Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Köszi, elfogadom.

tika: Nem még, csütörtökön járok IPAközelben.
Csere lenne előbb-utóbb úgy is, mert az e és az fn gombok már hiányoznak, a másikról még csak a tab hiányzik.
Tényleg, van arra mód, hogy sérülés nélkül amputáljam a tabot a régiről az új-ra?
donjohnson: 200k körül van a C340 lenovo, amit kinéztem utódnak.
ha ennek az ára 4 számjegynél megállna, az lenne a valós értéke szvsz. -
Ganz-[HUN]
addikt
Nekem nemsoká jön ultrahangos tisztítóm... ha gondolod majd beledobhatom.
-
Tikakukac
titán
Volt totál tiszta alkoholos pancsi vagy ultrahangosban? Véletlen sem akarlak elkeseríteni, én még életemben nem láttam stabil borral locsolt de nem full eltakarított cuccot. Semmilyet. Alaplap, bill, teló, akármi. Ez úgy néz ki, hogy igen, jó, utána indul a korrózió és ha szerencséd nincs még más is eltávozik, mikor megtörténik a short.
Csak egy jó tanács, nem egy ilyen X-es TP billzetes gép volt nálam, volt olyan, aminek a csatijánál feketére égett az egész billzet dugsz 1-2 hónappal később. -
carr
őstag
A borvirágos kijózanodott, a boros billentyűzet megjavult.
Tudtam én. Meghálálja a törődést a kis 7 éves.
. Az mx2 is szépen teszi a dolgát. 
40C°körül tanyázik tétlen a 22C°szobában, hogy a qbitorrent megy.
Van ehhez amúgy valami aláírás panel?
Pl weboldalon aláírás kockában alá tudjon írni üf? mivel nem érintős tök jól jönne.
Köszi
-
zpkasa
csendes tag
laptopvásárlás előtt állok. 3 verzió, véleményetek?
1. most venni akciós T495s-t?
2. most venni T14s-t?
3. Várni a 2021-es 16/10 display-es thinkpadekre? -
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Fújja ahová szeretné
-
válasz
Tim82
üzenetére
Uh de nem szerettem az OpenWRT-t... szerintem a hétköznapi felhasználónak (aki nem Linuxot használ) túl van bonyolítva. A Gargoyle firmware-t szerettem, azt csak feltettem, aztán működött.
Tegnap olvasgattam router témában, látom sokan cserélik a Xiaomi routerek rendszerét OpenWRT-re - bár elvileg külön fw író kell hozzá, azért az sem az átlagfelhasználóknak van.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Rossz a kiindulási alapod és ebből téved következtetést vontál le
Minden kapcsolós billzet megvolt, van, amiből több márkától is ugyanazon switch. A jelenlegi a mostani gyűrűkkel a legjobb ami nekem passzol, a T60 pedig ehhez mérten is erős. -
Tim82
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Az még arrébb lesz. 10-20k között azért vannak AX1500-as, AX1800-as routerek, de nem hiszem, hogy többet hoznak egy jobb AC-s routerhez képest.
Egyelőre nekem sincs szükségem AX-es routerre, de azért az L450-ben a 7265AC -> AX200 váltás annyit már hozott, hogy stabilabb 5 GHz-en a wifi (bár itt valószínűleg a jelenlegi router kezd kehesedni).
Ha eljutok odáig, hogy sikeresen megoldjam végre az OpenWRT-re cserét (nem annyira egyszerű folyamat), akkor egy Xiaomi AC2100 fogja váltani a jelenlegi TP-Link Archer C5 v1.2-t, ami egyrészt már vezetéken sem igazán hozza a gigabit körüli sebességet, másrészt 5 GHz-en is mindössze 120-130 Mbps körüli letöltést tud már csak.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
Ilyen tapasztalatom nem volt velük. Ezek a Green Cell akkuk egyébként hazai kisker beszerzések, mindegyikre járt/jár egy év garancia.
-
vargas0502
tag
válasz
Tim82
üzenetére
Köszönöm az infót. Kicsit részletesebben utánaolvasok ezeknek a Green Cell-es akkuknak.
Eddig csat egyszer rendeltem utángyártott akkut,de az..fúú..konkrétan amikor berakom is meg kell nyomni az aksi illesztésénél és amikor kiveszem akkor is mivel gyárilag egy picit szét volt nyílva az akkor új utángyártott akku..No comment. -
Tim82
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
Az utóbbi egy évben egészen sok Green Cell akkut szereztem be:
- egy 6 cellásat L450-be,
- egy 9 cellásat X230i-be,
- egy 9 cellásat T430-ba,
- egy 9 cellásat X200s-be,
- egyet X301-be (ezt most fejből nem tudom, hány cellás, 3 vagy 4)
- két darab 6 cellásat T60-ba és R61-be.Ezek közül én aktívan az L450-et, az X230i-t és az X200s-et használom, ezek bírják is, de amúgy nem hozzák a gyári hasonló vadonatúj akkuk tudását (szerintem kb. 75%-át tudják annak az üzemidőnek - X230i esetén ez kb. 5 órát jelent Linux alatt, L450 esetén kb. 4 órát Win 10 alatt). Elviekben Sanyo cellás cuccok, gyárinak ismeri fel a W10-es gépen a Lenovo Vantage.
Szerintem ár-érték arányban megfelelnek, én elégedett vagyok velük.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mint írtam, nem elég azt nézni, hogy Cherry Brown...
Én háromféle Brown-os billentyűzetet próbáltam, háromféle élmény volt. A Ducky One 2 toronymagasan a legjobb közülük, majdnem mintha az egy másmilyen kapcsoló lenne, számomra hibátlan. Éppen annyi visszajelzése van a gomboknak, hogy pont érezni, mikor lett aktiválva, és mégsem kattog/csattog olyan hangosan, mint néhány más taktilis alternatíva. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Érdemes lenne egyéb kapcsolókat is kipróbálnod. A Brown egy kiábrándító valami a taktilis mechák között... akárhogy gyűrűzöd, plate-eled, lube-olod, nem lesz "jó".
És ez meg is magyarázza hogy az után a mecha után miért jó érzés egy T60 bill. Mert a Brown egy gyenge mecha, a T60 pedig az ultimate noti billzet.
Na jó ez nem biztos hogy így van, én a T43-as billzetét jobban szeretem, és szándékomban áll az elpusztult SK-8835-öm házába beleépíteni, amint rájövök, hogyan lehet adaptálni USB-re. -
válasz
KaiotEch
üzenetére
P50-em billentyűzetét cserélni kellett nemrég... Nagyon összekócolódott benne valami...
T460,T470(s), T480(s),T490 gépekből áll a céges flotta...
470-es gépeket kellett eddig szervizeltetni. Alaplapi, port és kijelző problémák miatt... A többivel eddig nem volt gond.
Az (s) verziók viszont láthatóan más anyagból vannak. A palmrest rész biztos nem műanyag...ez is fém (Mg ötvezet) Míg a sima verziók esetében műanyag. Viszont ami nagyon nem tetszik a Lenovo üzletpolitikájában az a forrasztott RAM és mellé 1 slot... -
válasz
donjohnson
üzenetére
Kipróbálom köszönöm szépen!
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem ismerem a Roccat-odat, viszont a saját full gyári Ducky számomra hibátlan.
Vettem hozzá egy PBT kupakszettet, de felrakni még nem volt motivációm, teljesen élhető a festett tejfölöspohár gyári kupakszett is.Ami a TP-ket illeti, elhiszem, hogy a régiből is van jó és rossz, de ez nem változtat azon a tapasztalatomon, hogy két teljesen véletlenszerű régi billentyűből kifogtam két számomra kevésbé jót, míg a szigetesből mind a négy közelemben lévőn kellemes gépelnem....
#110072 carr : A csatorna célja a gép védelme, nem a billentyűzeté...

#110074 Ganz-[HUN] : Adott kapcsoló sem mindegy, milyen termékben van...
-
szabz
tag
Sziasztok!
T440p m van, és kevés lett a tárhely, meg a vga -t is szűk keresztmetszetnek érzem, meg lehet kellene még 8g ram is bele.
Gondolom a ramot bővíteni nem nagy kaland és nem is drága.
Ssd nél kérdés, hogy mennyi és milyen aplikálható bele most 240 ssd van benne, de hogy m2 vagy 2,5" az passz, és nem is találtam róla infót a neten. Optíbay is járható lehet, de ha lehet bele rakni 2 db ssd -t akkor azt választanám(1db 2,5" 1db m2). ha optibay akkor milyet és honnan?
Vga cserének nem tudom lenne e értelme gt 730m van benne (pl a hűtés miatt, értelmes előrelépés).
Lehet váltanék... Ha használt nem zavar, de azért garanciát szeretnék rá. max br 250 000
4k kell minélmagasabb mhz vel, hátha lenne időm játszani néha
min 16gb ram
1tb hely
jó vga (mondjuk ami tud 4k 144 mhz az jó lehet)
proci: most i7 van benne, nem is szeretnék gyengébbet.
dokkolható legyen akár usb c vel is jó
kijelző méret nem számít de min fulhd felbontás
aksi idő min 3óra
és strápás legyen mint ez, kb szögelni is lehet vele xd.előre is köszönet a véleményekért és a segítségért
-
fungi
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
"Ugyanitt találkoztam olyan T420/410/T60-X201-társai billentyűzettel, ami olyan volt mintha taknyon gépelnék"
Ezekben is többféle van-volt, NMB meg Alps is nagyszerű, a Chicony meg nem egy nagy szám.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
És Igen, ott a pont... Épp kifogtam egy jobb billentyűzetet a T60-ba... De észrevételem szerint a Chicony tűnik a legjobbnak háttérvilágított fronton. Lágy, kellemes és puha, nem csörög zörög csattog. (T440 series, és a T420-ba lévő klaviból úgyszint egy Chicony volt a legjobb befutó). még ez se olyan jó mint amit a T440s-be jött, az visz mindent
Többiből viszont nem nagyon érzem azt hogy ezen szívesen legépelnék többet mint fél oldal. De az X240-ben (néha vissza sírom, nagyon kis cuki gép volt) és a T440s-emből cápázott háttérvilágított klavok nagyon nagyon bejöttek nekem! X240-ben a Chicony még lágyabb volt a T440s-énél, utóbbi határozottabb, de legalább olyan jó. Viszont a sima nem hátteres chicony csapni való volt ahhoz képest, és a Lite-on jobb belőle. Kíváncsi vagyok milyen egy liteon háttér világított.

Ugyanitt találkoztam olyan T420/410/T60-X201-társai billentyűzettel, ami olyan volt mintha taknyon gépelnék. És nem volt szétkopva. Egyszerűen sokáig nem értettem mit szeretnek ennyire az emberek ezekben a billekben a leosztáson kívül, amit egy korabeli Dell is tudott (Pl. M4500)
Elitebook 8460p: Volt egy, aminek isteni pazar volt a billentyűzete, aztán jött a szervízbe egy rakás magyar leosztású (bár kopottas) széria. Na azon is mintha lufin próbálnék gépelni. Undorító...
Szóval ja, adott széria/szerencséd válogatja.
Tapasztalat/gyűjtemény: Apple AEKII SKCM Ivory, egyéb SKCM White-tal, Model M, és MX Blue-s MX Board 3.0, G80-1800 MX Black, majd Gateron Yellow, és végül Gateron Brown kapcsolókkal.
Gateron Yellow amúgy pazar kapcsoló nagyon! Ezeket mind hosszasabb ideig használtam. -
vargas0502
tag
válasz
Tim82
üzenetére
Gyaníthatóan utángyártott lesz,mert szinte eredetit lehetetlen beszerezni már...
Egy kicsit bővebben kitudnád fejteni a saját tapasztalatot a green cellel? Gondolok itt arra, hogy milyen gépben használtad, napi hány órát (kb.), minden nap? Meddig bírta látványos romlás nélkül?
Köszönettel,vargas0502
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
Részemről egy óvatos, de saját jó tapasztalatokon alapuló javaslat arra, hogy érdemes lenne beszerezned egy Green Cell akkut a T61p-be.
-
válasz
Tim82
üzenetére
Én egy gyors ebay kereséssel adapteres (ngff -> mpci-e) megoldást találtam. Ez mondjuk teljes mini pci-e, a x20-as szériába szerintem nem fér bele a wifi helyére. Msata/wwan helyére bemegy, e azt nem tudom hogy működne-e ott.
A gyártó oldala alapján csak ngff változat van, szóval ha átalakító nélküli, akkor a kínaiak biztos meghackelték
#110066 hárásó : az első az ngff, nem jó; a második jó, nekem is ilyen van. Csak figyelj, hogy tutira AC-s legyen, van ebből csak N-es is.
-
Tim82
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Van Intel AX200-ból is mini PCI-e változat, hogy ez mennyire gyári vagy csak élelmes kínaiak oldják meg a más csatolót/form factort, azt nem tudom. Mindenesetre működik, legalábbis Reddit-es tapasztalatok alapján.
Gyári BIOS-szal azt hiszem, az Intel 6300AGN (3 antennával) vagy 6205AGN (2 antennával) a legjobb opció.
-
törölt tag
x220-ba melyik az a "leg"gyorsabb wifi kártya amit még érdemes lehet beletenni? Jó driver, stabil működés előnyt jelent.
-
Sanyi.mTs
addikt
Mennyire (nem) ajánlott, hogy a gépeket egymásra rakva használjam egyszerre? Pontosabban: helyhiány miatt L490 lecsukva, hdmi-n monitorra kötve és ennek a tetejére raknám az x200-at szintén monitorra kötve.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Lehet, nem tudom. A T410-et nem néztem, melyik gyártmány volt benne, a T420-at meg még nem szedtem szét azóta, hogy ez a téma felmerült, lehet megnézem majd kíváncsiságból. Ugyanakkor az én statisztikám a klasszik vonalból kettőből kettő ugyanazzal a számomra nem túl kellemes karakterrel, míg a szigetesből 4db is járt nálam, ráadásul a T430-asból kétféle gyártó (világítós és anélküli) és mind jó volt.
A barna Cherry kapcsolós asztali Ducky One 2-m gépelési komfortját azért megnézem, mikor közelíti meg egy T60 (vagy bármi más notebook) billzet.
-
vargas0502
tag
Sziasztok.
Szerintetek ma Magyarországon belehet szerezni új eredeti 9 cellás (92P1133) aksit valahonnan? Kezdem feladni a dolgot....jó igaz, hogy hivatalosan ezek csak 2014-ig voltak,de hátha valahol...vagy valakinek..? T61p-hez kellene..
Tim, ha offos akkor bocs.. -
HSM
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
Én éppen a régin (T410, T420) nem szerettem a nehéz, hosszú utas lenyomását, határozatlan nyomáspontját, kicsit kellemetlenül erősen kellett nyomni egy T430 vagy T460s-hez képest. Nyilván, így a szándékos lenyomási kísérletek mellett véletlenül is nehezebb sokkal lenyomni.
Mondom ezt úgy, hogy mellette van egy Cherry Brown kapcsolós mechanikus billentyűzetem, azt is szeretem. 
A 7 soros elrendezése amúgy nálam is a régin volt telitalálat, de ezzel már megtanultam együttélni.
Szóval szerintem ez nagyon egyéni preferencia kérdése.
-
carr
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Done.
Legalább kipucoltam. 1.5 éves por stb benne.
Az Új Bill. Otthon van, IPAval együtt így csak sima szappanos vizes mosást kapott.
(Nyákok nem
)
Hála istennek a magnézium kereten belülre nem ment. Így a billentyűzeten kívül máshol nem láttam.
Most még hagyom száradni estig, aztán kiderül hogy mi lesz.
Ha mástnem, áttérek a t61re...
Legalább már a proci 64es benne.
T7200
Már csak a sata ssd-t kell valahogy belefaragnom....

-
Üdv. Kollégák no offense, de jól gondolom, hogy ezek az új ThinkPad-ok minőségbe sehol nincsenek a régiekhez képest? Kb 1 éves a billentyűzetem(T580), és rengetegszer elgépelem pl a jelszavamat(nyomásérzékenység miatt, pedig nincs túlhasználva). Ez egy HP-nél nemigazán fordult még elő több év után sem. A ventilátor a másik, állandóan visít mint állat, pedig most volt újrapasztázva a CPU is.

-
meri
aktív tag
válasz
vicze
üzenetére
No, sikerült a Synaptics-ot beüzemelni. A lényeg: valamiért a Win alapból felrakott egy ELAN SMBus driver-t is az update-elés során. Kicsit belemásztam, és volt egy ELAN Touchpad is elrejtve - természetesen mindez a system device-ok listájában. A TP drivert uninstalláltam, az SMBus-t letiltottam, és egy boot után már nem ELAN SMBus-ként látszott, hanem Synaptics SMBus-ként. Ezt aztán engedélyeztem, és elindult. Jól éreztem, hogy valami eleve "fogta" a TP-t (a klikk akkor is működött, amikor a Syn teljesen tiltva volt).
Az ELAN nem tudom, hogyan került ide - és ez megmagyarázza azt is, hogy a Lenovo Recovery-vel miért volt jó - ott eleve csak a megfelelő driver-ek vannak a csomagban; ezek települnek először, megakadályozva, hogy az automatizmus leszedjen (és installáljon) egy oda nem illő drivert.
Azért pár órám elment vele. Ha nem sikerült volna, akkor egy másik SSD-re felraktam volna újra a jó image-et, és a összehasonlítottam volna registry-ket - jobb így, hogy nem kellett. -
carr
őstag
T430s mennyire bírja a száraz vörösbort?
Rá löttyent kb. 2cl vagy annyi se aztán gondoltam Hagyom száradjon , de fel óra múlva írtam volna rajta, de csak hülyeséget írt. Bebaszott? Azt majd kiszárad reggelre a radiátor tetején? Most akkuval kivéve pihen.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502
üzenetére
Ez kuka.
-
válasz
vargas0502
üzenetére
Én tennék fel egy Lenovo Power Manager -t, és azzal néznék rá az akkura.
De ha a Windows nem tölti, akkor lehet teljesen kuka az akku. -
vargas0502
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy sikerült szereznem egy elvileg eredeti aksit a T61p-hez erre... ez van most.
Nem értem, hogy akkor mi is van..??
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=994akkorezmosthogyisvan.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/12/11/994akkorezmosthogyisvan.jpg[/img][/URL]Nem buzeráltam az aksit semmilyen úton módon. Ha lehúzom a töltőről akkor kikapcsol a gép pedig töltöm már vagy 3 órája.
Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
Sensei
aktív tag
válasz
petir
üzenetére
Szerintem csak simán telepítsd az ATK0100 drivert, majd utána próbáld újra a bios frissítést.
Az ACPI energiagazdálkodásért felel, csak tipp, de az sem lehetetlen, hogy a winflash ezen keresztül ellenőrizné a frissítéshez szükséges alapvető követelmények teljesülését (akku/hálózati tápellátás). -
vargas0502
tag
válasz
vargas0502
üzenetére
Javítván az előzőt egy ilyet találtam, hogy lehet optimálisan beállítani tp fancontrollal.
" T61 (fan levels RPM: 0 = off, 1-2 = ~2980, 3-5 = ~3330, 6-7 = ~3760; disengaged mode works at ~4500) W500 (fan levels RPM: 0=off, 1-2 = 1900, 3-5 = ~3000, 6-7 = ~3500; disengaged mode works at ~5100)"Ezek valid értékek lehetnek?
-
vargas0502
tag
Sziasztok!
Szeretném egy 15,4"-os T61p-be beleszerelni egy T500-as hűtését. Képek alapján nincs nagy eltérés. Hardware maintenance manualban nem találtam arra vonatkozó adatot, hogy mennyivel jobban pörög ill. hűt a T500-as hűtése. Thinkwikin is néztem,de semmi...persze az is lehet, hogy Én néztem be valamit.
Egyáltalán lehetséges a T500-as hűtését belevarázsolni oda nagyobb faragások nélkül?
köszönöm a hasznos válaszokat. -
meri
aktív tag
válasz
vicze
üzenetére
Köszi! Stimmel. Semmiféle advanced driver letakarító megoldás + újratelepítés nem segít. Amikor a Syn driver aktív, csak a kattintás működik - de ez akkor is jó, ha letiltom a Syn driver álktal felrakott device-okat. Olyan, mintha közben valamilyen default driver is múűködne, és "összeveszne" a Synaptics-szel. Azt hiszem, most hagyom abba... hátha az IT tud kezdeni valamit (az első válaszukon csak röhögtem, miszerint általában elég uninstallálni a drivert, és ilyenkor megtalálja a jót - na persze
)
Nálam így néz ki a HID és a Mice csoport (egeret kihúztam, stick letiltva): -
carr
őstag
válasz
vargas0502
üzenetére
korábban kérdeztem énis. ha jól emlékszem azt a választ kaptam, hogy nem valószínű a siker. a bms figyel, s inkább az a para, hogy a bms nem engedi a cellacserét. vagy ha rájön, letiltja magát. vagy hasonló rémlik.
-
meri
aktív tag
válasz
vicze
üzenetére
Szia, ismet zavarnalak (elnezest az ekezetek hianyaert). Roviden: T14 AMD, touchpad. Ugye a 18363-as verzioval nem mukodott sehogyan, uj es regi driverekkel sem. Felraktam Lenovo Restore-bol a 20H2-t, azzal kivaloan ment (a teszt egyszeru: mukodnie kell a 2 ujjas scrollnak). Itt minden telepites automatikus volt, a driver es a Store-os app is ugye.
Ezzel viszont agyonvagtam a ceges installt, de a kollegam rendes volt, es deployolta a 20H2-t a megfelelo modszerrel (MDT) - es ismet nem megy a cucc. A driver ugyanaz, ami neked, Store-bol app felrakva. Probaltam az osszes regi verzioju drivert torolni, regi app-maradvanyokat torolni, ujra felrakni szamtalanszor, de csak akkor tudom "alaphangon" hasznalni (2-ujjasan tehat sajnos nem), ha rollback-elem a drivert, es a MS drivere van fent.
Megnezned nekem, hogy a Store-os app nalad milyen verzioju? Ami elerheto a MS Store-ban, az a 19.5.19.55. Latom, hogy a MS Catalog-os Synaptics driver csomagban is benne van a 2 app (touchpad + point), ezeknek a verzioja 19.5.19.67 (azaz, ugyanaz, mint a driver-e), de ezt nem tudom felrakni ezekbol a file-okbol, mert lejart a certificate-je augusztusban (es nem sikerult visszaallitanom a datumot - lehet, hogy ugy menne).
Mivel tudom, hogy volt mukodo kombinacio, ezert nem adom meg fel, meg hat maga a gep nagyon kene mar - kulonben mar regen visszakuldtem volna a fenebe, de legalabbis egy szervizelesre. Koszi elore is! -
vargas0502
tag
Sziasztok fórumtársak.
Foglalkozik itt valaki original lenovo aksi felújítással? bocs, ha off..
Ha van ilyen köztünk akkor az legyen szíves privátban rám írni.
Köszönettel,vargas0502
-
Tim82
félisten
Érdekességképpen megjegyzem, hogy az L450 csont nélkül megeszi a (nem Lenovo FRU-s) Intel AX200-as WLAN kártyát, vagyis az *50-es generációnál valószínűleg tényleg nincsen meg már a wifi kártyákra vonatkozó whitelist. (Sebességben mondjuk nincsen nagy növekedés, de a jelenlegi öreg TP-Link Archer C5 v1.2 routerem a limitáló tényező, a közeljövőben úgyis váltok Xiaomi AC2100-ra, ha lesz végre egy kis időm azzal foglalkozni, hogy azon a gyártói
spyfirmware-t lecseréljem OpenWRT-re.) -
-
carr
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Meló miatt kell a touch. Szerződést írt írják alá.
Azt így meg macera átváltani telóra... Újra belépni , adott szerződését újra elérni stb. Nem esik le a gyűrű, félre értés ne essék, csak valamiért már egy ideje kattogok rajta .
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19
üzenetére
De ez hatványozódik Yoga típusok estén, ott a bill és az üveg miatt mindent vékonyítani kell és kisebb hűtőt kapnak mint a nem Yoga testvérmodellek. Nem látod elsőre de konkrétan fele olyan vastag a borda és a venti is vékonyabb.
X és X1 Yogák azt mondom, hogy még tűrhetőek legalább felépítésre, csak a hűtés szar, meg az üveg meg a bill, de a többi kb. a E alatti minőséggel rendelkezik... -
válasz
vicze
üzenetére
De azok kb igazak az összes mai 13"-as ultrabookra nagyjából
Nálunk a laborban van egy, ami elég régi (5th gen) és az jól bírja, nem rosszabbul mint a többi, pedig egyesek elég érdekesen használják őket. De az egyetlen 2in1 amin van pöcök egér, ami kesztyűs használat esetén jól jön. -
-
fattyu
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
na jó átgondoltam.
saját pézt nem adnék érte semennyit se de nekem elég hülye igényeim vannak.
Akku nem olyan rossz. Klavi sem. erő amíg nem szárad ki a paszta addig rendben van. Amint csökken a hővezetés igen rendeset térdel a felhasználói élmény throttling jeligére. 6 hónap után kellett újrapasztázni az enyémet... mintha uj gép lenne azóta.
touch panelt egyáltalán nem használom. azt nemtom mennyire milyen.
ja igen egy klavicsere is volt már mert a space ha nem a közepét nyomtad nem akart érzékelődni. az mókás volt mert a klavi maga a váz... lebont mindent a picsába és újratesz.
majd kiderült hogy ugyanazzal a cikkszámmal más az egyik usb körül a kiképzése az új fedlapnak...Ha belegondolok klavicsere az volt egy pár azért...
most hogy ezt így átolvasom azért tényleg nem mondom nem lehet jobb helyre pénzt költeni

: -
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Van aki valamiért szereti passz miért de szeretik. Ha nem üveg akkor nekem már mindegy és nem zavar úgyse használom... Értelmes árú és fényerejű kijelző újaknál meg csak touch sajnos.
-
-
carr
őstag
Skacok ... T430s -t váltanék valami touch screen verzióra. Van ilyen ? Sok fityinget nem akarok költeni a váltásra. Mik a lehetőségeim?
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Van egy ThinkPad E580 laptopom Intel HD Graphics 620 videokártyával, munkára használom, nem a saját tulajdonom. Otthoni munkához szeretnék venni egy dokkolót hozzá. Bent a munkahelyen egy Lenovo-s ThinkPad dock van, de ugyanilyet nem vennék, ennyit nem szeretnék rá költeni.
A cél az lenne, hogy a laptopba ne kelljen mindent ki-be húzkodni (monitor,egér,billentyűzet,hangszóró, stb.). Viszont ha már dokkolót veszek, úgy szeretném megoldani, hogy a a laptop HDMI portjáról menne egy monitor és a dokkolóról pedig egy másik. Tehát kiterjesztett asztalt szeretnék 2 külső monitorral. Ezt tudja a laptop, vagy ez csak a külső eszköztől függ? Ezt néztem ki, ez megfelelő lenne nekem? Ez a mondat,amit nem értek belőle "USB-C™ váltakozó móddal", nem tudom tud-e ilyet a gépem.
A munkahelyen bent a dokkoló és a monitor displayport kábellel van összekötve, és a benti dokkolón 2 darab displayport kimenet is van. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
MrPetya19
üzenetére
Nálam teljesen jó. Egy sima Ryzen 3600 egy Radeon RX580-al. Azonnal kint van a teljes képernyőn késlekedés nélkül még a 4K 60FPS is. De a korábbi, 10 éves, 4Ghz-en használt X5660-as Xeonon sem volt semmi gond ezzel a VGA-val.

Sőt, korábban ez a CPU magában is éppen elvitte a 4K 60 FPS videókat még VP9 gyorsítás nélküli VGA-val is, bár már jó magas volt a CPU használat így és pár képkocka ki is hullott a lejátszás közben.#109981 FoxiestFox: Én azért inkább preferálom a minőségvesztés nélküli megoldásokat. Persze, kisképes lejátszáshoz nem kell 1080P és 60FPS, ez is tény.

#109983 FoxiestFox : Tudtommal a hatodik generációban jött be a félig hardveres VP9 lejátszás, és a 6600U-mon is tud azért jelentős CPU-terhelést produkálni pár durvább videó, a 1440P 60FPS-eket már nem igazán szerette, a 1080P 60-at viszont még szépen vitte. Viszont ez azért azt is sejteti, hogy hasonlókkal azért minden gyorsítás nélkül lényegesen nehezebb dolga lehet az 5300U-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- E-roller topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csere lenne előbb-utóbb úgy is, mert az e és az fn gombok már hiányoznak, a másikról még csak a tab hiányzik.
ha ennek az ára 4 számjegynél megállna, az lenne a valós értéke szvsz.

Én háromféle Brown-os billentyűzetet próbáltam, háromféle élmény volt. A Ducky One 2 toronymagasan a legjobb közülük, majdnem mintha az egy másmilyen kapcsoló lenne, számomra hibátlan. Éppen annyi visszajelzése van a gomboknak, hogy pont érezni, mikor lett aktiválva, és mégsem kattog/csattog olyan hangosan, mint néhány más taktilis alternatíva.
Vettem hozzá egy PBT kupakszettet, de felrakni még nem volt motivációm, teljesen élhető a festett tejfölöspohár gyári kupakszett is.