- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
totron #126590 üzenetére
Tizenéves gép, bomlik a soft touch.
Ezt a gépet nem nagyon használták (vagy csak dokkon) új állapotú volt kb, amikor elhoztam.
Elkezdtem használni, máris kezd ragadni, úgyhogy le kell majd sikáljam.
Viszont könnyen lejön, csak idő. Illetve ha valaki a fóliázós úton indulna el, szerintem az is járható, mert ezt vonalzóval rajzolták, nincsenek benne lágy kanyarok, ívek, hajlítások, csak derékszögek, 5 percnél nem lenne több körbeszikézni.A touchpadot nem használom rajta, részemről édesmindegy, van-e gombja vagy nincs, de most hogy megnyomkodtam őket, szerintem ezeken is soft touch van, rofl
-
adika4444
addikt
válasz
totron #126553 üzenetére
Én a Latitude 5490-eseken is hallok olyan ciripelést, amit nagyon kevesen, úgyhogy nem írnám a laptop számlájára.
#126554Tsebacsi
HA jól látom (meg még jól is emlékszem), a DELL-ek mellett Lenovo laptopok szervizelésével is foglalkozol.A C betűs láttam, hogy a TP-kkel is foglalkozik, szóval a szervizháttérel biztosan nem lesz gondom.
A Dell Latitude-ökhöz képest milyen a gyártói hozzáállás a ThinkPad-ekhez? Latitude-nál nagyon szimpi volt, hogy a Dell nem akadékoskodott soha semmilyen problémánál, hanem a leggyorsabb megoldásra és a legmagasabb szintű ügyfélélményre törekedtek.
-
mahi1
csendes tag
válasz
totron #126440 üzenetére
Ágyban fekve számomra kényelmesebb a böngészőt a navigációs (nyílas) gombokkal kezelni (fel-le görgetni és vissza, előre léptetni). A touchpadot csak akkor használom, ha nagyon muszáj és nincs is beállítva a suhintós/körkörös működés.
Asztalon meg nem használom a laptopot, akkor megy a dokklóba és külső billentyűzetet/egeret használok. -
CMR
tag
-
donjohnson
addikt
válasz
totron #126294 üzenetére
szerintem csak szimplán lockoltad egy dupla Fn lenyomással. ha megnyomod harmadszor, akkor elengedi.
t450 bios jobb szélén help:
When enabled, you can press the Fn key to keep it in a pressed condition,
then press the desired function key.
The action is equivalent to pressing the required key and and the Fn key simultaneously.
When you pressed the Fn key twice, the state is locked until you press the Fn key again. -
carr
őstag
válasz
totron #126102 üzenetére
Helyi Lemez. sima c: , index sztem assetom miaz.
titkosítva nincs. 97% adata valami 1tb nvme 8tb írt adattal.
Tervezett elavulásos lószar. de ja. Amúgy nem térdelget. a szokásos a485re jellemző fagyik vannak, random. van hsználat közben van lezárt képernyővel fagyik. passz.
Sima win10, tudjuk hogy szar. Hogyan tudom javítani? Ne mondd, hogy telepítsem újra, mert az is szar lesz.tuti.
-
tomazin
veterán
válasz
totron #126076 üzenetére
Az lett, nem volt kedvem megint szetszedni, ugyhogy legyalultam a felig belakott rendszert. Megprobaltam felrakni a legfrissebb biost, ami szerinte mar fent van, ugyh direktbe leszedtem es elinditottam. Self healing...
Most otthagytam ejszakara, hogy produkal-e valamit. -
-
-
Babetta-X
senior tag
válasz
totron #125865 üzenetére
Köszönöm! Alapjában véve szeretek szöszölni meg üzletelni, de mióta a család kibővült az időm mindennél többet ér, szóval most inkább a gyorsan kevés munkával még ha rafizetessel is elv érvényesül, ezért gondoltam a beszámításos cserére. No mindegy, lehet megnézem mennyi a legolcsóbb és ahhoz képest a feléért felteszem, aztán bízok benne hogy ráugrik valaki
-
válasz
totron #125874 üzenetére
Kell mellé TPFanControl.ini fájl, mert alapból nincs hozzá, de az exe mellett forráskódban van. Sajnos tényleg ostoba megoldás, hogy nem szól semmit, ha nincs fájl, csak szimplán bezárja magát.
Illetve ugye kell hozzá a TVicport driver is, ha egy korábbi TPFC installer nem telepítette.
-
-
donjohnson
addikt
válasz
totron #125863 üzenetére
akkor szerkeszd át a tpfancontrol.ini fájlt, hogy milyen hőmérsékletnél milyen fokozaton kapcsoljon be. lehet, hogy túl hirtelen felugrik a hőmérséklet.
én ki szoktam másolni az asztalra a tpfancontrol.ini fájlt, amit szerkesztek, mert ott engedi, utána elmentve visszamásolom a tpfancontrol mappájába.
a killtpfc.bat-tal először be kell zárni a programot és úgy engedi felülírni az ini fájlt. utána elindítod újra a programot.Babetta-X:
a westnotebook-nál be szokták számítani a thinkpad-eket nyomott áron, ha személyesen viszed. legalábbis 1-2 éve nekem így volt.
nem reklám mert nincs közöm hozzájuk, csak ha nincs kedved harvderaprón árulni, azért írom. -
-
pHantom x
tag
-
válasz
totron #125623 üzenetére
Linux alatt nem próbáltam
Érdekes módon, a jóval gyengébb másik laptopon (UMax VisionBook, 4 GB RAM-al, Celeron N4100 proci, UHD Graphics 600 GPU) tökéletesen mennek a 4K HEVC videók.
MiniPC-men (Lenovo ThinkCentre, M920Q, 16 GB RAM, I5-8600T proci, Quadro P1000 VGA) természetesen tökéletesen mennek.
A kamerám pedig egy DJI Osmo Action4. Ezen sajnos nem állítható, hogy milyen kódolással vegye fel a 4K videókat, így mindenképpen rá szeretném venni az X1 Carbon notimat is a felvett videók lejátszásra
(Mobilomon állítható, hogy H.264, vagy H.265 kódolással vegye a 4K videókat)
-
válasz
totron #125599 üzenetére
MPC-HC kipróbálását ajánlom, abban minden benne van, amit írsz, plusz rengeteg minden. HDR-t is jó kezeli: passthrough és testreszabható SDR konverzió is van, és a felirat ilyenkor halványabb, hogy ne süsse ki a szemed. A hangnál a 5.1->2.0 keverés is rendesen testreszabható, pl a center hangereje megnövelhető. Meg a felirat a képen kívül fekete sávokba is helyezhető, ami sok lejátszóban nem opció.
-
Gabbana
aktív tag
válasz
totron #125586 üzenetére
Villogott a kijelző ha mozgattam az egeret, 60Hz kijelző, használat közben olyan hangja volt, mintha HDD lenne benne, i9 procinál ma már egy i5 23%al jobb, gyűjtötte a felülete az ujjlenyomatot...
Viszont szuper volt a felépítése, billentyűzete, teljesítmény elég volt, rengeteg port, stb. Inkább adok több pénzt egy 3 év garos újért. Amd irányába még nem gondolkodtam, de olvastam korábbi hszekben javaslatot, illetve a kijelzőn gondolkodom h valami jó kellene, írta valaki az érintőkijelzőt, annak nem tudom h van e értelme. Dilemma... 5-10évre vennék most valamit
-
pHantom x
tag
válasz
totron #125577 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod. Igen IPS-verzió.
Szerintem a touchpad nekem igazábol mindegy lenne. Ugyanez a billentyüvel is. A Laptopot inkább hurcolgatnám magammal az egyetemre és azon gondolkoztam hogy az a 1,8kg az sok lenne arra, és hogy inkább egy ilyan laptop az irodába használva amit nem nagyon visznek ide-oda.
Igazából nekem nagyon tetszik a laptop, meg ha összehasonlítom másik használt laptopokkal ebben az árban, akkor nem hiszem, hogy van ennél jobb.A többi specifikáció:
AMD Ryzen 7 PRO 6850H
16 GB LDDR5 6400
1 TB SSD
16" WUXGA (1920 x 1200)és még lenne októberig rajta gari is.
-
fungi
aktív tag
válasz
totron #125523 üzenetére
A T500 valóban nagyon halk gép, sima netezéssel a maga idejében (=sok éve) nagyon ritkán indult el a venti, Tpfc-vel vagy anélkül sem. Mondjuk P8600-ból induljunk ki, ne a T9600-ból, meg maradjunk az Intel kártyánál. Ez a gép erről volt híres, volt nálam pár, és igaz a hír, szerettem, - utálom ha zajong egy laptop. Elődei, T60-61 zajosabbak voltak. Egy mai összetett weboldalnál persze elindul, de hamar visszahűt és nem melegszik fel, mondjuk én is Tpfc-t használok.
-
-
-
-
válasz
totron #125520 üzenetére
Hány éves gép?
Ha használni kezded, tök mindegy, hogy Win7 vay Win10, egy mezei Youtube oldalbetöltés kimaxolja a procit egy időre
A gép gyári profilja a némaságot részesíti előnyben, az én TPFC profiljaim pedig a hűvöst szokták előnyben részesíteni, úgyhogy én elengedem a gyárilag engedélyezett fordulatszám fölé is, mert még úgy is csak suhog, és nem zúg, ellentétben sok gagyibb laptoppal.Amikor még gémeltem W500-on, kb úgy volt, hogy bizonyos hőmérséklet felett ami a csövön kifér a ventinek.
Amikor pedig váltottam Intel grafikára és csak netezgettem, Smart mód, ami engedi a 0 rpm-et. A W500 volt az egyik első TP-m ami a maga idejében képes volt tartósan passzívan működni anélkül, hogy felforrt volna. -
-
Reggie0
félisten
válasz
totron #125487 üzenetére
Az erintofelulet aranyos az akku kapacitasaval, szoval ugyanott van. Ha csak driver problema, akkor megoldja a driver letiltasa, ez hamar kiderul. Manapsag a touch interfesz jellemzoen egy szimpla usb hid eszkoz, olyan, mint az eger vagy bill: szepen szkennelget magaban, a rendszer polloz es ha van event, akkor atkuldi. Egy kapacitiv touch elektronika par mA-t fogyaszt.
-
-
-
fattyu
veterán
-
fatpingvin
addikt
válasz
totron #125409 üzenetére
mert eddig az intel boot guard nevű rák miatt nem lehetett rá működő coreboot portot készíteni, anélkül meg nem igazán életképes opció számomra egy x86-os vas.
Máté viszont egy IME vulnerabilityt kihasználva írt egy exploitot ami kinullázza a kriptográfiai hitelesítést ami mögé ez a cucc volt rejtve, így minden ilyenfajta intel-féle korlátozás megkerülhető, sőt, elméleti síkon az IME koprocesszoron tetszőleges kódfuttatást is lehetővé tesz (itt még nem tartunk de who knows, még az is lehet hogy a közeljövőben lesz libre IME reimplementáció)
-
-
válasz
totron #125272 üzenetére
Na ja CRT király, csak abban a szobában 10 db van, ahonnan most írok.
Úgyhogy ritkábban játszom már laptopon, amikor igen, akkor sem az tűnik fel hogy a betekintési szög milyen, hiszen szemből játszik az ember, hanem hogy az LCD-n nagyon szar a mozgásmegjelenítés sajnos. Ezeken a szép említett panelokon is. -
barnam_
nagyúr
válasz
totron #125261 üzenetére
Egy rövid ideig volt T410-em, valahogy nem tudtam megszeretni, szóval én elengedném.
Otthon akad T420 is. Integrált gpu csak sajnos, viszont quad procival + AC-s vagy AX wifivel (nem emlékszem pontosan). Az jelenleg használatban van de már le akartam volna cserélni. Ha érdekel akkor írj, én meg kigondolom mire tudom lecserélni a gépet -
totron
addikt
válasz
totron #125260 üzenetére
Egyre betegebb a 410, foltozzam-e vagy engedjem el? Örömtelien előnyös és fájdalmasan előnytelen tulajdonságai versenyt futnak. Ha akadna fórumtárs, akivel lehetne boltolni 420, 510, 520 magasságában masinériát... Maradt még felfedezni való abból a korszakból is. Vagy egyéb javaslat.
-
Atos23
senior tag
válasz
totron #125226 üzenetére
Igen, sajnos előfordulhat, hogy a következő ugyanilyen gépnél is ennyire alacsony minőségű lesz a kijelző. A cseredarab be van foglalva, délután megyek érte.
Ha belemennek, akkor a boltban mindenképpen bekapcsoltatom a POST képernyőig a gépet, ott szerencsére fekete a háttér, így látszódni fog a probléma (ha fennáll).A gépnek nagyon vékony anyagből van a kerete és a hátlapja. Lehet, hogy a hiba nem bevilágítás, hanem a fedlap mechanikai gyengesége miatti deformációból adódik.
-
Yellow73_a
tag
válasz
totron #125030 üzenetére
A pöcök valóban sz@rabb lett. Ha erősebben teszem rá az ujjamat, kattan egyet, mintha lenne egy kattintás funkciója is, ráadásul nem mindig egyenletes a mozgása, de lehet, hogy ezt még szoknom kell.
Touchpadre nem igazán tudok mit mondani, mert azt alig használtam/használom. -
Yellow73_a
tag
-
Reggie0
félisten
válasz
totron #125080 üzenetére
Nekem fajosak az izuleteim, ha rossz az eszkoz, viszont a merettel nem volt problema. HP TC1100 billzetet - 10" gep - is ket kezzel hasznaltam, de azon touchpad nem volt, csak trackpoint.
Viszont a valtas a normal bill es a laptop kozott mindig problemas, amig at nem szokok. Sokat utok el az elejen.
A jobbkez kozepso ujjam izuletein a vertikalis eger oriasit segitett.
-
válasz
totron #125080 üzenetére
Jobb hüvelykujj Trackpoint jobb gomb, bal hüvelykujj Trackpoint bal gomb, jobb mutatóujj Trackpoint.
Ez a gépelési alappozíciótól, amikor a bal mutatóujj az F gombon van, a jobb pedig a J-n, alig tér el, ezt magyarázom amikor mondom, hogy a Trackpointnál kevesebb csuklómozdulatot igénylő kurzormegoldás laptopon nincs. -
Penty
aktív tag
válasz
totron #125053 üzenetére
A nyomáspont és annak "filozófiája" meg a tapintás élmény szerintem ugyan olyan egyéni preferencia és megszokás kérdése mint a fent említett "mellékzöngék". De egyébként írtam is, hogy a nyomás erősségével, meg a nyomás úttal nekem különösebb bajom nincs, nem érzek lényegi különbséget a másikhoz viszonyítva.
-
válasz
totron #125015 üzenetére
Erről a tisztító folyadékról van szó, régóta használom már, eddig nem volt semmilyen panaszom rá.
Screen & Keyboard Cleaning Fluid, anti-static, alcohol-free - 250ml spray
A dokumentáció is csak ennyit ír a touchpad tisztításáról:
"If the trackpad surface is stained with oil, turn off the computer first. Then gently wipe the trackpad surface with a soft and lint-free cloth moistened with lukewarm water or computer cleaner" - Forrás
"To keep your touchpad clean and free from dirt or smudges, you can use a soft cloth or microfiber cloth lightly dampened with water or a mild cleaning solution. Gently wipe the touchpad's surface in a circular motion, avoiding excessive moisture. Make sure to consult your device's manual for any specific cleaning instructions. " - ForrásSzóval így elsőre nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a folyadék okozta
-
i400
senior tag
válasz
totron #124993 üzenetére
Az intel/amd/nvidia/ati/stb matricákat én is leszedem alapból a gépről. Kaptam olyan német billzetes céges gépet ami ilyennel volt matricázva és egyszerűen rossz érzés hozzáérni, azért "vastag", és még nekem is aki kényszeresen géptakarító, meg nem autószerelő műhelyben dolgozik a peremén szépen gyűjtötte a koszt.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
totron #124787 üzenetére
Köszönöm! Bocsánat nem voltam elég pontos a keresési feltételek szerint.
Tehát az Ő laptopja egy Dell Inspiron 5520-2260, ennél szeretne egy kisebb-könnyebb-gyorsabb laptopot. Én ezt az 520-asomat eladnám és persze rá is fizetnék, de a lényeg hogy valami ilyesmire lenne szükség
Bocsánat, én fogalmaztam rosszul elsőre, csak siettem.
-
-
HSM
félisten
válasz
totron #124598 üzenetére
Számomra élhető volt a T480s-em Innolux panelje (pontos típust most nem tudok). Illetve a másik, amit szívesen használok, tetszett, a T14 G1-em LG LP140WFA-SPD2-ese. Mindkettő számomra kihozta a 60% fedésből, amit jó érzéssel lehetett, jó válaszidővel, kellemes kontraszttal és nyilván kitűnő betekintési szögekkel. Az LG ráadásul 8bites, fényerőből is 280nit körül tud.
Volt jó TN-em, de nem Thinkpades. Asztali 22" Samsung paneles monitor, nagyon szép színei voltak, de sok bosszúságot okozott, hogy kb nem lehetett eléggé középről nézni, hogy a szélén ne kezdjenek már elmászni a színek, az őrületbe kergetett...
A T420/T430 nagyfelbontású TN-jei pedig a legnagyobb jóindulattal is utálatos kijelzők voltak a leggyengébb 14" FHD 60% IPS-hez képest is.Egyébként itthon van 100% sRGB fedésű LP paneles T14 G2, tök szép képű, szeretem, de többször is inkább az előbbi 60% LG-n filmeztem, mert a LP kijelzőből pont egy lassabb válaszidejűt sorsolt nekem a panel lottó, AUO B140HAN05.7...
Illetve szín referenciának van itthon két 27" 144Hz WQHD IPS is, DCI-P3 környéki fedéssel, illetve WQHD 120Hz OLED-es telefon. Így tudom, milyen színek lehetnek az eredeti anyagban, és maradnak esetleg le a 60% panelen.
Persze, egyetértünk, a gyengébb 60% panelek, ahol kb. lila lesz a zöld fű, mert ennyit tud, na az nálam is a végtelenül bosszantó kategória, akárcsak a rossz betekinthetőségű TN.#124602 Joco_77 : A T480s szerintem a kisebb valamivel.
Viszont a T490-ben bevezetett felfelé szóró hangszóró körbefutja a T480s-ét.
#124603 totron : Én azt szoktam csinálni, hogy PWM mentes LED monitorokat veszek.
#124605 FoxiestFox: Az OLED meg a szürkeárnyalatokon vérzik el csúnyán, főleg kis fényerőn.
Nem annyira élvezetes a "tökéletes fekete", ha a fél képet is beborítja, mert nem tudta szépen beárnyalni a panel a képet... Rendszeresen szivat ezzel az OnePlus 8 Pro, mikor az ágyban este kis fénynél még megnéznék rajta pár videót. És még örülhetek, hogy ezen legalább még kikapcsolható volt a PWM mód, nyilván a sötét színek árnyalásának kárára...
-
válasz
totron #124600 üzenetére
Szerintem amúgy sok régi tn azért kellemesebb a szemnek, mert ccfl csöves.
Annak barátibb, melegebb fénye van, mint az utána alkalmazott fehér lednek, ami sok esetben a hűvösebb spektrumán van a fénynek.
Illetve ccfl-nél nem nagyon láttam hogy vibrálna, nem tud olyan gyorsan állapotot változtatni a gáz benne, hogy villogjon, ellenben a led, ahol egy jó kis villogtatás gyorsan le tudja rakatni velem a gépet. -
HSM
félisten
válasz
totron #124590 üzenetére
"erősen jóérzés- és életellenes színekre elég ez a ~60%-os érték"
Határozottan nem értek egyet.Nem létezik olyan, hogy "60% sRGB panel". Ugyanis az összes ilyen típus más képű. Több gépemben is van/volt ilyen, és vannak igen jól használható, kellemes típusok, és vannak kevésbé élhetőek is. A trükk tehát, hogy nem mindegy, mit takar az a 60%. Az egyik rosszabb panelem pl. a kék minden árnyalatát remekül tudta, ennek az lett az ára, hogy pocsék volt minden másban.
Hozzátenném, pl. a T4xx sorozat bármely általam látott 14" ~60% FHD IPS panelje egy álom a korábbi nagyfelbontású TN-ekhez képest....
#124594 totron : "Zenéből sem a hamisat hallgatod - gondolom."
Engedd meg, hogy akkor a TN-paneleket egy olyan hangrendszerhez hasonlítsam, ami a hallgató fejpozíciója függvényében hol a magas, hol a mély tartományt torzítja el, és arról szól a zenehallgatás, hogy megtaláld azt az icipici pontot, ahol nagyjából éppen elviselhető mindkettő... -
totron
addikt
válasz
totron #124590 üzenetére
AltGr+J, mint í is szokható. Tehát ha van egy patika állapotú vágyott modell, ezen ne múljon. A többség idegenkedik ettől, tehát jobbak az esélyeid, ha ezt bevállalod.
A kijelzőpanelt nézesd meg az eladóval, nem számít kekeckedésnek. Egyébként úgyis a saját tapasztalás a mérvadó a nap végén, ha teheted próbálj ki minél többet, anélkül nem tudod mihez képest jó vagy nem jó az amit éppen nézel.A tápra is kérdezz rá, ne adapterrel működő nemsaját tápost végy. Mert az az adapter egy plusz fityegő, nem egyszer dugaljba csak beleerőltetéssel applikálható, azt rongáló kínai szar. Ha persze patika a cucc akkor ez se legyen akadály, szerzel hozzá sajátot, csak ezzel is szoktak trükközni, s egybe is eshet a fentebb említett kisebb teljesítményű mellékelésével. Minden lehet, csak kalkulálja bele az árba az áruló.
Ugyanígy a whitespot jelenségét sem minden eladó hajlandó hibaként elismerni. Természetesen az is szigorúan árcsökkentő. De olyat inkább ne vállalj be. Alapjáraton említendő, képen pirossal körbekarikázandó amortizáltságról beszélünk. A többit meg megmondja az idő, van, amit senki más nem mondhat meg neked. -
válasz
totron #124590 üzenetére
életellenes színekre
Ez mit jelent? Abortuszpárti a kijelző?
Míg egy TN lehet, hogy nem a valóságot mutatja, de természetben is létező színekkel helyettesíti azt
Ennek így se füle se farka. Ugyanis minden szín létezik a természetben, amit egy kijelző megjelenít, legyen az bármilyen szar. Ha egy kijelző nem tudja a színteret, akkor egyszerűen csak nem elég élénk. Ez az 60% sRGB IPS kijelző konkrétan sokkal jobb, mint kb bármilyen korábbi TN.
T470 is tud 100%-ot.
T470 sosem tudott 100% sRGB-t, ugyanaz a kijelző van benne, mint a T480-ban.
-
HSM
félisten
válasz
totron #124544 üzenetére
Kívülről neoprén tok, a notebook kijelző és billentyűzet között egy méretre kivágott vékony mikroszálas kendő van nálam. Olyan, mint az új, pedig hurcolom hátizsákban is.
Én kényes vagyok az ilyenekre, nekem bőven megéri azt a minimális plusz törődést, és máris nem hímestojás a gép. -
válasz
totron #124544 üzenetére
@totron
Köszi a gyors választ! De b@szki nemár, hogy egy hordozásra teremtett cuccot ne lehessen hordozni ? Oké, leejteni nem ér, de hogy rendes párnázott tokba, táskába nem lehet ide-oda vinni ?
S igen ezzel, hogy a mostanában a kijelző kábelt rágőzölik a kijelzőre , amit lehetetlen otthoni körülmények között javítani már találkoztam. S annyira, de annyira fel tud b@szni az ilyen szerelhetetlen, dobjuk el hozzáállás !!
@zsolti75
Köszi neked is ! A linkelt kolléga hivatalos Tp szervizes, így esetleg tud segíteni ? Fölöslegesen nem zargatnám!
A használtlaptopos bolt meg két év garit adott rá, szóval velük vissza lehet boltolni, de ez tényleg csak az utolsó lehetőség, mert nem tűnnek fel ilyen gépek naponta. -
donjohnson
addikt
válasz
totron #124407 üzenetére
azért mert 2 funkciója van annak a gombnak.
ha világít az FnLock akkor akkor az F1 működik (mint egy régi számítógépen).
ha nem világít az FnLock akkor a gyorsgombok működnek rajta. azért sípol, mert olyankor nem az a funkciója él, amire gondolsz. tehát nem azt ütöd be, amire gondolsz, hanem a másik funkcióját.
FnLock kapcsolgatása Fn+Esc egyszerre.
utána próbáld újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged