- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anaqer
veterán
Megérkezett ebayről a kétgyűrűs 80-200 AF-D ... hmm.
Elhittem broki bácsinak, hogy ez majd mennyira gyorsabb AF-t tud a push pull verziónál, de a D700-on legalábbis időnként elég sokat vadászik az én példányom. Néha gyors nyissz, és rögtön ott van, ahova tettem a pontot... de néha meg tekergeti magát fel és alá.
Érdekes módon a sötétebb 28-105 ugyanazon fényviszonyok között, ugyanazon gyutávon hamarabb és nagyobb aránnyal talál bele.
-
zeon.hu
nagyúr
Használtan honnan lehetne szerezni - normális áron - DJI Ronin SC gimbalt fókuszmotorral?
Sajnos se HA-n, se marketplace-en nincs (vagy csak a világ másik felén).
Van esetleg valahol ilyenekkel foglalkozó bolt?
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ha valaki bizonytalan lenne az mpb.com-mal kapcsolatban, hogy nem éri meg onnan rendelni, ezek voltak az elmúlt hónap szerzeményei:
Sigma 100-300 mm f/4 EX DG APO HSM
Sigma 105 mm f/2.8 EX DG OS HSM MACRO
Mindkettő 100 euróért...
-
p_adam
addikt
válasz
Imilenni
üzenetére
A D700 erre is alkalmas (mint minden másra). Live View nélkül is van élet, nem probléma, a szemnek kellemes optikai keresővel komponálni, elkapni a pillanatot.
Mellette szól: 50/1.8G obi, gyors AF, Auto ISO beállítás (precízen be tudod lőni, mi az a zársebesség, ami alá ne menjen A módban).
Persze nagy és hangos, nem tipikus választás. Inkább használnék Sony A7-et adapterezett manuális optikával. Pici, felhajtható kijelzős, de manuálozni megtanulni idő, ez se néma, és jó állapotút nem találsz könnyen. Ezzel úgymond "tervezni" kell, míg D700-al jó eséllyel elkapod, amit látsz. -
Imilenni
addikt
Sziasztok
Tudom itthon annyira nem elterjedt a Street fotózás, de esetleg van itt olyan D700 kaliberű géppel próbálkozik?
Ahogy láttam elég nagy a jószág, viszont a rossz live View ellenére alkalmas lehet streetezni?
-
válasz
Lex Icon
üzenetére
Nekem volt Sigma 10-20 3.5, alapvetően szerettem, viszont sajnos láthatótan decenteres volt... a szervíz azt mondta, hogy ez normális. Hát jó. Ezután megváltam tőle és lett helyette Nikon 10-20 AF-P, ami azóta is teszi a dolgát és szuper az autofókusza (még akkor is, ha ez egy nagylátónál kevésbé számít). D5300-hoz én is ezt ajánlanám, vagy ha mégis Sigma, akkor nagyon meg kell nézni vásárlás előtt.
-
dudu98
tag
Photoshop Camera Raw-val nagyon jól korrigálja a hordó torzítást, még a vignettálás a széleken sem vészes teljesen nyitott rekesznél. Használható kis utazózoom
Következő projekt a 14-24mm f/2.8G lesz, mondjuk az árban tényleg nem gyenge
Így legalább 14-120mm le lesz fedve
-
-
válasz
Elementgamer
üzenetére
Ez nem széles látószögű, hanem alap, amúgyis a váz croppos. Ezzel az obival ekvivalens 27-82.5 lesz.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Elementgamer
üzenetére
Hol/Mire gondolsz nem nagyon értem, jöhet pü-ben is ha gondolod.
elfelejtette: Megnézem és írok ha úgy van.
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, nem nekem lenne, így nem is értek hozzá, de:
Nikon D5300 géphez kellene egy olcsó (20.000-30.000Ft) széles látószögű objektív, olyan amivel az autófókusz is működik. Természetesen használt. Reális elképzelés ez? -
Katicza
tag
Érdeklődnék, valakinek volt vagy van dolga ilyen objektívvel?
Minden véleményt szívesen fogadok.

Nem fix 2,8-as mint ahogy terveztem (70-200 f2,8 megvan), mivel 24-70 f2,8-at gondoltam, de az f4 talán még jó kompromisszum lehet. Érdemes többet kiadni 24-70 f2,8-ra, vagy ez megfelelő általános fotózásra, makrózásra a 70-200 alatti tartományban?
-
hotkar
senior tag
válasz
ssgt1981
üzenetére
A Li-ion akkumulátorok töltését a leggyengébb lácszem fogja meghatározni. Azaz hiába veszel "gyorstöltőt" a gyári akksihoz, az akksi nem fogja engedni a nagyobb áramú töltést. A töltésvezérlő áramkör ugyanis az akksiban van.
Akkor tudsz ezen javítani, ha olyan töltőt és akksit veszel, amelyik támogatja ezt.
Gyáriban szerintem nincs ilyen.
-
ssgt1981
senior tag
Létezik d7100 akkuhoz gyorstöltő?
-
Katicza
tag
válasz
dudu98
üzenetére
Szerintem érdemes picit várni. Jön a karácsony, egymást érik a fekete péntekek. Sokan váltanak mostanában milc-re. Ajándékba is sokan vesznek milcet, és a cserék miatt várható, hogy lesznek "friss" használt dslr-ek a piacon. Az ár nem tudom, hogy fog-e lejjebb is menni, de lesznek gépek. Én nemrég belefutottam két olyan hirdetésbe, ahol 240 a másiknál 265 ezer expó volt a vázban. Fórumokon utánanézve, nincs kőbe vésve az expo szám, a zár garantálása az amit általában 200 ezerhez kötnek. Elég sok váz működik bőven 200 ezer felett, sok 300 ezresről is hallottam. Én 172 764 nél tartok. Természetesen aggódom én is, de magamat ismerve, 10-13 ezer expó/év sebességgel fogyasztom a zárat. Remélem nekem is elmegy bőven 200 ezer fölé, de hosszabb távon már én is kacérkodom a milc-el. Szeretnék még 2-3 évet elfotózgatni ezzek a szettel, és utána engedek az elveimből
jöhet a milc. Közben konzervatív is vagyok, szeretem a dsrl-t, jó ha érzem a súlyát és iszonyat jó képeket készit. (D810+Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports). A 750 lett volna de a tele + kivágások miatt (36 megapixel) döntöttem ez mellett, plusz az AA szűrő hiánya ami nagyon bejön. Élesebbek a képek. Szerintem a 750 nagyon jó döntés. Igazi munkagép. Csupa jókat olvastam teszteken is róla. Fb nikon adok-veszek csoportban is érdemes körülnézned.
Remélem sikerül nagyon szuper szettet összehoznod.Bocsi. Közben lejjebb is olvastam, látom sikerült
Gratulálok, jó fényeket hozzá. -
válasz
dudu98
üzenetére
220 ezer körül adtam el tavasszal a kifogástalan állapotú D750-em, 38 ezer expo volt benne, ha jól emlékszem. Nézelődj, biztosan találsz jobb ajánlatot, ha jól emlékszem, a D750 olyan 300 ezer kattintásra van hitelesítve, de gond nélkül elfut a legtöbb esetben 400-at is. Viszont annyira nincs ára, hogy csak idő kérdése, hogy befusson egy szép ajánlat, kevés expóval.
-
válasz
dudu98
üzenetére
D750 + 50 1.8G, ez lesz a legolcsóbb és leghasználhatóbb kombó ennyiért. Később keress hozzá kültérre egy 24-120 F4-et, csak ne fizess érte túl sokat, 120-140 maximum. Annyit viszont bőven megér, és kirándulásokhoz, családi alkalmakhoz tökéletes. Sötétre meg ott a fix 50.
-
dudu98
tag
válasz
Viperator
üzenetére
Leginkább beltérben fotóznék, maximum mindennel együtt 300 ezer forintot tudnék ráfordítani jelenleg. A 24-70hez nem ragaszkodom, de eléggé jó fényereje van és nagylátószögtől kis teléig lefedi. Hobbi célra szánnám, nem munkagépnek. Anno használtam D700-as gépet, de már a piacon nem nagyon találok, igy esett a választásom a D750re.
-
válasz
dudu98
üzenetére
Ne sajnáld a pénzt, min 200ezertől kapsz, ami szerintem nagyon is reális ár. Itt a HA-n van majdnem 50ezer expós gép 200ezerért (nem reklámozom, csak példaként hoztam fel). Minél több az expó, annál rizikósabb, szerencse kérdése, hogy meddig tud teljesíteni. Minthogy később elvinnéd javíttatni, ami nem is olcsó.
A 24-70/2.8 sem olcsó (minimum 210ezertől kezdődnek), nem írtál, hogy mekkora keretből szándékozol venni.
Kérdés: mennyi a kereted összesen? Családi fotózás beltérben vagy/és kültérben fog történni?
-
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! Full frame gépet tervezek vásárolni olyan 100-120 ezer forint környékén és a tanácsotokat szeretném kikérni. Jelenleg egy Nikon D750 típusú gépet néztem ki, szép állapotban, annyi a gond, hogy több mint 250 ezer expo van benne. Esetleg szervizeléssel kapcsolatban foglalkoznak még ezzel a modellel, illetve érdemes még így is beruházni? Milyen más alternatívát tudtok ajánlani? Leginkább családi fotózáshoz venném, objektívből is egy 24-70mm F2.8 vásárolnék hozzá.
Köszönöm a válaszokat! -
Katicza
tag
válasz
Dobobazsi
üzenetére
Én Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports obit használok már egy ideje. Használtan vettem, firmware frissítve, úgyhogy milcre is jó, csak egy adapter kell hozzá. Eddig Nikon D3500-al ment, most Nikon D810-el nyomom, teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem feltétlen kell a Nikon, véleményem szerint tökéletesen használható a Sigma és a Tamron is. Van itt egy teszt ahol a két objektívet hasonlítják össze: [link] Itt pedig a Tamron van a Nikonnal összehasonlítva: [link] Végül pedig mindegyikről egy teszt: [link]

-
válasz
Dobobazsi
üzenetére
Nagyjából két és fél évig használtam Tamron 70-200G2-őt a Nikon D750-en. Azon felül, hogy az elején rongyosra szoptatott azzal, hogy minden létező tárgytávolságon és gyújtótávon másfelé ment félre az AF, imádtam. 3 hónapig szenvedtem azzal, hogy hol elől, hol hátul volt a fúkusz néhány centivel, így portréra halál volt használni 2.8-on. Aztán meguntam a dolgot, és vettem egy LensCal-t, meg egy Tamron Tap-IN utility-t, állványra raktam a gépet és a lenscal-t is, rászántam egy délutánt, és a jellemző tárgytávolságokon a hozzá kapcsolódó jellemző gyújtótávokkal párosítva elkezdtem nézni, hogy frontos, back-es, vagy éppen betalál az AF. Mikor ez megvolt, elkezdtem szépen a két véglettől haladva állítani, a konzollal az objektívbe felrögzíthető AF korrekciók ugyanis hatnak egymásra is. Tehát mértem egy ugyanazzal a tárgytávolsággal és gyújtótávval 70-en és 200-on is, majd átlagoltam, és úgy állítottam be, ahogy jellemzően én fotóztam, tehát a 135 millimiéter nagyjából előnyben volt mindig a 70-nel szemben, és a 100 volt a másik, amit preferáltam a többi kárára. Ezek minimális eltérések, de így lehetett elérni, hogy az írisz legyen a fókuszban, ne a szempilla, vagy a portré alany szeme sarka. 4-5 órával, és nem egy a jók_rvaanyáttal később lett egy olyan objektívem, ami TŰPONTOS volt minden tárgytávolságon és gyújtótávon az én vázamon legalábbis. Amikor eladtam, nagyon sajnáltam, mert a kezdeti szívást követően volt egy olyan objektívem a gyári árának feléért, amiben jobb volt a stabilizátor, szebb volt a bokeh, és az élessége sem maradt el, csak felébe került a NIKKOR-nak. Végül azért váltam meg tőle, mert Z-re váltottam, és adapterrel én azt tapasztaltam, hogy hektikusan működött. TAMRON szerint Z-n nem működnek a profilok, mert ott ugye nincs PDAF szenzor külön, az AF állítás a szenzoron működik, tehát bármilyen korrekciós eltolást is állítasz be az objektívbe, felesleges lesz, mert a váz úgyis ráfinomít kontraszt alapon. Az egyetlen megoldás az lett volna, hogy azt az egy korrekciós értéket használom, amit a váz kínál, az viszont nem volt elég közel sem, lásd az alábbi képet. Persze a Nikon és a Tamron szerint is MILC rendszeren nem lehetséges a front meg a back fókusz, aztán a vázban azért mégis csak ott van rá az opció, plusz én is tapasztaltam. Állványon soha nem volt érdemben pontatlan, ellenőriztem kétszer-háromszor is, de akció közben többször hibázott és kicsit tétovázott is a D750-en tapasztaltakhoz képest. Lehet, hogy az óta ezt is javították, nem tudom. Eladásnál szintén D750-re került, adtam vele az általam kalibrált profilt is feltöltve, és a tulaj szerint tökéletesen bevált nála is. Kalibrálatlanul Ő se érezte kellően pontosnak. Magyarán, ha emellett döntesz, lesz egy kiváló anyagminőségű objektíved (fém az egész, imádtam megfogni, érzésre egy fikarcnyit se marad el a milliós, Z-re való 70-200-tól amire cseréltem), amivel nagyon boldog leszel, de az árába kalkulálj bele egy félnapos szívást, és egy Lenscal + Tap-in kombó árát is.
Érdekességképp berakom ide a beállításokat, ha D750-re szánod, elküldöm a TLAD fájlt is, amivel fel tudod küldeni az obira a beállításokat két pillanat alatt a konzollal. Hitéleti és lelki okokból ezeket a fájlokat nem töröltem!

-
válasz
Elementgamer
üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni én is, és a stabilizátorát is dícsérik nagyon.
-
Dobobazsi
csendes újonc
Sziasztok!
Sportfotózáshoz tervezek venni egy használt 70-200-as objektívet, tehát fontos lenne a jó fókusz. Csak gyáriban gondolkozzak, vagy esetleg egy Tamron, Sigma is jó lehet?
-
Katicza
tag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Azért kérdezem meg, hogy lássam mások véleményét. Számít mindenki véleménye, elfogadom és átgondolom mindegyiket. Mivel magam is sokat mérlegelek, amit lehet el is fogadok, ami gondolkodóba ejt, annak utána nézek. De amikor leírjátok a saját gondolataitokat, igyekszem mellé tenni a saját szempontjaimat. Vagyis azt, hogy nincs élsimítás (AA szűrő), és ez mellé a nagyobb megapixellel párosítva, a sigma sport obival éles képek, részletgazdag képek születhetnek, amiben van bőven kivágási tartalék. Számomra így amit felvázoltam, van egy gazdaságos megoldás, és ez még pár évig jó lehet. Aztán elgondolkozom a milc-en is. A méret és a súly nem számít nekem, és a fotózási szokásaimnak megfelel. Kondim még van és kell is
mert az obi 1,8kg és a gép is 1kb akkuval. Majd 3 kiló de szeretem amikor érezni a méretet is. A milc is megfelelő lesz, ha már lesz elég tapasztalatom, olvasok sok sok véleményt. Tőletek is. De árban az biztos még odébb van, ennyi pénzből az aps-c-ből ez egy hatalmas ugrás. A meghibásodások bármikor bárkivel bárhol előfordulhatnak. Vadonat új is elromolhat, garancia utáni első napon is, és akár veterán korában is. Nekem is a 750 tetszene de. Amikor madárfotó vagy repülőgép vagy bármilyen pillanatbefagyasztás lenne szükséges, ott 1/4000 záridő van, itt 1/8000. Isoban 64 és kiterjeszthető 32-re is. Az AA szűrő hiánya, az élesség és a 36 mp a részletgazdagság szempontjából előny a számomra. Nincs 400-600 körüli telém, de ebből lehet vágni. Ha nem jönnek be a számításaim, nem súlyos százezreket dobtam ki és a sigma obi már milc-re is jó. Telepítve az a firmware is. Örültem volna ha találok 780-as gépet de nincs eladó a környéken. Ahogy a 850 is még drágácska. Sőt. Ott már 46mp van, ez a 36mp egy arany középút.
Köszönöm, hogy ti is meghallgattátok a véleményem. -
p_adam
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Van egyszer az alábbi videó, ami személyes tapasztalat alapján részletesen elmondja, hogy miért érdemes egyiket, vagy másikat választani. Vagy lehet rugózni ezen-azon. Mindkettő "tanács", csak nem azonos minőség.
Mért van D700-am (igaz, kevés expos és nem használom sokat), jó nehéz a D750-hez képest, ami mindenben "jobb". Mert igazából nem az, az ergonómia mellett a D700 (nem Sony) szenzora sokkal jobb színeket produkál (mindezt erőlködés nélkül, könnyen szerkeszthető), ami feltűnőbb, mint hogy nem 24MP, meg nincs akkora dinamika és ISO (ami egyébként ennek ellenére meglepően jó, és olyan fényeknél se tolódnak el a színek, aminek egy átlagos MILC se lenne olyan jó). -
Lex Icon
senior tag
válasz
p_adam
üzenetére
Nem írtam, hogy jobb, azt írtam, hogy nekem jobban megfelel, ill. a 170e expó szám kizáró tényező számomra. Lényegtelen, hogy mások mit írnak, mert pl. ha nekem a kék szín tetszik, akkor lényegtelen, hogy Jon Doe-nak a zöld.
Az emberek hajlamosak csak azokat a véleményeket elfogadni, ami az ő elképzelésüket erősíti meg, a többit ignorálják. -
p_adam
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű, hogy ami újabb, kisebb, könnyebb, az egyben jobb is.
D750 vs D810: Which Reigns Supreme? Find Out -
Lex Icon
senior tag
válasz
Katicza
üzenetére
Nem értem. Minek kérdezed meg a többieket, ha úgyse hallgatsz rájuk? Aki válaszolt, az mind a D750-et javasolta, esetleg MILC-et, mert egy 170e expós D810 még annyit se ér, mint egy használt D750. Bármikor elromolhat. Lényegtelen, hogy mennyire vigyáztak rá, a 170e az 170e.
Engem mondjuk a 36 MPix. is taszít, az FX 24M bőven elég. A méretéről és súlyáról nem is beszélve. De ez az én véleményem. -
Katicza
tag
válasz
HThomas
üzenetére
Köszönöm a vélaszt. Ránéztem a Z6 II-re, használtan 400-600 ezer körül mozog. Plusz szükség lenne adapterre az objektív miatt, ami még 60 ezer. Ráadásul ami miatt a D810 piszkálja a fantáziám, az a 36 mp-es érzékelője, ami a kezdetekkor világelső volt, komoly tesztgyőztes. A sony alfa 7-esek is ezt használják. Nem 45 meg 50 mp, tehát nem túl nagy, tárhelyigényes fotók, hanem az arany középút. Plusz nincs AA szűrő, így erősebb élesség, finomabb részletekkel fotóz. Minden teszkép meggyőző. A hírdető komoly fotós, nagyon szép, megkímélt állapotban van, egyeztetek vele egy komolyabb kipróbálásra a héten. Nekem ez most csak a gép kiadását jelenti, ami 250 ezer. Utána a D3500 megy eladásra az objektíveivel együtt, megy egy komolyabb vaku, töltő, táska, ajándék kártyák, csuklópánt, nyakpánt stb. Talán egy 100-120 bejön, a piacon kb. ilyesmi árak mozognak. Akkor már van egy komoly D810 + Sigma 70-200 f2,8 sport obi. A mérleg akkor 130-150 ezer kiadás, de képminőségben komoly ugrás. A géphez kapok távirányítót, cf kártyákat és 5 db aksit. Aztán tavasszal tervezek venni használtan egy 24-70 f2,8 obit. Ahogy nézem, 200 környékén van. Jövőre az adóvisszatérítés (laktóz miatt) 160 ezer ft lesz. Szóval nem sok kiadás, de egy jó szett. Legalábbis remélem
Én még a milc dologgal úgy vagyok, hogy elismerem, és látom milyen okos és gyorsan fejlődő történet, de én nagyon szeretem a tükrös gépeket. Kifejezetten igénylem ha érzem a súlyát. Talán mint a belsőégésű és az elektromos autó dolog.
Jó, jó, de majd később. Elkezdek gyűjteni, félretenni és pár év múlva, 2-3 kb, jöhet a milc. -
válasz
Katicza
üzenetére
Én mondjuk elgondolkodnék egy használt Z6 II-n egy 24-120-szal, ha ki tudod gazdálkodni... a D810 egy lassan 10 éves gép. Persze ha jön szembe egy megkímélt példány jó áron, akkor miért is ne, a 2.8-as obikkal elég ütős kombináció lenne.
Nekem a D500 + 16-80 a mindenes szett, meg van egy 10-20 AF-P és 70-300 AF-P (FX), ezzel kb mindent lefedek ami nekem fontos. Néha kreatívkodni ott a 35 1.8 meg van egy AI konvertált 135mm 2.8. Az biztos, hogy innen Z8-ra fogok továbblépni egyszer, de jelenleg értelmetlennek tartom a többmilliós kiadást, mivel nekem is csak hobby.
-
Katicza
tag
válasz
HThomas
üzenetére
Amatőr fotós vagyok. Igaz csak D3500 tipussal dolgoztam, de szeretem. A sigma egy jó objektív. Nem adnám el, szép képeket készít. Néztem a 3500-ast most lesz 50000 expos és 2021-ben vettem, vagyis olyan 12500/év átlagban. Rengeteget kirándulok, és hétvégente elmegyek sok eseményre ahová meghívnak. Táncházak, koncertek, színházak. Légiparádék a kedvenceim, de nem sok van egy évben. Természetfotó még ami megy. Szóval olyan nagy kiadásom nincs vele. Némi aprópénz befolyik ebből, de nem mondanám magam sem profinak, főleg nem ebből élőnek, van munkám. De még a munkám során is hasznát veszem. Szóval van annyi megtakarításom, hogy megvegyem a komolyabbat. Aztán még van piaca annyi, hogy a felesleges obikat, gépet, vakut eladom, és mivel lesz esélye némi év végi pénznek is, abból beszerzek egy 24-70 f2,8 obit. És nem marad más, csak a most aktuálisan kiszemelt gép, D810 felé hajlanák de erős a D750 is. Mellette pedig két obi csupán, ami f2,8 és lefedi a 24-200 tartományt. Szerintem ez elég lesz pár évig, és majd ha úgy állok pár év múlva anyagilag, plusz ha a milcek is belopják magukat a szívembe, akkor váltok. Még a két obi is maradhat, lehet venni közgyűrűt/adaptert, a 70-200 már olyan, hogy frissítve van milc-re is. Azon is használható. Vagyis igyekszem kis befektetéssel pontra tenni a fotós dolgot, aztán élvezem az fotózást. A többi majd ha odaértünk a hídhoz

-
válasz
Lex Icon
üzenetére
Azt, hogy ha valami probléma van a gépével, akkor tudja-e könnyen javítani és / vagy pótolni.
Szerintem is hülyeség a DSLR-t temetni (teljesen értelmetlenek az ilyen kinyilatkoztatások), viszont azt is látni kell, hogy mivel jár, ha valaki most száll be.
Én személy szerint pl már nem építenék nulláról tükrös rendszert. Olcsóbb? Persze... de túl macerás. Ajánlani is csak akkor ajánlanám, ha valaki bevállalja a fentieket. Mondom ezt úgy, hogy a D500-at valszeg addig fogom használni, amíg szét nem hullik...

-
Lex Icon
senior tag
válasz
HThomas
üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy a MILC-ek miatt jóval olcsóbban lehet DSLR-t venni. A szerviztámogatás sose érdekelt, hozzáértő szerelők se tűntek el. Ha javíthatatlan, akkor még mindig olcsóbb egy második D750 használtan, mint egy MILC.
egy idő után már nem igazán működik a régi cuccok életben tartása
De az az idő még nem jött el és még odébb van.
amennyiben fontos a rendelkezésre állás
Az mit jelent egy hobbi/amatőr fotós esetében?
Mert aki ezzel keresi a pénzt, az természetesen máshogy kalkulálja az eszközpark beszerzését. De ugye ez a fórum elsősorban nem a profikról szólnak. -
Katicza
tag
válasz
gaben22
üzenetére
Messze van még a dslr-ek vége. Sokkal messzebb mint gondolnád. 3-400 ezer expós, majd 20 éves gépek is teszik a dolgukat. És rengeteg szakember lesz még, akik foglalkoznak majd vele. Rengeteg gép és obi van a piacon, és arra sem veszek mérget, hogy nem lesz még egy-egy dslr is a piacra dobva. Nagyon hosszú folyamat amire kifutnak és kifulladna a piaca. Nem mindenki gondolkozik úgy mint te. Ha pedig olcsóbb lesz a milc mánia miatt, akkor sokkal könnyebben lehet beszerezni gépeket obikat, amelyek még hosszú ideig kiszolgálják azokat akik szeretik a dslr-eket. Amikor majd egyszer csak elektromos autókat fognak gyártani, akkor még sok-sok évtized lesz mire a belsőégésűek kifutnak. De nem lehet összehasonlítani a körtét az almával, tehát ez egy más kérdés. De abban biztos vagyok, hogy messze még a vége
Amúgy ha ilyen dslr-t temető típus vagy, akkor miért van még meg a géped? Most hogy van piaca, miért nem adod el? Mire vársz? Drágábban már nem fogod tudni, az árak lejjebb mennek. A végén csak porfogó lesz a fiók mélyén, miközben még ki tudsz szállni belőle kis veszteséggel. Nem tudom mennyi volt az újkori ára, és hány éve használod. Olyan 600 ezer körül lehetett? Most még 200 felett el tudod adni. Később ennyiért sem.
-
-
válasz
Lex Icon
üzenetére
Az egyik probléma, hogy nem lehet már újonnan kapni őket... ha pl ma leejteném a 16-80-amat és tönkremenne, és holnap szükségem lenne rá, akkor vakarhatnám a fejem a pótlásán.Váz dettó, a D500-at nekem anno a rendelés napján kihozták, ma már ezt nem tudnám megismételni.
A másik probléma meg a lejárt szervíztámogatás, ami ha jól emlékszem 10 év a forgalmazás beszüntetésétől. Egyre több termék fog ebbe belefutni és onnantól nehézkesebb lesz a szervizelésük.
Szóval fogyasztói társadalom ide, vagy oda, egy idő után már nem igazán működik a régi cuccok életben tartása, amennyiben fontos a rendelkezésre állás. Ésszerűbb eladni és váltani, amíg a használtpiaca pörög...
-
Katicza
tag
válasz
gaben22
üzenetére
Köszönöm a választ. Szériaszám alapján nem érintett, a képeken kiolvasható a gyári száma és megnéztem a nikon oldalon. A hardveraprón, jófogáson és a facebook nikon adok-veszek csoportban van több 850, 810, és 750 is. 780-ast pl. nem találtam. Milcektől még idegenkedek, én nagyon szeretem a tükrösöket.
Majd talán 2-3 év múlva. -
gaben22
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Arra költöd a pénzed amire akarod, de én már nem áldoznék rá egy forintot se, amikor ott a MILC. Csak hogy értsd, most olyan valamire akarsz költeni, aminek 1-2 év múlva lejár a terméktámogatása. Utána vagy meg tudja neked egy 3rd party majd javítani vagy nem, de esélyes, hogy gazdasági totálkár lesz.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
gaben22
üzenetére
Én is a D750-est venném, de ezt a "sajna DSLR-nek annyi" beszólást nem értem. Mi történt a DSLR-ekkel? Becsönget hozzám a Nikon és lefoglalja a DSLR gépeket? Vagy rosszabb képet készít, mint 5-10 évvel ezelőtt? Vagy egyszerűen a többség hajt a Fogyasztói társadalom díszpolgára címre? Egy normális DSLR tökéletesen kiszolgálja egy átlagos fotós igényeit és az elkészült fotók minősége elsősorban a fotóson múlik és nem azon, hogy DSLR-rel vagy MILC-cel követte el.
-
gaben22
őstag
válasz
Katicza
üzenetére
D750-nek még volt egy "zöldüléses" ügye is, ami visszahívásba torkollott
. Én 10 éve vettem újonnan, enyémben 4500 expo van és szériaszám alapján majd nálam lesz zárcsere, ha egyszer visszaviszem. Sok éve Nikon support azt írta 2027. augusztusáig van van rá szerviztámogatás, így ha esetedben papírok rendben vannak és magyar garanciát tudod érvényesíteni, akkor gondolom cserélnék neked is, ha beleesik szériaszám alapján. Más kérdés, hogy mennyire éri meg eladni egy alig használt D750-et, mert az árát tutira rosszul tartja, én ezért nem adom el, fiókban elfér, pénzt meg alig kapnék egy amúgy elég jó fényképezőért, érdekes, hogy te találtál valakit, aki hajlandó aprópénzért elcsapni egy kb. újat... 170 000 expo viszont az ingerküszöbömet már messze felülmúlja, én inkább vennék újat és akkor már MILC, sajna DSLR-nek annyi. -
Katicza
tag
Adva van egy Nikon D810 gép, megkímélt állapotú, szép, de van benne 170 ezer expo. Ugyanilyen áron van Nikon D750, szinte új állapotban, 8000 expóval. Melyiket választanátok? A 750 esetében a korai kiadásoknál volt zárhiba, szervíz visszahívás, ez nem érintett benne, késői kiadás. Tesztek alapján a 750 és a 810 is elvileg bőven 200 ezer expo felett is bírja tökéletes zárral. A 810 zársebessége 1/8000 a 750 1/4000 legjobb zársebessége mellett, a 810 36 megapixel a 750 24 de a tesztfotók alapján alig találok különbséget. Melyiket választanátok? Elsőre csak egy Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports objektív lenne rajta, aztán eladnám a 3500-öst, objektívekkel, vakuval együtt, kiegészítem és tervezek venni később 24-70mm f2,8 objektívet, hogy legyen meg a 24-200 tartomány. Köszönöm a segítséget, tanácsokat.
-
Elementgamer
tag
válasz
Lex Icon
üzenetére
mint írtam,mert xqd kártya és annó ezzel kaptam a gépet
De mivel cserélni fogok zf/z5ii-re akkor minek öljek pénzt egy nagyobb és sokkal drágább xqd kártyára amit nem fogok használni + van 14terrás nasom, szóval én elvagyok nagyjából a 32-vel,de egy esküvőre nem vinném, egyszer elég volt. Ameddig volt z5-öm addig 128/256 kártyáim voltak és lesz is megint amint megint lesz második vázam. -
p_adam
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Akit eredetileg idéztem meg profi természetfotós / újságíró és 100x annyi expot lő sokkal mostohább környezetben, leharcolja az összes kameráját, amikben pár évvel ezelőttig dupla kártyahely se volt. Neki is a kártyán lévő képek a fontosak, nem az eszközök, amikkel készíti őket.
Ennek ellenére nem a "biztonsággal", meg minden egyéb felmerülő problémával foglalkozik, hanem azzal, hogy fotózzon. Minél egyszerűbben. Meg humorosan fogja fel, ha van valami Murphy törvényből adódó probléma, nem problémázik rajta. Ez a lényeg. (Aki inkább a részletekben szeretne elveszni, csinálja. + mint tudjuk a posztolás, ill. magunk igazának bizonyítása a legfontosabb.) -
p_adam
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Sehol nem írtam, hogy nem történhet ilyen. Pont ezt írod, hogy kártyát (gyakran) kivenni ugyanúgy hibalehetőség, tehát az nem feltétlen jobb, hogy "lehet hamarabb jön hiba, de legalább egy kártya kettő helyett".
A mondanivaló lényege nem ez. Hanem az, hogy ezzel ilyen szinten foglalkozni (sok más helyett, ami 1000x lényegesebb) szvsz nem okos dolog. Nem azért, mert "jobb legyinteni rá", hanem azért, mert "a figyelem fontosabb annál, minthogy erre használjuk".
.
Egy csomó ilyen kezdő fotós kérdésre ugyanez lenne a véleményem, "igen, esetleg probléma/hibaforrás, de nem érdemes időt vesztegetni és parázni rajta". -
Lex Icon
senior tag
válasz
p_adam
üzenetére
Egész addig, amíg nem történik baj. Azért ez a "velem nem történhet ilyen" hozzáállás nem túl okos dolog. Találkoztam már olyan helyzettel, amikor a kártyáról nem lehetett visszahozni a képeket vagy azok egy részét. És ehhez nem kell feltétlen HW hiba, elég ha a gép SW-e egy speciális helyzetben hibásan ír ki vagy te magad veszed ki figyelmetlenül a kártyát.
Itt is inkább a Murphy tv. szokott érvényesülni. -
p_adam
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Aki szerint jobb a macera, csinálja nyugodtan
Olyan dolog, amire - arra a felhasználásra - tök felesleges energiát pazarolni. Olyan "probléma", ami (valójában) nem probléma, amit az előző videó is illusztrált.Pontosan az a 'kockázat', amikor kártyát (feleslegesen) ki-behelyezünk, bár ez is inkább a CompactFlash korszakban volt, SD-nél ez sem igazán gond. Ugyanazokat a régi/új jobbfajta CF/SD kártyákat használom mindenféle vázban (időnként formázva) relatíve ritkán mentek róla (akkor is meghagyom, ami rajta van, annyi a "felesleges" hely) és nincs velük az égvilágon semmi gond.
A régi kamerákhoz sokszor oda van pakolva jó pár kártya (már annyi felesleges van, hogy nem tudok vele mit kezdeni).
De ez nem az előbbi ok miatt van, hanem azért, mert akkor a nagy méret nem volt ilyen nevetségesen olcsó, mint most. -
Lex Icon
senior tag
válasz
anaqer
üzenetére
Ezt nem tudom, honnan vetted, de ez nem tej, nem romlik meg.
@p_adam:
A 2. ill. n. azért kell, mert ha több kisebb kártyára készíted elosztva a képeket és nem 1 nagyra, akkor kártyahiba esetén nem minden vész el. Persze jobb megoldás, ha eleve 2 foglalatos a gép, de ez nincs az alsó kategóriában. Viszont ha fotózáskor teleraksz egy 8-16GB-os kártyát, majd rögtön mented és közben a következő kicsi kártyát töltöd, akkor jobb a biztonság. -
p_adam
addikt
válasz
anaqer
üzenetére
Ugyan már, tényleg mennyit kell használni (és milyen körülmények között) egy kártyát ahhoz, hogy tönkremenjen? Még így leharcolva is tökéletes sokáig, és attól semmi baja nem lesz, hogy nem használják. Búvárok régi kompakt kamerákat bányásznak elő vízből, tele hibátlan képekkel.
(Az eredeti kérdésre: egy gyors V30 UHS-I 32GB-os kártya untig elég, a sebesség a lényeg. A második csak azért kell, ha pl. kártyaolvasóban felejtődne az eredeti, semmi másért.) -
anaqer
veterán
válasz
Lex Icon
üzenetére
"Ha te magad is 32-est használsz, akkor miért javasolsz egy tök fölösleges méretet?"
Én csak próbálom értelmezni a helyzetet, de szerintem már az alacsonyabb kapacitású kártyák régebbi, raktáron beragadt példányok... és ezeknek is van egy bizonyos élettartamuk, ami azért nem a világ végéig tart. -
Lex Icon
senior tag
válasz
zeon.hu
üzenetére
Pár db. 32-es elég lesz, de akár 16-os is, a fotózási szokásaidtól függően. Fontosabb, hogy normális márka, minőség és sebesség legyen.
Úgy érdemes kiválasztani, hogy amit rátettél, azt minél előbb le is mentsd!@Elementgamer:
Ha te magad is 32-est használsz, akkor miért javasolsz egy tök fölösleges méretet? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Elementgamer
üzenetére
Thx!
Elmondom nekik, aztán rájuk bízom a döntést.
-
zeon.hu
nagyúr
Nem tudom, nem néztem még utána, mi a maximum.
Van itthon mindenféle kártya, de a legjobb(ak) , egyben legnagyobb(ak) az autós kamerákban vannak.
Ezen kívül van 16 és 32GB is, bár azok nem sdxc -k.
De a több kisebb jó ötlet, köszönöm!Nem videóra kell, arra legfeljebb alkalmilag, de azt megoldják inkább telefonnal.
-
A Zéé
addikt
válasz
zeon.hu
üzenetére
Én sosem voltam az 1 nagy kártya híve, bár nekem kotlott meg memóriakártya tele képekkel. Nekünk most 4 db van itthon (1 db 32-es, 2 db 16-os, 1 db 8-as)
Ha nem videózásra vettétek (bár akkor a típus se volt jó választás), akkor 16-32 GB-os, Class10, Sandisk, és ebből amennyit gondoltok... 20 mega körül van egy RAW, fele egy jpeg, rengeteg elfér egy 16-os karira is.
Még eszi amúgy a D3200 a 128 GB-s karikat? Nem vagyok benne biztos. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Elementgamer
üzenetére
Köszönöm!
Tehát minimum sdxc legyen és 128GB alá nem érdemes menni.
Így fogok nézelődni. -
Elementgamer
tag
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Gyerekeim vettek egy D3200-at maguknak, mint kezdő gépet.
(+ 2 objektív, töltő, stb hozzá)Milyen SD kártyát érdemes bele venni, illetve mekkorát?
-
-
A D7500-ban volt pár idegesítő butítás a korábbi hétezres vázakhoz képest: csavaros fókuszmotor hiánya, egyszerűbb státuszkijelző, 1 kártyaslot, talán a gombokon is variáltak valamit, de abban nem vagyok biztos. Ezeket érdemes átnézni, nehogy meglepetés érje.
A D500 ezzel szemben elég fullos, a hibrid fókuszt leszámítva kvázi minden fontos DSLR technológiát megkapott. Onnan továbblépni értelmesen kb a Z marad csak, abból is leginkább a Z8, de az meg nagyon más szint anyagilag is. (FF DSLR is opció persze, bár én azt nulláról 2025-ben már nem erőltetném, hacsak nem jön szembe valami nagyon jó használt ajánlat).
Viszont a kérdező kb semmit nem írt arról, hogy mire használja, miért váltana, milyen meglévő eszközei vannak, mennyiért jutna a D7500-hoz, így nehéz válaszolni a kérdésre.
-
ssgt1981
senior tag
D7100-at érdemes d7500-ra cserélni?
-
kerobi
senior tag
Van valakinek tapasztalata Nikkor 85 f1.4G-vel FTZ adapterrel Z vázon?
Model, ill esemenyfotozasra mennyire alkalmas?
Z7 II -
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezt viszont jó olvasni
-
Zoli bácsi
őstag
Na, úgy néz ki meg van a hunyó. Megkerestem a D5600-at is, meg a régi Nikon D50 18-55 (VR nélküli) optikája is előkerült.
A D90 váz tökéletesen működik a fix DX-es 35mm F1,8 optikával, ahogy a régi 18-55 obival is azonnal talál fókuszt, igaz, mostani obikhoz képest eléggé hangos.
A 18-105 VR obi egyik vázzal sem működik, illetve erősen kontrasztos téma esetén néha van AF.
Akkor kizárásos alapon biztosan a 18-105 VR optika a kuka.Gondolom nem érdemes javíttatni.
Most abszolút nem működött a D90 az Af-P obikkal, de gondolom ez a normális.
Szerk: Ez is megvan, nem kompatibilis a D90 a z új Af-P sorozattal... [link]
Akkor bocsi fiúk, minden egyenesbe került.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
15 éves a cucc, valószínűleg kb. ennyit bírt
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Azt hittem beleférek a szerkesztésbe, de már nem. Ezt akartam még hozzáírni:
Próbálgatom, tehát D90 és 18-105VR obi, nincs autófókusz. Be van kapcsolva az autófókusz, tekerem az élesség állító gyűrűt, és pittyen, felvillan a jelzés, ha valahol talál fókuszt, mutatja az aktuális fókusz-kockát.....
Fene tudja, akkor mi a hibás, asszony már szólt, ne idegesítsem magam, majd vigyük szervizbe, de szerintem nem ér annyit, főleg hogy valahol van egy D5600 vázam is, csak nem tudom hova tettem (Valamelyik kocsiba lesz).
A fix 35-ös obi van rajta az tuti, mert az sincs meg.
-
Zoli bácsi
őstag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert már egy ideg vagyok, nem értem mi nem stimmel.
Van egy D90 vázam, 18-105VR obival, kb 2010-ben vettem. Egy ideje párás környezetben nem talált fókuszt, főleg ugye télen, de szabadtéren teljesen jó volt.
Ma elkezdte azt művelni szabadtéren, hogy nem talált fókuszt. Eddig ki-bekapcsolás, obin lévő fókuszváltó (A/M) kapcsoló kapcsolgatása megoldotta a gondot.Ma nem. Rájöttem, ha erősen kontrasztos téma fele fordítom, akkor működik, kontrasztszegényebb környezetben vége.
Ott volt asszony D3500 gépe két obival, mondom nézzük meg, a váz, vagy az optika rossz....
Na, következő eredmények születtek:
Nikon D90, Nikon AF-P 18-55 VR obi: Erősen kontrasztos témánál van autófókusz, amúgy nincs. Ugyanaz mint a 18-105 optikával
Nikon D90 AF-P 70-300 VR: Sehol nincs autófókusz.
Asszony D3500-as gépe a 18-105VR optikával szintén nincs sehogy autófókusz.
Utánanéztem, a D3500-ast árulták kitben a 18-105 VR obival, tehát működni kellene neki.
Abban nem vagyok biztos, hogy ezekkel az AF-P obikkal kell-e működnie az öreg D90 váznak, de a rövidebbel volt néha AF.
Létezik hogy a D90 váz, meg a 18-105VR obi is elromlott?
Vagy nem kompatibilisek az eszközök egymással?
Köszi! -
Nikon D5500-höz melyik boltban lehet Budapesten töltőt kapni?
-
Katicza
tag
válasz
alain911
üzenetére
Én is 24-70 f2.8-ast nézegetek, a D810-ről mi a véleményed, tapasztalatod? Mert pont ezt a tipust néztem ki, hogy a D3500-as gépemet cseréljem. Szeretném ha nem aps-c hanem fullframe gépem lenne és a 36 megapixel is vonzó. Most egy Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM S objektívet használok a D3500-al és ehhez lenne a D810. Árban jók, mivel sokan váltanak milc-re. A D850 még vaskos áron van, de abban is gondolkozom. Plusz ehhez lenne egy 24-70, szintén f2.8-as. Akkor az egész 24-200 tartomány le lenne fedve, a két objektív bőven elég nekem, és még kivágáshoz is megfelelő. Nem kell drága 600-as obi. Azt ritkán használnám amúgy is. Egy 810-es géppel készített 36 mp-es képből lehet jó minőségű virtuális 600-as képet vágni ami 12 mp-es lesz. Szóval bocsi, hogy belekotnyeleskedtem az obi vásárlásba, csak a gépről érdekel a véleményed, a használati tapasztalatod. Plusz figyelem a kérdésed is, mert szintén érdekel a többiek véleménye a 24-70 f2.8-as obikról

-
24-70 & 70-200 Tamron G2-t használok nagy megelégedettséggel, D750-en.
-
alain911
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre, információra lenne szükségem!
Van egy Nikon 24-120 F4-es obim de küzdök ellenfénybe a nem valami szép becsillanásokkal. Azt ajánlották hogy vegyek inkább egy 24-70 F2.8-as obit mert azok ilyen szempontból jobbak. Nézegettem az obikat de használtan árba elégé nagy különbség van közöttük. Nézegettem a 2 féle Nikon változatot is és a Sigma Artját is...Van esetleg valakinek tapasztalat ezekkel az obikkal? Mert érdekes hogy DxOmark szerint a Sigma jobb mint a VR-os Nikon de használtan a Nikon 1,5x anyiba kerül mint a Sigma!
A fényképezőgépem egy D810
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Pityke85
csendes tag
Üdv mindenkinek! Nem vagyok szakmabeli, de szükségem lenne egy kis infóra. Hozzám került külföldről 2db D80-as váz és 2db objektív (Nikon DX 55-200mm és Nikon DX 18-70mm). A tulaj elmondása alapján mindkét váznak blende vezérlő/vezérlés hibája van és hogy meg lehet javítani. A 18-70mm-nek autófókusz hibája van, az 55-200mm-nél pedig elmosódnak a képek.
Volna értelme ezekkel a gépekkel foglalkoznom (pénzt áldozni rá, megjavíttatni, javítható-e egyáltalán), vagy már annyira régi, hogy felejtős? Érdekelne-e valakit így hibásan, tudná e még valaki ezeknek hasznát venni? Vagy adjam oda a agyereknek "játszani"?? Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Elkerülte a figyelmed a "piros vagy bordó színű" kitétel.
-
Sziasztok!
Feleségemnek keresek egy piros vagy bordó színű D5500 vagy D5600 gépet, ebben tudna segíteni esetleg valaki itt a topikban? A hardveraprón nem nagyon látok ilyet, ebayezni meg nem szeretnék ha lehet, ilyet legalábbis nem.
Előre is köszönöm!
-
anaqer
veterán
válasz
Butcher82
üzenetére
Szia - se D3100 se D5300 nem volt a kezemben.. de cserében pár másik Nikon DSLR váz... és ha jól rémlik, akkor így az időzítő után mindegyik visszaugrott szinglire. Nyugodtan javítson ki bárki, de tudtommal ez vázon belülről nem kikerülhető.
SZERK: bocsánat, aztán persze tévedhetek... mert most lecsekkoltam a D700-zal, és az meg nem ugrik vissza. Jószága válogatja...

-
válasz
csacsi77
üzenetére
Azért ajánlottam a 24-120-at,mert a képét én sem szerettem, de technikailag rendben volt A párna torzítása erősebb volt, mint kellene, de ez egy ilyen kirándulós, all rounder cucc. Az eredeti ára egy vicc, de százezer környékén nem rossz deal szerintem. A két Tamron G2 persze mindenben jobb, ha van rá kess, akkor abba érdemes fektetni.
Új hozzászólás Aktív témák

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mikrotik routerek
- Milyen videókártyát?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM objektív - Újszerű -
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Canon EOS R6 Mark III milc fényképezőgép - Új + BESZÁMÍTÁS -
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Következő projekt a 14-24mm f/2.8G lesz, mondjuk az árban tényleg nem gyenge
Így legalább 14-120mm le lesz fedve
Meg sem néztem az adatlapot, csak a paramétereket
jöhet a milc. Közben konzervatív is vagyok, szeretem a dsrl-t, jó ha érzem a súlyát és iszonyat jó képeket készit. (D810+Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports). A 750 lett volna de a tele + kivágások miatt (36 megapixel) döntöttem ez mellett, plusz az AA szűrő hiánya ami nagyon bejön. Élesebbek a képek. Szerintem a 750 nagyon jó döntés. Igazi munkagép. Csupa jókat olvastam teszteken is róla. Fb nikon adok-veszek csoportban is érdemes körülnézned.

Olyan dolog, amire - arra a felhasználásra - tök felesleges energiát pazarolni. Olyan "probléma", ami (valójában) nem probléma, amit az előző videó is illusztrált.
A fix 35-ös obi van rajta az tuti, mert az sincs meg.