- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dhampir #122822 üzenetére
T-nél 1 szabad slot szokott lenni, kivéve DDR5, ott 4800 MHz felett nincs, mert állítólag olyan SODIMM modul nem készült. T...s-nél viszont csak forrasztott van, mert az ilyen ultrabook szerű összenyomott cucc.
2 szabad slotra viszont egyedül a Fujitsu Lifebook tért vissza, az meg jól ki is vonult innen. Túl jó volt, nem is vásárolták. Mint a Thinkpad az IBM-es időkben.
-
vargas0502
tag
válasz
Dhampir #121440 üzenetére
Igazad van, az árral nehéz lenne vitatkozni, de a W541 finoman fogalmazva sem közelítheti meg a P50-et stabilitásban és megbízhatóságban sem.
Nekem volt mind a kettő,de inkább ne is beszéljünk a W541-ről.Viszont én egy pár dolgot írnék ajánlásképpen, hogy miket szoktam figyelembe venni a szokások hardveres dolgokon kívül. Lehet, hogy ez neked is segítség lesz.
1. Nekem fontos, hogy minél több (db) háttértárat tudjak belepakolni a gépeimbe.
2. Legyen "becuppanos" dokkoló a gépeimhez. (Igen tudom, itt már kiestek a modernebb gépek, de a munkahelyem biztosít modernebbet így nem érdekel, ha itthon nincs saját felhasználásra USb-C-s dokkolóm csak céges gépem,stb.)
3. Lehet-e a géphez kapni még original vagy utángyártott aksit és ha igen milyen áron? (Szeretem, ha van tartalék.)
4. Mivel nem mindig dockról használom a gépet ezért nekem fontos a 3db "hagyományos" USB port.
(Ezek csak az én beidegződéseim.)
5. Amennyiben találok és megfizethető akkor minél jobb kijelzővel szoktam megvásárolni.Ezek a szempontok előtt már túl vagyunk a hardveres megközelítésen és, hogy mit fogok rajta futtatni,stb...
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dhampir #120431 üzenetére
Kinek mi... én most tataroztam fel a korábbi melós gépem a P50-et. Ez annyit jelent, hogy a korábbi 1x16 + 2x8 helyett kapott 2x16GB-ot. Erre nem lett volna szükség, de bántotta a szemem. Kapott 1TB 980 Pro-t, meg egy AX210-es wifi kártyát. Win 11-et nagyon picit kellett noszogatni és gond nélkül megy. A feleségem T430s gépe pedig leváltásra kerül... és ez is meg az alkatrészek is eladásra kerülnek. Így a beforgatás miatt nem is annyira vészes pénzügyileg sem. Szóval nagyban függ attól kinek mire van szüksége, mert van akinek P16 13th gen intel HX kell meg A5000 Nvidia... mert pörög a dollár.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #120057 üzenetére
Amit lehetett, megpróbáltam, de a hang eltűnése a beépített hangszórókon még mindig jelen van.
Lenovo támogatás: Hang- vagy hangproblémák megoldása Windows 7, 8 és 10 rendszerbenAmint olvasgattam, más felhasználóknál is jelentkezett ez a probléma:
t510 conexant audio problemEszerint marad a fejhallgató csatlakoztatása, és esetleg külső hangszóró használata a jack csatlakozón keresztül, mert azon eddig nem jelentkezett ez a hangmegszakadás probléma.
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir #117388 üzenetére
A listában HW azonosítók szerepelnek túlnyomó többségben, ami a listában van az működik.
Igen kaphatsz más kiszerelést, de igen kicsi az esélye, hogy azonos modellnél egyik egyik HW komponens támogatott a másik nem, a multi sourcing adott dolog mindenhol.
Pl. egy T14 intel és egy T14 AMD nem azonos modellek. -
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #116920 üzenetére
Az ok az, hogy az X240-től felfelé (már az X240 is) a hátlap/alsó borítás a könnyen leszedhető és a billentyűzet felőli oldal az, amin az alaplap stb. van.
X230 és a még korábbi X-ek esetén fordítva (ehhez képest).
Szóval a fenti változtatás jár előnyökkel is (könnyebb magához az alaplaphoz, WLAN kártyához stb. férni) és hátrányokkal is (mint a billentyűzetcsere procedúrája).
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #116906 üzenetére
Volt IPS-ben. Sőt, volt HD is IPS-ben. PSREF.
CPU erőben valóban elhanyagolható a különbség, de az IGP az pont fejlődött - a Kaby Lake-s IGP (az i5-7200U CPU-ban lévő HD 620) az jobb az előző generációs, Skylake-s IGP-nél (az i5-6300U CPU-ban lévő HD 530). Persze ez a különbség nem biztos, hogy kijön a tervezett használatnál (amit ugye nem tudunk), de a HD 620 az, ami kábé változtatás nélkül átment a következő 2-3 generációba Inteléknél.
Nekem mindenesetre a 1080p IPS kijelző nagyobb előnyt jelentene, mint az újabb generáció.
Windows 11 telepítéshez meg jó macerás a mindenféle .dll törölgetés a telepítőből, elég a letöltött Win 11 iso fájlt valamilyen frissebb verziójú Rufusszal kiírni pendrive-ra és a Rufus rákérdez a kiírási folyamat kezdésekor, hogy nem akarod-e esetleg úgy kiírni a Win 11-et, hogy ne legyen CPU és TPM előfeltétel...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dhampir #116906 üzenetére
A 6xxx a Skylake, a 7xxx a Kaby Lake, teljesítményben kb. semmi különbség, a kötelező 5-10%-ot hozza csak, IGP ugyanaz. Ha az egyik gép IPS-es, a másik pedig csak TN, akkor szerintem nincs itt kérdés.
Win11 egyikre se megy fel alapból (8xxx kell neki minimum), de ha kitörlöd a sources könyvtárból az appraiserres.dll-t, és csinálsz helyette egy ugyanilyen nevű üres filet, akkor a 22H2 is simán felmegy rá.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dhampir #115176 üzenetére
> Ubuntu Linux alatt a wifi kapcsoló gomb kérdését
> és végül az üresen álló F9 billentyűt választottam ki.ubuntu 20.04 + T480s -nél
az oprendszer kezeli a billenyüzetnek megfelelő feliratotfn+f8 = repülőgép üzemmód be / ki - ami lényegében a wifit ki bekapcsolja.
fn+f10 = bluetooth -ki-beAmúgy a Thinkpad-et linuxos körökben eléggé preferálják,
és emiatt (is) az átlagnál kevesebb probléma van a linux-al. -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #115168 üzenetére
Közreadom, hátha más felhasználó is belefut ilyesmibe és éppen Linuxot futtat:
CPT.Pirk fórumtársunk tippjét követve az itt leírt scripttel sikeresen megoldottam Ubuntu Linux alatt a wifi kapcsoló gomb kérdését és végül az üresen álló F9 billentyűt választottam ki.
Úgy vettem észre, hogy a Bluetooth-t nem vezérli, csak a wifit.
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #115170 üzenetére
Én pár éve Precision-okra vagyok ráállva, aránylag követem a dolgokat, a cégnél is 2 évente vannak váltva a Precision laptopok (a 15,6"-osok, 75-ös széria).
A 7530-asainkon és 7540-eseinken még volt WIFI kapcsoló másodlagos funkciója az Home gombnak, a 7560-asokon nincs már ilyen, tehát ott csak szoftveresen tudod ki-be kapcsolni. Inspiron, Latitude, Vostro és XPS számomra ismeretlen, csak Precision, így a többiről nem tudok nyilatkozni.
Engem meg még elég jól kiszolgál fullos M4800-as -
-
-
kacsento1
senior tag
válasz
Dhampir #113124 üzenetére
Ha nem gond beírnám ide is, mert a topikja nem igazán pörög.
Thinkpad l412 laptopban szeretném a hdd-t ssd-re cserélni. Melyik lenne az optimálisabb megoldás?
[WD Green SSD meghajtó, 240GB, 2.5", SATA III]
vagy
[WD Blue 3D SSD meghajtó, 250 GB, SATA III, M.2]
ilyen [LogiLink AD0019 M.2 - SATA III Adapter, 2.5"] beépítő kerettel?
Sebesség, melegedés tekintetében.
Köszönöm előre is. -
kacsento1
senior tag
válasz
Dhampir #113115 üzenetére
Igen, az lehet nálam is a ludas. Tegnap frissítettem a win7-et 10-re, de még lassabb lett. Délután rendelek hozzá egy ssd-t. Wd Green-t néztem hozzá, gondolom az megfelelő lesz ilyen hardver környezetbe. Közben kiderült, hogy 4gb 1333mhz-es ram van benne, annál gyorsabbat nem tudok rakni, max 8gb-ra bővíthetem. Tegnap újból szétszedtem, kipucoltam, újra pasztáztam. Remélem az ssd segíteni fog.
-
törölt tag
válasz
Dhampir #113070 üzenetére
Kidobtam az "ajándék" samsonite táskát élből, annyira rettenetes penetráns döglött állatkert szaga volt. Szóval nem tudtam volna az eredeti állapotában visszaküldeni, így szerintem nem lett volna korrekt. Hónapokkal később főleg nem fogom zargatni az eladót, így is nekem volt kellemetlen ezeket leírni neki.
Kb 5 órán át takarítottam, 1-2 hétig szellőztettem, ecet gőz + prime95 is ment rajta 4-5 órán át. Viszont amíg küzdöttem vele, elnyerte tetszésem a klavi kiosztása (+numpad) és a zsanér meg úgy a szerkezet masszivitása (eltakarítva azért jobban nézett ki). Ha már ennyi energiát öltem bele, akkor teljesen rendbe raknám, amúgy is szoktam "renoválni" gépeket.
Még egy atomjaira bontás és újrapasztázás, egy ózonos szagtalanítás és egy fedlap matrica hiányzik a történetből.Rokonságnak köszönhetően kialakult a megfelelő tolerancia szint a rettenetesen mocskos gépekkel kapcsolatban az "állítólagos" tisztaságmániám ellenére, konkrétan miattuk vettem egy 24 literes einhell-t. Már be vannak tanítva, hogy a teraszra rakják a gépet, és csak kompresszorozás után lehet bevinni a házba. Szóval nem először találkoztam igénytelen user gépével. Jelen esetben az átlagnál nagyobb kihívás volt
De alapvetően csak az lett volna a kérdés, hogy hol érdemes "felújíttatni" az akkuját, mert egyik fórumtársunktól olvastam régebben, hogy ezt javasolta utángyártott helyett, és szemre is 18650 formája van. Csak ugye elszúrtam a lépést, hogy a története miatt leírtam az ideapad kifejezést ebbe a témába (kb olyan lehet, mint a sznob kávés témában leírni a szarvasi + sárga csíbó kifejezést), és reagáltam a legnagyobb TP szivárványos kötekedésére.
Szóval hol érdemes kicseréltetni a "cellákat"?szerk.: de inkább nem rontom itt a levegőt, és máshonnan próbálom kideríteni, hogy hol érdemes az akkut megcsináltatni, és törlöm az itt szóltam hozzá részből ezt a témát a békesség jegyében.
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #112623 üzenetére
Nem, hanem összeraktam egy asztali gépet még ősszel, nem kellett már hurcibálnom magammal mindent :)
Viszont ősszel megint kell egy gép, de egy fokkal hordozhatóbb, mint az M6600-as, így majd ősszel veszek egy M4800-as Precit, azok már normális árban mozognak.
A ThinkPad P52 és P53 fele is húzna a szívem, de azok még horror áron vannak egy jó M4800-ashoz képest -
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #112574 üzenetére
Két kollegámnak is van Quadro-s i5-ös T510-ese, valamint a múlthéten érkezett Quadro-s i5-ös T410-es, egyik sem melegszik. A T510-esek vagy 4-5 éve lettek beszerezve, a T410-est pedig 1,5 óráig terheltem Furmark-kal + Aida-val (így szoktam minden gép hűtését megnézni, amit beszerzek ismerősöknek, hogy pasztáznom kell-e vagy sem)
Amivel most van gondom T410-es, az is kb 4 éves beszerzés, de holnap már jön hozzá egy másik hűtő, az kb biztosan megoldja a problémát
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #112071 üzenetére
Kicsit gyenge fényviszonyok mellett készítettem két képet a memóriamodulokról és még kettőt portalanítás után a billentyűzet alatti részről. Nem jutott eszembe, hogy a a porosodást megörökítsem, de volt mit eltávolítani belőle.
Ez a videó szolgált mintául a szétszedés műveletéhez.Memóriamodulok
Alsó memória
Felső memória
A hűtés részlete
A billentyűzet alatti terület
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #112071 üzenetére
Praktikusan 2*4-et, ne legyen L-es a modul, ez atombiztos, mert azt első genes i procis gépek nem eszik meg.
A hűtés meg ha amúgy minden tuti szintén ezy: van egy hűtőcseréd. Átlagos felhasználó alapjában véve szerintem ne szedjen szét gépet, itt a topikban is jól mutatja szerintem a pár példa, hogy miért ne. De amúgy próbálkodzhatsz vele, nem egy óraszerelés.
-
-
Picco
addikt
válasz
Dhampir #111539 üzenetére
nagy kedvenc volt es semmi bajom nem volt vele, leszamitva hogy 8GB -nel tovabb nem lehettett boviteni, ha 16GBos lett volna akkor megtartom az tuti.
egyik ugyfelemnek nagyon megtetszett, addig kerlelt hogy eladtam neki.
azota P14s/T14 lett, bar az etalonn szamomra egy T14s lenne, de egyszeruen nem er annyiert amennyiert vesztegetik szerintem. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #108015 üzenetére
Egy sima nejlonszatyorban volt, letették egy köbö 300kg szerszámmal megrakott 2-vel ezelőtti L200-as micu bal hátsó kerekéhez. Anyuci beült és szépen átment rajta, majdnem az elsővel is.
Szerintem ez így épp elég adalék. Ebbe a TP-ok is recsegnek széjjel, szerintem abban azért elég sokan egyetértünk, hogy a 8510-8570 korszakban olyan gépeket csinált a HP, amik jócskán megütötték a fizikai ellenállóképességét a Delleknek-Lenovoknak
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir #107020 üzenetére
"eltűnt a magnéziumváz és szomorúan konstatálható"
Hát az E-ben sose volt.(Nincs mi eltűnjön)
Most már jóval több anyag van benne mint régen, ha a 2,5" is kikopik és aksi kerül a helyére, már csak minimális HW konfigurációs különbségek lesznek az L-hez képest.
E és L-ben is 2 memória foglalat van, nincs forrasztott, az csak felső kategóriában van.Azt le is hagytam, hogy T/L dokkolható, E nem.
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir #107014 üzenetére
"nem 1 év, hanem 3 év garanciával adják (legalábbis Magyarországon)"
Az bizonyos SKU-kohoz csomagolt garancia upgrade. (Szépen lehet rájuk szűrni.) Ezek magasabb árú modellek általában, és hozzájuk vágják a 3év depot. Az már régió függő, hogy van-e on-site, lehet venni 5év on site-ot is hozzá venni, ha kifizeted."frissebb kiadású E15, észrevételem szerint, még gyengébbre sikeredett."
Gyengébbnek biztos nem gyengébb, mert a E15 kapott 6magos CPU-t a T15(és a többi T) meg jelenleg nem, mondjuk EMEA-ban nem elérhető. -
vicze
félisten
válasz
Dhampir #107010 üzenetére
It többé kevésbé leírtam mi az Edge "lényege". Azt kihagytam, hogy ami talán nyilvánvaló, hogy az E nagyobb és nehezebb mint a T vagy az L, nincs ujjlenyomat olvasó(10gen-től most már van), nincs NFC, nincs kártyaolvasó és ilyenek. 20%-kal kisebb aksi, viszont kapsz egy 2,5"-es helyet, a M.2 mellé.
"például az nem tetszik, hogy billentyűzetvilágítás nélküli konfigurációban (is?) kapható"
Talán az X1C-t kivéve opcionális, E595-en nincs háttér világításos billentyűzet opció(E15-ön van már)."esetleges billentyűzetcserénél az érintőpad két felső gombjának műanyag lapkáit is ki kell feszegetni"
8gen óta ilyen mind T és L is."Viszont videófelvételek alapján talán magnéziumidomon fekszik az alaplap"
8gen óta a E is kapott egy minimális fémet, hogy valamennyire merev legyen, ettől még nyekereg az ABS miatt továbbra is.
Kapsz egy nagyon jól horpadó és kopó aluminium fedlapot is...A Zen+ még jócskán nincs versenyben az Intellel(teljesítmény/üzemidő), annak ellenére, hogy főleg az üzemidő a FW frissítésekkel javult, ami a tesztekből nem jön le.
-
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir #105335 üzenetére
"T540p-hez eredeti gyári optikai meghajtót venni?"
Nyilván ezt csak te tudod, hogy mennyit használsz optikai meghajtót, de ha ritkán szerintem egy külső meghajtó egyszerűbb olcsóbb és időtállóbb megáldás. De mondom csak te tudod, hogy neked mi kell."érdemes FHD helyett a nagyobb felbontású IPS panelt keresni és az még beszerezhető?"
Amennyiben jelenleg nem 3K-s van benne, nem tudsz FHD-nál nagyobbat belerakni, mert 4 csatornás eDP(40pin-es) kell támogasson az alaplap, az FHD és kisebb modellek csak 2 csatornásak (30pin-es)."Érdemes lehet idővel i5-ről i7 processzorra cserélni"
Ha kell a több mag és a teljesítmény növekedés, abszolút érdemes, cserébe búcsúzz el az aksi üzemidő felétől is egyben.
Illetve még előny, hogy télen sokkal kellemesebb fűtőtest lesz. -
barnam_
nagyúr
válasz
Dhampir #105330 üzenetére
Szerintem nem olyan rossz a szerviz, legalábbis ugyanolyan arányban okolható a gyártó is (rossz anyagminőség, gyenge alkatrész ellátás, stb.), mint a szervezet.
Csak azért nem zárkóznék el egy termék vásárlásától, mert a TMX szervizeli. Sőt, ilyen alapon semmit se, mert elég sok gyártó készülékét kezeli -
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #104869 üzenetére
Egy Hardveraprón bontott T500-asból vettem egy BT modult autószerelő ismerősöm T400-asába. A T400-ast autódiagnosztikához használja, viszont abban gyárilag nem volt BT (ikon sincs a kijelző alatt). Az új OBD kiolvasója viszont BT-n keresztül is használható, így picit fejlesztettük a T400-asát
-
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
Dhampir #102613 üzenetére
Ide ha beirod a sorozatszámot, gyártó és típusszám szerint is kikereshető, milyen panelekkel szerelték:
[link]
A laptop panelek eléggé kompatibilisek, érdemes újjítani, ha elromlik. Amit linkeltél 250-300nit-es paneleket, ugyanazon az áron 5-600nit-est lehet kapni (persze ez csak egy jellemző). Általában az az olcsó amiből éppen sokat gyártanak. -
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #102489 üzenetére
Nem különb, mint a többi. A legtöbb gond a nagyon vékony fedlapok miatti sérülések miatt vannak. Másik pedig maga a panel nyűgök. Maga a technológia adott, a fizika dettó. Itt csoda nincs.
embe: Ezt csak képzett szőröstökűeknek ajánlom mindig. A HP-t amit a kukából építettem fel nem sokkal piaci ár alatt jött ki a végén, Igaz, tényleg szinte kott új lett az egész gép, de azért kellett pár embert zaklatnom, hogy na, akkor akku, na akkor panel, na, akkor másik SN-es a kasztni, de a lap még garis stb stb stb.
Szóval ahhoz, hogy ez megérje vagy tudnod kell nagyon a témát vagy baromi olcsón kell venned. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Dhampir #102240 üzenetére
> akik néha megjegyzik, hogy "már több éve nem használok ilyet" és hasonlókat.
de ha igen, akkor ott az USB-s külső DVD iró ..
és azt akár a következő laptopra is rá lehet kötni.
kb 9e Ft ért USB C / USB 3.0 csatolósat is lehet találni ( újonnan, garanciával)
USB2.0 -ást már nem érdemes venni.és természetesen csak feketét szabad venni, mert az megy a klasszikus ThinkPad-hez
-
btudos
nagyúr
válasz
Dhampir #101798 üzenetére
Ha új gépben gondolkodsz, nehéz ár/érték arányt szem előtt tartva választani ilyen szinten.
A Thinkpad T, a Latitude 7-es és az EliteBook 8-as sorozat kb. egy kategória, ezek között nagyjából egyéni preferenciák alapján célszerű dönteni, de szerintem a magánemberként ilyen gépeket újonnan vásárlók részaránya kimutathatlan, nem véletlenül tartoznak a business kategóriába ezek a gépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged