- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jjeahh #118306 üzenetére
Nna, most lett időm a gépre: legyalultam a windowsot, format, újratelepítettem, kb. 5 percig működött a kurzor, aztán hirtelen megint ilyen lett. Lenovotól letöltöttem a hivatalos synaptics drivert, ez helyrehozta 5 percig, aztán magától megint ilyen lett
. Ez számomra teljesen wtf kategória, nem értem miért csinálja, ha hardveres gond lenne, akkor nem csinálná már második touchpaddel is, ha meg szoftveres probléma, akkor legyalult, friss windowsal miért kezdi megint és friss driver miért hozza helyre 5 percig?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118322 üzenetére
Köszi! Meg lesz próbáva.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118313 üzenetére
Azt gondom valahol a registry editorban kell keresni, de első blikkre nem találom.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #118307 üzenetére
Kicseréltem az egész touchpad-et billzettel együtt, mert 3 T420 van itthon, a másik kettő már csak donor
. Nem jó így sem. Valami gebasz gondolom a driverrel van. Van esetleg valami alternatív driver és valami trükk arra, hogy ne frissítse? Kikapcsoltam a driverek frissítését a windowsban, de hiába, amint újraindítom a gépet, megbolondul.
-
jjeahh
nagyúr
Üdv, rég jártam erre. A húgomnak még mindíg megvan a széttuningolt T420-asa, de egy ideje a kurzor megbolondult, nem lehet mozgatni, nem lehet klikkelni, használhatatlanná vált a gép. Ha törlöm a drivert megjavul, de amint újraindítom, vagy bármilyen drivert telepítek, megint ilyen. Szerintetek mi lehet a gond? Így néz ki, bocs a képért, screenshotot sem tudtam lőni rajta
Szeretné használni még Stremiot nézni, de így lehetetlen, rádugott egérrel sem jó. Olyan, mintha a görgő beragadt volna.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FoxiestFox #116769 üzenetére
Én is agyalok, hogy a régi T520-ba valahonnan túrjak egy kijelzőt, mert behalt a gyári. Újrapasztáznám a procit és valamire jó lesz... sőt, igazából netezgetni, Stremiózni tökéletes, amíg nem futtatok rajta semmi durva progit, addig nem érzem lassúnak. Kár, hogy igazán olcsón nem találok bele legalább egy HD+ panelt, az egész noti ér annyit, amennyibe kerülnek a kijelzők.
-
jjeahh
nagyúr
Helló, rég írtam ide, inkább csak olvasgattam mostanában. Nemrég végre leváltottam egyik öreg, szénné tuningolt és netezgetni még tökéletesen gyors T520-at, dobpergés (és ezért ki fogtok átkozni innen
) egy Thinkbook 15 G2-re Ryzen 3 4300U-val és egy ThinkCentre neo 50t Gen 3-ra 12-ik generációs i5-el. Utóbbi működik, gyors, semmi extra, teszi a dolgát, inkább a Thinkbookra voltam kíváncsi. Thinkpadesek között lesajnált "ez még nem Thinkpad" széria, laptop ajánló topikban viszont egyik ajánlott lapos, az összefoglalóban is benne van. Azért lett ez, mert megfizethető laptop kellett, de azért nem akartam fapados műanyagos cuccot és szerettem volna, ha fut rajta a Windows 11, sajnos emiatt a használt régebbi üzletiek ki is estek... közben bejött egy pályázat és végül kb 125k forintnyi összegért lecsaptam rá. Én arra voltam kíváncsi, hogy átlagember szemszögből hétköznapi használattal + néha egy kis Lightroom futtatással miben visszalépés egy igazi workstationhoz képest a Thinkbook és milyen a cucc ergonómiája, minősége. Nos így első-második blikkre bizony ez nem egy Thinkpad, de nem is Ideapad, ha választani kéne, a két topikból, melyikhez csatoljam, bajban lennék
. Az építési minőség szerintem kimondottan jó, jobb, mint egyes Thinkpadeknél, azért a fém az fém, jobb érzés kézbevenni... Kijelző közepes, csatlakozók elmennek, tuningolhatóság ssd-vel, rammal szerintem manapság okés, hűtés rendben, zsanér teljesen okés. A billentyűzet az nem valami jó, rövid a gombok útja, de legalább jól érezhető a visszajelzése láttam már sokkal drágább laptopokban sokkal rosszabbat, de a régi Thinkpadekhez képest vacak. Nincs külön hangerő, wifi gomb meg ilyenek, ugyanakkor van numpad, két Enter, két Delete (nem is árt, mert az egyik sz*r helyen van és pici) és média gombok, pl play, pause, stop, + egy Windóz helló kompatibilis ujjlenyomatolvasó. Van néhány workstationokat idéző ficsőr is, spill-resistant billzet, eltakarható webkamera, 180 fokban kihajtható kijelző stb, ezért én már nem sorolnám 100% a facebook masinák közé. Kíváncsi vagyok mennyire bírja majd a napi strapát, kopik-e a billzet, meg ilyenek. Mellette amúgy két T420 kifényesedett billzettel, de amúgy még mindíg működik, persze 16gb ram és ssd ide vagy oda, a procit könnyű kifektetni és az anno jónak számító hűtés sem képes már nagy terhelésen kordában tartani a hőmérsékletet
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
donjohnson #100154 üzenetére
90 Wattos a táp és maximum performance-re van állítva
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok! Anno vettem egy T520-at meg 4db T420-at, azóta is elégedetten használom őket, kivéve az egyik T420-ast, mert valamiért lassú, nagyon lassú...
. Az összes T420-on ugyanaz a windows 10 van, ugyanazokkal a driverekkel, ugyanazzal a hardverrel, egyedül a HDD különbözik, ezért gondoltam valszeg az a ludas. Nosza, előkotortam egy másik HDD-t a fiókból, leteszteltem, elvileg 100%-os, szal bele is tettem a lassú tp-be, de sajnos nem változott semmi, továbbra is nagyon öreges tempóban műkszik. Gondoltam teszek egy próbát a rammal is és rakok bele a 4gb mellé még egy 8 gigást, de ez sem segített...
. Hűtés szerintem rendben van, mert egyáltalán nem forrósodik a gép, max enyhén langyos az alja. Valakinek valami ötlete, mit tehetnék még laikusként?
. Ja a windows is újra lett telepítve nemrég, az sem ért semmit.
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok! Szerintetek ezekre az igényekre a w530 megfelelne? A haveromnak kéne egy "új" noti a 4530s helyett, ami hardverben azért jobb nála és a kijelzője is okés. Van valakinek tapasztalata a w530 kijelzőjével kapcs? Vajon milyen a Latitude E5570 IPS paneljéhez képest? Mert notis topikban azt ajánlották U-s procival, de a haverom kissé sajnál ennyit adni egy U procis gépért, amikor hasonló árban vagy olcsóbban létezik "rendes" procis vas is. Illetve a fenti felhasználás mellett érezhető a w530 előnye hardverben? i7-3720QM + 16gb ram + ssd lenne a Thinkpad-ben. Vagy inkább csak extrém terhelésen villantja meg a foga fehérjét? Nem ragaszkodunk foggal körömmel az IPS-hez, csak kalibrálva legyen okés a kijelző, mert az előd 4530s panelje nagyon trágya... pro/kontra tudnátok ellenérveket, pozitívumokat írni a Dell vs Tp-ről? Esetleg tipp valami más notira? Nézegettük még a t540p-t is, de a topikban nagyon sok a rossz vélemény róla.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rauschie #95618 üzenetére
Ilyen problémám nekem is volt T520-al és T420-al is. Memtest szerint a ram okés volt és ha átraktuk másik notiba, rendesen működött... úgy fél évig, ugyanis a közelmúltban a másik noteszben is kimúlt. Aztán azóta bármibe és bármelyik slotba tettem kékhalált halt, szal lehet, hogy nálad is ez lesz, az a ram szerintem haldoklik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Bizsu1st #95274 üzenetére
Parancsolj, bár nem tudom be tudod-e tölteni, egy kollégának elküldtem még és neki nem sikerült valamiért. Persze azért egy személyre szabott kalibrálást nem helyettesít, szal ha teheted kalibráltasd be, de valszeg a gyári állapotnál jobb, az elviselhetetlen volt számomra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #95267 üzenetére
Az nem a Smile? Amúgy nem csak márkán belül értettem, sokan pl. régebbi Spider-ekkel kalibrálnak még mindíg, ami nem az igazi. A CM Display tudtommal ugyanazt tudja mint a nagytesója, az i1, csak sokkal lassabban kalibrál. A kalibráló progi sem mindegy milyen, a gyári full fapad... De lehet tévedek
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Bizsu1st #95258 üzenetére
Nekem is 1600x900 paneles T520 van, az bizony nagyon kékes, talán a legkékesebb TN kijelző, amit valaha láttam
. Az enyém be van kalibrálva Xrite Colormunki Display-el és Dispcalgui-val, ha esetleg érdekel, megkereshetem a profilt és átküldhetem, egy próbát megér... arra viszont készülj fel, hogy valszeg első blikkre brutál sárgásnak fogod látni a beállított/kalibrált kijelzőt. De csak azért, mert a szemed valamennyire hozzászokhatott már a kék-hez... főleg ha a T520 előtt is valamilyen TN paneles notit használtál.
Ha viszont elviszed kalibráltatni, akkor a helyedben rákérdeznék, hogy mivel kalibrálnak, a fent említett hardver-szoftver kombónál alább nem adnék... -
jjeahh
nagyúr
válasz
szabonorbkk #94813 üzenetére
Nekünk bevált, a családban 4 van
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Normális minőségű magyar billentyűzet matricát t420-hoz hol lehet kapni?
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Rég jártam erre... Ma egy haverom megkérdezte, hogy ezek a gombok mire valók? Aztán rádöbbentem, hogy lövésem sincs... nézem az asztali pc billzetén meg a haverok laptopján és akkor jöttem rá, hogy egyiken sincsenek rajta, csak a Thinkpad-en. Gondolom laikus kérdésnek számít, de mostmár én is kíváncsi lettem, mire jók azok a gombok?
Amúgy amióta nem jártam erre két további t420-al gyarapodott a család, így már 4db t420 és 1db t520 kallódik itthon, hivatalosan is kijelenthetem, megfertőztetek
-
jjeahh
nagyúr
Áá, április 1, jól kezdődik... elejtettem a lapost
-
jjeahh
nagyúr
válasz
tototos #91442 üzenetére
Milyen ram? Egy 4 gigás Micronnal nálam is ezt csinálta a T520-ban és két T420-ban is, azóta áttetük egy konzumer Dellbe, abban hibátlanul műkszik... Következő alkalommal ha ramot veszek az ugyanolyan Samsung lesz amilyenek ezekben gyárilag vannak, biztos-ami biztos...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
RoboGuru #91368 üzenetére
Köszi
, újraraktam a hotkeyt és most műkszik. Bár ha a Chrome-t rakom a thinkvantage gombra, valamiért így indul.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Megint ssd vásárlás előtt állok, egyik t420-ba kéne a hdd vagy wwan helyett oprendszernek valami megbízható ssd... látom van ajánló is. Innen ami Sata III vagy mSata, annak jól értem, hogy működnie kell a t420-ban? Csak mert néha különböző méreteket ír, pl. az Adata SP920-nál 6.3cm-t ír, másnál meg mást
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Bluesummers #90932 üzenetére
Pfú, laikusként nehéz ennyire szétszedni? A húgom t420-asa is mintha lassabb mint az apámé, meg a saját t520-asom, bár ott nem hiszem ez lenne a probléma, mert hűvös az egész, a proci általában 38-40 fokon van...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bigrock #90858 üzenetére
Bakker
Más: nem lenne jó szerintetek összeszedni egy listába, hogy milyen hdd, ssd, ram stb működik melyik Thinkpadben és melyik nem, vagy melyikkel vannak gondok? Így ha valaki keres pl ssd-t, csak átnézné a listát és megvenné ami másnál már tuti bevált. Vagy nincs ennek semmi értelme? Csak azért gondoltam erre, mert olvastam itt párszor már, hogy bizonyos ssd-k néhány típusban nem működnek jól, meg most egy ram-al én is megszívtam, elvileg teljesen kompatibilis a gépembe, mégis vacakol, pedig nincs semmi baja, le volt tesztelve, meg egy dell notiban azóta is remekül teljesít...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
matyi012345 #90806 üzenetére
Igaz nekem nem x201 van, hanem t520 meg t420, de azoknak is hihetetlenül jónak tűnt a hűtése nekem is az elején, most már megszoktam. Sima netezgetéssel kikapcsolt ventivel sem melegszik túl általában akkor sem, ha paplannal lefullasztom
. Ez a régebbi konzumer noteszeimmel elképzelhetetlen volt... thinkpadeknél gondolom a rollcage sokat segít, vagy nem tom...
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Használ valaki kalibrált kijelzős thinkpad-et windows 10-el? Másnál a lenovo settings miatt nem villog a kijelző? Átvált egy pillanatra rózsaszínbe, majd visszaállítja a kalibrált színprofilt, de néha azt sem, hanem visszaáll gyári állapotra. Ha nyomok egy windows restartot helyrejön, de amint elindítom újra a lenovo settings-et megint villog.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #90593 üzenetére
& Chaser: No átpakoltam a t420-ba, abból meg 4gb-t átraktam a t520-ba
. Gondolom így kiderül, ha esetleg a t520 foglalata a ludas vagy valami... a t420-ban egyelőre műkszik és memóriateszt sem dobott hibát. Aztán hosszú távon kiderül mennyire bírja... valami gond lehet ebből amúgy? Fel fog robbanni a t420 vagy valami?
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Ma beletettem egy t520-a egy ddr3 1333mhz 4gb Micron ram-ot és fél napig működött, de aztán random újraindult, meg a kijelző betorzult és fura csíkok jelentek meg rajta. Szerintetek miért? Mi a gond vele? Így most kidobtam az ablakon az árát...
. Van a háztartásban még két t420 is, esetleg érdemes lehet azokba is belepróbálni, vagy kuka?
-
-
jjeahh
nagyúr
Gondwana & Tim82: 14 vagy 15" méretben van valami VA panellel?
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Boldog karácsonyt!
Rendeltem egy ramot a t520-ba és az eladó azt kérdi milyent küldjön, pc3-10600s-t vagy pc3-12800S-t? Mi a különbség, melyik nekem való? Vagy egyik sem és megszívtam? -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrSealRD #89815 üzenetére
& HSM: Kösz, szerintem választ kaptam mindenre ami érdekelt!
SNor: Erre nem is gondoltam, egy éve van meg a t520, apám meg a húgom meg most kapnak karácsonyra t420-akot, szal újak vagyunk még a TP világban. Mondjuk ha most kéne leváltanom, tényleg fogalmam sincs mire váltanám le szívesen, ami jobban kéne az m*rha drága, olcsóért meg nem tudom létezik-e hasonlóan masszív/egyszerűen tuningolható, de jóval modernebb gép.
dugø: Jó kérdés
.
-
jjeahh
nagyúr
A rosszabb kompatibilitást úgy érted, hogy kevés az mSata foglalatos gép, vagy úgy, hogy nem minden mSata ssd működne mondjuk a t520-asomban? Kis méret milyen kompromisszumokkal jár? Hdd hangja amúgy nem zavar, tényleg csak azt szeretném, hogy a progik gyorsabban induljanak, minden működjön villámgyorsan, azonnal. Az asztali gépemben sata III ssd van, megszoktam, hogy gyorsan indul a windows, chrome, Ps, Lr, meg minden, amikor visszaülök a lapos elé zavar, hogy mindenre várni kell. Mondjuk az asztaliban i7 meg 32gb ram is van, gondolom az is besegít egy picit
Az utolsó bekezdésed sokat segített... -
jjeahh
nagyúr
Ezek szerint a wwan helyére is van értelme ssd-t tenni a rendszernek meg progiknak? Bocs, laikus vagyok ehhez, mSata ssd-t még sosem használtam, a rendszer sebessége milyen lesz sata III ssd-hez képest? Fájlmásolás nem igazán érdekel, csak a rendszer meg progik gyorsasága... Még mindíg agyalok azon, hogy kell-e nekem a hdd helyett sata III ssd, vagy elég lenne mSata is
-
jjeahh
nagyúr
No ha már itt vagyok még egy kérdés: mivel lehet windows 10 alatt beállítani, hogy az akkut ne töltse fel 100%-ig? Ha nem tévedek valamennyire ezzel is kímélném...
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, ahhoz, hogy t520 Fn+F4 billenytűk lenyomásával elaludjon milyen driver kell?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov #89616 üzenetére
Egy jó ips azért más, de én is T520-on használom nagyrészt a lr+ps-t, igaz annak a panelje betekintési szögekben meg kontrasztban valamivel jobb, de az is TN... a kalibrálás viszont szerintem is fontos ha helyes wb-t meg színeket akarsz a fotóidon, már nem tudnék élni nélküle
Amúgy asszem m3ss kolléga is TN paneleken dolgozik, legalábbis mintha említette volna
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #89608 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy milyen hardver/szoftver kombóval és milyen beállításokkal volt kalibrálva...
+ idővel állítólag a kijelzők színei el is kúsznak, nem árt újrakalibrálni. Mondjuk én a T520-at csak fél évenként kalibrálom be, eddig mégsem láttam különbséget az előző kalibráláshoz képest.
-
jjeahh
nagyúr
Még nem lestem meg az újabb t420-amban milyen panel van, de az egyikben biztos AUO és a t520-ban LTN156KT02401, ha mindhármat bekalibráltam colormunki display-el, tölthetek fel ICC-t ha valakit érdekel, ezek a thinkwikis kalibrálások ahogy elnézem elég gyenge harverekkel vannak belőve... Egy személyre szabott kalibrálást nem helyettesít, de gondolom a semminél biztos sokkal jobb.
-
-
jjeahh
nagyúr
Kösz!
HSM: T520-on nálam is, de ha nem írom át a smart módokat nincs gond. Viszont alapértelmezésben smart mode 1-ben 65 fok fölött sem pörgeti eléggé fel a ventit és zavar, hogy meleg meg kezd akadozni, lagolni a rendszer, ezért váltani szoktam ilyenkor smart mode 2-re, mert jobban hűt. Aztán ha lehűlt és nem terhelem, akkor visszakapcsolok mode 1-re... A gond az, hogy a T420-ak apámnak meg a húgomnak lesznek és ők valszeg nem fognak állandóan kapcsolgatni smart mode 1 meg 2 között ha szükség van rá.. ezért gondoltam, hogy jobb lenne smart mode 2-ben indítani. Vagy töröljem a tpfancontrolt és bízzam a windózra? Nem pörgeti fölöslegesen túl nagy fordulatszámon, vagy logikátlanul?
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, tpfancontrol-t hogyan kell átállítani, hogy smart mode 2 módban induljon?
-
jjeahh
nagyúr
Én nem akartam háborút...
-
jjeahh
nagyúr
No, egyik T420-nak van egy "apró" hibája, az alján, az optikai meghajtó zárkioldó pöcke ami mellett a két lakat jelecske van, hiányzik. Lehet ilyent kapni valahol?
-
jjeahh
nagyúr
Kösz! Egyikbe belelestem, az aljában van egy ram, viszont nem írja mekkora
. A másik meg most nincs kéznél. Amúgy nem tudom mit csinálnak ezeken a gépeken, hogy ennyire jó állapotúak, én a t520-on egy év alatt "kifényeztem" a billentyűzetet
. Igaz más baja annak sincs, de a tapipadot meg a billenytűt nem nehéz lestrapálni.
-
jjeahh
nagyúr
Na végre megjött a második kistesó is
Az egyik tapipadján nagyon enyhén látszik a használat nyoma, a másik patika állapotú, újszerű... előbbihez dokkoló meg eredeti TP tatyó is jött, utóbbit meg nagyobb akksival adták
-
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, t420 zsanérjának van egy kis holtjátéka, lehet ezzel valamit kezdeni?
-
-
jjeahh
nagyúr
Ja, tudom milyen az olyan, utálom én is, az első noteszemben olyan volt.
Más: ugy-e hugi kapja az egyik t420-at tőlem és az előző laptopja egy öreg core 2 duo hp 6730s volt. Van értelme abból kigyomlálni a 250gb hdd-t és belerakni a t420-ba odd helyett? Kompatibilis egyáltalán? Hülye vagyok ehhez... Meg van benne azt hiszem két 800mhz (?) ram is, 1gb+2gb, gondolom azokkal nem érdemes foglalkozni...
-
jjeahh
nagyúr
Ja, egy jó IPS az igazi, egy noti TN panelje nyomába sem ér, ez igaz, engem viszont sosem zavart annyira a a rossz betekintési szöge, mondjuk a T520-asomban lévő panel annyira nem gáz még, simán enged egy kis mozgásteret anélkül, hogy durván torzulának a színek, romlana a kontraszt.
Amúgy a T520-ban van értelme kicserélni a kijelzőt fullhd-ra? Mert ki lehet ha jól emlékszek, nem? Felbontáson kívül (ami nem érdekel) nyerek valamit? -
jjeahh
nagyúr
válasz
Dhampir #89276 üzenetére
Félreértettél, a kalibrálás sikerült trágyán
. Mondjuk a kijelző sem egy extra, de azért a legtöbb konzumer notesz TN paneljénél picivel jobbnak tűnik.
HSM: Enyémben AUO van, de azt hiszem nem pont ilyen mint a link alatt, most nem tudom megnézni, nincs nálam a lapos.
Windózos kalibálás addig jó, amíg nem vagy grafikus vagy fotós. Én "sajnos" mindkettőt csinálom, sőt videózok is, igaz videó vágásra már nem a notikat használom, az már túl sok nekük.
Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy szinte az összes TN panel túlságosan kékes gyárilag, amikor először kalibráltam be hardveresen a háztartásban lévő kijelzőket meg is döbbentem mennyire más lett az eredmény, kellett pár hét mire megszoktam "az új színeket" -
jjeahh
nagyúr
válasz
Flashcash #89271 üzenetére
A T520-at már rég megvettem és annyira megtetszett a családnak, hogy rendeltem két T420-at is (egyik már meg is jött), egyet a húgomnak és egyet apámnak melóra, ezt kapják tőlem karácsonyra. Mindketten zenészek, rengeteget turnéznak meg utazgatnak, ezért lett nekük a kisebb T420. Az apámét kéne még feltuningolni, na de majd köv. alkalommal... Az éjjel bekalibráltam a T420 kijelzőjét, hát elég trágya lett
, ma megpróbálom újra. A kijelzőt leszámítva egyelőre tök jónak tűnik, kaptam hozzá dokkolót meg eredeti thinkpad táskát is ajándékba
-
jjeahh
nagyúr
"ugyanúgy fogad mSATA SSD-t, Express Card-ot, 2*8 GB DDR3 RAM-ot"
Pont ezt akarom, 16gb ram, hdd az odd helyére, hdd helyett meg ssd, az i5 proci meg bőven elég
Csak azért kérdeztem, mert kisebb, vékonyabb, könnyebb mint a t520, viszont ugyanolyan masszívnak tűnik, csatlakozókkal ez is el van látva bőven, a hűtés is első blikkre úgy tűnik ugyanolyan jó, gondoltam valahol csak kellett spóroljanak vagy valami, de ezek szerint nem. Egyelőre nagyon szimpi a gép, kár, hogy a kijelző kontrasztban érezhetően gyengébb mint a t520 HD+ panelje, notebookcheck szerint:
T520 - Contrast: 670:1 (Black: 0.33 cd/m²)
T420 - Contrast: 162:1 (Black: 1.38 cd/m²)
Igaz fényerőben legalább hasonló, bár annak beltéren 120 cd/m²-re kalibrálva nem sok hasznát veszem... -
jjeahh
nagyúr
Srácok, a t420-al kell bármilyen kompromisszumot kötni a t520-hoz képest nagyjából azonos hardverrel? Pl. ugyanúgy tuningolható-bővíthető? Itt van mindkettő a kezemben, egyelőre csak annyi tűnt fel, hogy a t420 HD+ kijelzőjének gyengébb a kontrasztja, mint a t520-ban lévő.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
donjohnson #88808 üzenetére
Ha valaki alszik mellettem le kell takarnom a ledet és csak úgy kapcsolhatom be
. Annyira nem gáz, a kijelző-kontraszt bibit asszem sikerült megoldani, csak most kalibrálhatom újra...
Amúgy mit is kell nyomni, hogy bios-ba lépjek? -
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #88799 üzenetére
Kösz! Kikaccsoltam' mindent amit találtam, most mintha nem csinálja, de nem biztos, ezért ha valakinek van még tippje ne tartsa magában
. És most kalibráljam újra...
beherit: T520 nálam mindíg villan
Csepi95: Az ilyen dolgokat sosem értem a mérnökök hogy gondolták..
Nem olyan nagy baki, de inkább zavaró mint hasznos.
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Adott egy T520 Win10-el. Csak halucinálok, vagy másnál is magától állítja a kijelző fényerejét? Az oké ha akksiról csinálja, de úgy tűnik újabban csatlakoztatva is, ami azért nem f*sza, mert fix 120cd/m² fényerőn kalibrálva van, mivel néha retusálok és grafikus melót is végzek rajta... A másik, bár apróbb probléma: bekapcsoláskor felvillan a Thinklight. Ezt ki lehet kapcsolni valahogy?
-
jjeahh
nagyúr
Hi! A t520-ban a hdd-t ki akarom cserélni egy ssd-re, a benne lévő hdd meg menne az optikai meghajtó helyére. A gond, hogy kissé laikus vagyok a témához, ez megfelelő lenne nekem pl.? Ssd-re meg hogyan keressek rá, miből lehet rájönni, hogy kompatibilis-e a laposommal?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Chaser #86212 üzenetére
Grafikával mondjuk nekem sem volt gondom kalibrálatlan monitoron sem, de fotókkal-videókkal sajnos igen. Most, kalibrált monyón pl. ha előtúrom és megnézegetem a régi fotóimat, amiket még kalibrálatlan monitoron dolgoztam fel, elég ijesztő, hogy sok képen mennyire el van csúszva a színhőmérséklet, meg a színek
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Battlefield 6
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- További aktív témák...
- Ryzen 3 7320U/8GB DDR5/512GB NVME SSD/Radeon 610M/ Notebook.
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB! BeszámítOK
- Acer Nitro AN515-45 / Ryzen 7-5800H / RTX 3060 / 32GB
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest