- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
válasz
Pyttawrx #106538 üzenetére
Addig jutottam, hogy elindult nagyjából két másodpercre, majd ki is kapcsolódott, azóta error code 0xa00f4244 hibaüzenettel nem találja a kamerát. Több óra kínlódás után elengedtem a dolgot, viszont Ubuntu alatt tökéletesen működik, úgyhogy azon lesz használva.
Köszönöm azért a segítséget.
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg ötlete X200 intergált kamerájának elindítására win10 alatt? Régebben működött már nekem, de nemrég újrateltpítettem a rendszert, most pedig sehogy sem sikerül. Próbáltam drivert keresni, szintén eredménytetlenül. Az korábbi telepítésemen volt egy Lenovo Settings-nevű alkalmazás, de már nem elérhető a win store-ban. Mintha azzal tudtam volna telepíteni, de már nem vagyok benne biztos. Ezközkezelő két ismeretlen hardvert jelez.
Köszi a segítséget! -
rekop
senior tag
válasz
FoxiestFox #100482 üzenetére
Köszi, ilyenem volt még régebben az R400-hoz, de nem is használtam nem szerettem ezt a fajtát. Olyan kellene ami “domború”. Amit rendeltem régebben kínait az nagyon gyenge minőségű volt folyton lejött a helyéről, ezért vettem inkább egy új magyar bill.-t kompletten.
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
Lehet még valahol eredeti trackpoint sapkát vásárolni x200-hoz? Az asszony meg a gyerkőc valahova elkeverte, sehol sem találom, és most szétvet az ideg.
Utángyártott ebay-es volt már nekem az nem ér semmit, szóval mindenképp eredeti kellene. Ha lenne valakinek ötlete, azt nagyon megköszönném, mert így gyakorlatilag használhatatlan lett a gép. -
rekop
senior tag
Köszi a HA- tippet, akkor nem ebay-ezek! Ez a bios letölthető valahonnan, vagy úgy kell kérnem a saját gépemhez(bocs ha hülyeséget kérdezek, jó ideje nem foglalkoztam laptopokkal)? És ahogy látom, ezek half-size kártyák, van ennek hely a rögzítéshez x200-ban is? (ok-ok nézzem meg, de most nincs nálam a gép
)
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
X200-ba működére bírható valahogy AC-s wlan kártya? Mintha külföldi fórumokon olvastam volna, hogy lehetséges. Esetleg ha valaki már megcsinálta és működik, egy konkrét típusnak örülnék!
Most egy 2 antennás intel 5100-as van benne. -
-
rekop
senior tag
válasz
FoxiestFox #52751 üzenetére
Akkor gondolom borítékolható, hogy valami nem stimmel?
-
rekop
senior tag
Az normális, hogy T400 T9400 procival pár perces Intelburn után alatt a cpu 100C-os?
X200-on 82C fölé nem megy. Igaz az P8400. De nem sok egy kicsit a 100C? Most pasztáztam újra bár előtte nem csináltam tesztet.
-
rekop
senior tag
válasz
oliverthomas #51784 üzenetére
Igen, én is ezt mondtam, hogy elvileg mennie kellene kettővel is. Esetleg próbálj meg egy whitelist mentes bios-t. De nem hiszem, hogy észrevehető javulást tapasztalnál az 5300-al és a 2 antennával. Én nem látom értelmét a cserének. Talán ha tennél bele még egy antennát...
-
rekop
senior tag
válasz
oliverthomas #51765 üzenetére
Az 5100-as kártyán két antenna csatlakozás van, tehát ha 5100-as volt az x200-ban gyárilag, akkor elvileg 2db antenna vezetéked van. Az 5300-as viszont biztos 3 antennás. Tehát 3db vezetéket kellene rákötni, de elvileg mennie kellene kettővel is. Lehet érdemes lenne megpróbálni felcserélni a vezetékeket hátha...
-
rekop
senior tag
válasz
Shatterstar #51588 üzenetére
Szerk: már leírták előttem
-
rekop
senior tag
válasz
Shatterstar #51585 üzenetére
Mi ezzel a baj? Én nem látok ezen semmi különöset.
-
rekop
senior tag
válasz
soldi3r #51187 üzenetére
A linkeltek között nincs, de akkor sem venném a mattot, mert:
-a "tükör" effekust én csak kikapcsolt állapotban veszem észre, tehát nem zavar
-ez a "fényes" panel napsütésben is kiválóan olvasható (bár a matt nem tudom milyen, lehet hogy az is)
-a panelre szerintem mindenképp kell egy védőfólia mert nagyon sérülékeny (óvatos tisztítás közben megkarcoltam)Tehát ha veszel egy ilyet és egy matt, ujjlenyomatmentes védőfóliát rá, szerintem jobban jársz mint ezzel a mattal. Kicsit dolgozni kell vele de nem vészes. De ez csak az én szubjektív véleményem, mindenki olyat vesz ami neki tetszik.
-
rekop
senior tag
Mindenképp érdemes, ha szép színeket és jó betekintési szögeket akarsz, és szánsz rá ennyit. Visszajönni nem fog az ára majd eladásnál, ezzel számolni kell. Én a fényeset tettem x200-ba meg vagyok vele elégedve. Észrevettem olyan színeket, amiket a gyárival nem.
Amit linkeltél azoktól van olcsóbb is, igaz azt még faragni kell. Viszont nem árt rá egy fólia, mert a digitizer nélkül elég sérülékeny a panel. Én már a levételnél megkarcoltam egy helyen. Jó fólia rá még plusz 4ezer.
-
rekop
senior tag
-
-
rekop
senior tag
válasz
soldi3r #51034 üzenetére
Ubuntu alatt Transmission-al néztem. Win7 alatt uTorrent van, de nem függ verziótól többfélét is kipróbáltam. Driver probléma sztem nem lehet mert: -májusban telepítettem a gépet, azóta nem frissítettem drivereket, és eddig hibátlanul működött(elég sokat töltök le, szóval észrevettem volna ha nem stimmel valami) -ubuntu alatt is gond van vele.
Nincs más ötletem, amint tudom elviszem a gépem és egy másik wifi hálózaton is kipróbálom, ha ott is ez a tünet, veszek egy másik kártyát bele. -
rekop
senior tag
válasz
Francia91 #51026 üzenetére
Kipróbáltam, a LibreOffice ~200MB telepítőjét letöltöttem. Elindul a letöltés, a sebesség szépen felmegy olyan 1.3MB/s-re majd kb egy perc után visszaesik 500KB/s-re, majd újra visszamegy 1.3MB/s-re. És ezt így váltakozva amíg le nem töltődik a fájl.
Egyszerűen nincs ötletem mit nézzek még meg. Csak arra tudok gondolni, hogy a wifi kártya, vagy az antennájával van valami gond. -
rekop
senior tag
válasz
Francia91 #51026 üzenetére
A speedtest rendben van, de az csak pár mp-ig tart. Ugyanaz a torrent az asztalin rendben volt, de többel is kipróbáltam. De ncore-on vagy bithumen-en a legtöbben seed-elt torrentnél egyszerűen nem lehet ilyen probléma, hogy nem tud fixen 1.2MB/s-t. Ez gyakorlatilag lehetetlen, több napja próbálkozom és mindig ugyanez.
-
rekop
senior tag
válasz
Francia91 #51023 üzenetére
Elvileg a többi motyónál nem lehet hiba, mert az asztali gépen wifi-vel teljesen okés, illetve LAN-on kábellel is rendben mindegyik gépnél. Nem tudok rájönni miért ingadozok a sebesség. A jelerősség "jelző" ikon a tálcán fullon van mindig, szóval nem szakad meg a kapcsolat csak a sebesség lecsökken pár másodpercre(az állapotjelző ikon a tálcán ilyenkor is maximumon van). Drivert frissítettem, de természetesen nincs változás, egy hónapja még tuti jó volt, azóta nem változtattam semmit, az oprendszer is a régi.
-
rekop
senior tag
Nemrég vettem észre egy furcsa dolgot az x200-on. Torrent letöltesnél, a letöltési sebességem 1.2MB/s ról visszaesik olyan 500KB/s körülre majd szinte rögtön vissza 1.2-re. Van hogy egy percig is jól jön, de van hogy csak 5mp-ig. Annyi előzmény történt hogy egy bt modult tettem a gépbe, de közvetlen előtte nem torrenteztem, néhány héttel ezelőttig biztosan jó volt. Néhány infó:
-x200 intel 5100 wifivel
-10Mbit ADSL, egy tplink (g-s) routerrel osztva
-router wifi-je tuti jó, asztali gépemen hibátlan ugyanez
-torrent szintén okés, de többel is teszteltem
-x200 LAN-on hibátlan ugyanez
-win7 és ubuntu alatt tesztelve, wifi-vel a hiba mindkét rendszernél jelentkezik
-antennacsatlakozásokat megnéztem az 5100-on, azok rendben vannak
Vegyek egy másik wifi modult a gépbe? 5300 az jó lenne? Annak 3 antenna csatlakozója van, de használható lenne 2-vel is? Vagy esetleg alternatíva az 5100 helyett, ami "jobb" teljesítményű? -
-
rekop
senior tag
válasz
Chaser #49673 üzenetére
Most néztem az árfolyamot, a Cib-nél vagyok ott 353 jelenleg az eladási ára. Akkor úgy látom érdeklődés hiányában ez most elmarad.
Ahogy olvasgattam, tavaly nagyon olcsón rendeltek innen páran, az nagyon jó vétel volt annyiért... Kár, hogy nem volt még akkor x200-am, pedig már akkor is szemezgettem vele.
-
rekop
senior tag
válasz
Chaser #49589 üzenetére
Nah...rákérdeztem az eladónál a kedvezményre. Erről lenne ugye szó, amit te is linkeltél. Öt darabnál engedne 5 fontot árból, a szállítás 5db-nál is 18. Tehát fejenként (275+18)/5= 58.6 font-ra jönne ki ami ~355Ft-al 20800Ft/db, szemben a ~27690Ft-os egydarabos árnál(ha jól számoltam). Nem valami nagy akció, de azért egy kicsit olcsóbb, mintha egy ember rendelne. Viszont erre jönne még járulékos költségként ugye a magyar posta, plusz paypal nem tudom mennyibe kerül egy ekkora összegnél. Nem tudom érdemes-e belevágni, eddig ugye 4 lehetséges rendelő lenne ahogy olvasgattam Ed Parker, Chaser, parkasz, és én...
-
rekop
senior tag
válasz
Arlekim #48461 üzenetére
Szerintem toldd meg 10k-val ha megtudod, alfa-nál van T400 dedikált vga-val WXGA+ kijelzővel. Korrekt ez eladó hozzáállása, megbízható gépeket árul. Ennél jobbat szerintem nem veszel TP-ből. Ha nincs rá keret, kicsit vissza kell venni az igényből. T61 vonalon én már nem gondolkodnék...
-
rekop
senior tag
válasz
Tikakukac #48326 üzenetére
Csak azt szerettem volna, ha 38°C-os cpu-nál ne menjen a ventillátor ~3300rpm-el (ami azért elég zajos este/éjszaka a csendben). De akkor ez nem kivitelezhető a tpfan nélkül. Ha van fizikai védelem akkor okés, ezt nem tudtam. Este felteszem, meglátjuk milyen lesz. Azért van pár apró dolog, ami pl. R400 (ami nem "igazi" TP sokak szerint) után "szokatlan" volt. Ez a ventillátorzaj, már írtam nemrég a DC jack dugó 'lazasága' a gépben, hangszóró minősége, 6cellás akksi 2-3mm es 'holtjátéka'. Nekem ezek tűntek fel így pár nap használat után. De hogy valami pozitív is legyen: a thinklight már nem a szemembe világít hanem tényleg a bill.-re.
-
rekop
senior tag
válasz
btudos #48323 üzenetére
Arra gondoltam, hogyha nem működik megfelelően a program, ezáltal akár hazavághatja a gépet is a túlmelegedés. Azért ezt a programot mégsem lenovo mérnökei írták, ami nem az jenenti, hogy nem lehet jó, csak szerintem azért vicces, hogy a gyári szoftverekkel nem lehet ezt megoldani egy ilyen kategóriájú gépnél. Nem régóta van meg az x200, de egyre nagyobb csalódás nekem.
-
rekop
senior tag
x200-nál a ventillátor állandóan 3000rpm fölött megy? Idle-ben is 3200 körül pörög ~38fokos cpu-nál, ami már azért elég hagos. Ilyenkor teljesen hideg levegőt fúj ki a szellőzőnél. Ez így normális? Power managerben hiába állítok bármit, nem megy lejjebb.
-
rekop
senior tag
Sziasztok! Elsősorban x200 tulajoktól kérdezném, a tápcsatlakozó mindenkinél így mozog? Kicsit fura R400 után, amiben teljesen "szoros" volt. Vagy ez normális ezeknél?
-
rekop
senior tag
Bocs hogy belerondítok de hátha érdekel itt valakit, lenne egy eladó T400 újszerű UK billentyűzetem. 3eFt-ért vihető.
-
rekop
senior tag
Üdv! Megoldódott az SSD-s problémám, amivel kapcsolatban a múltkor írtam ide segítséget kérve!
A memóriamodulok voltak hibásak a gépben(vagy nem kompatibilisek vele), az SSD-nek semmi baja sem volt. Mondjuk az mindenképp érdekes, hogy a memtest86+ nem jelzett hibát, de úgy néz ki mégis ez volt a probléma. Szóval nem olyan rosszak OCZ-k, én nyugodtan ajánlom bárkinek!
Más jellegű dolog: van valakinek esetleg eladó 6cellás(panasonic) akksija T/R400-ba való kevés ciklussal, vagy esetleg új, úgy 12e-ig állapottól függően? -
-
rekop
senior tag
Én ezt az SSD-t használtam egy Asus P8H61M-Pro alaplappal több mint fél évet, és egyetlenegy hibával sem találkoztam ez idő alatt. A képen látszik, azért párszor be volt kapcsolva a gép(bár tényleg nem sokat használom) fél év alatt. Szóval nem most vettem újonnan, (vagy használtan 'valakitől, aki azt mondta", hogy ez tuti jó) hanem egy általam fél évig tesztelt darabról van szó. Viszont a gépet nemrég vettem hdd nélkül, és beledobtam az SSD-met, majd szembesültem a hibákkal.
Szóval elfogadom, hogy "OCZ=fos" de nem ez volt az első gondolatom, mikor jöttek a hibák(és őszintén szólva még most sem vagyok benne biztos, amíg nem tesztelem mondjuk egy Samu-val).
-
rekop
senior tag
válasz
audi100td #39093 üzenetére
Igen, a képen még 2.15-el van, de tegnap este felraktam a 2.22-t. Más ötletem nekem sem volt már. Kétszer újraindítottam utána, nem volt hiba, de úgy vettem észre, nagyon rendszertelenül jöttek ezek a hibák, volt olyan hogy egy nap kb.6-szor volt ki és bekapcsolva 2.15-el, semmi gond nem volt, majd rá egy napra bekapcsolásnál megint hibaüzenetekkel indult.
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki R400-at sata3-as ssd-vel? Bajban vagyok, mert az Agility3-mal nem igazán stabil a gép. Windows7 64bit az op.rendszer. Véletlenszerűen hibaüzeneteket dobál, van úgy hogy 1 napig teljesen jól megy, majd másnap bekapcsolásnál jönnek a hibák, ilyenkor nem lehet semmit elindítani, újraindul a gép vagy ötször egymás után, majd megint használható. Itt vannak a hibaüzenetek(volt több is, hasonló): Hiba1 Hiba2
Futtattam egy windows memóriadiagnosztikát : Link
Érdekes módon miután lefutott a teszt, és újraindítottam, lefuttattam újra és akkor nem jelzett hibát. Linux alatt memteszt86 sem nem jelzett hibát, kétszer futtattam kb. 1órán keresztül. Biosban a sata mód AHCI-re van álltva. Ha a compatibility-re teszem, be sem tölt a win kékhalállal elszáll már betöltés alatt.
Annyit kell még tudni, hogy az ssd-t használtam kb.egy fél évet az asztali gépemben, gond nélkül, egyszer sem találkoztam hibával. SSD HD Sentinel
Szerintetek lehetséges, hogy az ssd-vel van gond? Mit lenne még érdemes kipróbálni? Teljesen tanácstalan vagyok! -
rekop
senior tag
Szaisztok! Nemrég vettem egy R400-at, nagyon szuper a gép, egy dolgot leszámítva a kijelzőjét. Valaki esetleg nem tud valami olcsó alternatívát egy elfogadható minőségű panelre, amire ki lehetne cserélni?
Illetve szeretnék venni hozzá egy magyar billentyűzetet is, de nem igazán találtam, ha lenne itt valakinek elfekvőben szép állapotú, vagy akár új, arra vevő lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest