 256 ssd,1080p érintőkijelző
- Vector GP77 13VG 17.3" QHD IPS i7-13700H RTX 4070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkBook 15 G3 - R5 5500U - 15,6 FHD IPS - 8GB / 512GB SSD - Ujjlenyomat - SK bill
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest